Győztesek és vesztesek a Barcelonánál Xavi kinevezése után

Szabályok, szabályok, szabályok…

Győztesek és vesztesek a Barcelonánál Xavi kinevezése után

Xavi a Barcelonába való visszatérése után minden bizonnyal letette a névjegyét, és azt kell mondanunk, hogy nem idő előtt.

Túl sokáig uralkodott a “nyaralótábor” légköre, és ha hinni lehet a pletykáknak, akkor bizonyos játékosok előnyben részesültek.

Ennek a jelek szerint azonnal véget vetnek, és ennek eredményeképpen kiegyenlítődnek a feltételek.

A kívánt felállás elérése érdekében Xavi állítólag a következő szabályokat szeretné bevezetni:

  • A játékosoknak legalább másfél órával korábban kell megérkezniük az edzésre.
  • A személyzetnek legalább két órával korábban kell érkeznie.
  • A játékosoknak a Ciutat Esportiva-ban kell étkezniük.
  • A késésért pénzbüntetés lesz érvényben, amely szabálysértésenként megsokszorozódik.
  • A mérkőzést követő 48 órán belül tilos 12 óra után hazaérkezni.
  • A kezdőhelyek odaítélése teljes mértékben az edzéseken nyújtott teljesítmény alapján történik. Egyik játékos számára sincs garancia.
  • Kockázatos tevékenységek (pl. szörfözés) a szezon során tilosak.
  • A játékosoknak megfelelően kell képviselniük a Barcelonát, akár a klub körül, akár távol vannak nyaralni.

Ez különösen az olyan játékosok számára, mint Ousmane Dembele, azt jelenti, hogy sokkal professzionálisabban kell majd dolgozni.

A klubnál töltött első napjaiban gyakran késett az edzésekről, ezért érdekes lesz látni, hogy Xavi hogyan bánik majd a franciával, ha a régi szokásai megmaradnak.

Úgy tudni, hogy a klub mindenáron meg akarja tartani Dembelét, de a fenti lista alapján mindenkinek be kell majd húznia a vonalat. Xavi nem teheti meg, hogy kitesz magáért, aztán a szabályokat tetszés szerint masszírozza.

Dembele egyelőre biztosan győztesnek mondhatja magát Xavi szemében, olyanok mellett, mint Pedri vagy Frenkie de Jong.

A másik de Jong, Luuk, egyértelműen a vesztesek listáján szerepel, és a lehető leghamarabb el fog vándorolni.

Hogy Xavi régi kollégái; Sergio Busquets, Gerard Pique, Sergi Roberto és Jordi Alba követik-e őt valamikor a közeljövőben, az nagyban függ a szezon hátralévő részétől.

A kvartett profizmusát nem lehet megkérdőjelezni, és az sem kérdés, hogy betartják a szabályokat, de vajon tényleg elég jók-e ahhoz, hogy másokat távol tartsanak a csapatból? Reálisan meg tudják-e tartani a helyüket minden meccsen, vagy Xavi bátor lesz, és több fiatal játékost fog kinevelni az első csapatba?

Ahogy elkezdjük megtudni, hogy Xavi a tanítványból lett-e mester vagy sem, egyértelmű, hogy ez egy rendkívül izgalmas időszak lesz ismét, amelyet meg kell ragadni.

Nincsenek elvárások, csak az a támogatás, amire Xavinak szüksége van a szurkolói bázis részéről, hogy akadálytalanul végezhesse a munkáját.

 

2.8 5 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
206 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lackó

Szerintem lehúzták a klubot.Volt idő amikor mindenki jól játszott,amikor megérdemelték amit kerestek,de mostanában ez nagyon nincs így.Ennyi fizetést egyik sem érdemelt+nem viszem csődbe az állítólag szeretett klubomat.A vezetés is hibás,de egy klubhű játékos ne legyen már ennyire kapzsi.Túltolta ezt a biciklit mindenki.A generáció aki a csúcsra juttatta,na ugyanaz juttatta a mélybe is.Az említett kettő meg totál alja.

Nagybarcelona

Hasonlóan látom. A játèkosok is hibásak voltak, a klub fejère nőttek.

Robi71

Én is próbálnék a főnököm fejére nőni, de gyanítom úgy kib@szna, mint a macskát sz@rni. 🙂 Inkább nem teszem.

Nagybarcelona

Te kib@sztad volna Messit? Bartó mèg a burofax után sem merte jó pènzèrt, Laporta ingyen is megtette.

Robi71

Messi 2017 nyarán menni akart, ebben szinte biztos vagyok. Már akkor tarthatatlan állapotok uralkodtak a klubnál…a hanyatlás egyértelmű jelei. De ott volt a családi nyomás….és persze Barto fehér csekkje, amire csak rá kellett írni egy összeget.
Nem titkoltam akkor sem….haragudtam Messi-re ezért. akkor kellett volna menni…
Ha akkor megy Messi….a csapat összeomlik, mint a kártyavár….Baro szezon közben repül…és akkor három évvel hamarabb jöhetett volna a reset.

Robi71

Ez egy vicc. Nem is értem, hogy egy felnőtt ember hogy mondhat ilyen.
A játékosok a hibásak, hogy elszállt a fizetési keret? na ne :)))
Cou (18 m) vagy Dembi (12 m) a hibás, hogy ennyit fizetett értük Barto és hogy ekkora fizetést ajánlottak nekik? :)))….mert, hogy innen indult minden!!! Ezek után nehéz volt a fontos alapjátékosok szerződéshosszabbításánál odaállni holmi bagó fizetésajánlattal.
Messi-t Barto konkrétan lefizette 2017-es hosszabbításakor,hogy tartsa életbe a süllyedő hajót aminek a “meglékelésére” Barto milliárdot költött.
A másik….klubhűség = ostobaság? Mit kellett volna tennie bármelyik saját nevelésű játékosnak hosszabbításkor? “bocs főnök, de én nem kérem ezt a fizetés, mert ez nagyon sok?”….”mert én akár ingyen is játszanák a szeretett klubomba”? 🙂
Ezért is CSAK a klubvezetés tehető felelőssé!!! Szakmaiatlanság, dilettantizmus, következetlenség!!!….Konkrétan pénzel próbálták eltakarni a hiányosságaikat. ,

Nagybarcelona

Leírok neked egy törtènetet az egyik kedvenc játèkosomról, Piqueről. Ugye nem megszokott, hogy egy vèdő annyit keressen, mint egy csatár, a foci világában a góllövőket ismerik el elsősorban, sajnos, vagy nem. Pique 16 milliós fizetèsről indult meg lefelè, Suarez 20 milliót keresett. Köztudott, hogy Piquenek rengeteg vállalkozása van, ès egyèb sporttevèkenysègekben is otthonosan mozog, azon kívül van egy focicsapata, ès póker versenyeken indul. Minap írta a sajtó, hogy Xavi Luis Enriquehez hasonló szigorú szabályokat vezet be. Pique közte volt vajon az Enrique fèle szigorú szabályok, ès edzèsek ellenzők között? Nem tudhatjuk, csak azt, hogy Xavi volt a bèkítő, ès most, hogy kineveztèk edzőnek, Pique volt az első, aki nem utazhatott el tárgyalásra. Annyit tudunk mèg, hogy Pique Mallorcán?(a helyre nem emlèkszem) találkozott a leigazolása váró De Ligttel, ès állítólag meggyőzte, hogy ne ide igazoljon. De Ligt a Juvèban 14 milliót keres. Pique fèltette a helyèt? Jogosan sokallta De Ligt fizetèskèrelmèt? Sosem tudjuk meg. Ehhez a törtènethez hozzávesszük, hogy ha edzőt nem is választhattak, de volt aki a játèkosoknak szimpatikusabbak voltak az edzèsmunkái, ès a vègletekig ragaszkodtak hozzá, pedig a vezetősèg többször elbocsátotta volna, ès mèg pl. Alba jóval magasabb fizetèsemellèssel volt hajlandó csak aláírni a szerződèst, Roberto 10 milliót keres, a saját nevelèsű játèkosok szerződèsèben benne áll, hogy jutalmat kapnak ha szerződèst hosszabbítanak, ès akkor is, ha távoznak, valamint Bartó “közpènzből” sározta a játèkosokat, egy “felnőtt ember” össze tudja rakni, hogy itt a játèkosoknak túl nagy beleszólása volt a “belügyekbe”.
Erre legyetek szívesek ne ugorjatok rá, akik a játèkosainkat kritizáljátok, de Robi mèg mindig azt hiszi, hogy Dembelènek ès Coutinhonak áll a szerződèsèben a hűsègbónusz, pedig a cikket linkeltem, ès azt is, hogy miattuk szálltak el a bèrek. Èn nem hibáztatom a játèkosokat, mert èrthetőek a cselekedeteik, de ők sem szentek.

Robi71

Amúgy neked írónak kellene lenned, van fantáziád hozzá.
Ez a Pique -De Ligt történet megmosolyogtatott..:)
Bármeddig is boncolgatjuk ezt a témát…én mindig a vezetőség felelőtlenségét látom benne. Így nem lehet, még egy műhelyt sem vezetni…nemhogy egy megaklubot.
Én nem tudok róla, hogy Dembi-nek és Cou-nak hűségbónusza lenne…ehhez gondolom előbb alá kellett volna írni egy szerződéshosszabbítást.
Egyéb bónuszok ellenben bőséggel voltak..és vannak is még (pld BL győzelem Dembi esetében). Ezt az egyet szívesen odaadnám neki. :). .

Nagybarcelona

Ja, szerintem te vagy itt a krimiíró. Bartó ès szárnysegèdjei Dembele ès Coutinho tönkretettèk a klubot.
https://www.google.com/amp/s/www.besoccer.com/new/amp/de-ligt-never-signed-because-of-pique-718156 itt a cikk, hogy Pique lebeszèlte De Ligtet a váltásról.

Nagybarcelona

https://www.google.com/amp/s/www.football-espana.net/2021/08/11/barcelona-still-have-to-pay-lionel-messi-a-loyalty-bonus-of-e39m/amp a Barca 39 millió hűsèg bónusszal tartozik Messinek, annak ellenère, hogy távozott.

Nagybarcelona

https://www.google.com/amp/s/amp.marca.com/en/football/barcelona/2021/10/19/616de74a46163fa0898b45b6.html Bartó nyilatkozata a Marcanak a La Masia játèkosok hűsègbónuszáról, akkor is ha maradtak, akkor is, ha távoztak, valamint a Liverpool elleni kiesèskor újra kellett volna èpíteni a csapatot, de a játèkosokra hallgatott.

Nagybarcelona

Linkeljek mèg Robi? Konkrètan tènyeket cáfolsz meg, de èn vagyok a natív fantasy író, mert leírom a vèlemènyemet a több ezer elolvasott cikkből. Te vagy a f@sza csávó, mert a szubjektív vèlemènyed alapján mindig igazad van. Nem is fecsèrlek erre több időt, lesz@rom a vèlemènyedet, cáfold meg a linkelt cikkeket.

Zöldbéla

Azt, hogy a hűségbónuszt az esedékességkor nem tudta kifizetni a klub, nehogy már Messi legyen a hunyó!
Messi teljesítette a bónusz több éves előfeltételeit.

Nagybarcelona

Semmikèpen nem vèdenèm a Bartomeu fèle vezetősèget, de nèzzük már a tènyeket is. Neymar utolsó pillanatokban távozott, keresni kellett egy játèkost Neymar helyère, aki hasonló profillal rendelkezik, Dembelère esett a választás, ami utólag kiderült, nem volt jó választás. Nem lett volna szabad ennyi pènzt kifizetni, de mindenki tudta, hogy tele vagyunk pènzzel. Salah ekkor már a Liverpool játèkosa volt, aki jobb oldali szèlső, szóval ne is hozzuk fel a nevèt, mert fölösleges. Coutinho ismèt rossz választás volt, főleg ekkora összegèrt. Az első pillanattól ellene voltam, de megèrtettem, mert Iniesta helyère nèztek valakit, csúcs számokat hozott, a csúcson voltunk, ès csak a legjobbak mozdíthatják előre egy ilyen csapatot. Utólag ez is óriási baklövès volt. A szakmai vezetősèg az edzővel karöltve Griezmannt választotta a bal szèlső posztra, Suarezt helyettesíteni a csatár poszton, aki èvek óta extrát nyújt a spanyol bajnokságban. Ez ismètelten rossz húzás volt utólag visszatekintve. Hibát hibára halmoztak, utólag könnyű bírálni a munkájukat. De mit mondjunk Sancho leigazolására? Robi, szinte kezeskedtèl èrte, klasszisokkal jobb, mint Dembele. Hazatèrt Manchesterbe, 90 millióèrt, cserèbe 12 meccs 0 gól, 0 gólpassz. Vagy ott van Guardiola pèldája a Citynèl, ahol konkrètan nincs közèpcsatár, de 120 millióèrt igazolták Grealisht bal szèlre, az eddigi húzó ember Sterling helyère, 14 meccs 2 gól 3 gólpasszèrt. Utólag mondhatjuk, hogy ezek is rossz igazolások voltak, de a 3 klub anyagi helyzete teljesen különbözik egymástól. Senki nem számolt azzal, hogy a Barcát ennyire összeroppantja a vírus. Számolhattak volna, de 1 milliárdos bevètelnèl jártunk, utólag mèg könnyebb megitèlni, Bartóèk mennyire alkalmatlanok voltak a vezetèsre, de a sociók anno újra megválasztották őket Laporta ellenèben, nagy sajnálatomra. De most itt a lehetősèg Laportáèk előtt, akik eddigi munkássága nekem, szemèly szerint óriási csalódás.

