Az UEFA fegyelmi eljárást indít a Barcelona, a Juventus és a Real Madrid ellen

Az UEFA fegyelmi eljárást indít a Barcelona, a Juventus és a Real Madrid ellen

Az UEFA fegyelmi eljárást indított a Barcelona, a Juventus és a Real Madrid ellen a tervezett Európai Szuperligában való részvételük miatt.

A három klub a tervezett új bajnokság 12 “alapító tagja” közé tartozott volna, ami aztán összeomlott, amikor a másik kilenc klub a projektet ért heves kritikák közepette azonnal visszalépett.

A trió azonban – legalábbis egyelőre – mindannyian maradtak a projektben, ami egyáltalán nem tetszett az európai szövetségnek.

Most egy közleményt adtak ki, amelyben megerősítették, hogy fegyelmi eljárást indítottak.

“Az UEFA etikai és fegyelmi ellenőrei által az úgynevezett “Szuperliga” projekt kapcsán lefolytatott vizsgálatot követően fegyelmi eljárás indult a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus ellen az UEFA jogi kereteinek lehetséges megsértése miatt. További információkat a megfelelő időben teszünk közzé.”

A Barcelona elnöke, Joan Laporta a TV3-nak beszélt a Szuper Ligáról, és azt mondta, hogy az “feltétlenül szükséges” a klubok számára, de hozzátette, hogy a Barca tagjai mondják ki az utolsó szót a javaslatról.

Arról egyelőre nem hoztak nyilvánosságra részleteket, hogy milyen szankciókat alkalmazhatnak a klubokkal szemben.

Az UEFA vezetője, Aleksander Ceferin áprilisban azt mondta az Associated Pressnek, hogy azok a klubok, amelyek nem vonulnak ki, lehet hogy nem játszhatnak a Bajnokok Ligájában.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x