Hosszabítani vagy eladni: Dembelé a kulcs a Barca esetleges csúcsigazolásához?

Hosszabítani vagy eladni: Dembelé a kulcs a Barca esetleges csúcsigazolásához?

Ousmane Dembélének a francia válogatottal való szereplése közben tett megjegyzései nem jöttek jól a Barcelonánál. Olyannyira, hogy a klub szándékai drasztikusan megváltoztak. Szerették volna és most is szeretnék meghosszabbítani a szerződését, de az, hogy nem volt hajlandó leülni és tárgyalni, arra kényszerítette őket, hogy határozott döntést hozzanak: Ousmane a piacon van, és meghallgatják az érte szóló ajánlatokat.

Az, hogy meghosszabbítja a szerződését a Barçával, egyre bonyolultabb, de a kilépési lehetőség megtalálása nem tűnik egyszerűnek. Ügynöke, Moussa Sissoko nemrégiben így nyilatkozott. “Nem számítok arra, hogy Dembele elhagyja a Barcelonát”. Ez nem jelenti azt, hogy a Barça tétlenül fog ülni. A csatár a piacon van, és keresik a vevőket. Az ár 50 és 60 millió euró között lenne.

24 évesen és miután a Barcánál megmutatta a minőségét, a sérüléseken túl, nagy hírnévre tett szert Európában. Mivel még egy év van hátra a szerződéséből, az ára nyilván kevesebb, mint amennyit tavaly nyáron kértek volna érte, de még mindig olyan valaki, akiért a klub pénzt tudna hozni. A pókerjátszma elkezdődött, és a Barça akár azt a kártyát is kijátszhatná, hogy minden héten a lelátón hagyja őt. Hasonlóan ahhoz, ami Eric Garciával történt a Manchester Citynél. Ő nem akart hosszabbítani a Cityvel, mert az volt a vágya, hogy visszatérjen a Barcához. Dembele is hasonló senkiföldjére kerülhet egy évre, ha nem hosszabbít.

A Barçának jelenleg nincs pénze.. Remélik azonban, hogy sikerül pénzt szerezniük, hogy több szerződtetést tudjanak végrehajtani. Az esetleges eladások segítenének, Dembele eladása pedig lehetővé tenné a Barça számára, hogy egy másik fiatal csatárra is lecsapjon. Az üzenet Dembele számára egyértelmű: vagy megújítja szerződését vagy eladják. Ha nem dönt, hosszú szezon várhat rá. Nagyon hosszú.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x