Joan Laporta és a szuperügynök hálózata

Egy dologban nem lehet Joan Laportát kritizálni, mégpedig abban, hogy képes kapcsolatokat ápolni a futballszakemberekkel.

Joan Laporta és a szuperügynök hálózata

Egy dologban nem lehet Joan Laportát kritizálni, mégpedig abban, hogy képes kapcsolatokat ápolni a futballszakemberekkel. A Barcelona újonnan megválasztott elnöke a Marca szerint a játék legbefolyásosabb mozgatórugóival áll kapcsolatban, beleértve a szuperügynökök erős hálózatát is.

Laporta nem vetette el azokat a kapcsolatokat, amelyeket első elnöki ciklusa alatt, 2003 és 2010 között alakított ki. Ehelyett fenntartotta őket, és most Pini Zahavit, Mino Raiolát és Jorge Mendest erős szövetségesként tarthatja számon a Barcelona újjáépítésében.

Zahavit 2003 óta ismeri, amikor együtt dolgozott vele Ronaldinho szerződtetésén a Paris Saint-Germaintől. Zahavi dolgozott azon az üzleten is, amely Neymart a másik irányba küldte, és meghívta Laportát a lánya esküvőjére. Éppen két hete találkoztak Barcelonában, Fali Ramadani, Miralem Pjanic ügynöke mellett. Az elképzelések szerint Zahavi kulcsszerepet játszhat Laporta, David Alaba szerződtetésére irányuló törekvésében, hiszen ő az ügynöke.

Mendes szintén jó barátja Laportának. Kapcsolatuk ismét a Barcelonánál töltött első napjaira nyúlik vissza, amikor elkezdtek együttműködni. Nem sok konkrét aláírás született a kapcsolatukból, de sok kérdésben dolgoztak együtt, különösen, amikor Txiki Begiristain került a csapathoz, és a kapcsolatuk a mai napig erős. Ez fontos lesz Ansu Fati szerződéshosszabbításáról szóló tárgyalások során, valamint a szabadon igazolható Andre Silva esetleges átigazolásakor.

Raiola egy másik közeli munkatársa Laportának. Zlatan Ibrahimovic volt a legjelentősebb aláírás, aminél együtt dolgoztak, és összekapcsolódtak abban a be nem váltott ígéretben is, hogy Paul Pogbát Barcelonába hozzák, amikor Laporta 2015-ben indult az elnökválasztáson. Erling Haaland, aki jelenleg az egyik legforróbb kilátás a játékban, egy másik kulcsfontosságú eszköz Raiola istállójában.

7 thoughts on “Joan Laporta és a szuperügynök hálózata

 1. Kell csatár, kell védő. Fatit nagyon sajnálom. Remélem, nem kell harmadszorra is műteni.

 2. Állítólag Romagnoli 20 millióèrt vihető, 1 èv maradt a szerződèsèből, Raiola 6 milliós fizetèst próbál neki kiharcolni. (Umtiti 12 millió). Szoktatok Milan meccseket nèzni? Hogy játszik? Ennyièrt lehet megèrnè Lenglet helyère.

 3. Sajnos itt csak akkor tud igazolni a csapat, ha felszabadít egy nagy adag bértömeget, amit megtehet: 1, egységes fizetéscsökkentéssel (amibe szerintem nem menne bele mindenki)
  2, akik eddig túl sok fizetést kaptak megújítani a szerződésüket kissé reálisabbra (ebbe se menne bele senki)
  3, eladni az összes olyan játékost, aki nem illik a rendszerbe. (Griezmann, Depay, Umtiti stb….)

  Ha engem kérdeznének én eladnám azokat, amik nem idevalóak és a többieknek bevezetnék egységesen egy bércsökkentést. Akiket igazolnánk nekik meg kell mondani, hogy ennyiért jöhetsz+teljesítmény bónusz. Ha annyira a Barcába akarnak jönni így is jönnének. Szerintem ezt Depay, Wijnaldum és Garcia is elfogadná. Azért jövőre egy:
  Messi, Dembelé, Depay, Trincao, Ansu, Collado támadó szekció nem festene rosszul. Pláne ha érkezik a padra egy ‘9’-es.
  A középpálya nálam oké, egyedül Pjanic a homokszem a gépezetben.
  A védelem az már más kávéház. Roberto szerintem az 5 védős rendszerben többet tudna mutatni. Itt szerintem jövőre: Piqué, Minguéza, Araújo, Lenglet, Eric Garcia, Dest, Roberto, Alba, Baldé nem lenne már rossz.
  A kapuba egyértelműen her ter Stegen, mögé a ‘B’-ből egy kiskadét.
  Apropó ‘B’ csapat.. Nico-t pedig a felnőttekkel edzetném, alkalom adtán be lehetne állítani. Szerintem benne megvan Busquets utódja.
  A helyzet egyeltalán nem szar! Visca el Barca!

 4. A Lap liga hónap csapatába bekerült: Messi, Alba, Busquets, Dest ès Mingueza.

 5. Collado a nagy csapathoz kerül. Trincao jövője ezzel kèrdèses gondolom. A Liverpool ajánlatot tett Depaynak. Addig tököltünk 10 millión tèlen, majd elviszi más ingyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük