A Barcelona 180 millió eurós szponzori pénzre vadászik

A Barcelona 180 millió eurós szponzori pénzre vadászik

A Barcelona kereskedelmi részlegére sűrű hónapok várnak, mivel a klub Rakuten és Beko szponzori szerződései hamarosan lejárnak. Meg kell próbálni fenntartani azt a 180 millió eurós bevételt, amelyet ez a terület évente termel.

A klub forrásai kifejtik, hogy a következő két évben gyakorlatilag lehetetlen lesz ezt az összeget növelni a koronavírus-járvány és egyéb problémák miatt, így ennek megtartása a cél.

A Rakuten-üzlet

A Rakuten a Barcelona fő mezszponzora, és hamarosan a szerződésük utolsó évébe lépnek. Az éves összeg 55 millió euró plusz járulékokról 30 millió euróra plusz járulékokra csökken. Aztán 2022 nyarán lezárul ez az üzlet.

A Barcelona azonban dolgozik azon, hogy a 2022-es lejárati dátumon túl is megújítsa ezt a szövetséget. Ahhoz azonban, hogy hasonló összegeket követeljen a klub, nagyon érdekes ajánlatot kellene tennie. Ráadásul olyan sztárok, mint Neymar és Luis Suárez már távoztak, és Lionel Messi jövője sem biztos. Joan Laporta pénteki sajtótájékoztatóján is említette ezeket a tárgyalásokat.

A Barcelona is kezd ajánlatokat kapni a mezszponzorációra, és ezeket tanulmányozni fogják, miközben más szponzorációs területeket is megvizsgálnak, amelyeket jobban ki lehetne használni.

Van azonban egy határidő, a Nike ugyanis októberben jelezte, hogy a Barcelona tájékoztatja őket a 2022/23-as szezontól kezdődő mezszponzoráról, mivel előre kell tudniuk, hogy dolgozni tudjanak a replika szerelések legyártásán.

Beko és a mez ujjai

A Beko egyébként eddig évi 19 millió euróért szponzorálta az edzőruhákat és jelent meg a mezek ujján, de a meccseken már nem fognak megjelenni, és a hozzájárulásuk 10 millió euróra csökken.

A klub tehát elkezdhet új ujjszponzor után nézni. Források szerint tavasszal volt egy ajánlat, ami nem jutott tovább, és most nincs jól körülhatárolt ajánlat.

Előszezon Németországban és Izraelben

A klub az előszezonon is dolgozik, egy németországi és egy izraeli túra a terv. Néhányan azonban a jelenlegi politikai helyzet miatt aggódnak az izraeli látogatás miatt, és attól tartanak, hogy egy ilyen túra elriasztaná a potenciális szponzorokat.

A Camp Nou névhasználati jogai

Josep Maria Bartomeu regnálása idején azt mondták, hogy több tucatnyi céget érdekelt, hogy a nevük a Barcelona stadionjának részeként szerepeljen. A probléma az volt, hogy egyikük sem érte el a kért árat, amely egyesek szerint a piaci normák felett volt.

Most, ebben a pillanatban a tárgyalások leálltak, és kevesebb az optimizmus, miközben a Camp Nou projekt továbbra is bizonytalan.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
10 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
g4brielsmith

Én azért egy új sportszergyártónak is feldobnám a labdát, hátha több pénz ütné a markát a csapatnak.
Emellett én, mint mezszponzor ismét bekopogtatnák valamelyik arab szponzorhoz. (Fly Emriates, Quatar)
A stadion nevét is valahogy így kellene ‘értékesíteni’

bright.barca

Hát, jah. Bár szerintem Laporta nem tétlenkedik ez ügyben sem. Ízig-vérig üzletember.

bright.barca

Remek összefoglaló, respekt a szerzőnek!

Olympos

Nike-Rakuten-Beko. A meglévőkkel szeretne újítani. A stadion névhasználati jogának eladása sem újdonság. Az előző vezetőség ezt a felújításra felveendő hitel egyik fedezetére szánta. A cikkben nem szerepel, de a Corporate Barcelona cégcsoport bizonyos részének az értékesítése sem újdonság. Kérdezem: Hol vannak azok a szponzorok, akiket ez az ízig-vérig üzletember hozott, vagy szeretne hozni?

bright.barca

T. Olympos!

Nyilván, a te üzleti érzékeddel – pláne ott, az Olympos magasságában -, halandó nem vetekedhet.
Szerintem azért hagyjunk egy kis időt Laportának, ha már az elődje csődközeli állapotba juttatta a klubot. De annyira, hogy neki már régen a hűvösben kéne dekkolnia. Évtizedekig.

Kérlek, írd ide le a klubunkat megváltó – nyilván zseniális – üzleti terveidet, útmutatásaidat. Képzeld, még Laporta is olvasni fogja, és sokat hasznosítana is belőle. (Ezt tőle tudom. 😊)

Olympos

Nem kell ahhoz gazdasági-pénzügyi vénával rendelkezni, hogy a cikkből azt a következtetést lehet levonni, nincs új szponzor. Műszaki végzettségem van. Ennek megfelelően nem fogok a klubnak tanácsot adni.
Az idővel nem nekem van gondom. Még egy év múlva sem fogom Laportát hibáztatni azért, mert az elődjének az évek alatt elhibázott stratégiai lépéseit nem fogja 365 nap alatt megoldani. Te viszont 73-74 napi munkája után már megállapítottad, ízig-vérig üzletember. Holott amint korábban írtam, semmi pluszt nem hozott eddig.
A 73-74 nap alatt nálam kettő tevékenysége jut eszembe. Egy: Kötött egy 500 milliós hitel-keretszerződést, amiből állítólag már 100 milliót lehívott. Ezzel semmi gond, hiszen bevett gyakorlat hitelt hitellel törleszteni. Kettő: Csatlakoztatta a klubot a szuperligához. Hogy ez jó ötlet volt, vagy sem, ma úgy tűnik, jogi úton fog eldőlni
Adósságok: Konkrét számokat nem tudok írni, de egy másik oldalon olvastam, hogy Laporta 2010-ben arányában nagyobb nettó adósságban hagyta ott a klubot, mint amilyen az előző évi volt.
Olympos: Ez a kedvenc üdítőm márkájának neve. Amikor ezt fogyasztom, talán magasságokban is érzem magam.

Maestro10

HIVATALOS: Sergio Agüero a Barcelona játékosa! Az argentin klasszist ma 18:15-kor be is mutatják, és várhatóan 2 éves szerződést fog kötni a klubbal.

Maestro10

Eric García is nagyon közel. Várhatóan a héten be is jelentik a leigazolását.

Raven1975
Harleydavidson

Egyenlőre elég visszafogottan örülök az érkezésének. Remélem nem levezetni jött ide és a ténykedése sem csak abban fog kimerülni, hogy Messinek jobb hangulata legyen. Végül is miért ne lehetne itt a másodvirágzása. Tudjuk mennyi mindent adott a Citynek, de nem érzem azt a felszabadult reményteli várakozást vele kapcsolatosan. Ez nem előítélet csak érzés…….de emlékezni fogok majd ezekre a gondolatokra akkor is ha majd rám cáfol és ontani fogja a gólokat és gólpasszokat. Akkor majd én leszek a legboldogabb, hogy félrevezettek az érzéseim.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x