Florentino Pérez: “Ha kellene, holnap otthagynám a Szuperliga-elnöki posztomat Joan Laporta kedvéért.”

Florentino Pérez:

Florentino Pérez: “Az UEFA azt hiszi, hogy az ő tulajdonuk vagyunk, és azt csinálnak velünk, amit akarnak, és tévednek”.
“Az UEFA-nak nincs jó imázsa a történelme során, ne akard, hogy beszéljek”.
“LeBron James fizetését ismerem, mert az nyilvános, de az UEFA elnökének a fizetését nem ismerem. Miért?”
“Ha kellene, holnap otthagynám a Szuperliga-elnöki posztomat Joan Laporta kedvéért.”
“A Bajnokok Ligája csak a negyeddöntőtől kezdve vonzó. Az előtte lévő meccsek senkit sem érdekelnek.”
“Nem hívtuk meg a PSG-t.”
“Szeretném, ha Messi maradna a Barcánál.”
“A világ legjobb játékvezetőit fogjuk alkalmazni”.
“A fiatalok 40%-át nem érdekli a futball, mert túl sok az alacsony színvonalú meccs. Nekünk pedig alkalmazkodnunk kellett.”
“Ez a statisztika. A tinédzsereket manapság jobban érdeklik a videojátékok, mint a futball, és tennünk kell valamit, hogy visszahozzuk őket.”
“Ha a fiatalok túl hosszúnak találják a focimeccseket, az talán azért van, mert nem elég érdekesek… vagy talán rövidebbé kellene tennünk a focimeccseket.”
“Ha több pénzünk lesz, az mindenkinek jobb lesz, mert sok pénzért tudunk majd játékosokat szerződtetni kisebb kluboktól, és nekik is tudunk majd segíteni.”
“A Szuperliga nem egy zárt bajnokság. Ez teljesen hamis. Ez egy nyitott liga, ahová bármelyik jó csapat eljuthat, függetlenül a nevétől.”
“A MARCA kritizál minket? A MARCA tulajdonosa a Torino, a Juventus riválisának tulajdonosa. Van értelme.”

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
42 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Red Cule

Nem tetszik a foci NBA ötlete, többek között azért se, mert szerintem unalmassá válna. Én szeretem amikor a Sevilla, Betis stb. ellen játszik a Barcelona első csapata (ha lenne Superliga is meg LaLiga is, HA lenne, biztos, hogy nem az első 11 játszana az utóbbiban).
Ugyanakkor ki nem állhatom az UEFA Nemzetek Ligáját, az Ázsiába utazásokat, az UEFA Liga “tömegességét”, na meg a BL bejelentett új struktúráját se. Nincsenek csoportok, meg 36 csapat stb.
Sőt, azt is útálom, hogy az EB-re már csak az nem jut ki, aki nem akar és hogy némi túlzással már Mongólia is játszhat majd EB-n.
A válogatott-meccsek tömkelege, lásd “Fifa-vírus”, szintén átlátszó tehénfejés.
A Barcelona pl. milliókat fektet be XY-ba, akit úgy lerúgnak válogatott meccsen, hogy fél évig nem játszhat.
Úgy látom, Laporta kényszerpályán van, ami soha se jó…

világostobája 2.0

“mert szerintem unalmassá válna. ”
ezt én nem értem…egy Barca-Betis stb nem válik unalmassá…ha már a bajnokság elején tudjuk hogy kb melyik 3 csapat lesz akiknek van esélye a végső győzelemre az nem unalmas…
igazuk van a létrehozóknak..változás kell…

Red Cule

De ha nincs pl. Getafe, akkor most nem lenne sok esélyünk a bajnoki címre… A Cadiz viszont a lehetséges 6-ból 4 pontot nyert a Barcelona ellen. Szerintem éppen a LaLiga bizonyítja a létjogosultságát (pl. a Sevilla az UEFA kupában).
Változtatni kell, és értem én, hogy a Liverpool amerikai tulajdonosa nem érti, mi a baj, de miközben Minneapolis Lakersből lehetett LA Lakers, addig az FC Barcelonából nehezen lehetne FC Barcelona Shanghai…
Túl nagy pénzek, nem tudom a választ.
De úgy látom, Laporta is lapít, Bartomeu jó előre beleegyezett a Szuperligába, a Reallal való rivalizálás vagy ellenségeskedés nélkül pedig a Barcelona is kevesebbet ér.

Aerion

Attól, hogy Real Madrid és a Barcelona a szuperligában versenyez, még mindkettőt megverheti a nemzeti ligában a Cadiz, vagy a Getafe, vagy mindkettő, ha éppen Laliga 1 szereplők, sőt, akár egy liga 2, vagy 3-as csapat is a király kupában.

