EZ….AZ!!!!!

EZ….AZ!!!!!

A tegnapi mérkőzés ismét egy hamisítatlan kupameccs volt, az idei kiírásnak megfelelően boldogsággal, szívrohammal, szenvedéssel, de a végén ismét katarzissal. Mint szurkoló, talán mindenki nevében mondhatom, hogy ránk fért már egy ilyen meccs, az elmúlt évek gyötrelmes kupa és BL kudarcai után. Ezzel még nincs egy újabb kupa a múzeumban, hátravan még egy meccs a sorozatból.

A kezdő csapat kihirdetésekor nem volt meglepetés, Koeman a hétvégén is sikert arató csapatnak szavazott bizalmat, a „győztes csapaton ne változtass” mondásnak megfelelően. Ellenben a Sevilla több helyen is változtatott a kezdő csapatán. Rögtön a kapuban, ahol Bono helyett Vaclik kapott szerepet, Lopetegui lecserélte a két szélső védőjét, valamint Torres, Suso és El Nesyri-nek adott lehetőséget a csapatban, és a hétvéginél támadóbb szellemű csapatot rakott össze, nyilván azzal a szándékkal, hogy gólt szerezzenek, ha lehet, minél előbb.

A kezdő sípszót követően csapatunk egyből nekitámadott ellenfelének, és jöttek is a helyzetek szép sorban, előbb Dembelé, majd Busquets lőtt kapura, sikertelenül, majd ismét Dembelé próbálkozott. Aztán a 12. percben a fiatal francia támadó egy remek jobbos lövéssel előnyhöz juttatta a Barcelonát. Csodaszép gól volt, és végre eltalálta a kaput. A félidő hátralevő részében a játék képe nem változott, a Barcelona ment előre, helyzeteket, lehetőségeket dolgozott ki, azonban újabb gólt nem sikerült szerezni. De, mint szurkoló éreztük, hogy itt már nem sok van hátra a második gólig, a csapat jó, és teljesen levettük a pályáról a Sevillát.

Jött a második félidő, ahol a Sevilla rendezni tudta a sorait, hátrább húzodtak, és a soraik közt kisebb helyet hagytak, így a területet a minimálisra csökkentették a Barcelona előtt. Ez érződött is, hiszen a Barca nyomás bár megvolt, nem volt olyan nagy, mint az első félidőben, és helyzetekből is jóval kevesebb volt. A 67. percben Jordi Alba a lécet találta el egy gyönyörű kapáslövést követően. A Barca járatta a labdát a 16-os előtt, próbálta feltörni a Sevillai „reteszt”, de nem sikerült.

És jött a feketeleves a 72. percben. Az addig tanárian játszó Mingueza a fiatalok rutintalanságát magával hordozva, összehozott egy tizenegyest a Sevillának. Bár szurkolóként természetesen én nem láttam, hogy büntető lenne, de a bíró könnyűsíppal megfújta. Szerencsére a sérülésből visszatért Ocampos kapta meg a lehetőséget, és elhibázta!!! „A sors igazságot szolgáltatott, mert nem volt tizi”…mondtam magamban, azonban meg kell jegyezni, hogy egy bűn rossz tizenegyes volt, és egy zseniális Ter Stegen védés.

Ezt követően még nagyobb sebességbe kapcsolt a Barcelona, amit még a 85. percben is tudott fokozni. Ebben a percben Dembelé sokadik lövésénél már nagyon mérgesen mordultam fel, hogy találja el már még egyszer a kaput. A gól nem akart jönni, de a 90. perc környékére a Sevilla már szinte csak a 16-oson belül tudott játszani.

És jött a 94. perc…Egy buta Fernando szabálytalanságot követően a brazil mehetett zuhanyozni a 2. sárgája után, Messi végezhetett el kiváló szögből szabadrúgást, azonban lövését blokkolták, így szöglet következett. A beívelést El Nesyri fejelte meglehetősen rossz helyre a saját kapuja irányába, majd Diego Carlos megtett a szívességet, hogy nem engedte ki a labdát, hanem pont Griezmann lábára fejelte, aki köszönte szépen, egy lövő csellel kicselezte, tökéletesen ívelt középre, ahol Pique „óramű” pontossággal érkezett fejjel, és GÓÓÓÓÓLLLLLL!!! Jöhetett nekünk szurkolóknak, a játékosoknak és az edzőnek is a katarzis. Örömmel nyugtázta, hogy nem volt hiábavaló, hogy 3 sört vettem a meccsre, mondván, lehet akár hosszabbítás is.

Ahol aztán emberelőnyben gyorsan megszerezte a 3. gólt a Barcelona Braithwaite révén, és ezzel már nálunk volt az előny. A hátralevő időben csapatunk érthetően már nem erőltette a támadást, de a labdát próbálta megtartani. A Sevilla feljebb jött, azonban gólszerzési lehetőségük nem volt már a hátralevő időben, így Csapatunk ott lesz a Copa del Rey döntőjében.

A meccs egészét tekintve magabiztos győzelmet aratott a Barcelona, tegnap is igazi csapatként működtek együtt. Bevallom, a PSG elleni 1-4 után kicsit féltem, hogy szétesnek, de mind a csapat, mind Koeman remekül reagált a helyzetre, és „még egy lapáttal” rá tudtak tenni. Öröm volt nézni már a hétvégén is, de tegnap még talán egy fokkal jobb volt. És bár Messi nem tegnap játszotta élete meccsét, jó volt látni, hogy a csapat ezt is elbírta, és előléptek a többiek, akik hajtottak, küzdöttek, és kitették a szívüket a pályára. Ez az, amit látni szeretnénk, ezt kell folytatni!!!Hajrá Barca!!!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
18 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Raven1975

xG: Hazai pályán 0.87-n tartani a Sevillát, szezon legjobb teljesítménye volt. 🙂
comment image
Szép volt, srácok! Visça el Barça!

DistantxThunder

Ennek most bevallom sokkal jobban örülök mintha a BLben fordítanánk a PSG ellen, a CDR-t ugyanis reális esélyünk van megnyerni. Ilyen játékkal meg főleg.

Buli78

Itt az alkalom, hogy a Bilbaonak visszavágjunk a spanyol szuperkupáért

sunt

Az Osasuna ellen feltétlenül felhoznám a keretbe Colladot és Comast.

Nagybarcelona

https://ambcrypto.com/hong-kong-based-crypto-exchange-could-be-fc-barcelonas-t-shirt-sponsors/
Gondolom Bartóèk megegyeztek, most meg a haverjukra Freixara bíznák a szerződèst. Mèg mindig nem tudom, mi az a 250 millió, lehet “spórolták”.

Nagybarcelona
Raven1975

Hivatalos keret az Osasuna elleni idegenbeli bajnoki meccsre.
comment image
Kezdőrúgás holnap 21:00-kor! Força Barça!

Raven1975

Guillermo Cuadra Fernández dirigálja a meccset, VAR: Ignacio Iglesias Villanueva.

GYLS

Freixa 250 millája:
Van a BARCELONA CORPORATE vállalkozás, amely az alábbi 4 üzletágat foglalja magába:

Barça Academy
Barça Innovation Hub
Barça Licensing and Merchandising (BLM)
Barça Studios

Freixa a BARCELONA CORPORATE 49%-át adná el egy általa még meg nem nevezett befektetőnek. Nem új pénzt hoz, hanem a Klub vagyonából értékesít.

Dr Mouse

Vajon miért “török magukat” emberek, hogy a Barcelona elnöke legyenek?
Hiszen az elnöki pozicióhoz nem jár fizetés!

Dr Mouse

Pardon! Helyesen: “törik” magukat.

Kritizator

Ezt már sokszor megkerdezted: szerintem a presztízs miatt.

világostobája2.0

Hol lehet arról hiteles információt találni hogy milyen juttatások járnak, nem járnak az elnöknek?
Köszi
De amúgy nyilván nem a pénzért vállalja bárki is…ezek az emberek a civil életben is elég jól keresnek…ez másról szól..

Dr Mouse

Legjobb tudomásom szerint csak költségtérítés jár egy Barca elnöknek.
Laportának ugye van saját ügyvédi irodája, – de Bartomeunak hasonló jövedelmi forrása nem volt.
Na most, ha visszanéznénk, láthatnánk, hogy Barto majd minden játékos vásárlása esetében “túlárazás” volt.
Én megértem őt is, mert engem sem lehetne megvenni – bűnre csábítani sok millió forinttal, – na de milliárdokkal!!! – hát ember legyen a talpán, aki annak ellent tud állni.

világostobája2.0

Na mint láthatod volt ” egyéb jövedelemforrása”…plusz akár lehetnek befektetései is amik szépen fialnak szal a gondolatmeneted már az elején megbukott….ettől függetlenül még lehet sáros…majd akinek az a dolga eldönti…

GYLS

A Wikipédia szerint Bartomeu a repülőtéri mérnökökkel foglalkozó ADELTE és a végberendezések elektronikus karbantartásával foglalkozó EFS vállalatok társ-vezérigazgatója. Biztos nem minimálbért kap.

GYLS

Dr Mouse: “Na most, ha visszanéznénk, láthatnánk, hogy Barto majd minden játékos vásárlása esetében “túlárazás” volt.”

Erre vártam január 31.-e óta. Ugyanis minden szerződésnél “túlárazás-ról írsz (korrupcióról, csalásról, pénzmosásról, nevezhetjük bárhogy.), de milyen érdekes, a legnagyobb szerződés esetében még csak halovány utalást sem tettél az eltelt 34 napban. Ez pedig a Barto-Messi 555 millás szerződés.

Szálka és gerenda? Legalább következetes lennél, mert így hiteltelenné válsz.

Dr Mouse

Lehet, hogy “hiteltelenné válok” de akkor is külömb leszek mint Josep Marie Bartomau, aki ugye anyagilag tönkretette a Barcát.

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x