Ousmane Dembélé várhatóan négy hónapig nem léphet pályára

Ousmane Dembélé várhatóan négy hónapig nem léphet pályára

Ousmane Dembélé várhatóan hosszú időre kidől, ismét sérülésből kell felépülnie. A szélső a francia válogatott színeiben tapasztalta a problémát, de emiatt klubszinten is jó néhány meccset ki kell hagynia.

A jobb combja a Magyarország elleni mérkőzésen okozott neki fájdalmat, és ismerve a sérüléseit, a legrosszabbtól lehetett tartani. Sajnos komoly sérülésről van szó, és hamarosan kés alá kell feküdnie, hogy helyrehozzák.

Várhatóan Finnországba utazik majd, hogy átessen egy hasonló beavatkozáson, mint amin már kétszer is átesett a múltban, egyszer 2017-ben, egyszer pedig 2020-ban. Az első becslések szerint két hónapot kell kihagynia, de most azt mondják, hogy közelebb lehet a négy hónaphoz.

Az FC Barcelona kellemetlen helyzetbe került, mivel olyan pletykák keringtek, hogy Dembélé jövőre, a szerződése lejártával ingyen távozna a Juventushoz. A katalánok azt fontolgatták, hogy meghosszabbítják-e a szerződését, vagy eladják. A sérülését figyelembe véve nehéz lesz vevőt találni, és egyesek megkérdőjelezik, hogy bölcs dolog-e új szerződést adni neki.

 

46 thoughts on “Ousmane Dembélé várhatóan négy hónapig nem léphet pályára

 1. Olvasva más oldalakat, az az érzetem, hogy Dembelére mint valami fő gonoszra tekintenek, szinte már az jön le az írásokból, mintha direkt sérülne le. Nem hinném. Neki pont – egy évvel a szerződése lejárta előtt – az lenne az érdeke, hogy minél jobb teljesítményt nyújtson. Azért, hogy a tárgyalások során minél jobb feltételeket teremtsen magának. Függetlenül attól, hogy ez a Barcával, vagy januártól mással történik. Sikeres műtétet és mielőbbi felépülést Dembelének!

 2. Van némi pesszimizmus a Barçánál Dembélé sérülésével kapcsolatban. A legrosszabb esetben előfordulhat, hogy csak 2022 januárjában tér vissza.

 3. Én vállalom, hogy nagyon a maradása ellen vagyok. Attól, hogy megsérült – amit egyébként nem kétlek –, még nem érdemel különleges bánásmódot. Hiszen, végtére is, a Barça egy piaci alapon működő „munkahely”, könyörületességet nem itt kell gyakorolni. Amúgy abból bőséggel kapott eddig is. De a leigazolása óta (2017) 12-szer sérült meg, leginkább hosszabb időkre. Ki kétli egyáltalán, hogy a horribilis vételáráért és fizetéséért nem dolgozott meg?

  Mondhatnánk akár pusztán szerencsétlen srácnak is, de hát – közismerten, sokáig, nyeglén – nem egy profitól elvárható életmódot folytatott. Jó ideig ráhagyták, majd végre szigorúbban fogták. Így hozott le most egy viszonylag sérülésmentes szezont.

  De a habitusa ettől még nem változott, sőt! A Dortmundban is szinte sztrájkolt az edzéseken, hogy elengedjék ide, hozzánk. Mostanában nálunk is elkezdett simliskedni az ügynökével, hogy újabb előnyöket facsarjon ki a klubból.

  Hát most alaposan betett neki és nekünk ez a sérülése, de hadd ne sajnáljam már annyira, amikor irgalmatlan nagyot buktunk, bukunk vele!

  (Igen, tudom, ebben az egész Dembélé-sagában az ex-elnök is mérhetetlenül felelős. Remélem, ő sem ússza meg következmények nélkül. Sem ezt, sem a többi irtózatos károkozását…)

 4. Összetett dolog Dembele esete.

  1. Kezdődött Neymar távozásával.
  2. Folytatódott azzal, hogy az elnöknek villantani kellett valakivel.
  3. Nem számított mennyibe kerül, volt pénz (Neymar ára).
  4. Nem számított mennyit kér a játékos, volt pénz (Neymar fizetése).
  5. Aki mindezt eldöntötte, az Bartomeu volt.
  6. Amiért nem lehet az elnököt hibáztatni, az a játékos sérülései. Nem jövőbelátó.

  Idézet a facebookról:

  “A Rennesnél töltött ideje alatt igazi atléta volt. A munkájának köszönhetően robbanékony és ez vitte előre. 14 éves kora óta nem volt sérült nálunk.” -nyilatkozta a Rennes korábbi akadémia vezetője, Patrick Rampillon.”

  “A Barcelona edzései nem készítik fel a La Liga meccseire.” -árulta el a L’Equipe francia szélsőhöz közel álló forrása. Arthur, Semedo és De Jong is túl sok nyomást tesz az izmaira”

  Egy további gond lehet még Dembélé fiziológiai profilja. Nevelőklubjánál, a Rennes-nél egyetértenek abban, hogy a karrierje elején sokat játszatott és terhelt szervezet most nyújtja be a számlát. Michel Troin, a Rennes korábbi segédedzője szerint “hatalmas volt rajtunk a nyomás, hogy játszassuk. Mindenki látta, micsoda tehetséggel állunk szemben, csak ezt a nyomást nem vertük vissza. Nézzék meg a képeket: ő még egy kis garnéla. A csontozata, az izomfelépítése messze nem volt kész, nem vártuk meg, míg teljesen kifejlődik, ezért túl sokat játszattuk.”

  1. Egyetértek veled abban, hogy nem lehetett ezt megjósolni. Szóval ezen kár is vitázni.

   Úgy gondolom Messi is egy kis vézna gyerek volt, aki nagyon sokat játszott, tehát erre azért csak ne fogják már rá…..

   Szerintem abba kellene hagynia a focit, míg valami komolyabb baja nem lesz, mert tényleg üveglábú. Hozzá képest Vermaelen egy szikla volt ( de hát ismerjük őt is azért). Ráadásul még rosszabb helyzetben is van mint egy védő, mégiscsak őt rugdossák fel.

   Egy szó mint száz, nem lehet vele számolni, lutri mikor dől ki és mennyit bír. Nem ajánlanék neki új szerződést, ezt le kell nyelni.

 5. Szerintem fel kellene bontani a szerződését még most nyáron:
  1, Ha nem hosszabbít a klub vele akkor januárig úgy sem játszhat és szerintem megy is ingyen…
  2, Ha hosszabbít a klub vele akkor állandóan sérült lesz, nem lehet rá alapozni egy normális szezont, taktikát stb. stb.

  Ugyan ez a helyzet Umtitivel is. Minél hamarabb megkellene válni tőle.

 6. Nem hosszabbítani hanem örülni kell hogy csak egy év van hátra a szerződés évből Remélem Laporta nak van annyi esze hogy hosszabbítani nem fog vele így is Úgyis bukta az ember

 7. A vasárnapi közgyűlés egyik hozzászólója épp azt kezdeményezte, hogy a klub a koloncoktól szabaduljon meg. Egy másik socio fejenként 2000 euro plusz befizetésre tett javaslatot. A kettő fedi egymást. Hajrá!

  Nemrég leírtam, szerintem a klub tulajdonosi struktúrája elavult, a klub nem fog tudni versenyben maradni a riválisokkal. Szép gesztus a socioktól ez a fejenkénti 2000 euróra. De van egy bibi, mégpedig hogy CSAK kölcsön adják, azaz adósságnövelő. Ez így nem fog menni. Vagy zsebbe kell évente nyúlni a socioknak, vagy tőkeerős tulajdonost kell hozni.

  1. A Barcelona nem egy sportklub, a katalán nemzet szimbóluma.

   Az eladása egy üzleti partnernek e szimbólum megsemmisítését jelentené. Ugyan hogy személyesítené meg a katalán nemzetet egy üzleti tulajdonos, akinek semmi köze a katalánokhoz? Se az európai civilizációhoz és kultúrához, se a valláshoz, se a tradíciókhoz és egyáltalán semmihez, ami katalán? Vajon.

