Nem szabad feladni!

Nem szabad feladni!

Helyszín: Camp Nou, Barcelona, Spanyolország
Játékvezető: Isidro Diaz de Mera (Esp)
Február 24 Szerda; 19:00

Az FC Barcelona ismét egy hétközi meccsen lép pályára, hogy letudja a La Ligában még elmaradt mérkőzését. Csapatunk mögött egy nagyon „keserű” hét áll, hisz pont egy hete szenvedett nagy arányú vereséget a PSG-től, majd vasárnap a bajnokságban szalasztott el egy lehetőséget, hogy „visszajöjjön” a bajnokságba. Szerencsére javításra még van lehetőség, de most már nagyon el kellene kerülni a hibákat a védelembe, mert ezeken az idén több pont is elúszott már.

A meccs az 1. forduló elmaradt mérkőzése, mivel a Barcelona a tavalyi BL szezon kései befejezése miatt csak a 3. fordulóban kezdte meg a bajnokságot. Különösen nem kell hangsúlyozni, hogy csakis egy győzelem számít, hiszen a bajnokságban már tényleg csak az utolsó „szalmaszálba” kapaszkodhat csapatunk. És az ellenfél is adott ehhez, hiszen az Elche a kieső helyek egyikét foglalja el.

Ami a sérülteket illeti, nem volt változás az elmúlt héthez képest, Araujo, Coutinho, Fati és Roberto erősíti a maródiak táborát. Koeman mester természetesen nem adja fel a harcot, és ha hinni lehet a katalán sportsajtónak, akkor az Elche meccs előtt csak egy rövid, de annál tömörebb üzenetet fogalmazott meg: „Podemos” (Megtudjuk csinálni). Feltételezhetően itt a bajnoki címre gondolhatott, és ez így egy nemes és szép gondolat az edzőnktől, de ehhez az szükségeltetik, hogy a csapat a hátralevő 16 meccsen ne hibázzon. Nem lesz könnyű.

Kedvenc csapatunk jelenleg csak a 4. a bajnokságban, ami csalódás keltő szereplés. Igen, mi szurkolók is tudjuk, hogy jelenleg csapatépítés folyik, hogy a „0”-ról kellett elkezdeni mindent, hogy nincs pénz, nincs elnök, és így nincs a jövőkép sem meghatározva. De, a hibákat nem ezek okozzák. Az olyan hibák, mint Lenglet Cádíz elleni 89. perces szabálytalansága, azt bizony a játékosok maguk okozzák. Ezért a megyei I-ben még a meccs végén is csere jár, ha egy kapunak háttal álló embert agyon rúgunk….főleg a 16-oson belül….

A meccsen kezdő tizenegyet megtippelni sem lehet, bár, Koeman nyilatkozatából úgy tűnik, hogy nem kezd őrült rotációba, és amíg él a remény, a legerősebb csapatot fogja a pályára küldeni. De jó lenne, ha Puig megkaphatná a lehetőséget Pedri mellett, hogy kiderüljön, működik-e köztük a „kémia”.

Az Elche csapata biztos nem fogja magát könnyen adni. A hétvégén nyertek, egyre közelebb a bentmaradás egy olyan csapatnak, akit a bajnokság előtt mindenki biztos kiesőnek vélt. És pont ez és az elmúlt 22 forduló kell, hogy figyelmeztető jel legyen csapatunknak: Nem szabad félvállról venni, és le kell zárni a meccset, amilyen gyorsan csak lehet. Hajrá Barca!!!

Keret:

Imagen

Várható kezdők:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
40 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
világostobája 2.0

A kiesés ellen menekülő kis csapat akik általában feltudják magukat szívni…főleg ellenünk… nem számítok könnyű mérkőzésre..
16 meccsen nem hibázni? hú— ez jelenleg kb sci-fi kategória …de hátha 🙂 leírhatnám hogy én bízok benne hogy megtudják csinálni de hazudnék…ismerjük a csapat a klub helyzetét.. nem könnyű… nem jó ezt leírni de én már a 2. hellyel is elégedett lennék.. természetesen nem a real mögött 🙂

Raven1975

Győzni kell nincs mese, több pontvesztés már nem fér bele. Força Barça!

Nagybarcelona

Koemannak nincs vesztenivalója. Nincs szinte semmi esèpy behúzni akár egy címet is, tehát most várnèk gyökeres változást a szezon utolsó meccseire.
Kezdőm:
Dest-Pique-Mingueza-Alba
De Jong
Pedri-Puig
Trincao-Messi-Dembele.
Majd ha felèpül Araujo ès Fati a kezdőbe, teljesítmèny alapján a gyengèbben teljesítő helyère. (Pique-Mingueza, illetve Trincao-Dembele). Ezzel fiatalítunk, gyorsítjuk a csapatot, ès vègre nem kell nèznem Lenglet ès Griezmann bènázását. 🙂

Raven1975

Kapus nélkül lerombolnak, mint morcos kisgyerek a homokvárat. 😀

Nagybarcelona

Kimaradt Stegen. A másik cikknèl írtam a rögzített szituációkról. Na pont Stegen miatt vagyunk mèg bajban ilyenkor. Lábbal a legjobb kapus. (Szoknyás Courtois ellentettje) Ez megmutatkozik a ziccerek hárításánál, ès a labdajáratásnál. Nekem akkor van vele problèmám, ha kèzzel kellene játèkba avatkoznia. Rögzített helyzeteknèl nem elèg magabiztos. Az angol fociban szögleteknèl jön a kapus, ès sokszor el/kiüti a labdát. Stegennèl hányszor láttuk, ha kimozdul a kapuból beívelèskor, azt nagyon rosszul teszi. Sajnos ez már nem fog változni. Ezèrt írtam, ha nagyon nincs pènz, 80-100 millióèrt eladnám, ha az ingyen megszerezhető Donnarumával meg tudnánk egyezni. Top 5-ös, de nekem Stegen kicsit pózőr kapus. Pl. a könnyen fogható labdákat robinzonáddal vèdi, de van mikor letèrdel a labda elől, vagy vállmagasságig emeli a kezèt. Amúgy nincs vele bajom, a csapat egyik legjobbja, de kapott itt már rajta kívül mindenki kritikát…

Raven1975

Az alábbi képen látható a hivatalos kezdő.
comment image
Cserék: Neto, Iñaki Peña, Dest, Lenglet, Junior, Matheus, Busquets, Riqui Puig, Dembélé, Griezmann, Konrad. Força Barça!

JasoN

Trincao…. kell neki 20 ziccer egy gólhoz

GYLS

Ma tettem fel egy másik cikkben:
A bajnokságban lövés/gól:
16% – Dembele (12 lövés, 2 gól)
26% – Messi (60/16)
27% – Griezmann (22/6)
28% – Braithaite (7/2)
33% – Trincao (7/3)
57% – Fati (7/4)

JasoN

Keveslem azt a hetet, de legyen. Viszont akkor abból mind egy az egyben volt a kapussal-.-

GYLS

LaLIga honlap, statisztika. Külön találod a lövések, külön a gólok számát.

g4brielsmith

Engem az a kommentátor egyre jobban idegesít… ‘hát mit művel Edgar Badia a Barca ellen?!’ Semmit… 3 méterről belerúgta 2x is Trincao.

JasoN

Na igen

Buli78

Egy szóval tudom jellemezni az eddig látottakat. Katsztrófa. Semmit nem érdemlünk meg ebben a szezonban

sunt

Elcsesz – Elche 0:0. Egyenlő erők küzdelme.

Buli78

Braitweith megye 1 szint

Barca30

Az egész csapat, bár 1 láda sör és nagyobb hajtás van.

Raven1975

Ha valaki azt hitte volna, hogy könnyű meccsünk lesz hazai pályán egy kieső helyen álló csapat ellen, az tévedett. Ötlettelen, lassú és pontatlan a játékunk sok-sok hibával.

világostobája2.0

Há jól felszívtuk magunkat…Messit sem értem…a társak egyértelmű helyzetbe ő beviszi 5 ember közé… sok a rossz döntés mindenkitől..

Nagybarcelona

A cikk címe: nem szabad feladni. Èn most adtam fel. Ismèt azt kell írnom, hogy Koeman látja a problèmákat, azokat az embereket hagyta ki, akit írtam, de eltelik a szezon, ès nem tud átlèpni a közèpszerűsègèn. Kihagyta a játèkosokat, akiket írtam, ès mèg gyengèbekkel helyettesítette őket. Umtiti Lenglet helyett, nincs bajom, mert Araujo sèrült, ès Dest sem 100%-os. De! Puiget soha nem fogja játszatni. Kèt gyors szèlsőt sosem fog együtt játszatni, ebből nem enged, mint ahogy abból sem, hogy 2 kreatív játèkost játszasson a kp-n. Tehát maradt minden ugyanúgy, ahogy leírtam. Messi a fèlpályára jön irányítani, mert nem kap labdát, a bal oldalon 0! támadás futott, Pjanic több labdát ad el, mint Busquets, ès Brathwaite ugyan úgy 0 teljesítmènyt ad a vèdők között a csapat játèkához, mint Griezmann. 2 lehetősèg maradt, vagy Messi megoldja, vagy az ellenfèl kontrából gólt rúg, mert a vèdelmet feltolja a kp-ra. Behoznám Dembelèt bal szèlre Brathwaite helyett, Puigot meg Pjanic helyett.

Nagybarcelona

Ahogy írtam, Messi megoldja.

Raven1975

Martin Braithwaite passza zseniális volt. 🙂

Csbcs

Ja Brétvét szerintem is egy zseni, ilyen gólpasszt csak azok tudnak…. 🤣

sunt

Egy frászt volt zseniális a gólpassz. A védő nagyot hibázott, úgy került a labda Messi elé.

Csbcs

Braithwaite egy Szalai Ádám szintű játékos, és az is marad. Szomorú hogy ilyen játékosokat a Barca közelébe engedtek. A mentalitását maximálisan elismerem, de ő kb egy Elche szintű játékos…

Raven1975

De Jong megunta a tötymögést, gólt rúgatott Messivel.
BraithGoat lejött, de kiosztott kettő gólpasszt.

filippos

Ezt a Griezmannt én hogy utálom…

Nagybarcelona

Griezmann 1 perc, 2 kihagyott ziccer. Viszi a pálmát a kihagyott ziccerekben.

Nagybarcelona

Szörnyű belegondolni, hogy Suarezt sutázták.

filippos

Inkább Braithwaite, (ha Szalai szint, ha nem), mint Griezmann, szerintem.

Zöldbéla

Azok voltak a szép idők amikor Suarez “számított” sutának a Barca támadó sorában! 😀

Csbcs

Hiába a győzelem, nekem csalódás volt a mai meccs is… játékban továbbra is 0 a csapat…Messi három gólunkból háromban volt főszereplő… de megint el lehet mondani hogy Braithwaith kiosztott 2 gólpasszt, Alba ismét gólt szerzett, őket jövőre meg kellene tartani… ez a fajta gondolkodás vezetett oda, ahol jelenleg tartunk….

g4brielsmith

Ha Depay vagy egy Haaland lenne elöl Griezmann-Trincao-Braithwaite helyett 20/15 kapura lövés fix lenne több góllal. Ez a Griezmann még az NB1-be is kevés. Ilyen kihagyott ziccerben után csak úgy nyomni kellett a 30 fekvő ket ifibe nálunk.

BarcaForLife

Hoztuk a 3pontot. Ennyi a lenyeg. Sevilla Szombaton….az kinos lesz. Braitwaite nem Barca szint….de a hozzaallasa az. Cserecsatarnak tokeletes

Nagybarcelona

Ugyanúgy tartom a vèlemènyem, amit leírtam. + Kell Depay ingyen! bal szèlre, Messit meg kell tartani, Haalandot pedig le kell igazolni minden áron, Griezmanntól ès Coutinhotól pedig szabadulni kell. Lenglet helyère kell egy jó vèdő, Pau Lopez, Koundue, De Vrij, a többi eladásból meg egy vkp-s.

Raven1975

A második félidőben sikerült kicsivel jobban felpörögniük a srácoknak, ennek egy 3-0-ás siker lett a vége. Messi duplázott, Braithwaite két gólpasszt adott, de Jordi Alba is betalált egy szép akció végén. Idén ez “gála” meccs, szép volt srácok! Visça el Barça!

GYLS

Olvasnám a mérkőzésről a véleményeket, de nincs mit. Nehéz is erről a találkozóról okosat mondani. Volt egy kiesőhelyen szereplő ellenfél, aki ellen ha nincs Trincao két lehetősége, az első félidőről csupán annyit lehetne mondani, minek is játszották le?
A második félidő – amint az egyik sebességlassítótól (Pjanics) megszabadultunk, már lendületesebb lett a játékunk. Szerencsére még a másik (Busquets) beállása nem érvényesülhetett, máris 3-0 lett. De vajon mire lesz elég ez a “teljesítmény” a Sevilla ellen?

Deco

sokan máshogy látják, de én még mindig tartom, hogy ebben a Trincaoban óriási potenciál van… nem értem azokat akik szerint nulla és ingyen mehet, ilyenkor nem tudom, hogyan láthatjuk teljesen máshogyan őt… cselekben ott van Messi és Dembele mögött, jól tud lőni, már megmutatta, hogy fejelni is tud, és gyors is… 21 éves, ha a B-ben játszana ilyen gyerek akkor oda-vissza lenne érte mindenki… sokat hibázik nyilván, de amiket néha látunk tőle azon egyértelműen látszik miért számít nagy tehetségnek, pl amit a PSG ellen is bemutatott szólót óriási volt és nem kis bátorságra vall… szükség van az ilyen játékosokra akik képesek megindulni és nem Messitől függnek

Sanyi

Nézd, Trincao egy tehetséges szélső. Dembelével ellentétben ő nem marad örök tehetség, ki fogja forrni magát. De szerintem nem igazán lehet több, mint egy elképesztően kiváló csere. Hülyén hangzik, igen. Giuly volt ilyen és Pedro. Az lehet belőle, ami teljesen jó. Messi távozásával mindenképp kell majd valaki “utódjaként”, ami valljuk be nem lesz egyszerű. Dembelé erre alkalmatlan. Trincao viszont ennek a jövőbeni játékosnak lehet a tökéletes cseréje.

Raven1975

Hivatalos keret a Sevilla elleni idegenbeli bajnoki meccsre.
comment image
Alejandro José Hernández Hernández dirigálja a meccset.
Kezdőrúgás holnap 16:15-kor. Força Barça!

40
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x