Szubjektív: Ha ez az a jövő, amiről Koeman beszélt, akkor mennie kell

Ha ez az a jövő, amiről Koeman beszélt, akkor mennie kell

Ha ez az a jövő, amiről Koeman beszélt a Barcelonának, akkor mennie kell.

Ronald Koeman mindannyiunkat átvert, nem igaz?

Nem lehet más magyarázat a Blaugranes újabb szétesett teljesítményére.

Három középhátvéd, hogy a Barça eláraszthassa a középpályát, már az első két percben bebizonyosodott, hogy nem működik.

Míg a másik oldalon a vendégeknek egy olyan csatáruk volt, aki egy pajtaajtót sem tudna eltalálni egy bendzsóval. Őszintén szólva kínos, hogy Luuk de Jong mennyire rossz.

Nem akarok tiszteletlen lenni vele szemben, azonban soha nem lehetett volna elég jó a Barcelonának.

Memphis Depaynek is fel kell pörögnie. Nem egészen De Jong szintjére süllyedt, de az utóbbi időben jelentősen visszaesett a befejezések terén.

Otamendi és Vertonghen védelme ellen nem lőtt célba!

Az egész XI között a passzolás nehézkes volt, a játékosok lusták voltak a labdabirtoklásban.

A második félidő végén a házigazdák még mindig tele voltak futómennyiséggel, rutinosan megelőzve az első és második labdákhoz a sárga mezesek bármelyikét, a vezetés és a lendület teljesen hiányzott mind a pályán, mind a pályán kívül.

A két legtapasztaltabb játékos Gerard Pique és Marc-Andre ter Stegen is teljesen elvesztették az eszüket mindkét félidőben.

Miért nem váltotta sem Oscar Mingueza, sem Samuel Umtiti, sem Clement Lenglet Piquét, miután Koeman (teljesen jogosan) lecserélte őt? Miért kellett feláldozni Frenkie-t, az est legjobb játékosunkat addig a pontig, és a védelemben használni, elvéve minden szikrát és lendületet a csapattól?

Miért vette le Koeman Busquetset, amikor egyértelmű volt, hogy a Barcának szüksége van egy tapasztalt fejesre. A taktika és a cserék borzalmasak voltak, és úgy éreztem, mintha Koeman egyszerűen feladta volna. Azt mondta a vezetőségnek: “rúgjatok ki. Merem ezt mondani?’

Ez öt Bajnokok Ligája-meccs győzelem nélkül, ha a tavalyi szezont is figyelembe vesszük, és ez az első olyan alkalom, hogy a Barca elveszítette az első két meccsét a bajnokságban.

A szerdai teljesítmény alapján őszintén látja, hogy a csapat legyőzi a Dinamó Kijevet?

A legnehezebb dolog, amit culéként el kellett fogadni, az a “üss és reménykedj” stílus volt, amit a csapat a jelek szerint nagyrészt alkalmazott. Az a fajta anti-foci, amit a klub szurkolói utálnak.

Senki, talán a sérüléséből visszatérő Pedri és Frenkie kivételével, nem tette rá a lábát a labdára, nem tette le azt a pályára, és nem játszotta azt a rövid, éles passzos stílust, ami elvárható.

Koeman persze keresni fogja a kifogásokat, de ez most rajta múlik.

Még ha figyelembe vesszük az enyhítő körülményeket, hogy a fiatalokat játszatták stb. a menedzser ismét megmutatta, hogy mennyire nem ért hozzá.

Most már mennie kell.

 

3.4 5 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x