Umtitinek megmondták nézzen új csapat után

Umtitinek megmondták nézzen új csapat után

Samuel Umtitinek állítólag azt mondták, hogy feleslegessé vált a Barcelonánál, és hogy keressen távozási lehetőséget.

Garcia visszatérése azt jelenti, hogy az új szezon előtt a klubnak már hat rangidős középhátvédje van: Gerard Pique, Ronald Araujo, Oscar Mingueza, Clement Lenglet és Umtiti is tagja az első csapat keretének.

Ez rengeteg védő, és azt jelenti, hogy a távozók valószínűsíthetőek, Umtiti pedig a lista élén áll, ha a középhátvédek eladásáról van szó. A legutóbbi hírek szerint a világbajnokság győztese maradni akar és harcolni a helyéért, de nem valószínű, hogy a klub is így gondolja.

A Diario Sport máris arról számol be, hogy a Barca “közölte a franciával, hogy nem szerepel a terveik között, és hogy a nyáron máshová kellene mennie”.

Umtiti az elmúlt szezonban 16 alkalommal lépett pályára minden bajnokságban a Barca színeiben, de ebből csak hatszor volt kezdő. A védő térdproblémái miatt lecsúszott a rangsorban, és úgy tűnik, a 27 éves játékosnak minden bizonnyal távoznia kell.

Mégsem ilyen egyszerű a dolog. Umtiti hatalmas fizetést kap, ami valószínűleg elriasztja az érdeklődőket. Sérülésproblémái is aggodalomra adhatnak okot, ráadásul 2023-ig szerződés köti a klubhoz.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
45 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nagybarcelona

Állítólag a West Ham 16 millióèrt viszi Firpot.
Todibóèrt 7+7-et adna Nice.
A City hivatalosan èrdeklődik Roberto iránt.
Èrdeklődünk egy vèdő iránt a kezdőbe: Kounde, Laporte, De Ligt.
Ha Robertóèrt kapnánk vagy 20 milliót, (-9 Emerson, Miranda??? 7 milliós játèkos), az 34 millió. Ha hozzácsapnánk Lenglet vagy az árát azzal már komoly esèlyünk lehetne valamelyikre. (Sevilla ?)
Pau Torres ès Romagnoli neve is a kalapban.
Donnaruma likeolta, hogy a Barcában igazol, most a legnagyobb esèlyt a Barcára adják.
Állítólag Coutinho ára mègis ki van fizetve. (Szappanopera)
Állítólag Koeman marad (itt írnak arról, fele pènzèrt nem edzőkènt, illetve edzőkènt de kötelező 433-al, szóval pletykák), ès ezzel Wijnaldum ès Depay egyre közelebb a csapathoz.
Ismètelten azt tudom írni, ezek nagyon okos húzások lennènek, mind szinte ingyen. A kh kèrdèst már írtam. Coutinho (40), Griezmann (60), Trincao (25), Brathwaite (10), Alena(10), Fernandez, Neto (10), Stegen(70)?, Dembele(50)? árából nagyon komoly kp-t ès csatárt lehetne igazolni.

Nagybarcelona

Pjanicot kihagytam, állítólag a Juve várja vissza. (De Ligt?) Ha tavaly 60 milliót “fizettünk” èrte, hátha visszaviszik 50-èrt. 🙂 Transfermarkton 28, ennyièrt masnit kötnèk a nyakába, ès beigèrnèk mindent Wijnaldumnak. (Koeman)

Olympos

Vannak még itt néhányan. Hogyan is állunk?

TerStegen-Neto-Pena
Dest-Emerson-Roberto-Wague
Araujo-Garcia-Lenglet-Mingueza-Pique-Todibo-Umtiti
Alba-Firpo-(Akieme)-(Balde)
Alena-Busquets-Coutinho-deJong-Fernandes-Pedri-Pjanic-Puig-(Moriba)-(Nico)-(Monchu)
Agüero-Braithwaite-Dembele-Fati-Griezmann-Messi-Trincao-(Konrad)-(Collado)

Ami már hivatalos: Érkezett Agüero, Emerson és Garcia, távozott Miranda.
Érkezési oldalon még várható Wijnaldum és Depay. Távoznak: ?????

Nagybarcelona

Amennyire megzuhant a csapat èv vègère, ès Koeman azt nyilatkozta, jobban meg kellett volna becsülni a játèkosokat, valószínűsíthető, hogy a háttèrben folynak a tárgyalások az eladásokról. Nem lennèk meglepődve, ha az EB után már sokan csak csomagolni jönnènek. Firpóról is hetek óta megy a tárgyalás, most vèglegesítik.

Nagybarcelona

Umtitièrt ha nem jelentkezik be senki, gondolom kölcsönbe távozik, ahol legalább a bère egy nagy rèszèt állják. Így mind a 2 fèl jobban járhatna. Hátha elviszi valaki pènzèrt… Arsenal tartozik mèg nekünk erkölcsileg Vermaelenèrt. 🙂 Aztán az is lehet, jövőre újra klasszis vèdő lesz máshol, mèg csak 27 èves.

DistantxThunder

6 védő és egyik rosszabb mint a másik 🙂 Szerintem Umtitit és Langlét kellene első körben eladni, és Piqué mellé hozni egy valóban kezdő szintű kh-t.. de a jelenlegi helyzetben ez lehetetlen sajnos, így marad Garcia beépítése, és reméljük sikeres lesz

Olympos

Egy minőségi védőre, még ha kisebb tételekből is, de össze lehetne szedni a pénzt. De látjuk, Miranda is ingyen ment. Én azt mondom, még egy középpályásra is össze lehetne kaparni a szükséges összeget. Szervezőnek Fekír vagy védekezőnek Rubin Neves. De utóbbi pozícióban kipróbálhatnánk Todibot is. Aki ráadásul még a Barca játékosa.

Nagybarcelona

Èn is őket adnám+ Todibot. Piquèt hiába kritizálják, egy èvre megtartanám, Ès a komoly vèdő mellè elválna, ki illik a 3 fiatal közül. 5 kh-re szüksèg van, főleg úgy, hogy Mingueza,(2)Garcia?, Araujo(2,5) ès szerintem Pique (6,5)csökkentett bère alig teszi ki Umtitièt.

Red Cule

Megtartani azt az edzőt, aki nem tudott győzni se a Real, se az AtM ellen, akiből hülyét csinált a Cadiz, Granada… Aki cserélni nem tud, akinél csak azért játszottak fiatalok, mert mások lesérültek, aki leamirtizálta Pedrit, Moribát, Minguesát, aki az őstehetség Puigot arroganciából nem játszatta, aki tönkretette Pjanićot, aki szétverte a saját győzelmi sorozatát Sergio Roberto és Piqué forszírozásával…

Nagybarcelona

Kíváncsi lennèk, a szubjektív vèlemèny mellett, mièrt küldenètek el Koemant. Èn többször leírtam, mièrt küldtem volna el Valverdèt.
Na mèg 1X (összehasonlítva Koemannal) amellett, hogy Valverdènèl a csapat gerince 2-3 èvvel fiatalabb volt.
Valverde kèpes volt kètszer! három gólos előnyről kiesni a BL-ben. Elbuktuk miatta a veretlen szezont, amit 100 èv múlva is emlegettek volna, mert pihentetett a Levante ellen. Szezon közben leváltották, jött Setien, aki felrakta a koronát Valverde munkásságára a Bayern elleni meccsel.
Valverde 2,5 ève alatt nem alakult ki kezdő csapat. 433-ban Jhv, kp, bal szèlső össze vissza volt variálva. Lenyilatkozta, hogy a játèkosok fizikai felkèszültsège nem számít, sèrülten játszatott játèkosokat, mert állítása szerint èppen fontos meccset játszott a csapat. Egy nagy család volt a Barca, a játèkosok ellustultak, ragaszkodtak Valverdèhez. Koemannak èrkeztekor volt egy elkèpzelèse, hogy 4231-ben egy ultra offenzív stílusban fogja játszatni a csapatot. Suarezt szerintem Bartomeu nyomására kitette a csapatból (Ez gondolom Messi elleni bosszú volt Bartótól), ezèrt haragszom rájuk, Koemannak látnia kellett volna, hogy nem maradt csatár, visszatèrek erre. Koeman elkèpzelèse szerint Messi támadáskor irányít, jobb oldalról indulva, vèdekezèskor egyedül ő marad elől. Fati bal szèlső, Griezmann csatár, Coutinho irányító.
Griezmann
Fati-Coutinho-Messi.
Fati lesèrült, Coutinho hozta az alibi játèkot, majd lesèrült. Koeman átállt 433-ra.
Dembele-Messi-Griezmann. Griezmann a válogatott meccseken hisztizett, hogy ő csatár.
Átállt: Brathwaite-Griezmann-Messi hármasra (Dembele sèrült), ahol Griezmann kihagyott minden helyzetet, itt kispadra került. Ebben az időben a vèdelem gyengèlkedèse okán átállt 532-re. Maradt Messi ès Griezmann, majd Dembelè csatárkènt, èv vègère Dembele sèrülèse, Griezmann jobb formája miatt Griezmann-Messi.
A vèdelem: èv elejèn Busquets ès De Jong játszott vkp-t, ami egyikőjüknek sem feküdt, De Jong box-to-box kp-s, Busquets mèlysègi irányító. A Valverde èrában megszokott töketlen taka ès a kp-ra feltolt vèdelem miatt nyeltük a gólokat. Pique lesèrült, Felkerült Mingueza ès Araujo, akik felváltva játszottak Lenglet mellett, nèha Umtiti is. Araujo többször lesèrült, Lenglet gyermeteg hibái miatt kikerült a kezdőből, majd visszatèrt az 5 vèdős felállásban, ami Lengletből(további hibái mellett), Busquetsből ès De Jongból kihozta a maximumot. Alba hozott egy korrekt èvet, szinte csere nèlkül. Jobb hátvèd poszton Roberto lesèrült, Dest a mèly vízbe lett dobva, aki támadásban többet, vèdekezèsben szinte semmit nem nyújtott, ezèrt Mingueza is játszott jobb hátvèdet. Piquèt tartotta a legmegbízhatóbb vèdőnek(Mingueza, Araujo hibái), ezèrt sèrülèse után visszakerült a kezdőbe. Dest helyèn megpróbálta Robertot (nagyon nem kedvelem Robertot, de megèrtettem), aki katasztrófálisan játszott. A kp-n Coutinho sèrülèse után Pedri lett a kezdő, aki szèt lett hajtva. Számomra èrthetetlenül nem játszott Puig, akit fizikálisan gyengènek tartott, ès vèdekezèsre alkalmatlannak. Pjanic mellőzèsèt sem èrtem, Moriba is elè került gólpasszai ès gólja után. Koemannál fizikálisan sokkal jobban bírták a játèkosok, Messit sikerült motiválnia, a letámadásban oly mèrtèkben rèszt vett, hogy Lewa után Európa 2. legjobbja volt ilyen tèren tavasszal. Kialakult a kezdő, amiből Lengletnek, Destnek ès Griezmannak többször is sikerült kijátszania magát. (Garcia, Emerson, Aguero) Hátrányban visszaállt a 4231, gólszerzès cèljából, ilyenkor a nívós Brathwaite-Trincao páros èrkezett cserekènt a csapatba. Nyáron Suarez mellett távozott Semedo, a pènz miatt, valamint gazdasági okokból Arthur-Pjanic csere (FFP 2 èvet figyel, ezèrt nem számított, de a főkönyvben jóll állt a 800 milliós tartozás mellett), ès a kp-ról távozott Vidal, Rakitic, Rafinha, akik ingyen távoztak, helyükre Pedri jött a B-be 17 èvesen. Wijnaldum Garcia ès Depay nem èrkezett, mèg tèlen sem, amikor 10-10-10 millióba kerültek. Mit tehetett volna Koeman ezzel a kerettel, azon kívül, amit megtett a formáció váltásokon kívül? Sokan elhittük, köztük èn is, hogy lehetünk bajnokok, mikor Messi hozott egy 20+ gól, ès 8 gólpasszos időszakot tavasszal, jöttek az eredmènyek, majd èv vègèn a nehèz ellenfelek a sorsolásból kifolyólag. Szerintem egy emberes volt a csapat, ahol a komoly csapatoknak egy emberre kellett figyelnie (Reál 3 vkp-s). Suarez kiesèsèvel, Griezmann láthatatlan embert játszva, Fati sèrülèsènèl kb. eldőlt a szezon, a kupa összejött, nem a keret erőssège, inkább az egyèni teljesítmènyeken múlt. Dembele, Piquè, Griezmann, Brathwaite ès Messi a legjobbkor szerezte a gólokat, ezèrt jutott idènre egy kis öröm.

Nagybarcelona

https://www.whoscored.com/Teams/65/Show/Spain-Barcelona
Itt van a csapat egyènenkènti èrtèkelèse.

Raven1975

Samuel Umtiti 12 millió eurót keres évente, nem lesz egyszerű elpasszolni.

Nagybarcelona

Állítólag Messi bruttó fizetèse 53 millióval csökkenne, 60 millióra, amiből 30-35- öt kapna ki nettóban, ès hajlandó 2 èvre aláírni. (Griezmann fizetèse nettó 25-30 millió. Na szerintem Griezmannak ezèrt is kellene távoznia.)

JasoN

Soha, sehol, senki nem fizetne Griezmann és társainak ennyi pénzeket! A Barca miért? Ezt nem fogom soha megérteni.

Nem lehet ez az egyetlen fegyver, amivel ide tudunk csábtani játékosokat. De az tuti, hogy ez a legkönnyebb, viszont hogy mindig csak ezzel sikerül (ezek szerint) az durva, meg egyfajta szegénységi bizonyítvány is a tárgyalók részéről….

Raven1975

Ma ünnepli 33. születésnapját Sergio Agüero!
Isten éltessen, és sok gólt Barça címeres mezben! 🥳🎉

INCA

Hát ez az.

Dr Mouse

Először is köszönöm a Kedves Szerkesztőnek a fáradságát, hogy a “vizsgaidőszak kellős közepén!!!” nap mint nap tesz fel a blogra új cikkeket! Köszönöm!

Aztán ez az Umtiti dolog. A fotósok régóta vallják, hogy egy ember arca, maga az ember… Ha ez igaz, akkor ha ez az Umtit ránéz egy terhes nőre, – annak azonnal megindul a szülése…
Ezt viccből mondtam… de komolyan gondoltam!

JasoN

Valahol olvastam, hogy a PSG érdeklődik Hakimi iránt. Adnának érte 50 milliót.
45 meccsen 7 gól 11 gólpassz. Nekik van eszük, meg akarnak csapatot építeni.

Szerintem érdemes lenne a Barcának is megfontolni, ráadásul elég jó kis fricska lenne a Reál felé… Eto’o-nál bejött. 🙂

Mondjuk a Bayernnek eladni Destet 30 millióért, ha annyira akarják. A City-nek meg Robertót 20 millióért és mi is kínálhatnánk annyit, mint a PSG.

JasoN

Valaki pedig azt írta, hogy szerintem De Light esélytelen.
Pedig a Juve érdeklődött már Griezmann és Dembelé után is. Most, hogy szabadulnának Ronaldótol, szerintem lenne esély egy cserére.

JasoN

De Beek-et pedig a MU-ból kellene/lehetne elhozni talán ilyen cserés megoldásokkal. Mondjuk Pjanics és Umtiti meg akár még egy Neto-ból befolyó összeg. Szerintem nagyon kellene valaki Pedri-vel váltásban.

DistantxThunder

Így hogy Koeman maradt az edző, jó esélyünk van Depay megszerzésére (tegnap duplázott a válogatottban). A sokat szidott Griezmann is betatált. Amúgy ő tavaazra egész jó formába lendült, szerintem neki maradnia kéne. Van de Beekért is be kellene jelentkezni, csak hát kifizetni szerintem nem tudjuk (azt hiszem nincs kivásárlási ára), cserealapunk sincs nagyon.. pedig ő nálunk lenne az igazi

g4brielsmith

Mindenképp élni kellene Donnarumma, Wijnaldum és Depay ‘szabadügynökségével’, de elgondolkodtató Calhanoglu is, bár nekem a top támadó középpályás Ziyech. Egy előttem szólóval én is egyetértek abban, hogy Hakimit megkellene próbálni leigazolni. Egy Hakimi-Emerson duó nagyon extra lenne jobb oldalra. Emellett Laporte-ot is el kellene hozni Angelinoval egyetembe. Ha ezek sikerülnének újra trónon lenne a csapat.

Donnarumma-Pena-Tenas
Hakimi-Emerson
Garcia-Araújó-Minguéza
Laporte-Lenglet
Alba-Angelino-Baldé
Wijnaldum-Moriba
de Jong-Busquets-Nico
Pedri-Calhanoglu-Puig
Messi-Collado
Griezmann-Agüero
Deoay-Dembelé-Fati

bright.barca

Iaix Moriba ügynökséget váltott, és ezzel megnőtt az étvágya/-uk: irreális áron akarják a fiú 2022-ben lejáró szerződését már most meghosszabbítani. Én simán szélnek ereszteném, nálam nulla a srác.
(SPORT és Tribuna)

Olympos

Kezd élesedni ez a “Szuperliga-ügy”. A hármak egy madridi bírósághoz fordultak, hogy szerintük az UEFA tevékenysége sérti a szabad versenyt. A Kritizátor által feltett cikk szerint az UEFA is közel a szankció meghozatalához.
Véleményem:
Az UEFA részéről soha nem hangzott el az, hogy nem hozhatják létre a Szuperligát. Csupán azt hangsúlyozták, hogy – gondolom jogi alapon – akkor ezeket a csapatokat az általuk szervezett versenysorozatokból kizárja. A hat angol csapatnál viszont nem ez volt a leghangsúlyosabb érv a kilépésnél, hanem a szurkolók, a szakma és politika határozott ellenállása.
Nem tudom mi lesz a vége, de úgy tűnik, ebből békés megoldás már nehezen elképzelhető. A Barcánál pedig az a kérdés, mennyit ér a záradékba foglalt belépési kikötés? UEFA, LIGA, Szuperliga irányába.

Dr Mouse

Szerinted mi a “valódi” oka annak, hogy az UEFA büntetni akarja a három csapatot?

kritizator

Azért mert folyton rágondolnak. Vagyis nem hozták létre még létre (már csak a létszámhiány okán sem), nem indult még el a bajnokság, de mivel nem vetették el a gondolatát, vagyis nem gyónták meg az UEFA-nak, hogy soha többet nem foglalkoznak a gondolatával, na ezért lesz szankció.

Olympos

Ahhoz hogy bárki bármi konkrétumot mondjon, ismerni kellene a FIFA-UEFA-Tagszövetségek szervezeti-működési-versenyszabályzatát. Minden más találgatás. A részemről is csak ez lenne. A fenti szervezeteknek egy fő feladata biztos van. Az egyetemes labdarúgás védelme. A 12 klub nem egyenlő ezzel.

Aerion

Olyasmi miatt kizárni klubokat egy versenysorozatból, ami nem is történt meg, jogilag elég necces. Amivel párhuzamban igen hangsúlyos kérdés az esetleges kizárási döntés időtartama. Egy év, két év, három év, vagy végleges? Mi alapján határoznák ezt meg egy meg nem valósult cselekmény miatt? Megoldatlan jogi kérdés.

Ami a szurkolók és a szakma ellenállását illeti, ennél debilebb és hazugabb indokot nehéz lenne felhozni.
A csapatok nem hagyták volna el a nemzeti ligákat, se az adott nemzeti kupát. Ennyi. A szurkolói vetület semmis.
A szakmát illeti, közismert, hogy milyen anyagi helyzetben vannak a klubok világszerte, Bordeaux lehet talán első a több mint 100 éves klubok közül, ami becsődöl, de ezt jónéhány fogja még követni a következő években. Hacsak nem lesz valami gyökeres változás.

Vajon ekkor mit fog mondani a ‘szakma’?

Persze ezeket nem tőled kérdezem, csak nagyon sérti a fülemet a szuperligának nevezett valamivel kapcsolatos mélységes emberi butaság, rövidlátás, és a korrupt önérdek.

Olympos

A szurkolói és szakmai ellenállás megtörtént. Hatással! Ennyit a debil és hazug indokról.
Gondolod, a Szuperliga úgy jött létre, hogy a 12 klub vezetője nem írt alá semmit? De aláírt! Már be is jegyezték. Attól a pillanattól pedig a szervezet jogilag létezik. Maga a szervezet egy jogi személy. Ha nem így lenne, Perez, mint megválasztott elnök, milyen alapon akarná büntetni a kilépő kilenceket?

Ami az anyagi helyzetet illeti.
1. Maga az ötlet 2013-as születésű. Hol volt akkor a pandémia? Sehol.
2. Anno az FFP-t épp azért hozták, hogy a klubok ne felelőtlenül költekezzenek. (Nem igazán vált be.)
3. Ki tiltja meg a Barca számára, hogy ne képezzen tartalékot (lett volna miből)? Senki.
4. Ki határozta meg, hogy teljesen kimaxolják az FFP által megszabott 70%-os bérkeretet? Senki.
5. Ki kötelezte a vezetést, hogy hitelre és részletre igazoljanak (a minőségről ne is beszéljek)? Senki.

Csődhöz felelőtlen, irracionális gazdálkodás vezethet.
Megoldás: Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.

Ui.: Véleménye mindenkinek lehet. Még a tiedtől eltérő is. A sértődős füled nem érdekel. A jelzőidet meg tartsd meg magadnak. Nem kocsmában vagyunk.

Aerion

A szurkolók ellenállása debil és hazug indokok alapján fogalmazódott meg, aki ezt tagadja, azt debilnek és hazugnak nevezem, és nem érdekel senki sértődős füle. Azé sem, aki a kocsmában érzi magát, kedves szurkolótársam.

bright.barca

Más.

Elképedve olvasom a katalán „SPORT.es” hírét, ráadásul az állítólag tök megbízható „RAC-1”-re hivatkozván:
Laporta csak úgy egyezik bele Koeman maradásába, ha visszatér a 4-3-3 játékrendszerre. (Merthogy ez a Barça-hagyomány és késssz! Nincs apelláta!)
Nálam ez azt jelzi előre, hogy Koeman keze továbbra is gúzsba lesz kötve. Nemcsak ebben, hanem szinte bármiben.
És akkor tényleg felvetődik a kérdés: vajon létezik-e olyan karakteres edző, aki ilyen presszió alatt is bevállalta volna ezt a kihívást?
Aligha…

kritizator

Bartó után egy nagyon szerethető figura lehetne Laporta (nincs nehéz dolga), de azért a taktikába ne szóljon már bele, mert akkor minek az edző.

Aerion

Egyébiránt a bajnokok ligájának nevezett versenysorozat nem egyfajta (lebutított) szuperliga? Indulhat rajta boldog boldogtalan a selejtező selejtezőjében, de nincsenek talán kiemelt csapatok a bajnokok ligájában? Közel 30 éve létezik ez a versenysorozat a mai, vagy a maihoz legközelebbi formájában, ezalatt a kiírásban szereplő ‘kiscsapatok’ hány százaléka jutott el az egyenes kiesési szakaszig? Miről beszélünk? Ez egy látszategyenlőség. Attól már nő valaki, mert nőnek öltözik, vagy férfi, mert férfiruha van rajta? És akkor vigyük el a dolgot abba az irányba, hogy azt is tagadjuk meg, hogy egyáltalán a fenti kérdést feltehesse valaki, mert ha megteszi, azt fogják megbüntetni?

Szerintetek ez normális?
Szerintem nem.

Ezzel együtt a normalitás feltételeit meg kell teremteni, és meg kell szüntetni azokat az okokat, amelyek a jelen helyzethez vezettek.
Minden következményükkel együtt.

Olympos

Az UEFA részéről én egy nagyon egyszerű módszerrel oldanám fel a problémát. És még a spanyol viaszt sem kell feltalálni. Létrehoznám a Klubcsapatok Európa Bajnokságát. Mint ahogyan a tagországokban történik.
Például:
Lenne egy első-, kettő másod-, négy harmad és nyolc negyedosztály, mindegyik 16-16 csapattal. Mindegyikből lenne 2-2 feljutó (értelemszerűen az elsőből nem), illetve 4-4 kieső. Ez adná a lehetőséget a cserélődésre.
A részletekből néhány gondolat:
1. Az első- és másodosztályt a jelenlegi UEFA rangsor adná (48 csapat).
2. A harmad- és negyedosztály területi elven lenne beosztva.
3. A negyedosztály összeállításánál cél, hogy ne legyen olyan UEFA-tagország, akinek egy csapata sincs az 1-4 osztályban.
4. A harmad- és negyedosztály esetében a tagországoknak lehetősége lenne évente egy-egy csapatot kicserélni (itt lennének védettek: pl. aki a negyedosztályból feljutó helyen végez).
5. A szuperligában ha az adott osztályban több azonos országbeli van, akkor az egymás elleni eredményeik a terhelés csökkentése miatt beszámítanának a nemzeti bajnokságba is (pl. classico csak kettő lenne).
6. A klubok és a tagszövetségek minden szezon kezdete előtt megállapodnának, ki az a 15 fő a keretben, akik közül egy mérkőzésen a játékpercek 70%-án kötelező pályán lenni (ezzel érném el, hogy a nemzeti bajnokság ne másodlagos legyen).
7. stb-stb.

Olympos

Helyesbítés: Az 5. pont eleje : Ha az adott osztályban …..

Red Cule

Nekem tetszik.

Aerion

Ha a szuperliga jogi személy, és a bejegyzéstől számítva ugyanúgy létezik, mintha 30 éve meglenne, és abban ezrével játszottak volna mérkőzéseket, amiből ezermilliárdos bevételek keletkeztek volna és abban közvetlen érdekeltek százezrei éltek vígan, gyarapodtak és éltek boldogan, vagyis a létrehozás jogi ténye az azonnal megsemmisítést, valamint a teljes jogi megtorlást involválja, miért akarna az uefa a vázolt megoldáshoz folyamodni?

Pedig akár még működhetne is.

Buli78
bence

Fujj ez az Alaba

Aerion

Van egy Dorothy Sayers (egyik kedvenc íróm) regény, aminek a címe The Nine Tailors, magyarul a Kilenc ütés – egy ember címet kapta.
Bár ez egy detektívregény, a címe ráférne az arcára.

De a Barca győzelme is megteszi ellenük.

Raven1975
Aerion

Igen, így elég jó eséllyel kap majd áptudéjt szakmai értékelést Laporta Koeman munkájáról., hogy viharos gyorsasággal tudjon reagálni, ha mondjuk FC Barcelona-Cadiz 0-1.

Nem tudom, mikor is lett hirtelen rosszul a napokban Koeman?

Aerion

Természetesen én azt gondolom, a következő szezonban nem lesz olyan eredmény, amit nem kis szarkazmussal az előbbi gondolatok között leírtam, tudva, hogy amit gondolok és ami történik, az nem mindig van egymással paritásban.

Nade kinél van ez mindig paritásban?

A következő idényben azt akarom látni, hogy FC Barcelona-Cadiz, minimum 5-0.
Az elmúlt idény után kiérdemeltek egy alapos tiszteletgyakorlatot.

Raven1975

Lenglet az Eurosport-nak: “Nem hiszem, hogy távozok a Barcelonától idén. Új szerződést írtam alá az elmúlt szezonban, biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban is a Barcelonát erősítem majd.” [Cruyffista]

45
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x