Dr. Ricard Pruna visszatér Barcelonába

Xavi kívánsága teljesült

Dr. Ricard Pruna visszatér Barcelonába

Xavi és a Barcelona szerdán jó híreket kapott: a Sharjah FC megerősítette, hogy sikerült megállapodni Dr. Ricard Pruma visszatéréséről a Camp Nou-ba.

A klub egy rövid közleményben erősítette meg a frissítést a Twitteren:

“A két klubot összekötő kapcsolat keretein belül

“A Sharjah Football Company egyetért a spanyol Barcelona klub kérésével és teljesíti a megegyezést Dr. “Ricardo Pruna” visszatérésével korábbi klubjához, feltéve, hogy hamarosan bejelentik a csapat új orvosának személyét.”.

Xavi már kristálytisztán kijelentette, hogy szeretné, ha Pruna visszatérne a Barcelonához, miután látta, hogy a klub az elmúlt hónapokban kulcsjátékosok sérüléseivel küzdött.

“Megbízható, hűséges és lojális emberekkel akarom körülvenni magam. Ricard Pruna érkezése alapvető fontosságú számomra” – mondta.

“Ő a legjobb orvos, akit a Barça valaha is foglalkoztatott, és úgy tűnik, hogy közel áll a visszatéréshez. Prunának soha nem lett volna szabad elhagynia a klubot”.

A Barcelona jelenleg Pedri, Ansu Fati, Martin Braithwaite, Sergi Roberto és Jordi Alba nélkül áll sérülés miatt, míg Sergio Aguero várhatóan ma jelenti be visszavonulását szívproblémák miatt.

 

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
97 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Robi71

A focista ügynökök összesen 452 milliót kerestek ebben az évben.

Spacedyevest

Van aki kicsengeti.

Robi71

Ha a dr. vissztérésével elkerülnek a tartós komoly sérülések, akkor az többet érne bármilyen téli igazolásnál.

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2021-12-16-fifa-preparing-new-rule-that-greatly-limits-the-powers-of-football-agents/
A FIFA meghatározza az új szabálya alapján, mennyit kaphat egy ügynök. A játèkos árának 3%-a, 6%, ha a klub helyett is tárgyal (eddig 20% körül volt). Raiolának el kell adnia az összes játèkosát a szabály èletbe lèpèse előtt. 🙂

Nagybarcelona

https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/signings/jjavier-tebas-sees-impossible-arrival-haaland-barcelona_275963_102.html Tebas lehetetlennek látja a CVC nèlkül Haaland leigazolását, aki “csak” 75 millióba fog nyáron kerülni. Tegnap leírtam Laportáról ès a La Liga beperlèsèről a nyers vèlemènyem. Ez nagy valószínűsèggel azt jelenti, hogy nyáron sem enged a Liga 1 az 1-ben igazolni, ha Laporta nem szerez bevètelt. BL indulás nèlkül mèg nagyobb bevètelkiesèst eredmènyez. Kezditek már èrteni Laporta mekkora káoszt generált?

Bivi76

Azt nem értem, Te miért kapod mindig a mínuszokat. Hozzászólsz a témákhoz, meglátásaid vannak, kifejted terjedelmesen, és aki egy épkézláb mondatot nem tud írni a blogon, az meg bemínuszol Téged. Hihetetlen milyen emberkék vannak itt. Barcelona drukkerságuk kimerül abban, hogy Guardiola, Xavi, Busquets . De ha azt írnád hogy volt a Barcelonának magyar kapusa, lehülyéznének. Ez egy nagyon jó oldal, minden tiszteletem a szerkesztőké, óriási munkát fektetnek a blog működésébe, de nagyon sok érthetetlen, divatbarcás van az oldalon, és kurva nehéz elviselni, hogy ők osztják az észt, és mindenkinél okosabbak. Közben a Barcelona történelméről 3 mondatot nem tudnának írni. Én nem vagyok itt népszerű szurkoló, (finoman fogalmaztam 😁), de az írásaidat szívesen olvasom, mert nem 3 sort írsz. Persze hogy vannak véleménykülönbségek, de nem vagy “Okostojás”, kioktató stílusú. Hajrá Barcelona!

Robi71

Te mondod? Te vagy az aki minuszolod az összes hozzászólásomat legyen az bármi…egy idézet, egy link, bármi! Te vagy a Mínusz bajnok! :)))

