A Barca elcserélné Alba-t

A klub nyitott egy váltásra a balhátvéd poszton

A Barca elcserélné Alba-t

A Barcelona állítólag érdeklődik egy Jordi Albát érintő csereüzlet iránt. A Barca balhátvédjének szerződése az egyik legnagyobb a klubnál, és mivel a katalánok egyértelműen kevesebb pénzt szeretnének költeni, érdekli őket, hogy mibe kerülne a szerződésének elengedése.

A hírek szerint Alba cseréje az Inter Milan játékosával, Alessandro Bastonival történne. A neheze az, hogy Alba nem akar távozni, sőt, nemrég azt nyilatkozta, hogy a Camp Nouban szeretné befejezni a pályafutását.

A hónap elején így nyilatkozott: “Még három év van hátra a szerződésemből, és úgy látom, hogy képes vagyok azt kitölteni. A klub döntése adott, és az a szándékom, hogy egy életre a Barcelonánál maradjak”.

A Barcelona leginkább azért szeretné eladni a spanyol válogatott játékost, hogy segítse a Lionel Messi-ügylet többletköltségét. Ha az olyan tapasztalt, vaskos szerződéssel rendelkező játékosok, mint Alba, Sergi Roberto és Sergio Busquets, mind lemondanak a fizetésük egy részéről, akkor ez nem biztos, hogy olyan nagy üzlet lesz. De egyelőre úgy tűnik, bárki szóba jöhet az átigazolási asztalon.

 

104 thoughts on “A Barca elcserélné Alba-t

 1. Kíváncsi leszek arra a “nagyon versenyképes keretre” , amiről Laporta beszélt.

  Bár szerinte már az eddigi igazolásokkal is egész jók vagyunk…..

  1. Nem tudom én azért elég szkeptikus vagyok (sajnos).

   Eddig jött egy idősödő csatár, aki elég sokat sérült. Egy csatár aki egy gyenge francia bajnokságban végre tudott mutatni valamit 27 éves korára, de Angliában meg ugye megbukott. Egy középső védő, aki nem játszott több mint fél éve. Meg egy brazil, aki nem rossz, de a jobbszél még vele is gyengécske. Dest és Emerson is olyan csere szintek.

   Ugyanakkor meg lemaradunk pár ingyen játékosról (Wijnaldum, Calhanoglu). Na mind 1, lehet tényleg én vagyok csak túlzottan pesszimista és jövőre tényleg lesz egy használható keret, mint anno az Eto’o, Giuly, Deco féle erősítés után.

 2. Helyes, el kell cserélni Albát egy fiatalabb ígéretes balhátvédre. Szerintem évek (Liverpool?) óta hullámzó a teljesítménye Albának és kellene egy kis vérfrissítés a balszélre is… De csakis egy 22-28 éves feltörekvő, de már bizonyított játékossal szabad elcserélni! Meg kell oldani hamarosan a pótlását, miért is ne most? Már írtam régebben is hogy szerintem a Messi-Alba összjáték túlzottam determinálja és kiismerhetővé is teszi a támadójátékot. 10-ből 1 akció jön be kb mivel az ellenfelek kívülről ismerik már a mozgásokat. Mindig Albára jön ki a beadás is, aki nem tud magasan/ félmagasan beadni (nincsenek fejes gólok) viszont a lapos bepasszok tekintetében megint nem volt rossz szezonja. A védekezése évek óta egyre fosabb, nem annyira tudja már támogatni a középső védőket, ahogy kellene, sokszor fennragad a támadásokkal….szóval hajrá, cseréljük el! De biztosan Bastoni a megoldás?

 3. JasoN-nal egyetértve, várjunk még az érkezők megítélésével. Emerson már félig a Barcáé volt, a Betisnél pedig nyújtott annyit, hogy kapjon lehetőséget a Barcában is. Aztán vagy bejön, vagy nem. A másik három játékos megszerzés pedig nem volt valami eget rengető tett, ők valóban ide akartak jönni, náluk nem számított a pénz. Akinél igen, az még Koeman miatt sem jött.
  A média által hírbe hozott (vannak már legalább harmincan) játékosokkal nem foglalkozom, mert nem tudhatom, mennyi bármelyiknek is a valóságalapja.
  Ami izgalomban tart, az a Messi-Barca közötti kapcsolat. Még hat nap, és ha addig nem történik bejelentés, papíron ez nem létezik. A LIGA elnökének (Tebas) pár nappal ezelőtti nyilatkozta szerint még ha lesz is valami, a LIGA nem adja meg mindaddig Messi játékengedélyét (és még a most érkezőkét sem), amíg a klub nem felel meg a fizetéssel kapcsolatos feltételeknek. Ez pedig a már érkezőkét is figyelembe véve állítólag közel 200 milliós csökkentést kell jelentsen (600-ról 400-ra). Igaz, ebben a csökkentésben már benne lenne, hogy Messi bére a felére csökkenne. De minek is a fele? A kiszivárgott, még 6 napig élő szerződését megnézve, az alapfizetésen felül van abban nem kevés egyéb juttatás is (ha X meccsen pályára lép a bajnokságban, ha X helyen végez a csapat a bajnokságban, ha X-ig eljut a csapat a BL-ben, ha ezt-azt megnyer a csapat, ha gólkirály lesz, stb.). És ebben még nincsenek benne a bónuszok (reklám, húség).
  A nyilvánosság felé (leginkább a klub részérő) az jön le, hogy Messinél nem a a pénz számít. Akkor mi a gond? A projekt? Van ilyen? Közgazdászok szerint kettő év kell mire visszatér a fociban a pandémia előtti normalitás. Ki mer erre a kettő évre biztosat mondani (Messinek sikereket ígérni) egy olyan klubnál, amelyik napról-napra él, hitelt hitelből törleszt? Talán Leo épp ezen gondolkodik?

 4. Nem siratnam meg Albat, mert sosem tartozott a kedvenceim koze, DE az teny, hogy akiket eddig az evek soran igazoltunk az o “utodjanak”, rendre megbuktak… Eppen ezert nem adnam el addig, amig nincs meg a megfelelo potlasa vagy tenyleg csak komoly jatekosert cserelnem el. Alessandro Bastoni nem rossz vedo, de tudtommal belso vedo, nem pedig BHV, igy nem is ertem ezt… Ha a hirek egy Gosensrol, Grimaldorol, Cucurellarol, Spinazzolarol vagy Tagliaficorol szolnanak, azt mondanam rendben van, de igy rizikos szerintem ez a csere…

 5. HIVATALOS – Eltoroltek az idegenben lott golok szabalyat, igy mar a kovetkezo szezontol nem alkalmazzak azt!
  Nagyon helyes!

 6. Elcserélni Albát, és mégis kire? Alig vannak értékelhető szélső hátvédek manapság, akik vannak azok pedig be vannak betonozva. Azon kívül nem is értem, Messivel akarnak szerződést hosszabbítani, ehhez pedig Messi egyik legjobb játszó társát és barátját adnák el…

 7. Az Alba – Inter sztorit feldobták párszor mostanában, de tegnap volt olyan klubhoz közeli forrás, aki kacsának minősítette.

 8. Busit és Albát többen elcserélnék?!

  Még a Spanyol válogatottból sem tudja kiszorítani őket senki! (Ráadásul kifejezetten jól játszanak, a válogatott legjobbjai.)

  Itt sokan egy Barca színekben játszó világválogatottról ábrándoznak, de minek, mi értelme lenne?

 9. Ma reggel írtam a csapatnál meglévő bérproblémáról. Ott 600-ról 400-ra való csökkentésről írtam. Az akkor leírtak a SPORT szerint (Tebasra hivatkoznak) még rosszabbak. 656.43-ról 347.08-ra, azaz 309 millával kell csökkenteni.

  1. Akkor nem a jól játszó csapattagoktól, hanem a magas fizetésű potyautasoktól (Umtiti, Dembele, Coutinho) kellene megválni!

   1. Az általad felsorolt három úriemberek prózai egyszerűségével fel kell bontani a szerződését és ingyen elengedni őket. Kb 300 Milla bukó,de 30+20 már levonandó ,a megspórolt fizu és a +20/100 meccs kapcsán. Fájó veszteség de valahol el kell kezdeni a rendrakást!

 10. Valaki meg tudná mondani, hogy Alba mennyi gólpasszt adott az elmúlt három évben?
  Ha igen, össze lehet e hasonlítani a védőtársai gólpasszainak a számával?

  1. Jordi Albánról csak annyit hogy a szezonban 15 golpassza volt. Ha a felét vesszük még az is kimagasló védő léttére, de még csapatszinten is. Bármely posztót vesszük kimagasló volt a teljesítménye.

 11. Szerintem meg óriási hiba elpasszolni Jordi Albát. A kondiciója jó, a gólpasszai messze az átlag felett vannak, – mi kell még? (Egy majdani utód.)

 12. Alba utodként szerintem csak Davies jöhetne szóba, mást kiemelkedő balhátvédet nem tudok hirtelen.

  1. Grimaldot szerintem tökèletes lenne, saját nevelès, 15-20 millió, (Gaya ugye 30-40 millió) de szerintem ettől van nagyobb problèmánk. Dest tud bal hátvèdet játszani, a válogatottban is játszott ott. Jobb hátvèdet pedig Mingueza is. Balra Balde is felhívható. Szerintem a legfontosabb az eladások mellett egy kh, egy Vkp-s, ès lehetősèg szerint egy erőcsatár. Írtam, nálam távozna: Neto, Firpo, Roberto, Pjanic, Fernandez, Alena, Brathwaite, Coutinho, Trincao, Griezmann ès lehet Dembele is. Ebből kellene kihozni az igazolásokat.
   Stegen/Pena
   Emerson/Dest-(Mingueza)Araujo/Pique-?/Garcia-Alba/Dest(Balde)
   ?/Busquets(Nico)
   De Jong/Moriba-Pedri/Puig
   Messi/Dembele(Collado)-?/Aguero(Messi)-Depay/Fati

   1. Előbb kihagytam Lenglet ès Umtitit az eladásokból. Akkor sem lennèk elkeseredve, ha De Jong menne hátrèbb, ès egy gólerős box to box kp-t igazolnánk, vagy ha Dembelèt eladnánk, Messi lenne jobb oldalon kezdő, előtte egy csatárral. Depay mind a 3 poszton tud játszani,(433) ès akkor mèg nem beszèltem a 532, 41212, 4231 felállásokról. Pl. nagyot álmodok, ès írok 3 nevet: De Ligt(70), De Beek(30), Haaland(100) (B opció: Laporte, Kessie, Lukaku)ès èvekre jók lennènk. Ez viszont kb. 200 millió (+változók), ès akkor ki adja meg a 400 milliós csodatriónkèrt a Griezmann, Dembele, Coutinho 60, 50, 40 azaz 150 milliót? A maradèk 50 csak kijön a többi 10 játèkosból.

     1. Ahová menne, egy fèl èvig álná a fizetèsèt a FIFA. Annyi idő alatt be is tudna illeszkedni.

 13. Griezmannèrt èrdeklődik a city. Szerintem őt mindenáron el kellene adni. 50 milliós a fizetèse bruttóban, ès szerintem Depay ès Fati is tudja azt hozni, amit ő, a töredèkèèrt. Nagyon szimpatikus, jól vèdekezik, de ez meg nem az ő feladata lenne, hiszen van a kezdőben 7-8 vèdekező játèkos. Az árából a vèdelnet, vagy a kp-t kell erősíteni. Látjátok a holland válogatott meccseit? Igaz, hogy De Boer szakított a 433-al (Koeman is), Van Dijk kiesèse miatt, de ez is tetszetős. Ez a holland stílus, a Barca focijának alapja (Cruyff, Van Gaal), ès nem ez a töketlen taka, amit pl. a spanyolok is èvek óta játszanak. Nincs időm oldalakon keresztül fejtegetni a különbsègeket, elèg ha annyit írok, a holland gyorsabb, direktebb, ès fizikálisabb. Így azt gondolom, sokkal cèlravezetőbb. Hányszor volt, hogy hátrányból tököltünk, de látszott, sosem rúgunk gólt. A hollandok nem szègyeltek ívelgetni sem. (Dumfries az Ukránok ellen, jobb hátvèdkènt 188 cm) Itt sokáig elvárás volt, hogy 170 cm-s jól passzoló kp-okat, ès hasonló magasságú agilis csatárt igazolujunk, mikor az ellenfeleink 90%-a 10 emberrel vèdekezik, az elit csapatok meg többet futnak, erősebbek, ugyanakkor technikásak is egyben, így az igazolások megbuktak. Leegyszerűsítem a kívánságaimat (amellett, H. legyenek technikásak) a kpcsatár legyen magas ès erős, a vkp-s magas ès erős, a vèdő magas ès erős. Ès ne az legyen az elvárás, hogy poszttól függetlenül 95%-al passzoljonak. 2 nagy problèmánk van mèg, a feltolt vèdekezès, ami szerintem abból ered amit leírtam, ès a vègtelen passzolgatásból, a másik pedig a magasan törtènő letámadásból. Fejezzük be az akciót, aztán irány hátra, saját tèrfèlre, ahol labdaszerzèsből mehet a kontra. Kb. a legkisebb csapatok is megtanulták presszing mellett kihozni a labdát, így nem sok èrtelme van letámadni magasan az ellenfelet, mert ha zavarba is jönnek, előre ívelik a labdát, amely párharcokat a magasság hátrányunkból adódóan el is veszítünk. Egy kezemen meg tudnám számolni, hány gólt szereztünk az utóbbi èvekben az ellenfelek saját 16-nál eladott labdáiból, ezèrt nem is látom èrtelmèt a magasan megkezdett presszingnek. A holland válogatottat Koeman èpítette újjá, ezèrt bízok mèg mindig benne, főleg, ha megkapja a kèrt játèkosokat, ès nem gondolnám, hogy előrèbb lennènk egy újabb tiki-takázó spanyol edzővel.

 14. Jordi Alba a csapatunk legjobb támadó szellemű balhátvédje, aki ezt nem látja, az vakon van mi több, nincs cseréje, szóval kellene egy kiegészítő balbekk! 🙂

 15. A katalán RAC1 információi szerint a Barcelonának közel 200 millió euróval kéne csökkentenie a fizetéseket, így férnének csak be a La Liga szabályzatában szereplő 70 százalékos fizetési maximumba. A szabályzat ugyanis kimondja, hogy egy klub az éves bevételeinek 70 százalékát fordíthatja maximum fizetésekre. Ez a 70 százalék a katalánoknál jelenleg 110 a rádióadó szerint. Ergo a csapat fizetései együttesen nagyobb összeget tesznek ki, mint a klub teljes éves bevétele. A Barçának tehát sürgősen intézkednie kell. Eladni, akár ingyen is, kölcsönbe adni, akit lehet, legvégsőbb esetben pedig akár szerződésbontáshoz is lehet folyamodni. A klubnál jelenleg mindennél fontosabb Leo Messi szerződésének meghosszabbítása, aki a fizetése közel felét leadja majd, ugyanakkor még így is hatalmas összegről beszélhetünk. A Barcelonának tehát nincs más választása: meg kell válnia vagy alaposan újra kell tárgyalnia a kiemelt bérezésű játékosokkal szerződésüket. [Cruyffista]

 16. Ha már cserèkről van szó, simán benne lennèk egy Trincao-Adama Traorè cserèben, amiről írtak. Az a srác a szèlső vèdőtől a szèlső támadóig (mindkèt szèlen), a támadó kp-son át mindenhol bevethető. Egyik legjobban cselező, bivalyerős játèkos. Nèztem róla videót, kb. minden “gólpasszát” kihagyták a társai. Ha cserèk:
  Griezmann- De Ligt, Lenglet+ Pjanic-De Beek, Dembele+Coutinho ès sok pènz- Haaland, Grimaldo-Puig, hozzácsapjuk Umtitit ès Robertot bármelyik üzlethez. 🙂

  1. Szép elgondolások ,de sajnos az lesz,hogy Coutinho, Umtiti rajtunk marad, Pjanic ,Alena,Firpo apróért vagy kölcsön. Aki eladható Grizman, Brethwait most az EB után a kettőért talán 80 Milla. Dembele marad félszezonra,vagy fizucsökkentés vagy felbontani a szerződését,mert jövőre lelép ingyen. Lenglet talán 10 millió. Az Alba cseréről már olyan is lejött hogy egy az egyben Lutaroért, szerintem azért az Internél nem hülyültek meg teljesen,de akkor a föld alól is keríteni kell egy profi balbekket,ami 50 millió alatt ritka!

   1. Szerintem Coutinhoval es Umtitivel szerződést fognak bontani még ha pénzbe is kerül.
    Őket mindenképp kikell tenni a csapatból, Dembit, Lenglet,Pjanicot meg eladni vhogy.

 17. Ben Whiteot (???)50 millió fontèrt igazolja le az Arsenal. Nem gondolnám, hogy Lenglet 10 milliót èrne. Upamecano, ès Konate 50, illetve 40 millió euroèrt távozott Lipcsèből.

  1. Pl. Ha megkeresnèk az Arsenalt, 55 millió euróèrt nemhogy 1 játèkost, egy fèl csapatot igazolhatnának. Lenglet 25, Firpo 15, Neto 10, Umtiti 5. Kb szerintem mindegyik kezdő lenne a jelenlegi Arsenalban.

 18. Gayá 35, ezt nem én mondom, ez kivásárlási ár, ennyire még csak futja, főleg ha bárkitől is végre sikerül megszabadulni (Umtiti, Coutinho, Griezmann, Pjanic, Dembélé, Trincao (ő kölcsönbe!), Brathwaite, Neto, bánom is én ki), reális konkurencia lenne Jordinak, Firpo pedig szintén mehetne és kapnánk érte egy nem nagy, de valamekkora összeget (Semedoért annó 35-öt kaptunk, nála 20 is okés lenne), plusz Emerson érkezésével ő és Dest megoldja a jobbhátvéd posztot, Robertoból is lenne minimum annyi…akad itt azért ez-az, csak meg kell találni. De Ligt idén még valóban nem reális, de egy évig még a 3 fiatal (Araújo, Mingueza, Eric García) mellé nyugodtan maradjon Piqué a negyedik (Lenglet-vel és Umtitivel lesz ami lesz, csak jöjjön megfelelő ajánlat), viszont Albának már évek óta mondom, hogy kéne egy valós alternatíva (nem az életkora miatt), ha ez megvan, szerintem onnantól kezdve koncentrálhatunk kizárólagosan az eladásokra

 19. Tegnap írtam, hogy szeretnèm, ha fizikálisan erősebb lenne a csapat. Depay már bal szèlre megvan, vicces lenne Adama Traorè (Trincao csere, Dembele helyett, hiszen a mi kutyánk kölyke) jobb szèlre. Mind a kettő gyors, ès jól cselez. 2 bivaly. Itt egy rövid videó a válogatottbeli “találkozásukról”. 🙂
  https://m.youtube.com/watch?v=XdhrSog2ZKs

 20. Nem az igazolások pénzügyi fedezete az igazi probléma, hanem a kifizetendő bértömeg drasztikus csökkentése. Azt meg az isten se tudja, nemhogy Laporta, hogy hogyan lehet majd megoldani. Attól tartok, hogy hosszú ideig tartó pereskedés lesz belőle.

 21. Hivatalos: Az FC Barcelona bejelentette, hogy az OGC Nice élt opciós jogával, és 8,5 millió euróért szerződtette Jean-Clair Todibót. Ez az összeg különböző feltételek teljesülése esetén további 7 millió euró bónusszal nőhet. A Barcelonának nincs visszavásárlási opciója. Köszönünk mindent, és további sok sikert a jövőben!

  1. Na! Pont erről írtam tegnap!!!! Tobido eligazol nyamvadt 8,5 milláért. Umtititől még nem tudunk megszabadulni 5 -ért sem. Lenglet sem kell senkinek (minimum négy meccsünk ment el rajta)10-ért sem. Reméltem , hogy hármuk árát rádobjuk a Citynek Robertora,cserébe Laporte-ért. Aztán hátul középen meg is lennénk,végre lenne egy jó védősorunk sok év után ,(jobb hátul megvagyunk), persze az Alba kérdés még nyitva,vagy Firpo eladó akkor viszont hülyeség eladni Albát, mert oda is kéne egy penge balbekk. Középről mehet Pjanic és Fernandes(persze bukóval,kösz Bartó)talán bejön rajtuk 30 Milla.Ja és persze Alena 5-10. Akkor hármójuk 35 millió ,így már reálisabb ismervén eladási szerencsénket.Pláne ha az Arsenal ránk szakítja az ajtót Coutinhoért. Szerencsés esetben egy balek PL klub ad érte 35 -öt.Tegnap Braithwite lőtt egy gólt ,a PL-ből őt is vinnék, persze max 15 Milla. Hát gyűlik itt a pénz elméletben már 80-85-nél tartunk . Hozzágondoljuk Trincao -ért 15-öt ,és máris jöhet a félszezonos(Francia beteg ) pótlására Martinez, akit bűn lenne kihagyni mert Dembele 22-ben tuti lelép. Kész a csapat!!!!!

 22. Számomra érthetetlen, hogy minden megnyerése után Laporta elbocsájtja a női A-csapat edzőjét!
  Amúgy meg Ronald de Boer megjósolta, hogy a testvére mit fog elérni a válogatott edzőjeként… Koemanról is elmondta a véleményét… De Jong és Depay, a két sztárunk, nullák. Vijnaldum szerintem kitűnő focista, de sajnos matekozni is tud…

 23. …és Barcelonában senkinek nem szúrja a szemét, hogy Coutinhoért adtak 140+ milliót? Most meg jó ha 35-öt kapnak érte?

  1. Nem. Az egy más világ volt. Hiba volt anno túlárazva megvenni, de ennek semmi köze a mához. Ha akkor reális áron vettük volna, a mai piacon a sérülései után akkor is csak nagy veszteséggel lehetne eladni.

 24. Szerintem, ha idén nyáron mindenképpen el kell adni Dembelét, annyiért amennyit ajánlanak érte, mert jövőre ingyen menne.
  Illetve ha rajtunk marad és nem hosszabbít a nyár végéig, akkor fel kell bontani a szerződését. Nincs értelme egy esetleges fél évért itt tartani azért a fizetésért.

 25. Sokatoktól azt olvasom, hogy kell egy csatár egy VKP és egy középső védő, amivel egyet is értek, mert három ilyen igazolás mindenképpen kellene, de ezek rögtön a kezdőbe jönnénk, a pad még mindig nagyon de nagyon rövid lenne, sajnos. Így nem is lehet sokat várni a következő szezontól sem.

 26. Ahoz hogy erős, versenyképes csapatunk legyen, ahoz évek kéklenek. Erősíteni kell évről évre.

 27. Nem tudom ki látta a Holland meccset, de mekkorát hibázott De Light. Ekkorát hibázni ezen a szinten….. nagyon amatőr, főleg a meccs közepénél.

 28. Tebas nyilatkozata alapján a Barca az eladások 25%-át költheti igazolásokra. Ez megint milyen agymenès? Ha nem csökkentik a fizetèseket, nem indulhat a csapat, ha csökkentik, mi a … ez a 25%?

  1. És a fordítottját is mondta. Azaz, ha vásárolsz valakit, akinek a vételi ára pl. 10 millió, a bére meg bruttó 3, akkor ehhez a Barcának 52 milliót kell a bevételi oldalon felmutatni.
   Ennek megfelelően a négy új játékos (akiknek a vétele a fizetésekkel együtt kb. 40 millió) csak akkor kap játékengedélyt, ha a Barca kb. 160 milliót mutat a bevételi oldalon. Ez összejöhet játékosok eladásából és azok bruttó béréből. Lehetne új szponzorok behozatalával (eddig ilyenről nem hallottunk). Szóba jöhet a sociok plusz anyagi hozzájárulása. Valami van, de mikorra? Ráadásul csak kölcsön adnák. Mit szólna ehhez a LIGA? Száz szónak is egy a vége, eddig van kb. 10 milla (Todibó ára és bére). Még kell 150 millió.

   Amúgy maga a helyzet nem újdonság. Tebas pár napja konkrét számokat is mondott (épp ebben a cikkben le is írtam), Laporta pedig a közgyűlésen épp ezt a 100/25 arányt említette.

  1. Na , ennyit a M City és Robertóról ! Még hogy vitték volna! Marad náluk csere cseréje. Alba maradni akar lehet hogy a pénzéből is enged, Firpo viszont eligazol. Az hogy Alba nem viszi végig a szezont egyedül (sérülés,stb)a napnál is világosabb,akkor Firpo helyére kell hozni valakit padozni.

   1. Szerintem hátra már nem jön senki.
    Elpasszolják (végleg?, kölcsön?, bagóért?) Waguet, Umtitit és Firpot.
    Alba, Pique és Lenglet belemegy a fizetéscsökkentésbe és maradnak.
    Roberto szintén beleegyezik a bércsökkentésbe, felkerül a középpályára.
    Jobbhátvéd: Emerson és Mingueza
    Belső védők: Araujo, Garcia, Lenglet, Pique
    Balhátvéd: Alba, Dest, (Balde)

 29. Jordi Alba nemet mond egy esetleges távozásra. Elsődleges célja, hogy a következő szezonban is a Barcelonában folytassa.

 30. Junior Firpo nagyon közel áll ahhoz, hogy a Leeds United játékosa legyen. A Diario SPORT újságírója, Toni Juanmartí és az ESPN két barcelonai tudósítója, Moises Llorens és Samuel Marsden szerint az elmúlt órákban a Leeds felgyorsította a tárgyalásokat Junior Firpo ügyében. A 24 éves balhátvéd leigazolásában eddig az AC Milan számított favoritnak, ez azonban megváltozott. Toni Juanmartí szerint kb. 15 milliót fizet a Leeds Firpoért, míg az ESPN szerint még nem letisztázott, hogy milyen formában köttetik meg az üzlet, (végleges transzfer, avagy kölcsön kötelező vételi opcióval), de az FC Barcelona előbbit részesíti előnyben.

  1. Hogyne vehetnènk. De meg kell szabadulni a magas keresetű játèkosoktól, illetve minèl több pènzt összehozni a bevèteli oldalon. Ha Messi 70 milliós fizetèscsökkentèsèhez hozzávesszük:
   Griezmann 50
   Coutinho 34
   Pjanic 28
   Umtiti 24, èves bruttó fizetèsèt, azzal meg is van a 200 milliós bèrcsökkentès, ès ez nem a vège. Sok 4-5 milliós keresetű játèkos eladása, valamint Busquets, Alba, Pique, bèrcsökkentèse. Ha a megengedett bèrkeret szintet elèrjük, az eladott összegekèrt igazolhatunk.

   1. Tebas a 200 helyett 309-ről nyilatkozott.
    Kérdés mi a különbözet oka?
    Egyik megoldás, hogy a LIGA beszámítja Messi 70, illetve az újak 39 millióját.
    Másik megoldás, hogy beszámítják az erről az évről a következőre áttett 50 (bruttó 90) milliós bónuszt is.
    Mindenesetre tavaly ősszel és idén tavasszal is a LIGA számai voltak a mérvadóak.

 31. – A Barcelona figyeli a Sampdoria es a dan valogatott fiatal tamadojat, Damsgaardot. Korabban ugy tunt, az AC Milan fogja megvenni, de egyre tobb az erdeklodo… A Barcelona allitolag nem akar varni az EB vegeig, mert ugy gondoljak, jelentosen megno majd az ara, ami jelenleg 13 millio.
  – Braithwaite kozolte, hogy nem akar tavozni a Barcelonatol, mert jol erzi magat es ugy gondolja, az EB-szereples nagy lenduletet ad majd neki ahhoz, hogy folytassa a harcot a helyeert.
  – Alba tisztazta a klubbal, hogy figyelmen kivul hagyja az Inter es mas csapatok erdeklodese, csakis kizarolag a Barcelonanal hajlando folytatni. A hirek szerint bele fog menni a fizetescsokkentesbe is ennek erdekeben.
  – Firpo kozel a Leedshez. A Milanrol szolo hirek elcsendesedtek, valoszinuleg elalltak a szerzodtetesetol. A Leeds 15 milliot fizetne erte es mar a heten bejelenthetik.
  – Az AC Milan kolcsonvenne Coutinhot. Calhanoglut potolnak vele. A masik opcio a korabbi Barca-jatekos, Barca-nevelesu Rafinha, aki nem erzi jol magat Parizsban a keves jateklehetoseg miatt.

  1. Kiestek a portugálok, a franciák. Ma ezt teszik a németek, és elmondhatjuk, mi magyarok nem a halálcsoportban, hanem az egyik leggyengébben voltunk.

 32. Egyebkent ahogy elneztem tegnap Pogba jatekat, siman el tudnam kepzelni nalunk. 🙂 Lehet, hogy a MU-ban nem megy nagyot, de az nem feltetlenul jelenti azt, hogy nalunk se menne… Az mindenkeppen fontos szempont, hogy szinte balvanyozza Messit. 🙂 Szerintem jol kijonnenek…
  A masik a spanyol meccsen Laporte jateka.. Nekem ez a 2 igazolas boven eleg lenne. Jelentos erositest jelentenenek szerintem. 🙂
  Neto, Todibo, Umtiti, Firpo, Pjanic, Matheus, Coutinho, Dembele, Braithwaite, Trincao eladasabol ugy gondolom, ki is jonne ez a 2 jatekos.

  23 fős keret:
  Kapusok: ter Stegen, Pena
  Vedok: Emerson, Dest, Mingueza, Araujo, Pique, Garcia, Laporte, Lenglet, Alba
  Kp.: De Jong, Busquets, Pogba, Pedri, Puig, Ilaix, Roberto
  Tamadok: Messi, Griezmann, Depay, Aguero, Fati

 33. Ter Stegen / Pena

  Araujo / Mingueza
  Pique / Garcia
  Laporte / Lenglet

  Dest / Emerson
  De Jong / Ilaix
  Pogba / Busquets
  Pedri / Puig
  Alba / Fati

  Messi / Aguero
  Griezmann / Depay

  + Roberto

 34. Tudja valaki, hogy hogyan lehet egy játékossal egyoldalúan szerződést bontani? Nem kell fizetni neki?

  1. M.Fernandes szerződèsèt a mi nappal felbontották.
   Ez változó. Vagy fizetnek kártèrítèst, vagy közösen megegyeznek, a klub nem kap átigazolási díjat, a játèkos viszont szabadon tárgyalhat, hiszen klub nèlkülinek számít. 7 millióba került, jelenlegi èrtèke 1,5 a transfermarkt szerint. 5 èvre szerződött ide, 4 milliós fizetèsèrt. Umtitiből kiindulva, vegyük úgy, H. spórolunk 16 milliót. Beindult a vezetősèg…

 35. Örüljünk hogy elment. Legalább a fizetési keret ennyivel jobban áll.
  Nem igazán hinném hogy valaki is adott volna érte valamit.

   1. Pontosan ez kell egy 18-19 éves csikónak. Ebben a korban a meccsterhelés nem akadály, cserébe rengeteg tapasztalatot szív magába. 🙂

    1. Azért túlzásokba ne essünk: több mint 70 meccs egy évben, és a java lecserélés nélkül.

 36. Hivatalos: Konrad de la Fuente az Olympique de Marseille játékosa. A 19 éves amerikai szélső 3 millió ellenében vált klubot, a Barcelonának nincs [!!!] visszavásárlási opciója a játékosra. Ellenben egy esetleges jövőbeli eladás során az átigazolási összeg bizonyos százaléka a Barcelonát illeti majd meg. Sok sikert Franciaországban! https://uploads.disquscdn.com/images/2481c44f52dc72a5fa6b16d492d3671da334d6ff28e337be13198b7cd4bd801d.jpg

  1. Sajnálom, hogy így eltékozoltuk Konrad de la Fuente-t. Én nagy potenciált láttam benne. Maradt helyette pár here…

    1. Konrad: 6/21
     Dembélé: 6/30
     Trincao: 3/28
     Braithwaite: 2/29

     Vissza fogjuk sírni!

 37. Beárazódott a mi „halálcsoportunk”. Pedig 2x is győztünk (1-1 és 2-2), ahogy azt az elfogult hazai sajtó sulykolta. 😊

  1. Nagyon szép 3 napon vagyunk túl. Ez a 3 válogatott (nem a csoportbeosztás miatt) azok a válogatottak, melyeket kifejezetten nem szeretek (és még finom fogalmaztam). Őket hármójukat nem szeretek, sokak teljesen közömbösek számomra, és persze vannak azok, akiket a Barcas vonatkozások miatt közel állnak szívemhez (Argentína és Spanyolország).

    1. És van pár igazán szimpatikus csapat, mint Uruguay, Brazília, Anglia, Olaszország, akiknek jószívvel tudok drukkolni, hogyha számomra közömbös vagy nem kedvelt válogatottak ellen játszanak.

 38. Matheus Fernandes leigazolása számomra a Barto éra legnagyobb talánya. Miért volt rá szükség? Besem mutatták, egyszer cserélték csak be.

  Felfoghatatlan számomra!

  Arthur más tészta volt, ő benne Xavi utódját vízionálták, majd kipukkadt a lufi, kiderült hogy alibizni tud csak és a hozzáállása sem példaértékű.

  De Fernandes leigazolása szakmai szenpontból semmit, szószerint SEMMIT nem tett hozzá a csapat játékához. Nem tehermentesíteni jött, nem cserének, nem ígéretes tehetségként.

  Szóval én Laportáék helyében utána néznék Barto kétes üzleteinek, hogy milyen alapon fizet a csapat egy olyan játékosért és állja a fizetését aki egy szobanövény konkrétan. Ott van, de nem tesz hozzá semmihez.

 39. Teljesen új értelmet nyert ezen a tornán a “halálcsoport” kifejezés…

  1. Hát, jah. Minden csoportból van továbbjutó, csak a “halálcsoport”-ból nincs.

 40. “Az angolok, a belgák, a franciák, a hollandok, a németek, az olaszok, a portugálok és a spanyolok azt fontolgatják, a Szuperligához hasonlóan létrehozzák a kettő évente megrendezésre kerülő Nemzetek Szuper-bajnokságát. Remek ötlet. Pláne azoknak, akik a Szuperligát is támogatják. Akkor már válogatott szinten sem lesz meg a foci azon varázsa, hogy az un. kicsik is megmutathatják magukat, netalán még meglepetést is okozzanak?”

 41. Csak elgondolás szintjén……
  Milyen kolosszális magasságba kerülhetne Messi ha azt mondaná…
  Hosszabbítok 2 évvel és nem kérek fizut. Sokat köszönhetek a klubnak, szeretem és ezzel támogatom a szeretett csapatomat.
  Nem igazán hinném hogy megérezné a fizetése hiányát. De mégis mekkora lenne. Tudom hogy megérdemli még van sok léhűtő, de mégis mekkorát szólna a dolog.

 42. Megtörtént a spanyol bajnokság 2021-2022-es sorsolása.
  Az 1. fordulóban a Barca a Real Socied ellen játszik hazai pályán (augusztus 14-15).
  A Real Madrid elleni mérkőzések időpontjai: október 23-24 (otthon) és 2022. 03.19-20 (idegenben).

 43. A klub kèrvènyezte, hogy Pedrinek ne kelljen mennie az olimpiára, a spanyol szövetsèg megtagadta. Ez mi??? Az FC Barcelona fizeti a fizetèsèt, ha lesèrül mi lesz? 18 èvesen egy egèsz szezon, egy EB, ès egy olimpia. Dembele sèrülèsèèrt kaptunk 1,7 millió kárpótlást, ès talán állják a fizetèsèt a sèrülèse alatt, közben bukhatunk 50 milliót, ha jövőre ingyen távozik. Pedrinek szintèn 2022-ig van szerződèse, mi van ha lesèrül? Transfermarkt 70 millióra becsüli. Ez agyrèm, hogy a szövetsèg ilyet megtehet.

  1. Véleményem szerint mivel az Olimpia nem a FIFA/UEFA által szervezett rendezvény, így a klub nem köteles elengedni a játékosait. Újabb konfliktus a láthatáron?

 44. Az FC Barcelona szerződéshosszabbítási ajánlatot tett Sergio Busquets-nek 2025-ig. Viszont a fizetése 50%-al, azaz a felére csökkenne, ugyanis a béreket nagy mértékben csökkenteni kell. Busquets a Barçában szeretné folytatni, és teljes mértékben megérti a klub rossz anyagi helyzetét, így várhatóan elfogadja majd az ajánlatot. [Xavi Campos]

 45. Pedri: “Nem vagyok fáradt, hiába játszok sok meccset. Imádok futballozni, és minél többet játszom, annál jobban élvezem a focit. Gyerekkoromban sokat foglalkoztam az atlétikával. Ez rengeteget segített nekem az állóképességem fejlesztésében. Ugyan rövid távon sosem voltam igazán gyors, de hosszú távon ez előnyömre vált.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük