Marad Koeman és újabb igazolások vannak véghajrában

Marad Koeman és újabb igazolások vannak véghajrában

Ronald Koeman marad… és most a Barcelona Eric és Agüero után újabb játékosokat szerződtet. A Barca vezetősége Memphis Depay szerződtetését szorgalmazza, 2/3 éves szerződési ajánlat van az asztalon, és a klub most már “magabiztos”. Wijnaldum 2024-ig ír alá a Barcához, amint az orvosi vizsgálatokon túl lesz. – Fabrizio Romano

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
74 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nagybarcelona

https://barcauniversal.com/series/barcelona-season-review-20-21/
Szezon èrtèkelő. Sajnos eddig csak 3 van.
Koeman: 6,75
Dest: 5,5
Stegen: 5,5
Folytatódik…

Nagybarcelona

Komolyan úgy fog tűnni, hogy èn vagyok a blogon Koeman vèdőügyvèdje, de kiakadok, mikor semmi szakmaiság annál inkább, unszimpátia alapján zavarnák el Koemant, pl. a másik Barcás blogon is. Ami jobban bosszant, hogy Laportába is beleállnak. Június elejèn ott tartunk, remèlhetőleg 5 nem kis nevet húz be összesen 9 millióèrt. Èn is jobban örültem volna egy komolyabb edzőnek, már Koeman kinevezèse előtt is. Tök jó lenne akár Kloppot is elhozni 20-30 millióèrt, aztán októberre a fèl csapat sèrült lenne a gegen pressingben. Nem először írom, hogy örülök a holland játèkosok èrkezèsènek, èn Van Gaal alatt lettem Barca szurkoló. A stílusuk/stílusuk nagyon hasonlít. Nemhiába, hiszen Cruyff tette le itt a modern foci alapjait. Kicsit a helyèn kellene kezelni a dolgokat. Elfogadni, hová jutottunk, ès azt, hogy nem kis idő ebből kilábalni. Guardiola pèldáját hoztam fel a BL döntő idejèn. Nem biztos, hogy akár ő többet tudna kihozni ebből a keretből. Többször írtam, be kell húzni az ingyen megszerezhető játèkosokat, el kell adni azokat a játèkosokat, akik kevès hasznot hoznak a csapatnak, ès pènzt kaphatunk èrtük, csökkenteni a fizetèseket, az eladott játèkosok árából pedig megerősíteni a hiány posztokat. Èn úgy látom a hírek alapján ezek törtènnek. Szerintem az èrkező 5 nèv a jelenlegi keretünkhöz mèrten komoly erősítès. Vezèráldozatokra is szüksèg lehet, ezèrt írtam többször is Griezmann ès Stegen nevèt is az eladhatóak között. Èn úgy gondolom, ha mindez összejön, egy versenykèpes, megfiatalított keret alakulhat ki, ès akkor jövőre komoly cèlokat lehet kitűzni. Koemanban nem egy szemèlyben, hanem egy szakmai stábban kell gondolkodni, amely közvetve (szerintem nem vèletlenül) Jordi Cruyffal is bővül. Valverde segèdedzőjèt (nem tudom a nevèt, az idős űriember) azèrt tartottuk, hogy pacsizzon a lecserèlt játèkosokkal. (Patches Ó’ Houlihan) 🙂

Red Cule

Szakmaiság? OK, szakmaiság volt az ahogyan és amikor cserélt eme szimpatikus játékoslegenda? Szakmai alapon vagy arroganciából mellőzte és alázta Puigot, Pjanićot? Szakmaiság az, amikor Moriba, Minguesa, Pedro visszafejlődik? És ha már Van Gaal… Másodszorra úgy kellett elkergetni és a megboldogult Antić mentette meg a klubot a kieséstől. Ha nem csal az emlékezetem.

Nagybarcelona

Kattints lègyszi a linkre, olvasd el az èrtèkelèseket ha kijön az egèsz csapatra, ès úgy ítèld meg a munkásságát. Amit ír/írsz/írtam azok a legnagyobb hibái. Tegnap írtam hosszabban róla.

Nagybarcelona

A cikk èrtèkelèse is Valverde “munkásságával” indít, ahogy èn is tettem. Bartó munkásságát már ki se fejti. Majd összehasonlíthatjuk Laportáèk nyári munkásságával, ès visszatèrhetünk Koemanra is, ha összejön a csapat megerősítèse a következő szezonban.

Eminusz

Nem te vagy Koeman egyeduli vedougyvedje, en is hasonloan latom a.dolgokat! Kapott – helyesebben fogalmazva elvallalt – egy szanaszet zilalt Barcelonat, hogy kezdjen vele valamit… A feladata cseppet sem konnyu: lezarni egy korszakot es lerakni egy uj sikerkorszak alapjait! Ez nem 1 eves melo konyorgom! Megis a legtobben elkuldenek, mert kudarcbak allitjak be ezt a szezont, amit egyaltalan nem kene annak betudni, ha hosszu tavon gondolkozunk! Marpedig en ugy gondolkozok, ezert allok ki Koeman mellett es szerintem hagyni kene, hogy folytassa, amit elkezdett! Szerintem rosszat tenne a csapatnak most egy edzovaltas… Kezdhetnenk mindent elolrol, uj elkepzelesekkel es ugy ez a szezon valoban mehetne a kukaba! Igy viszont nem! Kesobb meglesz ennek a szezonnak is a pozitiv hatasa, ebben biztos vagyok! Visca el Barca!!!

Nagybarcelona

Mèg annyit fűznèk hozzá, a hibái: cserèi, pár játèkos hanyagolása, szerintem rajtuk kívül mindenkiből kihozta a maximumot. Ebben a keretben ennyi volt. Alba, Busquets, Messi sokad virágzását èlte + Mingueza, Araujo, Pedri, Moriba, De Jong, Dembele. Piquè, Fati sèrült volt, a többiekben ennyi van. Na tőlük lehetősèg esetèn megválnèk.

Nagybarcelona

Szerintem a keret erőssège a Laporta első èrája előttire hasonlít + Messi. Hozott egy holland edzőt, átálltunk 433-ra, jött egy sztár igazolás, Ronaldinho, ès sok okos, a többi törtènelem. Kíváncsi leszek, lesz e sztár igazolás, ha igen, ki lesz az.

Csbcs

https://www.fociclub.hu/2021/06/03/tuladhat-egyik-kulcsemberen-a-manchester-city-sajtohir/

Rá kellene röppenni Silvára, tökéletesen illene a 433 hadrendbe… kapna egy kis nitrot a középpálya jobb széle… Adjuk helyette Cout 1 az egyben + 30 misit.