Ha a Barcelona megnyeri a bajnokságot, és második az RM, harmadik az Atleti, miénk a bajnokság, értelemszerűen azonban a negyedik csapat indulhat a majdani BL-ben (kivéve, ha az éppen nem kap meghívást a szuperligára, ez esetben viszont az ötödik lép előre). Még akár egy Cadiz is odaérhet egy ilyen helyre, mehet a nemzetközi színtérre, részesülhet ezek forrásaiból, így gazdagohat, erősödhet, növekedhet, amit pedig egyébként nem tudna.

Red Cule

Állítólag a közvetítési jogokról való tárgyalásokhoz nem engedte oda az UEFA a klubok egyesületét és itt szakadt el a babaruha.
Kosárlabdában Európában is van a Euroleague, meg az a másik, a vigaszliga. Meg a ManUtd-nek is több szurkolója lehet Kínában, mint Angliában…
Szerintem valamiféle Szuperliga előbb-utóbb biztos kialakult volna, de a Covid felgyorsította a dolgot az óriási hiányok miatt.
De továbbra se állok se a Szuperliga, se az UEFA oldalán.
És egy emlékeztető: a BEK-ben a Real (Evil Empire) megnyerte az első 5 kiírást! A Barcelona első győzelmére ’92-ig vártunk! A BEK-et is sokan útálták, mondja Perez… Pénz beszél, de a Galacticos sem volt örök, khm…

Aerion

Tehát a szuperliga.

Mit is jelent ez? Merthogy olvasva a kommentek egy részét, és látva a szurkolók egy részének első reagálásait, sokaknak nem sikerült megérteniük.

Arról van szó, hogy az alapító 12 egyesület nem vesz részt a BL és az EL kiírásaiban. Hanem a szuperligában versenyez.
Minden egyéb változatlan.

Részt vesznek a nemzeti liga küzdelmeiben, az adott ország kupasorozataiban, és a játékosok ugyanúgy, meghívásos alapon a nemzeti válogatottban.

Ez inkább lehetőség más csapatok előtt, mintsem bezárna kapukat előttük, mivel más csapatok előtt nyílna lehetőség nemzetközi trófeákat nyerni. Persze, ha a Bayern, vagy a PSG marad az UEFA keretében, akkor majd ők tarolnak majd minden évben. Nagyon érdekes lesz ezt figyelni, és nagyon izgalmas!

Azt ajánlom mindenkinek, aki mindezeket még nem gondolta végig, higgadjon le, és tegye meg amit én.

Az pedig, hogy a szuperliga bejelentésére ilyen elemi szintű sötét gyűlölet, butaság, félreértés és rosszindulat érkezett csípőből, felejtsük el, tudjuk be részben az új hírek természetes sokkhatásainak, annak, hogy néhányak számára kell egy kis idő elfogadni a változásokat, de legfőbbképpen a dezinformáció tömegének, amit az eddigi pénzeikért remegő kezek alakítanak serényen, és vinnének a hátukon egy olyan irányba tovább a nemzetközi futballt, ami a történelmi klubok végét jelentené. Igencsak hamarost.

Ezt elhiszem, hogy egy ilyen közösség természetes cselekvési alternatívája a fenyegetés, a megtorlás, a zsarolás, a megfélemlítés, a véleményterror, amit előszeretettel neveznek demokratikus elveknek, de ha ez a demokrácia, akkor ezt szépen meg kell fogni, össze kell gyűrni és LYó alaposan bele kell vágni a szemétkukába, ahová való.

Red Cule

Igen, ez az egyik fő kérdés: a Szuperliga klubjai játszhatnak-e majd az országos bajnokságban és kupában? Azt értem, hogy Perez azt mondja, így lesz, de ez biztos-e?
Ha az UEFA nem hajlandó együttműködni a Szuperligával, akkor hol tehet keresztbe?

Aerion

Veszélyben a futball – hozza a cikket az index. (Többek között.)

Beckham:
“Szükségünk an arra, hogy a futball mindenkié legyen. Hogy igazságos legyen, és az érdemeken alapuló verseny legyen. Hacsak nem védjük meg ezeket az értékeket, szeretett játékunk veszélyben van”

Vilmos cambridge-i herceg:
“Most minden eddiginél jobban meg kell védenünk az egész futballtársadalmat – a legalacsonyabb szinttől a legmagasabbig –, valamint a verseny és a tisztesség alapvető értékeit. ”

Özil:
“A gyerekek úgy nőnek fel, hogy arról álmodoznak, hogy világbajnokságot és Bajnokok Ligáját nyernek, nem valami Szuperligát.”

Ezek a megnyilatkozások a dezinformáció produktumai. A meg nem értésé, jogosak akkor lennének, haz érintett klubok kivonulnának a nemzeti ligák és kupasorozatok küzdelmeiből.

Ha ez így lenne, én is ellenezném.

De nem ez történik, ellenkezőleg, a szuperligás csapatok átadják a helyüket a nemzetközi színtéren m á s o k n a k.
Másoknak adnak lehetőséget történelmet írni. Naggyá válni.

“A labda. A himnusz. Az álom. A Zidane-kapáslövés… Kaká szólója… Az athéni Liverpool [itt valószínűleg az isztambuli fordításra gondolhatott, mert két évvel később, Athénban már a Milan örülhetett a felek BL-döntőjén – a szerk.]… Solskjaer barcelonai gólja… Cristiano Ronaldo és Seedorf [BL-győzelmei]… Vannak dolgok, amiket egyszerűen nem tudunk megvenni pénzzel.”

Hogyan jön ide ez az utolsó mondat? Ki a felelős azért, hogy ekkora debil sötétség övezi ezt az egészet?
Csakis azok, akik eddig jelentős mértékben abban a pénzben fürödtek, amit a szuperligás alapító csapatok teremtettek.
Én nem tudom őket sajnálni ezért, és nem is fogom.

Mindenki másnak jó reggelt, ezen a szép, ködös délutánon!

világostobája 2.0

hihetetlen sötétség van az emberek fejében sajnos……

világostobája 2.0

https://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/szuperliga-kozel-a-sirashoz-ceferin-hatralast-kovetel-az-alapitoktol-2821873?utm_content=buffer3638f&utm_medium=page&utm_source=nsofb&utm_campaign=nsofb&fbclid=IwAR38ax_FRBseP3hyCCKMcvxGEbcq_ZurKL6-5qNc5tFLeFFpiDqHPZMXfDc

„Térjenek észhez! Nem a futball iránti szeretet miatt, mert azzal nem rendelkeznek” – tette hozzá.

Ceferin egy Tottenham Hotspur-szurkolótól kapott emailről is beszélt, s kijelentette: „ha azt elolvassák, közel állnak majd a síráshoz” – jelentette ki a sportvezető, aki úgy zárta szavait, hogy ezt a meccset nem veszíthetik el.

és ez a pali az Uefa elnöke 🙂

Raven1975

Van ilyen is: “Super League referees will be equipped with a microphone to explain all their decisions to the fans in a completely transparent way.” [@Paul_Tenorio]

Eminusz

Na szoval… Vegyes erzeseim vannak ezzel a Szuperligaval kapcsolatban. Termeszetes, hogy nem mindenkinek tetszik az otlet, hiszen vannak negativ hatasai a dolognak az egesz focira, viszont akad azert pozitiv is… Sot, inkabb a pozitiv fele billen a merleg. Hogy miert? Mert a tobbseget pozitivan erintene a dolog. A TOP-klubokat mindenkepp, egyreszt azert, mert tobb penz jar erte. Masreszt viszont sokkal tobb energiat is megsporolnak vele, hiszen ez joval rovidebb sorozat lenne, mint a BL plusz ahogy olvastam, augusztusban akarjak lebonyolitani, ami azt jelenti, hogy a csapatok 100%-osan koncentralhatnak a bajnoksagra ahelyett, hogy meg a bajnoki szezonnal parhuzamosan futo BL-re is kelljen tartalekolniuk.
Kinek jo meg? A kis csapatoknak, hiszen ahogy elottem is irtak, ez egy lehetoseg a szamukra, hogy ok is BL-t nyerhessenek, ezaltal gazdagodjanak es akar komoly nevekkel erositsenek.. Hosszu tavon ez azt jelentene, hogy a bajnoksagok sem 1-2-3 csapatosak lennenek, hanem joval izgalmasabbak. Mas kerdes, hogy vajon a nagy nevek szivesen igazolnanak-e olyan csapathoz, ahol “csak” BL-t nyerhetnek… Es akkor el is erkeztunk a negativ oldalhoz: a BL erteke rettentoen leertekelodne, ami foleg az UEFA-nak lenne nagy ervagas (engem szemely szerint ok nem erdekelnek..), viszont igy felmerulne a kerdes, hogy a mar ma is keves figyelmet felkelto Europa Ligaval mi tortenne? Oke, hogy a kis csapatok ervenyesulhetnenek, de ki nezne?? Az adott csapat szurkoloi biztos orulnenek… De ennyi…
Mindent osszevetve, az en ertelmezesem szerint a Szuperliga lesz az “uj BL”, a BL pedig az “uj EL”. Ennek vannak gyoztesei, vesztesei, de engem szinte sehogy nem erintene, mert eddig is csak a Barcelona meccseit neztem meg a BL-ben is, szoval ez ezutan sem lesz maskepp. 🙂 Visca el Barca!!!

Raven1975

Martin Braithwaite jobb bokája megrándult a mai edzésen.
Felépülési ideje egyelőre nem ismert. Jobbulást!

Nagybarcelona

Nem tudom mit gondoljak az SL-ről. Nem tetszik, hogy egy (kettő)korrupt szövetsèget vált egy (több)korrupt ember szövetsège. Szerintem nem lehet vèletlen a Realnak hozott kedvezmènyes ítèletek, aztán ez az ember szembe megy azzal a 2 szövetsèggel, ahonnan a támogatást kapta. Borulhat a bili. Megèrtem, hogy nem tetszik a csapatoknak a korrupt UEFA ès FIFA tevèkenysège, már írtam, szerintem Infantino rosszabb, mint a bukott Blatter. Ha beindul az SL, tovább nő a különbsèg a kicsik ès a nagyok között, ès az SL rèsztvevőinek nem lesz èrdeke az első 4-ben vègezni a bajnokságban, mert ott apró lesz az SL bevètelèhez kèpest, alanyi jogon ott lesznek èvről èvre. Az SL-t csak egy csapat nyerheti, viszont a bajnokságot ezek után akár egy kisebb csapat is, ez nekem Barca szurkolónak kevesebb öröm, kevesebb címre való esèly. Spanyol kupa èrdektelennè válik, pedig èn sokra tartom. Az SL is egy idő után unalmasabbá válik, ritka rangadók helyett hetente 1. Így is unalmas a foci, majd nèzhetjük az egyenlő játèkerőt kèpviselő csapatok közti 0-0-kat. Szerintem ez csak egy blöff a korrupt szövetsègek ellen, lesz itt megegyezès, majd kapnak a csapatok több pènzt. Röviden ennyi.

Dr Mouse

+++1!
És még hozzáteszem, – hogy szerintem anyagi gondjaik vannak korábban nagymenő csapatoknak.
Nézőközönség egy szál sem! A tv közvetítések után kapnak ugyan pénzt, – de ezek szerint nem eleget!
Különben meg mivel magyarázható, hogy a FIFA a korábban volt 32 csapatos VB-t 44 csapatosra akarja
növelni?
Én nem bízom sem Perezben, sem Infantinoban sem. Még a macskámat sem bíznám rájuk!

Red Cule

Állítólag be se léptünk, mert Laporta azt írta be az alapítóokmányba, hogy csak a sociók dönthetnek. Mintha összeomlott volna a SL egy nap alatt. Perezt le akarják mondatni a Real Madrid éléről.

világostobája 2.0

kezd ez az egész összeomlani…az uefa fenyegetései hatásosnak bizonyulnak….
a “dezinformációs” taktika hatásosnak bizonyul egyenlőre…

világostobája2.0

Majd az MLS…

Buli78

El sem indult, máris megszünt a szuperliga

Red Cule
világostobája 2.0

ááá az uefa nem olyan 🙂

g4brielsmith

Mindeközben a Barca tárgyalásokat folytat Depayyal. A helyzet ugyan az szinte, mint Garcianál. Az előző vezetés horribilis összeget kínált nekik, így elgondolkodnak a jelenlegi vezetés ajánlatán. Más kérdés, hogy mind a 2 játékos a Barcában képzeli el a jövőjét és hajlandóak egy következő tárgyalásra.
A Szuperligáról csak annyit, hogy Laporta ügyesen kíbújt Bartomeu felelőtlen döntése alól a sociók által. Mivel a sociók nem fogják megszavazni ezt a böszmeséget így a Barca sem fog indulni szerintem a ebben az “elit ligában”.

világostobája 2.0

azt azért tegyük hozzá hogy azóta sok minden változott ,mármint bevételi oldalon is…szóval járvány nélkül nem biztos hogy most mi is ennyit ajánlnánk..sőt…

világostobája 2.0

https://as.com/futbol/2021/04/20/primera/1618949993_589202.html?m1=cG9ydGFkYV9wb3J0YWRh&m2=QUNUVUFMSURBRA%3D%3D&m3=MTc%3D&m4=dmlkZW8%3D&m5=MjI%3D

Alba kizárta a Barcát…irány a Real Madrid..
Bár szerintem egy percig sem volt esélyünk

Kritizator

Mármint alaba

világostobája 2.0

tényleg 🙂

Aerion

Győztek a szurkolók és a józan és, 48 óra alatt összeomlott az Európai Szuperliga
Írja a négynegyvennégy.

Értitek, a józan ész. És a szurkolók. Ez 2021, a jelenkorunk általános szellemi nívója. Gratulálok minden szereplőnek, aki ezt létrehozta, fenntartja, és annak is, akik hisz neki.

Az én olvasatomban viszont az történt, hogy bedobott egy még létező és gondolkodó ember egy darab aranypénzt a pöcegödörbe, és ott, mit tesz Isten – az elsüllyedt. Bele a meghatározhatatlan mélységű …ba.

Mivel ezt az ember nem tartom ostobának, mi több, az ostoba ellenkezőjének, azt kell feltételeznem, tudta mit csinál az aranypénzével, vagyis éppen ez lehetett a célja.

Éppen ezt a jelenetet akarta demonstrálni.

Egy ilyen jelentős volumenű változás, mint egy szuperligának nevezett futball-viadal létrehozása nyílt előkészületeket, nyílt vitát, az összes szereplő bevonásával egyeztetések ezreit, vagyis időt követel.

Nem ez történt, tehát az akció célja a fentiekben megfogalmazott lehetett, nem egy blöff, nem egy dilettáns marhaság, hanem egy fénykép a pöcegödörben süllyedő aranypénzről. Mert ez a ma valósága.

Várom az események folytatását.
Az lesz az érdekes.

világostobája 2.0

vagy nem mérte fel megfelelően Perez és a többiek hogy mekkora maffiával húznak ujjat…

Raven1975
INCA

Az idők szavát meg kell érteni. Tetszik – nem tetszik a gigaklubok kialakultak. Ez is mint sok minden más a pénzről szól. A BL csoportkörének sok tétje nincs, lehet tudni 90%-os pontossággal melyik az a 16 csapat. Ha ez a liga létrejönne (előbb-utóbb létrejön vagy így, vagy úgy) minden egyes meccsnek óriási nézettsége lenne, és csak ez számít.
Széllel szembe h@gy@zni lehet, csak fölösleges. Ha lesz feljutás és kiesés, tökéletes, minden mással (is) egyetértek.
U.I. A videójátékokat (PS, XBOX) ez sem fogja lenyomni.

Raven1975

Az Inter és az Atlético is hivatalosan bejelentette a szakítást a Szuperligával.
https://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/szuperliga-az-atletico-es-az-inter-is-kilepett-hivatalos-2822035

Raven1975

Na, akkor a mostani (15:24) idő szerint már csak a Real és mi vagyunk benne a Szuperligában.

INCA

Szuper! Minden héten clásicó. Kezdetnek elégedjünk meg ezzel.

Nagybarcelona

Állítólag megkezdődtek a tárgyalások Depay-jal, aki ingyen èrkezne. 35 meccsen 20 gól, 9 gólpassz az idei mèrlege, mindent figyelembe vève.

sunt

Nyilván a készülő Szuperliga volt az a nagy pénz, ami lehetővé tett volna sztárigazolást és Messi anyagi igényeinek kielégítését. Ennek kútbaeséséhez fognak igazodni az olcsó igazolások és a csökkentett fizetések.

Dr Mouse

Mondja már meg valaki, – ha tudja, – hogy a BL-en, meg az EL-en mennyit “kaszált” évente az UEFA, hogy ki akarták öket zárni az “elit klubok”?

kritizator

Annyit biztos, amennyit fizetett az angol kluboknak, hogy hagyják ott a szuperligát:)

Red Cule

Nem látom már a klub hivatalos oldalán a SL-s csatlakozási közleményt. Tévedek?

Raven1975

Hivatalos keret a Getafe elleni hazai bajnoki meccsre.
comment image
Dembélének a szeméremcsontjával vannak gondjai, Jorge Figueroa Vazquez lesz a játékvezető, VAR: Alejandro José Hernández Hernández.

g4brielsmith

Várható kezdő (szerintem)
ter Stegen-Dest, Minguéza, Piqué, Alba-de Jong, Busquets, Pedri-Griezmann, Messi

A meccsed 2-0-ra fogjuk megnyerni érzésem szerint.
Visca el Barca!

sunt

Nem olyan vész, ha kitiltanak a BL-ből. Legalább nem méregdrága sztárokat akarunk vásárolni, hanem nagytehetségű noname játékosokból próbálunk bajnokcsapatot faragni.

42
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x