Négy dolog, amit a nyáron megtudtunk a Barcelona új csapatáról

Kiadós olvasni való.

Négy dolog, amit a nyáron megtudtunk a Barcelona új csapatáról

Érzelmes nap volt ez az Estadi Johan Cruyffban, amikor a szurkolók megismerhették a Barcelona csapatát, amely minden idők legnagyobb játékosa nélkül vág neki az új szezonnak. Még akkor is visszafogott volt az öröm, amikor a legnagyobb olasz csapat fölé kerekedtek.

Egy kétségbeesetten optimizmust kereső klub számára nehéz volt engedni, hogy ez megnyilvánuljon, még akkor is, ha a játékosok, új és régi arcok egyaránt, erős teljesítményt nyújtottak, ami remélhetőleg a jó dolgok jele.

Mostantól a hónap végi átigazolási időszak végéig még sok minden történhet. A Joan Gamper-meccsen furcsa volt látni, hogy ilyen sok arc ennyi játékpercet kapott, miközben azt mondták nekünk, hogy biztosan távoznak az ajtón.

Egy dolgot megtanultunk a nyáron a Barcelonánál, hogy napról napra kell venni a dolgokat, mert semmi sem ígérkezik holnapra.

De volt lehetőségünk arra is, hogy izgalmas új játékosokat fedezzünk fel, akik bármit megtennének azért, hogy a világ legjobb klubjában játszhassanak.

Most, hogy Lionel Messi továbbáll, hogy új klubnál írjon történelmet, lehetetlenül nagy nyomot hagyott maga után. Ehhez egy egész csapatra lesz szükség, amely együtt teszi ezt meg.

Ezen a héten láthattuk, milyen két irányba mehetnek az erőfeszítések.

Megfelelő taktikával és felállással a Barca rendelkezik a tehetséggel, hogy bárkit legyőzzön, ahogy azt a Juventus ellen is tette. Ha elrontja, akkor a gyengébb ellenfelek ellen is kiszolgáltatottá válik, ahogyan azt a motivált FC Salzburg is megmutatta. Ha egyszer elkezdődik a szezon, nehéz lehet visszacsinálni a dolgokat, ezért Ronald Koemannek már az elejétől fogva tervvel kell rendelkeznie, és már rengeteg információt gyűjtött össze a döntéseihez.

Nézzünk meg néhány dolgot, amit a nyáron megtudtunk a csapatról.

Ez Memphis csapata, ha hajlandó vállalni a nyomást.

FC Barcelona v Juventus - Joan Gamper Trophy

Mindannyian tudtuk, hogy Memphis Depay tehetséges, és lenyűgöző számokat produkál az Olympique Lyonban.

Végül azonban nehéz volt másként tekinteni a szerződtetésére, mint arra, hogy Ronald Koeman egy kívánsága teljesült, hogy az elképzelései szerint építhessen csapatot. Tévedés.

Memphis eddig villanyfényes, és a Barca-szurkolók kiszakadhatnak a szomorúságból, tudván, hogy van egy izgalmas játékosuk, aki gólokat tud lőni és show-t tud nyújtani.

Ami a leginkább kiemelkedik, az a magabiztossága. Bizonyos értelemben ez könnyebb, ha nem Messi árnyékában játszik, és elgondolkodtató, hogy a nagy távozásának nagy pozitívuma, hogy más játékosok végre kitörhetnek. Antoine Griezmann jut eszembe.

Memphis különösen a csapattársai alatt gyújt tüzet, és fontos dolgokban mutat példát.

A Juventus ellen egy korai gólt szerzett egy pontos befejezéssel, később pedig egy tökéletesen helyezett szöglet után Martin Braithwaite-nak adott asszisztot.

Memphis mindent magabiztosan és szándékosan csinál, és ez a labda mindkét oldalán így van.

Dinamikusan fut előre, feltartja a védőket, és a kapu előtt védekezik.

Az energiája ragályos. Griezmann láthatóan élvezi a vele való játékot, és a többi játékos is igyekszik megszerezni Memphisnek a labdát.

Vajon bírja-e a nyomást, amit a Barcelona sztárjaként jelent?

Úgy tűnik, hogy akarja. És van egy kis előnye Sergio Agueróval, Ansu Fatival és Ousmane Dembelével szemben.

Izgalmas lesz látni, mire lesz képes a Barca mezében, és a legnagyobb rajongója ott lesz mellette az oldalvonalon járkálva.

Yusuf Demir az előszezon kiemelkedő játékosa.

FC Barcelona v Juventus - Joan Gamper Trophy

Minden nyáron számíthatunk arra, hogy az előszezonban felbukkan egy olyan fiatal játékos, akire nem számítottunk.

Yusuf Demir visszafogottan érkezett, és arra számítottunk, hogy a Barca B-ben tölti majd a szezont.

Mivel Messi távozott, és sokan mások sérültek vagy formán kívül voltak, Demir ellopta a show-t az előszezonban, és úgy tűnik, hogy esélyes arra, hogy az első csapatban is rendszeres szereplő legyen.

A Nastic Tarragona elleni első előszezonmeccstől kezdve, ahol Koeman 4-3-3-as játékrendszere alatt a jobbszélen játszott, úgy vetette bele magát az eseményekbe, mintha küldetése lenne, hogy ne pazarolja el ezt az életre szóló lehetőséget.

Nagyon technikás, de nem veszi túlzásba ezt a biztosra menő játékot. Demir megmutatta, hogy közvetlen, pozitív és veszélyes, ha a labda a lábánál van.

A Juventus ellen a középső középpályára dobták, és megtalálta a módját, hogy ugyanolyan hatékony legyen az új pozícióban is. Most, hogy Koeman látta a sokoldalúságát, és azt, hogy sokféleképpen képes befolyásolni a játékot, nem lenne meglepő, ha az első néhány meccsen perceket kapna.

Nagyon jó formában fejezi be a nyarat, és kiérdemelte az edző és a szurkolók bizalmát is.

Szép munka, Yusuf, hamarosan újra találkozunk.

Lehet, hogy őrségváltás következik? Nem valószínű

Ronald Koeman nagy szívességet tenne magának azzal, ha bizalmat szavazna a fiatalabb játékosoknak.

Pedri esetében tudjuk, hogy nem ellenzi ezt, de az idei előszezonban aggasztó jeleit láttuk annak, hogy ugyanazokat a régi arcokat kívánja bevetni.

Sergi Roberto, Gerard Pique, Jordi Alba és Sergio Busquets mind-mind kiemelkedően szerepeltek.

Bizonyos mértékig ez várható volt, tekintve, hogy korlátozott lehetőségek állnak rendelkezésére.

Láthattunk volna többet Alejandro Balde-ból és Riqui Puigból? Reménykedtem benne.

Most úgy tűnik, Koeman konzervatív lesz, és a legtöbb tapasztalattal rendelkező srácok mellett marad, még akkor is, ha ezek közül néhányat traumatikus emlékek szennyeznek be.

Ha a Barca pontokat veszít, akkor megbocsátható lenne, ha azt látnánk, hogy ez azért történik, hogy az akadémia termésének lehetőséget adjon.

Másrészt viszont már az első pillanattól kezdve büntetést kap, ha ugyanazokat a régi arcokat látjuk, akik ugyanúgy veszítenek el nagy meccseket, mint ahogyan azt évek óta látjuk egymás után.

Azt tanácsolom, hogy a játékosok valóban versenyezzenek minden lehetőségért, amit kapnak. Ez a fiatalok önbizalmának növelésével kezdődik.

Yusuf, Gavi, Nico, Riqui, Balde és a többiek már mutattak eleget a nyáron ahhoz, hogy ezt igazolják.

Szép munka, hogy Riqui gondoskodott arról, hogy Koeman utolsó emléke a nyárról egy abszolút gyönyörű golazo legyen egy fiatal játékostól, aki csak egy esélyt keres a bizonyításra.

Messi nélkül egységesnek kell lennie a Barcelonának

FC Barcelona v Juventus - Joan Gamper Trophy

A Barcelona és Argentína is túl jól tudja, hogy Messi milyen biztonságot nyújt.

Mi történik, ha ezt elszakítják tőlük? Hamarosan kiderül.

A jó hír az, hogy a Barca hemzseg a tehetségtől. Koemanon múlik, hogy a fantáziáját használva a legtöbbet hozza ki belőle.

Valószínűleg senki sem fog 30 gólt lőni. Bár Memphis vagy Griezmann képességeit nem vetném el. Vagy akár Ansu, ha megengedem magamnak az álmodozást.

A siker ebben a szezonban egy összeszokott csapatmunka lesz. Kemény munka, pressing, kollektív védekezés, és kreativitással és veszélyes szándékkal való támadás.

A Juventus ellen egy olyan csapatot láttunk, amely még mindig hajlamos a labdabirtoklásra, és egy olyan csapatot is, amely az ellentámadásoknál sebezhető.

És mégis, az összképet tekintve minden klappolt.

A Barca egy lenyűgöző ellentámadásból szerzett góllal nyitotta a meccset, amelyet Yusuf Memphisnek adott, majd egy szögletrúgásból szerzett egy jellegtelen gólt.

Talán ez volt a fejlődésük korai jele a Messi utáni korszakban? Túl korai lenne megmondani, különösen a hét eleji katasztrofális ausztriai meccs után.

De a játékosok motiváltnak tűnnek. Koemannek nincsenek kifogásai. Meg kell találnia a taktikát, a formációt és a rotációt.

Úgy néz ki, hogy egy 4-3-3-at fogunk látni, és őszintén szólva kiegyensúlyozottnak és hatékonynak tűnt, a játékosok elég jól beleálltak a szerepükbe. Az egyetlen alkalom, amikor a csapat rosszul nézett ki a nyáron, az Koeman szétesett kísérlete volt a Salzburg elleni 3-5-2-vel.

Végül is nagyon sok értékes tapasztalatot szerzett. Tudja, hogy mely játékosok a legelszántabbak, és megtalálta azt a formációt, amely jól illeszkedik a játékosaihoz.

Vajon képes lesz-e hétről hétre következetesen motiváltan és felelősségteljesen tartani őket?

Vannak aggályaim, de bármennyire is sötét volt ez a hét, izgatottan várom, hogy mit hoz az új fejezet az FC Barcelona történelmében.

Nincs jobb alkalom, mint a jelen, hogy felálljunk és megragadjuk a napot.

Nincs jobb gyógyszer a győzelemnél.

Reméljük, hogy ez a csapat készen áll arra, hogy kitegye a szívét, és adjon valami okot az egész világon a szurkolóknak az örömre.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
133 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mindegy

https://www.sport.es/es/noticias/barca/vacacions-joan-laporta-laporta-vacaciones-ibiza-leo-messi-11979520
Mert megérdemli meg amúgy sincs semmi fontos dolga most hiszen minden a legnagyobb rendben!
Jó pihenést elnök úr 🙂

kritizator

Mért? Egész nyáron dolgozott Messi magtartásán, elfáradt:(

Mindegy

De amúgy te ezt elképzelhetőnek tartod? vasárnap kezdődik a bajnokság játékosok nincsenek regisztrálva millió gond és akkor leugrik nyaralni pár napra?
Én már nem is tudom mit gondoljak! A sajtó egyfolytában kamuzik vagy ez az ember egy kretén?

kritizator

KABARÉ!

Lehet, hogy mégis marad Messi?

https://www.goal.com/hu/h%C3%ADrek/ez-mar-kabare-a-barcelona-megis-megtartana-messit/1czt4z9lm9eip18ltcpgjefokg

Csak azt nem értem, ha eddig nem volt pénz rá, most miből lesz???

Barca 30

Istenem, legyen igaz. Messit csak barca mezbe tudom elképzelni, az is furcsa volt mikor argentin csikosba volt.

Mindegy

szerintem kacsa! Nem nagyon vették át más lapok a hírt és már 9 óra…mindenhol a psg-ről írnak
de ennél a klubnál bármi lehetséges 🙂

kritizator

Bár Farkas Norbi is ezt mondta Balázséknál! (hogy magától vagy a pletykáktól)?

BarcAti

Négy mosolygós arc, akik semmit sem tettek azért, hogy Leo maradhasson.
Barátok? Más jelzőt használnék rájuk.

https://player.hu/sport-3/30-ezer-nezo-lehet-a-camp-nou-ban-es-megvan-leo-messi-utodja-is/

kritizator

Színészek:)

Mindegy

https://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/barca-van-visszaut-egy-utolso-ajanlat-lionel-messinek-sajtohir-2843773?fbclid=IwAR1Lc7mn7PvD65jjnGOyNCny4wtdD-7S4YIhRMpMKoleiKueZM20L3xfYDM##

“a Barca ügyvezető igazgatója kedd hajnalban ült tárgyalóasztalhoz Messivel.”

Ja képzelem 🙂
hajnal kettőkor leültek a konyhaasztalhoz beszélgetni 🙂

Olympos

Az FCB-nek és Messi apjának még van miről tárgyalni.
Itt van pl. hogy a klub meg akarja akadályozni, hogy Messi a PSG játékosa legyen.
Itt van, hogy a klub valószínűleg tartozik még pár tízmillióval Messinek. A kiszivárgott szerződésében rengeteg volt a bónusz. A tavaly őszi bértárgyalás alapján ezen bónuszok egy részének kifizetését későbbre tolták. Ennek nagyobb része épp Messit illeti meg. Mikor és hogyan kapja meg? És még ki tudja, mennyivel lóg a klub a játékosnak.
Ne legyen igazam, ne ezek legyenek a témák. Amíg nem kötelezi el magát Messi egy másik klubhoz, lehet csoda.

Barca87

Szerintem max. arról tárgyalnak hogy milyen formában kapja meg a ki nem fizetett pénzét.
Nálunk hetek óta nincs távozó, ami nagyon aggasztó számomra, de még valami új szponzor szerzésről sem hallani, amivel nőne a bevétel.
Én a távozni nem akarók miatt aggódom, ez megnehezíti a jövőbeli építkezést. Kellene a hely a bérköltségben hogy legyen esélyünk a jövőben minőségben igazolni.

Frenkie82

Szerintem nem hogy új szponzorok fognak érkezni, hanem meglévő szponzorok fognak távozni… De ne legyen igazam…

Tot El Camp

Pedri visszatért Barcelonába, és elérhető lesz az első bajnoki meccsen a Real Sociedad ellen. A fiatal középpályás lemondta a nyaralást/pihenőt, amit a Barça adott neki, mert vasárnap már játszani szeretne.

kritizator

Ilyen egy elkötelezett játékos.
Bár vissza ne üssön valami sérüléssel.

julio Alberto

Messi nagyon sokat tett a Barcelona csapatáért,köszönet érte és sok sikert kívánok neki új csapatában.Sajnálatos hogy ilyen méltatlan körülmények között ért véget a Barcelonai karrierje,reméltem hogy a neki kijáró tisztelettel fognak búcsúzni tőle a klubnál.Végett ért egy nagyszerű és sikeres korszak,most már előre kell tekinteni mert a Barcelona csapatának ahogy eddig is azután is az elitben a helye.Sokakkal ellentétben én látom borúsnak a jövőt,hiszem Messi nélkül is remek kerete van a Barcelona csapatának.Depay,Emerson,Eric Garcia remek igazolások,és Agüero is az lehet ha végre elkerülik őt a sérülések.Giva.Balde duó is szép jövő előtt állhat.Puig is végre több lehetőséget kaphat mint eddig.Ter Stegen-Emerson,Pique,Araujo,Alba-Pedri,Busquets,de Jong,Coutinho-Griezmann,Depay alapcsapat nekem elégé versenyképesnek tűnik.Neto,Dest,Eric Garcia,Puig, ha felépül Agüreo,Fati,Dembelé trió sok variációs lehetőséget ad majd a Barcelona csapatának ebben biztos vagyok.Csapatként ez a társaság szép és eredményes játékra lehet képes úgy hiszem.Nyilván nem lesz egyszerű történet,mert a csapatépítés hosszú és időigényes folyamat de a fenti játékosok egyéni képességei ezt a időt jelentősen csökkentheti.Koeman erre a feladatra úgy gondolom alkalmas szakmai vezető.Ami Laportát illeti,remélem tanult elődje hibáiból.Nem fog ésszerűtlen szerződéseket kötni a játékosokkal és főleg nem módosítgatja azokat évente,mert az bizony az újra a jelenlegi problémákhoz fog vezetni.A klubvezetéshez ért egyszer ezt már bizonyította számomra anno.Nagyon várom a szombati kezdést a Real Sociedad ellen ott sok mindenre választ kapunk arra hol is tart a csapat.

Frenkie82

Szerintem sem rossz annyira ez a keret… Nézegettem én is pl. a támadókat, Depay, Agü, Dembi, Grizi, Fati, Bréjti és a variációs lehetőségek elegendőek lehetnek… Mögöttük a középpálya Coutinho, Puig, Pedri, Frenkie, Busi…picit szűk… Ok ott van még Pjani, de ő valszeg visszamegy a Juvéba…ja és Robi is tud játszani a középpályán… A védelem is oké lehet, főleg ha Langlét elküldik, akár Umtitivel együtt… Dest, Robi, Emerson a jobbon, középen Piké, Garcia, Araújo… Mingu ugye a védelemben bárhol tud játszani… Baloson ott van Alba… Kapusok rendben, Stégi, Neto, Pena több mint elegendőek… És akkor még a B-ből is fel lehet tölteni a keretet pár tehetséggel… Demir, Moriba, stb. Kérdés az is, kik távoznak még… Meglátjuk… Más választásunk úgy sincs… Vagy kitartunk a klub mellett, vagy nem… ezt mindenkinek szíve joga eldönteni… én biztos nem leszek P$G, vagy City drukker 😉 Nálam van a Barça és vannak olyan klubok más bajnokságokból, amelyekkel úgymond szimpatizálok picit, máshogy ugyanis nem tudnék egy meccset sem nézni a többi bajnokságból (Inter, Dortmund, Arsenal, Benfica, Marseille, Ajax…)

Barca93

Én sem látom annyira tragikusan a helyzetet viszont pár játékos helyzete elég kiábránditó pl: Alba jó játékos de túl sokat jár a szája, néha borzasztóan játszik, remélem Koeman játszatni fogja Baldét is és nem az lesz h Alba viszi végig a szezont.
A következő ilyen személy az Roberto. Semmi helye nincs a csapatban, sem jobbhátvédként sem a kpn ő csak elveszi a helyet a fiataloktól mint például Gavi és Puig.
Pique helyzete is kérdéses vele úgy vagyok mint Albaval, nem szívesen látnám minden meccsen a kezdőben,bekell épiteni Garciat és ott van még Mingueza is. Araujo nálam fix kezdő.
Busquetssel is ez a helyzet ne kezdjen minden meccsen mert csiga lassú de tud tanári módon is focizni.
Ha Pjanic,Umtiti,Lenglet hármast eltudnánk passzolni máris jobb lenne a helyzet.
És akkor még marad kérdőjelnek Coutinho és Dembi.

Eminusz

++++ 🙂

Frenkie82

Viszont ami az itteni posztokat, hozzászólásokat illeti…régen a régi Barcanoticias-on elég volt a legutóbbi X hozzászólásra klikkelni és kihozta, ki mit, és melyik poszthoz írt… Ezt nem lehetne valahogy megoldani? Látom, hogy XY hozzászólt adott cikkhez jobb oldalt, de ha ráklikkel az ember, nem oda ugrik, hanem magához a cikkhez és utána lehet keresni, hogy hol is van az a hozzászólás, főleg, ha egy régebbi hozzászólásra válaszolt az illető… Nagyon nem jó így… nem vagyok se szerkesztő, se senki, de ha régebben ezt meg lehetett oldani, akkor lehet itt is meg lehetne… Jobb lenne válaszolni, reagálni, stb. Átláthatóbb lenne… legalábbis szerintem…

Red Cule

Egyetértek Barcanotias írásával.

GINGA10BRAZIL

Akik egy picit is reménykedtek 🙂 Messi ebben a pillanatban a PSG játékosa !!! Ebben a pillanatban erősítették meg a szlovák lapok és ami számomra meglepő , hogy a 30 as mezt választotta , amivel legelőször mutatkozott be a Barcába 🙂 Hopppppáaaaaaa Neymar / Messi újra együtt juhúuu 😉 bocsi ez nem nektek szól !

GINGA10BRAZIL

Ami meg elképesztő , hogy ugye Neymar felajánlotta a 10 mezét Messinek , de ő azt mondták elutasította , (óriasi ember , a törpe méretű zseni 🙂 ezzel is bizonyítva Neymarhoz fűzött tiszteletét , szeretetét 🙂 Reszkess Európa megvan az új Galaktikus csapat , nevén ! P S G !

Frenkie82

Szia Te, Te P$G30IngaGinga10brazilneymarMessiMbappé! Figyelj már ide egy picit!!!! Nincs olyan, hogy “divatpárizsa’laelkalefidenasser1970ótavancsakP$G@blog.hu vagy valami ilyesmi??? Ha kell segítünk keresni, vagy csinálhatsz egyet magadnak, csak húzz már el innen… Köszi előre is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De gyűlölöm a divatdrukkereket… Pffff… bocsi mindenkitől, de már kezd elegem lenni belőle…

MagicBarca9

Engedd el….tudod,tipikus troll.ha senki nem vesz tudomást arról,amit itt fecseg,akkor eltűnik egy idő után 🙂

Red Cule

Hívhatnátok Qatari Oilnak is, pontosabb lenne.

GINGA10BRAZIL

Frenkie82 – bocs báttya 🙂 , de nincs nálam zsebkendő ! muhahahaaa xddddddd

GINGA10BRAZIL

Én soha nem voltam úgy igazán csapatszurkoló , sokkal inkább játekos függő főleg a 3 örök kedvenc ahol épp játszott Ronaldinho/Neymar/CR7 annak a csapatnak drukkoltam 🙂 Szerettem a Barcát , Realt , Man utd most meg PSG xddd! De nem azé vagyok , hogy itt bárkibe belekössek ! Nem vagyok az az ember 🙂 Én csupan , egy elképesztő foci szerető ember vagyok , aki mindig a legszínvonalasabb , legszebb , leglátványosabb focit akarja látni ! Ezért is örülök nagyon Messinek a Psg be , mert amolyan fociporno szaga lesz újra az egésznek Neymarral együtt 🙂

Robi71

CR7 hogy kerül képbe. Annyira messze áll tőle a joga bonito, mint tőlem. 🙂

Frenkie82

Az nem baj 😀 Van pár aranylasztija 😀 Az kiváltja a jogabonítós játék hiányát 😀 Főleg ha ő is megy majd az 51 éves klubhoz 😀 Akkor lesz majd csak igazán Ginga-orgia 😀

kritizator

még csak 51 éves?
300 év múlva kisebb lesz a különbség (mármint az arány)

Eminusz

Hagy szomoritsalak mar el en is egy kicsit. A 2 kedvenced Neymar es CR csapattarsak lettek volna, ha Messi nem megy a PSG-be. :))

GINGA10BRAZIL

Robi bátyám , de nagy forma vagy 🙂 CR7 et nem tartod vlmi nagyra XD !? Igaz , nem egy Ronaldinho/Neymar zsugás , azért a bicikli cselek még a mai napig se kopnak 😉 Viszont , én CR t a MAn utd be szerettem meg 🙂 szerintem ott még kimondottan egy erős kategóriájú driblőr volt ! Szerintem Ronaldo igenis nagyon latványos volt a Mencseszteri éveiben ha a cseleket veszük alapul . Mert tény a Margitba má amolyan ” csak befejező” volt , néha egy két szép megmozdulással 🙂 De figyu , viszont ha összegezni kéne Ronaldót , nálam 4 ! Hisz majden mindenbe ott van ! Jól cselez , jól fejel , érzi a kaput , jó a technikája , igaz passzolni azt nem igen tud xddd , de hát ő se tökély 🙂 De számomra CR é minden idők legszebb gólja , az a bizonyos OLLÓ A JUVE ELLEN 🙂

Frenkie82

…és az smafu, hogy terpeszugrásba és hisztibe is ő a focitörténelemben a No.1.?????

GINGA10BRAZIL

Frenkie 82 – 😁

GINGA10BRAZIL

Frenkie 82 – 😆 erről most Puzsér jutott az eszembe , mikor modta , hogy nagyon nem örülök Ronaldo érkezésenek a Juveba ! Rosszul vagyok a bicikli cseleitől , mert túlságosan öncélúak ! Nem játszik át vele senkit 🤣 , csak azok a flik flakkok arra jók , hogy elmondhatja vele , hogy , HELLÓ , ÉN VAGYOK AZ RONÁLDÓ , oszt közbe meg senkit nem érdekel a bicikli cselei 😅 Meg , hogy az a bizonyos póz , mikor főleg szabadrúgásnál szét terpeszti magát mintha ő lenne a Janika , es aztán felékúrja 20 méterrel 🤣🤣🤣

Frenkie82

De te mégis “szereted” Roncikát… Szerintem még őt mindenképpen vinni kellene a P$G-be… Patent lenne 😀 Főleg neked… 😀 Gondolj bele 😀 PayPal Jr., Mbappé, Krisztina7, Messi… 3-3-4-be játszanának… 😀 Takarófóliát kellene tenned a padlóra, kanapéra, fotelra, stb. tv-zés előtt, hogy ne legyen minden sikamlós 😀 A falra meg raknál egy 1970-es posztert az Eiffel-toronyról, hogy tudd, azóta van csak P$G 😀 Mekkora lenne már 😀 Aztán hadd szóljon a P$G-Troyes meccs full hangerőn 4k-ban 😀 😀 😀 Még egy kérdésem lenne 😀 Ha Messi, neymár, krisztike nemzetiséget változtatna, mondjuk mindannyian franciára, akkor a kövi neved Ginga10francois lenne? 😀

Eminusz

Csakhogy ne meg mindig csak Messi legyen a tema, itt van nehany atigazolasi hir:
– Pjanic valoszinuleg kolcsonben tavozik a Juventushoz.
– Kane egyre kozelebb a Manchester Cityhez, ami nekunk azert jo, mert ha letrejon az uzlet, a Tottenham ajanlatot tesz Coutinhoert.
– A Barcelona felajanlotta Netot az Arsenalnak es a Tottenhamnek is. Utobbi magabiztos Lloris maradasaban, az o cserejenek pedig epp most nyaron szerzodtettek Gollinit, igy valoszinuleg nem gondolkodnak rajta, az Arsenalnak viszont van oka megfontolni az ajanlatot, hiszen jelenlegi kapusukat, Lenot rengeteg kritika eri, foleg a potyai miatt.
– A Manchester United erdeklodik Griezmann irant, de Messi tavozasaval a francia mar nem elado. Koeman bizik abban, hogy Antoine remekul meg fogja oldani Messi posztjat.

Katalan1

Vicces. Messi posztját senki sem fogja tudni úgy megoldani. Szomorú, hogy Messi helyett Gríezmannt tartották meg.

Frenkie82

Mivel nem tudták megtartani Messit, vagy nem is akarták (majd kiderül egyszer)… Plusz Messinek nem volt élő szerződése… Míg Grizinek van… Csak úgy élő szerződést felbontani nem igazán lehet, ha a játékos nem akarja, akkor meg pláne nem… Nekem is baxxa a csőrömet, de sajnos ez van…

Katalan1

Igen, tudom. Számomra felháborító, ahogy a Barca és Messi útjai elváltak. Nem ezt érdemelte Leo, azok után, amit a klubért tett. Semmi búcsú meccs a közönség előtt. A hátsó ajtón kellett távoznia. Messi maradni akart, Laporta megoldotta, hogy ne így legyen. Pedig Messi nagyon örült, mikor megválasztották őt. Eléggé rideg lett a kapcsolatuk, amin nem csodálkozom.

Frenkie82

Én nem adnám el Neto-t… 1.) az érte kapott összeg nem húzna ki minket a kaksiból 10-15 millió az lehet most az értéke kb. … 2.) a fizetése se csillagászati…bár nem tudom mennyi pontosan, de nem hiszem, hogy olyan jelentős lenne… 3.) Szerintem tökéletes “tartalékkapus”… Én megosztanám vele és Stegennel a kapusposztot, mint anno Bravóval… Stegen BL és bajnokság, Neto kupameccsek… Szerintem nagyon jól véd a brazil és ha Stegennel van valami, akkor remekül pótolja… Kár lenne elkótyavetyélni…

Tot El Camp

Az orvosi vizsgálatok megerősítették, hogy Óscar Mingueza combizom sérülést szenvedett a bal lábában. Visszatérése a felépülésének gyorsaságától függ.
https://www.fcbarcelona.com/en/football/first-team/news/2211724/hamstring-injury-for-oscar-mingueza

Frenkie82

Lassan át lehet nevezni a klubot… Pl. FC Kórház-ra… 🙁

Mindegy

sajnos nyugodtan kijelenthetjük hogy a Barca a Psg csicskája kb…mindegy hogy ki az elnök ezek azt csinálnak velünk amit akarnak
https://www.sport.es/es/noticias/barca/psg-gana-batalla-guerra-barca-11980560
Visca el Barca!!!
megértem Messit hogy nem nagyon volt más lehetősége de ez akkor is óriási csalódás! Sok sikert, de remélem a Bl-ben ellenünk zúgtok ki 🙂

Kicsi85

Egyetértek veled, és Messiben én is mélységesen csalódtam, hogy pont abba a csapatba igazol amelyik a legtöbbet ártotta mostanában a Barcának és vele együtt talán Messi karrierjének is azzal amit az elmúlt években a Barca ellen folytatott hadjárat során véghez vittek. Szomorú…

Katalan1

Messire ne haragudj, ő csak focizni szeretne. mivel a Barcában nem tudta folytani, így egy másik csapatban teszi. Párizs egy lehetőség volt számára. Nehéz idők lesznek neki a gyerekekkel együtt, mert új ország, másik nyelv. Nem gondoltam, hogy Európán belül fog csapatot váltani. Argentínáról volt szó, de később a rossz közbiztonság miatt elvetette. Az levezetés lett volna a számára, és biztos vagyok abban, hogy a vb-én még játszani szeretne, amit biztos, hogy nem tud majd, ha Dél-Amerikában játszik. Mondjuk Párizs sem a jó közbiztonságról híres mostanában, ráadásul a járványkezelés sem a legjobb. Azt gondoltam, hogy a Barcából vonul vissza a vb után. Egy 2 éves szerződést még kaphatott volna. Miért hagyták lejárni a szerződését??

Kicsi85

Azt, hogy most miert nem, azt már valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, max évek műltán egy dokumentum filmből… Tavaly meg pont menni akart, ott ezért nem hosszabbítottak vele. Amit meg is értek azok után amit ezek a patkány Bartoék leművelteka klubbnál. Nincs más mint előre, ebből is fel lehet áálni, csak sok ez így most együtt, a klubb teljes amortizálása, Messi elvesztése stb… egy se kevés ebből, na de kettő…

Mindegy

” ő csak focizni szeretne” és pénzt keresni 🙂 focizni nem csak a Psg-ben lehet.. sőt.. de ez nem baj mindannyian így vagyunk ezzel 🙂
számomra ezzel a lépésével megrepedt az a bizonyos szobor..aztán vagy nem reped tovább vagy összeomlik! Az idő eldönti!!

Dr Mouse

Hogy focizott volna Messi továbbra is? Hiszen nem újították meg a szerződését!

GINGA10BRAZIL

frenkie82 – Pay Pal JR 🤣🤣🤣 , ordítok , ez kua talalo 😁 hatalmas vagy , imadom az ilyeneket mint te , akik ilyen talalokat szolnak 😂 ZSENIALIS!

g4brielsmith

Agüero sérülése után és Pjanic lehetséges távozása után 2 ember igazolása szükséges szerintem. Az egyik Renato Sanches a másik Rafa Mir.

sunt

Renato már fél lábbal Liverpoolban van

GINGA10BRAZIL

Sajnos Pay Pal JR az , aki igazan hazavagta a Barcelonat ! Neymarral kezdodott minden rosz es Messivel fejezodott be 🤔😮😨🥶

Robi71

Hova igazol Messi? Oda ahol megfelelő gazdasági és sportszakmai lehetőségek várják. Ez eléggé leszűkítik a lehetőségeit. A PSG nyilván egy lehetséges opció. Hasonló kondiciókat csak a PL top biztosíthat: City, Chelsea és MU.
Érzelmileg én a Napoli-t javasolnám. Szerintem mindenki érti mire gondolok. Aztán majd jöhet Miami.

Robi71

De az is lehet, marad Barcelonában. Természetesen nem az Espanol-nál. Ezek után a Barca-nál minden lehetséges es annak a fordítottja is.

bright.barca

Elaludtál: már pár órája a PSG játékosa.

Robi71

Még nem hivatalos. Majd ha az lesz…

Barca30

úgy legyen igazad.nem akarom felfogni,nem lehet igaz.nem nem és nem.rohadjon meg akinek a lelkén szárad ez a mocskos hadművelet.

Mindegy

Már rég párizsban van!!! Megy a vigyorgás stb ami ilyenkor szokásos!!!

Nagybarcelona

Èn megèrtwm Messit. Sok sikert kívánok neki a jövőben, visszavárjuk a visszavonulása után. Attól függetlenül, H. Ő a kedvenc játèkosom, nem fogok PSG meccseket nèzni, max a BL-ben nèha. Nem sok választási lehetősège volt neki. Angolok szerintem kamu hírek voltak, Guardiola nem szerette volna, ők 280 millióèrt igazolnak Grealish meg Kanet. Szóval maradt a PSG, akiknek mindent lehet. Valószínűleg MBappe megy a Realba. Laportában óriásit csalódtam. CVC-t állítólag megkötöttèk, a Reál a bírósághoz fordult. Akkor nem fogadjuk el a pènzt? Írtam, lett volna komoly vèdő, kp-s, + Messi, ès 200 millió befektetni, így egy Milan 2.0, de Koeman röhögèst visszatartva nyilatkozta, az a Griezmann fogja pótolni Messit, akit tavaly sokszor padoztatott. A csapatból egyedül Pique mondott le a fizetèsèről, Minden elismerèsem az övè, ő az új kedvenc Barcás játèkosom, eddig is kedveltem, ráadásul ez a csapat nem túl szerethető. Depayban remènykedem.

Eminusz

Egyszeruen nem akarjatok megerteni ezt a CVC-ugyet… Nem tudjuk pontosan mi allt benne! Biztos csak penzt akartam adni jotekonykodasbol nem?? 😀
Ez uzlet! Semmi sincs ingyen! Laportaek megkaptak a szerzodesi felteteleket es ugy iteltek meg, hogy HOSSZU TAVON (es ezen van a hangsuly) kart tenne a klubnak!
Az a baj, hogy ti rovid tavon gondolkodtok. “Kapunk 270 milliot marad Messi plusz meg belefer 1-2 igazolas is…”
Es mi lett volna, ha 2 ev mulva elmegy Messi, elinditjak a Szuperligat, amiben nem vehetunk ugye reszt… Elesik a csapat a rengeteg beveteltol, igy nem tudunk igazolni minosegi jatekost, de ha tudnank se jonne senki, mert mindenki a Szuperligaba vagyik az elithez (amibe meg egyszer irom, a Barcelona akkor mar nem tartozna bele) es akkor kovetkezne, amit te is irsz: a Milan 2.0.
Az elnok dolga, hogy a klub erdekeit nezze HOSSZU TAVON, es hogy az elitben tartsa a csapatot HOSSZU TAVON!

Olympos

Igazad van. A CVC (teszem hozzá) és a Szuperliga is pillanatnyi megoldást ad. Alkalmat arra, hogy a hirtelen jött pár száz milliót elköltsék. Mire is? Arra hogy a játékosok megkapják a bérüket. Azaz arra, hogy Roberto, Umtiti, Lenglet, Coutinho, Pjanic, Dembele továbbra is degeszre keressék magukat. De igazából még erre sem, hiszen a CVC-ből származó összegnek csak 15%-a mehet adósságkezelésre, 15% fizetésre vagy vásárlásra, a 70% meg infrastrukturális befektetésre. Nem játékos vásárlásra, ahogyan sokan gondolják. Valaki lefordított a googellal egy cikket, aztán feltette ide. Tessék elolvasni az nso cikkét. Fehéren-feketén le van írva, csak a stadion és egyéb sportlétesítmények felújítására lehet fordítani a 70%-ot. A CVC pedig nem oldotta volna meg a bérplafont. A Szuperliga meg mivel kettő nap után kudarcba fulladt, nem is lehetett opció.

Perez és a bíróság: Fura, hogy eddig mindig madridi bírósághoz fordult. A Szuperligával kapcsolatosan mindig (azt hiszem, három alkalommal) neki adtak igazat. Várom az első nemzetközi bírósági döntést.

Az FCB esetében nem látom, hogy egyhamar visszakerülne a közvetlen elitbe. Gazdaságilag, pénzügyileg biztos nem. Szakmailag talán lesznek sportsikerek, de azok nem lesznek tartósak, nemzetközileg meg nem a csúcs.15-20 évente BL-elődöntő, legjobb esetben döntő (mint pl. Monaco, Dortmund, Ajax, ATM). Tőke és felelős gazdálkodás nélkül nem fog menni.

Mindegy

Ki fog a szuperligaban játszani? Melyek azok a csapatok? Egyáltalán lesz?

Robi71

” 2 év múlva elindítják a Szuperligát, amiben nem vehetünk ugye részt…”…ez sem ilyen egyszerű.
Ha részt veszünk a SL-ban (ki tudja ha lesz ilyen valaha is), akkor “nem vehetünk ugye részt” a La Liga-ban és a BL-ben….játékosaink a válogatottjaikban.
A Szuperliga csak azoknak “megváltás”, akik “csóróbb”‘ ligákból érkeznek és veszteségesen,túlköltekezve, fejetlenül gazdálkodva próbálnak az elitben maradni…leginkább Real, Barca, Juve. Nem véletlen, hogy ők léptek vissza a legkésőbb. A PL vagy a Bundesliga topcsapatai csak elméletbe (gyorsan elvetették) vagy egyáltalán sem jelezték szándékukat részt venni benne.
Én továbbra is a CVC megállapodást preferálom…még akkor is, ha ennek jelentős részét infrastruktúra bővítésre használható. Apropó….hogy áll a stadion felújítás? (a Real-é legalább mindjárt kész) .

g4brielsmith

Vicces, hogy még mindig fent van a webshopon az idei mez Messi kínálata…

tormab12

Sziasztok!
Mit tudtok az új igazolásokról? Én csak annyit olvastam, hogy még mindig nem tudták őket nevezni. Van-e valami ötletetek, hogy mi lesz, ha péntekig nem lesz meg a 75%?

Egyébként semlegesként sem tetszik, hogy ahova a jelenlegi foci tart. Hol van már egy Barca, Real, Milan, Arsenal, Inter, Manchester United stb. csillogásban a jelenlegi “elittől”. Mert most csak kettő van. A City és a PSG. Én imádtam a Ronaldo Messi párharcot és a Barca Real vagy az Arsenal Manchester United versenyfutást. Miért? Mert ezek igazi, hagyományokkal rendelkező klubbok. Még Chelseavel sincs bajom, mert ugyan jött Abramovich és felemelkedtek újra (azért ők sosem voltak olyan kis csapat), de az idén inkább fiatalokkal lettek a BL győztesei. Nem tudom. Számomra valami hiányzik a Cityből meg a PSG-ből.

Mindegy

Amugy most is kedvtelen lesz mint nálunk volt a szezon elején? Hiszen most sem ott játszik ahol szeretne…

Olympos

Íme egy újabb írás arról, mi az FCB igazi problémája: Magas fizetések, magas amortizációs érték.
https://worldoffcb.blog.hu/…/messi_tavozasanak?fbclid=IwAR0xkRJ1t2Z9_HzerZsXEZI2mIuWWKYiIJTKJbvaFk1JgYI8OTOr91oTdLM

Kritizator

Hát ez jó volt.

INCA

Ez borzalmas elviselhetetlen szörnyű kín. Nemhogy Neymar de most már Messi is ott van. Mosolyog és vidáman integet a párizsos pólójában. Emlékeztek még mit kapott itt Neymar akkor? Miket írtunk róla? Ezt is meg kellett érjük.
Egy ilyen klub élére csak úgy simán odakerül, egy hozzánemértő diletáns vezetés és évekig eltűrik ott. Aztán ez a vége.
Ez lemoshatatlan szégyenfolt, ősbűn, minden socio benne volt (van).

Katalan1

Más a szituáció. Messi maradni akart, de Laportáék átverték. Ibizán nyaralt, mikor elmentent, az édesapjával, hogy aláírják a szerződést. 3 gyerekkel költözhetnek. Thiago már iskolás. Sajnálom, mert elment egy fizikailag keményebb bajnokságba, ami nem feltétlenül neki való. Az, aki teljesített, annak mennie kellett, aki nem, az veheti fel a milliós fizetéseket. Laporta nagy műve, hogy Messit elküldte. Nem így kellett volna lennie.

Robi71

+1
6 éve még a világ tetején voltunk és semmi sem jelezte az a lejtmenetet ami azután érkezett.
Tartok tóle még nincs vége. A Gazdasági helyzet nem fog helyreállni egyhamar, tele vagyunk élősködőkkel, kiöregedő egykori klasszisokkal….

Frenkie82

Azért PayPalJR anno az edzőtáborból már nem Barcelonába jött a géppel, hanem a P$G-hez, emlékezz… azért kapott hideget-meleget, mert előtte így a Barça, úgy a Barça, a legjobb klub, meg minden patent, jól érzi magát, itt képzeli a jövőt, stb., utána meg xarok a Barçára, menni akarok mindenáron, mert… aztán 222 millkóért el kellett engedni a beképzelt tetkós, fülbevalós , copacabanás műzsonglőrt… A szitu nem ugyanaz azért, mint most Messi-vel… Hova ment volna ha még az elitben akar focizni? Angliába? Azt az agyatlanul rohangálós iramot már nem bírja… Németeknél majdnem u.az a szitu…utolsó percig rohangálnak fel-le… Olaszba? A védők labdával együtt rúgnák le… Spanyolban hova? ATMA-hoz? Reálhoz? Maradt a francia pontvadászat… ilyen Troyes-eknek csukott szemmel is lő meccsenkét 2-3 gólt… Tökéletes lesz “levezetni”… Még annyit sem kell futnia mint itt nálunk… Majd ott fog kóricálni a 16-os előtt… ‘szt rugdalja a gólokat… PayPalka meg majd ölelgeti ezerrel…

Katalan1

A francia bajnokság fizikailag nagyon erős. Nem lesz könnyű neki.

Olympos

Júnior Firpo:
“Még csak két hete vagyok a klubnál, de már most több videót mutattak a játékomról, mint a Barcelonánál az elmúlt két szezonban együttvéve. Elmagyarázzák pontosan neked, mit várnak tőled, mit kell játszanod, egyszóval minden egyes játékost részletesen kielemeznek, egyénileg foglalkoznak velünk.”

“A Barcelonába igazolásom? Nem volt jó az a két év, bár szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy ekkora klubban tölthettem két szezont, nem sokan büszkélkedhetnek ezzel. Ez egy lehetőség volt, ami talán egy kicsit korán jött velem szembe. Így visszatekintve, talán több évet kellett volna lehúznom a Betis-nél, mert ott egy 40 éves Joaquín volt a versenytársam, nem pedig egy 31 éves Jordi Alba, aki nézd meg, milyen szezont futott legutóbb is. Ugyanakkor, ha visszamehetnék az időben, ismét megtenném. Egy akkora klubnak, mint a Barcelona vagy a Real Madrid, nem igazán tudsz nemet mondani, de az biztos, hogy összességében két nem túl jó éven vagyok túl.”

“Bielsa? Szerintem pályafutásom során soha többé nem leszek olyan fizikális állapotban, mint az ő irányítása alatt. Hihetetlen, milyen magasra teszi a lécet, mennyire keményen kell alatta dolgozni. Rendkívül hajtós focit játszunk, kemény nekünk és az ellenfelünknek is. Nem akarom elképzelni milyen érzés lehet, ha egy játékos kilencven percig rád tapad és nem marad le rólad. Nehéz dolog ellenünk játszani, az biztos.”

Robi71

Arról nem is beszélt, hogy a farkasok megduplázták a fizetését. Hova jutottunk. 🙁

Tot El Camp

Amennyiben nincsenek távozók, úgy a friss igazolások nem regisztrálhatók a La Ligánál, így a bajnokságban december 31-ig biztosan nem léphetnének pályára!

tormab12

És ekkor mi lesz Laportával?

Olympos

Jaume Llopis, aki az Espai Barça-projekt igazgatósági tagja volt, és szombaton lemondott:

“Lemondtam, mert csalódtam Laportában, és ezáltal elmondhassam szabadon a véleményemet mindenről, s főleg arról, amit Messiről gondolok.”

“Laporta nagyon tiszteletlen volt, amikor azon a napon, amikor Messi elhagyta a Klubot, ő elment vacsorázni Florentinóval és Agnellivel, és mosolyogva koccintottak Barcelona egyik leghíresebb éttermében.”

“Tökéletes manőver volt ez Florentino Pérez részéről, aki a Real Madrid elnökeként háborút vív Tebasszal, de aki ebben a háborúban vesztett, az az FC Barcelona, aki a Barça öröksége volt, és akit most elvesztett a klub, mert Laportáék kirúgták.”

“A Barçának van három játékosa, akik a leigazolásuk és a szerződésben szereplő fizetésük egészéért közel egymilliárd euróba kerülnek a klubnak. Ez a három játékos Coutinho, Griezmann és Dembélé. Leo minden egy euróért, amibe kerül, legalább három eurót hoz a Barça konyhájára.”

“Meglátjuk, hogy a Barça képes lesz-e csökkenteni a bérköltséget. Az egyetlen játékos, aki ebbe beleegyezett, az Piqué. A többiek nem.”

“A Barça vezérigazgatója [Ferrán Reverter] lemondással fenyegette meg Laportát, ha aláírja a Liga-CVC-megállapodást. A vezérigazgató és Florentino Pérez közösen meggyőzték Laportát, hogy ki kell rúgnia Leo Messit és nem szabad aláírnia a CVC-t.”

“Laporta tehát elárulta-e Messit? Igen. És a szurkolókat? Őket is!”

GINGA10BRAZIL

Frenkie82 – kérlek ne ekézd tovább Neymart 🙂 fölösleges , mert ha szeretnél se tudsz belekötni ami a játékot illeti 🙂 Inkább örûlnöd kéne annak , hogy láthatadd játszani itt , aztán döntött ahogy dontott , egyet ne felejts el , soha nem lesz új Pay Pal jr ja 😁meg Rodhadtdinnyéje 😁 a Bőrszalonnának ! Minden idők két legnagyobb sambazsenije , akik pótolhatatlan látványt , szeretetet , történelmet hagytak maguk után ! BRAZIL FOOTBALL FOREVER ❤

Frenkie82

Nanana!!!!!!!!!!! Ronaldinho!!!!!!!!!!!!!!! Azért ő nem a népművészeti agyagedény kategória mint a tetkós péjpálod… És a Barça az nem Bőrszalonna…

Spacedyevest

Umtiti magétól el nem megy. Gyakorlatilag aki eladható lenne, az nekünk is kell.
Puig játszhatna többet, PEdri addig pihenhetne egy kicsit.

Messi témára visszatérve: hihetetlen, ami történt. Így kelljen távoznia! Valahogy nem éreztem a nyilatkozatokból azt az örült nagy sajnálatot. A többiek is…hát érdekes.
A hátán vitte a csapatot, soha nem élt még ekkora zseni, csodálhatta a csapat évekig, és kb 1 nap alatt továbblépett mindenki.
Aztán ne hogy már ő legyen a hibás, hogy leigazol az egyetlen helyre, ahova tud menni. Mes que un club…na persze.

Robi71

Hamarosan a klubvezetés elindítja a Messi ellenes kampányt és a culé ezt is beveszi, ahogy eddig mindet. “Az egész világ összefogott a Barca ellen”…lesz a szlogen.

Mindegy

Elég nekünk Laporta nem kell a világ 🤣

Katalan1

Laporta csak ne csináljon semmi ilyesmit. Foglalkozzon azzal, hogy eltakarítsa a semmirekellőket!

Katalan1

Remélem, ebből nem lesz semmi.

Tot El Camp

Thomas Tuchel: “Leo Messi a világ összes csapata számára pozitív lenne. Kicsit szomorú vagyok, hogy nem a Barçánál fejezi be a pályafutását. Messi és a Barcelona egy és ugyanaz volt.” [Barça Universal]

Katalan1

Pontosan! Neki itt kellett volna visszavonulni.

Robi71

Valaki azt mondta, nem kell visszavonultatni a 10-es mezt…oda kell adni Dembi-nek. Tudom, csúnya… 🙂

Frenkie82

A mostani keretet elnézve nálam a 10-es mezre mindössze 2 játékos jöhetne szóba… Agüero és Depay… Előbbi sérült hosszú időre… Lehet odaadnám Depaynak idénre… Még Coutinho jöhetne szóba, de csakis akkor, ha úgy játszott volna nálunk folyamatosan(!), mint tette azt a Liverpoolban… De ugye olyan meg nem volt… Vagy maradjon Depay hátán a 9-es és adjuk majd oda Agüerónak a 10-est, ha felépül és játékra kész… Nehéz ügy… De rajtuk kívül senki sincs olyan, aki kvalitásait tekintve megérdemelné a 10-est…

Robi71
kritizator

Kár hogy csak 2013-ig szól a történelem:(

Katalan1

Esetleg Depay? Na nem! Vissza kell vonultatni, és kész.

Frenkie82

Visszavonultatni? A 10-es mezt??? Tudod Te kik hordták még a 10-est a Barçában Messin kívül???? Ronaldinho, Rivaldo, Romario, Maradona…ha jól tudom még Guardiola hátán is volt 10-es… Nem csak Messi létezik ám… Esetleg a 30-as mezt, talán azt lehetne, mert abban mutatkozott be anno… De a 10-est… Jézusom…

Robi71

Szerintem is vissza kellene vonultatni. Senki sem tett annyit a klubért, még az általad említett extraklasszisok sem. De a Barca nem Napoli. 🙁

Frenkie82

…és ha lesz majd egy Messinél is nagyobb extraklasszis -nem tudhatjuk, mert Messi előtt sem volt ekkora, ennyire sikeres- játékosunk? Aki esetleg megismétli, ne adj Isten, meg is dönti Messi rekordjait, sikereit? Az majd ne lehessen 10-es mezben, mert………….?

Robi71

Hs majg lesz ilyen, akkor elöveszük a 10-ey mezt a szertár aljáról, leporoljuk és odaadjuk neki. Én nem tartok attól, hogy eŕre egyhamar sor kerül.

GINGA10BRAZIL

FRENKIE82 – Neymar mint népművészeti agyagedény kategória? 🤣 , de miért utálod ennyire ?! Hisz , ha van játékos manapság , akit lehetne minden téren Ronaldinhohoz hasonlítani , az egyedül NEYMAR 😉! Értelek én , nagyon keserű számodra az ,, mint vérbeli Barca drukkernek , hogy Neymar után kezdődött az igazi RÉMÁLOM , ami a barcát súlytotta ! Hidd el , én is ezen véleményen vagyok a mai napig , ha ő akkor marad , a mai napig az MSN uralja a világot és Neymar már vagy 2 szeres aranylabdás 🙂! Sajnos nem így lett ! De szokták mondani ami késik , az nem múlik ! Hátha Messivel újra , megvalósítják azt a féle öröm focit , amit egykoron a Barcába ! Szerintem Neymarral karrierje szempontjából , a legjobb dolog történt vlha , hogy Messi révén újra az a teli motivációval játszó Neymar lehet , aki mindenki szivébe belopta magát egykoron ❤ + azzal a Ramossal , aki szintén óriasi pluszt fog adni a PSG nek ! Annyit tegyel meg még , hogy csak úgy poénból írd be PayPalkát a you tubra , hogy Neymar best of Barca – és csak gyönyörködsz majd , hogy micsoda jelenség volt , csak úgy mint nagy elődje , példaképe Ronaldinho 😊! és nem felindulásból , gyűlöletből jelentesz ki dolgokat rá , aminek semmilyen valósag alapja nincs , ami a játékot illeti ! Ugyanolyan felethetetlen kategória NJR , (élvezet , élmény , látvány) stb … mint volt R10 👑

kritizator

——————————-> PSG.blog

julio Alberto

Nekem is Neymar a kedvenc játékosom és sok dologban van igazad vele kapcsolatban,de ez blog a Barcelonáról szól.Neymar és most már Messi sem a Barcelona játékosai,tehát nem is kell velük itt már velük foglalkozni.Én veled ellentétben hiszek abban hogy a jelenlegi Barcelona csapatként képes jó és eredményes játékra.A mai labdarúgás nem az egyéniségekről hanem sokkal inkább a csapatjátékról szól,ha megnézed akár nemzetközi klub vagy válogatott szinten csak olyan csapatok képesek tornákat nyerni ahol egységes csapatjátékot produkál az adott gárda.Lehet a mai labdarúgást ezért szeretni vagy nem szeretni,de a tények makacs dolgok.A Barcelona is akkor volt a csúcson amikor a spanyol válogatott 90%a Barcelonában játszott.Puyol,Pique,Alba,Xavi,Iniesta,Fabregas,Busquets éppen úgy nyerték a tornákat Messi nélkül a válogatottban mint vele klubszinten.Tartom az ő kikopásukkal egyenes arányban kopott a Barcelona csapata is.Most el vagy ájulva a PSG-től a Neymar,Messi,Mbappé triótól,de emlékezz arra amit most írok itt neked..ez a PSG nem fog nemzetközi tornát nyerni!Lesznek nagyszerű látványos és gól gazdag mérkőzéseik de egy egységes csapatjátékot játszó elitcsapat simán legázolja őket majd a BL-ben.(Bayern,Liverpool stb)

Robi71

A PSG jelen kerete nagyon erős és kiegyensúlyozott….minden csapatrészben, mem csak a támadósorban. Nem lesz orrnehéz. Hasonló kvalitást képviselhet, mint a 2015-ös Barca.. Csak az edzőn fog múlni és a szárjátékoson, akinek be kell állni a sorban.

julio Alberto

Neymar,Messi,Mbappé trió védekezésben kb 0,a másik 7 játékosnak tehát terminátornak kell lennie hogy ezt kompenzálják valahogy úgy hiszem ez lehetetlen küldetés lesz…..Figyeld meg egy Liverpool vagy egy Bayern simán átgázol majd rajtuk élesben.

Robi71

A 2015-ös Barca hogy nyert BL-t? Terminátorok voltak az MSN mögött? …kétlem.
A védelem egy igazi vezérrel erősödött. Pochettino helyében én azonnal Ramos-nak adnám a karszalagot. Egy igazi gyökér, de az is vitathatatlan hogy igazi vezér és szó szerint mindent megtesz a csapatáért.
A középpálya nagyot erősödött Wijnaldum-al.. Elől az MMN fergeteges lesz. Kíváncsi leszek Mbappé góltermésére két ilyen kiszolgáló mellett.

Robi71

A Barca hanyatlásához semmi köze Neymar távozása. Amikor megállapították a 220 milliós kivásárlási záradékát…bekalkulálták az esetleges távozását is. Az, hogy kikre költötték el a 220 milliót plusz 1 milliárdot az elkövetkező években….az már annál inkább. A szakmai(atlan) munkárol nem is beszélve. Minfen téren katasztrófális időszak következett…aminek meglett a bőjtje.

Frenkie82

Nem volt ott bekalkulálva semmi sem… Senki nem gondolta, hogy annyit ki fog csengetni egy játékosért valaha is… Azóta már kalkulálnak az ehhez hasonló lehetőségekkel is… 10 évvel ezelőtt 20-22 éves, még csak nagyon nagy tehetségeknek számító játékosoknak nem volt 120-150 milliós kivásárlási záradéka… Még az olyanoknak sem, mint pl. Ronaldinho… Rossz irányba ment a foci… Ami a Real Madrid galaktikusi érájának csúcsán és a Chel$ea-vel kezdődött… Azóta tovább fejlődött… Ma már egy 20-21-22 éves tehetség is 120-150-180 millióba “kerül”, minimum, ha még van mondjuk kb. 2 év a szerződéséből… Lásd Haaland… vagy Mbappé… Neymárnál se gondolták anno, hogy lesz olyan “hülye”, aki kicsengeti érte a 222 millkót… volt olyan…

Robi71

Neymar akkor a legjobb korban levő Messi utód volt. A PSG-n kivül még volt legalább két klub (Real, MU), akik kivásárolták volna a szerzódéséből.Ráadásul a PSG hivatalosan egy petákot sem fizetett érte….mivel Neymar vásárolta ki magát, miután szerződést kötött a katariakkal és a VB reklámarca lett. Ügyes trükk.
Hidd el nekem, a 222 millió kiskapu volt, amit a Barca Neymar előtt megnyított. Szúrta a begyét Barto-nak Neynagyravágyó, alázat nélküli stílusa és szabadulni akart tőle..Arról nem beszélve, hogy ott volt Dembi, aki j”obb lesz mint Neymar” és az Iniesta pótló zseni Cou. 🙂

Barca87

Én bepróbálkoznék egy De Beek – Coutinho valamint Dembele + népmi pénz – Origi cserékkel. Nem lennénk kevesebbek és a fizetési sapka is lejjebb menne.

Barca87

Origit én simán elhoznám. Jövőre lejár a szerződése, én többet látok benne mint Brétvét, Aguero, vagy akár Dembiben.

kritizator

Kutya nagy baj van (de ezt már 2-3 napja tudom/gondolom)

“A Barcelonának bizonyos számítások szerint ezen a nyáron eddig mindössze 35 millió eurót sikerült bevételi oldalon elérnie, tehát ennek is csak a 25%-át használhatja az új igazolásokra és a fizetéseikre.” Eurobarca.

Vagyis, ha jól gondolom, az új játékosok még jó ideig nem fognak játszani. És Messi még az összes játékos fizetéscsökkentése ellenére sem (amibe amúgy sem mentek bele) maradhatott, mert nem tudták volna regisztrálni.

Mindegy

nincs semmi baj hisz a főnök már elment nyaralni azt meg ugye akkor szoktunk mikor minden elintézve.. 🙁

kritizator

1. lehet, hogy nyaralás közben is ezen agyal
2. tudja, hogy nem lehet megoldani, ahogy valamelyik fentebb csatolt blogban (worldoffcb) már kiszámolták.

Olympos

Jelenleg ott tart a klub, hogy
se Messi,
se új játékosok regisztrációja,
se a bértömeg meghatározott szintre történő csökkentése.
Magyarán: Laporta az eltelt 5 hónapban semmit nem csinált.

Mi lehetett volna a megoldás? Csak ismételni tudom magam.
Áprilisban bértárgyalás. A klub egészére vonatkozóan. Ahogyan tavaly ősszel volt.
Júliustól talán egy-két, már fele bérrel rendelkező és eladásra szánt játékos is “vonzóbb” lett volna más klub számára. Ekkor már vagy Messi megtartására, vagy igazolásra lett volna némi lehetőség.

Robi71

Laporta annyit csinált, hogy ingyen igazolt játékosokat az elküldendő játékosok helyére…ezzel is jelezve, hogy nincs rájuk szükség. Azzal ellenben nem számolt, hogy ezek nem fognak elérzékenyülni és önmaguktól távozni. Most ott tartunk, hogy ezek meredtak és az új játékosokat nem tudjuk regisztrálni. Patt hehyzet….megoldhatatlamnak tünik. Következik a matt?

Mindegy

akkor kiáll a választói elé és elmondja hogy biztatok bennem de alkalmatlan vagyok viszlát! Nem elmegyek nyaralni hazajövök és majd megint mindenki hibás csak én nem
amúgy persze lehet hogy Ibizán is égnek a vonalak éjjel nappal de szerintem neki most otthon (Barcelonában) lenne a helye…

kritizator

{Mért nem lehet Robinak válaszolni? (nincs válasz gomb nálam)}
@Robi71
1. nem következik a matt, mert már matt van
2. igazából nincs matt, mert a léhűtők a nem regisztrált játékosok helyett tudnak játszani és ez nekik jó:(

tormab12

Olyan szabály nincs, hogy az újakat regisztráljátok, de akit nem akartok azt nem? Nem minden bajnokságra új regisztráció van? Bocsi, de lehet én értettem félre, de mintha valahol ezt olvastam volna.

Frenkie82

Attól, hogy kit nevez egy klub és hogy melyik sorozatba, saját dolga, de attól még a szerződésekben foglalt fizetéseket ki kell perkálnia… és a Barçánál ez a legnagyobb gond… Pl. Umtitinek akkor is jár az X milliós fizuja, ha meccsek helyett csak fagyizik a lelátón és vakargatja a hátsóját… Ugyenez Coutinho, ugyanez Dembélé, stb. Ez itt a gond… Elzavarni meg nem lehet őket, mert élő szerződésük van… Gondolom a szerződésekben benne van, hogy van egy szerződés felbontási összeg (bánatpénz), + a szerződés végéig -mintha azt kitöltené a játékos- egyösszegben a fizetését is kellene perkálni, stb. Erre megint nincs zseton… És Umitinek, Dembélének, Countinhonak, stb. tökéletesen megfelel az is, ha vattacukrozik a meccsek helyett, vagy épp lábadozik egy magánklinikán, mert neki ez fáj, az fáj, vagy csak otthon van “táppénzen” és tolja a FIFA21-et a konzolon, stb. Még így is többet tesznek zsebre, mint pl. egy Juventusnál az aktív vízhordók, akik minden meccsen a toppon vannak, teljesítenek, stb.

kritizator

Szerintem arra gondol, hogy pl. Umtitit nem regisztráljuk, de Depayt igen.

(Szerintem ez így nem működik, erre már Laportáék is gondolhattak.)

tormab12

Igen, erre gondoltam.

Frenkie82

Addig amíg az X milliós bevétel és X milliós fizetési arány nincs benne a limitben, addig az új játékosokat nem lehet regisztrálni… Ez a lényeg… Már ha jól vettem ki… Hiába nem regisztrálod Umitit, a fizetése akkor is ott lesz és az arányba beleszámít, és ez az arány még mindig nincs benne a megengedett limitben…

tormab12

Hát őszintén szólva, akkor ebből nem lesz regisztráció.

bright.barca

Hát, jah.
Mindhárom általad említett játékosunk pénzügyileg tovább perzseli és süllyedni hagyja a Barҫa-t.

Igaz, kevés olyan hülye van a világban, aki visszautasítaná azt, hogy akkor is dől hozzá az irdatlan pénz, ha a lelátón popcorn-ozik. Idáig nem szabadott volna hagyni, hogy elfajuljanak a dolgok. Sokan már Laportát hibáztatják ezért (én sem védem őt ez ügyben), na de akkor hol van Bartomeu felelősége??? Én ennél kártékonyabb pszichopatát még csak filmeken láttam.

Ja, visszatérve a három muskétásra: közülük leginkább Coutinho-ban a plusz(!) veszély. Hogyha még pár meccsen pályára lép, a Liverpool-nak fizethetünk érte(?) további 20 millát. (Na de miből?!) Nálam ez a fazon nem ér ennyit, még a megvételekor sem örültem neki.

Bár Cou-t emeltem ki, de a másik kettő is szekunder (avagy primer) szégyen.

kritizator

A fasz Barto azt hitte, hogy a bevételek a világ végéig emelkedni fognak és soha nem lesz csőd.
Mondjuk arra azért kíváncsi lennék, csak nekünk vágott be a COVID és a bayernnek, meg liverpoolnak és a többinek mért nem (a PSG-vel és a Cityvel most nem foglalkozok)? OK, hogy kisebbek a fizetések, de gondolom kisebbek a bevételek is.

tormab12

Ebben még az a kellemetlen, hogy mondjuk egy Depay, Aguero, Garcia stb., akik normál összegért igazoltak hozzátok nagyon rosszul járhatnak. Hiszen még, ha egészségesek is, akkor sem játszhatnak. Aguero különösen becsapva érezheti magát, hiszen Messi sem játszik már nálatok. Én kívülről Depayt sajnálnám a legjobban, mert ő benne látni valamit pluszt.

133
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x