Túl a válogatott mérkőzéseken

     Bár Dél-Amerikában illetve Észak- és Közép-Amerikában csütörtökön még folytatódnak a vb-selejtezők, barcelonai játékos már nem lesz érdekelt. A válogatott-vírus ismét lecsapott, Dest és Araujo dőlt ki a mérkőzések alatt. Kettőjük közül Araujo az, aki biztos mérkőzéseket fog kihagyni. Az üröm mellett viszont öröm is érte a játékost, megszületett a kislánya.

A tíz további játékos a válogatottjukban kisebb-nagyobb szerepet kapott.

  • Nico a spanyol U-21-es válogatottban két mérkőzésen 59 percet játszott. A felnőttek közül Luuk de Jong egyetlen percet sem töltött a pályán. Az osztrák válogatottnál Demir sem kapott sokkal több szerepet, csupán kettő perc jutott neki.

  • Náluk lényegesebb több lehetőséget kaptak, ennek megfelelően fontosabb szerepet töltöttek be a többiek. TerStegen egy mérkőzésen védett, részese lehetett a német válogatott vb-re történő kijutásának. Ehhez került közel a holland válogatott is, soraiban a 180 percet játszó Memphissel és a 150 perces F. de Jonggal.

  • A Nemzetek Ligájának négyes döntőjében a spanyol válogatottban 4 barcelonai játékos volt érintett. Közülük Sergi Roberto csupán hat percet töltött a pályán. Garcia a döntőben volt érintett, Gavi – mint a maga 17 év 72 napjával a valaha volt legfiatalabb spanyol válogatott – mindkét alkalommal kezdőként jutott szóhoz, Busquets pedig az elődöntőben és a döntőben is végig a pályán volt. Ráadásul Őt választották a torna legjobbjának.

     A keret Barcelonában maradt tagjai a hétvégi hosszú pihenőt követően hétfőn folytatták a napi munkát. Örvendetes, hogy részben már a többiekkel dolgozott Balde, Pedri, Agüero és Dembele is. Braithwaite, Araujo és Dembele kivételével valószínűleg mindenki rendelkezésére áll Koemannak.  

     A klub készül a héten megtartandó (október 17) közgyűlésre. Előzetesként Reverter, az FC Barcelona gazdasági igazgatója tartott tájékoztatót. Ezen – ha nem is teljes részleteiben – megismerhettük a főbb számokat, azokat, amelyekkel szemben pár nappal később a LIGA már másokat ismertetett. Vajon mi a valóság?

     Bár a médiában megjelentek némi információk, az eltelt tíz napban egyetlen játékossal sem sikerült sem szerződést hosszabbítani, sem bércsökkentésről megállapodni. Az idő – leginkább az utóbbit érintően – pedig szorít. A klub még mindig nem teljesítette sem a 350 millió körüli, sem a 100 (?) alatti Liga-előírást. Ennek hiányában pedig az esetleges januári erősítés nehezen kivitelezhető.

      A végére pedig egy jó hír. A hétvégétől a stadion teljes kapacitással fogadhatja a szurkolókat. 

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
146 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barca93

Kivàncsian várom h hányan lesznek a meccseken. Én ugy gondolom h messze lesz a teltháztól max a Real ellen lehet teltház.

Nagybarcelona

-Romano szerint Pedri aláírta a szerződését, kivásárlási ára 1 milliárd
-Zakaria a Barca megkeresèsère vár, nyáron lejár a szerződése.
-Barca-Cornela barátságos meccs 2-2, gólszerzők Coutinho, Aguero, az utóbbi fèl órát játszott.
-Több szakèrtő szerint is komoly az èrdeklődès Coutinho iránt a Newcastle felől.
-Araujo minimum 15 napra kidőlt.

Robi71

Mindenhol az olvasni, hogy még mindig a megengedett fizetési keret (98 millió) négyszeressénél !!! tartunk. Ha szezon végéig nem hozzuk egyensúlyba büntetni fog a liga? Mivel?
Hogy lehet 98 millióra csökkenteni? Eladunk minden jpiaci értékkel bíró átékost és maradunk a csikókkal?
Ezek után így hogy lehet igazolni? Hogy lehet szerződést hosszabbítani emelt fizetéssel?

Faramuci69

Gondolom mint eddig:

  • Vételnél marad az 4:1-es szabály.
  • Hosszabbításnál nincs gond, mert az emelt fizu a következő évnek a mérlegében fog szerepelni.
  • Új játékos regisztrációjánál pedig szerintem nem ilyen éles a szabály, lehet plafon fölött maradni, csak az aktuális bérkeretet nem lehet növelni, ezért volt szügség bér korrekciókra az új játékosok regisztrációjához.

A következő évben pedig sok minden változhat a pénzügyi adatok függvényében. Ha helyre áll a bevédtelek kiadások összessége, akkor drasztikusan növekedhet a bérplafon, így megszűnik a 4:1-es szabály.

Persze a pontos szabályokat nem ismerem, csak így tűnne logikusnak. Ha valaki pontosabban le tudja írni, örömmel veszem.

Nagybarcelona

Èn is hasonlóan olvastam, ahogy írod. 1 a 4- hez szabály a fizetèsekre is vonatkozik, ezek alapján (Messi, Griezmann stb.) 100+ millió szabadult fel. Aguero, Depay, Garcia állítólag együtt bruttó 24 millió. A La Liga gazdasági elnöke azt nyilatkozta, nem baj, hogy több száz millióval átlèpjük, mert ki tudjuk gazdálkodni, de a 480 milliós hiány (utalt Laportáèk sumákságára) a következő idènyre is hatni fog. Szóval semmi èrtelme a 97 milliós bèrlimitnek, csak annyi, hogy èl az 1 a 4-hez szabály. Ezèrt igazolhatunk 20 millióèrt tèlen. (80 körüli bevètelünk volt). Ezèrt haragszom Laportáèkra, mert kreáltak egy 480 milliós hiányt, ès nem költhetünk el a 80 milliót (tètelesen írtam), ès mivel Messinek a szerződèsènek lejárta előtt nem ajánlottak szerződèst, így új igazolásnak számított volna, azaz 40 millió *4 (1 a 4-hez) kellett volna felszabadítani. Ha hosszabbítanak, vele idèn 400 millió helyett lett volna 440 millió a 97 megszabott helyett. Távoztával a szakèrtők 130 millió kiesèst számoltak.

kritizator

Amatőrök

Faramuci69

Szerintetek hogy haladhatnak a szerződés megújítások? Gondolok itt elsősorban Pedrire, Fatia és Gavira. Ez elég komoly vízválasztó Laporta tevékenységének megítéslésében. Ha őket nem tudjuk megtartani, akkor óriási a baj. Ha a saját nevelésű fiataljainkat, – elsősorban Fatira és Gavira gondolok -, elmennének, akkor jogosan merül fel a kérdés, érdemes-e 18 év alatti játékosokat betenni a kezdőbe?
SR és Dembele esetében is jól haladnak a tárgyalások. Nem lenne baj,ha esetleg véletlenül másik csapatnál kötnének ki, akár már januárban.
Umtiti állítólag ingyen mehetne 22-ben. Milyen kár, hogy ő inkább maradna.
Sajnos azt sem hiszem el, hogy a Newcaste United vinné Cou-t és még Lenlet-t is. Szép álom. Cou nem fog menni sehova. Remélem, hogy 99 meccs után, többet az életben nem fog nálunk játszani.Szimbolikus lenne ha megszabadulnánk Coutól és Dembitől egyszerre. Az már egy igazi megújulás kezdete lenne.

Robi71

A Newcastle előbb néhány minőségi játékost kell igazolnia, ahhoz hog,y egyáltalán biztosak legyenek a BL-ben matadással.
Ha ez megvan, akkor a nyáron rendezni kell vezetóséget, a szakvezetést, a megfigyelóhálózatot, az utánpótlást…egyszóval az infrastrukturát….majd igazolni ahhoz, hogy ütőképes legyen a csapat (top8-10). Bajnoki győzelemhez, BL top8-hoz legalább 2-3 év kell.
A sejk nem hülye….a legprofibb szakemberekkel fogja körbevenni magát (lásd City minta).

Faramuci69

A Citynek is kellett némi idő. Eljön majd az olajos BL győzelem ideje is, de még eddig nem volt áttörés. Persze ha ez így folytatódik, akkor vagy meg kell várni míg elfogy az olaj, vagy marad a rögbi.

Dr Mouse

És B/részvétet senki nem akarja megvenni?

Robi71

Az elmúlt években az “olajosok” sem költöttek többet, mint a Barca. A kialakult helyzetért senki más nem hibás, mint a klub vezetése.

Nagybarcelona

Ezèrt bízom, hogy visznek pár játèkost, mert először èpítkeznek (Chelsea, City) aztán 1-2 èven belül, ha lesz egy stabil csapatuk, majd robbantanak. Azèrt a spanyol bajnokságból olcsóbban igazolnak, mint az angolból. Azèrt egy Lenglet, Coutinho vonzó lehet, ennyi pènzből igazolnak egy Ben White-ot. 🙂 Nekik mèg az első 4-be jutás is èvek, pedig biztos lesz százmilliós szponzor szerződès, ès magát kivásárló játèkos. (Neymar)

Robi71

Nyilvánvaló, hogy a Newcastle sem most, sem a nyáron nem lesz téma Mbappé vagy Haaland leigazolása. A kérdésem csak az, hogy Cou vagy Lenglet téli leigazolása segítség lehet a klubot benntartani a PL-ben? ….szerény véleményem szerint nem. De ha mégis, a klub hajlandó (eddig nem volt) lesz elengedni őket kevesebbért, mint szeretnének kapni értük..Mennyi a valós piaci értéke a játékosoknak? És ha a klub hajlandó lesz őket így is elengedni, ők belemennek a váltásba (eddig nem voltak hajlandók)?

Nagybarcelona

Simeone kèrte Suarezt, egyeztessen Messivel, hogy van e esèly arra, hogy az Atleticoba igazoljon. Csak ide nem kellett…

Barca79

😀 😀

Robi71

42 millióval tartozunk a Pool-nak Cou 160 milliós árából (Cadena Ser)

Nagybarcelona
Eminusz

Na ot mar nagyon regota irom! 🙂
Fiatal, eros jatekos! Pont ilyenre van szuksegunk! Persze mondhatjuk, hogy zsakbamacska, de nem veszithetunk vele semmit! Butasag lenne nem elni a lehetoseggel, hogy ingyen megszerezheto!

Olympos

Dest felépült a sérüléséből. A múlt héten összeszedett sérülése miatt csupán egy válogatott mérkőzést hagyott ki. A ma hajnalban lejátszott mérkőzésen már ismét az amerikai válogatott kezdőjében volt. Gólt szerzett, 73 percet játszott.

Nagybarcelona

-Mendes Barcelonában, Ansu Fati hosszabbításra miatt
-Ronertoval megszűntek a tárgyalások, valószínűleg nyáron ingyen távozik.

Faramuci69

Az első jó hír. Robertóval meg még várjunk. Most,hogy kikerül a piacra, esetleg szembesül a saját értékével. Lehet, hogy még vissza fog táncolni. Nem hiszem, hogy a City és a Bayern fog érte sorba állni. Saját nevelés, így megtartanám, de természetesen szigorúan piaci értéken, esetleg kicsit alatta, így neki is megérné maradni, visszavonulásakor nagyobb megbecsülésre tehetne szert, mint örök barcás. Ez már az ő döntése, könnyket nem fogunk hullatni, nem pótolhatalan.

Robi71

Milyen megbecsülés várná ebből a Barca-ból visszavonulni? Ami Iniesta-t? ….vagy ami Busi-ra, Alba-ra vagy Pique-re vár? ….szerintem már most a hideg futkos a hátukon, ha erre a pillanatra gondolok.
Lajos-ról, de különösen Messi-ről már nem is beszélek. Botrányos.
Amúgy ha Roberto úgy dönt, hogy inkább távozik, az nem sok jót jelent.

Barca79

yessss!:)

Olympos

Hivatalos! Pedrivel 2026. június 30-ig hosszabbítottak.

Faramuci69

Ez egy nagyon fontos és remek hír. Pedri, Fati, Gavi, Araujo, gondolom utána hamar Balde szerződés hosszabbítása az elsődleges prioritás.

Sajnos arra nem látok garanciát hogy, Cou és Umtiti önszántából távozna. Talán BW-t és Lenglet-t rá lehet erre beszélni. Gondolom a végén Pjanic és Trincao is vissza fog jönni. Nehéz lesz a megtisztulás, de jó úton haladunk. 2 év és egyenesben leszünk 🙂

Bivi76

Egyetértek. Én is üdvözlöm, ezeknek a tényleg tehetséges fiatal generációnak a hosszabbítását. Csak így tovább, idő kérdése, és remélhetőleg újra sikeres időszak kezdődhet. Csak már húzná el a csíkot SR, SB, GP, JA…

Kritizator

En is azt mondom, hogy fokozatosan vonuljanak vissza. Sosem csípted oket, akkor sem, amikor sorban nyerték a BL-kupakat, bajnokságokat?

Bivi76

Jordi Alba játékát Nagyon kedveltem. Messivel való összjátékuk sokszor ékményszámba ment. Utóbbi időben a teljesítménye visszaesett, állandóan reklamál, ellenszenves figura lett. Sergi Roberto egy lelkes, hajtós gyerek, semmi extra. A PSG elleni továbbjutást érő gólja örök emlék. Pique egy fiatal korában lelépett gyerek, számomra inkább celeb, bár el kell ismernem, voltak nagyon jó meccsei.De nálam az a játékos, aki gyerekként lelép, annak nem szabadna lenni visszaútnak. Busquets nálam egy értékelhetetlen, teljesen haszontalan, szürke ember, magyar harmadosztály sem.

Mindegy

A ” a magyar harmadosztaly sem ” lett a torna legjobbja😉

Robi71

🙂

Bivi76

Amatőr hülyék választottak.

Mindegy

te mit akarsz kompenzálni ezzel a stílussal? Így beszélsz a valós életben is? Ez az alap? Vagy valami módosító hatása alatt tisztelsz meg minket?

Kritizator

Az elso harmat en is igy látom, Busquets-cel kapcsolatban szerintem túlzol, elfogult vagy.

Robi71

Most már jók a saját nevelésű spanyol játékosok is, csak takaródjanak Busi-ék. Ahogy Hofi mondaná “az se baj, ha nyúl…csak röfögjön” 🙂

Olympos

Ha jól emlékszem, Baldéval a nyáron már hosszabbítottak, igaz csak 2024-ig.

Robi71

Grizi is visszajön két év múlva. Az Atleti nem fog 40 milliót fizetni egy 32 éves kiégett játékosért.

Bivi76

Grizi csak ne jöjjön vissza! Egy rakás szerencsétlenség az egész csávó. Történelmi bűn volt a leigazolása . 3 Ft – ot nem ér a gyerek. Támadó létére egy cselt, egy szólót, cselsorozatot képtelen volt prezentálni. Bűnrossz játékos, és még finoman fogalmaztak. Kezet foghat Busquetssel.

Robi71

nem ő fog visszajönni, hanem az Atleti fogja visszapasszolni. Nincs kötelező kivásárlási záradék a kölcsönszerződéseben

Zöldbéla

Megint mocskolódsz!

Ugyanis Busi talán mégsem olyan rossz játékos, mint amilyennek lbeállítod!
Nemzetek ligája:
“Busquets pedig az elődöntőben és a döntőben is végig a pályán volt. Ráadásul Őt választották a torna legjobbjának.”

Robi71

Busi egy tanár. A La Messia-n oktatni fogy, remélem.
Kevés játékos olvassa úgy a játékot, mint ő. A lassúságát játékintelligenciával ellensúlyozza..

Barca79

En is igy latom! Busi lat a palyan, nem esz nelkul jatszik.

Robi71

Ha a játékot nézed nem veszed észre Busi-t, de ha Busi-t nézed látni fogod a játékot. Ez a legjobb jellemzés, amit róla hallottam.

kritizator

Az elejével egyetértek.

Kritizator
Robi71

Nincs pénz, nincsenek sztárigazolások….most jók a saját nevelésű fiatalok is. 🙂
Annak kell lelkesedni ami van, igaz Bivi? 🙂

Bivi76

Fatit, Pedrit, Gavit, Baldét soha nem szidtam. Mindegyik szimpatikus, tehetséges gyerek. Nem érdekel hogy spanyolok. Ha kialakul egy sajátnevelésű, valóban kitűnő adottságokkal rendelkező hazai mag, néhány “külföldi” sztárral megspékelve szép jövő elé néz a katalán sztárklub.

Robi71

így lett sikeres a korszakos Barca is, de ennek ellenére folyamatosan szidod az akkori “szimpatikus, tehetséges, spanyol, saját nevelésű, valóban kitűnő adottságokkal rendelkező hazai magot”. Akkor ez most hogy jön ide?:)

Bivi76

Ha valaki kitűnő adottságokkal rendelkezik, nem érdekel hogy spanyol. Szeretnék látni Jay Jay Okocha, Ricardo Quaresma, Ronaldinho, Romario…. kaliberű La Massiásokat.

Robi71

Ha valaki kitűnő adottságokkal rendelkezik, nem érdekel hogy spanyol?
Szerintem jobb spanyol generációt, mint Valdes, Puyol, Pique, Alba, Busi, Xavi, Iniesta, Busi, Pedro….aligha fogsz még látni a jövőben. Neked mégsem volt jó. Többet fikáztad őket, mint a legelvetemültebb blanco szurkoló. 🙂

Bivi76

Nem egy nagy durranás ez a generáció.

Robi71

Nem.? 🙂 Ha a mostani generáció is csak akkorát “durrant”, mint az előző….akkor nyugodtan hátradölhetsz, mert tuti visszakerülünk a világ tetejére hamarosan. 🙂

Bivi76

Kivétel Xavi, Iniesta, Puyol. Ha már itt tartunk, jól emlékszem hogy Victor Valdes pofátlanul lelépett volna az akkori újgazdag AS Monaco-hoz, csak súlyos sérülés miatt meghiúsult a szerződtetése? Egy jellemtelen kapus volt. Ennyi.

Robi71

Nem hazudtolod meg magad….abban pedig biztos vagyok, hogy életedben nem mondtad azt, hogy ” elnézést, tévedtem” … meghasadna a szived”. 🙂

Bivi76

Szerintem többször gyakoroltam önkritikát mint Te!

Eminusz

Haha na ez a mondat meg a te szadat sem hagyta el az biztos 😀 😀

Robi71

Ha annyit tévednék, mint te…akkor minden kommentem ezzel kezdődne. 🙂
Azért kíváncsian várom tőled a tévedéseim listája. Rövid lesz.

Eminusz

Ugy nehez is tevedni ha utolag okoskodsz 🙂

Robi71

Utólag???….Egy része fújolt rám, a másik nem értette miről beszélek legtöbbször. Én voltam a vészmadár, aki már előre rosszat sejtett…csakhogy utána beigazolódott minden sajnos. Ilyen csőddel és sem számoltam.

Mindegy

azért te meg dobhatnál egy listát arról amiben igazad volt 🙂 csak az újak kedvéért 🙂
tehát pl ilyenekre gondolok hogy ne igazoljuk le Dembit mert 5 ször lesz sérült pár év alatt 🙂
ne Laporta legyen az elnök mert lövése sincs a valós helyzetről és amúgy is elküdi Suarezt és Messit is stb stb 🙂

Mindegy

Suarezt benéztem..korán volt mèg 😀

Robi71

Sajnálom, hogy nem voltál itt az elejétől. Másik 7-8 játékost javasoltam anno Ney távozása után. Dembi nem volt benne…nem is értettem, hogy egy lutri suttyó hogy került egyáltalán szóba. Ez volt az oka annak, hogy ellene voltam és nem a sérülékenysége….azt nem volt honnan előre lássam. Kellett volna egy tuti igazolás és őt esetleg leigazolni mellé , mint tehetséges fiatal…30-40 millióért. De mi leigazoltuk “Neymar pótlóként” (nevetséges) majdnem Neymar áron. 🙁
Így lett ő és Cou a futballtörténelem két legrosszabb igazolása.

Mindegy

“egy lutri suttyó hogy került egyáltalán szóba. ”
Most ez mi? Irigykedsz bivire? 🤣
Ám ismered a srácot? 🤔

Robi71

Bocs, de amikor felmerült Dembi neve, mint Neymar pótló…te mire gondoltál? Arra, hogy a “sokat bizonyított extraklasszis garancia a sikerre”? 🙂
Azt, hogy lutri azzal akkor mindenki tisztában volt….az, hogy egy suttyó azóta bizonyította. Akkor mi a probléma?

Mindegy

a suttyó! Még mindig arra lennék kíváncsi hogy ismered a srácot?
Vagy pár újsághír ( amiket szeretsz beállítani pletykalapoknak ha nem tükrözik a véleményed :)) alapján ítélkezel? Vagy neked is vannak előítéleteid bizonyos emberekkel kapcsolatban mint bivinek és semmi sem tántorít el hogy megváltozzon a véleményed?
amúgy senki sem garancia semmire! csak egy példa Hazard de gondolom te is tudod hogy befürdések minden csapatnál voltak vannak lesznek 🙂 És x év után is ezen lovagolni 🙂

Robi71

Laporta remek munkát végzett az előző ciklusában….vele került olyan magasságba a klub, ahol sohasem volt előtte és tartok tőle nem is fog. Én is rászavaztam volna most.

Mindegy

Laporta csak egy pinduri szelete annak a sikernek…amúgy nem ért a focihoz mert Dembelet sokra tartja mint ahogy Tuchel is…a sok amatőr🤣

Robi71

Laporta volt a letéteményese az akkori sikereknek. Remek szakember gárdát hozott össze, akik azóta már többek között a City-t erősítik, idehozta a null-kilométeres Rijkaard-ot, a ificsapattól Guardiola-t, a tehetséges saját nevelésre alapozott, az igazolási névsorról nem is beszélve. Minden jól sült el, amihez hozzányúlt és ez nem a véletlen műve.
Dembi-vel azért akar hosszabbítani, mert nem szeretné ingyen elengedni…ahogy Cou-t sem, máskülönben nem lenne még itt.
Ami Tuchel-t illeti….hajrá…viheti magával. Van ott pénz mindenre. De van egy olyan sejtésem, hogy erre nem kerül sor. Szerinted? 🙂

Mindegy

én nem látok a jövőbe 🙂 Annyit tudok hogy dícséri a srácot rendesen meg még jópáran, szóval ha nincsennek a sérülések amiket senki nem láthatott előre és tudomásom szerint nem is volt rá addig jellemző akkor nem lett volna ő annyira rossz igazolás ..de hát ugye mindenben van kockázat…de szándékosságott belemagyarázni ebbe a dologba nem éppen okos dolog szerintem! Sőt!!!

Robi71

Saját nevelésű fiatalok és ingyen igazolható lejárt vagy utolsó évben levő játékosok. Ez lesz a siker kulcsa a klubnál.
Ha már utolsó évben levő játékosok.
Ezek legalább 5 kategóriában sorolhatók:
1-perememberek, csekély piaci értékkel (lásd Garcia)
2-kiégett, kiöregedett, sérülékeny játékosok (lásd Agüero)
3-nagyravágyó, de topklub érdeklődését ki nem váltó játékosok (lásd Depay)
4-telhetetlenek (lásd Wijnaldum vagy Alaba)
5-Egyéb egyedi esetek (lásd Mbappé vagy Haaland)

Ezeket a kéréseket kell félteni az ilyen játékosok megfigyelésénél.
Miért engedték őket az utolsó évükbe lépni…úgy, hogy egy évvel előtte nem hosszabbítottak és ennek ellenére nem kerültek eladó listára.
Például hová tennétek pld Kessie-t?
…én a 4-esbe. Miért hagyná el a feljövőben levő Milan-t? …nagyobb fizetésért.
Akkor hogy kerül a képbe a Barca?…szerintem PL lesz…esetleg egy PSG.

Faramuci69

Vannak akik nagyravagyok, de a klubjuk visszatartja oket. Szamukra anyagi es szakmai elorelepes valtani. Lehet nem erzik magukat annyira jol a mostani klubjuknal. Btw, szerintem azzal hogy Wijnaldum es Alaba nem ide igazolt, hosszu tavon jol jartunk. Amig ujra csapatot epitunk, par Citys peremember is jol johet.

Robi71

Ezt cssk azoknak írtam, akik folyamatosan kifutó szerződésű játékosok nevével dobálóznak. Ahogy az sem biztos, hogy a Barca-ra vágynak, úgy az sem, hogy jól járnánk velük ha mégis. Néha a drága húsnak is híg a leve. Az olcsójé mindig. 🙂

Mindegy

Egy jó szakács azért “gyengébb” alapanyagokból is csodákra képes 🙂

Robi71

Igen, lásd spanyol kiscsapatok. Van köztük olyan, amelyik egy petákot sem tud átigazolásokra szánni. A keret saját nevelésűekből, ingyen igazolásokból és kölcsön játékosokból áll. Ennek ellenére évek óta a ligában szerepelnek. 🙂
Vagy ott van Monchi Sevilla-ja. Nem tudom, hogy igazoltak is valahy 20 milliónál drágáb játékost. De ehhez jó szem kell.

Robi71

A Pool heti 415.000-et ajánl Salah-nak. Tudunk mi ezzel versenyezni? Ahogy mondtam, csak több pénzt akar és meg is fogja kapni.

Faramuci69

Ez jo hir 🙂

Robi71

Ez igen, de ha arra gondolok, hogy anno Monchi a Pool előtt nekünk ajánlotta be 45 millióért, de nekünk nem kellett (csak Dembi senki más), akkor most is elszomorodom. .

Eminusz

De persze te mar ezt akkor megmondtad….. 🙂

Mindegy

add már kölcsön a klubnak a jövőbelátó gömböcskédet 🙂

Robi71

Nem kell ahhoz gömböcske. Számomra nyilvánvalóan rossz döntések sorozta volt. Nem is értettem, hogy azon a szinten ez hogy lehetett. Azért mondom, hogy itt szándékos rombolás volt és nem szakmaiatlanságból származó..

Mindegy

Értelek😂
Képzelem ahogy közlik bartoval hogy jó a srác stb de van vele egy kis gond ..igaz hogy eddig ez nem volt jellemző de megoldjuk hogy qrva sokat legyen sérült erre barto közli hogy akkor dobjunk hozzá még egy 20-ast 🤣..

Robi71

???

Nagybarcelona

Annyira senki mást, hogy Salah 2017 július 23-án aláírt a Liverpoolhoz. Neymar 2017 augusztus 3-án aláírt a Psg-hez. Dembele aláír 2017 augusztus 25-èn. Van is erről egy cikk, H. marhaság, H. Dembelèt választották Salah helyett, hiszen már a Liverpool játèkosa volt. Tudom, szerinted mindenki tudta, H. Neymar távozik, pont tegnap nyilatkozott Bartó, hogy senki nem hitte, hogy valaki kèpes ennyi pènzt kifizetni. A hűsèg bónuszokat a La Masiások kapták èvente, hogy maradjanak, ès kaptak, mikor távoztak (Neymar pere ugye) csak H. tisztába tegyük a dolgokat, mert van ami bosszantó. Szóval Messinek több pènzzel tartoznak (40), mint az idei fizetèse lett volna, ha hosszabbítanak vele a lejárat előtt. Taps mindkèt elnöknek.

Faramuci69

Mindig minenkit felajánlanak mindenkinek. Ezt csinálják az ügynökök. Igen Bartonak Cou és Dembi kellett. Óriási szakmai és anyagi bukta volt mindkettő. Ettől én még Bartot leginkább az anyagi részéért hibáztatom. Szerintem a szakmai oldal nem az ő dolga volt, bár biztos tolta rendesen, hogy legyen valami iagazolás ami megszilárdítja a hatalmát.

Ha van esze, akkor ráül a pénzre, és el kezd stratégiailag építkezni, de ő mindenáron igazoplni akart.

Ezért nem értem, hogy miért irogatnak (nem itt) Pogbáról. Minek ide? Zseniális játékos, aki mellette egy öntörvényű ösztönlény. Valahogy nagyon nem illeszkedik a több mint egy klub filozofiájába. Ő már egy érett zsoldos, aki ide inkább levezetni jönne. Megkapja majd ő is az őrült nagy fizuját a PL-ben. Ide nem hoznám. Inkább építkezzünk. Jöjjenek zsoldosok, de csak módjával, és inkább 24-25 évesen. A Masia valahogy a góllövőkkel áll hadilábon. Nekem például nagyon tetszik Isak a Socieadból.Nagyon drága ő is, de a fizuja értelmezhető lenne, és talán valamit lehetne alkudni is a 90 milliós kivásárlási árából.
Klopp hogyan találta meg Salaht és Manet?

Nagybarcelona

Egyetèrtek. szerintem Bartó ès a vezetèse egy óriási balfèk volt minden tèren. Szerintem a játèkosok is a fejère nőttek. Szórta a pènzt mert volt miből. Guardiola tiki takáját akarta fenntartani, mikor távoztak az iconjaink látszott, hogy ez nem fog menni, de ő mèg akkor is balfèk módra hirdette, hogy szinezzük a futballt. Zubizarretát mindenki szidta, de ő volt az aki utóljára èrdemben igazolt, utána sportszakmailag is elkezdtünk lefelè csúszni, Bartó meg semmit nem vett èszre ebből, Messi sokszor elfedte a problèmákat, sokszor írtam, egy nagy csálád lettünk, az elnök ès az edző meg egy jó “haver”(amatőr) volt, semmi más. A Lá Masiások hűsègpènzt kaptak, ha maradtak, (ès ha távoztak)a zsoldosok meg piócakènt csüngtek a klubon, mert megtehettèk. Volt pènz. Aztán hirtelen elfogyott.

Robi71

Batro igazolásai nem arról szóltak, hogy fenn akarja tartani a tiki-takát. Talán Cou volt az egyetlen…

Nagybarcelona

El kell kezdeni okosan èpítkezni. Kellett volna egy jó sportvezető. (Txiki, Minchi, Zorc) Nagy kèrdès lesz Pogba is, hiszen Laporta szerelme, de úgy látom, mint te. Tegnap Bartó hosszú nyilatkozatot tett, akit èrdekel olvassa el. Erre a politikus Laporta mit felelt?
“Nem vonja el a figyelmèt azzal, H. válaszoljon egy kètsègbe esett ember szavaira.”
https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2021-10-16-laporta-fires-back-at-bartomeu-calls-him-desperate/
Egy amatőr elnököt váltott egy igazi politikus, a szurkolók meg veszítenek. Holnap lesz a közgyűlès, ahol vèlemènyt formálnak, ès vagy elfogadják, vagy nem Laporta költsègvetèsèt, számait. Ahogy írtam, nem biztos, H. jól jönne egy bizalmatlansági indítvány. Volt mèg lehetősègkènt (elnök) Freixa, Rosell haverja, vagy Font, akivel a La Masiával visszatikitakáztuk volna magunkat a csúcsra.

Faramuci69

Nem latom, hogy Font igeretei miert valodulnanak meg. Nem latunk bele Laporta kartyaiba, de ez igy van rendjen. Perez sem egy ma szuletett barany.

Megertem a hianyt. Messit sajnalom, de beletorodtem. Azert a parizsi szerzodes tul gyorsan jott. Es megis csak a psgrol van szo. Jo hogy mar nem madridba ment. A Leo ugyel lezartam. Sokat adott nekunk, de o mindent ettol a klubtol kapott, vett el.

Izom feketeembert nem kapunk bucira, ott fizetni kell, ha szerencsenk van, egy jo elnok itt tartja a sajatneveleseket olcsobban, a husegre blazirozva, dr egy Barto kaliberu luzer.

Robi71

Sokat adott nekunk, de o mindent ettol a klubtol kapott, vett el.”…az elejével egyetértek, a végével nagyon nem. Több réteg bőrt húztunk le róla.

Kritizator

A vege is sajnos igaz.
“Egyrészt Jorge már össze is csomagolt, hogy másnap visszamennek Rosarióba, másrészt időközben a Real Madrid is szagot kapott, és ezerrel nyomult Messi leszerződtetése ügyében.

A PAPA MEGKAPTA AZ ÉVI 42 EZER EURÓS JÁTÉKOSMEGFIGYELŐI (KAMU) ÁLLÁST, ÉS ENNEK FEJÉBEN NÉGY BL-DIADAL, HAT ARANYLABDA, KILENC BAJNOKI CÍM, HÉT KIRÁLY KUPA ÉS 673 GÓL ÉRKEZETT A CAMP NOUBA. “

Robi71

Te itt voltál 2015 után?….vagy csak most csatlakoztál a történésekhez? Azóta rajta élősködött az egész klub…Barto-tól, az edzőkön keresztül a játékostársakig.
Nem értettem miért hosszabbított 2017-ben sem….csak egyel tudom magyarázni, mert ez volt az otthona. Barto pénze nem döntött ebben, ezt máshol is megkapta volna.
Mennie kellett volna és visszautasítani Barto busás ajánlatát….amit most a hater-ek szamon kérnek rajta.
Ami a nagybetűs részt illeti, az egy 10 éves gyerek szintje már meg ne haragudj. Akkoriban (és még most is) minden 18 év alatti tehetség esetében a szülőknek állást ajánl fel a klub, máskülönben nem lehet külföldről elhozni. Gyanítom a Fati papa is hasonló bánásmódban részesül. Évi 42 ezer?…mi ezen a szinten? 🙂

Robi71

Nem emlékszem arra, hogy egy játékos elvesztése után egy csapat akkorát zuhant volna, mint a Barca. A mostani még a tavalyi csapatnak is csak az árnyéka…a korábbiról nem is beszélve.

Robi71
  1. Salah-t akkor is leigazolom, ha marad Neymar
  2. Neymar távozására Barto kiskaput biztosított a progresszívan emelkedő kivásárlási árral. 220 millió bár magass, de reális ár volt az egyetlen Messi utódért. Gyűlölte Ney nagy-pofáját de eladni nem volt bátorsága, így kijátszotta egy kiskapuval. Ha nem viszi a PSG, elviszi a Real (CR miatt Ney nem őket választotta) vagy a MU (ott is megvolt a pénz).
  3. Messi nem akart ideigazolni..Laporta pedig elvitte a balhét. Ezért hálás vagyok neki.
Bivi76

Te azt is megmondtad, hogy Griezmann és Pjanics milyen szuper játékosok, közben mindkettő kis pöcsköszörű balfék.

Robi71

Grizi remek játékos, aki már letett valamit az asztalra. Nem tudtuk érvényesíteni a képességeit, a játékrendszert sem voltunk hajlandóak változtatni miatta. Akkor miért hoztuk? Ja, ha a te Cou és Dembi párosod nem bakfitty, akkor ő szóba sem került volna?….úgyhogy az árát hozzáadnám a két csődhalmaz árához.
Ahogy Lenglet árát is a kedvenced Umtiti-éhoz.
Pjanic szót sem kapott a kedvenc edződtől….annak ellenére, hogy korábban ő volt a Juve és a Roma fazonszabásza.

Bivi76

Mégegyszer hangsúlyozom. Mindkét játékos, jó nagy büdös szar. Soha nem voltak jók, nem is lesznek azok. Rakás szerencsétlenség mindkettő. Egyik egy kócos Pumukli, másikkal meg alapból nem kell foglalkozni, ics a vége, nem lehet Barca szint.

Robi71

Pumukli világbajnok…és nem úgy, mint Dembi. 🙂

Bivi76

Griezmann egy Híg Húgylé. Soha nem volt jó focista. Egy alkalmatlan elnök, alkalmatlan igazolása. Hála az égnek elkotródott. Követhetné még néhány jelenlegi játékosunk.

Robi71

Barto romba döntötte a klubot…ez kétségtelen…és ebben a rossz igazolásai viszik a prímet. Cou és Dembi a két koporsószeg…300 milliót vittek el, de ha hozzáadjuk az ők pótlására érkezett pótlók…akkor ez inkább 500. A kidobott fizetésektől nem is beszélve.
Hogy még ezek után itt vannak mindketten, az már groteszk.

Bivi76

Ha már világbajnoksággal jössz. És most direkt azért hogy kötekedjek. Messi nyert aranyat? A loboncos francia igen. Akkor a francia majom jobb mint az argentín zseni?

Robi71

A te viszonyítási alapodat és ennek logikáját csak te érted. Hogy jön ide Messi? Cou és Dembi nyeretlen lópikulák Grizi-hez képest. Erről beszélek….mégis Barto csődbe vitte a klubot értük.

Robi71

Ha már Yaya vs Pep a téma még mindig nálad több mint 11 év után is, akkor erről mi a véleményed?
https://bleacherreport.com/articles/2779394-yaya-toure-accuses-pep-guardiola-of-racism-says-he-doesnt-like-african-players

Bivi76

Ismered a véleményemet Guardioláról. Nálam már semmi nem oszt, nem szoroz vele kapcsolatban.

Robi71

Veled ellentétben nálan Yaya ezzel írta le végleg magát.

Bivi76

Yaya helyében olyat bevinnék neki, hogy összeszarná magát az a retek.

Robi71

Pep-nek ki kellett volna őt b@szni a City-ből is…de nem tette. Az egyik úriember, a másik egy benga.

Bivi76

Ha pár év múlva megkérdeznénk a City szurkolókat, kire emlékeznek vissza szívesebben, a játékos Yaya Toure – ra, vagy arra az ökör, marha, bukott senkiházi, jellemtelen majomra, kiváncsi lennék az eredményre.

Robi71

Én tudom az eredményt. Az egyik történelmet írt, a másik egy volt a sok közül. Ha Agüero-t vagy Silva-t mondasz, akkor talán egy kicsit elgondolkodnék, de a válaszom ugyan az lenne.

Bivi76

Szerintem az a féreg, semmilyen történelmet nem írt, és nem is fog. Félrebeszélsz.

Bivi76

Idefigyelj te Jóképességű! Ha megkérdezed a Bayern szurkolókat, kire emlékeznek szívesebben, Jupp Heynckessre, vagy a féreg Guardiolára, mi az eredmény?

Robi71

Ez kb olyan mintha a Barca szurkolókat kérdeznéd meg, hogy Pep vagy Koeman.
De a te logikádat csak te érted. 🙂

Bivi76

Na jól van, én nem vitázok Veled! Nem mondom meg, mit csinálj Guardiolával! Viszlát!

Robi71

Amikor Busi-t gyalázod….az az unoka jut eszembe, aki azon gondolkodik, hogy a nyugdíjazás előtt álló a már kevésbé hasznos nagypapától hogyan lehetne megszabadulni….az már nem számít, hogy előtte éveken keresztül ő biztosította a család jólétét.
Nem tudom, ez így megy felétek?…mert az értékrended súlyosan sántít.

Bivi76

Pofa be!

Dr Mouse

Ezt a viselkedést légyszíves és más blogban folytasd!

Bivi76

Magához ki szólt?

Bivi76

Ne hasonlíts egy nyugdíjazás előtt álló nagypapát, aki lehet fizikai munkát dolgozik havi 150.000 – ért, egy milliárdos balf@sz, csapatát anyagilag lehúzó, futballozni nem tudó madárhoz!

Bivi76

Én meg azt nem tudom hogy tifelétek hogy megy ez, te kis újgazdag, sznob, ojostojás. ficsúr!

Robi71

Látom van bajod elég, nem tetőzöm tovább.

Gerobarcaa

Yamaha jobb szélső,aki megbukott a chelseaben,és a Rómában is ordító helyzeteket hagyott ki .Pool építette fel .

Robi71

Te most viccelsz vagy szedsz valamit? A Roma-ban szélsőt játszott és gólkirályt csinált Dzeko-ból…de el kellett adni a legértékesebb játékosukat a gazdasági fair play szabály miatt. A Pool-bak Kloop meglátta hogy nem csak remek szélső, hanem remek a befejező is. A többi már történelem…

Olympos

Bartomeu ajándéka Laportának:

Amennyiben a hétvégi Közgyűlés nem ad felmentést az Alapszabály 67. paragrafusa alól, az azt vonja maga után, hogy az egész Igazgató Tanácsának le kell mondania.

A 67. paragrafus kimondja, hogy amennyiben az FC Barcelona két egymást követő szezonban is veszteséges, abban az esetben az egész testületnek le kell mondania, és új választást kell kiírnia. A 2020/21-es idény veszteséggel zárult. Ahogyan előtte a 2019-2020-as is.

Nem kell megijedni, meg lesz a felmentés.

Nagybarcelona

-Dani Alves Barcelonában, felajánlotta magát a klubnak.
-Laporta szerint Fati ès Dembelè hosszabbítani akarnak.
-Mourinho szeretnè leigazolni Puiget.
Remèlem Dembele hosszabbít, mert nem lenne jó, ha ingyen távozna, aztán jó lenne elcserèlni valakire.

Dr Mouse

Olvaslak Benneteket és az jár a fejemben, hogy KI A JÓ VEZETŐ?
Szerintem az, aki jó üzletember.
Ugye köztudott, hogy a Barcelona elnökének nem jár FIZETÉS. Csak és kizárólag a munkájával járó kiadásait fizeti a klub.
Akkor, ha ez így van – miből él? Hacsak az illető nem egy OLAJSEJK, valimiből élnie is kell nem?
Tehát itt-ott, ahol lehet, leesik neki egy-két milliócska.Viszont ha az illető “bevadul” mert egy egy-két milliót gond nélkül megszerezhette, elkezd nagyobb pénzekbe gondolkozni.
Kivel játszhat össze? Hát a megvásárlásra kiszemelt játékos ügynökével.
Köztudott, hogy egy játékos vételárából a játékos ügynöke 5-7%-ot vehet el.
Na dehát Barto idejében volt, hogy a soros ügynök nem 5-7, hanem 10-15, sőt! 20%-ot kapott!
Nem kell nagyí fantázia, hogy ezek az igen nagy pénzek hová vándoroltak.
Persze ilyenkor az elnöknek kellett adnia “morzsákat” az alelnököknek-igazgatóknak is, hogy tartsák a szájukat.
Szóval ilyen az, amikor egy klubnak nincs igazi tulajdonosa – de van “közgyűlése” meg hasonlók….

Robi71

Nyilván a jó vezetőnek egy remek üzletembernek kell lennie….és elég értelmesnek, hogy remek szakemberekkel vegye körbe magát, akiknek hallgat a szavukra. Ez van minden sikeres klubnál.

Dr Mouse

Na de ha egy jó “üzletember” akkor olyan edzőt/edzőket választ, akik “bólintó jánosok”, akik korábban kis csapatoknál kerestek 6-7 millió eurókat, – aztán jött a Barca, aki évi 23 milliós fizetést adott. (Nem vagyok meggyőződve arról, hogy ebből nem kellett visszafizetniük egy részt…)

Robi71

A csapat újjáépítése a Koeman utáni edzővel fog elkezdődni. A mostani év egy újabb (a sokadik) átmeneti lesz. Tévedtem akkor, amikor azt mondtam, hogy 2-3 év kell az elvonaloz való félzárkózáshoz. Lesz az több is…főleg ha el se kezdjük… .

Robi71

Mekkora különbség. Anno Farka Norbi-nak a klub megtíltotta, hogy sztárolja a 17 éves Messi-t, hohy nehogy a fejébe szálljon egy interjú alkalmával. Most másról sem szól a klub médiája, mint a fiatalok sztárolása. Igaz, más nincs is, ami említésre méltó a klub házatáján. Ez van, ilyen időket élünk.

Robi71

Farkas Norbi természetesen 🙂

Robi71

Én leigazolnám Alvest egy fél szezonra…jól jönne a tapasztalata a csikóknak. Aztán nyáron lehetne rendezni neki egy búcsúmeccset is, mert megérdemli. Igaz, nem csak ő…de ez egy ilyen hálátlan klub.

Mindegy

akkor most újjáépítést szeretnél vagy hozzuk vissza a közel 40-es volt sztárjainkat és rendezzünk minden héten egy búcsúbulit? 🙂

Robi71

Természetesen nem csak azért hoznám vissza, hogy “búcsúbulija” legyen. 🙂
Alves most is jobb, mint bármelyik jobbhátvédünk. Igaz ez érvényes Iniesta-ra vagy Suarez-re is. 🙂

Robi71

Az újjáépítés nem azt jelenti, hogy összeraksz egy U20-as csapatot. Nézd meg az Ajax-ot….ott 3-4 évente kénytelenek megcsinálni. Mindig meghagynak egy 27-30+os magot ami köré pítik a csapatot.
Nekünk ez most nincs meg. A Pique-Busi páros erre kevés, de még a középkorosztály is vékony (27-30). Így nem lesz egyszerű.

Nagybarcelona

https://www.marca.com/en/football/barcelona/2021/10/16/616b379fe2704edd498b4592.html A Valencia meccs előtt ül össze a közgyűlès, ahol vagy elfogadják Laporta gazdasági tervèt, vagy lemondásra szólítják fel. Szó lesz 1,5 milliárd hitelt felvètelèről az Espai Barca projectre.
-Roberto szerződèshosszabbítására nincs sok esèly, az 50%-os fizetèscsökkentèsbe nem ment bele, a klub csak kissè tud javítani a feltèteleken.

Nagybarcelona

Az Espai Barca project 880 millió (Bartóèk száma) helyett 1,5 milliárdba fog kerülni, egy èvszázadra èpül, ès 66%-al több bevètelt hoz, 110 ezer fő befogadására lesz alkalmas-Laporta

Robi71

Azt lehet tudni, hogy Roberto-n kívül még kinek nem csökkent a fizetése?
Pedri mennyit fog kani az új szerződése után? … eddig heti 35e keresett, a hírek szerint ezt közel megtriplázták (95e).

Nagybarcelona

Nem, a fizetèsekez szerintem senki nem tudja, csak találgatnak. Nem hiszem, hogy Pedri èvi (95*52) 5 millió körül keresne, hiszen állítólag Depay ès Aguero fizetèse van ekörül. Umtitit is írták, hogy csökkentett, de ezt sem hiszem. Roberto fizetèsèt van ahol 4, van ahol 10 körülire teszik, de a Capology Piquet 25 millióra írja, mikor már 2* csökkentett fizetèst (szerződèssel) ès állítólag 15 millió nettóról indult lefelè. Szóval hülyesèg az egèsz. Állítólag De Jong keresett a legjobban èvi 17 millió nettóval a csökkentès előtt.
https://www.google.com/amp/s/www.sportekz.com/football/barcelona-players-salaries/ szerintem ez állhatott a legközelebb a valósághoz a csökkentèsek előtt. Tavaly.

Robi71

Én abszolút hihetőnek tartom, hogy Pedri az új szerződése után annyit keres, mint Depay vagy Aguero.
Fati várhatóan még ennél is többet fog keresni, amennyiben hosszabbít. Jelenleg heti 85e-t keres.
Pedri (80m) és Fati (60m) De Jong (90m) mellett jelenleg a klub legnagyobb értékei .

Nagybarcelona

Nem tartom reálisnak ezeket a Transfermarktos èrtèkeket. Sajnos Pedrit èn nem tartom olyan jó játèkosnak. Most biztosan negatív èrtèkelèseket kapok, de ha megajánlanák a 80 milliót, tőlem rögtön vihetnèk. Tavaly 3 gól 3 gólpassz támadó kp-kènt. Ebből az árból kijönne egy egèsz minősègi sor. De Beek 30 millió, Zakaria 10 millió, Nkunku 40 millió. Egyesèvel is jobb játèkosnak tartom őket, nem mèg a 3 egy áráèrt. Mèg De Jong eladásán is elgondolkodnèk, pedig jelenleg a legjobb kp-sunk. Tudom, hogy 4-5 èvvel idősebbek, de Pedriben nem látom azt a technikai tudást, mint mondjuk Iniestában. Nem fogunk egyetèrteni, de szeretnèm, ha eltávolodnánk a tiki-taka stílustól, ezèrt is vèdtem Koemant, akinek ha ma nem nyerünk, távoznia kellene. Nekem az is Pedri ellen szól, hogy tavaly jött Moriba, ès nekem jobban tetszett a játèka, most pedig Gaviè is. Pedritől nagyon sok az alibi. Tavaly 60+ meccs 3 gól, 3 gólpassz.

Nagybarcelona

4 gól 4 gólpassz minden fronton.

Robi71

Pedri berobban a köztudatban a fiatal kora ellenére rendkívül érett játékával. Ez ellenben ebben a szezonban meg kell spékelnie gólokkal, gólpasszokkal, döntő passzokkal (indítások, mélységi passzok, passzsávok meglátásával, stb.). Nagy elvárásokat támasztott magával szemben, amit nehéz lesz megugorni…ha Iniesta nyomdokaiba akar lépni.

Barca79

Pedri 18 eves azt vagod? Elegge irrealis elvarasaid vannak 18 eves fiatal emberektol.

Barca79

Roberto mi a tokomet kepzel magarol? Kirugnam ugy fustol!

Robi71

Nem tudhatod mi van a háttérben. Mi van ha elfogadja a fizetéscsökkentést és hosszabbít. Akkor az lesz a baj?

Barca79

Pont hogy nem akarja elfogadni es cserebe egy nagy nulla. Alibi hatra passzolos biztonsagi semmi. Neki orulnie kellene egyaltalan keretben lehet. Tudnam minek.

Zoli1975

Meccskeret. 🙂
comment image

146
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x