   A riválisokkal, és különösen az olyan riválisokkal szemben, ahol egyszemélyi döntéstől függ a klub sorsa, a tulajdonosi szerkezet előny, mert akkor is garantálja a létezést, ha a tőketulajdonos, akinek a klub csak egy megtérülésre potentált befektetés, kivonja a pénzét, ha az üzleti vállalkozás nem a tervek szerint alakul.

   Ha a Barcelonának szüksége van támogatói forrásra, nem kell csak a százezer tulajdonosokhoz fordulnia, százmilliónyi ember is hajlandó lenne fizetni, ha a klub érdekei ezt kívánnák. Köztük én is.

   1. Lám most is CSAK kölcsönben akarnak adni a sociok. Ez a nemzeti szimbólum? Adok, de add vissza? Elavult, ósdi felfogás a 21. században. A világ kitárult. Aki ezt nem veszi tudomásul, az a nemzete ellen cselekszik. A szimbólumára meg magasról tesznek a versenytársak. De ezt már egyszer megbeszéltük.

    1. Szerintem nem beszéltük meg. Ez úgy megy, hogy ilyesmit ‘meg lehet beszélni’.
     Nem lehet. Nincs olyan, hogy ‘A’ 21-ik században ‘A’ micsoda, meg már. A normalitás minden században normalitás, az abnormalitás pedig abnormalitás. Nincs ezen mit megbeszélni.

     Kérdés, ha mindenki megőrült körülötted, az a normális, ha te is őrült leszel?

     Az én válaszom ismered.

     1. Megjegyzem, az én válaszom a Barcelona százezernyi tulajdonosának válasza is (ami talán meglehetősen releváns), beleértve a nemrég megválasztott elnököt, sőt még azt az elnököt is, aki helyébe választották a jelenlegit.

      Nem én megyek szembe az autópályán az összes többivel, de azt látom, hogy van néhány barom, aki ezt teszi. Ők sajnos rövidesen karambolozni fognak, ‘a 21-ik században’.

     2. Várom, hogy Katalónia felfalja az ibériai félszigetet, és bevegye Madridot.
      Veled ellentétben:
      1. Tiszteletben tartom a véleményedet.
      2. Nem minősítelek.
      Ennek megfelelően megkérlek, kerülj a hozzászólásaiddal.

 8. A csapatunk eddig igy nez ki figyelembe veve, hogy a hirek szerint kikre nem szamitunk vagy nem szamithatunk. Oket nem vettem bele:

  Ter Stegen / Pena

  Emerson / Dest
  Araujo / Pique / Mingueza / Garcia
  Lenglet
  Alba

  De Jong
  Busquets
  Pedri / Puig

  Messi
  Griezmann / Aguero
  Depay / Fati

  Laporta meg 4 igazolast igert, es itt remekul latszik, melyek azok a posztok, ahol nem vagyunk meg, illetve ahol megvagyunk ugyan, de minosegben nem eleg (vedelem).
  Szamomra ami prioritast elvez, az egy komoly kozepso vedo igazolasa! Hiaba van 5, az az 1 bizonyos vezer akkor is hianyzik onnan! Marpedig a vedelem az a zona, ahova kell egy vezer! A hirek Laporterol, De Ligtrol, Romagnolirol szolnak, ami egy jo irany! Mindharom jatekos elorelepest jelentene szerintem! 🙂
  A masodik legfontosabb egy kemenykotesu kozeppalyas igzolasa (Ndidi, Zakaria, Kessie, Milinkovic)! A hirek szerint Koeman is ezt hianyolja a keretbol, valamint sokak szerint kellene egy iranyito, de en inkabb hazon belul oldanam meg (Nico, Alena). Ja es persze kene tudni, hogy mi lesz a vege a Moriba-ugynek.. Lehet, hogy meg vele is szamolhatunk. 🙂
  A 2 poszt, amit utoljara hagytam, es egyaltalan nem tartok prioritsnak, az a BHV es a tamado poszt.. Egyreszt azert, mert Alba es Messi ugyis a meccsek 90%-at vegigjatszak, masreszt mert Dest is tud BHV-t jatszani, ha ugy van plusz ott van meg Balde, aki megkaphatna az eselyt! 🙂
  A tamadoszekcioban pedig nincs mindenkinek csereje ugyan, de 5 olyan komoly minoseget kepviselo jatekossal rendelkezunk, akiket okosan forgatva siman vegig lehet vinni a szezont velemenyem szerint, igy ide mar nem igazolnek. 🙂
  Mindent osszevetve en a nem kello jatekosok eladasan tul 2 uj jatekos (KH, VKP) igazolasaval elegedett lennek.
  Igy nezne ki a csapatom (zarojelben azok a jatekosok, akik nem lennenek allando tagjai az elso csapatnak):

  Ter Stegen / Pena

  Emerson / Dest
  Araujo / Garcia / Pique
  De Ligt / Lenglet / Mingueza
  Alba / (Balde)

  De Jong / (Nico)
  Ndidi / Busquets
  Pedri / Puig

  Messi
  Griezmann / Aguero
  Depay / Fati

 9. Dembele-től (Coutinho-tól, Umtiti-től is) minél előbb meg kell válni, mert morálisan visszaveti a csapatot.

  Ugyan mit érezhetnek azok, akik hozzájuk képest “fillérekért” játszanak, ráadásul igen jól, ráadásul még fizetéscsökkenés elfogadását is elvárják tőlük?

  A jelzett játékosok sajnos a “herék” kategóriájába lavírozták magukat. Amekkora pénzt szakítanak a valóban semmiért, az a csapaton belül demoralizáló.

 10. Catalunya Radio: Emlékeztet arra, hogy legutóbb, amikor hasonló műtéten esett át Dembélé, 6 hónapot(!) kellett kihagynia. (Ezt az infót azóta több sajtó is lehozta.)

  De hát mi a Barça? Elfekvő, vagy rehab-osztály???

  Ahogy azt itt “Zöldbéla” is írta, ettől a 3 kártevőtől mielőbb meg kell a klubunknak szabadulnia! Aztán a többi sallangtól is…

 11. Nem is Dembelé lenne 🙂 Amúgy azért is bosszantó ez az egész mert amikor a pályán van akkor ő az a játékos aki életveszélyes, és mindig benne van a játékában a váratlan. Ellenünk is csereként többet csinált mint pl Rabiot (vagy a legtöbb francia). Nem csak lendületből, de álló helyzetből is ott hagy bárkit bármikor. Csak hát ilyen formában nincs sok haszna a Barcának belőle. Eladni nem lehet, mert bár szerintem amikor játszik, bőven megérné azt a pénzt amit érte kérnek (ez nem tudom mennyi, de 50 millió felettre gondolok), de így hogy ennyit sérült, szerintem nincs az a balek klub aki fizetne érte. Dembi fizetéséről nem is beszélve, senki nem adna neki ennyit, a negyedét sem

  1. Igen benne van a váratlan minden szempontból akár egy tök egyszerű passzt is eltud rontani vagy akár egy egyszerű labdaátvételnél hibázni.

 12. Èn úgy tudom, ha a válogatottnál sèrül meg, akkor hazája szövetsège fizeti a fizetèsèt a sèrült időszak alatt. Nem règi szabály. Szóval lehet, ha ez igaz, könnyebb eladni, nyártól ismerkedne az új csapatával, de nem ők állják a fizetèsèt. Sèrülèkenysège miatt viszont kinek kell?

 13. Na…nálam most van elég,pedig csipáztam a játékát! A lényeg megint szezon elején egy jobb szélső mínuszban leszünk és egy gyenge szezon kezdés megint egy bajnoki cím elbukását jelentheti. A végén ez tesz pontot Grizman kérdésére,be kell áldozni és az árán venni egy jobb oldali támadót. Az elnökségnek meg ha van esze nem hosszabbít,így semmilyen hasznát sem vesszük hosszútávon.105 Milla bukó ,le kell nyelni nincs mese! A másik nagy vétel Coutinho,róla semmi hír , mármint hogy áll a sérülése. Az Inter érdeklődését írták , szerintem kamu,kizárt hogy visszaigazolják ennyi év után. Még hihető PL-ből a L City, 30-40 Milla esetleg! Ha megtörténik ez a csoda ,talán De Beek leigazolása lenne ésszerű,támadásban és védekezésben is jó a srác.További vételek ,csak az eladások függvényében az biztos. Mehet Braithwite, Pjanic, Lenglet,Alena,Neto.Umtitit ingyen el kell engedni ,vagy felbontani a szerződését,mivel nem működött együtt a klubbal a kezelését illetően.

  1. Ne haragudj, de nem ertelek.. Ennek pont, hogy meg kellene erositenie teged, hogy Griezmannt semmikepp sem szabad eladni! Van 6 tamadonk, ebbol 3 serulekeny (Dembele, Fati, Aguero) es te eladnad azt a tamadot, aki sosem serult es mindig lehet ra szamitani?! Szamomra erthetetlen gondolkodasmod….

 14. Mai pletykak:
  – Haaland -> Real Madrid
  – Sancho -> Manchester United
  – Trincao -> Wolverhampton
  – Adama -> Barcelona
  – James Rodriguez -> Milan
  – Hakimi -> PSG
  – Ramos -> PSG
  – Kane -> Manchester City

  A Real Madrid Varane biztos tavozasan tul 5 jatekost atadolistara tett: Isco, Bale, Odegaard, Hazard, Jovic
  Mbappera szeretnek forditani az ertuk befolyt osszeget.

  1. És amit “világostobája 2.0” írt 09:20-kor?
   Paulinho már sz@rt sem ér?! 🙂

   1. Leon Goretzkát megkereste a Barcelona, a Real Madrid és más klubok Angliából, azonban a német középpályás meg akarja hosszabbítani szerződését a Bayernnel.

  2. Mbappé és Haaland egyszerre? Az nem hiszem, hogy menne, mindkettő a leendő csapata abszolút sztárja akar lenni ismerve a jellemüket, egyik sem olyan, mint pl nálunk Suárez volt, hogy elfogadja, hogy világklasszis létére is csak második lehet. Mbappé reálisabb (mármint a Madridról beszélek, félreértés ne essék, nem rólunk :D), mert ő nem titkoltan csak oda menne, ha nem marad Párizsban, Haaland meg az összes klubnál végigmondta, hogy mindegyiknek nagyon szívesen lenne a játékosa, amennyiben a Dortmundnak fizetett pénzen felül megadják a kért összegeket neki, és Raiolának is (egyébként ha van esze akkor City, éppen csatárt keresnek, pénzügyileg nekik max a Fair Play szab határt, és már nélküle is magabiztos bajnoki cím+BL döntő, mi lehetne, ha még ő is ott lenne).

     1. Meglehet, legalábbis több újság szerint, pedig én a helyükben idén nagyon nyomnám Haalandot, mert ha valaki ki tudja fizetni most is, nem csak jövőre a 75 milliós kivásárlási záradékával, akkor azok ők, idén csak a Dortmundnak kéne adni egy lapot, és azt mondani, hogy írjanak rá egy összeget, a németek tudva, hogy jövőre 75 millióért veszítenék el, nem biztos, hogy annyira bánnák, ha már idén menne, de ez az összeg mondjuk 2.5-szereződne, vagy akár játékost bevonva, nekik meg jövőre nem kéne az összes klubbal őrült háborút vívniuk…de nem én vagyok ott, nyilván semmilyen belső információm nincs én csak azt írom, amit a helyükben csinálnék, ha úgy tetszik, akkor nyugodtan lehet úgy is nevezni, hogy FIFA-zok 🙂

 15. Szép volt fiúk, példaértékű küzdeni akarást tanúsítottunk az elmúlt meccseken! Remélem ezt a hozzáállást tovább viszik a VB selejtezőkre.
  Annyit sajnálok, hogy egyik nagy csapatot sem sikerült annyira megcsípni, hogy magunkal rántsunk és kiessenek velünk.
  Remélem nem ebből a csoportból fog kikerülni a végső győztes, egyik csapatot sem kedvelem közülük!

 16. A La Liga következő szezonjának kezdetekor ismét maximális kapacitással működhetnek a részvevő csapatok stadionjai. Erről a spanyol minisztertanács döntött csütörtökön.
  _________________________________________________________

  Az UEFA minden általa rendezett sorozat esetében törölte az idegenben lőtt gól szabályát. Az új rendszer szerint azonos gólszám esetén kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik, amennyiben így sem születik döntés, úgy büntetőkkel dől el a párharc.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük