Messi szerződése néhány órán belül lejár

Laporta nyugalomra szólít fel Messi szerződéshosszabbítása ügyében.

Messi szerződése néhány órán belül lejár

Lionel Messi szerződése ma éjfélkor lejár a Barcelonánál, de Joan Laporta elnök nyugodt marad az egész helyzetet illetően.

Az elnököt szerdán különböző riporterek fogadták a klubnál, és a Mundo Deportivo szerint volt néhány szava azokhoz, akik Messi jövőjével kapcsolatos híreket várnak. “Legyetek nyugodtak” – hangzott az elnök egyszerű üzenete.

Szinte biztosnak tűnik, hogy Messi meghosszabbítja a Barcelonánál való maradását, a spekulációk szerint további két évre ír alá, majd az MLS-ben az Inter Miamiban folytatja.

A Catalunya Radio jelentése szerint a tárgyalások “jó előrehaladott állapotban vannak”, de még nem teljesen megerősítettek, és a “szerződés bonyolultsága mindent késleltet”.

A bejelentés elmaradása azonban mindenképpen szalagcímeket generál, mivel a Barcelona csapatkapitánya kevesebb mint 12 órán belül szabadügynökké válik, hacsak nem jelentik be végre a hosszabbítást éjfél előtt.

Messi jelenleg az argentin válogatottal a Copa Américán szerepel, és legutóbb Bolívia ellen fordított, két góllal és egy assziszttal a La Albiceleste 4-1-es brazíliai győzelmében.

A győzelem azt jelenti, hogy Argentína szombat este Ecuador ellen negyeddöntőbe jut, egy újabb győzelemmel pedig Kolumbia vagy Uruguay ellen elődöntőt játszhat.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
10 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pedri

fura mód jelenleg Messi nem a Barca játékosa ha aláírja a szerződését akkor őt is ingyen igazoltak le

Raven1975

https://index.hu/sport/futball/2021/07/01/lionel-messi-mar-nem-a-barcelona-jatekosa/
____________________________________________________

Laporta: “Messi maradni akar, mi azt akarjuk, hogy maradjon, minden rendben van. Mondanám, hogy lezártuk az egyeztetéseket, de még nem. Van néhány kérdés a Pénzügyi Fair Play miatt, azon vagyunk, hogy mindkét fél számára megtaláljuk a legjobb megoldást.”

sunt

Laporta a szurkolók miatt nincs abban a helyzetben, hogy ne próbáljon meg minden tőle telhetőt, hogy megpróbálja leigazolni Messit.

Olympos

Laporta arra hivatkozik, hogy az FFP miatt vannak gondok? Ha Messi megtartása lebegett a szemei előtt, akkor minek hozott 4 új játékost? Emerson megvétele és az Ő illetve a másik 3 játékos bére kb. 40 millió. Ezzel csak csökkentette a pénzügyi lehetőséget Messivel kapcsolatban! Mit is mondott? Ha vásárolok 25 millióért, akkor ahhoz 100 millióval kell csökkenteni a kiadási oldalt, vagy 100 millióval növelni a bevételi oldalt. A 4 igazolás esetében ez 160 milliót jelent. Hozott ennyi új szponzort és/vagy eladott annyi játékost, akiknek a bére és a kapott eladási összege eléri a 160 milliót? Nem. Eddig csak a PR ment. Megjelenésben és dumában egyaránt.

Kritizator

A 4 játékos a jövőnek kell, Messi már (inkább) a múlt.

Olympos

Itt nem a játékosok életkoráról van szó, hanem arról, hogy a klub tudja mekkora pénzügyi bajban van, hogy a megengedett 70%-os bérplafon 100%-on van, erre még igazolok, hogy 110% legyen. Majd pofátlanul sorra kezdeményezem, hogy a játékosok mondjanak le a fizetésük 30-50%-áról.

Perez ettől ezerszer tisztességesebb a játékosaival. Tavaly ősszel és januárban nem igazolt. Mert megmondta, nem tudna a játékosok szemébe nézni, hogy új játékosokat hoz, a jelenlévőktől meg párhuzamosan bércsökkentést kér.

Igaza van mindegyik játékosnak, aki nem akar távozni. Jogosan teszi fel mindegyik a kérdést önmagának, miért pont Ő hozzon áldozatot azért, mert a klub rossz döntéseket hoz illetve hozott évek óta? Akinek meg egyoldalúan felmondanak, remélem a jog útjára terelik az ügyüket.

Olympos

Laporta ma találkozik a LIGA elnökével, Tebassal. Van mit megbeszélniük.

Eminusz

Azt olvastam, hogy a penzugyi fair play miatt most nem is lehet targyalni Messivel. :/ Mivel lehart a szerzodese, igy nem hosszabbitasnak minosulne az o szerzodese, hanem uj igazolasnak, ahol teljesen mas penzugyi felteteleknek kell megfelelni.
Ebbol en azt szurom le, hogy addig, amig itt van Pjanic, Coutinho, Dembele, Umtiti es tarsaik, addig Messi “ujraigazolasa” is csuszik. Ha nincsen irantuk erdeklodo (marpedig nagyon ugy tunik, hogy nincs), nem tehetunk mast, fel kell bontani a szerzodesuket! Mivel igy penzt nem latunk beloluk, bele kell torodnunk, hogy Messi lesz az utolso igazolasunk.

Olympos

Nem egy fáklyásmenet lesz a szerződések egyoldalú felbontása. Nagyon-nagyon nyomós oknak kell lenni ehhez. Én egyik játékosnál sem látok ilyet. A pénzügyi helyzet nem az, az hogy az edző kit játszat és kit nem, az nem az, hogy egy játékos lesérül, az szintén nem az. Ráadásul senki nem kötelezte a klubot, hogy kimaxolja a 70%-os bérplafont, senki nem mondta a klubnak, hogy hitelre és részletre vásároljon játékosokat. A klubot is kötelezi a szerződés. Ahány felmondás, annyi per lesz. Kérdés, miként tekint ezekre a LIGA illetve a játékosok szakszervezete. Talán épp ez is terítéken lesz ma a Laporta-Tebas találkozón.

Raven1975

Nagyjából kiderülni látszik, mi is történik most Messi szerződése körül, az egyik, hogy azért akarta mindenképpen kivárni a klub (is) az előző szerződés lejártát, mert megpróbálta elsütni “új igazolásként”, ami kedvezőbb lett volna egyes szempontokból. A média szerint ez nem sikerült, kevés idő telik majd el a két szerződés időpontja között.

A másik, hogy a szerződés egyedisége (2 évre szólna játékosként, a későbbiekben, mint a klub nagykövete szerepelne) miatt a fizetési sapka egy kérdéses pont. Erről a napokban állítólag tárgyalni fog Laporta és Tebas, a klub célja értelemszerűen az lenne, hogy Messi fizetése főleg a későbbiekben ne terhelje a klub költségvetését kedvezőtlenül. [Tot El Camp]

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x