Koeman sajtótájékoztatója a holnapi visszavágó előtt

Koeman sajtótájékoztatója a holnapi visszavágó előtt

Pedri? Vannak dolgok, amelyeket egyszerűen nem lehet megmagyarázni, ez is olyan. Tegnap délután legnagyobb meglepetésemre, megjelent az edzőközpontban és mindenféle kellemetlen érzés nélkül, egyéni edzésmunkát végzett, ma reggel pedig teljesen normálisan edzett a csapattal. Azt hiszem, hogy holnap ott lehet a keretben.”

Xavi? Nem foglalkoztat a dolog. Érvényes szerződésem van, és amikor megtudjuk, hogy ki lesz az elnök, akkor vele beszélni fogok, természetesen. De ez csak a jövő héten lesz, egyelőre a holnapi mérkőzésre fókuszálunk.”

3-5-2 újra? A legfontosabb egy játékrendszerben a csapat mentalitása, a nyomás és az egység fenntartása, amikor csak lehetséges. Nem számít, hogy hány védő van a pályán, az a fontos, hogy keményen dolgozzunk, presszionáljunk, jól játsszuk meg a labdákat és végig magabiztosak legyünk.”

“Araújo nem edzett a csapattal, mert továbbra is kellemetlenséget érez a bokájában. Holnap reggel eldöntjük, hogy bekerül-e a mérkőzéslistába.”

“Bartomeu és Grau helyzete? Kellemetlen érzés ez nekem, mert nagyon pozitív pillanatokat éltem át velük. Az én szememben Bartomeu mindig is kivételes ember volt.”

“A tegnapi események nem tettek jót a klub imázsának, de én erről nem kívánok többet mondani. A feladatunkra koncentrálunk.”

“Fontos, hogy holnap sikerüljön a visszatérés. Ez egy nagyon fontos injekció lehet a szezon hátralévő részére. Úgy gondolom, hogy képesek vagyunk megfordítani az állást, de ezt a pályán be kell bizonyítanunk.”

“A hétvégi eredmény alapján bízunk abban, hogy a 2-0 megismételhető. A továbbjutáshoz azonban jobban kell játszanunk, mint ahogyan azt szombaton tettük. Semmi sem lehetetlen.”

“A Barça a világ legnagyobb klubja, így érthető, hogy mindenkit érdekel, hogy mi történik Barcelonában. Sok minden történik a klubnál, számtalan hír jelenik meg velünk kapcsolatban, ami a Barcelona nagyságának köszönhető.”

17 thoughts on “Koeman sajtótájékoztatója a holnapi visszavágó előtt

 1. https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-9316993/Struggling-Barcelona-handed-28m-cut-wage-cap-LaLiga.html
  Már írtam, a La Liga vágta meg a Barca fizetèsi keretèt, ès ismèt megvágja 28 millió fonttal. Akkor sem èrtettem, ha a bevètel 70%-át költhetik fizetèsre, hogy határozhatják meg 400 ix millióban, ha a bevètel 851 millió volt. De a Reálnál minden f.sza, ők emelhetnek, ès hozhatják Mbappèt is 60 milliós fizetèssel. Vicc ez az egèsz, attól függetlenül, hogy a csapatunknak vannak tartozásai. Azèrt sem tartom ezt igazságosnak, mert a lejáró szerződèsű játèkosok fizetèsèt is be kell valahogy illeszteni, ami így a Reálnál könnyebb lesz. (Alaba) közben a Realnál (tartozásaik mellett)fut a stadion projectjük is, de ott biztosan lehetnek nèzők, vagy több közvetítèsi díjat kapnak (mi alapján), mert többen nèzik a meccseiket. Ja nem. 6. ève mi lettünk az elsők a közössègi mèdiában, ismerettsèg/nèzettsèg szerint. De közben Tebas szeretnè, H. Messi maradjon, mert sokan miatta nèzik a La Ligát. Ha elmegy Messi, remèlem a …csög Tebas zsebèbe is kevesebb pènz jut majd.

  1. Egyèbkènt kíváncsi lennèk mi alapján kap azonos pènzt a Reál közvetítèsi díjakból, ha a La Liga húzó neve Messi. Akarom mondani az FC Barcelona. 🙂

 2. Íme, hogyan számítják a bérplafont:
  https://as.com/futbol/2021/03/01/primera/1614637776_832941.html

  És még egyszer: Nem a LIGA számol, a Klubok adják meg, a LIGA ellenőriz és jóváhagy. Íme a cikkből ez a mondat:
  Cada equipo es el que elabora su propio límite salarial, pero cumpliendo con las normas del Control Económico de LaLiga y que deberá ser aprobado por el Órgano de Validación.

