Terített betli!!!

Terített betli!!!

Tegnap még úgy készültem, hogy ma jókedvűen írok a meccsről, mert úgy éreztem, hogy meglehet a győzelem…De tegnap este szembe jött a valóság, a BL „elit”, és visszarántott a valóságba, ahogyan kedvenc csapatunkat is! Ugyanakkor ez a vereség nem fáj annyira, mint az AS Roma, Liverpool, Bayern vereségek…Talán már hozzászoktunk a nagy pofonokhoz, amiket korábban mi osztottunk?

A tegnapi meccsen már a kezdő sípszó előtt meglepetésként ért minden Barcelona rajongót, hogy Pique 5 edzésnap után rögtön a kezdőben találta magát, valamint, a nem éppen egészséges Dest megkapta a lehetőséget, hogy bizonyítson Mbappé ellen. Mellettük Lenglet és Alba alkották a védősort. Középen Pedri, De Jong és Busquets, elől Griezmann, Messi és Dembelé állt fel.

A kezdő sípszót követően csapatunk jól láthatóan átadta a területet a PSG-nek, nem próbálta irányítani a meccset, vagy ha igen, akkor nem igazán sikerült, mivel a Párizsiak rendre jól zártak hátul, és rengeteg labdát is szereztek. Igaz, mi szurkolók ezt úgy láttuk, hogy a Barcelona rengeteg labdát adott el. Úgy gondolom, hogy Koeman letette voksát a stabilabb védekezés mellett, hogy a PSG gyors játékosait „kontroll” alatt tudja tartani. Csak sajnos a Barcelona még „fénykorában” sem a védekezéséről volt híres, és hiába a biztosítás, a védelem átjáróház volt.

Az első félidő kiegyenlített volt, ahogy az eredmény is mutatta (1-1). Helyzetek itt is, ott is, és szurkolóként úgy éreztem, hogy partiba vagyunk a PSG-vel, sőt, talán még több lehetőségünk is volt. A vezetést egy tiszta tizenegyesből Messi szerezte meg a 27. percben, védhetetlenül kivitelezve a büntetőt. A „tizi” előtt De Jonggal szemben szabálytalankodtak. A vezetést követően 1 perc múlva máris növelhettük volna az előnyünket, azonban Dembelé lövés serdülő szintűen sikerült, és ziccerből hazaadta a labdát Navas-nak. Nem is kellett sokat várni a büntetésre, a 32. percben csúnyán elcsúszott a Barcelona védekezése, Mbappé beljebb húzódott, Verrati követte, akire kiváltott Dest, így a Barca jobb oldala teljesen tisztán maradt, Dembelé nem ért vissza (ahogy az egész meccsen sem), így Kurzawa zavartalanul átvette a labdát, beadott, Veratti külsővel továbbpörgette, majd Mbappé gólra váltotta. Közben Pique a labda mellé fejelt, sajnos ez egy elkerülhető gól volt.

A második félidőben a 65. percig még tartotta magát a Barcelona, de már érezhető volt, hogy a PSG kezdi felőrölni csapatunkat. A második gól előtt még Griezmann-nak volt egy ziccere, amit mellélőtt, aztán jött a hidegzuhany. Parades indította mélységből Florenzit, aki egy „tehervonat” gyorsaságával utolérte a labdát, beadta, Pique „eltörte” a felszabadítást, a lecsorgó pedig pont Mbappé elé pattant, aki köszönte, berúgta a lecsorgót az üres kapuba. Érdemes ismét megemlíteni a „fantaszikus” védekezést, mert a keresztlabda elrúgásának pillanatában Griezmann inkább távolodott Florenzitől, míg Dest a túloldalt beragadt, így a lesreállítás „becsődölt” Ismét egy védelem mögé belőtt labda, amit nem tudott a Barca levédekezni.

A 70. percben pedig jött a párharcot eldöntő gól, egy jobb oldali szabadrúgás után Kean fejelt teljesen üresen a kapuba. De Jong csúnyán lemaradt róla, és bár Ter Stegen még ebbe is beleért, már nem tudott menteni.

A kegyelemdöfést Mbappe adta meg a Barcának a 85. percben egy kontra végén. A Barcelona a végére teljesen szétesett, bár támadott még ezt követően is, de az eredményen már nem tudott változtatni.

Összességében a 2. félidő alapján egy teljesen megérdemelt PSG győzelem született, kiválóan védekeztek csapatként, a Barcelona pedig feladva „identitását” egy számára teljesen idegen focival próbált nyerni. Ezért mégsem tudom Koeman mestert hibáztatni, mivel ő tudja, hogy mire képes hátul a csapata, és sajnos bebiztosított védelem esetén is hibát hibára halmoznak a védők. (Itt jegyezném meg, hogy 3 millió euro nem volt januárban Garcia.-ért…akit Koeman kért). A középpályán is folyamatosan „késésben” voltak a játékosok, mindig előbb ért odaegy  párizsi játékos, és rengeteg labdát szereztek. Elől pedig nem tudták megbontani a jól záró francia védelmet, és ennek egyik oka, hogy a PSG csatárai rendre visszaértek védekezni, ellentétbe a mi fiainkal. Jellemző volt a meccsre, hogy Messi sokszor a két belső hátvédtől kapta meg a labdát a saját térfelén, szinte Busquets pozíciójába.

Sajnos pár játékosnak el kell gondolkodnia, hogy talán itt lenne az ideje levezetni, mert ehhez a focihoz már lassúak. Neveket nem írok le, mindenki maga gondolja ide, akit úgy gondol. És ha Messi úgy dönt, hogy ezek után ő is elmegy levezetni Párizsba, vagy Manchaster-be, akkor sajnos jogosan gondolja így.

Mindazonáltal úgy gondolom, hogy ez azért nem volt akkora „pofáraesés” mert tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, tudjuk, hogy a csapat átalakításon megy keresztül, és látjuk, milyen gazdasági helyzetbe került szeretet klubunk. És úgy látom, hogy már pislákol a „fény” a szebb jövőre nézve, mert a tehetséges fiatalok megvannak, de 18-20 évesektől még nem lehet elvárni, hogy egy PSG szintű csapatot kiejtsenek…De bizakodó vagyok, hogy egy új elnökkel 2-3 év alatt ismét fel lehete építeni egy olyan csapatot, akik nem kapják, hanem adják a „pofonakat”! Hajrá Barca!!!

Lista a külföldi fogadóirodákról. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
75 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sunt

Nem vagyok ilyen optimista, mert a sociok csak ennél többet ígérő elnököt hajlandók megválasztani – pénzt meg az se fog tudni varázsolni.

világostobája 2.0

Én is bizakodó vagyok!
Ezzel viszont egyáltalán nem értek egyet : “s ha Messi úgy dönt, hogy ezek után ő is elmegy levezetni Párizsba, vagy Manchaster-be, akkor sajnos jogosan gondolja így.” szóval a kapitányunk ha egy ilyen meccs után a távozáson gondolkodik akkor az teljesen jogos? hát ha ő is így gondolja akkor tényleg menjen mert vele nem leszünk előrébb..

Raven1975

A legutóbbi 4 BL kiesésünk során 19 [!!!] gólt kaptunk és még hátravan ennek a visszavágója.

GYLS

Egy erősebb kerettel, ideálisabb kor-összetételű, az előző kiírást éppen elveszítő kész csapat igazolta a pappírformát.
Avagy:
Egy döntő többségében megújulásképtelen kiégett idősekkel és rutintalan fiatalokkal felálló, az építés elején járó minőségében gyengébb csapat nem tudott meglepetést okozni.

Semmi meglepő. A tanulság és az illetékesek részéről a következtetés az, ami fontos. Várom.

K_Matt

Az egész csapat nagyon gyenge volt, de a védelem minősíthetetlen, Lenglet cserének sem hagynám meg, Dest-nek adnák még lehetőséget, de egyelőre nem meggyőző. Pique is gyenge volt, írhatjuk a sérülésből való visszatérés számlájára, de igazából ennyit tud jelenleg sajnos, és jobb nem lesz már. Sergio lassanforduló csuklósBusquets félelmetes, pontatlan, neki kéne magába szállni igazán, és továbbállni, Ázsiába, Inihez, vagy Xavi csapatába levezetni, edző lehet még belőle. De Jong sajnos nem hozza a kiegyensúlyozott, jó teljesítményt, közel sem 80 milliós “sztárigazolás”. Pedri reményt keltő, ő ad bizakodásra okot. Dembibabát elkéne engedni, egy rohanós focit játszó csapatban még szép karriert futhat be. Griezmann küzd, de nem való ide. Messi meg, hát lehet érdemes lenne távoznia, amíg itt van, nem lesz “rendszerváltás”

Kovács Gábor

Ha LENNE pénz az én keretem így festene jövőre.

ter Stegen-Donnaruma
Emerson-Bellerin
Araújo-Garcia
Alaba-Lenglet
Alba-Miranda
Rodri-Roca
de Jong-Wijnaldum
Pedri-Draxler-Puiq
Dembelé-Di Maria-Trincao
Messi-
Depay-Ansu Fati-Konrad

Sanyi

Jó hulladék is lenne, tele 30 körüli vagy azon túli játékosokkal.
Depay? Jézusom. Konrad. Jajj…

Ha lenne pénzed, ezt akarnád:
Ter Stegen
Trent-Alexander/Bellerin – Araujo – Eric Garcia/De Ligt – Szélső balhátvédet nem tudnék most hirtelen mondani, de Albának húznia kell.
De Jong – Rodri – Pedri
Fati – Haaland – Mbappe

Na ezt szeretnéd.

DistantxThunder

Én pontosan azt kaptam a meccstől amit előzetesen vártam, ekkora a különbség jelenleg az európai élmezőny és a Barca között. És még sokkal nagyobb is lehet, ha belegondolok hogy pl a PSG sem éppen a legszűkebb elit tagja. Azt mondjuk nem teljesen értem miért csak az “öregeket” veszik elő sokan a meccs után, meg hogy lejárt az idejük. Ha Messiéket kivesszük a jelenlegi Barcából, nyertünk volna? Lett volna olyan keret amelyik felveszi a versenyt a PSG sztárjaival? Messi generációja nélkül jelenleg max az Európa ligában lehetne esélyünk, és ott sem a győzelemre. Alapvetően kell megújítani a csapatot, nem csak az öregek kukázásával, hanem tehetséges fiatalok igazolásával, akiket majd egy jó edző csapattá gyúr és sztárokká változtat. Erre Kúman teljesen alkalmatlan. Sorrendben, kell egy új elnök (Laporta), aki majd kinevez egy jó edzőt, aki majd kialakít egy életképes, minőségi csapatot (vagyis igazolni csak a legvégén kell-ene, amikor már látszódik hogy milyen profil hiányzik honnan)

GYLS

Előző hozzászólásomat úgy fejeztem be, várom a döntéseket. Miben is?
1. Stílusváltás. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Pláne, ha nincs is kikkel. El kell felejteni ezt a rövidpasszos (szerintem a felelősség továbbtolására is alkalmas) indirekt és unalmas játékot.
2. A Messi-sagat rövidre kell zárni. El kell engedni, nem kell marasztalni (elvileg nincs is a Klubnak már beleszólása).
3. Várom 10-12 játékos jelentkezését a leendő elnök irodájában. Jelzik, távozni szeretnének.
4. Motivált, bizonyítani vágyó, már rutinos játékosok igazolása (a stabilitás miatt a csapat védekezésére összpontosítva).

Barca30

Az 1-es,3-as pontok megvalósításával szerintem is sok mindenben előrébb lépnénk.

Kritizator

A 3. Pont, na azt várhatod.

Raven1975

A 3. pont mese habbal, érthető módon erre várhatsz, de nem fog összejönni. 😀

GYLS

És az ugyanolyan mese habbal, akik felsorolják, hogy kiknek kellene távozni. Mert idén csak Messinek és Minguezának jár le a szerződése, azaz mindenki más akkor távozik, ha beleegyezik. Aztán ne essen senkinek se zokon, ha közlik majd vele, hogy nem számítanak rá. Ha lenne elég önkritikája annak a 10-12 játékosnak akikre gondolok, akkor épp ezt kerülhetnék el.

Hogy ki ez a 10-12 játékos? Ez már egyéni megközelítés. Én pl. ezért nem reagálok ezekre a listákra. Ahogyan azokra sem, hogy kik jöjjenek.

Nagybarcelona

Depayt a Juvèhoz, Haalandot a Realhoz írják közel. Erről írtam tegnap, ki szeretne ezek után ide jönni? A Beko ès a Rakuten Messi távozásával felmondja a szerződèsèt velünk. Ha távozik Messi, nehèz lesz kifizetni Umtiti, Griezmann, Coutinho, Dembele fizetèsèt is. Addig tököltek a választással, az ingyen illetve, nyáron (tèlen) olcsón megvásárolható játèkosok megszerzèsèvel, H. nagy valószínűleg nem a mi csapatunkat fogják választani. Ne èljünk álomvilágban, jelenleg egy Depay, Garcia, Wijnaldum stb. erősítès lenne (lett volna). Ès olvasom sok helyen, küldjük el az idős játèkosainkat (Alba, Pique, Busquets). Tőlem játszhat helyettük Akieme, Mingueza, ès Fernandez, de akkor jövőre a top 4 sem lesz már meg. Küldjük el Messit is, aztán mindenki Griezmannal akar gondolom egy csapatban játszani, de lehet, Dembele (a haverja) kedvèèrt Mbappè is itt szeretne majd játszani. Nem elèg, hogy a nyári távozókat nem sikerült pótolni, adjuk el a fèl csapatot, ès küzdhetünk a bentmaradásèrt. Ha nyáron nem adjuk el a távozóinkat, le merem fogadni, hogy idèn bajnokságot nyerünk, a BL meg így sem, úgy sem lett volna meg. Ha tovább gyengítik a keretet, annak beláthatatlan következmènyei lehetnek. Nem az idős játèkosoktól kellene megválni, hiszen èrtük egy lyukas garast nem fogunk kapni, hanem azokat, akikèrt pènzt kapunk, de semmi hasznára nincs a csapatnak. Griezmann, Coutinho, Pjanic, Firpo, Lenglet, Umtiti, Dembele?(50), De Jong(70)? Stegen(80)? Utóbbi hármat azèrt vettem ide, mert az èrtük kapható 200 millióból az egèszbkeretet meg lehetne erősíteni, ès valljuk be, velük se fogunk BL-t nyerni. Pl. Donnaruma ingyen, Partey 40, Sancho 100 millió. A bejövő pènzből kell okosan gazdálkodni, hogy az idősek padra szoruljanak. Szóval e vezetősèg legfőbb feladata a játèkosok èrtèkesítèse, ès a lejáró szerződèsű játèkosokkal megállapodni, a keret erősítèse vègett.

Nagybarcelona

Sok helyen Koemant hibáztatják,èn nem tetszem, mert azt tette, amit elvártam tőle. Mèlyen vèdekezni, átadni a területet, gyorsan befejezni az akciókat. Szóval rajta látom először, hogy változtatni szeretne a töketlen taka stílusom, de a játèkosai egyszerűen nem kèpesek megfelelni a követelmènyeinek. Legnagyobb problèma, hogy a kp-ja nem tud vèdekezni, nem tudja megszűrni a támadásokat. Busquets ezen a szinten gyenge, De Jong meg sajnos nem tud vèdekezni, mèg annyira sem, mint Pedri, cserèben semmi kreativitás nincs a kp-n. Koeman lenyilatkozta, amit leírtam tegnap. Pedri, Dest stb. majd 4-5 èv múlva lesznek kiforrott játèkosok. A támadó sorunk impotens, Dembele ès Griezmann kihagyta a ziccerèt jó szokás szerint, hiányzik a csapatból a támadó aki kímèletlenül kihasználja a helyzeteit. Leírjam a nevèt? Tavaly az volt a problèma, hogy 2 ember nem vèdekezik, tegnap láthattuk 9 ember “vèdekezèsèt”. El kell felejteni a tiki takát, ès olyan játèkosokat kell igazolni, akik tudnak vèdekezni, ès nem Busquets, De Jong fèle kreatív játèkosokat, ugyan ez vonatkozik a támadókra. A kreatív Griezmannt ès Coutinhot eladni, gyors cselezni tudó játèkosokat beszerezni. (Depay)

Dr Mouse

Sajnos azt látom, hogy itt minden hiába való… Itt nem tudnak fiatalokat nevelni, azokat mind sorra elfecsérelik. (Lásd: Dulifuli, Krkics, Denis Suarez, Alena, Thiago, Cucurella, stb) Közel 3 éve érkezett hozzánk Dembele, – de nem tud spanyolul! Hogy tud vele beszélni egy edző? Miképpen tudná elmondani neki, ha valamit rosszul csinál?
Van ennél viszont még nagyobb baj!
Bartomeu valamikor tavaly októberben lemondott. – Most február l7.-e van és híre-hamva nincs az “űj elnöknek.”
Bartonak persze a haja szála sem görbül…
Milyen emberek ezek a katalánok, akik ezt eltűrik?

Nagybarcelona

Sokan írják, nem szeretnèk Laportát, mert nosztalgiázni fog. Ő már egyszer felèpített egy csapatot, Font ellenben felült a nosztalgia vonatra: idehozza Xavit, ès tiki takázni fog mèg Lenglet ès Brathwaite is. Laporta idejèben a legnagyobb sztárok is lapátra kerültek, mikor megromlott a teljesítmènyük. Font visszahozza a nagy neveket, ès ők fogják betölteni a fontos pozíciókat. Ismerős Abidal pozíciója? Mert Laportánál Txiki tevèkenykedett, aki most a City sportigazgatója. Remèlem a Sociók jól fognak dönteni, mert most van a legnagyobb szüksèg egy akkurátus, befolyásos elnökre, aki a szakmát rábízza a hozzáèrtőkre, ès nem nevek alapján fog igazolni, hanem olyanokat, akire az edzőnek szüksège van.

Nagybarcelona

https://www.eurobarca.hu/hirek/labdarugas/bajnokok-ligaja/20210217-pontoztuk-a-nehezen-ertekelhetot-barca-psg-bizonyitvany/
Èrtèkelès. Szerintem Messi ès Pedri nyújtott elfogadható teljesítmènyt, ès Dest volt a leggyengèbb.

GYLS

Ha jól tudom, a Beko és a Rakuten féle szerződés is lejár idén, azaz nem felmondják a szerződést, hanem nem újítják meg. De olyasmit is olvastam, hogy a Beko marad, a logójuk a mérkőzésmezről (a karon szerepel) kerül le, a tréning-ruházatról nem.
A Beko esetében 3 évre kaptunk 57 millát, a Rakutentől pedig 4 évre 220 millát, azaz évente 74 millát.
A Rakuten esetében plusz kiegészítők is szerepeltek. Bajnoki cím esetén 1.5 milla, Bl-cím esetén 5 milla. Eddig a fényes szereplés miatt ez mindösszesen 3 milla.
Szponzorok pedig voltak és lesznek. Íme egy 2019-es cikk:
https://www.acmilan.hu/2019/03/29/mezszponzori-szerzodesek-az-europai-topligakban/

DistantxThunder

Szponzorok lesznek, csak nem mindegy mennyit fizetnek. Nehéz lesz a Rakuten évi 100-150 millió eurójához hasonló szerződést kötni most.

GYLS

A Rakuten 4 évre adott összesen 223 millát. Mivel idén se BL-t, se bajnokságot nem nyerünk, marad is ez az összeg. Hol van itt az évenkénti 100-150, amit Te említesz?

DistantxThunder

Ja, összekevertem, a Rakuten csak évi 58 millió eurót fizet

Steve fan

Kiváló mérce volt a meccs, hogy éppen hol tart a csapat fizikálisan , mentálisan edzővel, játékosokkal . Nagy meglepetés nem volt ,de mégis nagy csalódás. Mindenki mondja a véleményét és valahol mindenkinek van valami igaza. Azért az is sokat számított hogy a PSG edzőt váltott . Pochettino remek taktikus. Mivel a Barca kezdőjére gyakorlatilag fogadhatunk volna ,fő fegyvere a jobb hátsó alakzat megbontása volt. Ugyan ki mert volna arra gondolni hogy,Koeman átviszi Dembele-t a bal oldalra és Trincao-t kezdeti jobb elől. Aztán arra sem fogadott volna senki hogy Grizest hátrébb hozzá egy sorral,és Puig-ot kezdeti vele és De Joggal.Szintén borítékolható volt Gerard Pique kezdetése. Koeman saját hibáit használta ki Pochettino és mind visszaütött. Hiába fiatalítás meg változás ez a konzervatív szemlélet egy kőbe vésett kezdővel amiről már többször bebizonyosodott hogy nem működött.

Gabk82

Ez mind igaz, de Koeman védelmében szólva, nem egy PSG ellen kezded el a kísérletezgetést! Mert, ha úgy kaptunk volna egy 4-est, akkor meg azért kapott volna hideget, meleget…Szerintem ez most jól is jött, mert így mondhatja az új elnöknek, hogy lám, velük már nem megy az elit szint (Busquets, Pique…sajnos Alba is egyre gyengébb, Lenglet…stb), és meg kell újulni. Eddig szépen építette be a fiatalokat, hagyni kell dolgozni, 17-20 évesekkel nem lehet BL-t nyerni, de sajnos az igazi korban lévő 25-30 közötti játékosaink nincsenek….Ezért kell várni…

Spacedyevest

Mindig azon agyalunk, ki is kellene a csapatba. Pdeig szerintem rosszabb volt, amikor Digne, Andre Gomes, Arda, Mattieau, Delofeu stb játékosok is a keret tagjai voltak a közelmúltban. A baj szerintem az elképzelés hiánya. A tikitaka óta nincs a Barcának játéka. Sosem látom, mit akarunk. Ez borzasztó volt tegnap is.
Azzal ismét szembesüli kellett, hogy Griezmann nem klasszis. Ilyen meccseken hozni kéne egy kis pluszt, higgadtságos, és be kell vágni a helyzeteket. Ha zongorázni lehetne a különbséget közte és Mbappe között, akkor Ravel legszebb zongoraversenye smafu lenne ehhez képest.
Évek óta írom, hogy Mbappe kellene, ÉS össze is jöhetett volna rá Cou és Griez árából.

Calypso53

És ez még nem is mutatta akét csapat közötti külömbséget…..Vajon mi lesz Párizsban egy nagy zakón kivül ???????
Ki fog majd magyarázkodni ?? hogy Grizman menyit dolgozott a mecs alatt ?? meg a többi is, sajnos sehol nem vagyunk az europai
elithez képest !

Steve fan

5-3-2- Ben talán nem lesz nagy zakó! Elől játszhat Breth-Trincao, középen Busi-De Jong-Pjanics,hátul még öt védő. Győzni úgyse tudunk ,utána meg koncentráljon a csapat a bajnokságra. Aztán jöhet az elnökválasztás utána meg a rendrakás. Nyáron elköszönni Rafinha,Tobido,Aléna,Umtiti, Pjanic,Coutinho,Breth, Grizes. Jön ingyen aki jön! Emersont el kell hozni Dest mellé. Az eladásokból meg venni egy gólvágót Messi helyére,vagy ha maradna akkor elé.

Dr Mouse

Tudsz olyan gólvágót, akit el is engednek?

Gabk82

Szerintem Haaland nyáron mozdítható lesz (nem lesz BL a Dortmunnak)…És ugye a menedzsere (Raiola) és Laporta kiváló barátságban vannak….

Raven1975
Buli78

A Realba való nagyképű fasz 21 évesen, Ramos mellett jó lesz

Pedri

Döntetlenezett az ATM

Nagybarcelona

Az Atleti bukdácsolásával sajnos még van az esèly, H. a Reál legyen a bajnok, a mi csapatunkat nem látom esèlyesnek. Nekünk az első 4 a cèl. Ideje hètvègèn a kezdőben fiatalokat látni:
Dest-Mingueza-Pique?-Alba
De Jong
Pedri-Puig
Trincao-Messi-Dembele

GYLS

Két kimutatás:
1. Korösszetétel (mezőnyjátékosokra vonatkozóan):
A Barcában pályára lépett: 25 év alatti 7 fő (ebből kezdőként 4) , 25-29 közötti 3 (kezdőként 2), 30 feletti 5 (kezdőként 4). Kezdőként: 4-2-4. Csereként 3-1-1.
A PSG-ben pályára lépett: 25 év alatti 4 fő (kezdőként 2), 25-29 közötti 8 (kezdőként 7), 30 feletti 2 (kezdőként 1). Kezdőként: 2-7-1. Csereként: 2-1-1

2. A csapat fáradtságát bizonyítja, hogy az őszi 6 mérkőzés átlagához képest majdnem 6 km-el kevesebbet futott a Barca. Őszi átlag: 108.9 km/mérkőzés. Legkevesebb: 100.9 (Pique kiállításakor). Legtöbb: 112.6 (Juve ellen idegenben). TEGNAP: 103.0 km. Érdekesség, hogy a kezdő mezőnyjátékosai közül senki sem érte el az őszi saját átlagát. A PSG őszi átlaga 102.5 km/mérkőzés volt. Ez a továbbjutott 16 csapat leggyengébbje. TEGNAP: 104.4 km.

Nagybarcelona

Már egy ideje írom, ha kell, vegyenek fel hitelt rá, adják el a stadion nevèt, adják oda neki Griezmann 22 milliós nettó fizetèsèt. 🙂 Mbappè spanyolul szólt be Albának, gondolom sejthetjük ez mit jelent. Ha a 2 játèkos Madridba költözik, 10 èvig nem valószínű, H. nyerünk valamit is. Szóval Haaland megszerzèse kulcsfontosságú, bármi áron. Mehetne újra 2 nagy nèv között a rivalizálás, ami az egèsz spanyol ligának jót tenne. Hajrá Laporta.

Nagybarcelona

Komolyra fordítva a szót, Haalandot meg kell győzni, H. a fizetèse mellett óriási reklámèrtèke lenne a kettőjük párharcának, amivel a Barca is nagyon jól járhat. A 2 játèkos közül eleve Haalandot választanám. Fizikailag top játèkos, ès nagyon technikás, fejben pedig sokkal komolyabb, mint a bekèpzelt Mbappè, aki eleve tudjuk, hová való.

Nagybarcelona

https://barcauniversal.com/joan-laporta-hints-at-signing-erling-haaland-for-barcelona/
Haaland kivásárlási ára 75 millió. Laporta meggyőzhetnè Raiola haverját, hogy itt èpül Európa, ès az ügynöki díjat kifizetjük rèszletre. 75 milliót csak összekaparunk valahonnan, de ha sms-t kell nyomi rá, mint Özilre a törököknek, van rá pár ezresem, csak legyen kevesebb idegeskedni való a meccseinken. 🙂

Nagybarcelona

Donnaruma szerződèse lejár, Raiola az ügynöke.
Továbbá De Ligt, Romagnoli ès De Ligt ügynöke is. A 3 közül egyet jó lenne behúzni.

Nagybarcelona

Amúgy nem tartanám butaságnak ezt a támogassuk a csapat átigazolását sms-ben. Állítólag a közössègi mèdiában mi vezetünk 1,6 milliárd támogatottsággal.

Nagybarcelona

https://www.google.com/amp/s/everythingbarca.com/2021/01/14/erling-haaland-agent-barcelona/amp/ ha ez igaz lenne, többet egy rossz szót sem írnèk a dagadt Raioláról.

Nagybarcelona

https://barcauniversal.com/david-alaba-is-the-ideal-short-term-replacement-for-busquets-at-barcelona/
Èn is Busquets pozíciójában látnám szívesen. Busquets fizetèsèből az övè is kijönne.

Nagybarcelona

Az èn csapatom ez lenne:
Stegen/Pena
Emerson/Dest-Araujo/Pique-De Vrij/Garcia-Alba/Miranda
Alaba/Busquets
De Jong/Wijnaldum-Pedri/Puig/Roberto
Messi/Dembele-Haaland-Fati/Depay
Èrkező:Haaland 75 millió,De Vrij? 40 millió, Wijnaldum, Garcia, Emerson, Miranda, Alaba, Depay ingyen. Ez aláírási pènzekkel max 150 millió.
Eladni: Coutinho 40, Griezmann 40, Lenglet 20, Umtiti 10, Firpo 10, Neto 10, Trincao 20, Brathwaite 10, De mèg nagyon örülnèk 40-èrt egy De Beeknek, akkor mehetne mèg Roberto 15 Puig 15, Mingueza 10, utóbbiak visszavásárlásival.

Nagybarcelona

Pjanics kimaradt 20 millióèrt. Nem akarom elhinni, ha rájuk akasztanánk ezeket a cèdulákat, ne kelnènek el. Sokak, akik nem játszanak menekülnènek, pár játèkost viszont meg kellene győzni a távozásról, mondjuk egy Umtitit nehèz lenne, de csak 10-et írtam èrte.

világostobája2.0

Rivaldo éppen destabilizálja a csapatot nem is tudom hanyadik alkalommal? Na ez egy jó teszt Laportanak…kíváncsi vagyok elküldi -e a 3.14csába…

Steve fan

Rivaldo mondjon amit akar ,azért van a szája. Exprofi labdarúgóként tudja valszeg hogy egy három kiírásban induló csapatba legalább 22-24 top szintű játékos kell. Decemberben írtam ,hogy Dest nem fogja egyedül kibírni a szezont. Középső védő legalább 5 , a realitás egy sérült Araujo,egy lecsengett Umtiti egy újonc Minguezza,egy ingadozó Lenglet,Piquet épp hogy kiengedték a kórházból. Ez a szezon már Fati kiesésével elment ,aztán jött sorban a többi sérült. Ilyen kifáradt ,foghílyas játékos állománnyal csoda ha a bajnokságban állva maradunk.

Sanyi

Rivaldonak ..vára igaza van! Messit már tavaly el kellett volna engednünk. Az utolsó éveit cseszte el a Bartomeu éra, miért nem érted meg? Itt nincs számára alternatíva. Pénz nélkül versenyképtelenek vagyunk. Ide pénz kell. Rengeteg. És egy teljesen új csapat, nem olcsó, 30-as éveikben járó félmegoldások. Jöttök itt ingyen Depayjal, Wijnaldummal, Emersonnal, Mirandaval. Pontosan ez a középszerűség kergeti el a picsába. Menjen is, nem érdemli meg, hogy versenyképtelen játékosokkal ismét ne nyerjen semmit. Amíg itt nincs pénz, addig nem leszünk versenyképesek.

Steve fan

Miért mit nyerjen még? Hát aranylabda,bajnoki aranyak,BL,CopaDeRey,aranycipős. Mellesleg a világ leggazdagabb labdarúgója. Az össz vagyonát a Barcelonától kapta, clubnak köszönhet mindent . Az utóbbi 10 év legjobban kereső focistája. Most vegyünk neki egy komplett nem középszerű csapatot. Ha van benne lojalítás marad,ha többet keres máshol menjen. A legnagyobb kedvencem mégis ezt kell mondanom. Mellesleg senki nem garantálja hogy máshol pöcpatt beépül és még nyer pár címet. Nagy égés is lehet a vége és ezt gondolom bekarkulálja. Xavi,Írni,Masche el tudtak köszönni becsülettel!

Katalan

Mondjuk, mert több van benne, és motívált, de egyedül nem fog menni. Az utóbbi időben nem sok jó történt vele a karrierjével kapcsolatban. Sokat köszönhet a klubbnak, de Messi a többszörösét adta vissza. Utóbbi időben eléggé átvágták.

Leginkább a család miatt maradt.

világostobája 2.0

a pénz semmire sem garancia …lásd psg, city…hány éve álmodnak a bl-ről? mennyit költöttek el azóta?
Messi kommunikációja egy katasztrófa….
Rivaldonak lehet igaza van és menni fog és ezt már ő tudja is ahogy neymar is meg di maria meg ki tudja még ki csak a Barca nem tudja a szurkolók nem tudják stb stb…ja és ezek állítólag Messi barátai 🙂 néha full szerencsétlennek tűnik ebből a szempontból…
hogy annyi pénzből egy normális kommunikációs csapata nincsen…vicc…

KJDaniel

Nyáron ha már úgy sincs pénzünk igazolni, rá kellene repülni az ingyen igazolható játékosokra.
Ilyen neveket lehetne elhozni, mint Alaba, Depay, Aguero, Wijnaldum mind-mind hatalmas erősítés lenne…

Éppen emiatt bosszant annyira, hogy nincs elnőkünk mert így semelyik játékost sem tudjuk győzködni, hisz nincs “kivel”.

világostobája 2.0

pénz másnál sem nagyon lesz szóval sokan fognak rárepülni az említett játékosokra…

Calypso53

.

GYLS

A lejárt szerződésű labdarúgók közül nálam 3 jöhet számításba. Alaba, Bernat és Milik. Utóbbi is csak abban az esetben, ha Haaland nem minket választ. Center kivételével még akkor sincs szükség több támadóra, ha Messi távozik. Nálam az elsődleges feladat a csapatvédekezés rendbetétele lenne. Ehhez keresnék mind a hátsó alakzatba, mind a középpályára játékosokat. A fedezet pedig nem lenne más, mint a kb. 12 távozó eladási ára, illetve a bérstruktúra reformja.

Harleydavidson

Alapjában véve egyetértek a Veled….bár nálam azért Messi esetleges távozása esetén a centeren kívül is keresnék további lehetőségeket…..pl. egy kreatív csatár személyében. Most így hirtelen nincs ötletem, de Fati ,Trincao, Dembele, Griezmann azért kevés lesz annak tükrében, hogy ezek közül valaki még távozhat a bevétel szükségessége miatt.
“A fedezet pedig nem lenne más, mint a kb. 12 távozó eladási ára”……ezt pedig már nagyon sokszor és sokan kiveséztük…….elméleti síkon talán működne. De mint tudjuk az egész futballvilág arra apellál, hogy a Barcával “kössön üzletet”. Mi veszünk a legdrágábban és mi adunk a legolcsóbban el játékosokat. Legolcsóbban???…..szinte ingyen adunk oda jó játékosokat csakhogy ne keljen a fizetésüket állni. Ennek tükrében számomra nagyon nehéz feladatnak tűnik ez a játékosállomány fejlesztés. De hát sok mindent nem látunk, nem láthatunk innen kétezer kilométer távolságból.

GYLS

Igazad van, Haaland vagy Milik mellé kell még egy center. A legegyszerűbb megoldás, mindkettő érkezik. Támadók: Dembele-Trincao-Haaland-Milik-Fati-Konrad/Collado. Plusz: Pedri és Puig mint támadó középpályások (szervezők?).

Igazad van abban is, hogy olcsón adunk, drágán veszünk. És ez lesz a leendő elnöknél is? Ha van pénz (Neymar árából Dembele és Coutinho), ha nincs (hitelből Griezmann), nem számít, vásárolunk.

“A fedezet pedig nem lenne más, mint a kb. 12 távozó eladási ára”
Ennek a mondatnak volt egy másik fele is ( illetve a bérstruktúra reformja).

Nagybarcelona

https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2021/02/19/meghogy-messi-nem-vedekezik-oktatni-kene-ahogy-csinalja
Messi az “elit” csatárok közül a 2. legjobb vèdekezèsben. Legjobban cselez, irányít, gólt lő, vèdekezik, mègis van aki eladná, mert sètál. Mi lenne, ha futna?

Nagybarcelona

Transfermarkt alapján 220 millióèrt lehetne èrtèkesíteni azokat a szemèlyeket, akiket leírtam, ebből már meg lehetne erősíteni a keretet. Bár nem hiszem, hogy Lenglet èr 40-et, Griezmann pedig 60-at jelenleg, de a többi èrtèke kb. megfelel annak, amit leírtam. Szóval èrtèkesíteni kellene játèkosokat gőzerővel.

BarcaForLife

Van kb 100-150millio barcaszurkolo a vilagon. Miert nem ad mindegyik 2 eurot csak a klubnak (az nem sok sehol) es maris lenne kb 200millio…en adnek 50et is.

Dr Mouse

Ránézek a képernyőmre és jobb oldalt azt olvasom, hogy Dembelé 2016-ban eladó volt 15/tizenöt/ millió euróért, de mi 2017-ben 140!!! millióért vettük meg… És Bartomeunak a haja szála sem görbült meg!
Kik élnek ott Katalóniában, hogy ezt tűrik?
Hogy Barto októberben lemondott, de ma, 2021 február 19.-én még híre-hamva nincs az új elnöknek?

Nagybarcelona

Mert Bartóèkat az verte át, aki akarta. Sok játèkost azèrt írtam ide igazolás cèljából, mert rengeteg hírt olvasok. Többek között írtam Dembelèt, mikor 15 millió volt, ès Haalandot is, mielőtt 20-èrt vittèk el. Mind a kettőt összeboronálták a Barcával, de mègsem igazolták őket le olcsón. A játèkosmegfigyelők tehát jól dolgoztak, a döntèshozók viszont nagyon nem. Közben olvasom, Alaba managere is haverja Laportának. Font meg azzal kampányol, hogy nem lesz pènz Haalandra. Sokszor leírtam a vèlemènyem Fontról, hoztam híreket, de egy vicc az az ember , komolyan mondom. Ő egy álomvilágban èl, ahol Xavi ès a saját nevelèsek összetikitakázzák az eredmènyeket, míg Laporta látja kikre van szüksèg, ès ő pènzt akar “szerezni” rájuk, bevetve a rutinját ès ismertsègèt. Font =Bartóèkkal, akik helyett Pique szállította a szponzori szerződèst.

Calypso53

Én nem is tudom miért kell erröl a mecsröl anyit beszélni.
Fény évekkel jobbak voltak, mindenki látta és valószinüleg várható is volt.
A mi védelmünk egyenlö a (Pique, Alba, Umtiti,Lenglet ) a nullával egyenlö a teljesitményük.
Busquest, már menni sem tud, lasssú, nehezen fordul, akár egy hangárfartyg. (Pique ugyanaz)
Támadóink….Grizmannak minimum 5-6 helyzet kell, a gól lövéshez, Dembelé remekül lö, a kapu mellé, és fölé.
De még Messi sem az igazi (már régóta)…….Talán nem is olyan nagy baj, ha elmegy az idény végén.
Hát az új ennökségnek lesz baja böven, a jövöben.
Lassan 40 éve szoritok a Barcáért, és remélem hogy, látok még egyszer egy világverö Barcát !!!!!!!

FORCA BARCA !!!!

sunt

A soron következő meccseket le kell játszani, De Kolumbusz tojása nincs: ugyanazt a sz..t kell ide vagy oda paszírozni.

GYLS

Laporta: ”Messi a Barcelonának a teljes jövedelmük 8%-ba kerül, míg a bevétel mintegy 30 százalékát termeli.”

Ugyanaz, mint Font! Az utolsó 3 év és a jelenlegi alapján a Barcának 4 évre az összes bevétele kb. 3200-3400 millió. Ennek a 8%-a 256-272 millió. A kiszivárgott szerződés szerint Messi erre a 4 évre 555 millát kap. Ez azt jelenti, hogy nem 8%-ot, hanem ennek a dupláját kapja. Mert az biztos, hogy nem a bevételi oldalon kell keresni Laporta tévedését, azaz nem 6400-6800 milla a Klub 4 évi összbevétele. Ez -még ha a politikusi énje jött is elő – csúsztatásnak is sok.

Dr Mouse logikája szerint felmerül bennem, hová lett a másik a 8%?Mert itt aztán volt miben susmusolni.

DistantxThunder

Messi szerződése már ki lett tárgyalva, van aki szerint jogos van aki szerint nem annyira. Viszont nézzük meg azt is Bartomeu vajon mennyit juttatott a saját és bűntársai zsebébe a rémuralma alatt, többek között az “igazolásaival”, ami inkább pénzmosoda volt. Na Laporta alatt ilyesmikre nem kell számítani

GYLS

Én azok közé tartozom, aki szerint nem érdemelte meg. És ezt egyre több neves ember teszi (pl. Rumenigge, Wenger). Én úgy összegezném a kettőjük véleményét, hogy nem a Barcára mint Klubra igaz a “Több mint egy Klub” szlogen, hanem Messire. És ez megy évek óta. Minden Messi körül forog. Pályán kívül az elnök, pályán a játékosok akarnak megfelelni Neki. Előbbi pénzbe, utóbbi meg pár játékos játék-szabadságába kerül. És ez jön le az elnökjelöltek megszólalásaiból is. Egy lassacskán 34 éves játékosra már holnapot sem lehet építeni, nem hogy közeljövőt. De mennyi esélye lenne annak a jelöltnek, aki azt mondaná, Messi mehet. Minimális. Így az üzengetéssel Ők is Messinek akarnak megfelelni. Ahogyan Laporta ezzel a 8 és 30 %-al. A szomorú az, hogy vannak, akik ezt el is hiszik Neki.

Pénzmosás: Ahogyan eddig, ezután sem gyanúsítok senkit, pláne nem ítélkezem.

világostobája 2.0

sajna igazad van.. tényleg uncsi már hogy Messi nem érzi jól magát, kell még neki pár kupa, hozzunk neki játszótársakat stb stb..

világostobája 2.0

“Viszont nézzük meg azt is Bartomeu vajon mennyit juttatott a saját és bűntársai zsebébe a rémuralma alatt”
nézzük.. de hogyan? ….

Harleydavidson

Lenne az eddigiektől eltérő témában egy kérdésem az idősebb szurkolótársaktól. Előre is elnézést a fiataloktól! Régóta foglalkoztat, hogy akik már több mint 30-40 éve (esetleg már több is) szimpatizánsai a clubnak , vajon milyen módon kerültek kapcsolatba a Barcával. Ma már ez a kérdés kicsit furcsán hangozhat egy fiatal számára, de mint mi kicsit idősebbek tudjuk, hogy a 70-es 80-as években még nem volt internet nem volt számtalan sportcsatorna. TV 1-2, Népsport mint írott sajtó, ja meg talán a Képes Sport adott lehetőséget valamelyest a sporttal kapcsolatos tájékozódásra. Ma már bármilyen sportág bármelyik képviselőjével elég gyorsan kapcsolatba tudsz kerülni. Hát mit mondjak…… nem volt ez mindig így. Nem áll szándékomban senkit sem untatni ezzel ( főleg a fiatalokat), de gondolom mindenkinek van egy rövid története ezzel kapcsolatosan. Én pl. a gombfocizáson keresztül ismertem meg a Barcát még a Maradona elötti időszakban. igazán az Ő megjelenésekor kezdődött a szerelem a Barcával úgy, hogy én nem voltam az argentin hódolója. Pedig imádtam a játékát, de sajnos elég rövid ideig volt a club tagja. Nem akarom, hogy hosszabb ideig nosztalgiázzunk ezen ,- vannak ennél most fontosabb kérdések is a Barca háza táján -de ha van valakinek kedve írjon erről egy pár mondatot. Előre is köszi!

BarcacanachivegreatthingswithoutMessi

Én először a focival és a Barcával Fifa 08-ban találkoztam, még Ronaldinho, Eto is a keret tagja volt. Akkor a játékban valami gebasz volt, ezért csak a Realt, Barcát és a Villarealt lehetett választani, én meg teljesen tudatlanul (voltam 7 éves ekkor) a BArcával kezdem el szezonokat játszani! Elég sokat játszottam, megtanultam a játékosokat, Puyol, Valdes, Ini, Xavi, ROnaldinho, Eto, és Messi. Majd a 2008-as EB-n a spanyol válogatott meccseit láttam, ott is Ini, Xavi, Puyol jelenléte sokkoló volt, David Villa is nagy volt, nagyon tetszett a játékuk. De még utána sem néztem a meccseket, de a 2010-es foci vb-t végig szurkoltam, Európából a spanyol válogatottnak, Dél-Amerikából pedig Argentínának és Uruguaynak szurkoltam. A következő szezonban ősszel már nézegettem a bajnokikat, de a legemlékezetesebb az 5-0-ás classico volt, ami a születésnapomon volt, óriási élmény volt nézni azt a meccset, onnantól datálva, minden bajnoki, kupa, bl, akármilyen meccs volt én a tv képernyő elé tapadva néztem és szurkoltam a srácoknak. Rengeteg Barca történeti könyvet olvastam el, önéletrajzi könyveket is, Messiről, é így váltam culévá, és most már a 11. éve vagyok szerelmes ebbe a klubba:-)

BarcacanachivegreatthingswithoutMessi

Én így alakítanám ki a jövő évi keretet.
6 játékos érkezne: Emerson a Betisből, Haaland, és 4 ingyen igazolható, Alaba, Garcia, Wijnaldum és Depay, legjobb esetben pedig még Aguerot is (de Messi távozásval, kevesebb esélyt látok, hogy ő jönne)
9 játékos távozna: Neto, Umtiti, Lenglet, Alba, Busquets, Pjanic, Coutinho, Griezman és Messi.

Kapus:
Stegen elsőszámú, és mellé fiatal cserének a b-ből!

Védelem:
Dest mellé elhoznám Emersont a Betisből, így alapból egymást váltva, csapaton belüli verseny lenne, ami motiváló hatással lenne rájuk. Eltiltás, sérülések esetén Roberto és Mingueza is tud ott játszani, de alapból Dest-Emerson párossal lennék a jobb oldalon. Belső védőnek megtartanám még Piquet, mellé a két fiatal Araujo és Mingueza (akivel alapból csere belső védőként számolnék, csak létszükség esetén jobb oldali védőként), ingyen pedig elhoznám Garciát. Így 4 belső védővel csapnánk neki a szezonnak, és a szintén ingyen igazolható David Alaba elsősorban baloldali védőként hoznám, mellé Firpot megtartanám, Albat elengedném. Alaba ha úgy van belső védőt is tud játszani, így elég nagy variációs lehetőség lenne. Umtitit és Lenglet elengedném Isten hírével!
Középpálya:
de Jong, Pedri, Rique, Roberto, Moriba, Wijnaldum, Alena 7-essel vágnék neki a szezonnak.
Támadó szekció:
Jobb szélen Dembelé és Trincao váltaná egymást (Dest-Emerson pároshoz hasonlóan), balszélen Depay és Fati, középen pedig Haaland, jó esetben Aguero lenne a váltása, cseréje, rossz eseteben pedig Braithwaite-et tartanám meg (őt Aguero megszerzése esetén elengedném, Aguero hiányában viszont maradhatna). +Konrad is variációs lehetőségként ott lenne.

Messi maradása esetén pedig Dembelét engedném el, és akkor jóval nagyobb az esély Aguero megszerzésére is, és akkor Braithwaite is mehetne. Laporta győzelme esetén, azért sok mindenre van lehetőség, kezdve Messi meggyőzésével a maradásról, Alaba, Haaland megszerzésén át, elég sok minden össze jöhet!

Imádom Messit, az ő játékát csodálva nöttem föl, de azt bekell látnia a klub leendő vezetésének, hogy amíg Ő itt van, nem lesz teljes megújulás, rendszerváltás. Amíg Messi itt focizik, ő lesz az Alfája és Omegája a csapatnak, és még évekig nem fogjuk tudni legyőzni ezt a nagy Messi függőséget! Ezért neki is, a csapatmegújulásnak is jót tenne a váltás! Az ő esetleges távozása azért lenne más, mint Iniesta, Xavi, vagy éppen Mascherano, akikkel mindig példálózunk, hogy időben belátták, hogy félre kell állniuk, és méltósággal, más kontinensre távoztak, ezáltal éles meccsen nem kerülhetnek össze a Barcával európában, vagy a ligán belül. De Messi a football történelem egyik ha nem a legnagyobb játékosa, és ha ő úgy érzi, hogy még Európában elérhet nagy dolgokat, ha kell a Man. City színeiben, ha kell, akkor a PSG-ben, akkor lelke rajta, én nem fogok rá árulóként tekinteni! Azért a CR-el való hosszú rivalizálása, arra sarkallhatja, hogy olyan helyre menjen, ahol még nyerhet BL-t, akár többet is! Mert nem egyszer hozzák föl ellene érvként, hogy CR több csapat húzó embere, különböző ligákban küzdött és nyert trófeákat, és Messiben lehet ez motiváló faktor, hogy akkor elmegy egy másik top klubba és ő is bizonyítja, hogy nem csak a konfortzónájában, Barcelonában képes jó lenni, hanem máshol is, bizonyítva a nagyságát még jobban!

Raven1975

Hivatalos keret a Cádiz CF elleni hazai bajnoki meccsre.
comment image
Kezdőrúgás holnap 14:00-kor. Força Barça!

Cickány

Az előző blogon csak olvasgattam, itt viszont már bekapcsolódok én is a társalgásba. Először is gratulálni szeretnék az adminoknak az új oldalhoz. Én is olvasgatom itt mindenki átigazolási, illetve pénzügyi moduljáról. Többekkel egyet kell értenem, hogy először a stadion nevét kellene eladni, de egyben megtartani a régi nevét is, emellett kicsit nívósabb szponzorokkal is fel lehetne venni a kapcsolatot (Fly Emriates és más arab szponzorral) Ahogy a Manchester United is tette a Nike elé kell tenni egy lapot, melyen egy másik gyártó komolyabb ajánlatát láthatják, ha tudják tartani akkor marad, ha nem akkor Puma vagy Adidas. (Minden elhivatottság nélkül mondom, ha Nike akkor mindig a Barca jut az eszembe, ahogy ha Adidas akkor Bayern vagy Reál). Ami a játékos keretet illeti Netot el kell engedni, ha már adott egy azonos képességű 2. számú kapus (Inaki Pena). Nálam fix távozó lenne: Roberto, Piqué, Todibo, Umtiti, Miranda, Matheus Fernandes, Busquets, Alena, Pjanic, Coutinho, Griezmann, Braithwaite és sokak felháborodására Messi (nemi sem megy már és neki is jobb döntés lenne a saját érdekében, ha távozna)
Az előző hozzászólóhoz csatlakozom, kell Araújo mellé egy erő, vezéregyéniség egyenlőre nálam ilyen De Light, Zagadou és Romangoli. Dest mellé Emerson tökéletes társ és tökéletes versenyhelyzet lesz a két játékos között, de nálam bal oldalra Alaba érkezne, ezzel Alba-t is kizökkenteni a komfort zónából, emellett Alaba még 2-3 poszton is bevethető (CB, LB, CDM, CM). Eric Garcia is ajándék, bár nálam egyenlőre csere lenne, viszont nálam Minguéza maradna. 4. Számú védőnek tökéletes lesz. Védekező kp-nak egy olyan kell, aki tipikus törő, de technikailag képzett, nálam ilyen Rodri és Zakaria, de még talán talán Wijnaldum, akit szintén ingyen el kell hozni!! A középpálya méllységéért én Griezmann-Marcus Llorrente vagy egy Saúl cserét is elfogadnék. de Jong adott, ahogy Pedri és Puiq is, emellett a ‘B’-ből Moriba.
Elöl Dembelé-Trincao mellé nálam Collado is alap lenne itt is versenyezzenek a fiúk. Előre Haaland alap lenne nálam a Sociedados Isak mellet. Elég magas ő is és ha ég a ház kettő db. toronyra ívelgethetnénk a labdát. Bal szélén Depay-Ansu tökéletes lenne. Sajnos nàlam, ha Konrad és Collado nem férne be akkor kölcsönbe elmennének (vételi opció nélkül). Szóval ez lenne az én csapatom.

ter Stegen-Inaki Pena-Tenas
Emerson-Dest
Araújo-Minguéza
De Light/Romangoli-Garcia
Alaba-Alba
Zakaria/Rodri-Winaldum
de Jong-Llorrente/Saúl
Pedri-Puiq
Dembelé-Trincao(-Collado)
Haaland-Isak
Depay-Ansu Fati(-Konrad)

kritizator

OFF

Néhány kritika az új oldallal kapcsolatban:

Nem lehet egyből a hozzászólásokhoz ugrani.
Nem lehet a “Legutolsó hozzászólásokra” ugrani.

Fentiek miatt cikázni kell a hozzászólások között, melyik lehet a legutolsó. Ezért aztán van amit kétszer is elolvasok, mire rájövök, hogy hoppá, “ezt már olvastam valahol”.

Amúgy látványos az új oldal, látszik sok energiát fektettek bele.

barcanoticias

Amit fentebb leírtál mind a kettő dolog működik.
Ha telefonról vagy le görgetve az oldal alja felé, lesz egy legutóbbi hozzászólások widget. Ahol az utolsó 10 komment megjelenik. Itt amelyikre kattintasz egyből odaugrik a hozzászóláshoz.
PC-ről ugyanez csak a jobboldali hasábban van elhelyezve a legutóbb hozzászólások widget.

75
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x