Bivi76

Soha nem tettem senkire mínusz vagy plusz jelet. Én meg úgy gondolom hogy Te vagy az, aki minden hozzászólásomba beleköt. Neked semmi nem felel meg, csak a saját véleményedet tartod igaznak,helytállónak. Ha abból állna egy írásom hogy Guardiola egy zseni (soha nem fogok ilyet írni, mert kurvára nem bírom azt a pasit), leírnám 100-szor, Te abba is belekötnél,csak azért mert én írtam. Figyelj Robi, engem kurvára nem érdekel hogy 2008 óta mekkora Barcás vagy, de olyan hülyeségeket ne írj amiket nemegyszer megemlítettél,hogy a Barcelona történelmében egy lapon említetted azt az embert Kubalával, Cruyffal, Messivel. Robi!Ezt Te sem gondolhatod komolyan. Elmondom Neked, Guardiola soha nem volt klasszis focista, nincs benne a klub történelmének 100 legjobb focistájában. Én 92 óta vagyok Barca drukker, rengeteg játékost láttam, még azóta sincs benne. Te tudod mekkora kaliberek játszottak ebben a klubban, 2008 előtt? Szerinted egy Maradona nem volt akkora játékos mint a Pöcsköszörű? Többet tett 2 év alatt, mint az egykori 4-es sokkal több éven keresztül, miután ledobbantott a Bresciába, majd a Rómába. Vagy egy Rivaldo, Ronaldo, Rafa Marquez, Dani Alves,… millió játékos, sehol sem volt tudásban hozzájuk képest. Kurvára nem érdekel az sem, ha valaki rajtunk rohad már 13 éve, aztán azon kívül, hogy egy meccsen, 80%-os passzhatékonyságot produkál, minden passza 5 méterre megy csapattárshoz, vagy hátra, totál alibi. Nem tudnál összeállítani róla 3 perc videót,mert elaludnál 1 perc után. Úgyhogy próbálj meg hülyíteni másokat (vannak itt bőven vevők erre, a nagytudásúak), engem hagyj ebből ki. Értelmes témákra vevő vagyok, normális hangnemben diskurzust folytatni (játékosvásárlás, csapat újjáépítés) Veled.

Robi71

Abszolút komolyan gondolom. Guardiola mint játékos 6 évig pallérozódott a La Massia-n és 11 évig volt a felnőttcsapat szolgálatában (263 meccs, és 47 meccs a válogatottban)…éveken keresztül a csapat csk-ja annak a Cruyff-nek a keze alatt, aki többek között én is a leghaladóbb gondolkodású futballjelenségnek tartok. Ha Cruyff a futball istene…akkor Pep a pápája. Cruyff már játékos korában hatalmas edzői karriert jósolt….és ebben is igaza volt….még jobb edző lett, mint játékos. Hogy csak a 4 évről beszéljünk amit a felnőttcsapatnál töltött, a legsikeresebb 4 év volt a klub történelmében (3 bajnoki cím, 2 BL, 2 európai szuperkupa, 2 klub VB, 2 királykupa, 3 spanyol szuperkupa, Messi 4 (négy) Aranylabda!!!
Abszolút ott a helye a klub legnagyobb legendái között: Kubala, Cruyff, Guardiola, Messi…es őket követve még sokan mások.

Bivi76

Nem értek egyet Veled, de nem fogok soha véget nem érő vitába belemenni. Én tudom kik veszik be ezt a butaságot, gratulálok nekik.Felmértem már néhány év alatt, kik azok, akiknek tetszenek az írásaid. Azok nem bírják a búrámat 😁 Mondjuk én sem az övükét. 😁

Robi71

Nem kell ide Tebas, te is tudod, hogy a CVC szerződés megkötésével sem lehetne Haaland szintű igazolást kivitelezni. Miért kell borzolnod Bivi amúgy is zaklatott elmeállapotát…ő az egyetlen, aki rezonál az ilyen bejegyzésedre.
Több dolog miatt sem:
-a szerződésből befolyó összeg jelentős részét infrastrukturális beruházásokra lehet költeni
-elfelejted a 4/1-es szabályt
-elfelejted, hogy Haaland kivásárlási ára “csupán” 75+15 millió….fizetési igénye évi bruttó 100 millió. Nem véletlen a fix kivásárlási ár…több klub is ki tudja vásárolni és …így ő fogja megválogatni a jövendőbeli klubját….megfelelő sportszakmai (BL) és fizetési igényei szerint
-hogyan szabadítunk fel 100+ milliót az amúgy is elszállt fizetési keretünkből?

De játszunk el a gondolattal, hogy mégis:
-leigazolásával ellőnénk minden puskaporunkat, senki más nem tudnánk hozni. Aki azt mondja, hogy ennek a csapatnak csak egy Haaland hiányzik, az nem sokat ért a focihoz
-ilyen körülmények között miért éppen minket választana….egy 3 öregből, 6-7 suttyóból (legyen az tehetséges) és tucatnyi enyhén szólva korlátolt képességű játékosok halmazába?

Te egy értelmes srác vagy, de teljesen elvakít ez a reménytelen Real (Mbappé) rivalizálás.Jelenleg nagyon messze vagyunk ettől….előbb a jelenlegi Real szintjére kellene jutni. Nekünk csapatot kell építeni előbb és ha ez sikeres, akkor talán 2-3 év múlva nézni a piacon egy Haaland-ot.
Tebas úgy beszél erről a lehetetlen küldetésről, hogy…ha valakinek érdeke egy erős Barca és az ebből következő magas szintű Barca-Real rivalizálás, akkor ő igen.

Nagybarcelona

Igen, ez Tebas èrdeke. Nem csak magáèrt kötik a CVC-t. Ez egy befektető alap, ès nem hitel. Ezèrt nem fogadják el a Project Promote-t, ami inkább egy kedvezmènyes hitel, bankoktól. A CVC a közvetítèsi díjakat is emelni akarja, ès ez mindenki èrdeke, ezèrt ezt választotta Tebas. Ha 20%-al növekszik, akkor már mindenki jól járt, mert többet kap a CVC, ès a kluboknak is megèri. 37 klub beleegyezett valamièrt. Mivel ez nem hitel, azonnali bevètelforrás, ès megfelelünk az FFP-nek Tebas szerint, amiből 70 millió igazolásokra mehet, 200 az Espai Barca projectbe. A meglèvő 75 millióval szèpen meg lehetne erősíteni kb 150 millióból a keretet, nem beszèlve 1-2 keresett játèkosunk eladásáról. Bartóèk ès Tusquets a BC felènek eladása mellett döntött, innen èn nem tudom megbecsülni, hogy melyik előnyösebb, de szüksèg van a pènzre, mert nagyobb lesz a kiesès, mint bármelyik üzlet megkötèse, ha nem indulunk a BL-ben. Tebas egyèrtelmű, hogy utálja Perezt, de egy Reál szurkolóról beszèlünk. Hogy lehet nekünk 97 milliós bèrkeretünk, ami 120 milliós költsègvetèst, a Realnak 700, ami 1 milliárdos bevètelt vetít előre. Laportáèk valami nagyon nagy hibát vètettek, ès pincsikutya módjára követi Perezt, akik röhögnek rajtunk a tabella èlèről. Szerintem a CVC nem megkötèse inkább a szuperligának szól, hiszen kötelezi a rèsztvevôket, hogy milyen sorozatokban vehetnek rèszt. Valamit tenni kell, ès ez nem az, hogy felveszünk 1,5 milliárdos hitelt a stadionra,ami duplája az előzetes számoknak. A szurkolókat kell kiszolgálni, akik egyre türelmetlenebbek, ahogy írtam, nem hiányzik Laporta ellen egy bizalmatlansági indítvány.

Nagybarcelona

Tebas, mint egy durcás gyereket, úgy próbálja terelni a Barcát a CVC megkötèse felè, mert mindenkinek egy erős Barca az èrdeke, a CVC-nek is, mert a bevètele %alapú, a Reálon pedig nem tud fogást találni. Azt viszont senki nem tudja, mi lesz a szerződèsben állás alatti 50 èv alatt, lehet óriási nyeresèg a CVC-nek, de az is lehet, hogy mi is közelebb jutunk a PL bevèteleihez, amit Tebasèk önerőböl nem tudnak elèrni, ebből volt vita Guardiola ès Tebas között. Ahogy írtam, mindenkinek az az èrdeke, hogy a spanyol csapatok, ès köztük az egyik legnagyobb, a Barca règi fènyèbwn csillogjon, ehhez kell a pènz, ès a vonzó nevek.

Nagybarcelona

Ehhez kell a Ligának Mbappè ès Haaland külön csapatba. Persze, hogy ezèrt nyilatkozza Tebas, hogy a Barca nem tudja leigazolni…, bezzeg a CVC-vel. Tebas a Liga zászlóshajóját, Messit már elvesztette, valahogy nèzettsèget kell szerezni, mert így a CVC üzlet is bukó lehet, hiszen növelni akarják a bevèteleket, nem èrdektwlen, egy csapatos bajnoksággá silányítani azt.

Robi71

Azért a véleményedre kíváncsi vagyok a Haaland ügyben. Kell ő nekünk minden áron?

Nagybarcelona

Nem. Èn a marketing èrtèkèt is számba vettem. Valószínűleg itt nem fog úgy teljesíteni, NO-ban egy André Silva is 20 gól fölött lő, pedig mindenhol megbukott. Haaland viszont sokkal többet èr, mint a hasonló árú (60-70) Ferran Torres. A fizetès viszont nem tudom mekkora különbsèg, Haaland sem hiszem, hogy 30 milliót kèrne. Kell viszont egy minősègi csatár, nálam fizikai állapotra, sebessègre, magasságra stb. Kitűnik jelenleg. Viszont ár/èrtèk/marketing szempontjából megèri

Robi71

Hajlandó nem Messi, ő az új CR
egy befejező terminátor, ha nincs mögötte egy hatékony olajozott gépezet nem tud érvényesülni. Előbb ezt kellene felépíteni. Kezdetben megszabadulni a haszontalan feleslegtől (ezzel bérkeretet felszabadítani) és pótolni a 3 “öreget “. Reálisan erre 2-3 évet lennénk kénytelenek szánni. Nyilván így le kellene mondani Haaland-ról. Majd lesz másik addig.

Árpi

Hát Messi parizsi kalandját látva én ebben azért nem lennék annyira biztos😉 tudom még össze kell szokniuk 😆
Amúgy szerintem nem lenne mellélövés Haaland már akár most de ugye ez nem fog menni (pénz, távozni nem akarók stb) szóval úgy nézz ki nem engedhetjük meg magunknak 🙁

Robi71

Szerintem nem csak csapatot kellene építeni Haaland mögé, de játékrendszert is módosítani a kedvéért. Nem emlékszem, hogy mikor volt ilyen típusú centerünk utoljára…talán Kluiverr.

Robi71

Arra értettem, hogy Messi helyzetbe is tudja hozni magát, nem csak befejezni.

Árpi

Oks ! Értelek

Nagybarcelona

Köszönöm az írásos, már írtam, sok mindenben egyetèrtünk, csak próbálj meg finomabban fogalmazni, ès talán kevesebbet szidni a játèkosainkat. “Most ez van” 🙂

Barca79

Tebasnak vmiert nagyon fontos a CVC deal (sajat zsebre is megy vmi?), furcsa hogy te vakon minden szavat iszod ennek a real madrid szurkolonak. Pedig latvanyosan mindent megtesz azert keresztbe tegyen a Barcelonanak ahol tud. Egyebkent vhol olvastam Laporta targyal, modosit es igy mar ala fogjak irni. Elmeletileg kedvezobb, de meg igy is tul sok evre szol a kontrakt, nem biztos igy jarunk a legjobban. Angol csapatok mar evek ota jol profitalnak a tv jogokbol. Lenyeg szerintem megnyugodhatsz ala lesz irva, nem lesz nagyon mas valasztas.

Robi71

ezt neked is…
Tebas úgy beszél erről a lehetetlen küldetésről, hogy…ha valakinek érdeke egy erős Barca és az ebből következő magas szintű Barca-Real rivalizálás, akkor ő igen.”

Nagybarcelona

Ebben egyetèrtünk. De ahogy írtam, a szidott Bartóèk a semmiböl lètrehozták a Barca Corporate-t, ami elvileg 500 milliót èrt a nyáron, Tusquets èk előkèszítettèk a felènek az eladását. Ha Bartóèknak nem, Tusquetsnek csak elhiszem. Ennek eladása lett volna a legkisebb rossz. Most már kèső, Messi nèlkül, a Bajnokság 8. csapatának mekkora a marketingèrtèke? Pènzt kell szerezni, ès új csapatot èpítebi, ezt Laporta is tudja, mert szorul a hurok, ès eleshet a 1,5 milliárdos “èpítkezèstől”. 🙂

Robi71

Neked akartam küldeni, nem Bivi-nak…”Nem kell ide Tebas, te is tudod, hogy….”

Lee

Nem, nem értem. Nem értem, mert a CVC nem a Jézus Szíve segélyegylet, hanem befektető. Ez azt jelenti, hogy pénzt fektet be, azért, hogy a pénze megfialjon. Aztán kiveszi a befektetett tőkét profittal együtt és egy ködös hajnalon elvitorlázik.
Laporta, Perez és a többi kimaradó tudják ezt.
És mi jut azoknak, akik a pénzt felveszik. Először is lemondanak a legbiztosabb bevételüknek -a közvetítési jogokért járó pénz- egy részéről. Meddig is, talán 50 évig.  Lehet számolni: Mit kapnak és miről mondanak le cserében. De ez csak a kezdet, mert az ilyen jótékonykodók sosem érik be ennyivel, idővel mindig emelik a tétet.  Tebas, a mi jótevőnk szívesen szívesen süketel, mert addig sem tűnik fel senkinek, hogy az elnöksége idején a spanyol klubokból minden klasszis elhúzott.

Bivi76

Én meg nem csíptem, mert egy gyenge spanyol játékos volt. Rajta ment el egy spanyol kupadöntő a Valencia stadionjában a Real Madrid ellen, mikor a futóbolobd Bale eldöntötte a kupa sorsát. Egyébként nemcsak Bartra van szóban, hanem Alexis Sanchez is. Nevetséges! Komolyan mondom, érthetetlen milyen nevek merülnek fel. Úgy látszik az edző nincs a helyzet magaslatán. De mit is várhatnánk tőle, végülis nem okoz meglepetést.

Árpi

Na jó🤣 mond már meg hogy neked mi a bajod a spanyolokkal? Bántottak? Az asszony az volt és lelépett? Vagy mi? Hogy tudsz így egy spanyol csapatnak szurkolni? Mi a francot keresel te itt? ( csak hogy felvegyem a stílusod 🤣)

Bivi76

Mondj nekem top kategóriás spanyol játékost légyszíves! De nekem ne Saul Niguez, Koke, Inigo Martinez, Laporte (Lenglet 2)féle balfékeket említs!

Bivi76

Hol vannak a top kategóriás spanyolok? Azóta gondolkodsz? 😁

Mindegy

gyenge spanyol? ne legyél már komolytalan! Ez a spanyol gyűlöleted egy vicc!!! Meg az is ahogy Xaviról beszélsz…megkérdezhetem hogy te miben vagy jó? mivel keresed a kenyered ha már ilyen nagy az arcod?

Bivi76

Miért baszd meg? Bartra Barca szintű játékos? Én meg azt nem értem, hogy ebben a klubban világsztárok játszottak korábban, most meg a fél blog boldogságban úszik egy esetleges Bartra szerződtetéstől. Ti itt sokan hihetetlenek vagytok. Szuper csapatot szeretnétek, aztán örültök az amatőr középszereknek .

Bivi76

Hogy beszéltem Xaviról? Idézz légyszíves! Köszi előre is!

Árpi

“Úgy látszik az edző nincs a helyzet magaslatán. De mit is várhatnánk tőle, végülis nem okoz meglepetést.”
szerintem erre gondolt 🤣 itt van az orrod előtt😉
Szedd már össze magad😂

Bivi76

Ide figyelj Te Barom! Ezzel szidtam Xavit ? Milyen kivetnivalót tartalmaz ez a bejegyzés? Meg amúgy ha szidnám is, megvan tiltva? Nem lehet bírálni egy csapat edzőjét? Ki vagy Te, hogy vádaskodsz, aztán nem tudod bizonyítani? Szedd már össze magad!

Bivi76

Úgy látszik, az edző nincs a helyzet magaslatán! Ez jelenti számodra hogy szidtam Xavit? Öregem, Nálad tuti rumli van a séróban! Szedd össze magad, és ha megtetted, jelentsd nekem!

Árpi

Neked jelentsem? Katonásdit játszunk? “De mit is várhatnánk tőle, végülis nem okoz meglepetést.”
Ezt a részt miért hagyta ki tábornok úr? ( remélem ettől nagyobb rangot nem képzeltél magadnak 🤣🤣🤣)

Bivi76

Várom hogyan beszéltem Xaviról. Nem tudsz idézni? Akkor miért vádaskodsz?

Robi71

Miért? Ő is csak egy hülye spanyol, nem?

Bivi76

Ki szólt hozzád Idióta?

Bivi76

Ő a Barcelona jelenlegi edzője, akit bármikor lehet bírálni! Nála milliószor nagyobb játékosok is kaptak már itt az oldalon negatív kritikát!

BarcaForLife

Teged nagyon leutnelek amugy

Mindegy

nyisd ki szemed….

Eminusz

Kis off: A RB Leipzig minel hamarabb meg akar szabadulni Ilaix Moribatol! Foleg magatartasbeli problemak allnak a hatterben…
A Barca keves jo donteseinek egyike volt tuladni rajta nyaron! 🙂

Mindegy

ez a magatartásbeli dolog honnan van? nem olvastam ilyesmit…én ezt láttam:
https://www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20211216/1001726634/red-bull-leipzig-plantea-ceder-ilaix-moriba.html

Eminusz

Ez mit ir? Nem tudok spanyolul…

Mindegy

Chrome fordít (tudom nem a legjobb de azért annyira nem gáz) a lényeg a kevés játéklehetőség… ez most több játékost is érint de az új edzőtől függ sokminden…de hol olvastad ezeket a magatartásbeli problémákat?

Mindegy

na ? akkor merre olvastál ilyesmiről? vagy csak bekamuztál valamit?

Robi71

Én azt olvastam, hogy nem képesség játéklehetőseget és megbánta, hogy távozott. Visszajönne…

Robi71

Luuk de Jong – Alexis Sanchez cseréről lehet olvasni. Hogy nekünk miért kellene Sanchez még értem de az Inter mit kezdene Luuk-al egy talány.

Bivi76

Te! Ha én kritizálnám Alexis Sanchez esetleges érkezését, egyetértenél velem? Leírnád hogy Bivi, igazad van, ugyanez a véleményem?

Robi71

Én nem gondolom, hogy Sanchez a csapat segítségére lenne. Szerinted az Inter mit kezdene Luuk-al? Ez kb olyan csere lenne, mint az Arthur-Pjanic a Juve-val….mindkét klub adott a sz@rnak egy pofont ezzel. Ja még sem, mi legalább kaptunk 12 milliót. 🙂

Bivi76

Csoda történt! Tudsz normális hangnemben írni nekem? Fejlődsz. Szerintem ha leszállnál az magas lóról, tudnánk mi normális diskurzust folytatni, elemezgetni, elmélkedni.

Robi71

hogy mi nem tudunk normális diskurzust folytatni…nem rajtam múlik.
hogy mi tudnánk normális diskurzust folytatni, elemezgetni, elmélkedni….kétlem. Gyökeresen eltér a futball megítélésünk.

Bivi76

Igen, abban igazad van, hogy gyökeresen eltér a futball megítélésünk. Én a zseniket szeretem, Te az intelligens középszerű, vagy a “jó kis focista” kategóriájú játékosokat. Pedig Te anno azért szimpatizáltál (direkt ezt az “enyhébb” szót írom) a Real Madriddal, mert minden évben vettek anno egy klasszist. Figo, Zidane, Ronaldo, Owen (mindig az aktuális Aranylabdások). Ha bírtad akkoriban ezt a csapatot, gondolom közrejátszottak ezek a szerződtetések. Akkor nem értem, hogy mostani kedvenc csapatodnak, az FC Barcelonának miért nem szeretnél világklasszis Igazolásokat. Miért elégedsz meg Busquetssel, miért bírtad Rakiticset, miért voltál boldog Pjanics idejövetelekor, sorolhatnám. Ezek soha nem voltak sztárok, zsenik, klasszisok, nem tudom hogy nevezzem. Nem tartoztak, tartoznak ebbe a kategóriába. A fociban nagyon fontos számomra a látvány. Nem szeretem a sablonos, egysíkú játékot. Nekem fontos hogy egy egy trükknél felhördül 98000 néző a Nou Campban. Kirázott a hideg anno mikor meghallottam hogy Rooonaldinhooo! Hihetetlen volt. Most meg meglátom a játékoskijáróban a csk-t, aztán felrobbanok az idegtől hogy eddig süllyedtünk, hogy ez a játékos, ilyen tudással (nem tudással) eddig vitte. Ezért vagyunk itt, ahol most vagyunk. Meg természetesen Bartomeunak. És engedtessék már meg nekem mint szurkolónak hogy kritizáljam az edzőt(bárki is az) ha nem látom jónak az irányt!

Robi71

Röviden és érthetően fogalmazok…igaz, mindenki más érteni fogja, csak te nem.
Ha már az akkori Real-t emlegeted.valóban fantasztikus játékosok alkották…de a felsorolásodból egy feltűnően (és nem véletlenül nálad) hiányzik….az Makelele. Ha az általad felsoroltak közül egyik hiányzott nem történt nagy változás, alig volt észrevehető…de ha Makelele hiányzott úgy omlott össze az egész csapatjáték (figyelsz…csapatjáték) mint egy kártyavár.
Ha látod ezért szoktam az mondani, hogy a futballtudásod egyenlő a 10 éves unokaöcsémével…és ezzel nem akarom megsérteni az….unokaöcsémet.

Robi71

Ha jövőre visszavonultatjuk a 3 “öreget” és eladjuk az eladható játékosokat (Stegen, de Jong, Pedri) azért hogy le tudjuk igazolni Haaland-t….a csapat ugyan olyan sz@r lesz mint most és Erling már télen menni fog akarni.
Előbb csapatot kell építeni Bivi…és ehhez előbb 4-5 “intelligens középszerű” játékos kell….majd utána Haaland.
Az kedvenc Barca sem csak Ronaldinho-tól volt jó….hanem a 4-5 “intelligens középszerű” játékos magtól….amihez aztán Ronaldinho hozzátette az a plusz ami kellett. Ez a Barca R10-el sem menne sokra.
Bivi…ezt így leegyszerűsítve a 10 éves unokaöcsém megértette. Remélem te is..

Nagybarcelona

Csak jelenleg a sztárolt Pedrinek/De Jongnak annyi az ára, mint Haalandnak, èvi 2 gólèrt ès 4 gólpasszèrt. Kritikát kapok, pedig csak ellenvèlemènyeket írok. Nem azt írom, hogy adjuk el őket de minden lehetősèget mèrlegelni kell, mert ami most van, az nem jó, ès a klub a játèkosok előtt van.

Bivi76

Te! Nekem ne okoskodj, hogy az én kedvemért leegyszerűsíted. Azoknak írd ezt, akik Idejönnek az oldalra fényévente egyszer, beböfögnek kettőt, elküldenek Téged meg engem a francba, aztán azt sem tudják mikor alapították a Barcelonát. Ne nézz hülyének, mert több eszem, magasabb iskolai végzettségem van, mint az itt lévők többségének! Köszönöm előre is! Le a magas lóról velem szemben! Ha megkérdőjelezed a Barca iránti szeretetemet, akkor Te egy nagyon buta ember vagy. Az hogy néhánt játékost kurvára nem szeretek, az az én dolgom. Te sem arról vagy híres hogy símogatod egész nap Coutinho, Dembelé kis lelkét. Úgyhogy ne legyen kettős mérce. Én nyílt lapokkal játszom, nem sunyi kis “beállok a sorba” kis nyalóka vagyok, mint itt a blogon jópár magát Barca Szurkolónak mondó ember. Komolytalan kis hülye trollok, akik azt sem tudják mi az FC Barcelona! Csak annyit tudnak hogy Messi, meg Guardiola. Visszakérdezek. Plattkó, Samitier?

Árpi

Önfényezésből meg nagyarcból írjál be magadnak egy 5-öst a többi sajna bukás 🤣

Bivi76

Megkérlek hogy nekem ne írj! Inkább baszd meg a jó k….. Te rakás híg húgylé! Amatőr nullszériás faszkalap!

Bivi76

Amúgy a tudást lehet fényezni. Ha én is ugyanolyan kis ruppótlan szürke eminenciás hülyegyerek lennék mint Te vagy, akkor megragadnék az amatőr senkiházi szinten, aki csak kötözködni tud. Tudatlan majom vagy, beszélgess a hozzád hasonló értelmi szinten levő emberekkel! Na viszlát!

Bivi76

Ja meg mégegy! Én legalább a tudásomat fényezem. Mivel neked az nincs, marad a broki fényezés. Jó huzigálást Te kis Ratyi Rambo! Szerencsétlen kis hülyegyerek!

Árpi

Hát talán egy pszichológushoz beugorhatnál ha van időd🤣 ártani tuti nem ártana😉

Bivi76

Jól van Rambo (Zámbó) Árpi!

Árpi

🤤 ez mekkora poén tesa😉 utoljara kb 40 éve halottam hasonlót még totyogós koromban 🤣

Bivi76

Na jó, fejezzük be! A Csapat a fontos, nem a mi kis “háborúnk”. 👍

Árpi

👍
Ez eddig is így volt 😉
Ha megadod a tiszteletet spanyol focistáinknak is, nem is hallasz felőlem 😉

Bivi76

Én mindenki írását szívesen olvasom, a Tiédet is. 👍, Úgyhogy ha tudunk normálisan eszmét cserélni, szívesen hallok Felőled! De azt azért sokan beismerhetnék, hogy az én blogbejegyzéseimre hirtelen ugranak.

Nagybarcelona

A vègèvel egyetèrtek.

Bivi76

Ne érts nekem még egy szavammal sem egyet megkérlek (vagy legalábbis ne írd ki), mert Téged is megutál a blog. 😁

Robi71

Bivi, téged nem utál senki!…ne légy paranoiás (is) 🙂

Bivi76

Milyen “is”? Ne kötözködj Robi! 😁

Nagybarcelona

Eldőlni látszik a januári 2 igazolás. “Biztos” források állítják, hogy Cavani kèrte a szerződèse felbontását. 1,5 èvre jönne, összesen 10 milliós fizetèsèrt (3,5+1, 4,5+1). Ferren Torres ügylet 90%-ban kèsz. 50 millió +5 millió változó lesz az ára Euróban. Kèrdès miből ès mikor fizetünk, hiszen januárban èrkeznènek.

Robi71

Honnan lesz 50 milliók (gyanítom nem azonnal kell fizetni, ahogy több játékosunk sincs még mindig kifizetve…lásd Cou)?
…és hogy áll jelenleg a fizetési keretünk a megengedetthez képest? hogy fogjuk őket beilleszteni?

Zoli1975

Linares Deportivo – Barça a Copa del Reyben.
comment image
A továbbjutás egy meccsen dől el, amit Andalúziában rendeznek majd január 5-én.

Last edited 1 hónapja by Zoli1975
Nagybarcelona

Írtam anno a superligáról, hogy ez egy blöff. Most az UEFA bejelentette, hogy 7000 milliós támogatást fognak kapni a klubok. (9000 milliós a vírus miatt a kiesès)Megkezdődhet a harc a koncèrt. 🙂 Mi gondololom majd a La Liga után azuefat is bepereljük. 🙂

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2021-12-17-xavi-gives-perfect-reply-when-asked-about-barcas-chances-of-signing-haaland/ Xavit kèrdeztèk Tebas Haaland nyilatkozatáról. Xavi szerint Tebas legfőbb èrdeke, hogy Haaland a La Ligában játszon. Reggel ezekről írtam.
Xavi szemèlyesen beszèlt Dembelèvel, aki maradni akar, de az ügynöke nem így látja. Nem most volt a határidő? Szerintem Ferran jobb szèlre jönne…

Robi71

“Xavi személyesen beszélt Dembelèvel, aki maradni akar, de az ügynöke nem így látja”…hiszem, ha kirúgja az ügynökét és hosszabbít. 🙂

Nagybarcelona

Januárban valószínűleg felbontják Demir szerződèsèt, a Dortmund vagy a Leverkusen viheti. Èn ezt nem èrtem…

Árpi

Azt hiszem fizetni kellene talán 10 misit ha még egy meccset játszik.Kötelező vétel, de ugye üres a kassza! Lehet majd megbánjuk idővel de kb most nincs mit tenni🙁

Nagybarcelona

Állítólag 22 meccs egy fèlidőnyi játèkkal. Több helyen ezt írták Ez messze lenne, nem èrtem mièrt nem játszik, tèlen állítólag jön erősítès. Ki sem próbáltuk igazán.

Nagybarcelona

2 dolgot lenne jó tudni.
1. Elvileg nyáron 1 az egyben kellene tudni igazolni, mert 400 milliós a bèrkeret, (mèg csökkenteni akarják) ès 700+ milliós bevètelt várnak. (Idèn mèg volt BL bevètel)
2. Messi ès Griezmann fizetèse által 90 millió szabadult fel (1a 2 szabály vonatkozik), ezèrt már tèlen is 45 milliós bèrt lehet beilleszteni?
Ha mind2-re igen a válasz, akkor sokan jöhetnènek már tèlen, kölcsön, kötelező vagy opciós vásárlással. Akkor nyáron mièrt nem igazoltak? 75 millió jött bevètelkènt nyáron. Ezt azèrt hozom fel mindig, mert ennyit az FFP szerint el lehet költeni +100 milliót. Ez akár hitelből is megvalósulhat, ha vègre a La Liga 1 az egyben hagy igazolni. Ekkor mèg CVC-re sincs szüksèg. (500 milliós hitelt vettünk fel). Szóval “van pènz” igazolni, csak a La Liga szabályainak kellene vègre megfelelni.

Nagybarcelona

Èrthetőbben: UEFA szabálya alapján egy szezon alatt -100 milliós lehet az átigazolási különbözet. Azaz nyáron nálunk ez 175 millió, amit játèkosokra lehet költeni (akár hitelből, úgy is van elèg, nem oszt, nem szoroz), ehhez jön hozzá az egyèb eladás, ami sokszor pár tíz millió, de ha a komolyabb neveket nèzzük a kezdőből, Stegen 50, De Jong 90, Dest 30, Pedri 80 millióban. Azt hiszem, ebből már lehetne csapatot èpíteni, mèg akkor is, ha nem adunk el egyet sem a megnevezett játèkosokból, csak a fölösleget. Ezèrt az az elsődleges, hogy a La Liga szabályainak megfeleljünk. Ezèrt merült fel bennem ez a 2 kèrdès. Mert 1,5 milliárd hitelt biztosan felveszünk a stadionra. Mi az a 100 millió játèkosokra, mikor egy èv alatt 150-200 milliót bukhatunk BL nèlkül. Ez mind CVC nèlkül. Fizetèsben persze jó lenne Umtititől, Coutinhotol, Robertotol ès Dembelètől szabadulni, akik fizetèse kb. nettó 50 millió, ez 5-8 komoly játèkos fizetèse. 2 szerződèse lejár, Coutinho ingyen is, csak menjen, Umtiti szerződèsbontásán pedig elgondolkodnèk, mert az sem a bèrkeretet terheli.

Robi71

Stegen 50, De Jong 90, Dest 30, Pedri 80 millió…ezek irányárak,
Ha őket is eladjuk és az öregek is visszavonulnak, akkor kezdhetjük a csapatépítést a nulláról.
Umtiti (2023), Coutinho (2023), Roberto ès Dembelè távoznak? ….hm.

Nagybarcelona

Jelen felállás szerint távoznak. Nem vagyunk kènyszerben eladni, irányárnak elèg komoly. Mindegyikre több ajánlat èrkezett. Legyek negatív, de kisebb túlzással tudnánk ingyen a helyükre játèkost.
Simons, Onana, Zakaria, Mazraoui. Ingyen! Statisztika alapján mind hozzá ezt. A valóságban ki tudja? Az sem jó, ami most van. Úgy is Xavi dönt.

Kritizator

Onana – – – > inter

Nagybarcelona

Ez csak azon múlik, mi mit akarunk Stegennel. Ha nem maradna, minket választana, ahogy nyilatkozta. Amúgy megy az Inter kezdőjèbe Handanovic helyère. Januárig van időnk, onnantól aláírhat. Donnaruma után szerintem Onanát is elszalasztjuk, kèrdès, jó döntès e.

Robi71

Stegen erőssége a lábjátéka…ő a 11. mezőnyjátékos (Guardiola filozófiája). Gyanítom ha megy, akkor az a Bayern lehet…Neuer pótlására. De mind neki, mint Onana-nak várniuk kell…Neuer és Handanovic klublegendák és még van bennük.

Zoli1975

Abde ma ünnepli 20. születésnapját! 🙂
comment image

Robi71

“A Barcelona számára Dušan Vlahović és Federico Bernardeschi jelentik Ferran Torres alternatíváját. A katalán együttes egyikőjüket igazolná le, ha a spanyol támadó átigazolása meghiúsulna.
Az Juventusban játszó 27 éves olasz jelenlegi kontraktusa nyáron lejár, így az érkezésére reális esély van, Mateu Alemany sportigazgató pedig az elmúlt napokban már tárgyalt is vele egy esetleges transzferről.”
Van még játékos, akivel nem hoztak hírbe?…pénz nincs, de a marketinggépezet dübörög.:)
Dušan Vlahović 80-100 millió 🙂

Olympos

Megy a számokkal való dobálózás. Látta valaki is az előző kettő év részletes költségvetési számait? Tudjuk, hogy Tebas mire utalt a “trükkös” jelzővel? Látta valaki az erre az esztendőre vonatkozó részletes tervet? Annyit tudunk, hogy a KLUB költségvetése 765 millióra van tervezve. És itt van az első kérdés. Ez a bevételi és a kiadási oldalra egyaránt érvényes szám, azaz nullszaldósra van tervezve?

Ha igen, akkor ebből az A-B csapatra kb. 65% jut. Kerekítve legyen 500 millió. Ennek lehetne a 70%-a bér. Ez 350 millió. Az amortizációs érték idén kb. 110 millió. Az ide számítandó éves adósság összege (leginkább klubok felé való törlesztés) 130 millió. A két csapat napi működtetésére a teljes összegnek kb. 15%-a megy, jelen esetben 75 millió. A kiadási oldalt terhelik az ügynöki díjak. Idén ez, mivel nincsenek nagy összegű pénzmozgások, kb. 5-10 millió. A bértömeg a jelenlegi állás szerint 430 millión áll.

Összegezve: A Barca az A-B csapatra 500 millió helyett kiad 755 milliót (110+130+75+10+430). A különbözet: mínusz 255 millió. A bér amint írtam, alapesetben maximum 350 millió lehet. Ha ebből kivesszük azt az összeget, amivel ezt túl lépi a klub, máris megkapjuk, miért 95 millió körüli az az összeg, amit a LIGA megszabott. Mert az öt feltüntetett tételből az első kettő adott összeg, a csapatoknak működni kell, tehát a 3. tételből sem lehet sokat lefaragni, és az ügynöki díj (4. összeg) is annyira alacsony, hogy ott sem lehet érdemi csökkenést elérni. Marad a bértömeg lefaragása. Ebben pedig hónapok óta semmi előrelépés nincs. Ahogyan arról sem, hogy milyen plusz bevételek várhatóak (a tervhez képest). És ezután beszélhetnénk arról, hogy a Liga ebből mennyit fogad el akár a bérkeret megemelésénél (95 millió az alap), illetve igazoláshoz.

Nagybarcelona

Szerintem úgy a legkönnyebb számolni, hogy 700 milliót várnak. Inkább 650. A Marca szerint 150 millió minden más szakág (gondolom ez is csökkent, de számoljunk ezzel) 500 milliónak a 70%-a 350 millió. (Szerintem a 30 %-ba belement minden más, gondolom azèrt ez a megadott, ez 150 millió amortizációra, törlesztőre, stb, bár azèrt lett 480 milliós hiányunk, mert Laporta amortizációban “mindent” leírt nullára. A bèrkeret elvileg 400 millió alatt áll, mert a Marca 430 millió körül írt (bruttó), ès utána távozott Griezmann ès Pjanic 30+15-20 millió? Bruttóval. Ès elvileg volt 1-2 bèrcsökkentès, aminek a fele se lehet igaz, mert azt írták, Umtiti-Laporta találkozón Umtiti könnyezve kèrte, hogy maradhasson, ès lemondott a fizetèse egy rèszèről. 🙂

Nagybarcelona

Nagyon sajnálatos módon most szabadult fel 5-10(nem tiszta) millió nettó bèr Aguero visszavonulásával.

Nagybarcelona

https://www.marca.com/en/football/barcelona/2021/12/17/61bcdae122601dda2b8b45c6.html a Marca is megerősítette, hogy Cavani a Barcát választotta.

97
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x