Bartomeu-t őrizetbe vették!

Bartomeu-t őrizetbe vették!

Hétfő délelőtt bombaként robban a Katalán és a Spanyol sajtóban, majd Európa többi részén, hogy letartoztatták az FC Barcelona korábbi elnökét és további három volt és jelenlegi vezetőségi tagot a BarcaGate néven elhíresült vesztegetési ügyben. Többek között Oscar Grau-t vezérigazgatót is letartóztatták.

Bartomeu-t és a korábbi vezetőséget azzal gyanúsítják, hogy 1 millió eurót fizetett az I3 Ventures nevű PR vállalatnak azért, hogy őt jó színbe, míg a kritikusaikat (Pique, Messi…stb) rossz színbe tűntesse fel a világhálón. A vádakat korábban mind a Barcelona, mind az I3 Ventures tagadta, és a PriceWaterhouseCoopers auditja sem bizonyította ezt.

Mindezekkel szemben a Katalán rendőrség már talált bizonyítékokat az esetleges korrupcióra. Bartomeu és Grau mellett őrizetbe vették Roma Gomez Punti-t (a klub jogi igazgatóját) és Jaume Masferrer-t, aki Bartomeu ügyvédje volt.

A rendőrség az őrizetbe vételek mellett a Barcelona székházában házkutatást hajtott végre. A házkutatás során az ügyhöz kötődő dokumentumokat foglalt le, és vitt magával.

Fontos megemlíteni, hogy 2020 áprilisában az ügy miatt 6 korábbi igazgatósági tag lemondott. Bartomeu mint közismert tavaly év végén mondott le önként, a bizalmatlansági szavaz előtt.

Személyesen csak annyit tennék hozzá, hogy Laporta óta az egyesületnek két elnöke volt: Sandro Rosell, aki alatt a klubot adócsalás és pénzmosással vádolták, őt elítélték, 643 napot töltött börtönben. Josep Maria Bartomeu alatt a klub eladósodott, és vesztegetéssel vádolják. Most őt is letartoztatták. Hát…..

16 thoughts on “Bartomeu-t őrizetbe vették!

 1. Aki azt hiszi, hogy Barto ártatlan, az nem normális. De tartok tőle, az is, aki azt hiszi, hogy nem fog bemártani mindenkit, akit tud.

 2. Állítólag a hatóság a játékosokkal kapcsolatos szerződéseket is lefoglalta. Eszerint nem csak a Barca-gate miatt mentek.

  1. Ez egy több oldalú dolog. Ha kiderül, hogy a “túlárazott” játékos, vagy annak ügynöke is benne van, akkor ők is mehetnek előzetesbe. Ez utóbbit viszont nagyon nehéz lesz bizonyítani. Hacsak. Hacsak nem köt az ügyészség valakivel vádalkut…
   Mint korábban írtam, ez az egyik gyengéje a Barcának, – hogy nincs az egyesületnek tulajdonosa, ergo – az elnökség kvázi “társadalmi munkában” végzi a dolgát. Na most, ha valaki ilyen hatalmas pénzekkel dolgozik mint szeretett csapatunk vezetői, – ember legyen a talpán az, akinek nem fordul meg a fejében, hogy bizony jó lenne abból egy kicsit lecsípni… Ez talán részben magyarázza azt, hogy jelenlegi játékosaink közül többen értékükön felül lettek megvásárolva.
   Nem irigylem őket…

 3. Hoppá,hoppá! Ha bebizonyosodik hogy bűnös,és elítélik az okozott kárt meg kell téríteni. Vagy vagyonelkobzás. Bár szerintem lezsírozta már valahol! De ha ebből egy pár millió euró visszajön az most nem jönne rosszul.

  1. Az egy un. nyugati világ. Ott ha valaki ilyent tesz, pontosan tudja, hogy a “megszerzett pénzt” nem spanyol bankba kell elhelyezni, svájciba, mindenhová, csak spanyolba nem.

 4. Na kíváncsi leszek mi fog ebből kisülni….egyáltalán nem biztos hogy az amire sokan gondolunk…

 5. Mivel továbbra sem lehetnek nézők, a kluboknak a hátralévő 4 hónapra további csökkentést kell végrehajtaniuk a bérek terén. A Barcánál ez 35.72 millát jelent.

  1. Szívesen fogadjuk az építő kritikát. Kérjük fogalmazza meg mi nem tetszik az új blogon. És ne csak egy mondattal dobálózni.
   Köszönjük

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük