Napi elnökválasztás

Napi elnökválasztás

Vészesen közeleg március 7.-e, nézzük mik a legújabb hírek az elnökválasztásról:

Laporta bemutatta a csapatát:

Csütörtökön a volt elnök bemutatta a csapatát, akikre számít abban az esetben, ha megnyeri a választást. Rafael Yuste vezeti a sort, de a csapat tagja a Barcelona korábbi legendás kapusa Victor Valdes is, valamint a Valencia korábbi sportigazgatója Mateu Alemany.

További nevek, akik szintén szerepet fognak kapni: Jose Ramon Alexano, Sergi Barjuan, Pichi Alonso, Xavi Llorens, és Albert Benaiges.

A prezentáción Yuste megemlítette a „kapitány” Carlos Puyol nevét is, aki személyesen nem volt jelen, azonban Yuste azt mondta: „Örülnénk, ha csatlakozna hozzánk, és segítene, ha nyernénk”. Videón keresztűl a korábbi elnököt támogatta Rafa Marquez, Deco, és Eto’o is, sőt a kameruni a jövőbeni elnökként beszélt róla.

Laporta természetesen szót ejtett Xavi-ról és Iniestáról is: „kapcsolatban vagyunk velük, tudjuk, mekkora értékei a Barcelonának. Nem szeretnénk, ha úgy éreznék, hogy kihasználjuk a nevüket. A jövőbeni elnök kezében lesz a lehetőség, hogy „visszahívja” őket, amennyiben szüksége lesz rájuk. Jó a kapcsolatom velük, és meglátjuk a lehetőségeket.”

Beszélt a csapatról és Messiről is. Úgy látja, hogy a csapat nagyon nehéz helyzetbe került, a bajnokságban 5 pont mínusz, és egy meccsel kevesebbet játszott az Atletico Madrid, a kupában 2 gólos hátrány, míg a BL-ben 1-4 a PSG ellen. Laporta első célja, hogy 7.-én nyerjen, majd 10.-én a PSG elleni meccs lesz az első meccs, amelyen elnökként ott lehet ismét: „Azt szeretném, hogy minden sorozatban éljünk addig, amíg új elnök lesz. Úgy gondolom Koeman mindent megtesz azért, hogy motiválja a játékosokat.”

Messiről a következőket mondta: „El kell érnünk, hogy ismét mosolyogjon. Fontos, hogy érezze, hogy szeretik itt, hogy segíthessen, hogy kialakítsuk a következő 10-15 év csapatát.”

Ezt követően Xavier Budó a női csapatról beszélt, majd Jordi Mompart kapott szót, aki fizikaprofesszor és a kvantumtechnológia szakértője: „Fontos a mesterséges intelligencia, és amennyiben győzünk, a csapatunk hasznára fog válni. Az elemzésekkel csodát tehet: nemcsak a saját játékosainkat, hanem az ellenfeleket is elemezheti, segíthet a felkészülésben. Célunk, hogy segítse nemcsak a sportolókat, hanem a gazdasági vezetőket is.

Victor Font: Az, hogy Laporta-nak nincs terve, nem vélemény, hanem tény

Font a rivális Laportat ostorozza közben. A Si Al Futur mozgalom vezetője szerint az a gondolata, hogy Laporta-nak nincs terve, projektje az nem egy vélemény, hanem tény.

„Már jó ideje a saját projektünkön dolgozunk, próbáljuk ismerté tenni. Mindenki felé tisztelettel vagyunk. Nem kritizálom Laporta-t, pusztán szembeállítom a javaslatainkat. Semmi rossz nincs abban, ha konstruktívan elmagyarázzuk a dolgokat. Nem egy vélemény, ha azt mondom, hogy Laporta-nak nincs projektje, ez egy tény”

Font továbbá kifogásolta azt, hogy Laporta csütörtöki bemutatóján ott volt Albert Benaiges, aki az ajánlatának is részese.

„szomorú nap ez, a választásnak a Barca érdekeit kell előtérbe helyezniük. Régóta együtt dolgozunk a Barcelonismo aktív tagjaival, anélkül, hogy kizárólagosságot kértünk volna tőlük. Más pályázó, akinek nincs sportprojektje és improvizálnak, Albert Benaigesre nyomást helyeztek, hogy részt vegyen a bemutatón. Ez káros a klubra és az emberre is.

Tegnap felhívott minket aggódva. Megmondtuk neki, hogy menjen el nyugodtan a bemutatóra, ne aggódjon. Ha nyerünk, ugyan úgy számítunk rá, annak ellenére is, hogy Laporta győzelme esetén neki is dolgozna. Nagyra tartjuk Albert tehetségét.

Benaiges továbbra is Font hajó fedélzetén van, mert a Barca érdekeit mindennél előbbre helyezzük.”

41. Peñas világkongresszus

A 41. szurkolói klubbok világkongresszusára most vasárnap kerül sor, amely az első választási vita színtér is lesz. Itt fog előszőr a három jelölt szemtől szembe találkozni. A kongresszus első részében a 2019/2020-as szezont veszik górcső alá, illetve a Covid19 elleni munkát fogják értékelni. Ezt követően kerül sor a három elnökjelölt vitájára.

A világkongresszus és így a vita formája is a Covid19 járvány során már jól megszokott online módban fog zajlani. Az eseményt, és a vitát a BarcaTV, a BarcaTV+ platformokon, valamint Confederación Mundial de Peñas szövetség honlap és a facebook elérhetőségén lehet élőben követni.

A vita során a sport és a gazdasági oldal kérdésköreivel foglalkoznak részletesebben. A három jelöltnek be kell mutatni a terveit olyan témákkal kapcsolatban, mint a klub jövőbeni irányítása, és, hogy ebbe a tagok miként vehetnek részt. A tagság jövőbeni megszerzésének lehetőségéről, a szurkolók bevonásáról a Barca jövőbeni működésébe. Továbbá szóba kerül az Espai Barca projektje is, amely nagy érdeklődésre tart számot.

Az elnökjelötek második vitájára március 5.-én kerül majd sor, a kampány utolsó napján.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
8 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nagybarcelona
Csbcs

Remélem végre lelkesedésben is felül múljuk egyszer a Sevillát és nyerünk 3-1re holnap…. aztán szerdán 3-0-al haza küldjük őket a kupában… minden hétvégi meccset így várok aztán jön a pofára esés és a szörnyű valóság…

sunt

Lássuk be: innen Magyarországról semmi esélyünk nincs, hogy beleszóljunk az elnökválasztásba. Egyetlen lehetőségünk, hogy bárkit választanak meg, őszig bizalommal fogadjuk a lépéseit. Akkor is, ha egészen más lépéseket tennénk a helyében.

Nagybarcelona

Hátvèd kèrdèsben èrdekes lehet Pau Torres, Villarreal játèkos. A Reál nèzte ki Ramos utódjául. 191 cm, 24 èves, bal lábas spanyol vèdő, 50 milliós kivásárlási árral. 20 meccs alatt 1! db sárgát ès 0 pirost hozott össze. Lenglet még Umtiti mehetne, nem sokat kellene rátenni az árukra, + Garcia ingyen. Garcia, Araujo, Pique, Pau Torres. Szerintem nem lenne rossz hátvèdsor, ès Pique kivètelèvel nagyon fiatal.

g4birelsmith

Remélem Laporta nyeri a választást. Ha jól emlékszek annó Beckhammel kampányolt, végül Dinho lett belőle. (Amit szerintem senki sem róhat fel neki!) Ő volt az az elnök, aki a nagy reformot hajtotta végre a csapatnál, akinél még a B csapat is a toppon volt. Ő benne látom, ami egy nagy átalakításhoz kell ( emlékeztek a 2007-8-as átogazolásokra?) ide hozta Fabregast, Henryt, Ibrát, Villat stb stb… Megfelelő kapcsoltot ápol a játékosok menedzsereivel, de ami a legfontosabb, hogy az ő vezetésével megvolt a csapat tisztelete, senki se nèzte le a csapatot. Ezt várja minden Barca szurkoló. Remélem Xavit is vissza hozza, ha még csak másodedzőnek is, de kell ide.

DistantxThunder

Yuste és Barjuan neve korábbról ismerős, csak nem tudom honnan 😀 Amúgy komoly nevek állnak Laporta mellett, a klub korábbi játékosai közül. Font erőlködése szánalmas, az hogy Laporta nem kürtöli világgá még a terveit nem feltétlenül egyenlő azzal hogy nincs is neki terve. Sőt, én kicsit csalódnék is ha Laporta is beállna a világ megváltó terveiket nagy hangon a levegőbe puffogtatók táborába. A tettek beszéljenek inkább, elkerülve a szurkolók pofára esését

GYLS

Ahogy mondani szokták, szegény ember az, aki még ígérni sem tud. A Klub lehetőségei a magas adósság (elsősorban a rövid lejáratúak), a maximumra járatot bérkeret és a távozni nem igazán akarók – jól el vannak a “megérdemelt” fizujukkal – miatt nagyon-nagyon korlátoltak.

Ráadásul lejár a Rakutennel és a Bekoval a szponzori szerződés. Lesz hosszabbítás? Ha nem, hol vannak az újak? Nem kell megnevezni, de legalább azt mondanák, tárgyalunk, kb. ennyi meg ennyi várható. Én pl. ezt hiányolom a jelöltektől.

sunt

Igérgetni nem kunszt és a birka socio elhiszi, ha azt mondják neki, hogy zöld és kövér lesz a fű. De Covidjárvány idején és anyagi csőd közepette az a megbízhatóbb jelölt, aki kevesebbet igér. Tárgyalni cégekkel meg nem lehet azon az alapon, hogy “ha engem választanak meg,”

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x