Moriba patthelyzetben

A középpályás jövője már hetek óta a címlapokon szerepel, és még mindig nem született megállapodás az új szerződésről.

Moriba patthelyzetben

Ilaix Moriba a hírek szerint hajlandó a szezont a Barcelona lelátóján tölteni, hogy jövő nyáron, amikor lejár a szerződése, ingyen távozhasson.

A középpályás jövője már hetek óta a címlapokon szerepel, és még mindig nem született megállapodás az új szerződésről.

Moribát lefokozták, hogy a Barca B-vel edzzen, amíg a tárgyalások folytatódnak, de nem fog játszani a csapatban, ha nem ír alá új szerződést.

A közelmúltban arról számoltak be, hogy a Barca már szinte teljesen lemondott Moribáról, és arra számít, hogy távozik, ha a nyáron sikerül vevőt találni rá.

A Mundo Deportivo legfrissebb értesülése ennél is tovább megy, és azt sugallja, hogy Moriba hajlandó beásni magát, és egyáltalán nem játszani 2021-22-ben, hogy szabadügynökként távozhasson.

Az RB Leipziget már említették Moriba lehetséges célállomásaként, de nem világos, hogy a Bundesliga-csapat hajlandó lenne-e felvenni a Barca 15-20 millió eurós árát.

 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
542 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Olympos

Ha valóban nem akar távozni Moriba, helyeslem.
A mérkőzésről eltilthatják, de az edzéstől nem, mert akkor a klub szerződést szeg.
Fiatal, ez az egy év kiesés nem a világ vége.
Fati is szinte a teljes előző szezont kihagyta. Ráadásul sérülés miatt.

Ezzel kapcsolatban egy másik aspektus:
Koeman meddig tűri még, hogy átnyúlnak felette, hogy baleknak nézik?
Kezdődött a “ha találok valakit, akkor nem te leszel az edző” Laporta általi megalázással.
Folytatódott azzal, hogy az egyik kedvencét (Moriba) száműzték.
Gondolom nem azt mondta neki Laporta, hogy Messit sem tartom meg.
Mint hogyan azt sem ígérte neki Laporta, hogy az új igazolásokkal nem számolhat majd a rajton.
És nagyon úgy tűnik, azokat meg akikkel nem igazán számol, a nyakán hagyják.
Nagyon erős gyógyszereket szedhet Koeman, hogy a betegsége mellett mindezt elbírja a szíve.

Robi71

Koeman akkor megalázkodott, amikor anno idejött…az első perctől. Hadd ne soroljam a miérteket. Félretette az önbecsülését, mivel tisztában van azzal, ha minden rendben lenne a klubnál, akkor nem ő lenne az edző. Átmeneti időszak, átmeneti edzővel…reméljük nem tart sokáig.

Olympos

És hány katalán hazafi igyekezett megmenteni a KLUBOT? Egy sem.
Ezeknek fontosabb volt az önbecsülésük a KLUBNÁL? Igen.
Nem a pancser Bartomeu hátsóját kellett megmenteni, hanem a KLUBOT.
Ha Koeman ezért vállalta, akkor Laporta jöttével távozott volna.

Átmeneti időszak? Ha Laporta így tud válságot kezelni, akkor sokáig fog tartani. Igaz, soha nem is kezelt válságot. De csődközelbe a “drága” elődjéhez hasonlóan, már vitte a KLUBOT.

Mindegy

Laporta egy vicc!!! Az a legrosszabb hogy ez már akkor tudható volt mikor volt a választás! Csak ugye a sok ostoba felült a nosztalgiavonatra..
Egyébként mi a véleményük Laporta eddigi tevékenységéről a támogatóinak itt a blogon? Gondolom vagy Barto a hibás mindenért vagy nincs is itt olyan aki támogatta 🙂 Na majd ha lesz idő azért visszanézem. Biztos szórakoztató 🙂

julio Alberto

Nem tudjuk mit követel Moriba ügynöke,de jól teszi Laporta ha szakít azokkal a káros túlárazott szerződésekkel amit az elmúlt 5-6 évben a klubnál kötöttek a játékosokkal.Mert hová is vezetett ez a történet?Ha menni akar Moriba menjen egy magára valamit adó klubnál nem tartanak olyan játékost aki a maga érdekeit többre tartja mint a klubot.Ő még csak egy tehetség semmi több és máris követelőzik…azt meg nem is minősítem hogy akár egy évet hajlandó kihagyni a pályafutásából.Nem egy profi szemlélet főleg nem ilyen fiatalon.

Olympos

Hány káros, túlárazott játékossal is szakított Laporta?
Moriba nem ebbe a csoportba tartozik.
Ha igaz az, hogy a MC bruttó 6 milliót ígért neki (dupláját annak, amit a játékos az FCB-től kért), akkor a bruttó 3 milliónak hányszorosát kapja évek óta Umtiti, Coutinho, Dembele a lelátóért?
Laporta Moribával (meg Fernandessel) csak a nemlétező erejét akarta fitogtatni. Felsült. A fenti játékosok magasról tesznek Laportára. No meg a klubra is.

julio Alberto

Mindig szoktam mondani várjuk meg a dolgok végét és csak aztán ítélkezzünk.Moriba egy fiatal tehetség de ha már most követelőzik mi jön majd ezután?Igaz idáig gyakorlat volt a klubnál az évenkénti szerződés módosítás de látszik hová vezetett?Sokan hiszi még hogy ez egy járható út de nem….Biztos vagyok benne hogy az új vezetés változtatni fog,de nem tudjuk milyen záradékok vannak a játékosok szerződéseiben.Nem egyszerű ez a történet úgy hiszem.

Olympos

Ezt most komolyan is gondolod? Várjuk meg a dolgok végét? Számolom, 30 napja semmi előrehaladás nem történt a klubnál. Egy icipici sem. Magyarán, teljesen mindegy, hogy az elnök nyaral és sütteti a hasát, vagy naponta mutogatja magát.

Frenkie82

Fontosabb volt Agnellivel és Pérezzel is vacsiznia, mint nyilvánosan Messitől elköszönni… Bíztam Laportában, de lehet még Bartomeutól és Roselltől is mocskosabb… Nem tudom… Lassan eljutok oda a Barçánál is az aktuális elnököt, igazgatóságot illetően, mint idehaza is eljutottam a politikát tekintve, hogy teljesen mindegy ki van, ki lesz, ki volt, egyik jobban kicseszik a adófizetőkkel, mint a másik… A választók csak addig “fontosak”, amíg el nem dől, hogy kié az adott ciklus… Messi is csak addig volt fontos Laportának, míg kampányolt mellette, míg segített a személyével, népszerűségével megnyerni a választásokat… utána meg le van tojva… Nem fog itt sok minden változni… amíg élő szerződéssel csilliárdokat keresnek az Umtitik, Dembik, Griezmannok, Busik, Robertók, stb., addig nem lesz érdemi változás… Lehet Agüero is már kiadta az ügyvédeinek az ukázt, hogy vizsgálják meg a szerződését, mert ő nem azért jött, hogy ne Messivel focizzon… Majd meglátjuk… Mindenesetre félre ne értsetek a fentiekkel kapcsolatban, itt politikáról végképp nem akarok diskurálni senkivel sem, mert mindenkinek szíve joga, szavaz-e vagy sem, és hogy kire… csak a párhuzamot eléggé hasonlónak látom… de ez legyen az én dolgom…

Força Barça!

Én úgy tudom, hogy csak a 23 éven felüliek tárgyalhatnak szabadon a szerződésük lejárta előtt fél évvel.

il Moro

Laporta úgy jött ide, hogy egyetlen megoldása volt a kialakult problémákra, a Szuperliga. Az nem jött be (ami borítékolható volt), B terve meg nem volt. Azt maga sem gondolhatta komolyan, hogy a sok ingyenélő önként lemond majd a fizetése egy részéről vagy hogy más klub átveszi a felesleget és hatalmas bérüket. A felesleg (pl. Cou, Umtiti, Pjanic, Roberto) sajnos itt lesz a szerződésük lejártáig (2023/2023/2024/2022), ami még jó pár év.

Moriba – bár jó játékos – hozzáállása miatt inkább menjen, mert ha már most ekkora az arca, mi lesz később. Nem gondolom egyébként, hogy más klub díjazni fogja, hogy 1 évig nem játszott + zsarolta a klubot, ez később visszaüthet.

tormab12

Én csak azt nem értem, hogy Laportának mi a terve? Hogy tervezi regisztrálni a játékosokat???
Lehet, hogy elment Messi, de ezzel akár még jól is járhat(ná)tok, mivel egy fiatal és egységes csapat (talán juloialberto mondta) ma már többet ér egy sztárnál. Viszont, ha nem tudjátok legalább Depayt regisztrálni, akkor még keményebb lesz a helyzetetek, mert ő benne talán nem is kis potenciál van a jövőre nézve.

tormab12

*Julio Alberto, elnézést elírtam

kritizator

Nincs terve, teljes a csőd: olvasd el a worldoffcb blogon, hogy miért. Még mindig sokan nem értik a problémát (remélem én igen) itt is meg az eurobarcan, meg máshol sem.

Rendkívül súlyos a helyzet.

kritizator

Egy megoldás van (szerintem): befektetőt találni. Na de most Messi távozta után …

Frenkie82

Lehet még a meglévők is beintenek…

Katalan1

Fiatal csapat tagja, mint Busquets, Pique, Alba, Griezmann?

tormab12

Igen, fiatal. Bár az én elképzelésemben az előbb említett négy játékosból az első három csak padra jönne.

Spacedyevest

Ez is csak a regi vezetés hagyatéka. Nyilván Moriba managere többet akar kisajtolni.
Érthető is, ha Moriba játszik Coutinho helyett, akkor miért Cou vigye haza a több pénzt.
Ez így is marad, amígy az ingyenélők a nyakunkon vannak.

Olympos

Régi vezetés hagyatéka:
Olvastad a többek által említett, általam tegnap feltett, a worldoffcb blogon olvasható írást?
2019-ig a pénzügyek terén semmi probléma nem volt. A bevételek évről-évre nőttek, tehát a fedezet meg volt a játékosok fizetésére. Igaz, erre írtam minap, hogy senki nem kötelezte Bartomeut, hogy az összes bevételt leginkább bérre és felesleges játékosokra költse, hogy ne képezzen tartalékot.

bright.barca

SARS-CoV-2. Nincs a képben nálad?

Olympos

Már megint nem tartod magad ahhoz, hogy nem írsz nekem.
Amúgy megint csúsztatsz.
Mit írtam? 2019-ig!!!! Azaz a 2018-2019-es költségvetési évvel bezárólag.
A covid 2019 végén jelent meg Kínában, 2020 kora-tavaszán pedig Európában.

bright.barca

Csak ne okoskodnál és hazudnál annyit…
Amúgy én nem NEKED írok, hanem egy blogon lebegő fantomnak. Mint a többieknek is.
De nyugi szépkorú, nagyon ritkán jut arra időm, hogy itt osszam az észt, ahogy te ezt teszed, fáradhatatlanul, és kontrollálhatatlanul.

Pá-pá, Vénasszony!

kritizator

Mennyi kiesést okozott igazából, mert valahol olvastam, hogy mindössze 51 milliót?

Olympos

Mármint a covid? Nem tudom. Az 50 millió az kizárt.
A szomorú az, hogy nem is lehet megtudni.
A közgyűlés június 20.-án volt. A klub honlapján még a mai napon is csak a 2019-2020-as költségvetés tervezete, illetve a 2019. június 30.-ai adósság adatai vannak feltüntetve.
Miért is? Mert amíg nem teszik fel, addig akkor és annyit lehet hazudni, amennyit csak akarnak.
Hol a klub egyik alapelve, a transzparencia, az átláthatóság?

Olympos

Nézd már meg te szerencsétlen, hogy hova írtál! Az én nevem alá, kicsit jobbra. Azaz nekem. Vagy az okos neved (tudom, te a klubra érted) ellenére nem tudod felfogni hogyan működik az oldal? Hanyagolj.

kritizator

megkeresem az 51 milliós cikket, azt hiszem az eurobarcan hivatkoztak rá

bright.barca

Moriba:

Én a kölökben semmi figyelemreméltó potenciált nem látok, sem most, sem a távlatokban. A kasszafúró ügynökségével együtt meg kellene szabadulni tőle/tőlük örökre. (Úgy tűnik, elmozdultunk efelé, bár kivesznek minden zsét, amit addig csak lehet. Ne hátrálj meg Laporta, legalább már ebben ne!)

A srác egy akcelerált, öntetszelgő, túlhype-olt tini, valszeg önálló gondolat és akarat nélkül. Neki itt és most a karrierje véget ért. Nem a Barҫa lett a temetője, bár majd ránk fog visszamutogatni a majdani besülése okaként.

Menjen csak nyugodtan a Lipcsébe! Itt egy veretes névsor azokról, akik nagy reménységek voltak, de ott örökre lenullázódtak:

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2021-08-09-fan-explains-why-ilaix-moriba-isnt-guaranteed-to-become-worldbeater-even-if-he-joins-leip/

És ezúttal az új ügynökségének egyéb döbbenetesen kártételét – jó pár tehetség karrierjének kerékbetörését – nem ismétlem meg, leírtam már korábban. Most Moriba, a korán érő, de seggbuta kamasz következik…

Bye-bye, baby!

Spacedyevest

Régi vezetés hagyatéka:
A rossz igazolásokra értem. Amíg agyonfizetett “sztárok” ülnek a padon, lelátón, ill. kevés teljesítménnyel a pályán vannak, addig nehéz azt mondani egy fiatalnak, hogy te csak ennyit kapsz.
Ez most független Moriba tehetségétől, az nyílván más kérdés.
De Cou ügye már nagyon régóta húzódik, mint ahogy Umtiről sem a nyáron derült ki, hogy nem számolunk vele.
MEssi távozása nem oldja meg azt a problémát, hogy nem sikerült szinte senkit eladni.

Zöldbéla

Nem nehéz! Moriba a “meccskeretek” perifériáján volt, kapott néhány lehetőséget.

Attól, hogy valaki az első keret tagja, még nem jogosult “sztárgázsira”. Előbb bizonyítani kell, ami még nem történ meg.

Az új kerettagok semmivel sem gyengébbek, mint Moriba.

A klub joga eldönteni, hogy meddig megy el az anyagiakban, a játékosé pedig, hogy elfogadja -e, vagy odébbáll.

Moriba az utóbbi mellett döntött, a helyét az első csapatban már elfoglalta más.
Számára (nagyon helyesen) nincs visszaút. Sok sikert neki a majdani új csapatában! 🙂

Robi71

Szerintem Messi-t le nem szerződni még a szemét munka könnyebbik fele volt. Megszabadulni a drága kerékkötőktől és regisztrálni az újakat sokkal nehezebb lesz. Még nem vagyunk túl a nehezén. Jönnek még gyomorforgató események. Az sem kizárt, hogy lemond Laporta….mivel nem talál kimászót a jelenlegi helyzetből. Aki ennek örülne azokat óva intem….nagy lesz a baj.

tormab12

Ezzel teljesen egyetértek. Mert még Font sem tudom, hogy mit csinálna ebben a helyzetben. Az persze igaz, hogy az elnökötök kezelhette volna szebben is ezt a távozást. Szerintem nem kellet volna nyilatkoznia ilyeneket, hogy jól alszik Messi szerződése miatt, akkor az egész vállalhatóbbnak tűnne. Így eléggé hiteltelen. De ettől függetlenül most szerintem nem nagyon vállalná el senki, de tényleg benne van, hogy lemond.

Mindegy

nem biztos hogy Font ebbe a helyzetbe került volna….

tormab12

Itt inkább csak a gazdasági helyzetre gondolok. Szerintem Font sem tudta volna felmondani a szerződéseket. A gazdasági helyzet meg Bartomeu eszetlen költekezésének az eredménye.

Mindegy

Fontnak már a választásokkor volt terve, talán ő nem hagyja lejárni Messi szerződését, talán ő nem hazudozik ennyit mint Laporta ( tudod, minden rendben nyugodt stb), talán ő időben elkezd dolgozni..persze ez mint csak talán, de azt már sajna kijlenthetjük hogy Laporta semmit nem tartott be az ígéreteiből, totál melléfogásnak tűnik a megválasztása…

Tot El Camp

A Barça regisztrálta Emerson Royal-t: https://laliga.com/clubes/fc-barcelona/plantilla

Mindegy

yess !!!
Depay-t kellene mindenképpen még gyorsan!!!

Red Cule

Bevallom, én is “felültem a nosztalgiavonatra” március elején. Talán azért is, mert Font programjából annyi jött le, hogy “Xavi”, a harmadik jelölt pedig Barto embere volt, hacsak nem tévedek.
Laporta szerintem tudta, hogy hányadán áll a klub, de talán nem tudta a teljes igazságot.
Hogy Font jobb lett volna-e? Nem tudom. Ő el tudta volna kergetni a szerződéssel rendelkező SR-t, Albát, Coutinhót, Dembélét, Umtitit, Moribát, Griezmannt stb??? Tényleg? Ő ellenezte volna a SL-t? Ő belement volna abba, hogy Messi megtartásáért 50évre elkötelezze a klubot? Nem tudom. Mondjuk, Xavinak jobban örülnék, mint Koemannak… Dehát Koemannak is érvényes szerződése van, sajnos. A felbontása, gondolom, drága lenne. Minél kevésbé okoskodik, annál tovább maradhat.
Mindenesetre, Jorge fia Leo tipikusan az az eset, hogy “ha menni akar, akkor nem kell feltartóztatni”. Leo barátja Kun is mehet istenhírével.
Ha Jorge fia elmegy a Citybe, a Chelsea-ba, akárhova, még tán az AtM-be is, egy szavam se lenne. Persze, kivéve a Realt és a PSG-t…
Laporta Perez hatása alá került? Akkor meneszteni kell.
Számomra a legfontosabb Depay (vajon tudjuk-e regisztrálni?), Puig, Griezmann, Collado, Nico, Dest, Piqué, Pedri, Mingueza, Neto/Inyaki stb. játéka.
Horribile dictu: szerintem jobban játszott a csapat Jorge fia nélkül a Juventus ellen!
Így tovább!

Katalan1

Elárulom, hogy Messi nem akart elmenni, szerintem a Barca nem akarta, vagy pénzügyi problémák miatt nem tudta megtartani. covid és a rossz gazdasági helyzet miatt. Nem lehet Messire haragudni, nem rajta múlt. Ő csak focizni szeretne. Nem is akarta a családját Párizsba, vagy más országba vinni. Főleg a gyerekek miatt. Sajnos másképp alakult. A gyerekek ez nehéz lesz, de a szüleiknek is. Messi biztos, hogy szomorú belül, de mennie kellett. Szemétség volt őt így elküldeni a klubtól. Mérhetetlenül dühös vagyok, mert Messi többet érdemelt volna.

julio Alberto

Emerson után majd jön Eric Garcia,és Depay regisztrációja is,biztosra veszem mire kell rendezve lesz ez a történet.Laporta és stábja nem hinném hogy nyeretlen 2 éves társaság.A nagy kérdés az hogy hétvégéig el megy-e a csapatból az Umtiti,Pjanic duó.A Nice elégé tőkeerős csapat lett az új tulajdonos által,pénzük tehát megvan Umtiti leigazolására,de a Lyon is foglalkozik ezzel a gondolattal,Andersen Jean Lucas eladása után nekik is van pénzük.Úgy hiszem Umtiti váltani fog.Pjanic esetében viszont már vannak kétségeim.Ami Coutinhot illeti na pont őt kell megtartani,ha valaki akkor ő egy remek támadó középpályás főleg ha bizalmat kap.Én nagyon nem kedvelem őt a LFC története óta,de tudom milyen remek játékos.Ahogy tegnap is írtam remek kerete van most is a Barcelona csapatának,csapatként már a most induló idényben szép sikereket érhetnek R.Koeman vezetésével.

Eminusz

Az a baj, hogy Umtiti lenyilatkozta, hogy nem megy el, hacsak nem europai szinten versenykepes csapat nem igazolja le! Tehat a Nice es a Lyon barmennyire is tokeeros csapatok, nem johetnek szoba… 🙁 O sajnos a nyakunkon fog maradni.

Olympos

Víctor Font:
“Joan Laportától sokkal többet vártunk ebben az öt hónapos hivatalban töltött idő alatt.”

“Mit tettek ez idő alatt? Mi történt a Barçával? Miért utasították el a Tebas és a CVC tervét, és miért tartottak ki mégis a Szuperliga mellett, amikor két gyakorlatilag azonos projektről, tőkeinjekcióról van szó? A dolgokat nem magyarázzák meg, ez pedig a teljes átláthatóság hiánya.”

“Amire szükség lett volna, hogy legyen egy kidolgozott gyorsterv, amely biztosítja a szükséges megoldásokat és amely nem fut ki az időből. Meg kellett volna fordítani a helyzetet, ahogy Laporta elismerte a nyilvános sajtótájékoztatóján, hogy megmagyarázza Leo Messi távozásának ügyét.”

“Katasztrofálisnak nevezték a mi tervünket, és azt mondták, hogy nem is olyan rossz a helyzet, amikor már néhány sokkoló intézkedést kellett volna azonnal végrehajtanunk.”

Azt mondja, amit írok:
1. Öt hónap semmittevés.
2. Átláthatóság hiánya. (Én nem csak a CVC-re meg a Szuperligára gondolok.)
3. Gyorsterv hiánya (Nálam ez az áprilisi bértárgyalás lett volna.).

Eminusz

Na itt van, amirol beszelek mar miota: Az RFEF (Kiralyi Spanyol Labdarugo-Szovetseg) torvenytelennek itelte meg a La Liga-CVC megallapodast. https://www.marca.com/en/football/spanish-football/2021/08/11/6113c23222601d79568b4644.html
Csak nem olyan ostoba Laporta, Perez meg foleg nem az… de itt nyilvan mindenki latatlanban jobban tudja, hogy el kellett volna fogadni 😀

Olympos

Azért ne vegyél mindenkit egy kalap alá. Épp tegnap írtam, épp neked az alábbit (és biztos vagyok abban is, hogy rajtam kívül vannak még olyanok, akik nem a CVC-ben látták a megoldást):

Olympos szerint:
2021.08.10. – 18:23
Igazad van. A CVC (teszem hozzá) és a Szuperliga is pillanatnyi megoldást ad. Alkalmat arra, hogy a hirtelen jött pár száz milliót elköltsék. Mire is? Arra hogy a játékosok megkapják a bérüket. Azaz arra, hogy Roberto, Umtiti, Lenglet, Coutinho, Pjanic, Dembele továbbra is degeszre keressék magukat. De igazából még erre sem, hiszen a CVC-ből származó összegnek csak 15%-a mehet adósságkezelésre, 15% fizetésre vagy vásárlásra, a 70% meg infrastrukturális befektetésre. Nem játékos vásárlásra, ahogyan sokan gondolják. Valaki lefordított a googellal egy cikket, aztán feltette ide. Tessék elolvasni az nso cikkét. Fehéren-feketén le van írva, csak a stadion és egyéb sportlétesítmények felújítására lehet fordítani a 70%-ot. A CVC pedig nem oldotta volna meg a bérplafont. A Szuperliga meg mivel kettő nap után kudarcba fulladt, nem is lehetett opció.

Eminusz

Igazad van, nem a mindenki szot kellett volna hasznalnom. 🙂

Olympos

Biztos használtam már én is olyan szót, ami nem illett a szövegkörnyezetbe, vagy túlzónak tűnt. Amint írtam, most is csak azért hoztam fel, mert határozottan emlékeztem arra, hogy tegnap neked válaszoltam a CVC-vel kapcsolatosan. Ha pár nappal később írtad volna, szerintem már nem is figyeltem volna, hogy milyen kifejezést használsz.

Mindegy

Enged már el ezt a dolgot!!! Sztem nem az a legtöbbünk gondja Laportával hogy nem fogadta el! És még csak nem is az hogy Messi elment! Hanem a miért a hogyan és egyéb választási ígéretek…sztem..

Força Barça!
Barc Ati
Olympos

Messi bérét nézve ezek már bruttó adatok. Ez alapján a felsorolt 25 névvel simán beleférnek az UEFA 70%-os limitjébe.

RedBlue

Nem gondolnám,hogy az elnökjelöltek pontosan belelátnak a gazdasági ügyekbe.Az ígéreteket ezért fenntartásokkal kellene kezelni,nem pedig készpénznek.Ilyen rossz helyzetre talán senki nem számított.
Olympos által megosztott írás/https://worldoffcb.blog.hu/ sok mindenre választ ad.Egypár lényeges információt kiragadnék belőle/a hozzászólásokból arra következtetek,nem sokan olvasták/
2020-21-es szezonban 389 milliót költöttek fizetésre,ezzel szemben a következő szezonra 160 milliót lehet felhasználni.Ha mindenki belemegy az 50 %-os bércsökkentésbe,akkor a 194,5 milliós bértömeg még mindig több 34,5 millióval a megengedettnél.A 160 millióba még több tételt is figyelembe kell venni.Talán a legtöbb az amortizáció,pár emberét felsorolnám:Couthino 27-,Dembele 27-,Griezmann 24-,de Jong 17,2-,Pjanics 15 millió.Többiekével együtt 139.9 milliót tesz ki.
34,5+139,9=174,4 millióval több csak e két tényező.
Ezek mind öröklött kiadások.Kérdezem azokat,akik kérdőre vonják Laportát,hogy mit tudnának csinálni?Az érvényes megállapodásokat ugyan fel lehet bontani,de peres úton biztos a teljes összeget ki kell fizetni a szerződés lejártáig a játékosoknak.
Közvetítési jogokról egy példa.Premier League 2019-22 szezonokra 7 %-al nőt az előző 3 éves ciklushoz képest.Páran meg 50 évre egyezkednének a CVC-vel.Bartó juttatta ide a klubot,de még vannak akik ilyen előnytelen szerződéseket kötnének 🙂

Olympos

Ez a matek csak addig volt igaz, amíg Messi is érintett volt benne.
A 389 millióban az ő fizetése is benne volt. Most, hogy Ő kiesett, így a bére is egy az egyben. Az a kérdés, hogy ez a 70-80 millió közötti (alap), vagy a 130-138 közötti (bónuszokkal).

Nagybarcelona

A PSG-nek szabadulnia kell játèkosoktól, bejelentkeznèk Icardièrt. Persze mèg mindig fizetèst kellene csökkenteni. Van az átigazolásokból 20 milliónk, adjuk oda “jutalmul” Pjanicnak ès Umtitinek, ha távoznak. Az ő fizetèsük bruttó 52 millió. Aztán csak belemennèk a többiek a kollektív pár %-os bèrcsökkentèsbe, aztán jöhetne kölcsön pl. Icardi. Abrahamet a Róma 5 millióèrt kölcsönveszi, a maradèk 30 milliót több szezon alatt fizeti ki.

Dr Mouse

Szerintetek, ha valakinek jólmenő ügyvédi praxisa van, miért vállalja el az FC Barcelona elnöki állását, ha ebben az állásban nem kap havi fix bért és csak az elnöki munkával járó költségeit fedezik?

Robi71

Hírnév, tekintély, megalománia.

Robi71

Megpróbálom elképzelni Laporta és Messi közötti beszélgetést rövid, tömör verzióban.
Laporta: “A klub gazdasági helyzete válságos, nem tudlak leigazolni és regisztrálni sem…és sportszakmai sikert sem tudnék neked biztosítani. Szerintem jobb lesz, ha elválnak útjaink”.
Messi: ….hirtelen összeomlott körülötte a világ, majd néhány perc gondolkodás után csak annyit mondott.: “Értem. jobb lesz mindenkinek ha megyek”.
A sajtókonferencián sírt, mert felelevenedett benne minden az érkezésétől mostanig….de belülről már lezárta az ügyet. Irány PSG.
Aki a klubhűségét megkérdőjelezi, az gondoljon csak a 2017-es szerződéshosszabbítására (30 évesen). Már akkor láthatóak voltak a hanyatlás jelei a rossz menedzselés következményeként. Maradt még 4 évet, cipelte a csapatot a hátán és nyelte a kritikákat….mert ő Messi. Sportszakmailag elvesztegettet 4 év volt. De ő maradt és most sem ment volna el (minek már 34 évesen) ha van egy mód rá. De nem volt, nagyon nem….

Robi71

Ami a spanyol mezőnyt illeti, jelenleg így állnak a dolgok: az Atleti tartja a szintet, a Real és Barca gyengült, a Sevilla Monchi-val vérszemet kaphat. Szerintem nincs hogy kiessünk a 4-ből, hacsak nem lesz meglepetéscsapat.
HA maradt volna Messi, HA sikerülne túladni a kerékkötőkön és HA sikerülne az újak regisztrálása…HA HA HA….akkor talán mi lennék a bajnoki győzelem elsődleges várományosai.
Amire még maradt lehetőség az talán egy két-két kerékkötő elpasszolása az újak regisztrálása érdekében. Erre talán még van lehetőség…

Eminusz

En ennel sokkal pozitivabb vagyok! 🙂
A kozeppalyan igeretes fiatalok vannak: de Pedrit varom a legjobban! Elkepeszto a srac, amit bir! Griezmann-Depay paros szerintem egymasra talal es oktatni fog, valamint Fati is visszater, aki remenyeim szerint ott folytatja majd, ahol abbahagyta es ugyanolyan gyors utemben fog fejlodni! 😉
Egyedul a vedelem aggaszt… Szerintem semmit nem erosodott Garcia erkezesevel, de ne legyen igazam.. :/

Egy ter Stegen – Dest, Pique, Araujo, Alba – De Jong, Busquets, Pedri – Griezmann, Depay, Fati galakezdot vizionalok rengeteg orommel es eredmennyel! 🙂 Visca el Barca!!!

Katalan1

https://www.instagram.com/leomessiandfamily/
Nézzétek meg a második képet Thiago Messiről. nagyon szomorú ez a kisfiú. A kisebbek sincsenek feldobva.

Frenkie82

Sok sikert nekik Párizsban! Mást mi úgyse tudunk csinálni…

Katalan1

Igen, tudom.

Harleydavidson

Én még mindig nem tudom “elengedni” Messit…..és ahogy figyelem magam ez még azok után sem fog változni, hogy meglátom Őt psg mezben focizni. Oly mértékű trauma ez számomra amit egyszerűen nem vagyok képes még magamévá tenni. De ez legyen végül is magánügy,hogy kii hogyan kezeli és viseli ezt a veszteséget. Az viszont már nem magánügy amit a Barcelona mint brand könyvelhet el Messi távozása okán. Az, hogy jelentősen le fog csökkenni a mezeladások száma az csak egy kisebb szelet a savanyú tortából. Végül is a klub a saját shopjában eladott mezekből gazdagodhat. A többi mezeladás a sportszergyártókat illeti. Igaz ők nem kevés pénzzel dotálhatnak játékosokat vagy akár klubokat. Ez szerintem megint csak nem lesz túl jövedelmező számunkra. Az is kérdéses, hogy a jelenlegi szponzorok hogyan viszonyulnak Messi klubváltásához, de a nagyobb kérdőjel az új szponzorok megszerzése. Ez csak egy bizonyos szegmense a veszteségeknek amit a Barcelona mint brand elszenved emiatt. És itt több száz millió eurórol is beszélhetünk aminek most egy részét például a psg fölözheti le. Kíváncsi leszek a jegyeladásokra is. Igaz, hogy a 90ezres stadion túlnyomó többsége bérletes, de az eddig turistaként Barca meccsre járók száma is csökkenhet. Ez egy láncreakció ami két év múlva így is bekövetkezett volna, de nyilván nem mindegy, hogy milyen körülmények között.
Na jó….csak még mindig vergődöm Messi elvesztésén.

Jclp

Ha bármi igaz abból a sok sajnálkozásból, akkor játszik még itt. Ha kell, akkor a mostani párizsi szerződése lejárta után, és gombokért, de nem vonulhat máshonnan vissza (mint ahogy lehet utálni CR-t, de szerintem miután még 100 gólt lő valahol az MLS-ben, 40 évesen ő is a Sportingból fog).

Robi71

Eddig a klub húzta maga után a várost…mostantól a város a klubot. Sokan azért mentek a városba, mert meccset akartak nézni…mostantól aki a városba jön, az el fog menni meccsre is…remélhetőleg.

Robi71

2010-ben Barcelonában nyaraltam és az akkori barátnőmmel kimentünk egy meccsre is. Mondanom sem kell, hogy ő nem nézett előtte soha meg egy meccset még TV-ben sem, nemhogy élőben. Pár percig ült mellettem csöndben….majd megszólalt: “Ki az a játékos 10-es mezben? …ügyesebb, mint a többi!” ….”Ő Messi!” válaszoltam neki. 🙂
Pedig volt pár “ügyes” játékos rajta kívül abban a csapatban!

Jclp

Menjen nyugodtan ha ennyire akadékos, középpálya vezérei úgyis de Jong és Pedri kell legyenek, csapatunké pedig Depay, csak teljesedjen ki kedvenc mestere alatt+Fati is remélhetőleg teljes formában tér vissza, vagyis kvázi olyan lesz, mint egy új igazolás, én ha ők 4-en villognak már nem leszek elégedetlen.

Eminusz

Nagyon remelem, hogy nem ez a forgatokonyv fog megvalosulni! 🙂
Messi utan ne 1 embert talaljunk, aki majd “vezer” lesz es lehet ra epiteni, hanem most mar kezdjunk el vegre csapatkent mukodni! Egy olyan csapatkent, ahol mindenki egy az egyig kiveszi a reszet! Visca el Barca!!!

Katalan1

Attól, hogy Messi ott volt a csapatban, a Barca csapat volt. Messi igazi csapatjátékos, és nem kapott mindig labdát. Nem nyomott el senkit.

Jclp

A mindent verő csapatoknak amellett, hogy csapatként verhetetlenek, általában van egy fő vezérük is (lásd Lewandowski). Joggal kérdezed, hogy pl Kimmich (nem véletlen őt mondtam) nem volt minimum annyira fontos elem? Dehogy nem. De az ilyen csapatoknak is alap ismérve, hogy egy valaki kiemelkedik, ezt pedig csak góllövéssel és gólpasszokkal lehet, hiába ugyanolyan fontos a mezőnymunka.

Jclp

Pl nem tudom ki nézi most a Szuperkupát. Ez az egész Chelsea egy játékos miatt létezik topszinten, az pedig Kanté, ő viszont épp le van cserélve, láss csodát, csapatként máris a Villarreal jobb. Ennek ellenére róla soha nem lesznek ódák írva.

Csbcs

Én még nem írnám le teljesen Laportát. Szerintem az átigazolási szezon vége lesz az első olyan időpont, amikor érdemes értékelni hogy mit tett le az asztalra. Lehet hogy egy hónapja semmi igazolás, és most meg Messi elengedése… de senki nem tudja pontosan hogy mi zajlik a háttérben. Abban biztos vagyok, hogy az újonnan igazoltak (Depay, Agu, Garcia, Emerson) regisztrálása végül elintéződik, az esetleges új igazolás(ok) csakis attól függnek, hogy miként sikerül értékesíteni a tespedő, élősködő túlfizetett sallangot (Cou,Dombi, Umtiti, stb). Moribát el kell engedni, nem akarom ezek után Barca mezben látni. 10-15 m-ért oda kell adni a Citynek v akárkinek, nem ér annyit, amennyit akarunk érte kapni (20-25?) Az utóbbi években a balhék miatt senki sem akart hozzánk igazolni, max a Barto féle eszeveszett szerződésekkel és Messivel lehetett ide csalni valamire való focistát. Ha idén nem is, de jövőre kell egy olyan sztárigazolás Laportának, amivel el tudja homályosítani a Messi storyt. Abban egyet értek Il Moro nevű blogtársunkkal hogy ‘ Laporta úgy jött ide, hogy egyetlen megoldása volt a kialakult problémákra, a Szuperliga ‘ ami nem jött be. Most válságot kell kezelnie, ehhez eddig nem igazán volt hozzászokva… anno Dinhot vagy Eto’ot nem volt olyan nehéz értékesíteni mint a mostani kutyaütő négyesünket…

Barca87

Csbcs ezzel teljesen egyetértek, de azért van egy, olyan gyanúm hogy Aguero már most el is lesz engedve, szerintem nem is akarják regisztrálni. Szeintem Ő is csaķ Messi miatt jött és mi is csak a megtartása miatt igazoltuk ide. De majd meglátjuk már csak napok kérdése de valahogy ez a megérzésem…

Robi71

Messi megtartása miatt igazoltuk egy hónapja?….és Messi-t mégsem tartottuk meg! Érti ezt valaki? Nem mintha bármit is lehetne érteni abból ami az elmúlt 6 éveb a klub házatáján történik. 🙁

Eminusz

Lautaro Martinez allitolag mindenben megegyezett a Tottenhammel. Tavaly nekunk 111 millioert akartak adni, azota olasz bajnok es Copa America gyoztes, ennek ellenere az erteke nem nott.. 70 millioert veszi meg a Spurs… Most ennyire estek a jatekosok ertekei vagy ez megint azt mutatja, hogy a Barcat minden csapat le akarja huzni?? Elgondolkodtato…

Robi71

111 millió volt a kivásárlási ára….70 a piaci. A tavaly nem volt eladó….most anyagi okok miatt igen. Fura, hogy Lukaku után őt is elengedik. Baj lehet ott is….nem véletlenül távozott Conte.

Dr Mouse

Fentebb azt írod, hogy “hírnév, tekintély, megalománia” vezérelheti Laportát. Én nem így gondolom. Szerintem egy ügyvédet, – de másokat is – kizárólag a pénz hajtja.
Hogy miképpen férhet ott valaki a pénzhez? Hát sok módja van, de a legegyszerűbb, ha megállapodik az adott játékos menedzserével, hogy ne 5-6%-ot kérjen, hanem mondjuk 10-et. /Bartomeunál egy alkalommal egy menedzser “kapott” 17%-ot is!/

Kicsi85

Tudomásom (egy Juve szurkoló ismerősöm olvasott róla valahol) szerint a Kínai szponzornak sorra dőlnek be az üzletei és emiatt nagy minuszban vannak így eladnak akit tudnak. Ez lehet a háttérben.

Barca87

Ha jól tudom pénteķig lehet regisztálni a bajnokságba a Ligánál. És csak Emerson van eddig az új érkezők közül. Továbbra sincsenek távozók……..ajjjajjj

Mindegy

“Amit Barcelonában találtam, azt nem láttam a futball 40 éve alatt, az öltöző nem volt boldog” – mondta a Culé korábbi edzője

https://www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20210811/1001675003/setien-he-perdido-interes-entrenar.html

Robi71

Durrva. Még a kedve is elment az edzősködéstől. Nem meglepő.

Mindegy

Hát nagyon remélem!!!
Igaz nem is olyan rég megvoltak ők másról is győződve..
Na de remélem tényleg sikerül!
https://www.sport.es/es/noticias/barca/barca-convencido-memphis-sera-inscrito-11984428

g4brielsmith

Remélem igazak a hírek és a Benfica tényleg bejelentkezett Umtitiért, akiért 10 millió eurót fizetnének. (Mehet Isten hírével!!!!!!)
Kíváncsi leszek sikerül-e valakire rásózni Pjanic-Braithwaite duót…
Illetve egy mai hír, hogy Koeman szeretne egy támadót igazolni a kialakult helyzet miatt (Messi távozása, Agüero sérülése)
Apropó Agüero… mivel novemberig harcképtelen így az ő regisztrálása ki fog tolódni télre (vagy ez is egy kamu és el fogja hagyni a csapatot)
Visszatérve Koeman kívánságára én szívesen látnám a csapatban Rafa Mír-t… 24 éves, jó testfelépítésű csatár, aki elég játékintelligenciával rendelkezik. 12 millió euró és a Wolves tulajdonában áll (simán kölcsön lehetne kérni egy nem kötelező vételi opcióval, ha már ilyen jó a viszony az angol klubbal, vagy esetleg egy Braithwaite-Rafa Mir csere)
Nem tudom mire vélni ezt a rengeteg hírt Renato Sanchessel, de ha igazak akkor annak nagyon örülnék.
Összességében ezzel a kerettel sem vagyok annyira elkeseredve, ha így marad csapatként is fel lehet kerülni a trónra.
ter Stegen-Neto-Inaki Pena
Dest-Emerson-Roberto
Araújó-Eric Garcia-Minguéza
Piqué-Lenglet
Jordi Alba-(Baldé)
de Jong-Renato Sanches
Busquets-Nico
Pedri-Coutinho-Puig
Griezmann-Demir-Collado
Rafa Mir-Manaj-Agüero
Memphis-Ansu Fati-Dembelé

Robi71

A jelemlegi keret becsődölt igazolásokból, kiöregedett klasszisokból és néhány reményteljes fiatalból áll. Emellett egy morálisan teljesen szétesett társaság.
Ha elkezdődik a bajnokság és netán nem jönnek az eredmények előjön minden konfliktus, mindenki mindenkire berád, jön az egymásramutigatás és úgy fog összeomlani minden, mint egy kártyavár.. “Menekülés a győzelembe” kell legyen a jelszó.

Força Barça!

A Benfica – kifejezetten az edző, Jorge Jesus kérésére – 10 millió eurós ajánlatot tett a Barcelonának Samuel Umtitiért. [Record Portugal]

Robi71

Kamu pletyka. Umtiti-t ha bárki is elviszi csak kölcsönbe esetleg kivásárlasi opcióval (amennyiben képes lesz egy tisztességes, sérülésmentes szezont lehúzni). És a fizetése nagy részét is mi álljuk.
Ha már a Benfica….kétlem hogy bárki is több, mint 2-3 milliót keres. Umtiti 10-et. 🙂

Barca87

Én még ingyen is elengednép nemhogy 10 millióért.

Barca93

Kár hogy Umtiti csak olyan csapatba hajlandó távozni ahol kupákat nyerhet. Gondolom nem egy portugál bajnokságra gondolt.

Mindegy
Força Barça!

Lazán kapcsolódik: Hernández Hernández lesz a játékvezető a Barcelona – Real Sociedad bajnoki meccsen. VAR: José Luis González González.

Força Barça!

Yusuf Demir a felkészülés során mutatott remek teljesítménye miatt az új szezon kezdeti szakaszában kiemelkedő szerepet fog betölteni az első csapatnál. [Mundo Deportivo]

Robi71

250.000 Mssi mezt adott el a PSG csak az első órában.
Biztosan Messi le nem igazolása volt a legjobb döntés a klub gazdasági helyzetének rendbetételéhez? 🙂

Katalan1

Nem, de ők tudják, vagy nem.

Robi71

Kemény két órai mezeladással visszajött Messi éves fizetése.
Szerintem minden idők második legjobb igazolását kötötte meg a PSG a 34 éves Messivel.
A legjobbat a Barca kötötte egy 13 éves rosarioi argentin gyerek leigazlásával. A neve most nem jut eszembe…

Barca87

Csak áz a baj hogy a klubbok a mezeladásnak álltalában csak a 10 % át kapják meg.

Força Barça!

Az, hogy Messi trikóinak eladása az átigazolás bejelentését követő órákban kilőtt, elsősorban a Nike-nak jó. Az üzleti modell ugyanis úgy néz ki, hogy az amerikai sportszergyártó fizet egy szekérderéknyi pénzt a PSG mezeinek gyártásáért és forgalmazásáért, ezért cserébe pedig a bevételek 80-90%-át lenyeli.

Robi71

Akkor tévedtem, két nap kell. Aranytojást tojó tyúkod adtunk ingyen a PSG-nek….és akkor a sportszakmai előnyeit még nem láttuk…erre még kell várni.

Kritizator

Na, Icardi eladolistan. Úgy sem jönnek ki Messivel.
Hajrá, meg lehet venni (akár ingyen)

Mindegy

Nekünk tuti nem adják! Főleg nem ingyen 🙂

Frenkie82

ingyen se tudnánk vele mit kezdeni… azokat se tudjuk regisztrálni, akiket kellene…akik már itt vannak… holnap meg rajtol a liga…

Nagybarcelona

Írtam tegnap. Rafinhat mi adtuk oda, most ide adhatnák Icardit kölcsönbe. Akkor is be kellene nyomni az ő fizetèsèt is, de ő egy minősègi csatár. Tudom, nem tudunk már igazolni. Laporta óriási csalódás. Ha nem tud eladni játèkosokat, legalább csökkentenèk a fizetèst kollektíven vagy 20%-al. Nem gondoltam volna, H. A pár hete meghirdetett 3-4 igazolás Emerson, Garcia, Depay-Aguero lesz. 🙂 Ahogy írtam, pènz azèrt van, pár millió, inkább adják oda Umtitinek, Pjanicnak, csak húzzanak, ezzel letudva az egy èves fizetèsük, máshol fele pènzt csak megkapják az új helyükön, aztán kölcsönbe hozzunk vásárlási opcióval. Akár szerződèst is felbontanèk, hiszen a kártèrítèst csak jövőre kell megfizetni. Ha csak 500 milliós lesz is a bevètel (800 helyett, remèljük lesz közönsèg), a fizetèsek csak 190 milliót visznek el.

Força Barça!

Remélem, hogy Messi nem most kéri el a 39 milliós hűségbónuszát, amivel tartozik neki a klub, mert akkor még jobban nézünk majd ki! https://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/barcelona-meg-39-millio-euroval-tartoznak-messinek-2844089

Nagybarcelona

Egyet nem èrtek.
-Ha nincs akkora gáz (csőd), akkor valahogy távozásra kellene bírni a távozókat. (Akár fizessünk, csak ne a fizetèst terheljèk)
-Ha akkora a gáz, mi a tökömèrt maradnak a játèkosok. Laporta kijelenti, nem tudjuk kifizetni a bèreteket. Húztok máshová, vagy nem kaptok fizetèst. Majd a bíróság meg egyszer ítèl, remèlhetőleg addig talpra állunk, de fölösleges a legnagyobb csávában fizetèst adni olyannak, aki nem is fog játszani. Amúgy meg a bíróság sem biztos, hogy nekik ítèli a teljes összeget.

Nagybarcelona

Csak van valami a szerződèsükben, ha nem látogatja az edzèseket, akkor fel lehet bontani a szerződèst. Holnap srácok 8-tól edzès, Umtiti te 10-re gyere. 3 hiány, szerződèsbontás. Az edzèseket Umtiti elől menekítik. 🙂 Laporta elmondja nyilvánosan, Umtiti miatt csődbe fog menni a klub. Szerintem a Culèk elintèzik, hogy ne járjon edzèsre. 🙂 Szèlsősèges amit írok, de nem hiszem el, hogy nincs semmi kiskapu. Kizárják az FC Barcelonat a La Ligából, mert nem felel meg a fizetèsi limitnek… Ez egy vicc. Kössünk Umtitivel egy szerződèst, hogy 40 èvig rokkantsági járadèkot fog kapni… Jelenleg ott tartunk, hogy nem indulhatunk hètvègèn… Ezèrt tartom lassan egy viccnek Laportát.

Dr Mouse

Sajnos ez már nem vicc… mert egy hatszoros(!) aranylabdástól nem így kellett volna megválni…

Nagybarcelona

https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/laliga/already-it-is-official-laliga-impulse-approved-without-the-fc-barcelona-and-real-madrid_271718_102.html
A CVC-t hivatalosan elfogadták. 👏 Laporta. Így hètvègèn tudunk indulni. Kár Messièrt. Indulhat a lincselès. Kell 2-3 igazolás.

Nagybarcelona

Az ellene szavazók nem kapnak semmit. Persze ezt nem lehet megtenni, mert a Reál, Barca, Athletic jogait is eladták. Lehet kuncsorogni Tebasnál.

Mindegy

Most akkor mi is van? Jár , nem jár? Kapunk, nem kapunk?

Nagybarcelona

Elmèletileg 38 csapat elfogadta, 4 nem. 3-at írtam, ès egy 2. Ligába csapat. Aki nem írja alá, elmèletileg nem kapja meg. Azonban a közvetítèsi jogok 10%-át eladják. Barca Reál sokszor hivatkozott, övèk a legnagyobb nèzettsèg. Ezèrt kaptak volna 270-270 milliót. Vagy elfogadják, vagy perre mennek. Azt is olvastam, a Barca ès Real stadionokból nem lesz közvetítès. (Sztrájk?) Jelen pillanatban nem tudunk regisztrálni, elindulni a holnap induló bajnokságban (Valencia sem, ők kezdenek holnap, a többi csapatra nem emlèkszem, nem találom a cikket), mert nem felelünk meg a fizetèsi limitnek. Szóval Laporta kihúzhatná a fejèt Perez hátsójából, kuncsoroghatna Tebasnál, ès van egy fèl hónapja eladni, fizetèst csökkenteni (270 milliós bevètelnèl a limit is több, röviden: 20 millió fizetèsre, 40 igazolásra, 200 befektetèsre), ès igazolni, amit fèl ève kellene, ès nem az SL-re koncentrálni. Vagy Szeptemberben elindítani az SL-t a Realal, a Barcával ès a Juvèval (esetleg pár kapható csapat) elszakadni a Ligától, UEFA-tól, ès minden 2. hèten Clasico.

Nagybarcelona

https://www.espn.com/soccer/spanish-laliga/story/4452305/despite-real-madrid-barcelona-rejections-laliga-clubs-vote-in-favour-of-22bn-cvc-deal
Új hír szerint nem 2,7 milliárd, csak 2,2, Mert a 4 klub nem fogadta el, így nem kapnak semmit. Ők 100%-os közvetítèsi díjat kapnak 50 èvig, a maradèk 38 csapat még 90%-ot? (mikor a Liga dönti el, ki mennyit kap) Ez èrdekes lesz. Perez ès Laporta megèrdemelnè, hogy el kellene adni játèkosokat, amíg a Atletico, Sevilla, Villarreal stb. sztárokat igazolna. Mi szurkolók viszont nem. Ezek után hogy akar fizetèst csökkenteni, mert a többi 38 csapatnál nem kell.👏

Robi71

“Vagy Szeptemberben elindítani az SL-t a Realal, a Barcával ès a Juvèval (esetleg pár kapható csapat) elszakadni a Ligától, UEFA-tól, ès minden 2. héten Classico.”
Ez jó! 🙂

Olympos

Katalónia büszke népe hagyja, hogy egyik jelképük ilyen napokat éljen.
Nem fogynak a jegyek a hétvégi mérkőzésre, nem izzanak a telefonok, nem özönlenek az emailek, hogy segíteni akarunk, hogy mellettetek vagyunk most is, nem csak akkor, amikor örömet adtatok, hogy milyen számlaszámra utaljunk.
Hol vannak a tulajdonosok (sociok)? Gondolom többségükben szintén katalán vér csörgedez.
Hol vannak a csapat katalán játékosai? Élen járnak a fizetéscsökkentésben? Kezdeményeznek, példát mutatnak?
Sajnos, mindenre a NEM a válasz.
Tisztelet az egy szem kivételnek, Pique-nek!

Robi71

Mivel a klub már nem nemzeti büszkeség, hanem inkább “szivárványos”….a kérdést másképp tenném fel:
“Hol vannak a….” 🙂

Robi71

“Nobody will touch Messi’s No 10 shirt if he leaves Barcelona”– Ronaldinho
Kíváncsi leszek, ha a klub nem vonultatja vissza a 10-es mezt….lesz valaki, aki magára meri venni. Kétlem.

Mindegy

Messi is magára merte venni.

Katalan1

Igen, de most nincs olyan játékos, aki megérdemelné.

Robi71

“A Barça megerősítette, hogy Emerson Royalt regisztrálták a csapatba. Mivel a brazil védő már korábban szerződésben állt a katalánokkal, ezért nem kellett újra bejegyezni.”
Erről ennyit….

Katalan1

Belül biztos az. Új kaland ez neki. A gyerekek nagyon szomorúak, föleg Thiago. Nehéz nekik, mert kiszakították a megszokott környezetükböl. Kell a gyerekeknek a biztonság. Sajnálom, mert a gyerekek egy országváltàssal sokat szívnak. Amúgyis nagy a nyomás rajtuk Messi miatt.

sunt

Álságos ez a sajnálkozás. A gyerekek igazi érdeke, hogy akkor tanuljanak nyelveket kortárs közegben, amikor még fogékonyak. És a szüleik végig velük lesznek. A régi haverokkal meg a telefonjukkal akkor tartják a kapcsolatot, amikor akarják.

Buli78

Chelsea 115-ért, a MC 117-ért igazolt játékosokat, mi meg eladni sem tudunk, nemhogy vásárolni 10-ért, kurva nagy a baj, ha nem változik valami rövidesen, akkor nagyon megutálom a klubot

Buli78

Messi nem tűnik boldogtalannak Párizsban

Robi71

Csodálkozol? Hatalmas teher esett le a válláról

Katalan1

Belül biztos az. Új kaland ez neki. A gyerekek nagyon szomorúak, föleg Thiago. Nehéz nekik, mert kiszakították a megszokott környezetükböl. Kell a gyerekeknek a biztonság. Sajnálom, mert a gyerekek egy országváltàssal sokat szívnak. Amúgyis nagy a nyomás rajtuk Messi miatt.

Mindegy

Meglepett az, hogy a gyerekek az általad vártnál gyorsabban elfogadták a költözést?

“Néha túl sokat gondolkodunk bizonyos dolgokon, a gyerekek pedig könnyen alkalmazkodnak. Olyan módon fogadnak el dolgokat, ahogyan mi azt nem tudjuk elképzelni. Például Thiago lehet, hogy magába tart mindent, de jelenleg úgy tűnik, hogy mindent élvez. De ismerem őt, olyan, mint én. Belül szenved anélkül, hogy kimutatná. De ez nem gond, alkalmazkodni fog és egy jó tapasztalat lesz számára. Mindannyian nagyon boldogok leszünk és jól fogjuk érezni magunkat ennél a klubnál.”

ne aggódj! El kell ezt a Messi szomorú dolgot engedni…lehet voltak szomorú pillanatai de már rég túl van az egészen ..mikor Bartoval balhézott és hónapokig csak lehajtott fejjel sétálgatott.. na akkor szomorú volt!!! Nézd meg most!! Tudom belül 🙂 de hát mást nem is mondhat 🙂

Katalan1

Inkább a gyerekeket féltem. Van ismerősöm, aki mesélt egy pár dolgot. Átélte a gyerekekkel. Hidd el, hogy nagyon nehéz nekik. A gyerekek szeme mindent elárult, főleg Thiagoé. Muszáj lesz nekik alkalmazkodni. A tanulás lesz a legnehezebb nekik.

542
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x