122 éve történt

     Mint egy kapu felé tartó védhetetlen lövés, úgy kezdett el terjedni a futball a 19. század végi Európában. Csak idő kérdése volt, hogy mikor éri el az ibériai félszigetet, azon belül Katalóniát.

     A Klub megalakulását 1899. november 29.-ére teszik. A létrejötte azonban több lépcsős volt.

     Az első csapat 1890-ben alakult Barcelonában. A klubnak a Barcelona Foot-ball Club nevet adták. Ez volt az első Barcelona FC, amelynek soraiban leginkább angolok játszottak. 1896-ig több mérkőzést is játszottak Barcelonában, leginkább szintén külföldi munkavállalók más csapatai ellen. 1896-ban a klub megszűnt, majd 1899-ben Team Inglés néven alakult újjá. Ellenük játszotta a megalakuló FC Barcelona az első hivatalos meccsét. Hogy hogyan?

     A Svájcból érkező Joan Gamper (más néven: Joan Kamper, Hans Gamper vagy Hans Kamper) törekvéseit nem értették, és igazából nem is örültek neki a helyiek. Katalóniában ekkor az atlétika, a torna, a kerékpározás és a tenisz volt a „menő”. Gamper ebben a helyzetben azt tette, mint amit Európa több országában alkalmaztak. A futballéletet a helyben és a közelben élő fiatal külföldiek segítségével ismertette meg. Az első mérkőzés összehozására 1899. október 22-én Gamper a Les Deportes nevű újságban egy felhívással fordult.

     “Barátunk és társunk Mr. Kans Kamper a Labdarúgó Szövetségtől, korábbi svájci bajnok, mérkőzéseket kíván rendezni Barcelonában, ezért kéri azokat, akik éreznek affinitást az említett sport iránt, lépjenek vele kapcsolatba kedden és pénteken este 9-11-ig.”

     A második FC Barcelonát 1899. november 29-én alapították a Solé Gimnáziumban. Az új klubnak Walter Wild lett az elnöke, Luis d’Ossó i Serra a titkára, Bartomeu Terradesa a pénztárosa és Joan Gamper a csapat kapitánya.

     A felhívást és a mérkőzést kudarc követte. Az FC Barcelona a Colonia Inglés elleni első hivatalos meccsre csak 10 játékossal tudott kiállni, akik közül jó páran nem is voltak futballisták. A mérkőzést az angolok nyerték 1-0-ra. Ez volt a “második Barcelona” egyetlen tétmeccse.

     A kudarc miatt komoly veszélybe került az új klub jövője, amit aztán Masferrer és a Solé-család közvetítésével 1899. december 13-án a Solé Gimnáziumban az FC Barcelona és az “Angol Kolónia” csapatainak (ennek az elődje volt az 1893-ban alapított Barcelona FC) egyesülése mentett meg.

    A klub elnöke Paul Haas, titkára Pere Cabot lett. Az Ő tevékenységüknek köszönhetően jutott el a Klub odáig, hogy az 1887-es egyesülési törvénynek megfelelve (létrehozva a Klub alapszabályát, működési szabályzatát) az FC Barcelonát 1903. január 5-én bejegyezték az Egyesületek Nyilvántartásába. Jogilag tehát a Klub születése erre a napra tehető.

     A fentieket figyelembe véve három Barcelonáról beszélhetünk. A szívekben és a lelkekben azonban csak egy van.

Boldog Születésnapot FC Barcelona!

4.2 5 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
145 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zoli1975

¡Feliz cumpleaños FC Barcelona!

Nagybarcelona

Dest játèka nem győzte meg Xavit, ezèrt tèlen távozhat. Állítólag ezèrt nem játszott az utóbbi meccseken. 7 ember eladó:
Dest,Coutinho, Neto, Umtiti, Lenglet, Roberto, Mingueza
Lenglet felajánlották 10 millióèrt a Sevillának
Ferranèrt játèkosokat akarnak bevonni az üzletbe
Mingueza kölcsönbe távozhat, akárcsak Puig
Coutinho hajlandó a távozásra
Umtiti szerződèsèt felbonthatják
Robertoèrt tèlen pènzt várnának

Faramuci69

Gondolom ezekhez fog még Dembele is csatlakozni.
Sok meglepetés nincs ebben a névsorban, talán csak Dest.
Lenglet nem akar innen elmenni, ezért ez a hír erősen kacsának tűnik. Mou vitte volna nyáron 15-ért, lehet még kicsit is több is lehetett volna, de ő mardni akart.

Az így túl szép lenne, sajnos nem nagyon fog innen elmenni senki.
Számunkra egyedül a lejáró szerződésű játékosok maradnak, mindenki más reménytelen ügy.

Ferran Torres, Olmo??? Lehetetlen. Az éves fizetési büdzsébe beletartozik az idóarányos amortizációjuk is, ami nagyon megdobja az összeget.

Ezért fontos, hogy amíg lehet igazolnunk 1:1-ben, és nincs 1:4-es szabály, addig muszáj lépnünk.Utána már nem tehetünk semmit.

Olympos

Mi az, hogy “amig lehet igazolnunk 1:1-ben”? Épp az van most, hogy nem lehet. Amíg a klub nem teljesíti a fizetési sapkára vonatkozó előírást, nem is fogunk. Sőt! Talán még nagyobb büntetés is várhat a klubra (pl. igazolásból való kizárás).Mert Alba és Busquets szerződésmódosítása óta még az igyekezet sem látható.

Nagybarcelona

Valószínűleg nem lesz semmi a Ferran Torres ügyletből. A City a Transfermarktos 50 millió helyett 80 milliót vár. Mi nem adnánk èrte èrinthetetlen játèkost, a City nem fogad el az eladásra váró 7 játèkosból. Szerintem ennyit nem is èr. Megyünk tovább “kuncsorogni”, ma Martial a kinèzett támadó.

Mindegy

Haaland 75…..80-at semmiképpen.. de nincs is 🙂

Nagybarcelona

Hèt vègèn Olmo ügynökèvel találkoznak, akièrt 75 milliót kèrnek. Szerintem ő sem èr ennyit. Nem is èrtem mièrt ilyeneket hajtanak? Hányszor írtam De Beekről? Nem támadó, de ő menekülni akar, nem játszatják, 20-25 millió+ kölcsönvèteli díjèrt meg lehetne szerezni egy fiatal, minősègi kp-t. Csatárt is ilyet kellene hajtani, nem elèrhetetlen cèlokat kitűzni. Icardi? Szerintem ez a 2 igazolás óriási erősítès lenne. Adjuk oda Dembelèt cserèbe, úgy is ott fog kikötni, nyernek fèl èvet, ha még Icardi beválik, fizessünk èrte 25-30 milliót, (meg nd2èrt nyáron)ès mèg egy vèdő/szèlső ára is kijönne az egyik fiatal spanyol árából.

Nagybarcelona

Szèlső meg Zijech/Mahrez, hasonló helyzetben, hasonló árèrt, összesen 3 minősègi, azonnal bevethető játèkos egy spanyol fiatal tehetsèg áráèrt

Robi71

Nem tudom miért pörögsz annyira. Pénz nélkül nem lesz üzlet. Egy 60-70 milliós játékost senki sem ad kölcsön. Max kötelező kivásárlási áron, azt is záros határidőn belül. Mindenkinek kell a pénz, még egy City-nek is, ahhoz hogy igazolhassanak.
Nekünk legjobb esetben lejáró szerződést játékosokat kellene hajtani, akiket cserélgetni kapcsán vagy minimális összegért már most télen megkaphatunk.

Barca79

Na vegre ez gyakorlatilag az en listam is! 😀 Ez igaz?

Mindegy

álom álom édes álom…bár a mai világban…és ugye a realnal is vannak gondok hiszen kiderült hogy az egyik “futóbolondjuk” túl jó 🙂 pedig hogy le volt szegény sajnálva itt a blogon…
https://www.sport.es/es/noticias/barca/le-pide-haaland-barca-12917540

Mindegy

Jean-Pierre Papin:
Messi: “Öt hónapja nem játszott! Láttam, hogy beszélnek róla, és nem értem őt. Tegyük fel Cristiano Ronaldót a listára. Mióta megnyerte a Copa Américát, mit csinált Messi Párizsban? Gólt lőtt a bajnokságban, 3-at a Bajnokságban… Messi ellen persze nincs semmim, ő a történelem egyik legjobb játékosa, de idén nem érdemli meg. Ha idén Messit választanák, az leértékelné a labdát d’Or, mert ez azt jelentené, hogy többé nem adnánk esélyt a sikeres játékosoknak a trófea elnyerésére. Ha tudod, milyen nehéz egy egész szezont teljesíteni, nem lenne helyes. Ha idén Messinek adnánk , a világon minden gyerek álmodozhat róla. Lehet, hogy kevésbé elbűvölő, de számomra a dobogó azokban a játékosokban van, akiket neked adtam.” 

Nagybarcelona

Messi fogja kapni. Párizsnak először lesz aranylabdása a France futball által. Szerintem megèrdemli, tavaly elvettèk Lewandowskitól. Így is èrtèkeljètek majd Koeman munkásságát. Golden Boy, Golden Ball. A vezetősèg meg majd parádèzik, az aranylabda a miènk, mert a mi kutyánk kölyke, “Pedri meg az új Messi” lesz.

Robi71

Ez fergeteges volt. Nem hiitem, hogy tudsz vicces is lenni! 🙂
Így is èrtèkeljètek majd Koeman munkásságát” :))))

Nagybarcelona

Nagyon vicces gyerek tudsz lenni. Szerinted ki miatt kapta Pedri a golden boy díjat? Kinek köszönheti, hogy ennyit játszott? Kb. 3-4 játèkos játszhatott volna helyette( vagy megosztva a perceket, Pjanic, Roberto, Puig, Alena )
https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2021-11-29-barca-fans-would-disagree-barcelona-fans-argue-koeman-made-pedri/
Messi nyilatkozatát olvastad Koemanról? Szerinted kinek köszönhetően játszott közèpső támadót? Mièrt kapott 28 meccs embere díjat? Kinek köszönheti a kupát, (ami +1 cím) ès a gólkirályi címet? Emellè tette a klasszisát, vitte a hátán a klubját ès a válogatottat. Ki motiválta, hogy egy időszakban tavaly Európa 2. legjobban vèdkező támadója volt? Most mi újság vele Párizsban? Pedig honfitársa az edző, nem a fafejű Koeman.
Jó lenne ha egyszer te is bővebben kifejtenèd, hogy mièrt van igazad, ès nem csak degradálnál szemèlyeket szimpátia, bőrszín, vagy èppen kèpzelt szellemi vagy fizikai tulajdonság alapján, vagy linkelnèl a vèlemènyed kinyílvánítása mellett, ahogy èn teszem, mert így csak okoskodásnak tűnik a vèlemènynyilvánításod.

Nagybarcelona

Ès konkrètan Laporta nyilatkozta, hogy Pedri szemèlyèben megvan Messi utódja. Messi távozása után fèláron árultuk a mezèt, ès a szerződèslejárta után marketing szempontokból használhattuk a nevèt (szerződès alapján), gratuláltunk a Copa sikerènek, az aranylabdája is fèlig a “miènk” lenne. Nem is èrte mièrt nem “maradt játszani ingyen” Laporta elvárása szerint.

Robi71

Ezzel egyet is értek..leszámítva “hogy Pedri szemèlyèben megvan Messi utódja”. Te is tudod miről szól ez a nyilatkozat, ahogy a Tebas-é is miszerint “Fati jobb, mint Mbappé”.

Robi71

Ja, Pedri Koeman-nak (is, Lucho és de la Fuente mellett) köszönheti a díját, miután kitakarította az összes potent középpályást a keretből (Rakitic, Vidal)
Hogy Messi kinek és mi köszönhet azzal még várjunk. Majd elmondom…
Annyi biztos, hogy Koeman megkapta mindezért a “jól megérdemelt” jutalmát +10 millió formájában.
Hogy tévedtem Barto-val, Koeman-nak, Cou-val vagy Dembi-vel (és még sorolhatnám) kapcsolatban?…nem hinném. Mint ahogy azt sem, hogy véleményemet éppen “szimpátia, bőrszín, vagy éppen képzelt szellemi vagy fizikai tulajdonság alapján,” hoztam volna? …ezt sem hinném.

Robi71

Ahogy Messi már nem a mi játékosunk, máris az ellenvéleményeket osszuk meg? …enye-benye kedves Barca szurkoló kolléga! Pedig van jócskán pro vélemény is.

Mindegy

Szerinted megérdemelné?
Szerintem nem!!! ..ebben az évben még félig a miénk volt…ezért osztottam meg…tudom ti ( fanatikusok) az ilyen híreket még a netről is eltüntetnétek 😉
Tisztelem Messit tényleg ő volt a valaha legjobb de nevetséges lenne neki adni..nem sok mindent mutat már önmagához képest…vagy tévedek?

Robi71

Nélküle a Barca egy osztályt esett vissza…nem emlékszek a futballtörténelemben, hogy egy csapat ekkorát esett volna egyetlen játékos távozása után.
Hosszú idő után végre fontos trófeát nyert a válogatottal, ahol a torna messze legjobbja volt.
Lewa újabb fantasztikus évet zárt….a tavaly meglopta a FIFA az aranylabdától (nem értem miért nem osztották ki)…és most is megérdemelné.
Talán ha a tavaly Lewa kapja és most Messi…akkor senkinek sem marad keserű a szájíze.
De ne szaladjunk előre….

Mindegy

Nem a b-ben játszunk…ha a világ legjobbja elmegy aktuális csapatától és nem érzi meg a klub akkor tényleg a világ legjobbja ment el? Szal törvényszerű a visszaesés főleg úgy hogy elfelejtettek helyette bárkit is hozni..nincs a csapatban kb góllövő Depayon kívül!!! Vagyis lenne csak a mi játékosaink szeretnek sérültek lenni ( hálisten Xavi már elküldte az orvosi stábot) …igazából kicsit normálisabb klubmenedzseléssel nem nagyon lennénk mi távol most sem a dobogótol..+ vmiért ezt a csapatot most már jobb nézni mint a tavalyit..
Lewa mindenképpen…de tudom nem olyan jó a marketingje..

Árpi

Xavinak van? Iniestának?
Na ennyire komoly ez az aranylabdacirkusz…
Max idén oscart kaphatna az átigazoláskori alakításáért..de ha visszajön nyáron én leszek az első aki bocsánatot kér a gyanúsítgatásért…

Mindegy

Vissza? Nyáron?

Robi71

Talán ha BL-t nyer a PSG-vel. 🙂
Nem gondolom, hogy lesz még valaha ismét Barca játékos.
Szerintem még egy szezon ezen kívül (a VB éve) és befejezi…legalábbis topszinten játszani.

Árpi

A nagy kérdés hogy van e a szerződédében Barca záradék!!!! Mint Xavinak volt!! Ő ott bizonyitotta hogy ez élete klubja az otthona stb..Ott volt Messiék előtt a példa még annyira gondolkodni sem kellett. Na majd idővel kiderül..

Robi71

Barca záradék? Messi esetében? …enyhén szólva sem úgy távozott, ahogy Xavi.

Robi71

Xavi-nak, Iniesta-nak….Snejder-nek, Ribery-nek és még sok más remek játékosnak egy pechjük volt…a Messi-CR korszakban voltak aktívak.

Nagybarcelona

Szerintem megèrdemelnè. Független szakoldalak èrtèkelèse (pl. Whoscored) alapján a legjobb èrtèkelèst kapta, 2. Lewa. Linkeltem, felmèrèsek alapján tavasszal Lewa után a 2. legjobban vèdekező (labdaszerzès) támadó volt a top ligákban. Lewa nyert egy Bajnokságot, ès gólkirály lett, valamint aranycipős az EB-n csoport 4.-kènt kiesett. Messi kupagyőzelem, liga gólkirály, Copa győztes, ahol a torna gólkirálya, gólpassz “királya”, ès a torna legjobbja lett Neymarral megosztva, aki fele olyan statisztikával megkapta, mert brazil torna volt. Ehhez jön 28 barcás meccs embere díj, 4 copás meccs embere díj. Lewának talán 10 volt, ebben nem vagyok biztos. Benzema volt mèg jó rajtuk kívül, azèrt tőlük elmaradva. Jorginho meg az a mákos ember, aki BL ès EB győztes csapat egyik tagja volt a sok közül, egyszerre egy èvben.

Robi71

+

Olympos

A klubnál “méltóan” emlékeznek a 122 évvel ezelőtti eseményről. Amíg a vezérkar Párizsban mutogatja magát, a klub honlapján egy sort sem írnak 1899-ről.

Nagybarcelona

https://barcauniversal.com/memphis-at-barcelona-not-a-messi-replacement-and-a-victim-of-unfair-expectations/ a magas elvárások áldozata: Depay. Memphis 11 pontot hozott eddig a csapatnak a bajnokságban, ès a Levante (3-0) elleni meccsen is övè volt az első gól, szóval 14 pont a 23-ból.

Nagybarcelona

Arthur Cabralèrt a Leeds Uniteddel ès a Westhammel fogunk harcolni, de mi 20 milliót 80 millió eladásèrt költhetünk. Köszönjük Laporta.

Robi71

Nem kell. Visszatér Pedri, Fati és Martin, (Alves is csatlakozik jan. 1-től) és többet senki sem sérül le a szezon végéig. 🙂

Harleydavidson

Látom itt nagy csend van Messi aranylabdájával kapcsolatosan. Tudom persze, sokatok azt vallja, hogy mivel már nem a Barcában játszik ezért itt már nem kell vele foglalkozni. De lássuk be ez nem lenne ildomos a részünkről hiszen amely címei az aranylabda elnyeréséhez hozzájárultak, azokat még barca mezben érte el. (oké….argentin mezben is) A psg hiába veri a nyálát….nem az ő eredményük ez, pedig most rohadtul büszkék…..igaz mi másra lehetnének azok.
Nagybarcelona jól összefoglalta Lewandowski és Messi eredményeit és ennek alapján nem érdemtelen a hetedik aranylabda. Én sajnálom Lewát mert számomra egy szimpatikus ember. De mint szerintem sokan mások én is a tavalyi címátadás elmaradása kompenzálása végett adtam volna neki. Minden esetre akkor sem lettem volna csalódott ha most ő kapja. Így viszont gratula Messinek egy újabb megdönthetetlennek tűnő rekordhoz.

Harleydavidson

Nem mintha emiatt álmatlanul forgolódnának majd az ágyukban, de róluk most egy kicsit megfeledkeztem. Gratulálok Alexia Putellasnak és Pedrinek is……igazán büszkék lehetnek rá.Nem maradt a Barca cím nélkül!!

Maestro10

Johan Cruyff 2012-ben: “Soha ne hasonlítsd össze a világ legjobb gólvágóját a világ legjobb játékosával.” Ezt csak így az Aranylabda margójára. 🙂 Gratulálok Messinek, Pedrinek és Alexiának is. ❤💙

Robi71

“Messi már megnyert kettőt és Ő lesz a történelem legtöbb Aranylabdával rendelkező játékosa.” -jósolta Cruyff 2012-ben az Ole-nak adott interjújában.
“Játékát elnézve, sokkal többet is nyerhet. Öt, hat vagy hét Aranylabdával fejezheti be.”

Robi71

“A legjobb játékost ízlés, és nem a pozíciója szerint lehet kiválasztani” – mondta Cruyff, aki háromszor (1971, 1973, 1974) is megkapta az Aranylabdát. “Xavi is rászolgált a magas kitüntetésre, de nem azért, mert ő a legeslegjobb, hiszen Ronaldo és Messi játéktudását sem lehet összevetni. Minden attól függ, hogyan tekintesz a futballra. Még az a szerencse, hogy nekem nem kell szavaznom Aranylabda-ügyben.”

Faramuci69

Oke, tudom Messi mar nem Barca jatekos, de szeretnek megemlekezni Vincze Andrasrol. A csavo, a sportujsagirok szegyene, az NS OV seggnyalo stabjanak szerves reszekent ugy birta leadni az arany labda szavazatait, hogy mig Roncit sikerult betennie a 4. helyre addig Messire nem birt szavazni. Az NS reszerol nem ez volt az elso eset. Na tobbek kozt ezert sem olvasom ezt a szennylapot. Bocsnat, ez egy kicsit off topic volt, de azt gondolom az NS reszerol az utalat nem koncentralodik szimplan Messire, de kiterjed az egesz Barcara.

Harleydavidson

Már tegnap este olvastam ezt a cikket és gondolkodtam is rajta, hogy szóvá tegyem, de végül is nem tartottam erre méltónak. Szívesen megkérdezném Vincze Andrást aki a Nemzeti Sport labdarúgó rovatának vezetője ( már ez önmagába véve döbbenet), hogy milyen szakmai és statisztikai érvekkel tudja alátámasztani Chiellini, Kane és Ronaldo első ötbe szavazását.
Robert Lewandowski, Jorginho, Giorgio Chiellini, Harry Kane, Cristiano Ronaldo.
Ez volt az ő rangsora. Ilyen szakmaiatlansággal hogy lehet ebben a pozícióban? Az, hogy Messi nincs az első háromban az még lenyelhető…….de, hogy az ötben sem…..az már azért felvet némi szakmai tudatlanságot illetve antipátiát.

Mindegy

az egész díj szakmaiatlan és főleg szimpátián alapul…

Maestro10

Nekem már eleve az nem tetszik az egészben, hogy sportújságírók szavaznak. A sportújságíró pedig az a teremtmény (legalábbis az én szememben), aki azt hiszi magáról, hogy ért a futballhoz, de ha esetleg 5-öt kéne dekáznia egymás után úgy, hogy nem esik le a labda, akkor már bajban lenne. Az úgynevezett ‘elméleti szakértelem’ addig tart náluk amíg azt nem kell gyakorlatba átültetni. De hát aki nem tudja, tanítja. 🙂

Dr Mouse

Ne idegesítsd magad!
A futball mára ilyen lett, – hogy világbajnokságokat lehet venni, lásd orosz, vagy katari VB.
Komolytalan… Az, hogy a “listán’ Pedri, – aki nagyon tehetséges és a jövő igérete, – megelőzi Modricot /akit nem szeretek, mert reálos/ mindent elmond. Mert ha a mi “elismert” középpályásaink a Busi, vagy a De Jong annyit tudnának a labdával, mint a kis horvát, akkor biztos, hogy a Csapatunk előrébb állna a tabellán.
Az egész úgy ahogy van, egy szinház, – mert már nem mer kiállni a színpadra sem a FIFA, sem az UEFA elnöke, heyettük egy volt sikeres futballista a Drogbával vezényeltették le ezt az egészet.

Robi71

Értem a mondanivalód lényegét, de néhány nüansszal nem értek egyet.
Mi bajod az orosz VB-vel? Színvonalas bajnokságuk, válogatottjuk és infrastruktúrájuk van…Katar-nak egyik sincs. A sivatagba építettek stadionokat amelyeket utána le is bontanak.
A 19 éves “aranykölyök” Pedri megelőzi a 36 éves korábbi aranylabdás Modric-t a listán…ezzel sincs probléma.
Busi legalább akkora név a futballban, mint Modric…..arról nem beszélve, hogy az első mélységi irányító…a második támadó középpályás. De Jong még adós…

Dr Mouse

Akkor válaszolok. – A FIFA és az UEFA elnökeit azért meszelték el, mert pénzért jelölték ki az orosz és a katari VB-ket. /Az megint egy más kérdés, hogy ezeknek az országoknak hol tart a focijuk./
Az pedig megítélés kérdése, hogy ki kit tart jobb futballistának Pedrit, vagy Modricot.
Ami meg Busit illeti – én elégedetlen vagyok vele. MIkor még 7 évvel ezelött egy Xavi, meg egy Iniesta játszott mellette, nem zavart az, hogy milyenkeveset fut, de most már igen.

Robi71

Szerinted volt olyan VB rendező ország aki csa úgy megkapta a rendezési jogot?…erős sportdiplomácia nélkül ez lehetetlen. Így nekem semmi bajom sem volt az orosz VB-vel…legalább ennyi bajom volt az összes olyan VB-vek aminek a rendelési jogát nem hagyományos futballnagyharalom kapta.
Ami Busi-t illeti, nem ő gyengült (nyilván az idő vasfoga őt sem kímélte) hanem a csapat körülötte….és ez érvényes Pique-re, Alba-ra vagy akár Ter Stegen-re. Ezek a srácok alapjátékosok voltak több BL győztes csapatban és nem felejtették el focizni.

Barca 30

Ma a retro rádióban is Horti Gábor szarta Messit, benyalva ov-nak. Gusztustalan ez a Barca és Messi ellenesseg az országban. A számok tények, akkor is Messi a király.

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2021-11-30-surprise-stat-shows-why-messi-was-clear-winner-among-top-3-ballon-dor-contenders/ Meglepetès. Messi 1 statisztika kivètelèben mindenben jobb volt Lewánál. Pl. 2* annyiszor szerelt. Èrdekes statisztika.

Zöldbéla

Mégis akadnak olyanok, akik Lewának adták volna az aranylabdát.

A statisztikai mutatók nem üres számok, hanem a teljesítmény összetevőit mutatják, és azok szerin is még mindig Messi a legjobb labdarúgó a világon. (Szerintem is.)

Robi71

A tavaly oda kellett volna adni Lewa-nak és akkor most béke lenne. Nem értem, hogy miért nem ítélték oda a díjat, mikor teljes értékű szezont zárt a futball a tavaly is. .

kritizator

Engem meg lehet győzni: lássuk Messi és Leva tavalyi statisztikáját infografikán vagy bármin (ha egyáltalán készült ilyen)

Robi71

Lewa elmúlt 4 éves statisztikája ‘beteg”. Több mint egy gólos átlaga van meccsenként. Erre Messi-n és CR-én kívül senki sem képes. Sajnálom, hogy a tavaly nem kaphatta meg a díjat.

Nagybarcelona

Ebben óriási szerepet játszik a Bayern minősège. Ès Messi mèg így is… Tavaly hányszor írtam erről, a meccs embere díjakról, hogy nèlküle közèpcsapat lennènk…
Laportáèk nem olvasták. 🙂

Robi71

Ezzel egyetértek….Lewa a csúcsa egy tökéletes gépezetnek és rá jön ki a játék. Messi ezzel szemben a motor ott ahol van (Barca, PSG, válogatott).

Nagybarcelona

Ott van hárommal feljebb linkeltem.

Nagybarcelona

A legjobb mutató kimaradt, nem is találnánk sehol. 16-on kívülről szerzett gólok. Ebben biztos, hogy Messi az első, de vajon mennyi van a többieknek?

Kritizator

Ez a 2021-es, nekem a 2020-as kellene

Robi71

A Barca nem hajlandó kifizetni a 70 milliós vételárat a City-nek. Abban reménykednek, hogy be tudják vonni az üzletbe Dest, Roberto, Lenglet, Mingueza, Coutinho, Umtiti vagy Neto valamelyikét. Erre kíváncsi leszek.
Állítólag Coutinho-t felajánlottuk a MU-nak Martial-ért vagy Cavani-ért cserében. Erre is kíváncsi leszek.
Araujo-t állítólag vinne a Chelsea és a Pool is.
Xavi állítólag visszahozná Grimaldo-t a Benfica-tól

Nagybarcelona

+ Laporta nem beszèlt Messivel az aranylabda átadáson, lenyilatkozta.
Állítólag a Barca szeretnè kiállítani Messi 7. aranylabdáját a többi 6 mellè a Barca múzeumban.

Robi71

legyen úgy…

Dr Mouse

Azért ez szégyenteljes lenne azok után, ahogy a “világ legjobbját” elpasszolták a nyáron….

g4brielsmith

Ezekkel az átigazolási hírekkel csak az a gond, hogy nagyrészt fars információkat tartalmaznak. Gondolkozzunk csak egy kicsit logikusan, mielőtt hiú ábrándokat kergetnénk.
Ha megnézzük a Klub kasszáját láthatjuk, hogy olyannyira üres, hogy még pókháló sincs benne. DE ha ez nem elég meg kell felelni a LaLiga szabályozásainak is (pl.: 4 az 1-hez, illetve a bértömeg)
Rettentő jó lenne Ferran Torres, Adeyemi, Sterling, Cabral vagy éppen Julián Álvarez valamelyikét/valamelyiküket a csapatban látni, de AMÍG NINCS ELADÁS és TOVÁBBI FIZETÉS CSÖKKENTÉS addig igazolás sem lesz.
Ilyenkor szokták írni az emberek, hogy akkor ott van Neto, Sam, Dest, Cou stb., stb… őket el lehetne adni, de az a büdös nagy igazság, hogy egyikük sem kell senkinek. (Bízzunk benne, hogy ez változik).
Szóval a felsoroltak közül a legjobb választás talán Cabral lenne, aki félelmetes számokat produkál és mindenképp el kell vinni, mielőtt más el nem viszi, illetve egy kicsit ismeretlen nevet is bedobnék, de a csapatnak nem ismeretlen, ő pedig Sergio Gómez az Anderlecht balhátvédje, aki a Blaugrana utánpótlásában nevelkedett. Rettentő jó két szezonja van eddig a belga csapatnál, szerintem érdemel lenne visszahozni, mivel tökéletes Alba alternatíva lenne és a Transfermarkt szerint csupán 5 millió euró.
Bárcsak sikerülne…

Mindegy

https://www.sport.es/es/noticias/barca/muller-amenaza-barca-balon-oro-12927063

csodás…
mondjuk igaza van…
a pszichikai hadviselés elkezdődött..
a díj meg leértékelődött…

Red Cule

Messi FC szelleme kísért továbbra is? Khelafi ünnepel, miközben majdnem kinyírta a Barcelonát, a szintén qatqri pénzekből (is) élő Bayern meg szintén ellenségként tekint a Barcelonára?! Kigolyózták (az elsietett) Superligát, pedig az lett volna a menekvés az imázsuk javítása érdekében mindenkit korrumpáló diktatúrák (Öböl, orosz) klubjai elől (Chelsea, M.City, Bayern, Newcastle és elsősorban a múltnélküli PSG).

Katalan1

Az,aki Messit megkérdőjelezi, az a tehetséget kérdőjelezi meg.

Mindegy

ó persze…senki sem kérdőjelezi meg a tehetségét és azt sem hogy ő minden idők legjobbja de ennyi aranylasztit egyszerűen nem érdemelt meg….nem az a fő gond hogy Ő kapta hanem hogy nem Lewa kapta ha érted mire gondolok 🙂 vagy hogy anno nem Xavi vagy Ini…tényleg kezd olyan érzés lenni az embernek hogy kicsit kivételeznek az osztály legtehetségesebb diákjával ..pedig erre semmi szükség + ártanak a megítélésének is..

Robi71

Kérdezd meg Xavi-t vagy Iniesta-t, hogy nehezményezik azt, hogy anno nem ők kapták? Szerinted mi lenne a válasz?

Mindegy

nem nagyon beszélünk mostanában….ti? amúgy ez miért is számít?

Robi71

Mert ha valaki tisztában van Messi képességeivel, akkor ők biztosan…így azt is tudják hogy jó helyre került az aranylabda.

Katalan1

Az volt a pechjük, hogy volt egy sokkal jobb. Nem véletlenül kapta meg Messi az aranylabdákat. Lewa egy remek csatár. Messi sokkal több.

Mindegy

oksa….szerintem akkor is valahogy igazságosabban kellett volna ezt az egészet csinálni..

Robi71

Apropó igazságosság. Azt nem tudom, hogy nyer-e még valaki 7 aranylasztit, de abban szinte biztos vagyok hogy senki 4-et 25 éves koráig. Mert ugye 4-et nyert a “fogalmatlan” Guardiola és Laporta alatt (arról nem is beszélve hogy hány trófeát nyert a klub ez idő alatt). Aztán jött a Rossel-Barto klán és átpasszolta a lehetőséget Perez Real-jának és CR7-nek…leszámítva 2015-öt. Ezután Messi már”csak” 2-t amilt már többnyire ő kapart össze magának, mint a klub segítségével.

Nagybarcelona

CR7 kb. 2-t nem èrdemelt meg. Messi 1-2-t, de olyan is volt, H. megèrdemelte mègis CR kapta. Modric helyett CR-nek kellett volna. 2010-ben pedig Sneijdernek. Lewa tavaly, idèn nem. Összessègèben Messinek lehet kevesebb lenne, de lehet nem. Cr7-nek biztosan, de Xavinak ès Iniestának akkor sem lenne aranylabdájuk, pedig kedvenceim voltak. Meg kell èrteni, egyèni teljesítmènyre, ès nem csapat sikerekre adják. Ezèrt szóba sem jöhetne Jorginho. Cannavaro helyett pl. Ronaldinhonak kellett volna kapni.

Nagybarcelona

Ès itt jön a lènyeg, nem Messi, hanem Jorginho, Benzema, valamint a Chelsea ès az olasz válogatott játèkosai vettek el pontokat Lewandowskitól, holott egyèni teljesítmèny alapján ott sem kellett volna lenniük az első 3 környèkèn, de biztosan nem pl. Salah, De Bruyne előtt.

Barca79

megkapta az aranycipot

Robi71

Nem kezdődött meg semmi…Müller csak szórakoztatja magát és a sajtót. Ezt a Barca-t legyözni nem presztízs kérdés, inkább csak formalítás.
Nálam csak az a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán kapuralövésünk a meccsen. Hazai pályán nem volt, sem a Benfica ellen idegenben.

Mindegy

ááá …nézz utána !!! A bayern ezt nem először csinálja velünk…profik 🙂
ezt a Barcát? a 2-8 megvan? az elmúlt években hogy is alakultak a bayern elleni meccseink? Szóval a Bayernek nem csak” ezt a barcát” ( ha ennyire lenézed őket (süt az írásaidból) akkor hogy tudsz nekik szurkolni? ) nem nehéz legyőzni ! De egy mecccsen minden lehetséges 🙂

Robi71

Fogadnék veled, hogy egy sima 3-0-al elintéznek. Ahhoz, hogy ismét 8-at kapjunk rúgnak kellene 2-t. 🙂

Robi71

Most ahhoz is kevesek vagyunk, hogy feltüzeljük őket.

Mindegy

tudom..
már leírtad ezerszer 🙂
neked legalább nem kell izgulni mostanában 🙂

Robi71

A BL miatt nem. 🙂
Elég lesz azért izgulni hogy a bajnokságban a 4-ben végezni.

Mindegy

amúgy remélem ők is úgy gondolkoznak ahogy te 🙂 és jól megszívják 🙂

sunt

A Bayern meccsen jó lenne úgy túl lenni, hogy ne legyen további presztizsromboló. Utána már nyugodtabban lehetne foglalkozni a bajnoksággal. Csodálkoznék, ha Dembele a továbbiakban többet kapna, mint néhány percet. Az pedig, hogy szélsőt kellene-e igazolni vagy centert, azon múlik, hogy Fatitól milyen harckészséget várnak.

Kritizator

Igaza van, miben is a kis hörcsögnek??

Mindegy

Sergi Robertot műtik, hónapig nem lesz kb
Fati ma nem edzett gyanús a Bayern elleni meccs..bár nem tudom a x hónapja sérült Fatitól és Dembitől várnánk a csodát jövhéten…

Mindegy

4 hónapig..

Buli78

Legalább az egyik bénát nem kell látni

Robi71

Xavi állítólag Azpilicueta-t szeretné, akinek a nyáron kifut a szerződése. Meglepődnék, ha a klubja nem hosszabbítana a dupla-tüdejű, csupa-szív játékossal.
Ziyech és Werner eladólistára kerül…kérdés, hogy minket érdekelnek és ha igen, lenne anyagi fedezék is az egyikük leigazolására.

FcBp10

Wernert nem hoznám. Rengeteg helyzetet hagy ki.
Azpilicueta jöhetne, de alapvetően én szeretném Destet látni. Gyors játékos, támadásban segít, védekezésben kéne jobbnak lennie. Dani meg ott van a jobboson rutinnak.
Viszont nem lenne bajom, ha jönne Azpilicueta. De ha már Chelseaből, akkor Rüdiger is beférne a védelmünkbe, mint ahogy Christensen is.

Van jópár érdekes, és érdemes lejáró szerződésű focista:
Kessié, Zakaria,Dybala, Lingard,Insigne
Origi, Cavani?
Vagy visszavárnánk a jó öreg Suarezt?

És mit gondoltok Ferran Torresről, mint átigazolási pletyka, illetve ő, vagy Sterling?
Araujo szerintetek elmenne?
(Remélem nem, ő a legjobb védőnk, végre találtunk valakit.)

Bivi76

Araujo és Dest menni fog. Mindkettőre van kereslet,és csövesek vagyunk mint a kukorica. Torres és Azpilicueta jön, mert spanyol mindkét jóképességű.

Eminusz

Destet marasztalnam mindenkepp! Meghogy nincsenek megelegedve vele? Hat konyorgom! Csapatjatekos, akinek akkor megy, amikor a csapatnak is megy! Amikor rosszul jatszik a csapat, akkor neki sem megy, de ha a csapat jo meccset jatszik, o is jo meccset jatszik! Csak meg kell nezni a valogatott teljesitmenyet, ahol minden amerikai sikerbol kiveszi a reszet! Ja es azt nem is emlitettem, hogy csak 21 eves…. Ott van mellette Dani Alves, akitol rengeteget fog tanulni, es biztos vagyok benne, hogy egyre jobb es jobb lesz! A mereszsege mar megvan, ami nagyon tetszik benne! Igaz ebbol kifolyolag hibazik is parszor, de kit erdekel?! Utaltam Semedot, aki csak annyit tudott, hogy felszaladt a labdaval felpalyaig, aztan visszafordult es vissza is futott ugyanannyit majd lepasszolta Piquenek vagy Stegennek… Mert nem volt meg benne a mereszseg, ami Destben megvan!
Xavi elso rossz dontese lesz, ha ot eladja…. Jol fogunk kinezni, ha a JHV-posztot a 38 eves Alves es a 32 eves Azpilicueta fogja alkotni….

Araujo meg… Csak remelni tudom, hogy nem adjak el.. Vegre van egy komoly belso vedoje a Barcanak, ami Puyol ota nincsen! Es most tuladnanak rajta, mert kell a penz??? Ronald nemcsak tehetseges, de a vilag egyik ha nem a legjobb vedoje lesz par even belul, ebben biztos vagyok! Nemhiaba figyelt fel ra a Liverpool is, aki Van Dijkban is meglatta ugyanezt es lam, meg ahhoz is kozel allt, hogy aranylabdas legyen!

Mindent osszevetve, nagyon nem orulok a veluk kpcsolatos hireknek, mert nekem hosszutavon a mezonyjatekosok nevsora a kezdoben a Dest, Araujo nevekkel kezdodik! Ez nalam alap!

Visca el Barca!!!

Robi71

Ki mondta, hogy Araujo eladó?

Robi71

Neto, Umtiti, Lenglet, Dest, Mingueza, Puig, Coutinho.Roberto, Collado..róluk olvastam, de Araujo-ról sehol.

Eminusz

Nem azt olvastam, hogy elado, hanem hogy vannak erte ajanlatok top-kluboktol eshat tudjuk, hogy penzszukeben van a Barca… Ezert felek, hogy elgondolkoznak az eladasan..

Robi71

Ez Bivi-nek a vesszőparipája, hogy Xavi eladja az “remek idegeneket” és helyettük “középszerű spanyolokat” hoz.:)

Bivi76

Mondj nekem extra képességű spanyol focistát!

Mindegy

Pedri, Nico , Gavi, Fati, Torres így hirtelen…de vannak még bőven ebben biztos vagyok 🙂
olyan nincs hogy egy nemzet alapból csak bizonyos minőségű focistákat add a világnak…de ha van is (mert pl mi magyarok nem éppen vagyunk ebből a szempontból sem a helyzet magaslatán), pont a spanyolokat kikezdeni több mint vicces..
na jól ellent mondtam magamnak 🙂

Bivi76

☺️

Robi71

Nézd meg a spanyol válogatott keretét. Extra nincs, de jók vannak. De igazi extra játékos az egész nemzetközi futballban alig van…és azok sem a mi pénztárcánkhoz vannak szabva.

Bivi76

Azpilicueta? Nevetséges. Úgy látszik, Xavi tele szeretné pakolni a Barcát spanyolokkal.

Faramuci69

Azt hiszem Umtitinek nem kellett volna eddig eljutni. A Barca ultrák még visszafogottnak számítanak. Belgrádban már meggyőzték volna.
Nem támogatom az erőszakot, de azok akik reflektor fényban élnek, számolniuk kell a tetteik következményeivel.

Nagybarcelona

Állítólag közelebb a megállapodás Ferrean Torresèrt. Destet állítólag beszámítanák, kèrdès mennyièrt, ès mennyit kèrnènek Ferranèrt. Guardiola lenyilatkozta, hogy ingyen senki nem távozhat, ezèrt gondolom kölcsönbe sem. Mazraoui-t jó lenne behúzni pár millióèrt tèlen, vagy Azpilicuètát, mert nyáron lejár a szerződèsük, ès akkor mehetne Dest, ès a maradèkot ki tudnánk fizetni nyáron. Itt a számokon van a hangsúly, ès ha Dest távozik, Albának sem marad helyettese, csak a 17 èves Balde. Alves ès Mingueza sem lenne èletbiztosítás mèg egy fèl èvre sem. Tartok attól, hogy Destet 20-èrt Ferrant meg 70-èrt számolja a City. Már írtam, nem biztos, hogy ilyen árú játèkosokat kellene kergetni.

Nagybarcelona

Transfermarkton Dest 30, Ferran 50. Ebbe belemennèk. Kár volt elengedni Emersont 12 milliós haszonnal. Alves, Mingueza talán èv vègèig megoldja a jobb oldalt, de Alba ès Balde lehet kevès lesz bal oldalon.

Faramuci69

Lehet ennek bármi realitása? Szerintetek mennyit kellene ráfizetnünk, ha igen?

Robi71

Nem tudom mit kezd Pep Dest-el, amikor a jobboldalon két remek hátvédje van Cancelo és Walker személyében. Hacsak nem baloldalra, ahol Zinchenko mellett az a Mendy van, akinek felfüggesztették a játékjogát mivel nemi erőszak vádjával nyomoznak ellene. De ha a hír valós, akkor Pep biztosan tudja mi a szándéka vele.
Hogy kit mennyiért számolnak, az a piac határozza meg.
Abban igazat adok neked, hogy nem 50+ milliós játékosokat kellene kergetni a piacon…inkább lejáró fiatal tehetségeket (max 30 millióért) és szerződésűeket, akikből elég szép a felhozatal.

Robi71

fiatal tehetségeket és lejáró szerződésűeket 🙂

Olympos

Az este végignéztem a PSG-Nice mérkőzést. No nem Messi, hanem Todibo miatt. Kíváncsi voltam, mit tud a Messi-Mbappe-DiMaria trió ellen. A 0-0 mindent elmond. Az a srác a folyamatos játékkal odaért, hogy nálam egymaga többet ér, mint az Umtiti-Lenglet-Garcia-Mingueza négyes. Mi meg még jóformán lehetőséget sem adtunk neki.

Bivi76

Mert hozzánemértő idióták a Barca vezetői és edzői.

Zoli1975

Az első 5 helyezett pontjai.
comment image

Bivi76

Nem értem, hogy az a bűngyenge Eric Garcia mit keres a 3. helyen.

Barca79

en is ezen kaptam fel a fejem!:D

Robi71

és?…2023-ig van szerződése.

Mindegy

Laporta mondott tegnap pár dolgott:

  • Fatiról és a Bayern elleni meccsről: “A klub körüli összes hírt áttekintő menedzser ragaszkodott hozzá, hogy a támadó sérülése jó úton halad, de nem kockáztatnak : “Az orvosoknak kell dönteniük, nem nekem. De azt mondták, hogy nehéz ” .”
  • Messiről: ““Nem tudom, lehetséges lett volna-e, hogy Messi fizetés nélkül maradjon. Soha nem kértem, hogy ingyen játsszon”
  • hogy átverte -e a szavaszokat : “Tudták, mire szavaznak. Mindent megtettünk a bennmaradásért, és már meg is volt a megállapodásunk, de nem tudták megadni, mert a Liga nem fogadta el – a megállapodásokat -, és ez megváltoztatta a szerződés egész dinamikáját. “
  • Torresről: “A szerződtetése? Az ő neve is olyan, mint sok másé. Folyamatos kapcsolatban vagyunk a sportvezetéssel, amely több névvel dolgozik azért, hogy felkészülten tudjon megfelelni az edző igényeinek.”
  • Dembiről:  “Dembélé maradni akar. Számomra egy játékos. Az ügynökei a legjobbat akarják neki, de néha nem a pénz a legjobb. Világos, hogy Dembélé jobb, mint Mbappé” 
  • Prunáról:  “Ricard Pruna szerződtetése lezárult”
Robi71

Mi világos?

Faramuci69

Ki a tö.öm az a Mbappé???

Olympos

Xavi meg azt mondta, Dembele a világ legjobbja lehet.

Robi71

Tebas szerint Fati is jobb, mint Mbappé. Pedri az új Messi. Gavi az 5. lett a Golden Boy szavazáson. Garcia a 3. legjobb U20-as.
Nem tudom, hogy, miért aggódunk a klub jövője miatt. 🙂

Olympos

A Barcánál nem a fiatalokkal van a probléma, azokból majd lesz valami. Kiből kiváló, kiből jó, kiből Barca játékos, és lesznek, akik távozni fognak, mert kevesek lesznek. Itt a minőségi középkorúak hiányával van a probléma.

Robi71

Abból valóban csak három van, Stegen, DeJong és Depay.
Ez is probléma, de bármennyire furán fog hangzani….”öregből” is kevés van, Pique Alba, Busi …és Alves. Pedig a klasszis öregeket meg kell becsülni. Lásd Real, ahol a csapat két húzóembere Modric és Benzema együtt 70 éves. Még mindig ők jelentik a pluszt. KB annyira, mintha Messi és Suarez még mindig itt lennének

Olympos

A Barca megmaradt öregjei egy sem a játék színezéséért és a gólok termeléséért felelősek. Ezért nem épp helytálló az összehasonlítás Modriccsal és Benzemával. Én nem hiányolom a több öreget. Látszott, mennyit bírtak úgy együtt. Ez ugyanaz, mint a sok fiatal egyszerre a pályán. Előzőek tempóban, utóbbiak tapasztalatban kevesek az európai élmezőnyhöz. A megkülönböztetésre találták ki az U-korosztályokat és az idősek részére kiírt sorozatokat.

Robi71

Félreértesz. Én nem hasonlítottam össze semmit, csak azt mondtam, hogy a Real-nál felismerés, hogy még kell tartani az olyan öregedő klasszisokat.mint Benzi és Modric. Mi nem.

Olympos

Mi is tartottunk meg időseket.Csak hát tőlük nem elvárható az, hogy meghatározóak legyenek. Legalábbis az ellenfél kapuja előtt nem azok, hiszen nem is az a főbb feladatuk. A focit pedig gólra játsszák. Ezért a támadó szektor az, ami mindig is előtérbe kerül. Ezen a területen pedig Depay kivételével jelenleg nincs senki. Nincs hathatós segítség a középpályáról, elől pedig egyrészt csak a remény van (Fati, Dembele, most bedobott fiatalok, Agüero?), meg a középszerek (Braithwaite, Luuk).

Robi71

Továbbra sem érted. Ameddig mi könnyű szívvel megváltunk a játéknester Messi-től és gólvágó Suarez-től, addig ők ragaszkodtak Modric-hoz és Benzema-hoz. Eredmény, ők a bajnoki győzelemért mennek, mi pedig izgulunk a 4. helyért.
Azzal pedig nem értek egyet, hogy Busi, Pique és Alba ne lenne meghatározó. Ehhez nem kell nagy szakértelem.

Olympos

Suerezt kérd számon Bartomeun, Messit pedig Laportán.

Továbbra is tartom, a sok öreg megmutatta, mit érnek úgy együtt a pályán (Roma, Pool, Bayern).

Olvasd el még egyszer az egész írást, és meglátod, mire írtam, hogy miért nem Busiék a meghatározóak. De leírom még egyszer. Mert ma a GÓLOK hiányoznak leginkább. Na ebben Busiék nem fognak tudni segíteni, mert nem ez a főbb feladatuk.

Robi71

Busi nélkül szétesik a játékunk. Ennyire meghatározó még mindig 🙂

Bivi76

A Real húzóembere nem a jogtalanul Aranylabdás “ics”, hanem Vinicius Jr

Robi71

Vinicius Modric és Benzema nélkül sehol sem lenne.

Bivi76

Mbappé jobb mint Fati. Pedri soha a büdös életben nem lesz Messi. Gavi tényleg nagyon jó. Neki reális az 5. helyezés. De hogy ez a szerencsétlen Eric Garcia mi a francot keres egyáltalán egyáltalán listán is, nem értem.

Árpi

na!! Ez egy jó kérdés 😉
Amúgy biztos, hogy ez motivál elsősorban ? 😂

Robi71

🙂

Mindegy

?

Nagybarcelona

A Reál a Barca ès a Bilbao a CVC-ből kimaradva, új befektetőt keresett a Ligának Project Promote nèven, akik 2 milliárdos támogatással lèpnènek be a Ligába a CVC helyett, viszont 50 èv helyett 25 èvre kötnè le a bevètelek bizonyos százalèkát, ami kevesebb lenne, mint a CVC-è. A Project Promote támogatói bankok lennènek, mint a Bank of America, vagy a JP Morgan. Tebas kemèny választ adott, miszerint a 3 klub nem èrti a CVC előnyeit. Elutasította a projectet, ès számon kèrte a Reálon ès a Barcán a Szuperliga megalakítására való törekvèst.

https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/laliga/hard-statement-laliga-answering-barcelona-madrid-athletic-cvc_275594_102.html

Szóval innen sem lesz pènz…
Laporta a stadion nevènek eladásából viszont èvi 30-40 milliót vár èvente. Ahhoz, hogy így finanszírozzák az 1500 milliós Espai Barca Projectet, találni kell egy szponzort, aki 50 èvre elnevezi a stadiont, pl. Quatar Airways stadium, vagy marad a nèv, Quatar Airways Camp Nou

Nagybarcelona

A nyáron felbontott szerződèsű, volt játèkosunk Matheus Fernandez friss Libertadores kupa győztesnek mondhatja magát. Játèk nèlkül…
Az új Douglas 🙂

Nagybarcelona

Cavani nálunk szeretnè folytatni, de csak nyáron jár le a szerződèse, így tèlen nehèz lesz megszerezni. Állítólag a vezetősèg 2 támadót szeretne igazolni, a Cavani, Arthur Cabral, Martial, Ferran Torres nègyesből. Reverter szerint tèlen ès nyáron is lesznek erősítèsek, de ahhoz, h. valaki jöjjön, távoznia kell játèkosoknak. Szóval Destet ajánlhatjuk Ferran üzletbe, a MU-nak állítólag Coutinhot ajánlgatjuk. (Ismerős? “Van márka eladó”- Üvegtigris 🙂 )

Robi71

Reverter után…
Xavi: “A januári erősítéseken dolgozunk. Nyilvánvaló, hogy egy labdarúgó érkezéséhez először távoznia kell valakinek. Jelenleg ez a valóság.”
…magyarul nem igazolunk senkit télen. 🙂

Nagybarcelona

Xavitól azt kèrdeztèk, ha Dembele nem hosszabbít, fog e játszani. A válasz az volt, hogy nem fogja a lelátóra küldeni…
Legalább megdolgozik a pènzèèrt, ha meg lesèrül, úgy is a lelátón lesz. 🙂

Zöldbéla

Megsérül, és a lelátón lesz! XD

Árpi

És ez milyen jó lesz a csapatnak…és hogy ez még vicces is…👏

Nagybarcelona

Kíváncsi leszek a mai kezdőre. Elvileg Dest ès Dembelè is felèpült. Dembele a szerződèse miatt maradhat ki, Destre meg állítólag nem számít Xavi. Elvileg most felállhatna egy erős kezdő. Az enyèm
Stegen
Dest-Araujo-Pique-Alba
Busquets
De Jong-Gavi
Demir-Depay-Dembele
kellenènek a pontok. A kezdő viszont szerintem a múlt hètvègi lesz 343-ban.

Dr Mouse

……már eltelt 6 nap és megint nincs újabb cikk a blogon…..

Robi71

🙂

145
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x