  1. Ott írja, az általad linkelt cikk alján, ahogy te is írod kommentedben, hogy a La Liga Economic Control Validation Body KÈNYSZERBŐL!!! szabályozza, amit nálunk jelenleg 350 millióra csökkentett, miközben a bevètelt 800 millió fölött várják.
   “In case of having a salary limit that does not guarantee the stability of the club, this body will reduce it to an amount that if it made it possible, except for some specific concessions”. -azaz kivève különleges engedmèny esetèn. Na ez a rèsz meg a Reálról szól.

 3. Szóval kicsit visszásnak tartom, ha egy klubnak 851 milliós bevètele van 2020-ban, de előírom, hogy 350 milliót (hol a 70%???)költhet fizetèsre, de tartsák meg a játèkosokat, hogy ne csökkenjen a La Liga nèzettsège, hogy a korrupt vezetèsnek legyen pènze Ferrarira, miközben a játèkosok ugyan úgy játsszák a meccseket, (mèg inkább feszített tempóban + 4 csapatos szuperkupa + barátságos sörmeccsek)ès kockáztatják az egèszsègüket. Na gondolom ezèrt nem akarnak belemenni a játèkosok a fizetèscsökkentèsbe, mert nincs alapja az ilyen mèrtèkű csökkentèsnek. Ezèrt akadt ki mondjuk Luis Alberto, mert a Lazio hónapok óta nem fizette ki, de külön(repülő)gèpre volt pènz.

  1. A 851 milla a kezdet volt. A megbízott elnök/vezetőség 829 millára módosította, és úgy számolt, februártól lesznek nézők. Nem lettek/lesznek, ennek megfelelően a 829 millás bevétel sem lesz meg. Ezért kell a hátralévő 4 hónapra tovább faragni a béreken.

   A NAGYCSAPATRA az összköltségvetésből. – a COVID előtti időszakban – általában 62-65% jutott, azaz ennek az összegnek kell a 70%-át venni. És a számításnál van még egy fontos szempont, az egyes játékos amortizációja.

   Pár napja megadtam az én 2021-2022-es keretemet, összbérrel együtt. 260 (50%)+100 (20%), azaz 360 millára (70%) jött ki az idei éve bevételével tervezve. Jelenleg 347 milla a bérplafon. 13 milla tévedés – szerződések látta nélkül – azt hiszem benne van a még elfogadható kategóriába.

   1. Nem tudom, honnan veszed ezeket a számokat.
    A Barca 2019/20 bevètele 855 millió volt, köztudott, hogy èvek óta közel vagyunk a 70%-os limithez, ami 598 millió.
    https://futballnews.com/barcelona-players-2019-2020-weekly-wages-salaries-revealed/
    Itt egy link a játèkosok heti/èves nettó fizetèsèről, ami közel állhat a valósághoz, hiszen kiderült, hogy Messi fizetèse bruttó 133 millió, a cikkben nettó 70 millió, Spanyolországban meg 50%-os az szja.
    Ezek szerint 556 milliót költött a Barca fizetèsekre.
    Transfermarkt szerint 270 millióval kevesebb bèrt fizethet a csapat.
    https://www.google.com/amp/s/www.transfermarkt.com/salary-caps-in-laliga-barca-have-to-cut-down-wages-by-euro-270m-real-madrid-on-top-now/amp/news/374672 ezek szerint 640 milliót fizetett (volna)ki 19/20-as szezonban ami szintèn 70% körüli lett volna, de csökkentettèk a fizetèseket, mert a milliárdos bevètel helyett már “csak” 850 millió körül vártak. Jelenleg 800 millió körül várnak szezon vègèn, aminek 70%-a nem az előírt 347 millió. Rèszemről ennyi. Feladom.

 4. valaki érti mi ez a Xavis dolog? végig arról volt szó, hogy edzőnek jönne, most meg már Font valami menedzsernek hozná aki konzultál az edzővel… ez most mi, Xavi nem akar edző lenni?

  1. Elképzelhetőnek tartom,hogy amíg vannak volt játékostársai a csapatban nem akar.

 5. Utálom az ilyen csapatokat. Undorító, amit müvelnek. Sajnálom, mert jól játszik a Barca.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük