Az UEFA fegyelmi eljárást indít a Barcelona, a Juventus és a Real Madrid ellen

Az UEFA fegyelmi eljárást indít a Barcelona, a Juventus és a Real Madrid ellen

Az UEFA fegyelmi eljárást indított a Barcelona, a Juventus és a Real Madrid ellen a tervezett Európai Szuperligában való részvételük miatt.

A három klub a tervezett új bajnokság 12 “alapító tagja” közé tartozott volna, ami aztán összeomlott, amikor a másik kilenc klub a projektet ért heves kritikák közepette azonnal visszalépett.

A trió azonban – legalábbis egyelőre – mindannyian maradtak a projektben, ami egyáltalán nem tetszett az európai szövetségnek.

Most egy közleményt adtak ki, amelyben megerősítették, hogy fegyelmi eljárást indítottak.

“Az UEFA etikai és fegyelmi ellenőrei által az úgynevezett “Szuperliga” projekt kapcsán lefolytatott vizsgálatot követően fegyelmi eljárás indult a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus ellen az UEFA jogi kereteinek lehetséges megsértése miatt. További információkat a megfelelő időben teszünk közzé.”

A Barcelona elnöke, Joan Laporta a TV3-nak beszélt a Szuper Ligáról, és azt mondta, hogy az “feltétlenül szükséges” a klubok számára, de hozzátette, hogy a Barca tagjai mondják ki az utolsó szót a javaslatról.

Arról egyelőre nem hoztak nyilvánosságra részleteket, hogy milyen szankciókat alkalmazhatnak a klubokkal szemben.

Az UEFA vezetője, Aleksander Ceferin áprilisban azt mondta az Associated Pressnek, hogy azok a klubok, amelyek nem vonulnak ki, lehet hogy nem játszhatnak a Bajnokok Ligájában.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
15 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Harleydavidson

Hosszú évek óta húzódik ez a téma mely szerint mindenképpen meg kellene újítani a BL-t. Az UEFA nem nagyon tett ennek érdekében csak tocsogott a kényelmes langyos vízében. Persze ez a számára elég jövedelmező volt. Most valamit kiböfögött 2024 től kezdődően.Viszont azok a nagy csapatok akik fémjelezték évről évre a BL-t…..belekerültek egy olyan költségvetési spirálba amelyből nem lehet normálisan kilépni. Az egyre eredmény centrikusabb kényszerhelyzetbe kerülő klubok kénytelenek voltak az UEFA nélkül egy számukra jövedelmezőbb megoldást keresni ha már az UEFA ebben nem volt partner. Nem lehet olyan kurva jó eredményeket elérni folyamatosan (PL.az elmúlt 15 évben mint a Barca és a reál) csak állandó tőkeinjekcióval. Brutálisak voltak a játékosok piaci árai, elképesztőek és persze túlzóak is a fizetéseik. Minderre jött még az elmúlt közel másfél év világraszóló járványa. Egy club minél nagyobb költségvetéssel működött annál nehezebben tudta átvészelni ezt az időszakot.
Érthető, hogy akartak erre egy megoldást. Előbb utóbb valamilyen formában ez úgy is meg fog valósulni. Nem lehet valamit úgy működtetni csak, hogy igény lenne rá, de nem fejlesztünk és nem is újítunk.
Mellesleg én sem néznék szívesen egy évben 10 Barca-reált. Kicsit elvesztené a varázsát.
Az UEFA most meg farokméregetést végez, gondolván, hogy úgy is mindenki letérdel majd elé. Gondolom, megbüntetik valamekkora összeggel a clubokat, hogy legyen valami látványos eredménye a nyavalygásuknak ……de kizárni nem fogják őket mert nélkülük a kupákat akár fel is tolhatják maguknak.

Aerion

Bármilyen, úgynevezett szankciót alkalmaznak majd Barcelona, a Real Madrid és a Juventus ellen, elemi lesz a felháborodás a szurkolók körében. Csakhogy ezúttal nem a mondvacsinált szellemi fogyatékos értelmi szintű felháborodásról lesz szó, ami klubok ellen irányul, hanem a szankcionáló szervezet ellen.

Ahogy az kell.

Semmiféle jogalap nincs a klubok szankcionálására.

Adott esetben, ha megváltozik egy klub vezetése, és már az új vezetés már az uefa álláspontját képviseli, akkor máris törlésre kerül a szankció? Mert már minden oké?

Szánalmas az ilyen jellegű okfejtés.

A szuperliga, vagy nevezzék bárminek, mindenképpen létrejön, ennek a velejéig korrupt szervezetnek kell eltűnnie, mint az uefa.

Dr Mouse

T. Szerkesztő/k!
Vártam, hogy valaki közületek csak annyit ír, hogy pardon, két hétig nem tudtunk egy sort sem írni mert valami közbejött. De nem.
Innentől kezdve nem kommentelek a blogban. M.

Red Cule

Lehet, hogy kisebb bajuk is nagyobb annál? Nem tudom, mi történt velük, de örülök annak, hogy a blog élt az elmúlt hetekben is. Szerintem ez a legfontosabb.

Dr Mouse

Kedves “barcanoticias”!
Nem bocsánatkérésre vágytam, csak egyszerű emberi szóra, – amit Te itt meg is tettél – és köszönöm!
Valószínüleg nem tudom vállalni, hogy szerkesztőként Neked segítsek abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy idős/öreg vagyok /80/ és emiatt nem tudom tökéletesen használni a számítógépet.
Hogy mégis miért írtam? Mert a “moderációs elvek” között le van írva, hogy nekünk kommentelőknek mit szabad és mit nem. Gondoltam, – akkor mi is elvárhatjuk, hogy emberként kezeljenek.
Most, hogy írtad, hogy egyetemista vagy, tökéletesen megértelek, hiszen ez már a vizsgaidőszak, ez így már világos – és köszönöm szépen a válaszodat!
Szorítok Neked a sikeres vizsgákért! Üdv: M.

világostobája 2.0

https://www.sport.es/es/
https://www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona
két link ha friss hírekre vágysz…
chrome automatikusan fordít ( nekem legalább is)

világostobája 2.0

🙂

bright.barca

T. Mouse dr.!

Végre felismerted, hogy e platform szerkesztői önkéntesek, minden díjazás nélkül dolgoznak egy közös ügyért.
Most – ahogy olvasom – már csak egy ember tartja a frontot. (Tisztelet Neki!)

Felszólítás volt/van, hogy kellenének még „munkatársak”. Olvasom, hogy ez nálad miért nem működne — megértem. Ámde sokan vagyunk (még?), lehet írni, elemezni, stb. Nem tilos, sőt!

Remélem, nem hal meg ez a blog. Most látszik, mennyire hiányoznak a régi aktív kommentelők. (Neveket nem sorolok, mindenki tudja, kikről beszélek.) Őket nem kellett volna nemtelen, személyes támadásokkal elüldözni.
Remélem visszatérnek még, és felpezsdítik itt az életet!

Üdv!
b.b.

világostobája2.0

Attól függ mit vársz a blogtól..+ kicsit kevered a dolgokat…nem a kommentek hiánya volt a bácsi problémája…ha jól értettem a friss híreket hiányolja….mint ha nem lenne egyéb hírforrás…persze ettől még jó ha vannak itt is, bár én nem vetemednék arra hogy bárkit is dúzogva számonkérjek ( milyen alapon?) …na de mindegy….

bright.barca

Nem keverem a dolgokat, félreolvastad. Ugorj neki újra! Amúgy egyetértünk.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x