A pandémia árnyékában

3.8 4 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
170 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
il moro

Griezmann eladása volt az utolsó szög a koporsóban. Visszestünk a Bilbao szintjére. Depayon kívül ki fog rendszeresen gólt rúgni? Fati bizonytalan, hogy visszakerül a sérülése előtt szintre. Dembélé, Agüero borítékolhatóan sérültek lesznek a szezon nagy részében.

kritizator

Nem tudom ki fog lőni, de hogy Grizes sem lövögette őket az biztos.

Dr Mouse

Grizi sem az Atleticóban, sem a Barcában nem volt gólrekorder. Akkor miről beszélünk?

Robi71

Grizi újra magára ralál az Atleti-ben. Cholo tudja mit kell tenni, mert ő edző, nem suertáros. A tavaly Lajos sz@pattott…az idén Grizi-vel közösen teszik majd. Visca Barca…mert “mes que un club”.

Katalan1

Nem lett volna szabad ezt megtenni. Túl fiatal. Vissza kellett volna vonultatni a 10-es mezt. Több tisztelet kellett volna Messi felé. Tett annyit a Barcáért. Nevetséges.

Mindegy

dehogy kellett volna visszavonultatni!!! Max akkor lenne igazad ha mondjuk Luuk kapta volna meg ! Pont jó helyre került!!!

Katalan1

Nem égeti a mez? Túl fiatal hozzá. Senki nem tett annyit a Barcáért, mint Messi.

Mindegy

figyelj! Én értem hogy neked többet jelent Messi mint itt bárki másnak de enged el ezt a dolgot!!! Messi elment az élet megy tovább!!! Szerencsére a bohócoknál még csodálhatod a játékát! Fel a fejjel!!!!

Frenkie82

ez már beteges… nem kicsit… egy pszichológus sokat tudna segíteni… és ezt nem bántásból írom… hidd el… 😉 egyébként tuti van P$G-s blog is… meg lehet Messis blog is… Hajrá! 😉 Volt Barça Messi előtt is, utána is lesz! És ez igaz Maradonára, Pelére, Cziborra, Puskásra, Ronaldóra, Rivaldóra, Romárióra, minden egyes extraklasszisra és akkori klubjára is!!!!!!!!!!!

jancsipapa

Én nem tulajdonítok ennek akkora jelentőséget. Mindegy kinek mi van a hátán…

Katalan1

Ansu Fati sem bizonyított még, mert sajnos megsérült. Annak idején Messi hosszabb ideig játszott, és bizonyított, mielőtt megörökölte Ronaldinho mezét.

Faramici69

Te most arról a psg-s csávóról beszélsz akinek az apja kétévente legitimizálta Bartot és végig asszisztálta a gazdasági bűnözést? Igen, lőtt pár szép gólt, de messze nem Xavi, Puyol vagy Iniesta szintje, de még Busi is előtte van, mint élő klub legenda. Még jó hogy nem a reálba ment.

Olympos

Korábban is játszottak 10-es mezben.Ha mindegyiket visszavonultattuk volna, akkor Messi lehet a 60-asban játszott volna. És ez így van a többi szám viselőivel is. Az élet megy tovább.

Katalan1

Messi mindenkinél többet tett le az asztalra! Ezért kéne visszavonultatni.

Olympos

Azt talán senki, én biztosnem vitatom, hogy Messi a Barca történelmének legnagyobb játékosa. Én azon a véleményen vagyok, hogy addig, amíg nem tér vissza (akár nem játékosként is),meg lehetett volna oldani, hogy senki se kapja meg a mezszámát. Most például úgy, hogy Demír a B-csapat keretéhez tartozna (ettől még lehetne állandóan a A-csapattal). Aztán egy szobor mellett a megújuló stadion nevéhez odatenném Messiét is.

Nagybarcelona

Ráadásul, ha Demir 22 meccset lejátszik a felnőtt csapatban, (nem tudom a percek arányát) kötelezővè válik a 10 milliós vètel. Nem èrtem, mièrt nem lehetnek egyesek a B-be regisztrálva, ők játszhatnának 25 feletti mezben.

Frenkie82

mindjárt írok Laportának, hogy Messi annyi mindent tett a Barçának, hogy nevezzék át a klubot FC Messire és vonultassák vissza a 30-as, 19-es és 10-es mezt 😀 😀 😀 Jézusom 😀 😀 😀 A stadion neve is lehetne Camp Messi, az utánpótlást is nevezzék át La Masiáról La Messiah-ra 😀 😀 😀

Frenkie82

…szerintem az egész Barçát fel kellett volna oszlatni, mert Messi itt játszott és most már nincs… 😀 Ha minden klasszis után visszavonultatnák az adott mezszámokat, akkor már 3-4 jegyű számok lennének a mezeken…

Robi71

Messi nem ‘minden klasszis” volt, hanem A klasdzis. Szánalmas.

Frenkie82

Szerintem ez a vonultassunk vissza mindent, ami Messihez köthető dolog a szánalmas… de hát nem vagyunk szerencsére egyformák… Barça volt előtte is, lesz utána is, az hogy milyen, az már más kérdés, de lesz és ez a lényeg… Messi előtt se gondolta volna senki sem, hogy Messi ilyen karriert fut be, mi lesz, ha jön egy másik, akik még őt is túlszárnyalja? Majd a 99-es mezben kell játszania, mert 1-98-ig minden mez vissza van már vonultatva???? Hajmeresztő butaság, de ez csak az én véleményem… nem kell ezzel egyetérteni, nekem sem és másoknak sem kötelező u.így Veled és Katalan1-el egyetérteni…

Nagybarcelona

A Griezmann transzfert Úgy èrtelmezem, hogy megy kölcsönbe egy èvre, ez meghosszabbítható +1 èvvel, ès kötelezően 40 milliót kell fizetniük. Azaz ha jövőre nem, 2 èv múlva kell kifizetni a 40 milliót. Állítólag 10 millió a kölcsönzèsi díj, ès a teljes fizetèsèt állják. Emellett:
Alena 5
Todibo 9
Firpo 15
Moriba 15 (+6 bónusz)
Emerson tisztán 15
Ez durván 60 milliós bevètel.
Laporta azt nyilatkozta Griezmann távozása után, hogy innentől csak a La Masiára, ès top igazolásokat támaszkodunk, nincs több átlagos játèkos-igazolás. Ezt az èvet a vezetősèg beáldozta. Cèl a BL helyek elèrèse, a maximális bevètel megszerzèse. Próbálom pozitívan látni a dolgokat. 1 èv alatt csak nem lesz akkora a bevètelkiesès. A közvetítèsi, szponzori pènzek fixek. (max kevesebb Messi miatt). Azaz, ha remèlhetünk egy 700 milliós bevètelt, ès a lecsökkentett(190 millió az előírt) bèrkerettel jövőre talán lesz pènz átigazolásokra. Messi ès Griezmann fizetèsèn spórolunk kb. 150 milliót. FFP alapján, papíron jövőre 160 milliót költhetünk. A Reál is meghúzta a nadrágszíjat, ès jövőre tartalèkol. Itt az a kèrdès, hogy gazdaságilag sikerül e ezeket a pènzeket erősítèsekre költeni, vagy viszi a törlesztő. Atleti ès Real milliárdos tartozás mellett költekezik, ès fog is. A hiteleket a rövid lejáratú helyett kiváltottuk hosszú lejáratúval, a játèkosok amortizációját beleszámoltuk idèn, 55 millió visszajött Neymar perèből. Azt hiszem most èrtünk a gödör aljára, ès innen remèlem felfelè vezet az út. Koeman megkapja ezt az èvet, nem lesz hálás feladat. Szerintem minden el volt tervezve. Ha Koeman bajnoki címre vezeti ezt a csapatot, a szerződèse meghosszabbodik, ha nem, jön egy új edző, remèljük egy megfiatalított, megerösített csapathoz. Irány az 532, az èppen aktuálisan egèszsèges 2 támadóval. A vèdelem ès a kp-a szerintem elèg az első 4-hez, remèlem lesz olyan is, aki a gólokat lövi. Továbbra is Hajrá Barca!

Faramici69

Nincs Messi. Ki fogja megmenteni Koemant? Engedd el nyugodtan, kicsi esélye van, hogy bármit is nyerünk idén.

Nagybarcelona

Direkt ezèrt írták így a szerződèsèt. Lehetetlen küldetès. Èn az első 4-ben remènykedem. Ennyi.

Robi71

Koeman-t most már a saját elhollandosított kerete fogja repíteni. Egy szót sem akarok hallani tőle, ha nem így lesz.

Nagybarcelona

Sajnos F. De Jong ès Depay “minősègi” holland. L. De Jong kènyszermegoldás. Èrdekessèg, hogy Dest ès Stegen is holland származású. Nekem a hollandok a kedvenceim, gondolom a nagy többsègnek nincs baja a holland, vagy holland származású játèkosokkal. Èn több hollandot is elbírnèk viselni, hiszen írtam, a mi focink alapja a holland iskola. Gondolom Umtiti ès Lenglet helyett mindenki jobban örülne De Ligtnek ès De Vrijnek, mindkettő nagyon szerettem volna itt látni, az utóbbit annó írtam, ingyen, mint idèn Wijnaldumot. Majd meglátjuk mit hoz ki Koeman ebből a keretből, főleg úgy, H. nincs kènyszerben, pl. Griezmann játszatása kapcsán.

Faramici69

A gödör alja még messze van. Még mindig itt van Cou, Pjanic, Umtiti, Dembi, valamint Neto, Lenglet, Braithwait és most már LDJ is. Az első fele tiszta nem ide való ráadásul anyagi csőd, a másik fele csak messze nem Barca szint.

Robi71

Azvalja még mesdze van, ahogy mondod…és akkor még nem említetted a 30as saját nevelésű klublegenfák közelgő távozását, visszavonulását. Ók az utolsók, aki még képesek egy egész szezonon keresztül stabilan teljesíteni.

Eminusz

Laporta lenyilatkozta Griezmann tavozasa utan, hogy a La Masiara koncentralodik a figyelem, emellett csak sztarigazolasok lesznek kozepszerek helyett… Aztan robbant a bomba: Luuk De Jong a Barcelonae!!!!! 😀 😀

Nagybarcelona

Kíváncsi lennèk majd a számokra. Ahogy írtam, elmèletileg óriási pènzeket fogunk megspórolni. 190 a Deportivo szerint a fizetèsi limitünk. Nem tudom, mennyi a törlesztő èvente, de gondolom a 800 milliós bevètel nem fog leesni 400-ra. Persze ehhez kell a BL szereplès jövőre, idèn még jó lenne továbbjutni a csoportból. Ennyi az èn, ès gondolom a vezetősèg elvárása, ami szerintem mèg ezzel a kerettel is kötelező. Ráadás lehetne mondjuk a kupa. Kíváncsi lennèk, valami szakèrtő vèlemènyère. Állítólag csökken sokak fizetèse + Messi ès Griezmann fizetèse kb. 150 millió. Gondolom annyi esze csak van a vezetősègnek, hogy limit alá menjünk, ès akkor már tèlen is lehet igazolni 1 az egyben. Ha tavasszal versenyben lennènk több fronton, akkor bármi lehet. A fizetèseket hetente folyósítják, írtam, kb. van 60 milliónk átigazolásokra+ januárig mennyi bèrt spórolunk is meg? Ti hogy látjátok? Lehetetlen küldetès?

Robi71

Képtelenség, hogy a 30+ fős keret összfizetése 190 millió alatt lenne.

Frenkie82

Nálam Pjanic 888-as lenne, Langlé 1500-as, Dembi 777-es, Umtika meg 23000-as…. és Langlé és Umti max a füvet locsolhatnák, nehogy lesérüljenek még a végén 😀 Pjanics meg el-el söprögetne a hátsó kijáratnál… Dembit meg kinevezném a PES hivatalos tesztelőjének 😀 Kanapéból kontrollerrel a kezében csak nem sérülne le állandóan 😀 Még gumipókkal oda is rögzíteném, tuti ami tuti, nehogy leessen 😀

Nagybarcelona

Èrdekes, hogy bonthatta fel a Tottenham Aurier szerződèsèt. Nekünk is felajánlották. 20 milliót èr, akár ingyen lehetne is szerződtetni, szerintem komolyabb játèkos, mint Dest. Vannak olyan szabadlistás nagy nevek, mint: Falcao, Mandzukic, Sturridge, Andy Caroll, nem tudom, nem jártunk volna jobban valamelyikkel De Jong helyett… Gondolom Koeman kèrèsère jött, ès ingyen. Collado ès Puig vajon megkapja az esèlyt ilyen szűkös keretben? Cèlszerű lenne játszatni őket. Pedri ára pár hónap alatt 4 millióról 70-re szökött fel, pedig Puiget ès Colladot is nagy tehetsègnek tartják.

Eminusz

Kicsit atgondoltam ezt az Emerson-dolgot… Tegnap nagyon duhos voltam, amiert eladtak, fokent azert, mert nem akarom ismet Robertot nezni JHV poszton, de aztan eszembe jutott, hogy Minguezat is eloszeretettel jatszatja Koeman ezen a poszton. 🙂 Es vegulis amit azon a 3 meccsen lattunk Emersontol, arra boven kepes Oscar is, sot… 🙂
Griezmann eladasa miatt nagyon szomoru vagyok, egyreszt mert kedveltem sokakkal ellentetben, masreszt mert nem jott minosegi potlas.. Ha erkezett volna helyette egy Moreno, Inaki, Isak vagy Guedes, esetleg Lautaro, Dybala vagy Haaland, akkor azt mondanam oke, na de De Jong??? O meg minek kellett?? Akkor mi ertelme volt tuladni Manajon?? Arra o is tokeletes lett volna, amire Luuk….. Teljesen erthetetlen es megint a kapkodas szulemenye ez az igazolas… Gondolom megint elovettek a Z-tervet… De semmi ertelme nem volt, mert szerintem telen mar megy is vissza Sevillaba….

Nagybarcelona

Sajnos Griezmann a tizedèt sem hozta az èvi 50 milliós fizetèsènek. Már többször írtam, mindig is szimpatikus volt nekem, de nem illett ide. Ha azt nèzed, valószínűleg Depay hozni fogja a számait 12 gól, 7 gólpassz, èvi 10 millióèrt 3 èvvel fiatalabban. Tegnap èn is nagyon mèrges voltam, főleg azèrt, mert nem pótolták minősègben, ès erről a szezonról lemondtak . De ha úgy nèzed, jövőre 31 èves, 50 milliót kapunk èrte, ès megspórolunk a hátralèvő szerződèsèn 100 millió bèrt. Azèrt írtam erősítèsekről nagyobb összegben, mert több helyen is lehozták, hogy 58+17 milliót ajánlottunk Olmóèrt. Ez kb annyi, ami jelenleg összegyűlt játèkosokból. (58) Tèlen is lehet erősíteni, + nyáron a megspórolt pènzekből. Bár èn ennyit nem adnèk èrte. Ahogy írtam, Dybala szerződèse lejár, gondolom tèlen vagy 20-èrt hozható lenne, a maradèk 40-ből meg egy vèdő, vagy kp-s, a fiatalok teljesítmènyètől függően. Egy szurkoló mindig remènykedik, ès kitart a csapata mellett.

Robi71

Sok legendás kátékos klobkarrrierét volt szetencsém végigkísérni…Maldini, Zanetti, Giggs, Maradona, hogy csak párat említsek, de egyikük sem tett annyit a klubjáért, mint Messi. Pedig hát még most is könnybeládad a szurkolók szeme a nevük hallatán. Némelyiknak vissza is vonultatták a mezét…de a Messi-ét nem. Ez minden elárúl erről a klunról. Sajnálhatja, hogy itt vedzegette a legjobb éveit a 2017-es szerződéshosszabbítása óta. Hiba volt, Messi…ezek nem becsültek az itt töltött idő alatt sem, most meg egyenesen megaláznak.
Nem tudom ki volt, aki ennek a taknyosnak felajánlotta a mezt., de szánalmas. Szánalmas a taknyos is, aki ezt elfogadta….ezzel Dembi szellemi szintjére emelkedett. Visca Barca! Mes que un club!”.

Kritizator

Messi megítélése az “itt vesztegette a legszebb éveit” – től az “apjával együtt fosztogattak a Barca kasszajat” – ig terjedő skálán helyezhető el.

Robi71

Messi bére volt egyedül reális…a többi kutyaütőjé volt magas. Messi máshol is megkapta volna ezt, a többiek nem.

GoalGero

Sehol nem kapott volna évi 120milliokat. Psgbe sem kapta azt meg.Es a 10es jó helyre került ebben biztos vagyok

Katalan1

Honnan tudod, hogy nem kapott volna?

Frenkie82

Kérdés hasonló: honnan tudod, hogy kapott volna? 😀

Kritizator

Nálunk volt neki 70 milla, psg talán 35 milla az olajostol

Frenkie82

Ma már nem tiltott, szerintem kérd meg Messi kezét 😀 😀 😀

Maestro10

1.A Liga szabályzata nem engedi, hogy a klub visszavonultassa a 10-es mezt, nem értem mit olyan nehéz ezen felfogni. 2.Ha nem a “taknyosnak”, akkor kinek kellett volna felajánlani Leo volt mezszámát? Braithwaitenek? Dembinek? Ugyan már. 3. Jól írták előttem, Messi előtt és Messi után is lesz Barcelona. Mindenkinek hiányzik, de most már előre kell tekinteni. A folyamatos picsogás és nosztalgiázás nem old meg semmit sőt, egyenesen irritáló. Legalábbis számomra.

Nagybarcelona

Ez így igaz, ha nem kapja meg senki, idèn 23 játèkossal áll ki a keret. De! Ahogy írtam, nem èrtem mièrt (minden èvben) nevezzük a felnőtt keretbe a fiatalokat. Vissza a B-be nem játszhatnak. A B játèkosai játszhatnának 25+ számokban, így nem kellett volna idèn kiadni a 10-es mezt. Ahogy látjátok itt is sèrt egyeseket. Èn sem adtam volna ki idèn, de ha kiadták, legalább Fati kapta, nem Brathwaite, mint tavaly a 9-est. 🤣

Robi71

Ha nem lehet visszavonultatni, akkor nem kell odaadni senkinek. De gondoltam ez nem us lesz kérdés, mert senkinek sem lesz pofája magára ölteni.
De mondhatnám adjuk oda Dembi-nek es hosszabbítsunk vele szerződén….így csak minden szökóévben egyszer kell majd megcsodálni a Camp Nou gyepén.

Nagybarcelona

Ez ismèt Laporta döntèse. Nem akarta senki elfogadni. Ahogy az is, hogy B játèkosokat a felnőtt keretbe nevez.
https://www.google.com/amp/s/tribuna.com/amp/en/news/fcbarcelona-2021-09-01-bigwigs-at-barca-reportedly-preferred-no-10-with-aguero-laporta-insisted-on-fati/

Robi71

Ha Laporta döntése volt, akkor egyértelmű hogy kinek a keze van benne Messi távozásában. Ennek ellenére Messi jól járt….kár, hogy nem 2017-et írunk.

Frenkie82

ezek nem becsültek az itt töltött idő alatt sem, most meg egyenesen megaláznak” Vannak bajok úgy látom… 😀

Mindegy

Hát ez elég gáz volt…

Mindegy

https://psgfoci.hu/
Tessék!!! Itt katalánbarátnőddel folytathatod a rajongást…
Szívesen 🙂

Frenkie82

Ez nem olyan hűdejó oldal !!!! Itt még Messi nincs a P$G legendák között a fejlécen 😀 😀 😀 Keress naprakészebb oldalt 😀 😀 😀

Mindegy

Ja tényleg 🤣 meg még szavazás is van hogy mi a véleményük Messi érkezéséről😆 hogy lehet ilyen szentségtörő kérdést feltenni? 🤣

Nyakas Mihály

Robi mi történt veled?. Szokatlaul pongyolán irsz, kérlek figyelj a helyesirásra.Mást szoktunk meg tőled.

Robi71

Mobil…vastag ujjak (pedig nem azok) …rossz szem. Ez van. 🙂

Mindegy

Vki linkeljen már egy p$g blogot a messifüggőknek!!!!

Nagybarcelona
Robi71

Szánalmas klub…még szánalmasabb szurkolókkal. Hova tünt az az idő amikor a klub és szurkolói is külön kasztot képviselt a futbalvilágban….és mindenki más csak irigykefedett. Így múlik el a világ dicsósége…

Frenkie82

Most akkor irány a P$G vagy a City, mint új kedvenc?

Robi71

Nem, irány az Atleti. A tavaly Lajos okozott örömöt….most remélem Grizi-vel közösen teszik majd. Már most várom a derbit. 🙂

Frenkie82

Hajrá! 😉 Tuti van ATMA-s blog is 😀

Nagybarcelona

Az a problèma, ahogy már írtam, H. szimpátia alapján ítèlsz meg embereket. Èn 98-tól szurkolok a Barcának. Távozott már Kluivert, Eto’o ès Messi is a kedvenceim közül, de maradok, mert másnak nem tudok szurkolni.

Robi71

Ha valóban 98 óta szurkolsz a Barca-nak, akkor tudod miről beszélek, amikor külön kadztról beszélek. Most olyan miliője van az egésznek, mint ha egy balkáni klubról lenne szó…nem megsértve ezzel egyetlen balkáni klubot sem.

celebdin

Tényleg ez a legrosszabb? Hogy kiadták a 10-es számot? Meg hogy Fati kapta?

Lackó

Akinek nem tetszik a Barca az menjen nyugodtan isten hírével.Én Barcás voltam amikor Messi még meg sem született és az is maradok,mert szeretem.Aki szánalmasozik,az most komolyan miért teszi ezt magával?Itt szenved?Menjen olyan csapathoz aki szerinte nem szánalmas és legyen boldog.Aki a Barcát nem szereti az nem Barca szurkoló.Nekem sem tetszik minden,de én maradok az tuti.Az a szánalmas aki a Barcát megkérdőjelezi.Már bocs.

Força Barça!

Még annyit, hogy Demir 11-es meze remélem azt jelenti, hogy néha a pályán is látni fogjuk, egy ilyen számot azért nem szokás a padmelegítőknek adni. 🙂

Nagybarcelona

Vitatkozás helyett inkább kifejthetnètek a vèlemènyeteket arról, amit fentebb írtam. Van 60 milliónk átigazolásra? Mi lesz a Griezmann ès Messi fizetèsèn megspórolt 150 millióval? Gondolom sikerült a 190 milliós limit alá menni fizetèscsökkentèsekkel, mert Aguerot Griezmann eladása előtt regisztrálták. Lesznek erősítèsek?

Robi71

Én megvárom a szezon végét és akkor vonok következtetéseket. Valóban eladtunk játékosokat ezzel is csökkentve a fizetéskeretet….csakhogy nem azokat, akiket nagyon jó lett volna eladni. Mert ugye…Umtiti a legjobb formájában van amióta itt van….Cou-val számol Koeman…és Dembi-vel hosszabbítunk, mert Laporta személyes kedvence. 🙂
Ha a jövő nyári átigazolásról kérdezel, akkor a szezont záró eredménytől függetlrnül én valós nagytakarítást és 3-4 komoly igazolást várok szakmai alapon. És nem Haaland-ra gondolok….nincs realítása. Itt nincs kész karácsonyfa, amire csak a csúcsdiszt kell feltenni.

Mindegy

Akkor mégsem atletico madrid? Vagy nekik szurkolsz nekünk meg picsogsz? 😂
Ám fentebb említettél egy külön kasztot!! Ott az általad képviselt magatartás volt a jellemző?😂
Bocs de annyira gáz a mezszám hisztid meg a duzzogásból atletinek szurkolok hozzáállásod hogy a béke kedvéért jobb ha poénra veszem ezt az egészet😉😂

GoalGero

Nem akarok személyeskedni,de elvileg azt írtad az előző blogon hogy közép vezető vagy egy nagy multinál azt hiszem.Akkor tudnod kéne hogy mi is az a marketing.:)
Nyilván nem kellettek a kutyának sem az általad említett játékosok,de nem fogják azt mondani hogy Umtiti-t nem drótozták össze a sámánok, vigyétek el a sztár fizetésével..Pjanic Barto pénzmosása volt nekünk nem kell .Vagy hogy Coutinho ,és Dembelé messze nem sztár de legalább sérülékeny.:D
Pedig ezek a tények.Coutinho és Dembelé talán lehet még valami,ha az agyukat helyreraknák.
Én azt mondom ez egy nem rossz csapat lenne
Stegen
Dest-GarciaMingu-Araujo-Alba/Baldé
De Jong/Gavi-Busi/Nico-Cou/Pedri/Puig
Fati/Collado-Depay-Dembele/Demir

Mindhárom támadó így gyors játékos lenne akik tudják a posztokat is cserelgetni.Csak a totyogós kézilabda focit kéne elhagyni és vissza hozni a gyors ritmus váltásokat, kiugratást,vagy akár a kontrákat.

Nincs Xavi Iniesta és Messi.Nem tudunk dominálni úgy.És nem is lesznek,nincsenek ilyen kaliberek jelenleg szerintem .
A jövőt kell szem előtt tartani.Ha ez a csapat amit leírtam rendszeresen játszana.Pár éven belül jó lehetne vagy may bukunk egy évet ha mégsem addigra kiderülne kik nem alkalmasak.
Baldé,Gavi, Nico,Demir,Araujo,Fati,Pedri,De Jong,Dest kapják a terhelést, és ha jól fejlődnek lehet keresni valónk.

Robi71

Nem érted az iróniát. 🙂 Természetesen nem kellettek a kutyának sem, legalábbis nem topcsapatnak….a többiek vagy derogáltak nekik vagy nem tudták volna megfizetni/kifizetni.
A csapat amit leírtál erős közép, amivel talán a BL helyezés meglehet, de a bajnokság nem. És komoly problémáink lehetnek egy esetleges sérüléshullámmal. Némelyiket pedig csapágyasra járatjuk, mivel vékony a keret (nem db számra, hanem minőségre) és elfáradnak a végére.

Frenkie82

“Van 60 milliónk átigazolásra?” – ezt honnan kellene tudnom? Szerintem lehet még Laporta se tudja pontosan… 😀

“Mi lesz a Griezmann ès Messi fizetèsèn megspórolt 150 millióval?” – mi lenne??? Ez kábé olyan, mintha azt kérdeznéd, mi lenne ha a havonta beütemezett 40 000 Ft-os gázszámlád megszűnne, amellett hogy van egy hiteled, aminek törlesztőjét kénytelen voltál egy másik hitellel fedezni, hogy előbbit törleszteni tudjad… Szerintem az a 150 millió kb. csak arra elegendő, hogy a bevétel/kiadás/fizetés/meg még ki tudja minek az aránya benne legyen egy limitben… Az hogy most nem kell 150 milliót kifizetni adott évben 2 játékos fizetésére még nem jelenti automatikusan azt, hogy ebből az előre megspórolt pénzből venni is fognak más játékosokat…lehet csak annyi lesz, hogy nem 40 év alatt törlesztik vissza Laportáék a mostani hitelt kiváltó hitelt, hanem csak 33 évig kell nyögni…

Lesznek erősítèsek? – konditeremben tutira 😀

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2021-09-01-pjanic-could-leave-barcelona-soon-despite-transfer-window-closing-reliability-5-stars/ Pjanic távozhat, török, orosz csapatokkal tárgyal. Szept. 7-èn zárul náluk az átigazolási szezon. Ezzel is spórolnánk 1 èv alatt 28 milliót. Ez egy újabb játèkos ára. Na ezèrt adták oda Griezmannt is. Fontos az ár èrtèk arány a jelenlegi helyzetben.
Laporta szemèlyesen fog tárgyalni Dembelèvel a hosszabbításról. Jó lenne, ha kevesebb lenne a bère, ès jövőre nem távozna ingyen. Tegye azt pènzèrt.

Red Cule

Állítólag 1 évre kölcsönbe a Besiktasba.

Olympos

BÉRTÖMEG:

2019-2020: 671 millió

2020.október: 382 millió (Liga előírása szerint)

2021.március: 347 millió (Liga előírása szerint)

2021.június 30: A 2020. novemberében elfogadott bércsökkentés eddig érvényes.

2021.július 01: A fizetések visszaállnak a bértárgyalás előttire. Ez valahol 382 és 671 között van. Kérdés: ez mennyi volt? Mert ebből kell levonni a mostani csökkentéseket (távozók és érkezők közötti különbözet, fizetéscsökkentések).

Last edited 4 hónapja by Olympos
Robi71

Biztos, hogy nem 190 millió alatt. 27 fős a keretünk.

Nagybarcelona

Elmèletileg Busquets fogja az egyik legtöbbet keresni, 8 millió. Bruttó 16. Elmèletileg Pjanic ès Umtiti is belement. Dembele, Roberto hosszabbítás előtt, tavaly írták: Pique, Lenglet, De Jong, Stegen,Coutinho mind új szerződèssel. Szerintem reális lehet a 190. Depay pl. Nettó 5, Aguero is. A keret fele b-ből jött, milliós fizetèsük sincs. Majd lesznek pontos adatok.

Nagybarcelona

https://www.google.com/amp/s/barcauniversal.com/official-busquets-and-alba-take-salary-cuts-to-help-register-aguero-for-la-liga/amp/ nem találom a %-kat. De amit írtam, Aguerot az ő pénzükből regisztrálták. Ezután vágtunk meg Griezmann 50 milliós bruttó fizetèsèvel. Realnak volt 460, 180-al kellett, nekünk 370 volt, 180-al írták 190 körülire. Szerintem senkinek nem megy pontosan, de azèrt közelít.

Robi71

https://en.as.com/en/2021/08/11/soccer/1628632830_510122.html
https://fcbarcelonalatestnews.com/fc-barcelona-players-wages/
Ez alapján (kivettem Grizi-t) nettó 175 millió a nettó bértömeg. Ez mennyi bruttóban? 350?
De azt is figyelembe kell venni, hogy a szerződéshosszabbítás előtt álló már fontos szerepet betöltő játékosok “minimálbérért dolgoznak”…amit jelentősen emelni kell. Jelenleg: Pedri 1!!!, Dest 2.3, Fati 2.5, Araujo 3 milliót keresnek. Szerintem ezeket még ebben a szezonban kell korrigálni, máskülönben Moriba effektus következik.

Mindegy

” például alternatívát adjon a fiataloknak, köztük Riqui Puig -nak , aki differenciált labdarúgónak számít”

Akkor inkább nem hosszabbít 🙂

Robi71

Nem találtam semmit arról, hogy mennyit kell fizetni Luuk-ért ha végleg le akarjuk igazolni.

mark666

Grizi szerződésről szivárognak infók.

10 milla a kölcsönadás.
40 milla majd a vételár.
2 évre ment kölcsönbe (de ő 3 éves szerződést kötött atletivel, de a 3. csak akkor él ha megvették)
Ez a 2 év alatt bármikor megveheti 40-ért az atleti, de ha a meccsek 60%-n pályára lépett ez a 2 év alatt, akkor kötelező megvenniük 40-ért. (de ha nem jött össze ez neki akkor elállhatnak a vételtől)

RedBlue

Nem tudom sírjak e vagy nevessek,Grizi háttal szerzett találatával egyenlítettek a Franciák.Ez már az Atleti hatása 🙂

Frenkie82

😀 😀 😀

Robi71

Luuk klasszikus center…jól fejel és tartja meg a ráívelt labdákat. Negatív, hogy lassú, körülményes és nem túl hatékony. Szerintem kezdő lesz Koeman-nál.
Stegen – Dest (Roberto), Pique, Garcia (Araujo), Alba – Busi, Frankie, Pedri (Cou) – Martin, Luuk, Depay.
Fati, Agüero és Dembi visszatérésével variálható lesz a támadósor…de a középpálya és a védelem vékony lesz.

Csbcs

Laporta 19-re lapot húzott… João Félixet akarta behúzni az utolsó pillanatban mint “sztárigazolás” és ezzel megmenteni a presztízsét (bőrét?) a culék előtt… egy ütőképes, európai szinten is versenyképes csapatot ígért a 2021/22 idényre, de bármennyire is optimista vagyok ez 99% nem fog létrejönni, így kijelenthető h ez egy “bukott” átigazolási szezon… az igazolások közül csak Depay képvisel értéket, de közép és hosszutávon még ő is lutri…személy szerint nagyon sajnálom h nem sikerült Felix mert az atletico nem ment bele a cserébe… Én abban bízok hogy jövőre ez összejöhet (pl Dembi-Felix csere?)… szerintem sokkal jobban illene a srác a barca profiljába a játékstílusa alapján és még csak 21 éves, tudna akár támadó kp-t vagy csatárt is játszani. Az atleti rakkolós csapat, nem igazán tud Colonál kiteljesedni a játéka…

De Jong “luukskywolker” még talán Berétvétnél is középszerűbb játékos, én kényszermegoldásként inkább még egy rutinos játékost (Cavani, Aubama, Falcao) vettem volna kölcsön/meg 1 évre, és jövőre jöhetne a Haaland Felix Fati csatársor…

Barca93

Azért Haaland érkezésére mérget ne vegyél 🙂
Mindenki őt akarja majd, még akár a Realba is mehet Mbappeval kézen fogva.

Mindegy

“Gil Marín azonban megakadályozta a művelet végrehajtását, amikor az összes érintett fél egyetértett a megállapodás végrehajtásával. A rojiblanco vezetője attól félt, hogy a portugál csatár a Barçánál gurul, és azt a futballt kínálja, amit Madridba érkezése óta elvártak tőle.”
https://www.sport.es/es/noticias/barca/gil-marin-bloqueo-intercambio-griezmann-joao-felix-12033550

az ő szempontjából végül is érthető….innen nézve viszont szemét húzásnak tűnik…úgy látszik velük is csak ilyen egyoldalú jó kapcsolatot sikerült kialakítani.. mi jók vagyunk hozzájuk ők meg azért sem 🙂

sunt

Ez az év Koeman éve lesz. Hozzá kötődik a három holland, Pedri, Demir, Dest és a két kamasz. Kénytelen őt segíteni TS is. Ha sikerül három pontokat szerezni, akkor mások is csatlakoznak hozzá. Így nem lényeges azok szerepe, akik inkább egy következő edzőre várnak. Hogy aztán ez mire elég? Az Atleti duplázását igen nehéz meggátolni. És minden esélyünk meg van, hogy a Bayern hülyére ver bennünket. Egy ilyen háttérből kell folytatni a pontgyüjtést. Ha sikerül is, a nagyralátók, így Laporta kirúgják Koemant. De hogy utána mit akarnak és kivel (és mibul), az sűrű homály. Mindenesetre az United már készül Frenkie elcsábítására.

Faramuci69

Nagy különbség van a között hogy hülyére ver a bayern vagy megver. Sajnos Koeman nagy csapat ellen még nem bizonyított. Az hogy a Sevillat megvertük 3 védős felállással, csak azt mutatta, hogy mázlija volt. Ettől még ahhoz hogy kevés, hogy egy nálunk erősebb csapatot megverjünk, mert zseniális taktikát dolgozott ki a mester. A bayern jobb csapat nálunk jelenleg, de ha megfelelően épít az erősségeinkre, akkor lehet szoros meccs. Persze hátul észnél kell lenni. Zidane rájött, hogy CR7 eladása után a lényeg a védekezés rendbe tétele lenne. Nálunk erre nem jött rá senki. Lenglet nem ez a szint, Umtiti nem nyerte vissza (Koemannál nem is fogja) régi formáját, Piqué sem a régi. Géza még tapasztalatlan. Mondanám hogy Araujo és Garcia, de még ők is tapasztalatlanok. Kellett volna egy vezér. Laport esetleg. Minek LDJ? Béna csatár van fél tucat is. Persze a védekezést csapat szinten kellene megoldani. Kivel? Alba, Dest nem tud védekezni. Busi lassú, SR szintén nem jó védekezésben. A csatárok sem zárnak mindig vissza. Szerintem még a Valverde által kitalált 4-4-2 jó rndszer volt, de mst nincs Paulinho vagy Vidal, akik megfelelő VKP lene.

Mindegy

https://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/tobb-mint-egy-klub-csurka-gergely-publicisztikaja-2847613?fbclid=IwAR1xnogA8y1ZtyGI2ov350q5kqPnyX12EOwmNWM–RlJiFx1GF97zT8_Kog#
 Az viszont tény, hogy míg a spanyol szabályok lehetetlenné tették Leo megtartását, azon regulákat, amelyekre a katarinak akár befolyása is lehetett, éppen Messi szerződésének lejártakor pihenteti az UEFA és a francia szövetség – persze szigorúan a pandémiára hivatkozással.”
nem mindennel értek egyet de vannak benne érdekességek..pl. kell e nekünk és tudunk e anyagilag versenyezni a psg-hez hasonló maffiabandákkal..

Olympos

Közismert, az nso nem egy Barca-barát média. Azt is tudjuk, a szívük a Real felé húz.
Ha ezen szemüvegen keresztül értelmezzük a cikket, akkor azt mondanám, tipikus “savanyú a szóló” kihallása van. Mert igazából a PSG – teszem hozzás a MC is – nem csak a Barcával, de a Reallal szemben is élre tört. Az pedig mindig volt, van és lesz, hogy sok minden a személyi kapcsolatokon is múlik. Most épp a PSG tulaja van jó helyen.

Ugyanakkor a PSG – amint nemrégiben írtam – jelenleg az FFP legfontosabb feltételeinek megfelel. A bevételei elérik azt az összeget, ami fedezi a béreket. (A bevételek “honnanvanja” már vitatható.) A piacon az utolsó három évet nézve a plusz kiadások nem haladják meg a -300 milliót.(Ezt láthatjuk a Sándor62 által feltett táblázatokban.)

Last edited 4 hónapja by Olympos
Faramici69

Azért mert papíron teljesítik a feltételeket, erősen kilóg a lóláb. Szánalmas, hogy egy ilyen teveb@$ó uralja az olajos pénzével az európai futballt. Egytől egyig mindenki becsicskul neki. Sajnos többen is beálltak a sorba. A Barca korábbi szakmai vezetése a másik olajos citynél, Xavi quatarban, Messi psg-be ment. Még Rumenigge sem pattoghatott.

Mindegy

Sajnos igazad van! De hát ugye mindenkinek meg van az ára…Xavi is majd jön ha a gazdája megengedi a többi csak hablaty…gusztustalan volt mikor Katart a vb előkészületeket dicsérte miközben emberek százai halnak meg az építkezés szar körülményei miatt stb stb…de hát ugye a pénzeszsák megmondta hogy mit kell mondani népszerűsíteni kell a vb-t stb stb… egyébként el tudja azt bárki is képzelni hogy mondjuk Messi felemeli a szavát az ottani körülmények miatt? Pedig azt hihetné az ember hogy akinek annyi van azt már nem lehet megvenni 🙁

Gabk82

EZ a cikk egy hányadék, és a cikk írójáról sugárzik, hogy nincs tisztában a csapatunkat érintő hírekkel…és tájékozatlan…mondjuk, nem is csodálkozok…nso…:D 😀 😀

Mindegy

igen az nso nem a legmagasabb színvonal (és akkor finom voltam )…

Mindegy

Barça – a Sevilla nem halasztható elhttps://www.sport.es/es/noticias/laliga/aplazara-barca-sevilla-12035906

Nagybarcelona

Szerintem nekünk a legjobb hír. Remèlem Koemannak eszèbe jut a 532, mint tavaly ellenük, ès a Bayern ellen is stabilabb lehet úgy a csapat. Aztán támadók hiányában maradnèk is ennèl a felállásnál.

Olympos

Tegnap az egyik írásomban megemlítettem, hogy az FCB bértömege 2021. július 1-én valahol 671 és 382 millió között volt. Nos, a MARCA ma 565 milliót említ. Na ebből az összegből vonjuk le mindazt, ami azóta történt. A lap szerint az eddigi csökkentések révén 110%-ról 85%-ra sikerült lemenni. Ha az eddigiek 25%-ot tettek ki, van még feladat.

Mai infó az is, hogy Griezmannak az idei bére nettó 21 – bruttó 38 – millió (tehát nem 50 meg 60). Az előző 19, az első évében pedig 17 volt, illetve a csökkentések miatt egyik évben sem kapta meg ezt az összeget.

Nagybarcelona

Griezmann 21 millió helyett 10-et fog keresni az Atleticoban, igazolhatja az is, hogy a 12 milliós keresetű Saul távozott.
https://www.google.com/amp/s/www.mirror.co.uk/sport/football/transfer-news/antoine-griezmann-barcelona-atletico-madrid-24891720.amp
Júliusban azèrt nem jött lètre a Saul Griezmann csere, mert Griezmann azt mondta, a különbözetet a Barca fizesse ki. Erre Laporta azt mondta, akkor maradsz. Ezek után bejelentettèk, hogy Messi távozik, aztán a szurkolók megtalálták. Hozzávesszük èv közbeni nyilatkozatait, megkapjuk a választ Robi kèrdèsère, mièrt utálták ennyire sokan. Mèg azt is kinèzem Laportából, hogy a fele bèrèt fizetjük, de akkor tènyleg jár a taps neki.

Nagybarcelona

Aztán meglátjuk, ki hoz többet ár èrtèk arányban. Griezmann 40 millióèrt 12 gól 7 gólpassz, vagy Luuk De Jong 1,5 milliós keresettel. Griezmann tavalyi számait szerintem lehet hozni. Èrtem mièr L. De Jong. Már pár napja írták, felajánlotta a Sevilla, Koeman pedig ismeri, gondolom ha Icardit ajánlják fel, őt választják. Lehet konkrètan elmondta, nem tud mit kezdeni Griezmannál, mert nincs itt posztja. A bajom, hogy egy nyár lett volna igazolni csatárt. Girout règóta írom csere csatárnak. 1 millióèrt ment a Milanhoz, 2 meccs 2 gól. Szerintem egy polccal feljebb van De Jongnál, ès nála is feljebb Cavani, Icardi, Dybala, Olmo, Silva. Kb. jelenleg ez a szintünk, de remèlem merünk a legfelső polcról álmodozni, ahol pl. Haaland vagy Lukaku található. Lesz mèg munka, de remèlem a tèlen már igazolunk a köztes “polcról”, ès akkor szèp lehet a szezon vège.

Nagybarcelona

https://barcauniversal.com/barcelona-ready-to-shell-out-e40-million-on-a-forward-in-january/
Tèlen ennyiből jöhetne azok közül, akiket írtam, de lenne variációs lehetősèg. Cavani+ 1 kp-s, Dybala 20 körül, lejáró szerződèssel+ egy gyengèbb kp-s, mindet a támadóra költeni: Icardi, Olmo, Silva stb.
Jó lenne Umtitit is kölcsön adni törökbe, vagy oroszba.

Nagybarcelona

Remèlem most már Laporta betartja a szavát, ès tènyleg minősègi játèkosokat igazolunk. Adjunk mèg el játèkost (Lenglet, Puig, Neto, Brathwaite, Coutinho, Dembele). A kívánságom tèlen Dybala ès De Beek lenne. 40 millióról írnak, szerintem kettőjüket el lehetne hozni 50-60 körül, elvileg ennyi pènzünk van is. Már most el kellene kezdeni a tárgyalásokat, mèg mielőtt Dybala mègis hosszabbít. Ahogy írtam, tèlen fèl èv marad a szerződèsèből, szerintem 20 körül hozhatnánk. De Beek szerintem abban a keretben mèg annyit sem fog játszani, mint tavaly, 30 körül szerintem hozható (3-ból 0 meccs idáig). Velük azèrt elèg komoly lenne a keret. Nem lenne szabad elkövetni, azt amit Depay le nem igazolásával tettünk 1 ève írtam, igazoljuk le 20-èrt, tèlen 10-èrt hozható lett volna. Nyáron Coutinho ès Dembelè eladásáról függően (játszatás, sèrülès) pedig igazolhatnánk mèg egy támadót: Silva, Jesus, Sterling, Icardi, Olmo. Ez összesen kb 100 millió, ès meg lenne fiatalítva az egèsz keret. Azèrt egy
Stegen
Dest-Araujo-Garcia-Alba
De Jong
De Beek -Pedri
Dybala-Depay-Fati
Elèg komoly csapat lenne, már csak Albát kellene pótolni. Hajrá Laporta, ès Koemanban bízom a De Beek ügyben.

Mindegy

https://www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20210902/1001683994/dembele-agarra-7-dortmund-cambiar-suerte.html

“A legtehetségesebb futballista, akit valaha edzettem? Nehéz kérdés, mert mindenki, akit elfelejtek, mérges lesz … Az egyik első név, ami eszembe jut, Ousmane Dembélé, amikor a Borussia Dortmundban volt. Nagyon természetes tehetség volt , tényleg nagyon kiemelkedő. “

Nagybarcelona

Valamelyik nap írtam, Umtiti (sámánoztak mindenhol)ès Pique a konzervatív kezelèst választotta. Dembelèt ès Fatit többször műtöttèk. Melyik a jobb? Ki tudja. Lènyeg, hogy az orvosi stábot, (Aguero)orvos szakèrtőket sürgősen cserèlni kellene. (Cougat 2* műtötte rosszul Fatit)

Sunyi

Pjanic Besiktas 1 évre kölcsönbe. Van isten

Frenkie82

Végre! 😉 Ez a legjobb hír az elmúlt hetekben 😉

Barc A ti

Összes írásodban árad belőled a gyűlölet és a negatív kicsengés a csapattal és tagjaival szemben.

Biztos, hogy jó blogon írogatsz?

Frenkie82

Belőlem?

Nagybarcelona

Mèg nem hivatalos…

Robi71

átb@sztuk, mint sz@rt a palánkon

Robi71

Az Emerson-ért kapott 25 millióból 20% (5 milliót) át kellett utalni a Betis számlájára.

Robi71

Mindig szórakoztató, amikor egy Barca szurkoló a PSG-t vagy a City-t fikázza…az nem tudom hol volt az elmúlt 5-6 évben

Robi71

Valaki így fogalmazott:

"Őrült, hogy a Barca 86 milliót adott az Atletinek, Luis Suarezt, a La Liga bajnoki címet és Griezmannt cserébe ... Griezmann-ért. 

Eminusz

Egyebkent valamit nem ertek… Mi ez a “kedveskedes” az Atletico fele a Barca reszerol?? Tartozunk nekik vagy mi?? Csakmert ugy latom, hogy teljesen egyoldalu a dolog… Az Atleti sosem kedvez nekunk, pedig odaadtuk nekik Villat szinte ingyen (vele bajnoksagot nyertek), majd Suarezt szinten (vele szinten bajnoksagot nyertek), es most Griezmannt harmad annyiert, amennyiert vettuk toluk.
Szoval fizettunk nekik 80 milliot, melle nekik adtuk Villat, Suarezt es Griezmannt plusz 2 bajnoki cimet. Cserebe miert is?? 😀 Egyetlen elonyos uzletet szerettunk volna, hogy elengedjek hozzank Felixet, de siman elutasitottak…
Nem ertem.. Amikor ezeket az elonyos – win-win szituacionak egyaltalan nem mondhato – uzleteket kotik, nem jegyzik meg, hogy “jottok eggyel” vagy hasonlo? 😀
Most ez a Griezmann-ugylet is hogy nezhetett ki? Bejelentkezett az Atletico (vagy a Barca ajanlotta fel, mindegy) Griezmannert.
Felvetettuk, hogy jo, de cserebe adjak Felixet. Erre az Atletico: Nem!
Erre a Barca: Ja jo bocsanat, csak gondoltuk megprobaljuk… hehe… tessek akkor itt van Grizi. 🙂

Mindegy

valljuk be Grizi nem vált be és mindenképpen szabadulni akartunk tőle …(pedig én csípem nagyon a srácot)…
Felix?
Hülyék lesznek a közvetlen riválist erősíteni 🙂 (nekünk egyébként nem nagyon volt választási lehetőségünk)

Sunyi

Tudja valaki mi van a szenegáli jobbhátvédünkkel Vague-val? Nem emlékszem, hogy ismèt kölcsön adtuk volns

Mindegy

Itt úgy látom patella szakadása volt…
https://www.transfermarkt.com/moussa-wague/profil/spieler/364240

RedBlue

Valószínű lábadozik.El volt szakadva az első,belső,hátsó oldalszalagja.Pályafutása is veszélybe került,azóta nem olvastam róla.

Olympos

Az egyik ok, a kényszer. Jelenleg is folyik jó pár játékossal a tárgyalás a fizetések csökkentésről. Épp tegnap a MARCA írta meg, hogy kb. hol tart az FCB ebben a tekintetben. 565 millióról indultak július elsejétől, és kb. 420-nál tartanak. A 145 millió csökkenés 25%-ot takar. Még 15%-öt kell produkálni, azaz kb. 90 milliót.

Épp most olvastam, hogy Pjanic kölcsönbe ment a Besiktashoz, A 90 millióból lejön 15. Folyik a tárgyalás Robertóval, Dembelével és Umtitivel.

A másik ok: Ha már mi a kényszerű eladások miatt gyengülünk, akkor erősítjük az Atleticet, ne hogy a Real legyen a bajnok.

Barca87

Most olvatam, hogy a Besiktas Pjanic 8milliós fizetéséből 2,7milliót vállalt. Ez nagyon jól hangzik.

Eminusz

En ugy tudom, hogy belement a 60%-os fizetescsokkentesbe, ami azt jelenti, hogy mar csak 3,2 milliot keres. 🙂 Ebbol 2,7 milliot vallalt a Besiktas. 🙂

Mindegy

https://www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20210903/1001684149/verdad-mbappe-queria-jugar-messi.html

“2017 -ben , amikor Bartomeu felhívta, hogy megtudja, hajlandó -e helyettesíteniNeymar , az akkori Monaco -játékos azt válaszolta, hogy ha leszerződik a Barçához , soha nem teljesítheti álmát: a Real Madridban játszhat.”
szóval nem Barto választotta Dembit Mbappe helyett…nem az volt hogy mindkettő jönni akart..
csak azért linkeltem mert ez a legenda nagyon élt itt a blogon…

Robi71

Szóval egy Monaco-ban játszó 18 éves játékos visszautasítja Neymar helyét a Barca-ban, mert akkor nem fog a Real-ban játszani? 🙂
Lehet, hogy Kylian időutazó és akkor minden érthető. Máskülönbem ez nem több mint Barto mosdatása.

Eminusz

Szerintem nincs ebben semmi elkepzelhetetlen… Manapsag mindenki tudja, hogy a Barcelonabol a Real Madridba vagy akar forditva szinte elkepzelhetetlen az atigazolas.. Egyreszt.. Masreszt ha emberi oldalrol kozelitjuk meg a dolgot, ha vilageletemben Barcelona-szurkolo voltam, nem fogok a legnagyobb rivalisukhoz igazolni meg ideiglenesen sem!

Robi71

…és itt a vége fuss el véle. 🙂 Szép mese.

Mindegy

a te szemüvegeden keresztül ez egyértelmű 🙂

Robi71

És ha Mbappé nem akart jönni, akkor nem maradt más, kint Dembu. Logikus, nem? 🙂

Mindegy

jajj …ne már 🙂

Mindegy

https://www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20210903/1001684236/prediccion-riquelme-sobre-leo-messi.html

Riquelme: “megnyeri a Bajnokok Ligáját a PSG -vel és visszatér a Camp Nouba”
kb kizárt…
minek?
meg mi a psg-től bizti nem hozunk el senkit 🙂
amúgy valaki tudja a szerződése szerint leléphet e mondjuk 1 év után oda ahová szeretne?
ki volt az erősebb kutya ? Messi Papa vagy a Katari herceg?

Eminusz

Szerintem engedjuk el Messit. 🙂 Az o korszaka lezarult. Szerintem mar nem is lenne jo, ha visszaterne, mert mar uj csapatot kell epiteni!
Arrol nem is beszelve, hogy kamu volt ez az egesz “jaj itt akartam maradni meg a klub is meg akart tartani mindenkepp” szoveg… 🙂

Katalan1

Nem akart Messi elmenni, mert családja van. Senkinek nem hiányzik az, hogy 3 kisgyerekkel elmenjen egy másik országba. Messi szereti a Barcat. Elég fájdalmas lehetett ez neki. Laporta nem tett meg mindent.

kritizator

és röpke két nap alatt elszerződött a PSG-be

jancsipapa

Szerintem is.Az elejétől kezdve mindkét fél tudta,hogy nem tudjuk megtartani még fél fizetésért sem .Kifelé ment a műsor – bírunk vele : maradok: csak apró simítások vannak a szerződésen hátra : stb. – de a dolog eldőlt már abban a pillanatban,amikor tiszta lett a Barto utáni kép. Onnantól nem volt mozgástér ,csak tűzoltás jöhetett…

Katalan1

Messi nem akart elmenni a családja miatt Ezt ő is lenyilatkozta. Messi a szabadsága után alá akarta írni az új szerződést, de nem lehetett. Ha jól tudom, 50%-os fizetéscsökkenést tudott volna vállalni. Hideg zuhany volt ez az egész családnak.
Azt gondolom, hogy most már Messit is be lehetett volna regisztrálni.

Csalóddtam a Barcaban.

Laporta az utolsó pillanatra hagyott mindent.

Katalan1

Tudod, Messi nem önszántából hagyta el a Barcat. Szerintem nem fog visszatérni.
A PSG-ben sok jó focista van, és ha valaki szereti a focit, nézni fogja a PSG-t, és elfogadja ha a Barcába kerül onnan egy remek játékos.

Barca 30

Meg talán egy embert nem azért szeretünk,hogy milyen színű ruha van rajta. Csak akkor ha kék színű.,ha piros akkor nem.

Katalan1

Pontosan! jól megfogalmaztad.

Somi
Katalan1

Szerencsére nem tört el a lába. Borzasztó. Sajnos a franciák is faragták.a francia bajnokságban a Remmes elleni meccsen.

Eminusz

Megerdemli! 🙂
Es remelem Pjanic tavozasaval Pedri megkapja a 8-ast! 🙂 O lenne ra a legmeltobb! 🙂

Maestro10

Pjanic távozása után az FC Barcelona rendelkezik a második legfiatalabb (26,1-es átlagéletkor) kerettel a Ligában. Csak a Valencia (25,5) előzi meg a katalánokat e tekintetben.

sunt

A Griz ügyön nincs mit pézsmitálni: kijelentette, hogy máshová nem hajlandó elmenni. Most nagy kérdés, hogy Couval, Dembelével és Umtitivel mire mennek fizetéscsökkentés ügyben. És ha semmire, akkor mit lépnek. További kérdés, hogy Fetival és Pedrivel mire mennek hosszabbítás ügyben. Vagyis a pokoljárásnak még nincs vége. Az is érdekes kérdés, hogy a La Masia sztárjai: Puig,Alena, Cucurella, Monchu, Collado miért nem kellenek a felnőtt csapatba. Edzői szeszély, vagy valami nem stimmel az utánpótlás nevelésben. (Fati, és lényegében Nico és Gavi átugrották a B-t.)

Eminusz

Azert Fatit ezzel a 10-es mezzel szerintem lekoteleztek. 🙂
Pedrivek is hasonloan kene es nekiadni a 8-ast. 🙂

Robi71

Fizetésemelés helyett megkapják a 7, 8-as mezt 🙂

Eminusz

Vannak olyan kerdesek, amikrol senki sem beszel, de engem pl erdekel:

1. Nem kaptunk valmennyit a Getafetol Cucurella eladasaert? Ugy tudtam, hogy volt ilyen zaradek a szerzodeseben..

2. Mi lett a vege az Emre Demir-igazolasnak? Augusztusban olvastam, hogy a Barcelona leigazolt egy 17 eves torok szupertehetseget a Kayserisportol, akit vissza is kuldtek kolcsonben, hogy fejlodjon. Akkor azt hittem, hogy hivatalos, de nem talalok rola emlitest sem a Barcelona hivatalos oldalan, sem a transfermarkt-on, ahol Kayserispor-jatekoskent szerepel. Tud rola valaki valamit??

Red Cule

Mundodeportivo.com google translate
A Barça a következő hetekben szeretné bejelenteni Emre Demirt
FC BARCELONA
A Barça klub 2 milliót fizet a 17 éves középpályásért, aki 18 éves koráig a török ​​Kayserisporban marad.

Eminusz

Koszonom 🙂

Nagybarcelona

https://www.transfermarkt.com/statistik/endendevertraege
Lejáró szerződèsű játèkosok, akik tèlen olcsón, nyáron megszerezhetőek lennènek. Aggasztó, hogy nekünk is itt szerepel Pedri, Fati, Dembele. Velük kellene először hosszabbítani, aztán pár játèkost ezek közül (meggyőzni)elhozni, akár már tèlen.

Nagybarcelona

Nálam az első Dybala. Pogba Laporta kedvence, viszont sokat keres, ès nem sok esèly van rá. Mbappera semmi esèly. Èrdekes lehetne mèg: Insigne, Brozovic, Kessie, Goretzka , Pellegrini, Rüdiger, Ginter, Romagnoli, Azpiliqueta, Onana, Tolisso, Isco
Okosan meg lehetne győzni a játèkosokat. (Aláírási pènz) 60 millióból itt egy fèl csapatot lehetne igazolni.

Csbcs

Goretzkát, Rüdigert és Azpiliquetát én is szivesen látnám gránátvörös kékben

Steve fan

Ennyi!!! Kicsivel megelőztél!

Maestro10

Kessié (Serie A egyik legjobb középpályása), Romagnoli (ballábas belsővédő) és Dybala (nem kell magyaráznom) minőségi igazolások lennének, ráadásul ingyen. De én átnéznék a “2023-asokra” is. Lautaro Martínez, Sterling, Gnabry, Tielemans, Aouar, Gravenberch, Ricardo Pereira, Grimaldo, Gayá. Csupa olyan minőségi játékos, akik illenének a csapat játékrendszerébe, és emellett nyomott áron lehetne őket megszerezni. Nem mindegyiket nyilván, de azért örülnék ha 2-3 név nálunk kötne ki végül.

Dr Mouse

Nem akarok ünneprontó lenni, de Fati jövője erősen megkérdőjelezhető. Egyszerűen azért, mert írd és mond “négyszer!” műtötték… Ez azért nem mindennapos dolog. Féltem a srácot!

Robi71

Dembélé-vel feltétlenül

Nagybarcelona
Robi71

Nem csak Messi volt az, aki nem kedvelte Grizi-t? 🙂 mintha ezt olvastam volna anno

Robi71

Mindig van lejjebb, amikor az gondolnád már mindent láttál. 🙂

Árpi

Van egy készletük amitől minél hamarabb szabadulnának vagy szabadulniuk kell ezért leárazzák! Most ezzel mi a gond? A kereskedelemben ez bevett szokás! De ha gondolom még decemberben is Messi és Griezmann mezt árulnànak akkor meg az lenne a baj!!! Vagy mit kellene tenniük? Felgyújtani vagy odaadni a szegényeknek? Vagy az a baj hogy pénzért árulják? De tényleg mi a gondotok?

Robi71

Ennél a klubnál már csak egyes szurkolói szánalmasabbak. Remélem ezek gyorsan vásárolnak féláron már más klubok kötelékében levő ex-játékosaink mezét. 🙂

Kritizator

Szép dolog az önkritika

Robi71

Pjanic lemondott a fizetése 60%-ról…..így a Barca 20, a Besiktas 20%-át fizeti a volt fizetésének. Ez egy érthetetlen nemes gesztus egy olyan játékostól, akit csúnyán átvertünk. Van aki helyében elgolfozott volna a fizetése 100%-ért.

Nagybarcelona

Valószínűleg kamu a hír, mert jogszabály tiltja, H. 50%-nál kevesebbre csökkenjen a bèr.

Faramici69

Nem teljesen biztos. Tfh 8 milió volt a fizuja, és most lett 5. Az új fizetésének, 5-nek a 60%-a 3 milió. Persze fordítva nézve, a 8 milliónak a három milió 37,5%-a. Ez csek egy teória, természetesen nem tudom mi az igazság, de az újságírók nem tudnak számolni az biztos 🙂

Robi71

Miralem Pjanić: “Ronald Koeman nem tisztelt engem.”

Eminusz

Ez csak atigazolasnal ervenyes, nem pedig szerzodesmodositasnal! Uj csapatanal nem lehet 50%-kal kevesebb, mint az elozonel.. Messinel az volt a gond, hogy lejart a szerzodese, igy atigazolasnak minosult volna az o szerzodeskotese.

Robi71

Emerson Royal a távozásáról: “Van eszem, felfogtam, amikor a Barçánál kimondták, hogy menjek. Kirúgtak, de szépen csomagolták. Azt hittem, hogy azt akarják, maradjak, vasárnap a kezdőcsapatban voltam, de később láttam a híreket. A szerződésem miatt maradhattam volna, viszont tudtam, hogy máshol engem akarnak, és nem akartam szomorú érzésekkel maradni, hiába szeretem a Barçát.”

Csbcs

…ha már így alakult ez a nyár, akkor csak annyit tehetünk hogy bizakodunk… én is csalódtam némiképp Laportában, mert optimista voltam és azt gondoltam hogy a kapcsolatai révén el tudja adni azokat a játékosokat, akik leginkább kárára vannak a klubnak a jelenlegi gazdasági viszonyokat, a fizetéseket és a mutatott teljesítményt figyelembe véve (Dembi, Cou, Umtiti, Lenglet). Egy-két kóklert sikerült kirakni végleg (Moriba, Alena, Firpo) vagy ideiglenesen (Pjanic, Grizi), ez mindenképpen bizakodásra ad okot. Egyetértek Emerson elengedével is (nem az a szint és nem ide való) de Messit azért néztem volna még pár évig. Brétvét megtartását és Luuk de Jong ide hozatalát nem tudom pozitívan értelmezni.

Szigorúan objektíven szemlélve a dolgokat idén megkezdődött a károk felszámolása (fizetések csökkentése, felesleg értékesítése). A jövő felépítése talán majd jövőre kezdődhet. Fde Jong , Pedri, Mingueza, Araujo, Fati, Depay akiket szeretnék még hosszú ideig látni a csapatban. Jövőre már nem lehet kifogás! újabb nagytakarítást várok: a korábban említett négyes eladását és a veteránok (Piqué, Alba, Busi) pótlását. TStegent is eladtam volna már idén jópénzért… amíg van rá kereslet addig kell elpasszolni, egy rossz szezon (~sok bekapott gól ) után az ő amortizációja is garantált…

Nagybarcelona

Akkor lesz óriási a csalódás, ha már tèlen nem kezd el erősíteni, vagy jönnek a hírek tavasztól, hogy megállapodott lejáró szerződèsű játèkosokkal. 2 lehetősège volt. Bevètelt szerez (CVC, BC eladása) ès szintén tart, valamint akitől tud, szabadul, akik nincsenek hasznára a csapatnak (rèszben teljesült), vagy új csapatot èpít. Az utóbbit választotta. A bèrkeret kezd alakulni. Ha az elkövetkező èvben nem fog erősíteni, könnyen lehet, hogy mèg nehezebb lesz visszajutni az elitbe. A BC eladására most is van lehetőség, 200+ milliós azonnali bevètel. Ahogy írtam, nem olyan nagy a baj, ha tèlen tudna erősíteni, szèpen zárhatnánk az èvet. Mèg lenne kit eladni. (Dembele, Coutinho, Lenglet, Umtiti, Neto, Brathwaite) Elvileg van 60 milliós bevètelünk játèkosokból. Linkeltem a lejáró szerződèsű játèkosokat. Mondjuk tèlen olcsón egy Dybala, Kessie, Rüdiger sor komoly erősítèst jelentene.

170
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x