A hírek szerint ő lehet Koeman utódja a Barcelonánál

A hírek szerint ő lehet Koeman utódja a Barcelonánál

A hírek szerint Roberto Martinez, a belga válogatott főnöke került szóba, mint lehetséges célpont Ronald Koeman helyére a Barcelona edzői posztjára.

Az ESPN szerint a 47 éves szakember szerződtetését fontolgatják, és “egyike a több opciónak”, aki a nyáron átveheti a holland helyét.

Joan Laporta elnök kedden találkozott Koeman-nal, hogy megvitassák a jövőt, és állítólag azt mondta az 58 évesnek, hogy több időt szeretne, hogy beszéljen a lehetséges utódokkal.

Martinez tűnik az egyik jelöltnek, még akkor is, ha jelenleg a belga az Európa-bajnokságra készül a jövő hónapban.

Cup specialist Roberto Martinez inspires Belgium to break glass ceiling |  Sports| German football and major international sports news | DW |  06.07.2018

Az ESPN úgy véli, hogy Martinez “boldog ott, ahol van”, és inkább maradna, de van egy záradék a szerződésében, ha egy nagy klub hívná.

A beszámoló hozzáteszi, hogy Laportát egyszerűen nem győzte meg Koeman, de már olyan jelölteket szeretett volna, mint Julian Nagelsmann és Hansi Flick, akik azonban más munkát vállaltak.

Xavi továbbra is esélyes, de úgy tűnik, hogy a klublegenda jelenleg nem kapja meg a Barcelona teljes vezetőségének támogatását.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
16 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Buli78

Ennek olyan “Ha ló nincs, jó a szamár is” szaga van

bright.barca

Hát, jah. A potentátok elfogytak, marad a reszli.

DistantxThunder

Martinez kb mindig előkerül ha a Barca új edzőt keres. Én most is leírom hogy szerintem jó lenne, de nagy reményeket nem fűzök hozzá. Viszont Conte is szabad lett, ja meg Zidane 🙂

Dr Mouse

Én tisztelem és becsülöm az olasz edzőket, de kérdezem: – biztos, hogy jó lenne a Barcának egy olasz edző?
Ugyanis azolaszok javarészben a catenacciot, vagy annak valamilyen változatát játszatják, – ahhoz viszont nincs meg a játékos állománya a Barcának.

bright.barca

ÜDVÖZLÖM AZ ÚJ/RÉGI SZERKESZTŐ(K) AGILITÁSÁT! Reménykeltő részükről a blog frissítésének szándéka.
RESPECT!
(A többi már rajtunk, kommentelőkön múlik…)

BarcacanachivegreatthingswithoutMessi

Igazából Koeman mellett sokan érvelnek a fiatalok játszatása mellett. De nézzük is meg kiknek szavazott bizalmat és miért.
Araujo már tavaly felkeltette a figyelmet magára, és azért valljuk be, a Pique, Lenglet, Umtiti választék minden csak nem acélos. Így az ő játszatása egyáltalán nem meglepő. Mingueza kényszerből lett bedobva, szerencsére bevált, és szurkolok neki, hogy a jövő szezonban már mezszámot is fog kapni (25 alatt). Destet nem írom ide, mert hiába fiatal, Koeman kérése volt és “szinte” a kezdőbe igazolták, így az ő játszatása nem meglepő. Pedri egy különlegesség, az ő neki szavazott bizalom amit igazán kiemelkedőnek lehet mondani, de ugyanennyi dícséret illeti Valverdet is Fati méllyvízbe dobása miatt. Moriba a szezon második felében szintén felkerült a térképre, és bíztató jeleket mutat. De hol van a többi fiatal? Balde, Collado, Gonzalez, Abe, Manaj, Konrad? Ha nagy fiatalító lenne az öreg, akkor miért nem szavazott nekik semmi bizalmat? Firpot jegelte, miért nem dobta be Baldet kipróbálni? A középpályán Pjanic és Puig, és Fernandez (ő egyébként ki a rák, Barto már megint minek igazolt ilyet??) mellőzése mellett miért nem fért be néha néha cserének Collado, vagy Nico Gonzalez, akivel most hosszabbított a csapat? Fati és Coutinho hosszas kiesése után Konrad vagy Manaj vagy Hiroki Abe igazán kaphatott volna perceket, vagy legalább lehetőséget, hogy az A kerettel eddzenek.

Tehát amit sokan Koeman melletti érvnek mondanak, nem annyira reális. Csak Valverdehez képest fiatalított, amúgy nagy átlagban a kiöregedő Messi, Busi, Pique, Alba tengelyre bízta a csapatot, ahogy elődje Valverde is.

BarcacanachivegreatthingswithoutMessi

Összegezve, Pique sérülése és Umtiti alkalmatlansága, idézte elő Araujo és Mingueza sok játékpercét.
A középpályán csapágyasra hajtott Busquets, de Jong és Pedri mellé a szezon végére kapott lehetőséget Moriba.
A támadószekcióban Coutinho és Fati kiesése után Messi volt a fix, és Dembele-Griezmann duó váltogatta egymást. Trincao a szezon végére a fix csere pozíciójából is kiesett, hiába a meccsenkénti 5 cserelehetőség. Braithwaite sem kapott túl sok lehetőséget a szezon második felében, ősszel több jutott neki. Ezek mellett a jelenségek mellett a fiatalok B-sek simán kaphattak volna perceket. Ha a csere szélső Trincao kiszorul, akkor ugyan miért nem lehet bedobni Konradot, vagy más fiatalt.

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy egyszerre az összes fiatalt kéne tolni, de egy-egy meccsre egy-egy fiatalt igazán bedobhatott volna. Nem egyszerre az összeset, hanem meccsről meccsre.

Dr Mouse

Én sokakkal ellentében nem értem Koemant.
Régi igazság az, hogy “győztes csapaton ne változtassa!” Ő ezt soha nem tartotta be, mert kétszer ugyanazt a csapatot soha nem küldte pályára.
Ha egy edző, – ahogy mi is – azt látja, hogy a játékosai 20-ról nem lőnek kapura, akkor azt edzéseken addig gyakoroltatj, amíg az nem megy. Ahogy ez van a szögleteinknél is.
Az kétségtelen, hogy igyekezett fiatalítani, – de az még nem minden, mert egy csapatban a rutinra és tapasztalatra is szükség van.
A Barca számtalan meccsén mutatta, hogy nincs összeszokott gárdája. Ez ellen miért nem tett az edző?

Steve fan

Nem tudom miért de sok helyen írták hogy a 4-3-3 ,róla 3-5-2 re váltása milyen briliáns húzás volt . Én nem így látom .Talán néha bejött (ellenfele válogatja),de a Dest,mint jobbszélső hát mit mondjak….10-ből 1 jó beadás, visszaérni védekezni már nem tudott. Cseréje nem volt,szezon végére teljesen kész lett. Ezt egy jó edzőnek látni kell. Megint mások kiemelték Puig látható mellőzését,még akkor is mikor már Pedrit hordágyon kellett hordozni a pályán annyira fáradt volt. A legszembetűnőbb a Minguezza, Araujo páros egész jól tolta míg Pique fel nem épült,utána rögtön őt játszatta,Robertóról nem is beszélve. Firpot annyira jegelte hogy egy nyamvadt meccs erejéig ki nem próbálta volna jobb szárny védőként. Grizest többször kezdettel bal szélső ként,pedig köze nincs hozzá. Szerintem nem jó edző!

MagicBarca9

Nem tudom……tudjátok,hogy vagyok azokkal,akik elhagyják a klubot.Többé vissza ne jöjjenek.De tetszik,amiket olvasok,hogy ha Pep megnyeri a City-vel a BL-t,a csúcson hagyja abba és jön vissza.Mellé másodedzőként,segítőként Xavi-t el tudnám képzelni és 1-2 év múlva legyen ő az edző 🙂 persze ez csak álom 🙂

Barca87

Én Koeman Xavi párost is megnéznék!

Raven1975

Ronald Koeman egy szorongásos rohammal kórházba került. Az állapota stabil, enyhébb szívritmus zavar lépett fel nála. Ez az a helyzet, amikor még a legszigorúbbaknak is félre kell tenni mindent és jobbulást kívánni! Erőt, egészséget!

BarcacanachivegreatthingswithoutMessi

Jól tudom, hogy már nem először van baj a szívével? Mintha már a múltban is lett volna valami baja vele!
Jobbulást Koeman!

Kritizator

Jól felhúzta Laporta

Steve fan

Kritikák ellenére mélyén együttérzek vele és jobbulást kívánok. Ez a szakma ezzel jár,sok stresszel szorongással. Most mondhatnám , hogy aki nem bírja ne csinálja,de maradjunk a mielőbbi gyógyulásnál.

Red Cule

Van egy edző, aki már bizonyított, jól isneri a La Ligát és a BL-t is és szabad. A neve Zidane…

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x