Elkezdődött a kampány!

Elkezdődött a kampány!

Toni Freixa a mai napon elindította a plakátkampányát. Ezeken a Barcelona korábbi elnökét Laporta-tt és a Real Madrid mostani elnökét, Florentino Perezt támadja.

Freixa ezzel szeretné „lendületbe” hozni a kampányát a március 7.-én tartandó választásokra. A Laporta-t támadó plakáton a következő üzenet szerepel: ‘Parece que en los debates alguoien me esta hacienda Luz de Gas’ azaz „úgy tűnik, hogy a vitákban valaki rám világít” Fontos azonban, hogy itt Freixa a Gasligthing kifejezést használja, amelynek magyar fordítása a gázvilágítás, azonban itt nem erre gondolt az elnökjelölt. A gaslighting jelentése lehet továbbá a következő: „különböző pszichológiai eszközökkel olyan módon manipulálni valakit, hogy az saját józan eszében kételkedjen”! Ez alatt az elnökjelölt arra céloz, hogy Laporta semmilyen vitában nem vesz részt, és ezt összekapcsolja Laporta törzshelyével, ahol a csapat sikereit korábban sokat ünnepelte. Ez pedig a ’Luz de Gas’, angolul gaslight.

A másik plakáton Perezbe rúg bele, úgy, hogy a plakáton a következő szöveget szerepelteti: „No permetré que el VARentino controli LaLiga”, azaz „Nem fogom engedni, hogy VARentino irányítsa a La Ligát”

Jól láthatóan a választási kampány kezd bedurvulni, és kezd tüzesebb lenni. Várjuk a folytatást!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
4 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aerion

És ezzel akar nyerni?

Nagybarcelona

Már írtam, Freixa szerint 250 (szponzori pènz, válság idejèn)millió lesz átigazolásra. Bartó elnöksègi tagja volt, visszahozza a kitalicskázott pènzt :), ès hozza Monchit, Haalandot ès Mbappèt, Monchi lenyilatkozta nem jön el onnan ahonnan jól èrzi magát, Raiola pedig cáfolta, H. Freixa felvette vele Haalandról a kapcsolatot, miszerint nem is ismeri. Font meg el akar adni 80 millióèrt játèkosokat, hogy törleszteni tudjon, a szponzorszerződèsek helyett, idehozza Xavit, ès a fiatalokkal vègigtikitakázzuk Európát. Laporta először Griezmann ès Coutinhó árából hozta volna Haalandot, ès bevetnè az ismertsègèt, pl. Alaba vagy Haaland managerènèl, utólag azt mondta minden játèkost ès Koemant is tiszteli, az edzőre ès az új sportigazgatója fogja bízni az eladásokat ès a vásárlásokat, de újból kihangsúlyozta, be tudja vetni az ismerettsègèt. Röviden ennyi. Èn Laportát szeretnèm, a másik 2 elnökjelölt inkompetensnek tűnik, ès így is elèg nagy a baj.

Dr Mouse

Nem kapkodták el a katalánok ezt az elnökválasztást…
Még jó, hogy van ez a járvány és van mire hivatkozniuk…

GYLS

Hivatalosan a mai naptól kezdve lehet kampányolni. Ennek megfelelően ma mindhárom jelölt színre is lépett. Igazából ez megy már hónapok óta, sőt -szerintem- elnökválasztástól elnökválasztásig ez van.

Freixa egy olyan befektetőről beszélt pár napja, aki a Barcelona Corporate 49 százalékért adja a 250 millát. Erről már Barto idejében is szó volt. Freixa pedig nem költheti ezt az összeget egy az egyben játékosvásárlásra. Ugyanis ha megnézzük,. hogy az előző kettő évben mennyivel költöttünk többet mint amennyiért eladtunk, úgy az FFP miatt max. 175 milláért vásárolhat. Ha ezen felül még vásárolni szeretne, játékosokat kell eladni. Ez még megvalósítható lenne. De.

Vannak ettől súlyosabb problémák.
Először a bérek terén a 70%-os küszöb betartása. Azaz itt sem mindegy, kik mennek és kik jönnek. Másodsorban az adósság rendbetétele. Pl. azt a Klubot, akinek lejárt adóssága van, akár ki is zárhatják a nemzetközi szereplésből (feladat: fizetni és átütemezni).
Harmadsorban, ha az UEFA és a LIGA nem engedi tovább a bevételi és kiadási oldal közötti nagyarányú eltérést, akkor olyan költségvetést kell összehozni a következő évre, ahol a kiadás max, 10 millával lehet több a bevételnél.

Lesz feladat.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x