Hivatalosan is Laporta az Elnök!

Hivatalosan is Laporta az Elnök!

Tegnap beiktatták Joan Laportát a Barcelona elnökének, azok után, hogy sikerült a 125 millió eurós banki garanciát bemutatnia a Ligának. A beiktatási ceremóniát a Camp Nouban tartották, amelyen több játékos is részt vett. A teljesség igénye nélkül: Messi, Piqué, Busquets, Roberto, és Jordi Alba, míg a női csapat részéről is többen ott voltak.

Ami a banki garanciát illeti, Laporta pár óra idegeskedés után tudta megszerezni, a Banc Sabadell segítségével. A szabályok szerint a Barca költségvetésének 15%-át kell garanciába benyújtani a megválasztását követő 10 napon belül. Ebben nagy segítségére volt a Katalán Audax cég, aki kezességet vállalt, és így az új elnökségbe is képviseltetni fogja magát.

És a beiktatását követően be is mutatta a vezetőséget, melyben 18 igazgatót nevezett meg: Rafael Yuste, Maria Elena Fort, Ferran Olivé, Josep Maria Albert, Xavier Barbany, Miquel Camps, Alfons Castro, Josep Cubells, Antonio Escudero, Juli Guiu, Jordi Llauradó, Josep Ignasi Macià, Aureli Mas, Xavier Puig, Àngel Riudalbàs, Joan Solé and Joan Soler.

A gazdasági alelnök személyében is változás történt mivel Jaume Giro meglepetésre visszalépett, a helyét Eduard Romero vette át, aki az Audax cégnél dolgozott korábban, és akik – mint fent már leírtam – segítették Laportát megszerezni a banki garanciát.

A beiktatási ceremónián összesen 300-an vettek részt, és a vendégek előtt mondta el Laporta, hogy a legfontosabb feladata, hogy a történelem legjobb játékosával szerződést hosszabbítson.

Laporta a következőket mondta Messi-nek a 30 perces beszéde során:

„azért vagyok itt, hogy szolgáljam a klubbot, hogy döntéseket hozzak, hogy ne szaladjak el a felelősség elől és nem lehetnek mentségek.”

„A helyzeteket kezelnem kell. Például, megpróbálom kihasználni a lehetőséget, hogy meggyőzzem Leo-t, hogy maradjon a klubnál.”

„Sajnálom Leo, minden tőlem telhetőt megteszek, és ezt te is tudod. Megpróbáljuk meggyőzni, hogy maradjon, mert ő a valaha volt legjobb, és bocsáss meg ezért Leo, de szeretlek, és az egész Barca család szeret.”

„Ha ez a stadion tele lenne, biztos vagyok benne, hogy nem tudnál elmenni – más kérdés, hogy ez az átkozott világjárvány mit okozott! Bárhogy is döntesz, rendben lesz, de megpróbáljuk!”

A képek arról tanúskodtak, hogy Messi mosolygott a maszkja alatt, amikor Laporta ezeket a szavakat hozzá intézte. Az esemény kezdete előtt megölelték egymást, most már hivatalosan is elkezdhet Laporta azon dolgozni, hogy Messit a csapatnál tartsa.

A Leonak címzett szavakat az alábbi videóban foglalták össze:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
38 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Raven1975

Pont egy ilyen elnökre van szükségünk jelen helyzetben.
Aki a nehéz idők ellenére is pozitív tud maradni, kellő lazasággal, csibészséggel rendelkezik és határozott személyiség. Sok sikert Elnök Úr!

Katalan1

Tudom, hogy nem idetartozik, de azt gondolom, hogy látnotok kell.
Az elmúlt 4 évben a 16-oson kívüli gólok.

Ronaldo 4
Lewandoswki 7
Messi 33

Katalan1

Remélem, Laporta most is nagyszerű elnök lesz. Sok sikert neki és a csapatnak!

Steve fan

Sok szerencsét Laporta! Remélem sikerül összehozni a jövő csapatát. Valami elindult már,és ez felettébb bíztató. Fiatal sikerre éhes és nem utolsósorban tehetséges játékosok kerültek a csapatba hosszú idő után.A Minguezza, Araujo, Puig,Fati négyes saját nevelés ,ha hozzátesszük Garcia-t jelentős előrelépés amit előző edzők nem mertek meglépni.Sőt ha Dembele,Dest,Pedri,De Jong négyest is idetesszük a fiatalítás is kipipálva.+Trincao és Moriba! Kiegészülve az idősebb rutinos játékosokkal, meggyőződésem hogy jövőre visszakerülünk Európa élvonalába. Egy valami bosszant csak,a Reál megint bekerült a negyeddöntőbe,pedig semmivel sem jobb a keretük!

putaj

Nèzd a jó oldalàt. Kèt kemèny meccsel több vàr ràjuk. Így legalàbb nagyobb esèllyel esnek kèt szèk között a pad alà.

Nagybarcelona

A Reál mindig “szerencsès”. Azèrt a Reál megtartotta a rutinos játèkosait. Sokan nem fognak velem egyetèrteni, de nekünk is nagyobb esèlyünk lett volna a bajnokságban, ès a BL-ben, ha megtartjuk Suarezt, Vidalt ès Semedot. (főleg, hogy az első kettő helyère nem jött senki) Sokszor kritizáltam Valverdèt. Mi akadályozta meg Valverdèt, vagy Setient, hogy 5 vèdővel álljon fel? Koeman nem a legjobb edző, de legalább próbálkozik. Valverde 2* esett ki 3 gólos előnyről, pedig senki nem hibáztatta volna, ha az eredmèny kedvèèrt betolja a buszt. Lett volna lehetősège rotálni, ès fiatalítani is. Koeman azèrt sem tudom hibáztatni, mert Suarez “helyère” a 14 gól 9 gólpasszos Depayt várta (Depay bal szèl, Messi közèpen), illetve Vidal helyère Wijnaldumot. Semedoèrt kaptunk pènzt, jött a tehetsèges, de vèdekezni nem tudó Dest, Roberto meg kidőlt, bár inkább őt adták volna el.(tudom 4. kapitány) Szóval remèlem nyáron megkapja Koeman azokat a játèkosokat, akiket szeretne. Amúgy mindig az jött fel Valverde vèdelmèben, hogy ő báb volt, ès senkit nem kapott. Èn meg biztos vagyok benne, hogy Lenglet, Firpot (Cucurella helyett) ès Griezmannt is ő kèrte.
Èrdekessèg: a múlt hèten mèg 110 milliós Trent-Arnold 1 gól 3 gólpassz, Emerson (183 cm!): 1 gól 4 gólpassz, igaz nem jobb hátvèd, de a lesajnált Alba 3 gól 5 gólpassz a bajnokságban. Emerson azt hittem ingyen jönne, de állítólag 9 millió, mert az ára felèt az fizeti ki, aki megtartja. Szokásos Bartó biznisz.

Nagybarcelona

A La Liga elfogadta a Laporta által “garantált” 125 milliós letètet, amit a klub vezetősège “felelőtlen gazdálkodás” (being run irresponsibly) fedezetekènt fizetett be.
40 (125)milliós kèrdès:
Bartóra rá lehet fogni a klubra hozott sz.rvihar okán a “felelőtlen gazdálkodást”, ès le lehet hívni azt a letèti összeget?

Kritizator

Igen, én is ezen gondolkozom napok óta, mióta olvastam róla, hogy Laportanak le kell tennie a pénzt. Hol van Barto fedezete???

GYLS

A Barca a szezonban még 12 mérkőzést játszik. Ezeken 6 gólt kell lőnie és 15-öt kapnia ahhoz, hogy ugyanazt az átlagokat hozza mint az előző idényben (2.15 lőtt gól/mérkőzés és 1.1 kapott gól/mérkőzés). Lőtt gólok tekintetében Suarez, kapott gólok tekintetében Semedo, Vidal és Rakitic nélkül.

A 2-8 alkalmából bebizonyosodott, mit tudott a csapat 4 védővel és 4 védekező középpályással. Mint az úthenger, úgy mentek át a rutinos sztárokon.

GYLS

Javítás: Lemaradt egy 1-es. Még 16 gólt kell szerezni a 12 mérkőzésen.

Nagybarcelona

2 (3)edző, más taktika, ezèrt írtam, Valverdèről. Szerinted Pedri jobban vèdekezik mint Vidal? Az ő helyèn játszik. Pedri idèn 2 gól 3 gólpassz, Vidal tavaly 8 gól 2 gólpassz. Suarez helyett a PSG (5 vèdővel) meccsen kezdő Dembele mennyivel vèdekezett többet? (Odavágón, a nem vèdekező Suarez helyett játszókkal kivèdekeztük 1-4-re)Tudom, idegenben 6 ève nem lőtt gólt a BL-ben, csak a nyóckettőn portugáliában, egyedül ő(7 meccs 5 gól). Semedo is gyenge, csak Dest nem tud mèg annyira sem vèdekezni. Nem vagyok a fiatalítás ellen, sokszor írtam, de nem ilyen formában. Èn vèdem a legtöbbször Koemant, Da ha nincsenek a sèrülèsek, Pique, Roberto is a kezdőben lenne, de lehet Coutinho is. Koeman meglèpte, hogy a gyenge vèdelembe betett +1 embert, ez Valverdènek vagy Setiennek meg volt tiltva? Arról a Setienről beszèlünk, aki Vidalt bal szèlső támadókènt játszatta?
Úgy is nèzhetjük, hogy a hátra lèvő 11 meccsen: Pedrinek mèg 6 gólt kell lőnie, H. utólèrje a tavalyi Vidalt, Griezmannak, Dembelènek, Brathwaitnak ès Trincaonak 1 gólt kell lőnie, hogy utólèrje a sèrülèssel bajlódó tavalyi 16 gólos Suarezt, ès akkor jóhiszeműen belevettem Griezmann 7 idei gólját, pedig tavaly általában ő is kezdő volt a bal szèlen. De Messinek elèg csak 4 gólt lőnie a tavalyi 25-höz, ès figyelhetjük a Sociedad eredmènyeit a hátralèvő meccseken. Egyèbkènt èn nem az Atleti ès a köztünk lèvő különbsèget figyelem, hanem örülök, hogy 14 pontra vagyunk az 5. helytől.

GYLS

Egyszer már írtam, feleslegesen sorolod a neveket. Lőtt és kapott gólok tekintetében csapatszinten a jelenlegi megfiatalított keret hangyányival sem rosszabb mint az előző. Sőt, épp annyival jobb. A fiatalok előtt pedig ott a jövő, a fejlődés, a tapasztalatszerzés. Legalábbis remélem, többségükből ki is jön majd.

Nagybarcelona

Ha Haaland nem minket választ, a 14 gól 9 gólpasszos Lautaro is szóba kerülhetne újra, főleg úgy, H. az Inter mèg Lukakut ès Hakimit sem tudta kifizetni.

GYLS

Mivel lezárult számunkra a BL, íme egy kis kimutatás a csapat futómennyiségéről:

A csapat átlaga: 108.1 km/mérkőzés. Előző szezonban: 105.3.
Tőlünk 8 csapat futott kevesebbet. A jelenlegi negyeddöntősök közül csupán egy, a PSG. Az előző szezonban ez a szám három volt.

A játékosok adatai (azok, akik legalább 240 percet, a játékpercek harmadát pályán töltötték):

Pjanics 11 773 m/mérkőzés
Trincao 11 271
Pedri 11 226
Busquets 10 944
de Jong 10 925
Dest 10 794
Alba 10 746
Firpo 10 650
Griezmann 10 646
Dembele 10 094
Lenglet 9 665
Mingueza 9 481
Messi 7 782

Dr Mouse

Számomra érdekes, az Általad felsorolt adatok közül, hogy a legtöbbet Pjanics futotta és a legkevesebbet meg Messi.
Mégis, ha a “hasznosságukat” nézzük, – ég és fold a két játékos…

GYLS

Az adatok nem érdekesek. Ezek tények. Ott vannak az UEFA honlapján.
A hasznosság, és hogy miért ennyi (pl. Trincaoé, Firpoé) , az pedig egy másik kérdés.

Raven1975

@GYLS: Köszi! 🙂

GYLS

Suarez:
Idén egyetlen gólt sem szerzett a BL-ben.
Folytatta a hagyományt, immár 25 idegenbeli BL-mérkőzésen gólképtelen.

Dr Mouse

Ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy mekkora szerencse, hogy Lajost a klub elküldte?

GYLS

Ezzel, és a 17:32-es írásommal csupán azt akarom bemutatni, kevesebbek sem lettünk miatta.

Nagybarcelona

Most fogunk játszani a Sociedad, Valencia, Villarreal, Atletico ès Reál ellen az Atletico ellen otthon, a többi csapat ellen idegenben. Kívánom, hogy legyen igazad, ès szezon vègèn is így nyilatkozz, mert akkor lehoztunk egy tisztessèges szezont. A valóságban, ha az eddigi statisztikákat hozzák a játèkosaink, ès Messi nem hozza a meccseket, a BL szereplès is veszèlybe kerülhet, az Atletico formáját elnèzve, a Reál pedig simán behúzhatja a bajnokságot a 35 èves Modriccal, 31 èves Kroossal, a 33 èves Benzemával, ès a 34 èves Ramossal, akik a csapatuk húzó nevei.

Nagybarcelona

Ha mègsem, kèrlek ne gyere ide olyan statisztikákkal, hogy Messi mennyit (nem) futott, mennyit (nem) vèdekezett.

GYLS

Én nem vagyok jós, nem tudom mi lesz az elkövetkezendő 12 mérkőzésen, és hogy ennek következtében ki lesz a bajnok (a Realnak nem örülnék).
A BL-szereplős helyben viszont biztos vagyok. Jelenleg 14 ponttal vagyunk az 5. Sociedad előtt.

GYLS

Hogy jön ide Messi futómennyisége? Írtam akár egyetlen véleményt is az adatok felsorolása mellé? Nem. Pedig tudtam volna.

Nagybarcelona

Múltkor írtam, sajnos nagyon Messi-függőnek èrzem a csapatot. Az FC Barcelona a 27 meccsből 18 meccset megnyert, 5 meccsen döntetlent èrt el, 4 meccsen kikapott. Messi 25 meccset játszott, ès ezeken 16-szor választották a meccs emberènek. Ez 6-al több, mint a 2. helyezett Kane-è.
https://www.google.com/amp/s/www.sportbible.com/football/football-news-top-10s-top-30-players-with-most-man-of-the-match-awards-this-season-ranked-20210317.amp.html

világostobája 2.0

tudjuk…
bár nem értem miért lovagolsz ezen kétnaponta…
mint ha nem tudnád ki az a Messi…

Nagybarcelona

GYLS: nehèz volt megállni?

GYLS

Igen, mert Messiről pozitívat kellett volna írnom. Az előző idényben 7686, idén 7782 m a futómennyisége a BL-ben. Javult 96 métert.
Így megfelel?

Nagybarcelona

Szerintem rajtad kívül senki nem foglalkozik azzal, hogy Messi mennyit futott, mikor 25 meccsből 16* lett a meccs embere. Nem èrtelek. Èrdekessèg: De Jong 3, Griezmann 2, Busquets 1, Dembele 1, Alba 1 meccs embere díj.

GYLS

Te hoztad fel Messit. Én csupán felsoroltam, hogy kik mennyit futottak. Tehetek én arról, hogy a sor végén van? Vagy a kedvedért az UEFA honlapján szereplő adattal szemben mást írjak?

Raven1975

Tegnapi hír, Marcelo Bechler szerint Joan Laporta és csapata számít Emerson Royalra a következő szezonban. Jelenleg a brazil jobbhátvéd kölcsönben van a Real Betis csapatánál, ez idő alatt a La Liga egyik legjobb jobbhátvédjévé nőtte ki magát. A nyári kölcsönszerződés lejártával 9 millió eurót kell majd fizetnünk a Betisnek, ami még mindig sokkal jobb, mintha eladnánk a játékost, mert akkor a Barça és a Betis fele-fele arányban osztozna a vételáron.

Eminusz

Mar nem azert, de nem ugy volt, hogy ha “ido elott” igenyt tart Emersonra a Barca, akkor kell fizetnie 9 milliot??? Viszont iden nyaron mar mindenkepp a mienk lett volna. Ingyen! En igy tudtam… Ezert nem ertem ezt a 9 milliot…. Mellesleg en ugy tudom, hogy ez a 9 millio a kivasarlasi ara, szoval nemcsak a Barcanak ennyi… Jo nem mintha nem erne meg ennyit nekunk, de akkor sem ertem en mar ezt az ugyet…

kritizator
világostobája 2.0

“Azt akarom, hogy ő maradjon az edző. Imádja a klubot és az első ember volt, aki azt mondta nekem, fizessem ki akkor a bérét, amikor majd tudom. Ez nagy segítség volt a játékosok tárgyalásain is. Hálás vagyok neki a felajánlásért. Emellett elhivatott a fiatal játékosok beépítésével kapcsolatban is

– mesélte az ideiglenes elnök, Tusquets.”

GYLS

Sorsoltak a BL-ben, ágak:
MC-Dortmund és Bayern-PSG
Real-Pool és Porto-Chelsea

DistantxThunder

Lehet szurkolni a Poolnak és a Bayernnek 🙂 Utána meg majd azért hogy ők is kiessenek vhogy.. a legjobb az lenne ha a Porto, Chelsea vagy Dortmund nyerné a BLt

Maestro10

Egy kis érdekesség: Messi (80M), De Jong (80M), Fati (80M) és Ter Stegen (75M) után már Pedri a csapat 5. legértékesebb játékosa a maga 70 millió eurós árcímkéjével. A fiatal spanyol tavaly ilyenkor még csak 7 millió eurót ért. Döbbenetes emelkedés!

Kritizator

Az a rohadt infláció

38
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x