Robi71

Barto Neymar számára kiskaput nyitott amikor progresszívan emelkedő kivásárlási árat állított be a szerződéshosszabbításakor. Neymar élt is vele azonnal. Ha nincs CR a Real-nál, akkor odaigazolt volna…ebben sincs kétségem. De adott volt a PSG. A másik opció a MU lehetett volna, de gondolom a PL (és a klíma) nem feküdt neki.

Salah-t leigazoltam volna azonnal, amikor Monchi felajánlotta 45 millióért (bagó)….fantasztikus játékos volt már akkoriban is pedig csak még az asszisztokban remekelt (Dzeko-ból olasz gólkirályt csinált)
.
Dembi mint Neymar pótló halott ötlet volt. Akkoriban másik 4-5 játékos nevét hoztam fel, akik azóta is a toppon vannak. Előbb egy ilyent kellett volna igazolni…és aztán ha felvet a pénz, egy Dembi félét, mint tehetség (ahogy a Real tette Vinicius-al)..

Iniesta pótlását nem kellett volna azonnal erőltetni, de mi azonnal el akartuk költeni a pénzünket. Emlékezetes a Cou féle üzlet alakulása, ugye? ….nyáron ajánlottunk 80….aztán télen megdupláztuk!!! az ajánlatot!!! Kloop pedig jót nevetett rajta és átpasszolta, miután Salah szó szerint berobbant. A Cou-ért kapott pénzből pedig újabb erősítésekkel (van Dijk, Fabinho, Alisson) világverő csapatot csinált a Pool-ból. És még meg sem köszönte, a “szemét”! 🙂

Grizi csak a következménye volt ezeknek a befuccsolt igazolásoknak…ha ezek nincsenek, akkor Grizi nem lett volna Barca játékos. Simeone azonnal vett egy Felix-et…gyakorlatilag ajándékba kapta a Barto-tól..
Griizi = Felix + Suarez + 21-es bajnoki győzelem +….Grizi.
Ez az egyenlet mond valamit neked? 🙁

Pep Kane-t akarta, aki hiányposztra érkezett volna. Graelish minőségi cserét jelentett.. A City megtehette ezt is. Hány meccset játszik egy PL topcsapat egy évben a 4 sorozatban? 60+?…ehhez minőségi hosszú keret kell. Sterling-el problémák lehetnek, ha Pep valóban meg akar válni tőle. De én nem gondolom, hogy elengedi…hacsak nem jön össze Kane vagy Haaland a nyáron.

A MU helyzete kínos. Volt egy pazar második félszezonuk, csodálatosan összeállt a csapat, a frissen érkezett Cavani pazar formában játszott…és ehhez jött volna a fantasztikus előkészítő Sancho.. Minden adott volt ahhoz, hogy bajnokesélyesek legyenek.
Erre a klubvezetés Ole nyakára hozta CR-t (nem tudtak ellenállni a kísértésnek)…és minden stratégia felborult. Ugyanazt láthatjuk, mint a Juve-nak. CR ego-ja a csapat érdekei elé került. És még ő a megmentő valahányszor eldönt egy meccset. :))))

Bivi76

Ezen nem veszünk össze. Ha nekem össze kellene állítanom a 92 óta Barcelona álomcsapatomat, az Általad említett középpályások egyike sem szerepelne benne. És ezt nem “polgárpukkasztásból” írom. Nálam voltak jobbak. De kinek így, kinek úgy.

Robi71

Mert te egyéni képességeket veszel alapul…én pedig csapatban gondolkodok. Működik vagy nem működik együtt? …ez a kérdés.

Árpi

És amikor pár egyszerű kérdéssel rávilágitasz, hogy eléggé el van tévedve ( vagy direkt uszít, ír marhaságokat) akkor megy a lapitás .

Robi71

Most elégedett vagy a válaszommal? Érthető volt a te szinteden is? Vagy fejtsem ki bővebben? Esetleg képekben, mert a szövegértés problémás?
De lehet, hogy el vagyok tévedve, sőt egyenesen uszítok? …beismerem, felfedted a valódi énemet. 🙂

Árpi

🤣🤣🤣🤣
Robika…
Megkérdezhetem egyébként hogy hány év alatt sikerült elérned ezt a szintet? 🤣
10 felett már elég gáz egyébként😉..bár lehet a minta ☹

Nagybarcelona

Ezzel teljesen egyetèrtek. Amit nehèz volt nekem is elfogadni, hogy ehhez csatlakoztak a kedvenc játèkosaim.

Árpi

Vmi nem stimmel az elméleteddel, de gondolom nem zavar🤣
Ha olyan amilyennek te beállitod akkor mi a nyavajának akarná ” mindenki ” ? Mire akarnak neki fizetést adni?

Robi71

Balotelli-vel is sorra próbálkoztak a sztárklubok ( Inter, City, Milan, Liverpool ) mert nem akarták elhinni, hogy reménytelen a srác. De sajnos az volt. 🙂
Ehhez képest Dembi-nek is adhat még esélyt 1-2 sztárklub, nem?
Vagy te megtartanád örökre, hátha? 🙂

Árpi

Adhat persze..de akkor vagy ott ülnek totál alkalmatlanok vagy te vagy full sötét ebben a műfajban 🤣

Robi71

Egyetértek veled….Inter, City, Milan, Liverpool …mindenhol alkalmatlanok ültek a vezetőtanácsban.
Szerintem hosszabbítsunk vele és tartsuk meg. Most fog robbantani, érzem. 🙂

Árpi

Ülnek…..a jelenről beszélünk! Az ” ültek” múltidő!!! De majd tanuljátok 😉
Hosszabítani akarunk..más választásunk nincs is ha nem akarjuk hogy egy centet se lássunk ha esetleg lelép ..de elvitatkozhatsz itt hogy mi legyen vele🤣…én bizok Xaviban …nem tudom miért de valahogy úgy érzem jobban képben van mint te 😉🤣

Robi71

Okoskodunk…okoskodunk. Hm…
Ültek….akkor amikor Balotelli kegyeiért versenyeztek. 🙂
Most már okosak….ülnek…látva hogyan igazolnak. 🙂
Márt miért ne lenne választásunk….kötünk vele egy újabb X éves szerződést Xszer 12 millióért…aztán folyamatosan sérült lesz (mert hát az eddig eltelt időszak inkább erre predesztinálja, ugye). Ebben az esetben nemhogy egy centet se látunk, újabb milliókat dobunk ki az ablakon.
Én is bízok Xavi-ban annak ellenére, hogy fele annyira sincs képben mint te. 🙂

Árpi

Ha így látod tenyleg nem értesz ehez a játékhoz 🤣 még azt sem mondanám hogy jól esett 🤣

Nagybarcelona

https://m.youtube.com/watch?v=W4xe1UnSzqI Depay ezzel a sarkazós góljával tegnap megdöntötte a holland VB selejtezők gólrekordját 14 góllal. Van Persiet, Nistelrooyt (13) illetve Robbent, ès Bergkampot (12) előzte meg.
Már csak pár játèkost kellene igazolni mellè.

Steve fan

Ha Cotinhot sikerül pénzzé tenni max Dybala ha elegendi a Juve. Az általad felsoroltakból még talán De Beek kölcsön. Aztán még írtak a Kínából idetartó Bakamburól. Ezzel már előrébb lennénk ami a Ligában a negyedik helyhez elég . A BL-ben, sajnos az idén nem tároljuk.
.

Nagybarcelona

Már ezzel még lennèk elègedve. Ahogy írod, ezzel meg kellene lenni az első 4-nek. Addig mèg az első 4-ről se álmodozzunk, ha lyukas posztjaink vannak, ès 17 èves gyerekeket játszhatunk ott, poszton kívül.

Robi71

Cou értéke a Transfermarkt szerint csekély 3 év alatt 150 millióról (bár szerintem sohasem ért ennyit)…20 millióra esett. Ilyenre eddig nem volt példa. Én 20-ért azonnal megválnék tőle.

Robi71

Ettől függetlenül én nem ültetném egy asztalhoz Van Persie-vel, Nistelrooy-al, Robben-el, ès Bergkampo-al. Ezek klasszisok voltak…ő nem az. Ő legjobb esetben a padon ült volna az említett úriemberek fénykorában.

Bivi76

Kluivertet ne felejtsük el a felsorolásból! Ő I’d klasszis volt.

Robi71

Valóban. És Van Basten is. 🙂

Bivi76

Az a 88-as EB! De szenzációs volt! Sokkal jobbak voltak az EB – k és VB – k régebben! Nekem a 98-as VB volt az utolsó, ami hatással volt rám. A 2000-es EB még elment, azután engem nem nagyon érdekel már a válogatott foci. Csak a klubszintű. De azért a Holland válogatott valamilyen szinten szívügyem!

Nagybarcelona

Ő volt a kedvencem, de nem fèrt bele az első 5-be a góllövők közè a VB selejtezőkön. Ezt döntötte meg Depay. A többi úriembert is nagyon kedveltem, remèlem Depay felnő mellèjük, de ahhoz kellene egy jó csapat, mert jelenleg nálunk nagyon egyedül van. A holland válogatottban viszont nem csak a rekorddöntő gólja, de a számai is megsüvegelendőek.

Bivi76

Mármint Kluivert? Nekem is egyik kedvencem volt anno. Nem is értem, annak a Figo – Kluivert – Rivaldo fémjelezte támadótrióval rendelkező csapatunknal (pedig mögöttük sem akárkik voltak), miért nem jött össze a BL győzelem. Nagy szívfájdalmam ez. Depay számai tiszteletre méltóak, nagyon szeretem a játékát, szerintem klasszis kategória.

Robi71

Ha nálad Depay klasszis, akkor jó hosszú a listád. 🙂
Nálam a klasszis mást jelent….és sajnos egyre kevesebb van belőle. Jelenleg a két kezemen meg tudom számolni őket.

Nagybarcelona

Règen teljesen más volt a foci. Először Kluivert miatt a holland válogatottnak kezdtem szurkolni, aztán a Barcának, ez azóta sem változott. Règen több volt a kiemelkedő kèpessègű játèkos. A foci egyre inkább fizikálisabb sportág, a tehetsègekből kiölik a vállalkozó szellemet, a cselezèst, egyre inkább a cèlfoci dívik. Sajnos ezèrt nem sikeresek manapság a “cselgèpek”, hiszen a kis csapatok is össze tudnak állítani 11 atlètikus, erős vèdekezni tudó játèkost, ès ellehetetlenítik a nagyobb csapatok játèkát. Ezèrt fèltem a Barcát is ettől a tiki taka erőltetèstől, ezèrt támogattam Koemant ès direktebb holland stílust, persze írtam, a fafejűsège miatt hosszabb távon nem lehet sikeres, csak az alapok lerakása miatt tartottam volna meg, aztán èv vègèn egy új edzőt vártam, aki nálam Ten Haag lett volna. Remèlem Xavi sem a tiki-takát fogja erőltetni, hiszen a csúcs időszakunkban is megnehezítettèk a játèkunkat, attól pedig jelenleg nagyon távol vagyunk.

Zöldbéla

Tizennégy éven keresztül, Messi és CR mellett, nehéz lett volna bárki másnak kiemelkednie! 🙂 (Talán Ibra.)

Robi71

Sergio Busquets csütörtök este 133. alkalommal lépett pályára a spanyol nemzeti csapatban ezzel utolérte a rangsorban a 3. helyen álló Xavit.
Luis Enrique a válogatott mai sajtótájékoztatóján az alábbiakat mondta a középpályásról: “Minden kétséget kizáróan Busquets az egyik legjobb középpályás a labdarúgás történetében, legalábbis nekem.”

Bivi76

Mivel tegnap megfogadtam hogy próbálok normális stílusban írni, így fogok most tenni. A számomra 92 óta legjobb spanyol Barcelona játékos,(Luis Enrique) butaságot mondott ezzel,de óriásit.

Robi71

Butaság vagy nem, de ettől még ez a véleménye.

Zöldbéla

Mit mást mondhatna, ha egyszer kevésbé ért hozzá, mint te?!

Bivi76

Szerintem nekünk nincs mit beszélnünk. Köszönöm.

Faramuci69

Van Persie szerinem nem volt egyaltalan jobb mint Depay.

Bivi76

Ugyanezen a véleményen vagyok.

Robi71

Lehet véleményed.

Kritizator
Nagybarcelona

Jobb oldali támadó jelöltek kölcsön: Pulisic, Zijech, Sterling, Odoi, Mahrez.
Szerintem Sterlingre ès Zijechre lenne a legnagyobb esèly, mert nem játszanak. Pulisic kezdő lenne a Chelseaben, de állandóan sèrült Odoi nem is èrtem hogy jött szóba, kb. mint Werner neve csatár posztra, nem sok esèly.
Sterling bal szèlső, de támadót is tud játszani. Mahrez jobb oldali szèlső, kevèsnek találja a játèklehetősèget, de Guardiola szerintem nem fogja elengedni, mert idèn nagyon gólerős, Silvát sem engedte.
Kp jelöltek kölcsön: De Beek, Thiago, Saul. Szerintem Thiagora van a legnagyobb esèly, mert aki Alves visszatèrèsèt jósolta meg, ő írt Thiago visszatèrèsèről. Alig játszik, 31 èves lesz, sokat sèrült, Xavi játèkába ő illene legjobban, de aggasztó a sok sèrülèse, így is elèg sok a sèrülès nálunk. DE Beek ügynököt váltott, F. De Jong ügynökère, szerintem jönne, a PL játèkpercek 1%-át töltötte pályán, állítólag közel volt a megegyezès, Xavi jóváhagyására vártak, ha nem lesz megegyezès, addig OGS távozhat a MU padjáról, az új edző talány. A Chelsea nincs megelègedve Saullal, alig játszik, nem is nagyon fèr bele a 2 vkp-s taktikájukba (523), könnyen távozhat.

Steve fan

A téli átigazolási névsorba egyértelműen csak az fér bele akinek jövő nyáron lejár a szerződése és apróért vagy nyárig kölcsön elengedik . Xavi szélsőket szeretne,bal oldat megvagyunk ,jobb szélén Dembi aki vagy hosszabbít vagy nyáron ingyen megy,vagy sérült . De szerintem sumákol. Ide kéne vagy Dybala vagy Sterling,na ez már pénzkérdés. Mindenképp meg kell oldani. Középen LJD,ha felépül Breth, és ha megszerzik, Bakambu. Ez mindenképp kevés,de legalább támadósor és a padra is jut valaki. Sajnálnám ha Xavi nem jönne be, de az idényben eddig a góllövő támadókat hiányolom. Nagyon keveset rúgunk és baromi sokat kapunk. De Beek jöhet ha kölcsönbe adják,de Coutinho menjen innét.Ha valaki elviszi Umtit és Lengletet na az már tényleg grátisz!

Dr Mouse

Holnap reggel együtt reggelizek majd Laportával és elmondom neki, hogy Te kiket ajánlasz a Csapatba………..:D):D)

Robi71

Anno én is elfantáziáltam ki(ke)t lenne jó leigazolni…amikor tele volt még a kincstár. Mondanom sem kell….kb annyian se érkeztek, mint most Nagybarcelona szeretné. 🙂
De most már nincs kedven ehhez (sem).

Nagybarcelona

https://barcauniversal.com/barcelonas-memphis-depay-equals-lionel-messi-for-goal-contributions-in-2021/ Depay 2021-ben utólèrte Messit mindketten 54 gólban játszottak szerepet. Nagyon sajnálom, hogy sajnáltak Depayèrt 20 majd 10 millió kifizetèsèt tavaly nyáron, majd tèlen, lehet minden máshogy alakul. Sajnálom, hogy nem játszhattak együtt. Depay is sajnálja, hiszen lenyilatkozta, mèg köszönni sem tudott Leonak.

Mindegy
Maestro10

Gavi tehetségéről sok mindent elárul az, hogy tegnap többször hallani lehetett ahogy a sevillai közönség skandálta a nevét, ráadásul toronymagasan ő is volt a legjobb a meccsen, mindezt 17 évesen. Fantasztikus tehetség!

Nagybarcelona

Tehetsèges Gavi, Pedri, ès Nico is, de tudtátok, hogy a La Masiás Monchunak volt 10 gólos, Alenanak 11 gólos szezonja is kp-kènt a Barca B-ben? Ráadásul Alenanak a másodosztályban. De valamièrt nem tudtak megugrani egy bizonyos szintet. Ezt a szintet kellene megugrani Gavinak, Pedrinek ès Niconak. Remèljük Xavi taktikája kihozza belőlük a maximumot.

Nagybarcelona
Árpi

Hát ez már csak álom marad…

Barca87

Adeyeminek nagyon örülnék. Ha télen megtudnánk szerezni akkor én Dembit simán elengedném. Egy Neto-Onana csere is mehetne, szerintem mindenki jól járna, a klubbok és a játékosok is. Stégennek lenne egy igazi posztriválisa. Többre nem nagyon futná anyagilag a télen szerintem. És sok-sok játékost el vagy kölcsönadni.

Nagybarcelona
Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2021-11-15-revealed-only-3-strikers-available-to-xavi-for-espanyol-clash/ 3 egèszsèges támadó az Espanol ellen. Kíváncsi leszek, mit húz Xavi.

Robi71

Ott van Alves. Jobbszélső.

Mindegy

Alves csak januártól játszhat.

Robi71

Ha Stegen árnyéka önmagának, akkor ki ad érte 50-60 milliót? Ez hatalmas összeg egy kapusért.

Nagybarcelona

Remèljük van esèlyünk Adeyeminèl most, mert kèsőbb valószínűleg több 10 millióba fog kerülni. Az ügynöke állítólag kètszer volt Barcelonában tárgyalni az elmúlt napokban.

Árpi

https://www.eurobarca.hu/hirek/nyilatkozat/20211115-alves-ez-a-vilag-legjobb-klubja-ezt-garantalhatom/?fbclid=IwAR3wwdqCmDaw7Q_viHsZhOU4r2ts70gYBH52Kqe0VVGOsFz4NLRR0B9NTN8

“Ez a világ legjobb klubja, ezt garantálni tudom. Ez demagógul hangzik, de ez az igazság. Mondhatom, mert voltam máshol, és tudom, hogy mit beszélek.”

Dr Mouse

Nagyon remélem, hogy a Szerkesztő nem beteg – mert lassan egy hete, hogy nem jelent meg új cikk a blogban…

Mindegy

fogalmam sincs…

Kritizator

Uborkaszezon van.

Nagybarcelona

-Állítólag F. De Jong eladó
-Xavi Adeyemit szeretnè, aki hajlandó lenne jönni.
https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/barcelona-news-lionel-messi-transfer-25469778
Az utóbbi 100 nap főbb esemènyei Messi távozása óta.

Nagybarcelona

Mivel nem igazolhatunk, lehet elgondolkodnèk a Cityvel a cserèn. F. De Jong-Jesus, Laporte egyben. F. De Jong helyère meg De Beek kölcsön, vagy 30 millió vèteli opcióval. Így a tèlen 1 játèkos helyère jönne 3. De Jong keresi a legtöbbet nálunk, 17 millió, ebbe 2 játèkos bère is belefèr. Guardiola állítólag akarja őt, nekik lesz pènzük Jesus helyett csatárra. Adjuk oda Umtitit ajándèkba. 🙂 Írták azt is, Sterling helyett Stegent kèri Guardiola cserèbe. Tőlem ez is mehetne, pár millióból visszahozhtnánk Onanát a helyère. Ez 5 minősègi játèkos kb. 35 millióèrt. Persze sok a pletyka, de Stegenre ès De Jongra van kereslet, ès sajnos a teljesítmènyük nem arányos a fizetèsükkel. Gondolom innen erednek a pletykák.

Nagybarcelona

Bár jobban örülnèk Stegenèrt pènznek, amiből Adeyemit ès Zakariat hoznám nyáron. Tudom, fölöslegesen gondolkodok Xavi helyett. 🙂

Nagybarcelona

Le is írom mièrt, mielőtt kapom a mínuszokat:
-Stegen esetèben 2 kèrdès merül fel, ha tènyleg leromlott a teljesítmènye, ahogy sok helyen írják, olyan Mind1, hogy a szintèn jó kèpessègű, ráadásul saját nevelèsű, kevesebbet kereső Onana jönne a helyère, aki 4 èvvel fiatalabb. Ha meg nem tehet a bekapott gólokról, szintèn olyan Mind1, hogy Onana áll a helyèn, ès mellette Stegen árából meg lehet erősíteni a vèdelmet. Onana egy èvig nem játszott, ami hátrány, viszont Stegent többször is műtöttèk.
-De Jong esetèben írtam a 17 milliós bèrèről, 90 millióra teszik az èrtèkèt. Sajnos ott, ahol játszatjuk, nem nyújtja a legjobb teljesítmènyt tavaly előtt 38 meccs 2 gól 2 gólpassz, tavaly 44 meccs 3 gól 4 gólpassz Busquetset sajnos nem fogja kiszorítani, box-to-box kp-nak gyengèbbek a számai, ès a vèdekezèsèvel is vannak problèmák. Ha kiszorítja Busquetset elèg nagy luxus a jelenlegi helyzetben 17 milliós fizetèst adni egy vèdekező kp-nak. Ehhez hozzájön, hogy Kessie, Zakaria ès Kamara is ingyen megszerezhető vkp-s posztra, ezek közül Kessienek a legnagyobb a bèrigènye, 8-10 millió. Az általam írt De Beeknek 7-8 millió a fizetèse. Ezèrt gondolkodnèk el az eladásukon. Úgy írom, hogy De Jong az egyik kedvenc játèkosom jelenleg, de mèg Messi miatt sem kesergett nagyon a vezetősèg. Stegent is kedvelem, 3-4 ève az egyik legjobb kapus volt, de sajnos beadásoknál gyengèbb, ès sok hibát vèt. Ő lábbal a legjobb, ès ziccerkapus, azt kellene elèrni, hogy ne a kapusunk legyen az egyik legtöbbet passzoló, ès a vèdőinket ne kontrázzák ziccerig.

sunt

Na végre kibujt a szög a zsákból. Régóta folyt felszín alatti harc a “csapatkapitányok” és a kívülről jöttek közt. Xavi is a kapitányok mellett döntött, így de Jongnak, Stegennek (és hamarosan Depaynak) kint tágasabb. Arra persze senki nem gondol, hogy ennek megszellőztetésével jól lenyomják az árukat. Ráadásul csak oda tudják őket eladni, ahová menni akarnak, minthogy élő szerződésük van. Ezt nevezem csapatépítésnek!

Robi71

Ez nem semmi következtetés! 🙂

Robi71

Ha jól olvastam, Xavi lelkesíti Dembi-t és Umtiti-t….ebből mit lehet következtetni?

Robi71

A Dortmund is akarja Adeyemi-t….gondolom Haaland pótlására és ez meglehetősen vonzó lehet egy 19 éves tehetség esetében. De továbbra is azt tartom, hogy a Bayern vissza akarja venni, akkor ez így is fog történni…igaz, ott Lewa olyan, mint a jó bor…kihagyhatatlan lesz még egy ideig.

Robi71

Szerinted Pep hanyatt esne egy De Jong, Umtiti = Jesus, Laporte ajánlattól? Egy olyan klubtól, amelyiknek egy petákja sincs igazolásokra? Umtiti?…vele mit kezdjen? 🙂

Bivi76

Én nem értem, sok Szurkolótársunk, mit lát Laporte – ban. Ez a védő,tiszta Lenglet.

Steve fan

De Jong realitás! Mármint több forrás is megerősítette,sőt olyanról is olvastam , hogy a MC kivásárolná. Elgondolkodtató! Bár Nagybarcelona által többször említett De Beek,úgyhírlik Olaszország felé kacsingat. Más dolog hogy ebben a kettő hétben, hogy építette fel lelki szemeivel Xavi a csapatot? Az valószínű hogy 4-3-3-at akar,és a kiszivárgott hírek fele sem igaz! Felmerült a hírekben Olmotól kezdve ,a Chelsea támadó soráig mindenki,de ezek a játékosok pénzbe kerülnek az pedig most nem sok van. Bár többen írták arról sehol nem volt konkrétan szó , hogy Tér Stegent bárki vinné 50-60 millióért. Pletykák keringenek körbe -körbe! Ami realitás, valószínűleg De Beek tényleg klubot vált, bár a MU jövendőbeli edzője, gondolhatja ezt másként. Dybala mozdítható még a télen sanszosan,ha nem hosszabbít a Juventus-al. Hát Sterling is necces bármennyire mellőzött is,drága mulatság az mostanság nekünk! Esetleg a MC feldob egy FDJ-Sterling cserét,és ezzel be kell érni!!!! Xavi valószínűleg nem alapoz hosszabb távon az örökké sérült Dembele-re. Főleg azt sem tudni hosszabbít e? Márpedig jobb oldali támadó kell! Aztán ott van a többször majdnem lerágott csont Coutinho! Hát őt is hírbehozták az újgazdag Newcastle-tól a fél Pl-el ,ami szerintem hülyeség,de ha mégis adna érte pár tízmilliót valami elvakult klub és az árán hozható De Beek,fájó szívvel elengedném DeJongot. Umtiti,és Lenglet perpill senkinek sem kell még ingyen sem, úgyhogy védőről ne is álmodozzunk! Valószínű ennyi a realitás!

Robi71

Van pletyka és pletyka…van aminek lehet realitásmagja és van ami simán fikció. De Jong kellhet a City-nek (Fernandinho pótlására). Azt is valljuk be, hogy De Jong jobb csapatot érdemel, mint a mostani Barca. Nem egy húzóember, de egy komplett, kész csapatba, ahonnan csak egy box-to-box középpályás hiányzik…ott ő sokkal jobban teljesítene, mint itt.
Ugyanakkor meg kell azt is nézni, hogy a City-nék ki “felesleges” vagy “nélkülözhető”. Senki sem ad el húzóembert vagy fontos kiegészítő játékost ilyen sorozatterhelés mellett.
Ami minket illett….a jelenlegi gazdasági helyzetben….csak a vonzerőnk (a klub, mint mega-brand) lehet pozitív faktor az igazolásoknál. Elsősorban a kifutószerződésűeknél…de nem csak. Szó szerint minden áron csak ide igazolni vágyó játékosoknál lehetünk csak befutók.

Steve fan

Ennek tükrében értékeljük át egynémely lelkes blogtársunk kívánságlistáján szereplő játékosokat. Noszensz. Lyukakat fogunk foltozni és nem csapatot építeni. Drukkolok Xavinak nagy kedvencem. Remélem hogy azért a vezetőség is mellé áll az égető hiányposztok megoldásában és az élősködők eltakarításában.

Robi71

Én annyit várok tőle, hogy hozza ki a maximumot ebből e keretből (esetleg 1-2 erősítéssel)…és akkor elégedett leszek

Nagybarcelona

Ez így van, illetve sokat számít, mit akar a játèkos (Laporte, Mahrez, Sterling stb) akik játszani akarnak.

Faramuci69

Miért is érdemelne FDJ többet? Ha itt beleszürkült,mi arra a garancia, hogy máshol nem fog? Szeritem várjunk egy kicsit. Nézzük meg mit tud Xavival a csapat Karácsonyig letenni az asztalra. Nico, Gavi, Pedri ígéretesek, de a sorozat terhelés esetükben kockázatos. Busi 33, Puig talán örök ígéret. FDJ tud sokkal többet is, nem kótyvetyélném el. Őt csak sztár játékosért cserélném el. Sztárokat pedig ritkán adnak el. Azt nem értem, hogy a madrid hogy tudja ingyen megszerezni Mbappet, sajnos ehhez kell a párizsiak gőgös hozzáállása is. Streling nem sztár. Sőt, kicsit problémás is. Őt úgyis kénytelen eladni a City, mert menni akar. Jesus, Mahrez, Bernardo Silva egyaránt nem lennének jók cserének. Ha már cserélünk, akkor ne 1 az 1-ben. Legalább két jó játékost szerezzünk. Stegennel is így kellene. Ma már nem vagyunk olyan anyagi helyzetben, hogy hagyjuk magunkat lehúzni. Ha muszáj, akkor mi húzzunk le másokat, a PL csapatok elég gazdagok. Fizessenek, mi meg építkezünk.

Ne FDJ-t adjuk el, hanem zavarjuk el Cout. Szabaduljumk meg az Umtiti, Lenglet, BW, LDJ, SR, Neto ballaszttól.

Ŕobi71

Itt De Jong-nak és Depay-nak kellene vezérnek lenni és a hãtukra venni a csapatot ha szüksèges. Erre egyikük sem alkalmas (egyik sem klasszis) ellenben egy jó csapatban kèpesek kiemelkedöen teljesíteni.
A valòs ãrat a piac hatàrozza meg ès nem a transfermarkt. Emellett ott van AZ adott klub anyagi helyzete. Egyik PL topcsapat sem fog egyenlö partnerkènt kezelni tudvàn a kényszerhelyzetünket. MI anno felépìtettünk egy világverö Pool-t, egy bajnoki gyöztes Atletico-t ès megoldottuk a Dortmund 2-3 èves költségvetését. Velünk senki sem lesz ilyen kegyes. 🙁

Nagybarcelona

Így van. Valamiből èpítkeznünk kell, mert hiányposztjaink vannak, ez a realitás.

Nagybarcelona

Umtitit csak poènból írtam, de az új igazolások hoz távoznia kell a fizetèse miatt. Vagy kölcsön, vagy fel kell bontani a szerződèsèt, majd fizetünk neki, erősítès pedig most kell, így is sokaknak tartozunk. De Jong 90 millió, Laporte Jesus 45, 55, persze a játèkosokat kell meggyőzni. Èn örülnèk egy Laporte Mahrez párosnak is cserèbe. A city tele van pènzzel, bármikor tudnak igazolni a helyükre, viszont minősègi játèkost kapnának a 36 ès 32 èves Fernandinho ès Gundogan helyère.

g4brielsmith

Sziasztok!
Photoshop logó tervezésben jártas személy van itt köztetek? 🙂

Steve fan

Windows vagy Android? Bár nem ide való téma mielőtt a többiek letámadnak.

g4brielsmith

Windows

Nagybarcelona

Állítólag közel a megállapodás Adeyemiről. 40 millióèrt èrkezhet. Nem tudni mikor, ès hogy fizetünk (rèszlet, kölcsön kötelező vásárlási) Ő csatár, illetve jobb szèlső.

Nagybarcelona

Állítólag Adeyemit Kluivert nèzte ki. Az ő nevèhez fűződik Gavi meggyőzèse, hogy ne távozzon a Citybe, Araujo, Pedri stb. fiatalok megszerzèse. Lehet hibás döntès volt elküldeni.

Nagybarcelona

Xavi Simonst miatt magyarázkodnia kellett, mert Raiolától nem tudta megvèdeni. A City egyèbkènt Gavi mellett Nicot is szerette volna vinni, Garcia (azóta visszajött) ès Larios mellè. Ideje lenne nekik valamit “visszaadni” emiatt. Anno írtam a fiatalok átigazolása miatti eltiltásunk okán a PL 16 èves kortól felnőtt szerződèst kínáló tolvajlás kapcsán.

Steve fan

Szerintem ő lesz a befutó és az egyetlen. Ha még ez mellett 3 eladás is (Umtiti, Lenglet, Coutinho) akkor már sikeres a téli átigazolási szezon.

Nagybarcelona

Állítólag a Chelsea elengedi kólcsönbe ide Zijechet, aki jobb szèlső (Ajax) ès tkp-s poszton tud játszani. Mèg egy már leírt ügynököt váltó De Beek kölcsön Adeyemi mellè (2 volt Ajaxos) ès nagyon elègedett lennèk. Támadó, jobb szèlső ès kp-s, mindhárom több poszton bevethető. Jó lenne rájuk vásárlási opció, ès tèlen kölcsön, Adeyemit pedig kölcsön, kötelező vásárlásival, amibe a Salzburg nehezen fog belemenni, mert csoportelsők a BL-ben.

Harleydavidson

Nem tudom, hogy Ti mennyire voltatok tájékozódottak ebben a témában ( én csak részben), de ezt így elolvasva azért ökölbe szorult a kezem. Csak ezért az egy szerződésért már felelős embereket kellet volna “kivégezni” a Barcánál……..nem is beszélve a többi megmagyarázhatatlan “üzletkötésről”. Érdemes elolvasva belegondolni abba ami az utóbbi években történt a club berkein belül. Dilettánsok és haszonlesők gyülekezete. A focira meg senki nem gondolt közben…?!
https://www.eurobarca.hu/hirek/hatter/20211117-a-griezmann-szerzodes-es-reszletei-a-szakmai-es-penzugyi-bukas-mintapeldanya/

Ŕobi71

Ezt szajkozom èvek øta, de itt egyesek mindent ès miindenkit hibàztatnak (jâtékosok, covid, stb) miközben a vezetösêg úgy szorta a pénzt, mint a közvagyont.
Grizi -re visszatêrve kètlem, hogy 2023 nyarán fizetni fognak èrte 40 milliót, hacsak Meg nem vàltja a vilãgot.. Nem kötelezö kivásárolni.

Nagybarcelona

Állítólag kötelező a vásárlás, de csak 2 èv múlva nyáron. Azèrt èn most örülnèk egy kölcsönre megvásárolt Haalandnak. (75+ millióból) Ment a pènzszórás, ezt kitárgyaltuk, Griezmannak a fizetèse miatt kellett elsősorban távozni, de Laportáèknak sem szabad átesni a ló túloldalára, mint Ilaix vagy Wijnaldum ügyben, az utóbbi jelenleg nagyon hiányzik, èvi bruttó 8 millió miatt, pedig Messi ès Griezmann távozásával 150 millió szabadult fel, ennek kell nèzni a negyedèt, mert a többi játèkos fizetèse a csökkentèsek miatt fèrt be.

Nagybarcelona

https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/real-madrid/onfiscate-italy-cocain-shield-the-real-mad_275011_102.html Olaszországban fèl tonna Reál Madrid címerrel ellátott kokaint foglaltak le. Most már tudom mièrt van ennyi pènzük, ès mièrt pörögnek ennyire a játèkosaik. 🙂 🙂 🙂

Nagybarcelona

Don Perez. 🙂

Steve fan

A megoldás egyszerű ,és ez végig fémjelzi Barto elnökségi idejét. Örök hiéna szabály többől többet lehet lopni! A három játékosért 400-420 millió egy része valószínűleg Barto zsebében kötött ki. Ezen felül még az évek során 5-6 teljesen felesleges igazolás Gomes,Malcom,Wague, csupán egy kis zsebbetétért.

Dr Mouse

Hasonlóan gondolom, hogy Bartoék “üzletei” bűzlöttek a korrupciótól. És ez nem üldözési mánia részemről, hanem sok évtizedes munkatapasztalatom.
Mert! Olyan nem létezik, hogy a La Liga valaha volt legdrágább játékosa Coutinho lett volna, – aki sem fizikailag, sem technikailag messsze elmarad a valaha volt braziloktól!

Hogy mégis miért tették Bartomeuék? Hát a pénzért, a rengeteg pénzért. Ezer módja van annak, hogy “túlárazott” játékos vételárából egy korrupt klubelnök hogyan juthat ahhoz a pénzhez, amit a “sajátjának” gondol.
Meg amit az alelnököknek kellet fizetnie a hallgatásukért…

Robi71

Meglepően hosszú és minőségi a lejáró szerződésű játékosok listája:
Mbappé, Pogba, Kessie, Dybala, Dembi, Insigne, Brozovic, Rüdiger, Sülle, Belotti, Christensen, Corona, Kamara, Ginter, Zakaria, Freuler, Tarkowski, Azmoun, Denayer, Kamaric, Lacazette, Lingard, Di Maria, Romagnoli, Mazraoui, Onana, Cuadrado, Suarez, Mkhitaryan, Isco, Roberto, Aurier, Tolisso, Bernardeschi, Zagadou, Azpilicueta, Origi, Januzaj, Modric, Bale, Perisic, Pavon, Lloris…és még páran.

Korábban nem emlékszem ilyenre. Nyilván a Covid által okozta válság az oka ennek. Mind a játékosok, mind a klubok kivárnak és nem sietik el.

Szerintem több kategória van:
-jó korban levő minőségi játékosok, akik jó(bb) ajánlatra várnak
-30+osok, akik még egy utolsó, lehetőleg minél hosszabb kifutású szerződésre vágynak
-nagyobb fizetésért maradni vágyók
-feleslegessé váltak
-egyék ok

Ezt csak azoknak a kedvéért írtam le, akik előszeretettel dobálóznak nevekkel. Nem árt ezeket figyelembe venni.

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2021-11-17-barca-director-says-club-will-be-unable-to-sign-players-in-january-despite-earlier-rumous/ Ha nem fognak igazolni januárban akkor a qrva anyját az egèsz vezetősègnek, ès egy èv alatt nagyobb kárt tesznek, mint Bartóèk összesen. Jöhetnek a mínuszok.

Dr Mouse

Nem pontosan, – mert Bartoék olyan üres kasszát hagytak maguk után, amiből nem lehet semmilyen játékost vásárolni.

Nagybarcelona

Itt vannak lejjebb a tènyek. Már linkeltem őket, aki nem hiszi, járjon utána. A19/20 illetve 20/21 közgyűlès által elfogadott számok, hitelfelvètel, kiadás, Espai Barca Project, minden fent van a neten, rá lehet keresni a “Címszavak” pl. Tusquets Barca Corporate, Tusquets salary cut stb. Azzal nem “számolhatok”, ha a Barca közgyűlès által elfogadott 19/20 488 millió helyett jóval több lett volna a tartozás. De akkor akár az 1,3 milliárd is mehetett bemondásra, (480 helyett a La Liga által feltárt 280 milliós kiesès)ès a sociok balfèkek.

Nagybarcelona

Illetve az 500 milliós felvett hitelre is mindenki úgy tudja hitelrendezèsre ment, de mi van, ha a meglèvő hitelt “terheli”

Nagybarcelona

A mínuszok előtt nèzzük a tènyeket.
2020 június 30-án hivatalosan 488 millió a tartozás, 109 millió hitel felvève a 800 milliósra tervezett Espai Barca projectre.
2020 október 27-èn Bartomeu lemond, Tusquets az ideiglenes elnök, aki kollektívan fizetèst csökkent, ès előkèszíti a Barca Corporate gazdasági szervezet 49%-nak eladását 250-270 millióèrt. Januárban összehívja az elnökjelölteket, akik úgy döntenek, nem igazolnak.
2021 március 8-án megválasztják Laportát elnöknek, május 8-án 500 milliós hitelt vesznek fel a Goldman Sachs-tól. A bajnoki második csapat 3. lesz èv vègèn, összejön a kupagyőzelem. Ingyen èrkezik Depay, Garcia, Aguero, Messi távozik, az utolsó nap távozik Griezmann kölcsönbe, a helyère Luuk De Jong èrkezik. A vezetősèg 480 milliós kiesèst számol el a 20/21-es szezonra, ezèrt a La Liga szabályai szerint 1 a 4-hez igazolhatunk, igaz ez a fizetèsi limitre is, ami a 480 milliós hiány okán 21/22-re 97 millió, ehelyett a valóságban Pjanic távozása után 400 millió körüli. A La Liga gazdasági ellenőrző bizottsága 280 milliós kiesèst tár fel a 480 helyett. 2021 októberèben a közgyűlès elfogadja, hogy a Barca tartozása 1,3 milliárd ès ehhez 1,5 milliárdot vesznek fel az Espai Barca projectre, aminek költsègvetèse a duplájára nő. 2021 novemberèben a vezetősèg meneszti Koemant így a tèli átigazolásra 20 millió helyett nem marad pènz.
Jelenlegi helyzet: a bajnokságban 9. helyezès,
A BL-ben a Benfica elleni meccsen múlik a továbbjutás ès 15 millió. Ha èv vègère a csapat nincs első 4-ben a bajnokságban kb. 50, a BL indulás elszalasztása miatt kb. 150 millió kiesès.
Ezek a tènyek, ès a várható hitelfelvètel, kiesès.
Döntse el mindenki mit gondol.

Robi71

Nem értem miért volt szükség erre a +/- szimpátia/un-szimpátia nyilvánítási opcióra.
Már csak az emoji-k hiányoznak. Kezd facebook jelege lenni az egésznek (ott legalább megnézheted kik nyomkodják ezeket). Vannak akik csak ezért vannak itt.
Ha van véleményed vagy ellenvéleményed, írd le.

Steve fan

Menj át a Facebookra ott is van egy Barcás blog! Aztán egyből örülni fogsz hogy itt csak + és – van. Kétszer reagáltam azt hiszem valami Barcás post-ra, egyszer Umtitit másodszor S.Robertot fikáztam. Na ne tudd meg!!!!! Egyből nekem esett egy tucatnyi futball szakértő minősíthetetlen stílusban!!!!! Emoji-kal!!! A végén levettem a hozzászólást,mert féltem hogy kiderül Umtiti és Roberto a legélesebb kés a csapatban! Na te ott mit lapnál?!! Bár viszketett a klaviatúra hogy visszaírjak egy……..nevű futball szakbarbárnak, hogy ha félévente megnéz egy meccsünket attól még nem kompatibilis a face-en okoskodó foteszurkolókkal!

Árpi

A hiúságodnak biztos nem tesz jót hogy ki lehet nyilvánitani a szimpátiát írásaiddal kapcsolatban 😕🙁
Sz@r is az mikor mást gondol az ember magáról🙁 beszélj az egoddal 😉

Robi71

Nyilvánítsd ki a véleményed egy kommenttel….és nem egy jel mögé megbújva. De úgy néz ki ez generációs különbség. Véleményt felvállalni nehéz dolog, mint ahogy felelősséget is a tettekért.

Árpi

És ezt képes voltál egy nicknév mögé bújva leírni 🤣🤣🤣
Vélemenyt felvállalni, felelősség🤣
A te generaciodnal hogy van ez? Nicknéven (álnéven) lehülyézünk mindenkit aki nem ért velünk egyet? Derék 🤣

Ŕobi71

Ez egy Barça fórum, nem Robi71, nem itt kellene levezeni a feszültsèget amibôl làtszòlag jò sok felgyült benned. A kôtekedèd helyett I’m nkãbb mellözzük egymást.

Árpi

Az első mondatot figyelmen kivül hagyom csak hogy lássd jó indulatom, gondolom ott még félig aludtál…
nyugi..semmi ok nélküli kötekedés😉

Mindegy

jajj tojd már le!!! annyira béna ezért sírni!!!! ( amúgy vannak emojik)

Robi71

Joan Laporta Leo Messi és Andrés Iniesta esetleges visszatéréséről: “Semmit sem zárok ki. Dani Alves esete is bizonyítja, hogy az életkor csak egy szám. Leo és Andrés kiváló labdarúgók, akik jelenleg más klubokkal állnak szerződésben, de nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő…”

Robi71

15 éve hunyt el Puskás Ferenc. 🙁

Mindegy

https://www.sport.es/es/noticias/barca/psg-quiere-robarle-diego-almeida-12860476
cseréljük el Messire ha már Laporta tegnap azt mondta bármi megtörténhet 🙂

Árpi

Hát egyenlőre nem egy sikertörténet a párizsi kaland! 0 gól a bajnoksagban? 🤔😮

Robi71

Nem is ezért igazolták le, BL-t kell nyerni a PSG-nek.

Eminusz

Annyira izgatott vagyok! Dani Alves tavozasa ota nincs kedvenc jatekosom a Barcelonanal! O volt az utolso jatekos, akit megkonnyeztem, mikor tavozott! Mikor konnyes szemekkel mondta utoljara Barca mezben, hogy Visca el Barca y visca Catalunya az orokke bennem maradt! Es most visszatert! Oriasi motivacioval es energiaval raadasul! Van egy olyan erzesem, hogy latni se fogjuk rajta, hogy 38 eves! En azonnal neki adnam a csapatkapitanyi karszalagot is! Vamos Dani! Visca el Barca!!!

Robi71

Ebben a Barca-ban nem lesz nehéz neki még 38 évesen sem kiemelkedni. Ha visszajönne Iniesta ő lenne a legjobb középpályásunk…és ezzel nem mondtam nagyot. 🙂

Eminusz

A hirek szerint Xavi barmennyire is kedveli Frenkie De Jong jatekat, atado listara teheti a hollandot, mert inkabb a Pedri, Gavi, Nico harmast szeretne latni a kozeppalyan hosszu tavon!
De Jong a valogtottol hazaerkezve szembesult a hirekkel es nagyon nem orul, hiszen boldog Barcelonaban es itt kepzeli el a jovojet!
Oszinten szolva, nem tudom, mit gondoljak… En is kedvelem a jatekat es szerintem nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ne ragaszkodjunk az ertekeinkhez, de olyanban se, hogy ne hasznaljuk ki a jovedelmezo anyagi lehetosegeket…
Arrol nem is beszelve, hogy en is inkabb a Pedri, Gavi, Nico harmast latnam hosszu tavon, akar egyszerre! Mindenesetre nehez dontes……

Nagybarcelona

Ha nem nèzem F. De Jong fizetèsèt, ès a transfermarktos èrtèket megajánlanák, èn nem a jelenlegi legjobbunkat adnám el, hanem Pedrit 80 millióèrt. Gavi ès Nico is hasonló profilú, saját nevelèsek, ès ott van mèg arra a posztra Puig, ès ingyen vissza lehet hozni Xavi Simonst. De ennyit senki nem ajánlana, nekünk eleve a csere jó. Pedrit eleve csak a Liverpoollal boronálták össze. Benne lennèk egy Pedri-Salah cserèben egy 20 millás jövőbeli ráfizetèssel (transfermarktos különbözet) 🙂

Nagybarcelona

https://www.si.com/soccer/manchestercity/transfer-rumours/man-city-transfer-formal-90m-proposal-for-la-liga-star-club-plan-to-add-midfielder-to-pep-guardiolas-core-plans állítólag a City 90 milliót ajánlott De Jongèrt. Pont tegnap írtam, csere kell, mert a pènzzel jelenleg nem tudunk erősíteni. Ha kell nekik, 2 játèkost kèrnèk cserèbe, ahogy írtam, ès hoznák De Beeket kölcsön, vásárlási al.

Barca79

Salah fel ev mulva 30, mire hozzank kerul kozelebb lesz a 31-hez, vhogy idoben kellene az ilyen jatekosokat igazolni, nem akkor amikor mar mashol befutott. Az is igaz most mar tovabb tart a karrier jo esetben egy jatekosnak. En sokalnek 100millio korul 30 eves jatekosert. Ezt a penzt inkabb Haalandert adnam, de neki vmi eszetlen fizetest akarnak ugyhogy szerintem az is off. De csak kellene vmi golvago aki a turistakat is bevonzza!:)

Robi71

…és egy őt kiszolgáló….aki maga is bevonzza a turistákat. 🙂

Robi71

Salah-nak heti 415 eEUR hosszabbítási ajánlatot tett a Pool. Tetszik érteni? 🙂

Robi71

De Jong egy kész csapatot érdemel..nem egy építkezésbe levőt. Pedri, Gavi, Nico….ez így OK a jelenlegi stádiumban.

Faramuci69

Nagyon kiakaszto kezdesz lenni. Miert is erdemelne kesz csapatot? Esetleg talcan adjuk at a citynek? Kicsit kezdem megkerdojelezni, hogy kinek szurkolsz? Nem baj ha Pep rajongo vagy, es nem Barcelona, csak ezt mielobb tisztazzuk. Ugyanakkor Barca szurkolokent fajo olvasni amiket FDJ-rol irsz vagy eppen Messirol irtal. Nyugodj meg, FDJ de keres keveset, volt indoka idejonni. Raadasul a foldije rontotta itt a levegot tobb mint egy evig. Lassan most mar domborithatna is valamit a penzeert! Ha valaki vinni akarja, akkor csengesse le a kivasarlasi arat, oszt csokolom!

Faramuci69

Szerintem a city kozel van a kipukkadashoz. A legjobb jatekosai nagy resze oreg/serulekeny. KDB zsenialis, de 39 es serulekeny. Mahrez, Bernardo nem rossz, de nem klasszisok. Az uj gyerek okes, de 100 milla volt. Gundogan is oregszik mar, Fernandinho meg mar eleve oreg. Szoval Pep lassan bajban lesz, mert klasszisokat kellene potolnia. A ballasztot nem hoznam toluk. Nem zavarna, ha kapnank 90-100 misit. Tegyuk rendbe a klubot, utana igazlunk. Addig inkabb jojjenek az ingyen elerheto jatekosok.

Robi71

A City-ben, ha leszámítod Fernandinho-t (36 éves, kiegészítő)….a legidősebb Gündogan a maga 31 évével. A csapat gerince a legjobb korban van…27-28 évesek.
Dias, Zinchenko, Rodri, Foden, Graelish, Serling, Torres, Jesus…mind 26 alatt.
…és megvan az anyagi évente 2-3 minőségi igazolásra. Szóval én nem félteném őket.

Robi71

A tegnap felsoroltam a lejáró szerződésű minőségi játékosokat….nem emlékszem, hogy korábban ennyien lettel volna bármikor. Jelentős részük marad, csak jobb feltételekkel akarnak hosszabbítani,…néhányuk, ha el is igazolnak, elérhetetlen kategória számunkra….de van páran, akik egész biztosan szívesen igazolnának egy ilyen legendás klubhoz, akár előnytelen szerződéssel is (lásd Depay)….ezeket kellene kiszúrni.

Robi71

De Jong-nak szenved itt a játéka. Húzóembernek kellene lennie, de ő nem az. Egy olyan csapatban, ahol körülötte klasszisok játszanak, ő ott tudná megmutatni mire képes. Itt csak egy a sok közül…lassan a fejére nőnek a fiatalabbak. Ugyan ez Depay-al is…a válogatottban egy rendszert építettek rá….itt szenved ő is.

Steve fan

Nagyon rákattant itt mindenki erre a De Jong hírre! Aztán Robi, miért is szenved itt a srác? A válogatott szereplése ,szinte ugyanez! Szeretem el kéne engedni a City vonalat és belátni , hogy Pep sem földre szállt angyal. Tudja , hogy Xavinak jobbszélső kell,és a klub erőlteti is a Sterling vonalat,hát erre felvette a kesztyűt De Jong nevével.És ha Busi lesérül? Csak kell egy minőségi vkp! Vinnék mi? Tiszta PSG! Ha Sterling vagy Adeyemi között kéne dönteni inkább az utóbbi! Coutinhot, Umtitit,Lagletet kéne passzolni és idehozni a srácot. Sterling maradjon Pep nyakán,nem hülye ha csak úgy elengedné! A nagy katalán! Dembele-ről sincs semmi hír,újít,nem újít,megy vagy marad. Ha marad se biztos pont,fél szezonját a betegszobában tölti. Ha Dybala nem hosszabbít inkább ő, Pep meg legyen boldog Sterlinggel! De Jong-ot meg felejtse el! Bárki kivásárolja csak ne a MC! Gusztustalan amit művelnek Guardiola meg asszisztál is hozzá!

Robi71

Pep csak a City menedzsere, nem a tulajdonosa.:)))…hogy csak úgy elkezdjen ajándékozni a bajban levő Barca-nak. Átengedte Garcia-t, mert a sokadik opciója volt khv poszton.Nem hosszabbított Agüero-val, mert már nem tudott segíteni a csapaton…sajnos rosszabb a helyzete, mint sejteni lehetett.
Sterling-re szüksége van…de ha ő menni akar, akkor elengedi. Hogy a Barca meg tudja engedni magának?…kétlem.
Igazoljuk le Adeyemi-t…ha tudjuk. Igaz, hogy 19 évesen lutri és nem tudni, ah megugorja szintet, de legyen.
Igazoljuk le ingyen Dybala-t, ha állni tudjuk a fizetését…mert ezért akar távozni a Juve-ból.
Miért lenne gusztustalan, ha megegyeznek a Barca klubvezetésével De Jong leigazolása összegéről?

Robi71

Adeyemi ügynöke körbejárja a topklubokat. A Bayern, Dortmund, Barca után most a PSG-vel tárgyal.

Robi71

Xavi nemrég egy találkozó során a következőket mondta a sportszakmai projektjéről Mateu Alemany sportigazgatónak:
Gerard Piqué, Jordi Alba és Sergio Busquets maximum egy mérkőzést játszhatnak hetente, hogy Eric García, Alejandro Baldé és Nico több játéklehetőséget kaphassanak.
Memphis Depaynak és a többé már nem érinthetetlen Frenkie de Jongnak javulniuk kell az idei szezon vége előtt.
Marc-André ter Stegen kulcsfontosságú játékosa a csapatnak, így szó sem lehet az eladásáról.
A klub csak akkor hosszabbíthat Ousmane Dembélével, ha a francia szélső bebizonyítja, hogy képes magas szinten teljesíteni.

Olympos

Igazolások:

Laporta: Itt van Alves, lehet jön Messi és Iniesta.

Perez: Itt van Vinicius, hozom Haalandot és Mbappét.

Az egyik a múltat, a másik a jövőt kínálja.

Mindkettő cirkuszt kínál, de micsoda különbséggel.

Alves bemutatása is egy cirkuszi mutatvány volt. Ez kell a publikumnak. És máris elfedve a problémák sokasága, és magának az elnöknek a tehetetlensége.

Lesz új stadion. Alvest, Messit és Iniestát látni jönnek a teltházas mérkőzések. Vagy szemben a valóság, majd évente egyszer Viniciust, Haalandot és Mbappét nézni meg is telik.

Árpi

Nem hinnem hogy ez a messi Iniesta dolog komoly lenne a real meg még nem vett meg senkit..

Olympos

Nem én mondom a várható érkezőket, hanem Laporta és Perez. Előbbi Alves bemutatásakor, Perez tegnap. Én – ha így lesz – csak a saját következtetésemet vontam le.

Árpi

 “Az esemény során megkérdezték tőle, hogy lehetséges lenne-e Leo Messi vagy Andrés Iniesta hipotetikus visszatérése , ahogy Alves is visszatért . És Laporta nem zárta be az ajtót: ” Nem tartom kizártnak .””
egy kérdésre reagált..most mit mondjon?
https://www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20211117/1001714221/laporta-sobre-posible-regreso-messi-iniesta-descarto.html

Nagybarcelona

Jó, persze túlzott Olympos, de van benne bőven igazság. Xavi ès Alves visszahozatala nagyrèszt a kedèlyek lecsillapításáról szólt. Ha a vezetősèg nem tárgyal a színfalak mögött játèkosokkal, nem szerez pènzt (CVC, BC, Barca Audios, Szponzor) akkor biztosan èvekre elfelejthetjük mèg a BL indulást is. Közben a Reál a nagy nevek mellett az okos igazolásokkal is rárepül a hírek szerint (De Beek, Mazraoui, Zakaria stb.) akikról ordít, hogy ide illenènek, ès reális lehetősèg is lenne elhozni őket, a Realba a posztjukon be se fèrnek a kezdőbe. Ehhez viszont a háttèrben gőzerővel kell dolgozni. Tèlen okosabbak leszünk, nyáron pedig èvekre eldől a klub jövője. Ahogy írtam, nekem eddig óriási csalódás Laportáèk eddigi munkássága. Persze mindenkinek van igazság az írásában, pl. Robi ingyen igazolható játèkosok elvárásai, stb. de èn minimum elvárnám, hogy megfeszítse magát a vezetősèg, ha egy játèkos (Zakaria, Adeyemi) lenyilatkozza, hogy itt akar játszani.

Dr Mouse

Mi van a blog gazdájával, a Szerkesztővel???
Tudom, uborka szezon, de az nem lehet, mert minden nap történik valami. Pldul érkezett Alves.

Mindegy
Ŕobi71

Zakaria is az ingyen megszerezhetö játêkosok listájãn van, rãadâsul ö nem csak blöfföl, tènyleg távozni fog. Adeyemi necces dolog.

Ŕobi71

Hol nyilatkoztak arròl, hogy itt akarnak játszani?

Nagybarcelona

Adeyemit 2 ève Kluivert le akarta igazolni, egy interjúban nyilatkozta le, hogy Messivel a Barcában a kedvenc csapatában akar játszani. 8 milliót nem fizettek B-be. Zakariáról több cikk is írta, linkeltem, ott nem volt interjú, itt egy cikk
https://www.football365.com/news/liverpool-juventus-target-dreams-of-barcelona-move
Persze egyik sem jelent biztosat, de nagyobb az esèly, mint a kb. 0% Mbappèra vagy Pogbára.

Ŕobi71

Képtelen vagyok elfogadni, hogy a Real ingyen megszerzi Mbappe-t. Még mindig remélem, hogy hosszabbįt vagy a PL-be megy.

FcB10

Hatalmas arculcsapás lenne, ha Mbappé ingyen kötne ki a Realnál. De ha még pénzért is, látjuk, mire képes. Durván lefutná az egész spanyol bajnokságot, meg a jelenlegi Barcelona védelmet is.

Bivi76

Én már sokszor kérdeztem Tőled, soha nem válaszoltál rá. Az Mbappé – Haaland párosból hány fog nálunk, és hány hány a Real Madridnál kikötni. Nekem van egy véleményem, szerintem mindkettő ugyanannál a klubnál fogja folytatni. Légyszíves válaszodba ne Dembelézz és Coutinhozz! Köszi előre is!

Robi71

Nem vagyok jövőlátó, így erre csak tippelni tudok. .)
Szerintem nem lesznek mindketten Real játékosok. Mbappé sanszosabb.

Bivi76

Pedig fogadd el! Azt is fogadd el, hogy Haaland is odaigazol. Vinicius – Mbappé – Haaland. Nem rossz, mit ne mondjak! De ne szomorkodj Robi! Lehet Iniesta és Messi visszatér. Fiatal mindkettő, övék a jövő. Jó az irány!

Robi71

Iniesta és Messi? Ha már most a télen, akkor azonnal aláírom. 🙂
Semmi sem szól amellett, hogy Mbappé és Haaland egy csapatba igazoljon…se egyéni érdekek, se szakmai, se marketing. Nem zárom ki teljesen…de nem adok többet, mint 10% esélyt erre.

Bivi76

Neked Iniesta, Messi! Madridban Haaland, Mbappé. Ízlések és pofonok.

Robi71

Nem ezt mondtam. De most jól jönne a visszatérésük.
Az elkövetkező 2-3 évben nem leszünk partiban a topklubokkal igazolás terén.

Bivi76

Ha a Real Madridba igazoló Mbappé Haaland duóra tudnánk válaszolni egy Adeyemi, Isak Alexander kettőssel, azt meg én írnám alá.

Robi71

Igen, de ezt majd csak a nyáron.
A Mbappé Haaland duóra…nem igazán lenne mivel válaszolni. 🙂

Bivi76

Valamit nekünk is lépnünk kell. Szerinted Fati jobb játékos vagy Vinicius?

Robi71

Az összehasonlításhoz Fati-nak huzamosabb ideig játékban kellene lennie. Szerintem Fati játéka direktebb, letisztultabb, sallangmentesebb.

Robi71

Jelenleg a két csapat között 10 pönt különbség van (ez hatalmas 12 meccs utá). Gólarány: Real (28:13), Barca (19:15).
A különbség elsősorban Ancelotti munkáját dicséri, mint a két keret közötti különbség…szedett-vetett mindkettő. Ami még különbség az, hogy ott megbecsülik a “nagy öregek” teljesítményét: Modric és Benzema. Nálunk ezek megfelelője Messi és Suarez lenne…
De nézzük az összehasonlításokat:
Playmaker: ott Modric, nálunk Coutinho.. 🙁
Center: Benzema (10 gól+7 gólpassz),vs .Depay (6+2)
Vinicius (7+3), Rodrygo (0+1) vs. Fati (3+1), Dembi (0 meccs),

Barca 30

Akkor neked hajrá Margit.

Bivi76

Félrebeszélsz! Sajnos savanyú a szőlő!

Bivi76

Amúgy Neked nem osztottam lapot!

Ŕobi71

Nyarig nem êrdemes AZ igazolásokkal foglalkozni, altatni magunkat. Azt kell megnézni, hogy mit hoz ki ebbôl a keretböl Xavi.

Nagybarcelona

Muszáj igazolni! Ezèrt vártam volna Koemannal èv vègèig, ahogy írtam 20 millióból a csapatot erősítettem volna, pl. 5-10 millió Zakaria, De Beek kölcsön vásárlásival, kb. 5, csatár kölcsön, vásárlásival 5. Így számoltam fèl èvre, 3 játèkos erősítèst, vagy hasonló konstrukciókat, ez csak pèlda. Többször írtam, ha nincs BL, bajnokságban minimum 50 millió kiesès, BL minimum 100 millió kiesès, nem leszünk vonzóak a játèkosoknak, szponzoroknak, több 10 milliós kiesès, èvek alatti visszatèrès az elitbe. Ehhez kèpest mèg a CVC várható 50 èvre mínusz 500 millió is elhanyagolható “áldozat”. Nem beszèlve arról, hogy ebbe Xavi is belebukhat. Muszáj igazolni!

Faramuci69

Koeman nem maradhatott, de tény, hogy rossz időben, rosszul nyúlt Laporta ehhez a cseréhez is. Koemant év végén kellett volna normális körülmények közt meneszteni, már előre letárgyalva a feltételeket. Gyakorlatilag a világ összes pénzét eltékozolja. Laporta nem Xavival húzott 19-re lapot, hanem már előtte azzal, hogy becsicskult Pereznek. Szerintem az volt a legnagyobb hiba. Üzleti döntés volt, hogy kihátrált a CVC-ből, de az is hogy pénz nélkül kezd csapatépítésbe.
Nincs szponzora, a jegy és bérlet bevétele mélyponton, gondolom a Messi és Haaland mezek sem mennek Ázsiában. Minden átigazolási pletyka kamu. Nem elég, hogy megvenni, de kölcsönvenni sem tudunk játékost. A fél csapat sérült, elég kutyaütő gárdával vagyunk kénytelenek kiállni. Akik még maradtak, azok sem bírnak 90 percet mind.
Jelenleg sérült: Agüero, BW, Fati, Dembele, Pedri, Dest. Nico, Araujo, SR mostanában épült fel. Busquets, Alba túlterhelt. Nico és Gavi még fiatalok. Mingueza gyenguska. Szélsők sehol. Nem túl jó kilátások.
Planest már elvitte a Newcastle. (Még hivatalos megerősítést nem láttam, ez lehet hogy csak pletyka.) Gavit, Dembelet vinnék ezerrel. Mi meg tárgyalási pozícióban sem vagyunk. Senkivel.
Mind e közben a madrid befejezi a stadion építési projektjét, elhozz ingyen Mbappét (oké, fizet ügynöki díjat), és gondolom a fizetése sem lesz irreális.
Ezek után drukkoljunk, hogy legyen meg esetleg a 4. hely, amire nincs sok esélyün, tekintve, hogy a két madridi nagy csapat, a Sevilla és a Sociedad is messze előttünk van, mind játékban mind játékos állományban egyaránt. Ja és persze pontokban is.

Abban igazad van, hogy a sok bevétel kiesés nettó jelenértéken már több veszteség is lehet, mint a CVC szerződés jövőbeni költségei. Ráadásul a a csapat is romokban.

Xavi átmenetileg késleltetheti a zuhanást, Alves elterelheti a népharagot, de szarból nem lehet várat építeni. Sajnos Laporta stratégiája számomra nem világos, ad hoc döntéseket hoz, Barca legendákat sároz be, mindent kihasznál, hogy a saját felelősségét elmismásolja.

Steve fan

És ?? Tegye már fel a kezét aki csodálkozva nézi a Real dolgait. Évek óta tolja szekerüket a bíróktól elkezdve mindenki. Hogy miért? Na mégis? Télen igazolni akkor is muszáj mert az első tízbe nem férünk ezzel a kerettel.Ezt Laporta is tudja! Négy játékos regisztráció miatt lapátra tette a fél csapatot.

Nagybarcelona

Örülök, hogy egyre többen kezditek megèrteni amiket írok a vezetősègről. Èn sem ragaszkodtam Koemanhoz, de azt is tudni kellett mivel jár az elküldèse, de már nyáron is ez lett volna, már kötött az FFP. Már nyáron is játèkos kellett volna, sok a sèrülèkeny ès a fiatal. Az edző nem tudja megtanítani focizni a játèkosokat, nem tud vèdekezni helyettük. Xavit is “fèltem” ilyen szempontból, főleg úgy, hogy az eredmènyekhez ès ezzel a pènzhez jelenleg “Cèlfocira” van szüksèg ezt Koeman megèrtette, remèlem Xavi is. Az elnök nem hogy segítenè, ráhárítja a felelőssèget az edzőre, ès óriási elvárásokat támaszt. Kell az erősítès, azt pedig csak a vezetősèg tudja intèzni, írtam lehetősègeket. Persze èn laikus vagyok, ők még dörzsölt üzletemberek, remèlem èszreveszik, hogy ez jelenleg kevès.

Nagybarcelona

A másik, ahogy többször írtam, Laportának az volt a fontos, hogy sározza Bartót ès az embereit. Koeman csak látszatra kapta meg a bizalmat, Kluivertet elküldte. Többször írtam, azèrt sokat köszönhetünk ezeknek az embereknek. Kluivertet a minap írtam, de Koeman is játszathatta volna a fiatalok helyett Coutinhot, Umtitit, Lenglet, Pjanicot. Persze lenyilatkozta, hogy számít Coutinhora, bízik benne, Luuk De Jong fejjel jobb, mint Neymar, biztassuk a játèkosainkat, ne fütyüljük, stb. mit mondott volna? Az igazságot, amit mindannyian tudunk? Ha meg mèrgèben kimondta, hogy mit játszasson ezzel a csapattal, tiki Takát, mindenki nekiugrott. Lássunk világosan, ne csak gyűlöletből èrtèkeljünk. Mindenki Haalandokat, Mbappèkat, Kloppokat, Guardiolákat, Tucheleket szeretne itt látni, de más a realitás.

Faramuci69

Igzolni? De kit?
Emlékeztek, itt Henrynek beilleszkedési problémái voltak egy évig. Most még játszótársak sincsenek. Semmi garancia sincs arra, hogy a máshol relatíve sikeres játékosok be tudnának illeszkedni? De Beek? Zakaria? Dybala? Stb… Ugyan már. Talán az egyetlen lehetséges út, a volt Barca játékosok visszacsábítása. Mondjuk valakit elcserélhetnénk a B-ből Pedrora a Lazioval. Ő még érne valamit a szélen. Kellenek a tapasztal, azonnal bevethető, kevésbé sérülékeny játékosok.

Sajnos abban igaza volt Robinak, hogy Dembele és Coutinho addig fogják a csapat vérét szívni, ameddig csak bírják.

Mi meg hagyjuk. Nálam Cou kapna egy utolsó esélyt, de ha megbukik, onnantól kezdve aláznám ahol lehet.
Utolsó perces időhúzó csere, de már elküldenm melegíteni az első félidőben. Jelölni a kezdőbe, majd a meccs előtt egy órával kitenni.
Edzésen a kiközösíteni. Azért vannak megfelelő módszerek. Takarodjon már innen!

Dembele ha lehet még rosszabb, ha nem ír alá. Eltöltött nálunk közel öt évet, úgy hogy végig sérült volt. Ha nem ír alá, tessék, tárgyaljon. Igazoljon el. Többet nem lenne rajt Barca mez, csak edzésen, ahol összejöhetne egy kis izomszakadás valamikor május vége június elején. Ne tőlünk vigyék hanem a kórházól. Persze semmi huncutkodás, csak hagynám hogy intézze el saját magának, mert esze az volna hozzá.

Robi71

Télen nem lesz igazolás….se pénz, se életképes opció.
Coutinho-nak 2023-ig van szerződése,,,,addig 31 éves lesz. Piaci értéke (tm szerint) 150 millióról…20-ra zuhant. Kérdés, hogy engedjük kitölteni a szerződését és ingyen megy..vagy megpróbáljuk eladni a nyáron annyiért-amennyiért.
Dembélé esetében két opció van…hagyjuk kifutni a szerződéséből és ingyen távozik a nyáron….vagy meggyőzzük, hogy hosszabbítson X évre remélve, hogy kevesebbet lesz sérül, mint eddig…de ebben az is benne van (leginkább), hogy továbbra sem változik semmi és X évig tovább fizetjük a busás táppénzt. Én az első opció mellett vagyok…hagynám, hogy máshol váltsa meg a világot. Nálunk csak a mém-jeivel örvendezteti meg a szurkolókat.

Nagybarcelona

https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/club/of-20-millions-to-at-all-the-barca-complicates-his-exit-to-the-market-of-signings_275064_102.html A tèli átigazolások rá szánt 20 milliós összeg elszállt. Alemany kijelentette, hogy jelenleg nem tudnánk igazolni, tèlen meglátjuk. Sajnos nagyon negatívan látom a helyzetünket. Ha sikerül is megszabadulni Coutinhotol, Umtititől, stb. az új játèkosok bère a negyede lehet a távozóknak, ès az eladott összegek negyedèt fordíthatjuk játèkosokra. A nyáron bevètelezett 75 millió (80?)negyede elfogyott, ahogy a cikk is írja. Nehèz lenne akár ekkora összeget is összegyűjteni az eladásra szánt játèkosokból. Esetleg 1-2 játèkos kölcsönvètelère pènz (5-10 millióhoz 20-40 milliónyi eladás), vagy egy èrtèkes játèkos elcserèlèse, ahogy írtam, vagy egyèb bevèteli forrás pl. CVC, ahogy írtam. Vagy egyik sem, ahogy a nyáron, amit szintèn el tudok kèpzelni, ha Laportáèk elègnek látják a keretet az első 4-hez, aminek elmulasztása, sokszor írtam, mivel jár.

Dr Mouse

Van egy kérdésem!
Kik most a legértékesebb játékosok a Barcában?
Nem Coutinhora gondoltam, sem Umtitire, hanem olyanokra, akiknek jelenleg magas a piaci értéke.
Egyáltalán, – mennyi érhetnek ma a “kezdő csapat” tagjai?

Mert, hogy ezek közül nem lehetne senkit sem eladni? Ugyanis vélményem szerint ez a csapat nem fog bejutni a Ligában a 4 közé sem.

Nagybarcelona

Èn is így látom. Muszáj bejutni a 4-be! Fent írtam erről.
https://www.transfermarkt.com/fc-barcelona/startseite/verein/131
Itt a játèkosok kb. èrtèke.
De Jong 90
Pedri 80
Fati 60
Stegen 55
De itt a fizetèseket is kell nèzni. 1 a 4-hez igazolhatunk, ezèrt csak a csere játszana. Kölcsön venni tudunk, de a játèkos fizetèsèt be kell illeszteni. Pl. ha köcsönvesszük a sajtóban írt 7 milliós fizetèsű Ziyechet, 28 milliót kell felszabadítani. (persze fèl èvre számolni, de a mieink fizetèsèt is èvesben írom) így Ziyech èrkezèsèhez távoznia kell
Umtiti 12
Coutinho 14
Neto 4
Ès ez csak egy játèkos.

Robi71

Akkor hogy fogunk igazolni? Szerinted muszáj.
Szerintem nem, de abban igazat adok neked, hogy ha nem leszünk a 4-ben a szezon végén, akkor….

Nagybarcelona

Minimum egy minősègi támadót kölcsön kell venni, max 7 milliós fizetèssel. Már nyáron írtam, hogy kevesek leszünk. Fati ès Dembele lutri. Agueronak sajnos ennyi volt, nyáron is írtam, hogy sèrülèkeny, ezzel viszont senki nem számolt. Luuk, Brathwaite, Demir nem az a szint, Demir ráadásul 22 meccs után kötelező 10 millió. Ha Depay lesèrül, vège a szezonunknak. Ezèrt kell feltètlenül egy támadó, ehhez viszont 28 milliós bèrt kell felszabadítani. Lehetősègek:
-Több játèkos kölcsön/eladása (szerződèsbontás?)
-Bevètel, BC, Barca Audios egy rèszènek eladása, CVC megkötèse
-Magas èrtèkkel rendelkező játèkos elcserèlèse (+fizetèst is nèzni)
Remèlem Laportáèk nem úgy látják, min ahogy te, bántás nèlkül. Szerinted a jelenlegi csapatból ki fogja rúgni a gólokat, hogy bejussunk a 4 közè? Ezt komolyan kèrdezem, nem szarkazmus.

Robi71

Tegyük fel lesz pénz 7 milliót fizetni egy csatárért. De honnan akasztasz le most egy minőségi támadót? Egy olyant aki egyből elkezdi ontani a gólokat!
Végignéztem a kifutó szerződésű csatárok listáját. Olyan aki talán meg is szerezhető: Lacazette, Belotti, Origi….a többieket nem látom mozdíthatónak. Hát…

Nagybarcelona

Nem válaszoltál csatár ügyben. Akkor kezded látni mekkora csávában vagyunk?
Írtam a lehetősègeket. Legkönnyebb kölcsön venni egy támadót Pènzèrt. EL kell adni. Lehet be kell áldozni. Könnyebb lett volna nyáron, ahogy írtam.

Robi71

Válaszoltam. Szerintem pénztől függetlenül opció sem nagyon van a piacon. Én nem várok télen érkezőt.

Nagybarcelona

Kell. Akkor elhoznám ingyen Paulinhot ès Bakambut. A fizetèsüket kell csak beszúrni. Ez az utolsó opció, mert nem túl veretes nevek, de egèszsègesek ès gólkèpesek. Mondjuk a kettőjük fizetèse is lenne 4-8 millió, szóval el kell adni játèkost. Pl. Neto kèzzel lábbal menne, vinnèk, nem is tudom mièrt maradt. Persze a legkönnyebb a kollektív fizetèscsökkentès lenne, nem is èrtem mièrt nem tárgyalnak. Azt sem èrtem, ha Messi ès Griezmann távozásával 90 millió szabadult fel, mièrt nem igazolhatunk 22 milliós fizetèsèrt. De lehet, hogy mègis, de akkor mit nyilatkozgat Alemany, hogy nem lehet, kölcsön sokan jönnènek, Saulèrt 5 milliót fizettek egy èvre. Akkor 20 milliós eladással 2 játèkos is jöhetne fèl èvre ezen az alapon.

Dr Mouse

Azt írod, hogy ‘minimum egy minőségi támadót kell kölcsönbe venni…”
Miből???
Minél tovább nézem a névsort, annál inkább az a meggyőződésem, hogy ez – szerintem – egy olyan szedett-vedett csapat MOST, amilyent még eddig a Barcánál nem láttam.
És ez nem Laporta és Xavi bűne!

Nagybarcelona

Ez mind Laporta bűne, èrtsètek már meg. Xavit sajnálom, hogy ezt a káoszt elvállalta. Koeman fikázta mindenki, de ezt kapta. Bartóèk keze nagyon benne van a dolgokban, de jött a vírus. 1 milliárdos bevètelt vártak, a valaha volt legnagyobbat. Bartóèk ès a megbízott elnök Tusquets tudták, hogy óriási a baj, ezèrt kèszítettèk elő a BC felènek eladását, hogy kompenzálják a kiesèst, ès azèrt, hogy felszínén maradjunk. Laporta meg az apróhoz is ragaszkodott, ès mindent beáldozott, nem számolva azzal, hogy ez mivel jár. Ezt írogatom. Mint egy politikus, rákent mindent az előző vezetősègre, ami fontosabb volt attól, hogy kihúzza a klubot a csávából. Sz.r volt Bartó, de mit mondjunk Laportáról, aki 0 sportszakmai projecttel állítólagos 1,3 milliárd hitel mellè mèg 1,5 milliárd hitelt akar felvenni? Alig vártam, hogy Bartóèk takarodjanak, aztán ezt kaptam.

Nagybarcelona

Pl. a 18 milliós keresetű Sterlingre semmi esèly, ès szabadulni is nehèz lesz a játèkosoktól. Ezèrt írtam folyamatosan ezeket, most kezd realizálódni pl. Koeman elküldèse mivel jár, vagy hogy nyáron nem lett eladva pl. 250 millióèrt a BC 49%-a, amíg nagyobb volt az èrtèke. Sokszor írtam, nem minden fekete ès fehèr. Bartóèk 2015-ben lètrehozták a Barca Corporate-t, hogy “a Barcát a világnak adják” egy “kereskedelmi egysègkènt”, aminek èrtèkèt tehát 500 millióra becsültèk a nyáron. Azèrt ez nem rossz Bartóèktól, nem?
https://www.google.com/amp/s/amp.fcbarcelonanoticias.com/en/club/fc-barcelona-powerful-industry-that-comes-barca-corporate_263053_102.html
CVC megkötèse 270 millió azonnali bevètel, 70 millió ebből átigazolásokra, +75 millió eladásokból, + marad Messi ès 200 milliót befektetni, cserèbe 50 èv alatt 750 milliót (10% èvente) “lefognak” a jelenlegi (ezzel nehèz számolni)150 milliós közvetítèsi bevètelből. Azaz -480 millió 50 èv alatt, 200 milliót pedig befektetni. 2 èv BL nèlkül, 300 milliós kiesès 2 èv alatt. Ès konkrètan azèrt nem igazolhatunk, mert Laportáèk nem csökkentettèk időben a fizetèseket, nem szereztek szponzort, ès Bartóra mindent ráverve 200 millióval nagyobb hiányt számoltak el, valamint megkèrdőjeleznèm azt is, hogy nőtt 488 millióról 1,3 milliárdra a tartozás, ami mellè 1,5 milliárd hitelt akarnak felvenni, amikor a klub 4,2 milliárdot èr. Ismètelni tudom magam, be kell jutni a 4 közè, bármi áron.

Dr Mouse

Nem írtad Busi, Lenglet, Alba, Piqué, Depay, stb., árait!

Dr Mouse

Köszönöm!

Nagybarcelona

Ott van a Linkben.

Zoli1975

Xavi: “Még nem volt sok időnk együtt dolgozni a csapattal, de végül a mentalitás, az erőfeszítés, az áldozatvállalás, a védekezés és a támadás dönt. Szervezettnek kell lennünk, hazai pályán pedig bevehetetlen várnak kell mutatkoznunk. Rangadót játszunk [holnap], nem bukhatunk el. Nem bukhatunk el, mert a kilencedik helyen állunk. Ezt az üzenetet továbbítottuk a játékosok felé, de azt is tudjuk, hogy sok a fiatal, nem helyezhetünk rájuk túl nagy nyomást. Piqué? Ez az egész az együttélési szabályok kérdése, ami alapvető az olyan csapat számára, mint a mienk. Nem kellett parancsokat adnom, vagy hasonlót tennem, nem is fegyelmezünk, de a rend alapvető követelmény. Alves? Az ügye végig köztünk volt. Az elnök beszélt róla, én felgyorsítottam a folyamatot. Pozitív mentalitású, győztes típus, van karaktere, lelke. Fizikálisan nagyon jó állapotban van, tapasztalt, összekötő kapocsként a legjobb, akit valaha láttam. Kár, hogy januárig nem játszhat. Alábecsülték a csapatot? Ezt nem tudom, de nagyon tetszik, amit látok. Nagy intenzitás, kiemelkedő fogékonyság, kiváló hozzáállás. Elégedettek vagyunk, de végül az eredmények minősítenek majd minket. Mindenesetre rengeteg pozitivitást látok, ez a felfogás pedig fertőző. Nem tudom, meddig tart, amíg teljesen átadhatom az elképzeléseimet, de ezen a héten nagyon sokat beszéltünk egyénileg és csapatszinten is arról, amit látni szeretnénk a pályán. Nagyon sokat foglalkoztunk védekezéssel, támadással, stratégiával. Remélem, hogy sok dolgot tudunk adni a csapat játékában, pszichológiai és taktikai fejlődésben, de mindenekelőtt az eredményességben. Hiszen ezért vagyunk itt. Szeretnénk jó focit játszani, de a megítélésünk az eredményeken múlik majd. Meglepett, mennyire tehetséges a csapat. Bármilyen feladatot képesek megvalósítani. Jók technikailag, képesek fenntartani a letámadást, jól keresik és találják meg a passzsávokat. A játékosok motiváltak, fogékonyak, gyorsan megértik az elképzeléseinket. Sok játékossal beszélgettünk, vannak, akik nem érzik jól magukat, mert rosszul mennek a dolgok. De változásokat akarnak, győzni akarnak, jól akarják érezni magukat. Végül a szurkolókhoz fordulunk, mert szükségünk van rájuk. Mi beleadunk mindent, azt kérjük, hogy ők is támogassák a játékosokat. Jöjjenek ki a stadionba, szurkoljanak, biztassák a csapatot. Az már elég, ha olyan elkötelezettek, mint a bemutatkozásom napján voltak. Mi pedig igyekszünk majd örömet adni nekik ezért cserébe.”

Lackó

Ez az ember ég és föld Koemanhoz képest.Meglátjuk mi lesz a változás,de nekem már tetszik.Koemanról még annyit,hogy ha Xavi most hozta ezeket az új szabályokat(amik egy profi csapatnál természetes,csak nálunk nem)akkor ezek szerint Koemannál kb. mindent lehetett.Sokat elmond róla.Mingueza nyilatkozta,hogy nem tudták mi a dolguk a pályán.Kinek a hibája ez,ha nem az edzőé?Hála az égnek,hogy kirúgták,vele nem volt irány.Sokan istenítik mert használta a fiatalokat.Csak mondom,nem volt más választása,hiszen nincs más.Ígyhát ez sem az ő érdeme.Hajrá Xavi,legalább vele van remény,Koemannal csak reménytelenség volt.

Harleydavidson

Nem garantálható, hogy ettől kezdve szárnyalni fogunk, de azért Xavi színre lépése ad némi reményt a gödörből való kikászálódáshoz. Erre talán jó példa ez is.
https://player.hu/sport-3/a-sajat-nevelesu-barca-vedo-feltarta-a-koeman-idoszak-sulyos-hianyossagait

Harleydavidson

Mindannyian tudjátok, de én is kiöntöm magamból. Valamilyen módon igazolnunk kell…..a legfontosabb egy gólerős határozott és eredményes csatár (akár kölcsön, vagy opcióval vagy játékoscserével….. ezenkívül pedig meg kell védenünk az értékeinket. Lásd pl. a chelsea vadászata Gavira.
https://www.goal.com/hu/h%C3%ADrek/a-chelsea-kivasarolna-szerzodesebol-a-barcelona/blt70db447d98558fec

Lackó

Én is ezt olvastam.Ha igaz akkor nincs kérdés.Koemannál nem voltak szabályok.Most lesznek.Remélem.Szerintem pl. a németeknél ez elképzelhetetlen mint ami nálunk ment.Konkrétan vicc.Hogy akarhatott így valaki nyerni?Ronaldinho is addíg volt jó amig odatette magát,aztán irány lefelé.Akárhova ment mindenhol bebukott.A tehetség alapvetően meghatározza,hogy mi hozható ki egy játékosból vagy csapatból,de szorgalom nélkül bukó.Lásd CR.Ő nem szupertehetség mint Messi,de ő soha nem lézeng a pályán.Az edző a főnök,kellenek a szabályok.Akinek nem tetszik,lehet menni.Ez a Barca.Ha valaki nem érti mit jelent ez,már régen rossz.

Nagybarcelona

Pedri újra lesèrült, mèg egy hónap kiesès. Az edző kèrte, ne menjen az olimpiára, ő menni akart, a szövetsèg neki adott igazat. Akkor most ő olyan hibás, mint Dembelè?

Mindegy

Előítéletek nélkül?

Árpi

Te most következetességet vársz el egyesektől?
Amúgy a legszomorubb hogy már nyáron szó volt róla hogy ebből még baj lehet…kőagy is túlhajtotta

Nagybarcelona

Írtam erről is, a fiatalok túlterhelèse kapcsán, az orvosszakèrtő szerint. Ezèrt nem is tudom hová tenni a szuperligát,de az UEFA egy vicc. Van FFP, csak valakit nem èrint. Vèdjük a gyerekeket, de a City 16 èvesen lerabol minket, mert felnőtt szerződèst adhat. Bohóckodjanak, sèrüljenek a játèkosok a válogatottban, de a klubtól kapják a fizetèst. Mi mindent megszívtunk ezek közül, Bartóèk meg töketetlenül nèztèk. Legalább most Alemany felszólalt, jár a taps.
https://barcauniversal.com/barcelona-director-of-football-slams-psg-and-uefa-for-not-complying-with-financial-rules/

206
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x