Csbcs

https://www.fociclub.hu/2021/06/03/elveszitheti-egyik-nagy-remenyseget-a-barcelona-sajtohir/

Az idei szezonban volt kb 4-5 jó meccse, a többin leginkább csak alibizett a srác… kicsit túl van hypeolva, de lehet benne jövő, ha megtanulja mi az az alázat. Fati, Géza Pedri és Araujo engem jobban meggyőzött. Inkább Moribát mint az utóbbiakat adjuk el szerintem.

Zöldbéla

Nem értem mire a sztárolás, a mellékelt link szerinti értékelésben Puig-ot még Umtiti is bőven megelőzte (6,32 : 6,55)!

https://www.whoscored.com/Teams/65/Show/Spain-Barcelona

A fiatalság ugyan lehet erény, de a pályán teljesíteni kell (Mingueza, Pedri, de Jong, Dest)!

Persze lehet, hogy tévedek!

Zöldbéla

Bocsánat, nem figyelte, te Moribáról írtál, én meg Puigról! 🙂

Moribát szerintem gondolkodás nélkül el kellene adni!

Egy “féléves múlttal” rendelkező “titán” fogadja el a klubja ajánlatát (ami annyi, amennyit a családja többi tagja életében nem lát), teljesítsen, és akkor majd jut neki még több is (módosítják a szerződését a javára)!

Aki 538 perc játékidő alapján diktálni akar, az mentálisan elég gyenge, kapzsiságban, önteltségben viszont meglehetősen erős!

Raven1975

Most eldől, hogy képes-e tanulni a hibáiból és fejlődik, vagy tényleg egy fafejű ember és újra elköveti őket. Laporta is biztosan árgus szemekkel fogja figyelni.

Dr Mouse

Azoknak tisztelettel, akik “védik Koemant”!
Ha egy edző azt látja, hogy lassú a csapat támadásvezetése, akkor az az edzéseken miért nem teszi ezt szóvá? (18-20 érintésből jut el az ellenfél kapujához a labda.)
Ha azt látja az edző, hogy a játékosai 20-ról nem lőnek kapura, akkor miért nem gyakoroltatja velük?
Ha a Csapat évek óta(!) nem szerzett gólt szögletből, ezen miért nem változtat?
Ismerem a Koemant “mentő” tényeket többek között azt, hogy nem ő hozta össze ezt a keretet, stb.

Várom a “szakmai” tartalmú válaszokat az Érintetektől!

Zöldbéla

A sztár labdarúgókhoz (még a “BLASZ-II.”-ben is) meg kell találni az utat, ami nem kis idő!

Ezen a szinten nem diktálnak a játékosnak, legfeljebb kérnek tőle valamit.
Ha nem teljesíti és van helyette más, mellőzik a játékost.

Ha sportoltál valaha, megtapasztalhattad, hogy nincs követelés (még, ha néha úgy is nevezik), csak edzői segítség van, amit vagy megfogadsz, vagy nem.

Koeman helyzetét az nehezítette, hogy a meccskeretet illetően kicsi a merítési lehetőség. Rövid a pad, így nehéz “keménykedni”!

Ne hidd el magadnak, és másnak se, hogy jobban értesz hozzá mint Koeman, Setien, Valverde, vagy bármely más profi licence-el rendelkező edző!

Nagybarcelona

Szerintem Koeman alatt sokkal direktebb lett a játèk. Közèpcsatár nèlkül lőttünk annyi gólt, mint tavaly. Ezèrt hoztam sokszor fel, mi lett volna, ha Suarez marad. Vèdekezès szempontjából viszont nèlküle sem lettünk jobbak. Sokszor leírtam a vèlemènyem, nincs időm rá, újra leírni.
-Guardióla fèle elvekhez való ragaszkodás
-Valverde konzervatív töketlen takája
-rossz fizikai állapot
-Feltolt vèdekezès, csapatvèdekezès, támadásèpítès szervezettlensège
-Fizikai erő hiánya
-önbizalom hiányos játèkosok (azok igazolása)
Ezeket nem lehet ilyen rövid idő alatt megváltoztatni, főleg igazolások nèlkül.
Sokszor látszott, ès nyilatkozta is, hogy a játèkosai nem teljesítettèk a kèrèseit. Már írtam, igazolások nèlkül csak formáció váltást hajthat vègre. Ha jól számolom, idèn 4* tette meg. Az elödei hányszor? Max Valverde 442-je, meg volt olyan, mikor játszott bal szèlső támadót szinte mindenki, De Jong ès Vidal is.

Zöldbéla

Nem a lőtt gól volt a kevés, hanem a kapott lett sok! 🙂

Nagybarcelona

De amit többször is kèrdeztèl idèn, visszakèrdeznèk:
Szögletnèl kire íveljük fel a labdát?
De Jong, Pedri, vagy Busquets lőjjön távolról?
Hányszor írtam, olcsó erőcsatár megszerzèsèről? (Giroud, Llorrente, Cavani)
Kinek az elkèpzelèse volt a lehető legtöbb kreatív kp-s egyszerre játszatása, akinèl a BL döntőn is visszaütött? Mièrt ragaszkodunk ehhez ennyire? Szinte a Lá Masián nem is nevelnek mást, csak kreatív kp-kat. Nem volt csatár, akit Suarez sèrülèsènèl felhívhattak volna. Összehasonlíthatnánk a Laporta első èrájában èrkező játèkosokat, a Bartóèival, illetve a mostani terveinkkel. Túlzással, ide mèg kapust ès hátvèdet is úgy igazoltunk, hogy labdaügyes, jól passzoló legyen. Mièrt kerestük a távozó ikonjaink 2.0-s változatát? Èn úgy látom, Koeman ès Laporta szakítani látszik ezekkel. A 433 nem Guardiólai filozófia, hanem a holland iskola alapja. Ehhez kellene visszatèrni, mert nagyon kicsavartál a Cruyffi elmèletet. Elèg csak azon játèkosok nevèt felhozni, akik most szóba kerülnek nálunk. Fizikálisan erősödnie kell a csapatnak, mert a játèkunk nagyon egysíkú, ès ezen igazolások nèlkül Koeman sem tud változtatni. Gondolom ezèrt is hanyagolt játèkosokat.

Eminusz

Ez nem Koemantol indul… Amiket felsoroltal, valoban hianyossagok evek ota! De nem Koemannal kezdodott! Ez amolyan hagyomany. Ezt a focit tanitjak a Masian is minden korosztalynal! Igy nonek fel a fiataljaink. Szerintem Koemannak nincs “felhatalmazasa” ezen valtoztatni, ahogy egyik edzonek sem… De ez csak az en velemenyem.

Nagybarcelona

Fèlreèrtettèl. Arről beszèlek, de ez itt tabu tèma. Na akkor kimondom. Guardióla óta megy ez, amiket leírtam. Fogtuk a Cruyffi filozófiát, ès teljesen kiforgattuk. Ezeket írtam le. Èn a holland válogatott ès Kluivert miatt lettem Barca szurkoló. Elismerem Guardiolát, kedvelem, egyik legjobb , legfelkèszültebb edzőnek tartom, de a játèkosok össze vissza játszatását, tiki takázást, közèppályások túlerőltetèsèt nem tudom megèrteni nála. Csodás játèkot hoztak azok az èvek, amit a pályafutása csúcsán lèvő Messi, Xavi, Iniesta, Busquets senialitása fèmjelezte. Nem lesz mèg egy ilyen közèppálya. A La Masián nevelkedett spanyol! technikás kp-sok ès Messi. Nem tudjuk összerakni egy brazilból, egy hollandból ès egy spanyolból. Erre írtam az ikonok 2.0 keresèsèt. Jó pèlda Rakitic, aki stílusa közelèben sem volt Xavièhoz, mègis Suarez után a 2. legjobb igazolásunk volt. Guardiola óta nem Cruyffi, hanem a Guardiólai hagyományokat folytatja a klub, sokkal gyengèbb kivitelben, jóval gyengèbb játèkosokkal. Inkább kidobtak 160 milliót az Iniesta pótló Coutinhora, mint visszatèrtek volna a holland hagyományokhoz. Leigazoltuk Neymar 2.0 Dembelèt. Leigazoltuk a szuper intelligens (önbizalom hiányos) Griezmann, mert ő nagyon kreatív. Soroljam mèg? Erre gondoltam. Valverde ès Setien a mèlypontja volt ennek a lecsúszásnak a lejtőn, párosulva a Bartó fèle költekezèssel ès szakmai projekttel megspèkelve. Laportával ès Koemannal úgy èrzem, megindultunk az emelkedőn. Ki lehetne jobb a stílushoz való visszatèrèshez, mint egy holland edző. Fafejű, arrogáns, de ő az edző. Ten Haragot is megnèztem volna itt. A Cruyffi filozófiához, a sokszor leírt holland iskolához szeretnèm, ha a csapat visszatèrne, ès nem a Guardiola fèle “iskolához”, amit ő maga sem tud megismètelni.

Nagybarcelona

Ahogy írtam, Laporta ès Rijkard vezette vissza a csapatot a helyes útra. Laporta adott, a holland edző is. A többit majd meglátjuk. Az idei èv romjait Valverde ès Bartomeu hagyta maga után. Az idei èvben már okosabbak leszünk. Ahogy írtam, az átigazolások, kinèzett játèkosok nekem bizalomra adnak okot. Remèlem az elküldött játèkosok kiválasztásával is elègedett leszek. Szimpatikus emberek, sok sikert kívánok nekik máshol. Szeretnèk az árukból egy határozott, komoly színvonalon teljesítő vèdőt (De Ligt), Egy meg nem alkuvó, robotoló vkp-t (amilyen Davids volt, Kantè, Partey, Ndidi, Kessie) Egy nagy munkabírású kp-t (Wijnaldum, De Beek), egy gyors, erős, jól cselez ő szèlsőt (Depay) ès egy gyors, erős, magas csatárt. (Haaland). Az utóbbi szerintem a jövő èv projectje. Ezèrt jött Aguero.

Nagybarcelona

Guardiola taktikájának csúcsa Messi volt. Ezèrt szerintem nèlküle az nem is működik olyan hatèkonyan. Szerintem nem ma fog születni egy olyan irányító, kp-s, aki ennyire gólèrzèkeny, aki ilyen hatèkonyan játszik árnyèkcsatárt.

Raven1975

Klasszikus se queda újragondolva.
comment image

BarcacanachivegreatthingswithoutMessi

Csokorban írnék több dologgal kapcsolatban.

Föntebb írtak Hakimiről. Nem lenne rossz a srác, de Koeman maradásával Dest is tuti marad, és Emerson érkezésével a jobbhátvéd poszt szerintem kész van. Nem azért mondom, mert ne bírnám Destet, szimpi, jó a hozzáállása.
Hakimi meg nem túl szimpi gyerek nekem. 19-20 évesen derogált neki cserének lenni Carvajal mögött a madridban, szóval alázat nem sok szorult belé. Játékosnak jó, de emberileg nem a legjobb.

Ha igaz Moriba kapzsisága akkor nagyot csalódtam benne, akkor egy újabb Xavi Simons-t üdvözölhetünk személyében.

Koeman maradásáról meg annyit, hogy örülök neki. Lett volna jobb, mint amikor felreppentek Hansi Flick körül a pletykák, de elérhetetlen kategória volt. Szerintem ez az idény a tavalyi Valverde-Setien gyalázat után felüdülés volt. Megérdemli, hogy folytassa a megkezdett munkát. Most, hogy Koeman már az új játékosok és meglévők között válogathat a szakmai vezetéssel karöltve, azért mindjárt nem reménytelen a dolog, hisz tavaly az átigazolásokba Destet leszámítva nem volt beleszólása. A tavalyi távozók közül kitudja kivel számolt volna szívesen Vidal, Rakitic, Suárez közül, de Bartonak kellettek a bűnbakok, és nyilván nem a saját nevelésű Busi, Pique, Alba stb lett elpaterolva, hanem a nem saját nevelésűek.
Koeman az elmúlt szezonban feltudta mérni a játékosokat, kivel tud és kivel nem, és kivel szeretne együtt dolgozni, és a vezetéssel közösen tudnak dönteni, kitől váljanak meg. És már most 3 új játékosa van a csapatnak Emerson, Garcia és Aguero személyében, és még Depay, Wjnaldum duó is várható, a távozók közül meg kitudja mekkora mozgás lesz.
Minden esetre kíváncsian várom az új érkezőket, a távozókat és bizakodva várom a fejleményeket.

Red Cule

Koeman emberként és szakemberként is bebizonyította, hogy nulla. Ez a véleményem. Nem csoda, hogy kidobták az Evertonból és a Valenciából is. Túl sokáig bíztam benne – a második El Classicóig. Tiszteletem a velem ellentétesen gondolkódók iránt, de nem tudjuk egymást meggyőzni.

Eminusz

Mai hirek a kozvetlen rivalisok haza tajarol:
Varane – Real Madrid -> MU
Bernardo – Man. City -> Real
Saul – Atletico -> Bayern
Alexis – Inter -> Sevilla

Dr Mouse

Mi az, hogy “Koeman alatt direktebb lett a játék”?
Kevesebbet tartja a csapat a labdát, kevesebb oldalpassz, meg hátrapassz tapasztalható?
Mert én biztosan más meccseket nézek…

Nagybarcelona

Igen. Hányszor passzolták hátra Stegennek a labdát, annyiszor mint Valverdènèl? Mikor Messi “játszott” jobb szèlsőt, felborult a pálya, idèn kb 33-34-33 % volt a támadásèpítès aránya a kèt szèlen ès közèpen. Amikor Dembelèt feltolta csatárnak, ültek a kontrák, vertük a Sevillát kètszer egymás után. Kevesebb a hátra passz, oldalpassz, kevesebb a labdabirtoklás. Ismèt leírom, nem az edző tehet róla, ha a játèkosok megszokásból nem teljesítik az edző kèrèsèt. Nem tehet róla, hogy Pedri, Roberto, Dest Griezmann hátrapasszolja a labdát. Busquets pl. olyan mèlysègi indításokat adott, amik èlmènyszámba mentek, de ez pl. De Jong nak nem erőssège, de benne viszont volt lendület. Az edző nem tehet róla, hogy a keret 170 cm-es 60 kg-os játèkosokból áll, így felállt vèdelem ellen sem a beívelès, sem a szögletek kiaknázása nem lehetsèges. Ha hozzáveszem, hogy De Jong, Messi ès Dembelè kivètelèvel gyorsaság, lendület ès cselezőkèpessèg sincs a keret erènyei között, az ellenfelekbe bevèsődött buszparkolás esetèn a góllövès is nehèzkes. Idèn mèg fel is bátorodtak, amikor èszrevettèk, hogy a csapatunkat 18-21 èves “gyerekek” alkotják. Kontrázni meg elèg nehèz behúzódó ellenfelekkel szemben. Suarez nèlkül a labdák visszajátszása is megszűnt, Griezmann láthatatlan embert játszott. Griezmann nagyon szimpatikus ember, kedvelem, de se nem gyors, cselezni sem tud, fizikailag sem erős, ès alacsony is. Csatárkènt nem sok hasznát vesszük. A kitámadó (Sevilla, Villarreal) elleni kontrákra játszás rendesen ültek. Az 5 vèdős rendszer is, de támadásban? Se 523, mert Dembele az egyedüli szèlső, (Trincao, Brathwaite kevès) az 5212 meg vègkèpp nem, mert csatár még nem volt a keretben, szóval ez is egy kiherèlt felállás, amiről szintèn nem az edző tehet. Nehezen ment volna a 4231 is Fati kiesèsèvel, de a 433 is. A kis csapatok egy X-re játszanak, nekünk csak a győzelem elfogadható. Az impotens támadó sor eredmènyekènt feltolódik ismètelten a vèdelem, De Jong szinte csatárt játszott, aztán jöttek a kontra gólok. Az ellenfelek 2 helyzet 1 gólos átlaga. Ezeken nem lehet változtatni. Feldobhat a pályára 4 támadó szellemű játèkost is, de azok is milyenek? Nem mindegy, hogy Brathwaite ès Trincao jön be, vagy 2 erőcsatár. A taktikával nem lehet helyettesíteni a keret hiányosságait. Erről írok folyamatosan, de kezdek belefáradni sokszor leírni, szóval be is fejezem.

Csbcs

Hasonlóan látom a dolgokat, szerintem tök jó dolgokat írsz, de a direktebb játékot én sem véltem felfedezni az idei szezonban (se). Még mindig nagyon lassú a támadásépítésünk és a sémák ugyanazok: vigyük föl legalább 345 passzból az ellenfél térfelére, adjuk Messinek, aztán csak lesz valami. Messi egyedül betör 5 védő között, vagy kipasszolja Albának, aki visszapasszolja neki… kb. ennyi. Semmi felelősségvállalás a többiek részéről. Nagyon kiismerték a riválisok ezeket a mozgásokat, a kis csapatok persze még így sem tudják sokszor levédekezni, de tisztán látható, hogy ez az erősebb ellenfelek ellen már nem megy. Ezért nem értek egyet azokkal akik folyamatosan a védelemre próbálják ráhúzni a vizes lepedőt, és úgy gondolják hogy csak egy klasszis befejező csatár hiányzik. Amíg a középpályára nem érkezik egy vérbeli labdaszerző (pl Kante) és egy klasszis irányító (pl B Silva) Messi mellé, addig ne álmodozzunk itt direktebb játékstílusról. Mert Wijnaldum és Aguero nem fogja megoldani ezt a problémát, ebben biztos vagyok…

Nagybarcelona

Èn is gondolkoztam ezen. Szerintem egy vèdőre szüksèg van, mert Lenglet nagyon gyengènek tartom. A sok fiatal mellè Piquè maradhat tapasztalt vèdőnek. Szerintem is kellene egy vkp-s, hogy 4 vèdővel játszhassunk, Emerson vègre egy magas, erős Jhv, remèlem vèdekezèsben masszív játèkot hoz. Egy csatárra szüksèg lenne. (Erôcsatár, Haaland, Lukaku, Koeman is ilyet szeretne). A kreatív kp-son èn is sokat gondolkodtam, de amíg Messi itt van, úgy is ő irányít, ezèrt jobban örülnèk pl. De Beeknek, ő vèdekezèsben ès góllövèsben is jeleskedik, akár Busquetset is feljebb lehetne tolni egy sorral. Ő mèlysègi irányító. (Már írtam, ő lett volna Xavi igazi utódja, erre hoztuk a szèlső Turant). Ha csak Wijnaldum, Depay èrkezne, akkor is elègedett lennèk, de az eladásokból Haaland kivètelèvel mindenkire futnia kellene. Megmondom őszintèn Depay leigazolását várom legjobban. Támadásban szinte mindenhol tud játszani. Bal szèl, jobb szèl, csatár, támadó kp-s, árnyèkèk. Szóval a legfontosabb: vèdő, vkp-s, Depay. Messi, Dembele, Depay, Aguero ès Fati támadásban elèg kreatívnak tűnik. Kp-n: Vkp ???, Busquets, Pedri, De Jong, Wijnaldum/De Beek szintèn nem lenne rossz, ahogy a vèdelemben: Dest kèt szèlen, Alba, Emerson, Araujo, Garcia, Pique, Mingueza (akár kölcsönbe), ???, (egy komoly vèdő), kapusnak lehet beáldoznám Donnarumáèrt Stegent + Pena.

Nagybarcelona

Neymar távozása óta a bal szèl szerintem a leggyengèbb. Ezèrt várom ennyire Depayt.

Eminusz

Egy komoly VKP-nak en is orulnek… Kimmichnek vagyok nagy rajongoja, de tudom, szinte lehetetlen elkepzeles az o leigzolasa. :/
Viszont van par nev, akiknel szerintem jo eselyunk lenne es eros alkatu verbeli VKP-k! Denis Zakaria, Wilfred Ndidi, Thomas Partey vagy Kessie kepviselik nalam ezt a kategoriat! 🙂
Vagy egy meresz elkepzeles, ami nem kerulne semmibe, hogy mi lenne, ha Todibot probalnank meg ebben a szerepkorben?? 🙂 Lehet, hogy meg be is valna…. Ja es ha mar hazon belul maradunk, mi van Matheus Fernandessel, Ludovit Reisszel vagy akar Oriol Busquetscel?? Az o peldajukbol azt szurom le, hogy tok foloslegesnek tartja a vezetoseg ezt a posztot, amig Busquets itt van… :/ Szerintem hiba egyebkent, de mindegy….

Olympos

A vezetőség módosította az etikai kódexet. Oka: Laporta nővére ezáltal alkalmazott lett.

sunt

Pedrit tavaly úgy hozták, hogy vagy megy kölcsönbe, vagy a B-ben lesz és időnként feljár az A-ba is. Aztán…Idén is jó lenne 3-4 Pedri leigazolása.

Olympos

A Klub kettő héttel előrébb hozza az éves közgyűlést. Eszerint június 20.-án kerül megtartásra. 11 napirendi pont várható. Számomra a legizgalmasabb az lesz, a szuperligával kapcsolatosan Laporta mire kéri a sociokat. Ha kéri majd egyáltalán. Vagy csak áttolja a felelősséget a tagokra.

Tegnap megírtam, hogy a vezetőség módosította az etikai kódexet annak érdekében, hogy Laporta nővére állást kaphasson. Véleményt nem fűztem hozzá, vártam ki hogyan reagál. Senkit nem érintett meg a dolog. Pedig elgondolkodtató. Tisztességes a fentebb említett célból módosítani? Szerintem nem.

Pár napja vagyok még csak itt (ha már a facebook felajánlotta, hogy ez az oldal is érdekelhet ), de ezen rövid idő alatt kettő dolgot megállapítottam a hozzászólásokból.
1. Koeman rossz edző (valakinél mint ember is az).
2. Laporta zseniális vezető.
Egy-két kivétel van. Ők valamivel árnyaltabban fogalmaznak.

BarcacanachivegreatthingswithoutMessi

Biztos vagyok benne, hogy Laporta áttolja a felelősséget a tagságra a super ligát illetően.

Az etikai kódexet milyen módon módosította? Eddig nem lehetett közeli hozzátartozó a klubb kötelékeiben, vagy mi történt pontosan, és testvére milyen pozíciót kapott? Erről alle zusammen nem tudok semmit. (amit hozzáfüznék az az, hogy Laporta is egy politikus, számomra nem meglepő, hogy vannak/lesznek olyan húzásai, ami neki, vagy a hozzá közel állóknak kedveznek, mind anyagilag,mind hatalmilag)

Laporta egy karizmatikus vezető, biztos vagyok benne, hogy nem leszünk lejáratva, kizárva sehonnan, mert ő valóban szereti a klubbot, és küzd érte, kiáll a klubb védelmében, nem úgy mint Bartomeu, aki csak a saját vagyonosodásával volt elfoglalva a kétes üzleteivel.

Az, hogy zseniális e, azt nem mondanám biztosra, az első regnálása alatt nagyon is jó időszak indult Ronaldinho-ékkal,majd a Messi-Ini-Xavi tengellyel, Guardiolaval folytatódva. Az egy rendkívül hálás és jó időszak volt nekünk mint szurkolóknak. A zsenialitását most ebben a nehéz időszakban, mind anyagilag,mind a csapat morált tekintve bizonyíthatja, hogy igazán zseniálisan ért a csapat építéshez. Ez majd elválik.

Koemanról mellett és ellen is rengeteg érv elhangzott már.
Én röviden annyit mondanék, hogy megérdemli a folytatást,nézzük meg mit hoz ki egy olyan csapatból, aminek a keret összeállításában a felkészülési, és átigazolási időszak kezdetétől már azon ügyködik, kikkel teheti versenyképesebbé a csapatot.

Olympos

Nekem pont Ronaldinho miatt lett a kedvenc csapatom a Barca. A sors fintora szerint meg épp az Ő eladása miatta lett unszimpatikus Laporta. Emiatt pedig kritikusabban is néztem a ténykedését. Ezáltal most a negatívumok is jobban előjönnek vele kapcsolatban. Nála is voltak felfoghatatlan eladások és igazolások (amelyeknél csak a pénz forgatása volt a cél – talán a jutalékért?), ellene is volt bizalmatlansági (hiába a sikerek), Ő is csődközeli állapotban távozott 2010-ben. A sikerekhez pedig kellett egy nagyfokú szerencse is. Mert ritka az egy klub történelmében (talán soha nem is ismétlődik meg), hogy pár év alatt fél csapatnyi világklasszis jöjjön ki az utánpótlásból. Ráadásul Messivel megfogta Isten lábát is.

Etikai kódex módosítása. Íme egy angol verzió:
Barcelona have hired Joan Laporta’s sister, Maite Laporta, according to MARCA. The president’s relative will be responsible for Barca’s Inclusion and Diversity – this is the new area created by the club to develop Barca’s strategy regarding cultural diversity.
To carry out the hiring, the new board of directors ‘changed Barca’s code of ethics’ that had been intact since 2010. Until now, it was prohibited to tie relatives to a Barca contract up to the fourth degree of affinity, the source explains.
Besides, the club needed to perform a selection procedure before hiring a new person. Laporta’s sister surpassed a few other people who contested for the job.

A lényege röviden annyi, hogy az elnök egy új szervezetet hoz létre, amelyre pályázatot írt ki. A nyertes pedig (minő véletlen) a nővére lett. Pár kérdés azért felmerül az emberben.

Sokaknál az az érv Koeman ellen, hogy nem volt elitbe tartozó csapatnál edző, ahol pedig volt, nagy eredményeket nem ért el. Ez igaz, bár megjegyzem, az Aja-al és a PSV-vel holland bajnoki címet szerzett. De hol volt olyan kerete, mint amilyet pl. Guardiola kapott 2008-ban. Valdes-Pinto-Dani Alves-Puyol-Marquez-Milito-Pique-Abidal-Sylvinho-Xavi-Keita- Yaya Toure-Iniesta-Messi-Eto’o-Henry-Gudjohnsen. És ez igaz mostanra is. A Koeman által kapott keret a fentitől fényévekre van, és igazolások ide-oda, ősztől is messze lesz a fenti állománytól.

Nagybarcelona

Ronaldinhot, Guardiola küldte el, nem Laporta. Ahogy az akkori kedvencemet Eto’t is. Már kritizáltam Guardiolát másèrt, hát ez sem volt nekem èppen szimpatikus. Èrdekes volt pl. Aguero apjának nyilatkozata Guardióláról. Laporta ráhagyta a döntèseket az edzőre, max “elbeszèlgetett” az edzővel, 🙂 az átigazolásokat viszont az edző mellett a sportigazgató (Txiki) intèzte. Tudom, Ronaldinho alkesz volt, meg amúgy is saját maga akart távozni. Ezek olyan hírek, amikkel befolyásolni akarják a szurkolókat, mint a Laporta nővèrès hírrel. (Bartó?, Rosell?, Perez?) Rengeteg lejárató cikk jelent meg az utóbbi èvekben a klubról, csapatról, Messiről. Sokat a règi vezetősègünk fizetett. Laportánál annyi a különbsèg, hogy ő ilyen esetben oda fog csapni. Nemhiába tett ki poszter magáról a Bernabeu közelèben. Ideje volt már egy ilyen befolyásos ember megválasztásának. Tőlem az egèsz rokonsága ott dolgozhat, ha nem a klub lejáratására költi a klub pènzèt, de kèpes megvèdeni, ès erkölcsileg is visszaterelni a klubot a helyes útra, mert az èvek alatt a règi vezetősèg elfelejtette, ez több mint egy klub. Forca Barca!

Olympos

A Laporta-féle klub megvédése és az erkölcs:
79 napja elnök, de már kettő olyan dolgot tett, ami épp ennek az ellenkezőjét bizonyítja.

1. Koemannal szembeni viselkedése. És ez nem pletyka volt, hiszen amikor senkit nem sikerült találnia és kénytelen volt bejelenteni Koeman maradását, maga kért elnézést. (Ez dicséretes volt Laportától.) Ennyire védi a klub alkalmazottait? Ez nem a Klub lejáratása?

2. Már magán a pályázaton sem indulhatott volna a nővére. Ha csak nem beszélték meg, hogy sebaj, majd módosítjuk a kódexet. Talán még ki sem írták a pályázatot, a nővérének már kész is volt a beadandó anyag? Ez a módszer nem a Klub lejáratása?

Laporta semmivel nem különb az elődjénél. Csupán alkalmazza a politikusi vénáját. Használja és élvezi a médiát, a feketéről is elhiteti, hogy az fehér. A fenti kettő témánál te a fehér, én a fekete oldalát nézem. Megnyugtatlak, ugyanígy láttam sok mindent Bartomeunál is. Csak Ő a kommunikáció területén Laportához képest amatőr volt. Ez volt az oka, hogy mással végeztette a piszkos munkát. A hírek szerint (nyomozás) még ezt is elszúrta.

Ha jelzőt kellene mondanom kettőjükre, akkor az egyikre a “velejéig megkent”, a másikra a “pancser” illene.

Dr Mouse

Igazad van! De ne csodálkozz, Laporta ügyvéd…

Aerion

Laporta, amig elnök volt, a világ egyik legjobb futball klubjából ‘A’ legjobbat csinálna, mialatt Bartomeu volt az elnök, a világ legjobb futball klubjából lett az, ami miatt őszülnek a hajszálaink.

A két ember egyneműsítése, hogy semmivel nem különb az elődéjénél, közöséges hazugság.

A különbség, kedves szurkolótársam, Laporta oldaláról a siker, Bartomeu felől közelítve ugyanazt, a kudarc.
Én a sikert akarom. A sikert, bármi áron, és magasról teszek arra, kit nevez ki és hova. Működjön a klub, és verje sz*rrá az európai élmezőnyt. Ezt akarom. És nem akarok szemforgatást ebben a témában, az nem Barcelona szurkoló, aki ma, a négy nullák és a nyolckettők után a szemét akarja forgatni. Az holtziher.

És még valami, ez egy olyan klub, aminek az elnökét nem kinevezi egy tulajdonos, hanem a fizető tagság, mint tulajdonos választja. Laporta a választók abszolút többségének támogatását élvezi.

Lionel Messi, a futballtörténelem legjobbja, aki eddig egyetlen szavazáson sem vett részt, most elment szavazni. Vajon kire voksolhatott? A velejéig megkent, Bartomeunál sz*rral nem különb Laportára?

Engem nem versz át, kedves szurkolótársam.

Raven1975

A PSG nagy fizetéssel és 3 éves szerződéssel csábítja Georginio Wijnaldumot. A Barcelonánál továbbra is magabiztosak a holland középpályás szerződtetését illetően. A katalánok a lehető leghamarabb szeretnék lezárni az üzletet. (Fabrizio Romano)

BarcacanachivegreatthingswithoutMessi

Remélem a holland vonal meggyőzi, hogy minket válasszon.

Maestro10

A klub érdeklődik a Valencia 26 éves csapatkapitánya, José Gayá iránt.

Jclp

Ő+Depay és meg is vagyunk, onnantól kezdve már távozók legyenek inkább (magyarán szólva pénz legyen inkább, nem rossz játékos Wijnaldum, de valaki pár napja, talán egy hete is már írta, hogy pl Alaba is a Bayern szempontjából nézve ment ingyen, de ő maga és az ügynöke 30 milliót kapott aláírási pénzként, ha itt is lenne ilyesmi tétel, akkor nem feltétlen szükséges, a másik fő kívánság itt a blogon mégegy, Garcíánál nagyobb kaliberű középhátvéd ahogy olvasgattam, hát ahhoz meg először amúgy is muszáj pénzt csinálni).

Red Cule

Ha jól értem kasztiljaiul, Ronald de Boer szerint Cruyff forog a sírjában Frank de Boer és Koeman edzősködése miatt. https://www.sport.es/es/noticias/futbol-internacional/ronald-boer-hermano-frank-cruyff-11797138

sunt

Az elején le kell zavarni azokat az igazolásokat, amelyekről eddig tárgyaltak, különben valaki ráigér. Aztán a feleslegesek eladásával-kölcsönadásával kell foglalkozni. Végül az átigazolási időszak végén kell elhozni azokat a tehetséges fiatalokat, akikért nem volt verseny.

BarcacanachivegreatthingswithoutMessi

Xavival kapcsolatban olvastam egy cikket, hogy már kétszer mondott nemet a Barca ajánlatára. Szerintem azért sem erölteti a dolgot, mert ha akkor jönne, amikor még olyan játékosok vannak a keretben, akikkel együtt játszott, akkor akarva, akaratlanul őket játszatná, ha jó döntés ha nem. Itt elsősorban Messi, Pique, Busquets és Roberto az, akikkel sokat játszott (Robertoval edzett leginkább csak), aztán még a mai keretből Alba, akivel 3 szezonon keresztül voltak csapattársak, meg Stegen, akivel egy szezon erejéig.
Szerintem ez is szempont lehet neki, hogy őket erőltetné akkor is, ha már nem teljesítenek úgy mint régen. Hasonnló mint a madriban Zidane, akinek nem volt szíve a régi sikerkovácsait padra ültetni, esetleg elengedni, hanem továbbra is a Modric, Ramos, Kroos, Benzema gerincet erőltette.

Raven1975

Georginio Wijnaldum köszönte szépen, és felrúgta a Barcelonával kötött megállapodást és úgy döntött, csatlakozik a PSG-hez, ahová 2024-ig ír alá. A francia csapat DUPLA annyi fizetést kínált neki, ezt pedig a játékos elfogadta, a Barcelona pedig nem kívánt emelni az ajánlatán. [Fabrizio Romano, Matteo Moretto] Sok szerencsét zsoldos, nyerj sok trófeát Párizsban, persze csak ha a Lille is úgy akarja.

Harleydavidson

Én egyenlőre csak a lehetőségéről olvastam, nem találtam végleges hírt ezzel kapcsolatosan. De ha így is lesz, akkor sem tehetünk semmit a pénzhiány miatt. A zsoldos az ilyen….nem számít a megállapodás, a klub pedigréje, nem számít, hogy ott már több honfitársa is focizik. És még csak az edző személye sem mérvadó.
Ezek a tevetoszó olajszopók bármit és bárkit megvehetnek….kivéve a BL kupát……lásd psg és a city. Legyen ez így a továbbiakban is.

Barca87

A pénzért ne is jöjjön senki. A klubért küzdjön. És ez mindenkire vonatkozzon.

Aerion

Ami Wijnaldumot illeti, olyan játékosok ide ne jöjjenek, akiket a pénz hoz ide. Az menjen akárhova, oda való.
A Barcelona több, mint egy klub.

Ugye, ezen szívesen viccelődnek, akik gyűlölik az egyesületünket. Akik magasoznak, katalányoznak, és egyéb hasonló.

Csakhogy ez t é n y l e g több, mint egy klub, és ezt sokan a Barcelona szurkolói közül sem értik.
Hogyan is értenék, hiszen sokaknak a saját hazájában sincs nemzettudata. Ezt most ide nem bántásból írom, csak mert igaz.

Az FC Barcelona a katalán nemzeti identitást testesíti meg, egy nemzet ereje az, ami ‘A’ Barcelona.
Ezzel az identitástudattal ruházták fel a klubot.

Spanyol nemzet nincs, soha nem is volt és soha nem is lesz.
Katalán nemzet viszont van, volt és lesz is.

Ezt jelenti az FC Barcelona.

Dr Mouse

Komolyan kérdezem! Neked mit jelent az, hogy “több mint egy klub”!
Ha “spanyol nemzet nincs”, akkor kik vesznek részt egy EB-n, vagy VB-n?
Ha a Barca “több mint egy klub” akkor az mi? Egy Nagy Család? Ha tényleg egy család, akkor ott szabad lopni?
Ott akkor meg lehet venni 100 helyett 140 millió euróért egy focistát, aki ma nem ér többet 40-50 milliónál?
Mennyivel vagyunk különbek egy közepes olasz csapatnál, ahol 5-6 évente kizárnak egy csapatot “bundázás” miatt? Mert mi bizony soha nem bundáztunk?
Mennyivel vagyunk jobbak a többi európai top klubnál? Mert a Barca anyagi csődben van, de akiknek ez köszönhető – nyilván a klub előző vezetéséről beszélek – azok szabadon járkálhatnak az utcán, mert a kutya sem tőrődik velük?
Várom válaszodat: M.

Harleydavidson

Tisztelt Dr. Úr!
“Az FC Barcelona a katalán nemzeti identitást testesíti meg, egy nemzet ereje az, ami ‘A’ Barcelona”.
Aerion írásában ez volt olvasható. Aki ismeri a spanyol történelmet és Katalónia helyzetét és múltját az nyilván tudja értelmezni és részben átérezni azt, hogy mit is jelent az…….”Több mint egy klub”.
Nem akarok elfogult lenni és misztifikálni sem szeretném az Fc. Barcelonát. A felvetett kérdéseid részben akár jogosak is lehetnek, de korodnál fogva szerintem ezekre Te is tudod a válaszokat.
Tisztelettel:Hd.

Olympos

A-CSAPAT: TerStegen-Neto-Araujo-Lenglet-Umtiti-Firpo-Dest-Wague-Fernandes-deJong-Pjanic-Coutinho-Fati-Messi-Dembele-Trincao-Griezmann-Braithwaite (25 ből 18)

B-CSAPAT: Carevic-Ramos Mingo-Igor Gomes-Solano-deVega-Moriba-Pereiro-Maia-Abe-Konrad-Manaj-Zebajjos (28-ból 13)

Kölcsönben/Újak: Emerson-Agüero-Todibo (9-ből 3)

Azaz 62-ből 34 játékos nem “spanyol” földön, pláne nem Katalóniában látta meg a napvilágot. És biztos vagyok benne, a “spanyol” állampolgárok között is van pár, aki szintén nem mondhatja el magáról hogy katalán (pl. Pedri, Akieme).

Mint nálunk a nemzet csapata (FTC) és a nemzet utánpótlására legtöbbet kapó klub (Puskás). “Hemzsegnek a magyarok.”

Harleydavidson

“A nemzet csapata” kifejezés nagyon sok ember szemét csípi és tartja jogtalannak és valótlannak.
A nemzet csapata ma már nem azt jelenti amit régen. De minden esetre semmiképpen nem azt, hogy egy csapatban csak a nemzet fiai fociznak. Ez ma már a profi világban természetes. Ilyen alapon akkor lehetne a Paks vagy a Budaörs a nemzet csapata. A Fradinál ez egy hosszú évtizedekre visszamenő történelmi és politikai múlt. Régen a Fradi a szegény emberek csapata volt. Nem tudom mennyi idős Vagy, de talán hallottál róla, hogy az ötvenes években még a nevét is elvették a klubnak. Kinizsi volt a neve. Mindeközben pedig a párt a katonaság és a belügy folyamatosan tolta saját csapatait. (Vasas, Honvéd, Dózsa) Nem oktatásképpen szántam ezeket a gondolatokat hiszen lehet, hogy Te is tisztában voltál ezekkel. Csak érzékeltetni akartam a nemzet csapata jelentését.

Olympos

És ma ugyanaz van amiről írsz. Hány klub élén van politikus, vagy hozzájuk közelálló személy? Most nem fogom megnézni, mert a “magyar foci” részemről még ennyi időt sem érdemel.

Harleydavidson

Ebben igazad van…..ezért írtam, hogy “ma már nem azt jelenti mint régen”. A politikusi háttér ma is dominál, de legalább ott nem tartunk, hogy klubokat elnyomnak vagy működésüket ellehetetlenítik politikailag. Bár ez sem igaz..(pl. Érd női kézilabdacsapata)…….na de tényleg ebbe ne bonyolódjunk bele……ez egy sokkal hosszadalmasabb téma, és ez még is csak egy Barca blog.

Olympos

Bizony, a katalán tudatra hivatkozni már régen nem az, mint évtizedekkel ezelőtt volt. Ezért is soroltam fel a neveket. És a listában az a szomorú, hogy még a látszatra sem adnak. Hiszen ekkor legalább a B-csapatban valóban csak katalán játékosok lennének. De láthatjuk, már ott is közel a fele nem az.

Dr Mouse

Csak egy megjegyzés a kommentedhez: – ha annyi idős lennél mint én, akkor tudnád azt is, hogy a Fradi, nem csak a szegényembereké volt, hanem a Nyilas Párt is a magáénak vallotta. Többek között emiatt volt a névváltás.
Akkor, abban az időben közel sem annyira a PÉNZ dominált mint most. Amikor az Aranycsapat világra szóló 6:3-as győzelmet aratott az angol válogatott felett, tudod mennyit kaptak a “győztes csapat” tagjai?
2.100.- forintot, ami akkor kb. az átlagfizetés másfélszerese volt.
Ma teljesen másképpen néz ki egy “nemzeti” csapat, kezdve egy Villi Orbantól egész a Nemanja Nikolicsig.

Harleydavidson

Messze nem vagyok annyi idős mint Te, de a családomon és az ismerőseimen keresztül elég sokat tudok a Fradi történelmével kapcsolatosan.
1950. február 16-án a Fradi egybeolvadt az Élelmiszeripari Dolgozók Országos Szakszervezete Sport Egyesületével, így a csapat neve ÉDOSZ SE lett. 1951-ben a csapat nevét Budapesti Kinizsire, a klub színét pedig piros-fehérre változtatta a Rákosi Mátyás vezette politikai hatalom. Öt év után, 1956 őszén aztán ismét visszakapta eredeti nevét és klubszíneit az egyesület.
Én lezárnám ezt a témát mert nem igazán idevaló……..nem szeretném a Barca szimpatizánsokat a továbbiakban ezzel untatni.
És igen……én is hallottam vagy talán olvastam, hogy akkoriban egy-egy győzelemért egy télikabát vagy egy bőrkabát volt a fizetség. Te ezekről valószínűleg többet tudsz. De lássuk be az elmúlt 60-70 év alatt nem csak a foci hanem annak közege és minden együtthatója nagyon sokat változott.

kritizator

A katalán tudat azt jelenti, hogy kell lennie a kezdőben 2-4 katalán játékosnak, akkor is ha mások sokkal jobbak:(

Eminusz

– Az AC Milan bejelentkezett Junior Firpoert!

Eminusz

A Manchester United allitolag megegyezett Sanchoval, Varanenal es Trippierrel! A harom jatekos osszesen kb 200 millioba kerul, es a hirek szerint meg harcban vannak a Bayernnel Saul Niguezert, plusz Ronaldot is vissza akarjak csabitani.
Ezzel szemben eddig egyetlen tavozorol tudunk, a kapus Romerorol… Kerdesem a kovetkezo: Ezeknek hogy van ennyi penzuk???
Vagy ha van is, hogy nem serik meg a penzugyi fair play szabalyat??

Jclp

Írni bármit lehet, amíg nem hivatalos…Varane-nak ha van esze, akkor valóban elfogadja ezt az ajánlatot, (ha mi már panaszkodtunk a saját csapatunkra, akkor tegyük hozzá, nem tudom mióta nem láttam ilyen gyenge Realt, és ehhez most még Zidane távozott, Ramos valószínű nem hosszabbít, Kroos és Benzema is öregedett egy évet, süllyed a hajó ott is…), Sancho meg azt mondják már tavaly is ment volna Manchester vörös felébe, csak nem tudtak az árról megegyezni, az ilyeneknek sokszor az a vége, hogy második körben létrejön a transzfer, mert végtelenségig marasztalni erőszakkal valakit nem lehet, szóval ha én lennék Solskjaer erre a kettőre mennék, és szerintem kb ennyi, mindjárt nem 200 millió hanem csak 170, szóval egy 100 milliós különbözettel számolva 70-et kéne összeszedni, azt kicsit ügyesen kb 3 kiegészítő-csereemberből is össze lehet.

Jclp

Plusz Sanchonak még személyes revans is lehet, hogy bemutathat a Citynek, ha United mezben ér el sikereket…Dortmundban meg amúgy is fejlődni jól lehet, de trófeákat gyűjteni mostanában nem igazán, a Unitednak viszont ha Varane és Sancho is vörösbe öltözne, simán lenne esélye felvenni a versenyt a Cityvel a bajnokságban, nemzetközi szinten meg most is tizenegyesekkel buktak el egy döntőt, mindenképp előrelépés ahhoz képest ahol pár éve voltak.

Raven1975

Sergio Busquets koronavírus-tesztje pozitív lett a spanyol válogatottnál. A katalán játékost elkülönítették társaitól. Jobbulást!

bright.barca

Busquets idén visszatért régi önmagához: tanári módon játszotta (szinte) végig ezt a fél szezont. Persze őt is eszi az idő vasfoga, de elismerésre méltó teljesítményt nyújtott. Pár utálkozó vakember ezt nem tudja/akarja feldolgozni (mint ahogy azt látom a szomszédos blogon is pl.).
Mielőbbi gyógyulást kívánok neki!

Még azt megjegyzem – ahogy azt már korábban is írtam –, az olyan pénzsóvár és semmirekellő alternatívákat el kell engedni, mint pl. Wilnaldum (ő már OK) és Moriba. Az előbbi sosem volt, az utóbbi pedig sosem lesz Busihoz mérhető talentum.

Mindezek nem azt jelentik részemről, hogy nem támogatom a fiatalítást, sőt! De nem elkapkodva, fejetlenül, átgondolatlanul…

Dr Mouse

Én személy szerint örültem a Villareal EL győzelmének, – nem mintha Unalmas Emeri szimpatikus lenne nekem, – de végre egy középcsapat is diadalmaskodni tudott egy top csapattal szemben.

g4brielsmith

Elméletileg felvette a csapat a kapcsolatot Fabian Ruiz képviselőivel. Remélem sikerül elhozni valamilyen úton-módon.

Raven1975

Donnarumma érkezése kizárható, Mino Raiola 20 millió eurós bónuszokat akar kapni.

JasoN

Meg elvileg mindenképpen Olaszországban akar maradni…..

Força Barça!

Figyelj már Ronald! Mit mond Riqui Puig itt mellettem, hogy alig játszik? 🙂
comment image

74
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x