Van még lejjebb is.

La Liga 22. forduló

Deportivo Alavés SAD vs FC Barcelona

 • Időpont: 2022. 01. 23. 21:00
 • Helyszín: Vitoria, Estadio Mendizorrotza
 • Vezeti: Jorge Figueroa Vázquez
 • VAR: José María Sánchez Martínez

Tv: Spíler2

     Ez a felvezetés picit eltér az előzőektől. A szokásos forma és információk maradnak, csupán a korábbi, az információk közé bujtatott pár szavas saját véleménnyel ellentétben most hosszabbak is lesznek.

     Az utolsó bajnoki mérkőzéstől két hét telt el. Ezen kettő hétben, pontosabban nyolc napban az idényben megszerezhető 4 fontosabb trófea közül kettőnek mondott búcsút a Barca. Előbb a spanyol szuperkupában nem sikerült túllépni az elődöntőn, majd a Copa del Rey sorozatból mint címvédő pottyant ki. A kettő közül az utóbbi a fájdalmasabb, hiszen ez azt is jelenti, hogy a következő szuperkupa négyes döntőjében csak akkor vehet részt az együttes, ha a bajnokságban az első két hely valamelyikén végez.

 • De végez-e? Matematikailag lehet, a vezetők (Laporta mint elnök, Alemany mint futballért felelős vezérigazgató, Xavi mint vezetőedző) szerint igen. A hajót sikerült a felszínen tartani, de komoly sebességre nem képes. Ennek ellenére a fenti három személynek nincs olyan nyilatkozata, amelyben ne mondanák el, hogy a Barca minden sorozatban a végső győzelemre tör. A valóság azonban az, hogy 2001-től most fordult elő először, hogy a csapat nem jutott túl a BL-csoportkörön, hogy 2010 óta mostanáig mindig érdekeltek voltunk a Copa del Rey negyeddöntőjében, hogy a bajnokság második felére fordulván most nem az a kérdés, hogy lehetünk-e bajnokok, hanem hogy meg lesz-e a negyedik hely. Nálam közelebb állt Koeman őszintesége („Ez a jelenlegi Barca!”), mint a valóságot teljesen mellőző parasztvakító „mi vagyunk a Barca” blabla.
 • Az Urak becsaphatják önmagukat, lehetetlen küldetést várhatnak el a jelenlegi kerettől, ámíthatják a sociokat a számokkal, kábíthatják a culékat a reményteli jövőképpel, de olvasva a semleges médiát, az jön le, hogy a KLUB megítélése egyre negatívabb. Már-már sajnálkozó.
 • Valami láthatatlan projektről hadoválnak, miközben az elnökváltás óta eltelt tíz hónapban az ilyenkor természetes személycseréken kívül a pozitív változásnak még a csírái sem látszanak. Lehet rizsálni, a csapat öltözőjében hangzatos monológokat rittyenteni, azokat önfényezésként a világ elé tárni, de ha letekintünk a pályára és felnézünk az eredményjelzőre, valami mást látunk.

     Sajnos, vagy épp szerencsére, nagyon nincs idő nyalogatni a sebeket. Itt az újabb mérkőzés.

 • A történelem ismétli önmagát. A csapat semmivel nincs előrébb, mint az Alavés elleni őszi mérkőzés előtt volt. Ez volt a Koeman utáni első bajnoki mérkőzés. Koemant a Rayo ellen a szezon 13. mérkőzése után menesztették. Xavinak a Bilbao elleni volt a tizenharmadik tétmérkőzése. Azon kívül, hogy egyes játékosok előtérbe kerültek, mások meg hátrébb sorolódtak, érzékelhető változás nincs. A védelem továbbra is hibát hibára halmoz (pedig ott van bőven rutin), elől pedig a tanácstalanság miatt továbbra is megy az unalmas oldal- és hátrapasszolgatás. A lőtt és kapott gólok mennyisége a helyben topogás számai (Koemannal 16-17, Xavival 18-18).

     Az Alavés pocsékul kezdte a 2021-2022-es bajnokságot. A Barcával lejátszott mérkőzés előtt 3 győzelemmel és 7 vereséggel rendelkezett. A Camp Nouban elért döntetlen után 1 győzelmet, 4 további döntetlent és 5 vereséget tud felmutatni. Az összesen megszerzett 17 ponttal jelenleg kieső helyen áll. Számukra a menekülés egyik állomása a mai találkozó. Ehhez pedig az adhat a José Luis Mendilibar vezetőedző által irányított együttesnek némi pluszt, hogy egyrészt az utolsó négy hazai találkozójukat döntetlenre hozták, másrészt, hogy képesek meglepetésekre is (hazai pályán legyőzték az Atletico Madridot, idegenben döntetlent játszottak a Sevillával és a Barcával), harmadrészt a vendégek sincsenek sem mentálisan, sem fizikálisan a topon.

     A Bilbao után újra baszk földre, csak most Vitoria városába látogat a Barca. A táblázaton elfoglalt helyezéseket tekintve vendég győzelem várható. Ez azonban ősszel saját pályán sem jött össze. Reményt adhat, hogy a gránátvörös-kék alakulat Xavival még nem szenvedett vereséget idegenbeli bajnoki mérkőzésen. Ugyanakkor a hétközi, a kiesést eredményező Copa del Rey összecsapás ismét áldozattal járt. Igaz, olyan játékos dőlt ki megint hosszabb időszakra, akit ebben a szezonban eddig is ritkán láthattunk (Fati).

 • És ha már hiányzók. Felfoghatatlan számomra, hogy a csapat impotens támadójátékát látva miért mond le a Klub (Xavi bókolásával) Dembélé játékáról. Sejtéseim vannak. A felek a tárgyalás(ok) során nem MEG-, hanem LEgyőzni akarták egymást. A kompromisszum felett a büszkeség, a sértődöttség, végül pedig a gyűlölet lett úrrá. Az, hogy ez miben és milyen mértékben fog fájni a Klubnak és a játékosnak, jobb esetben pár nap alatt, rosszabb esetben hónapok múlva kapunk választ. Attól tartok, a Klubra lesz kínosabb. Pár példa: talán ingyen vagy bagóért távozik Dembélé és a bérét megússza a Barca, marad és a semmiért fizeti a Klub, marad és a mellőzése befolyásolja a bajnoki helyezést. Dembélé “vesztesége” csupán az lehet, hogy nem játszik a hátralévő négy hónapban. Volt már ennyi kihagyása. Nem fogja megviselni. 

     Mendilibar edzőként 25 alkalommal vezette aktuális csapatát a Barcelona ellen. Ezeken 1 alkalommal nyert, háromszor döntetlent ért el és 21 esetben veszített. Játékosként soha nem lépett pályára a Barca A csapata ellen, viszont a Barca-B ellen 1981-1993 között 13 alkalommal játszott.

    Xavinak mint játékosnak az Alavés elleni statisztikái: 9 mérkőzés, 5 győzelem, 2-2 döntetlen és vereség, 1 gól.

     A két, idényközben vezetőedzőt váltó csapat szemmel is látható fejlődésen nem ment át. Az Alavés küzd a bennmaradásért, a Barca meg önmagát keresve a négybe vágyakozik. De a játékot és a szoros tabellát nézve nem csak felfelé vezető út létezik, van még lejjebb is.

      A találkozót Jorge Figueroa Vázquez vezeti, aki

 • eddig 3 mérkőzést vezetett a Barcelona részére ( 2 győzelem, 1 döntetlen),
 • a 3 mérkőzésen egy-egy büntetőt adott a Barcának és az ellenfeleinek,
 • a 3 mérkőzésen senkit nem küldött idő előtt az öltözőbe,
 • az Alavésnek 2 mérkőzést vezetett eddig az első és 7-et a második vonalban (I.o.: 1 döntetlen, 1 vereség, II.o.: 3 győzelem, 2-2 döntetlen és vereség),
 • a két csapatnak két közös mérkőzést vezetett (2021.10.30. FCB–Alavés 1-1 és 2021.02.13. FCB–Alavés 5-1),
 • ebben a szezonban mindkét csapatnak egyedül az előbbi, októberi közös találkozón dirigát.

A Barcelona várható kerete:

 • Kapusok: Neto, Tenas, Ter Stegen
 • Hátvédek: Alba, Alves, Araújo, Balde, Dest, Lenglet, Mingueza, Piqué
 • Középpályások: Busquets, F. de Jong, Nico, Pedri, Puig
 • Támadók: Abde, Braithwaite, Jutglá, L. de Jong, Torres

Hiányzók:

 • Alaves: Navarro (sérült), Noum (Afrika-kupán)
 • Barcelona: Fati, Garcia, Memphis, Roberto, Umtiti (sérülés), Gavi (eltiltás), Dembélé (edzői, de inkább vezetői döntés), Wague (nem lett nevezve a bajnokságba)

Várható kezdők:

     Barcelona:

 • Ter Stegen
 • Alves-Araújo-Piqué-Alba
 • Pedri-Busquets-Gavi
 • Torres-L. de Jong-Abde

     Alavés:

 • Pacheco
 • Aguirregabiria-Miazga-Laguardia-Duarte
 • Jason-Escalente-Moya-Riola
 • Joselu-Mendez

Előzmény:

    Közvetlen:

 • Az Alavés az idei szezonban hazai pályán 11 bajnokit játszott.Háromszor nyert, három alkalommal döntetlent játszott, ötször pedig kikapott. Az utolsó 5 mérkőzés eredménye (mindegyik bajnoki):
 1. 2022.01.18. Betis-Alavés 4-0
 2. 2022.01.09. Alavés-Bilbao 0-0
 3. 2022.01.02. Alavés-Rel Sociedad 1-1
 4. 2021.12.21. Villareal-Alavés 5-2
 5. 2021.12.18. Rayo Vallecano-Alavés 2-0
 • A Barcelona idegenben tízszer szerepelt, kétszer nyert, hatszor döntetlent ért el, kétszer pedig vereséget szenvedett. Legutóbb szintén idegenben szerepelve 1-1-et játszott a Granadával. Az utolsó 5 mérkőzés eredménye:
 1. 2022.01.20. Bilbao-Barca 3-2 (Copa del Rey, hu.)
 2. 2022.01.12. Barca-Real Madrid 2-3 (Szuperkupa, hu.)
 3. 2022.01.08. Granada-Barca 1-1 (La Liga)
 4. 2022.01.05. Linares-Barca 1-2 (Copa del Rey)
 5. 2022.01.02. Mallorca-Barca 0-1 (La Liga)

     Közelmúlt:

     Az utolsó öt, az Alavés otthonában játszott bajnoki végeredménye:

 • 2020. 10. 31. 1-1 Gólszerző: Rioja illetve Griezmann
 • 2020. 07. 19. 0-5 Gólszerző: Messi 2, Fati, Suarez, Semedo
 • 2019. 04. 23. 0-2 Gólszerző: Alena, Suarez
 • 2017. 08. 26. 0-2 Gólszerző: Messi 2
 • 2017. 02. 11. 0-6 Gólszerző: Suarez 2, Messi, Neymar, Sanchez, Rakitic

    Bajnoki statisztika az Alavés otthonában:

 • Az Alavés pályaválasztásával: 16m 3gy 5d 8v 13-32gk
 • Legnagyobb hazai győzelem: 2-0 (2001.12.01.)
 • Legnagyobb hazai vereség: 0-6 (2017.02.11.)
 • Vitoriában a leggyakoribb eredmény: 2-1, 0-0, 1-1, 0-2, 1-3 (2-2 alkalommal)

Streamek:

4 4 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
186 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Harleydavidson

Olvasmányos és sajnos elgondolkodtató is egyben ez a felvezető. Látom GYLS már egy ideje csak Te tartod a frontot itt az írásaiddal. Csak bírjad ezt továbbra is!

Robi71

Az Alaves a bajnoki táblázat ama részében tanyázik, amelyik még ennek a Barca-nak sem okozott problémát…eddig. Reméljük így is marad.

Nagybarcelona

Ez a meccs vízválasztó lesz szerintem. Ha nem nyerünk…

Robi71

Szerinted lesz még igazolás 31.-ig? ….Xavi két játékost akar.

Nagybarcelona

Remélem, hogy lesz, de egyre nehezebb. Ahogy írtam, èn a csapat nélküli Diego Costának is örülnék fel èvre, mert jobb, mint a semmi. Luukal is így voltam. Szerintem ez Dembele távozásán fog múlni, az ő bérének negyedèvel lehet kb. kalkulálni, a többi lehetőség mèg egy játékos bèrère is kevés. (Roberto szerződés, Neto, mingueza stb.) Ha nem távozik, bajban leszünk, mert 2 játékossal kevesebb IDÈNRE (Dembele, Fati), ha csak nem kérnek bocsánatot Dembelètől (vicc) ès játszatják. Ahogy írtam, magukat hozzák folyamatosan egyre nehezebb helyzetbe.

Nagybarcelona

Bár most Romano azt írja, Costa megy Paulinho után a Corinthiansba. Komolyan erősítés lett volna itt mindkét játékos. Ami elég szánalmasnak tűnik…

Zöldbéla

Ha lenne pénz, lehetne belőle építeni egy “spanyol PSG-t”, de az nem a Barca lenne!

Egy szurkoló számára melyik a fontosabb: szerethető vs. világverő csapat?

Szerintem a szurkoló táborok mérete egyértelműen megmutatja, hogy a szerethetőség fontosabb.

Mondjuk: a világ tizedik legjobb csapatának lenni, nem tragikus állapot.

Robi71

‘”Egy szurkoló számára melyik a fontosabb: szerethető vs. világverő csapat?
Szerintem a szurkoló táborok mérete egyértelműen megmutatja, hogy a szerethetőség fontosabb”….ez gyönyörű, majdnem megkönnyeztem. Körülírtad a “Bilbao” érzést.
Ezzel el is mondtam, hogy nem csak attól lett világmárka az “FC Barcelona” mert “szerethető”, hanem mert “világverő” is lett sajátságos, egyedi klubmodellt követve.

Nagybarcelona

Laportáèk egyértelmű, hogy rámentek a “szerethető” csapat èpítèsère, sok saját nevelès játszatására, ès az èlre idehoztak mindenki kedvencét, Xavit edzőnek. Mi lesz akkor, ha nem leszünk ott az első 4-ben? Elég felhozni az Arsenal vagy a Milan pèldáját, aki követte a hányatott sorsunkat az utóbbi èvekben. Szerintem fontos az eredményesség is, bár èn 1998 óta megèltem több lejtmenetet is, de sokan nem lesznek ennyire kitartóak a csapat mellett, ha nem lesznek apró sikerek, ami további gazdasági problémákat fognak okozni. Ezt nem tudták kellőképpen felmérni Laportáèk, ès lehet, meg mèlyebbre taszították a klubot, amit azért Bartóèk után kevesen vártunk, hogy lehet még akár rosszabb is.

Nagybarcelona

Az a kérdés, hol a gödör alján, ès mennyit fogunk ott tartózkodni. Mivel a konkurens csapatok jó formába kezdenek lendülni, a mai meccs vízválasztó lehet.

Robi71

Írtad, hogy Messi párizsi szereplése kudarc. 🙂
Szerintem nem. Igazi kudarc a Barca-ban töltött utolsó évek voltak. Kudarc volt a 2017-es szerződéshosszabbítása. Kudarc volt a mega-szerződés, amit Barto-tól elfogadott. Engedett a zsarolásnak….a szívének, a családjának, a kötődésnek, a megszokásnak.
Most már csak egy cél maradt előtte….a VB….ezért a lehető legmagasabb szintem játékban kell lennie. Erre a PSG tökéletes.

Nagybarcelona

Èn nem írtam, hogy kudarc, nem nagyon követem Messi pályafutását a PSG-ben. A kedvencem volt, de távozott, ès most ez van. Sok sikert kívánok neki, majd egyszer várom vissza. Ahogy írtam, ha Xavi helyett Messi lenne most az edző, ès ez lenne, ami most van, őt is kritizálnám. Írtam, Xavi èvekig az egyik kedvencem volt. Igazad volt, hogy különbséget kell tenni játékosként ès edzőként az embereknél.

Robi71

A tegnap odakapcsoltam az Atletico meccséhez és 0-2 volt félidőben. Már elkönyveltem az újabb vereségüket. 🙂
Erre este nézem a végeredményeket és…láss csodát 3-2 lett a vége.
Jól jönne nekünk is már egy ilyen összekovácsoló, hitet és lendületet adó kínkeserves győzelem, nem? ….mikor is volt az utolsó ilyen?

Nagybarcelona

Ezt csak azért írtam példának, hogy tiszta legyen, nekem első a klub, ès nem a személyek. Ezért más a megítélésünk egyes személyekről a klub alkalmazásában.

Robi71

Nekem az első a klubfilozófia…hisz ezért lesz egy ember szurkoló. Ezért választ egyet a sok közül. Te sem véletlenül lettél Barca szurkoló, nem azért mert megpörgetted a földgömböt és ráböktél egy városra.
Hacsak nincsenek egyéb érzelmi kötödések. Nekem például az a klub, akinek a néhai apukám is szurkolt, akiket először láttam élőbe és akiknek együtt szurkoltunk hétről hétre a TV vagy a körkapcsolásos rádiózás alatt.
Ameddig a klub hű marad az értékeihez, hagyományaihoz, filozófiájához…addig én is hű maradok. Remélem sokáig maradhattok Barca szurkoló. Már amúgy is öregnek és megfáradtnak érzem magam a váltáshoz. 🙂

Robi71

Messi menni akart a nyáron….számomra már akkor világos volt. Már nem bírta a satu szorítását, az “aranykalitkában” való bezártságot amiben évek óta sínylődött.
Ezért tisztelem Laporta-t…magára vállalta a “rossz fiú” szerepét, hogy Messi ne dicstelenül távozzon. Nyitott neki egy “kiskaput”. Kimentette a gyerekét. 🙂
Érzelmi szálalkat félretéve ebben segítségére volt a “fizetési keret csökkentése”, …az “új csapat építése az alapoktól kezdve”.

Kataln1

Messi nem akart menni! Ezt megmondta a búcsúbeszédében. Laporta egy szemét ember! Nem lehet egy szavát sem elhinni! Messi nagyot csalódott.benne.

Mindegy

Azert remélem nem vagy Clerambault-szindrómás…meg még páran…

Mindegy

Hát akkor ez sokat elmond messiről és nem pozitív értelemben….írtál a napokban közös tulajdonságokat messivel …most már értem mire gondoltál..

Robi71

Akkor te értsd úgy, hogy mennie kellett  a “fizetési keret csökkentése”, …az “új csapat építése az alapoktól kezdve” miatt. 🙂
Jobb így neked.
Ha már közös tulajdonságok, én helyében már 2017-ben sem hosszabbítottam volna. Nem hagytam volna magam zsarolni semmi és senki által. Nem fogadom el a pénzét és nem takargatom Barto-t miközben ez görény galádul tönkreteszi a klubot.

Mindegy

Jobb? Akkor az elnök egy balf@sz 🙂 az miért lenne jobb 🙂 ha menni akart ki kellett volna állni egyenes gerinccel…de neked ezt hiába mondom…Messi távozása minkeppen egy full béna történet akár hogy is volt…már írtam…ha nyáron be kopog hogy jöttem segíteni akkor elhiszem hogy ez élete klubja ( bár azt írod asszisztált a klub tönkre tételéhez)…ettől függetlenül a legjobb (volt) a footballban…az emberi oldalát én hagyom hiszen nem ismerem úgy mint te és a szerelem sem vette el az eszem ….

Robi71

Nyáron bekopog?…és miben segít?
Még egyszer mondom, helyében én 2017-ben távoztam volna. 29 évesen még része lehetett volna egy sikeres projektnek…ott ahol volt ilyen. Mert a Barca-nál akkoriban már egyértelmű volt, hogy hanyatlásra van ítélve a klub Barto ámokfutasa folytán.
De ő ennek ellenére maradt még 4 !!! évet, hogy az olyanok mint te kritizálhassák amiért 2021-ben ki mert mászni ebből a katyvaszból. 😀

Mindegy

csak ezért maradt ? 🙂 ám a katyvasztot ő is okozta de ezt úgy sem látod a már említett okok miatt

Robi71

“szerethető” szűk körben….azoknak a körében (azoknak is csak egy részében), akik már Barca szurkolók. Új híveket aligha szerez.
Mélyebbre taszítani a klubot, mint Barto-ék aligha lehet. Vele nem csak sportszakmai gödörbe került a klub hanem erkölcsibe is….és ez sokkal rombolóbb, mint a sikertelenség.

Zöldbéla

A “sajátságos, egyedi klubmodellt követve” lett először szerethető, majd világverő!

Hogy melyik csapatért szorít egy igazi szurkoló, az mindenek előtt érzelmi kérdés. Aki csak egy világverő csapatért tud szurkolni, arra joggal sütik rá az ezen a fórumon gyakran leírt tulajdonságot, miszerint: divatszurkoló. 🙂

Last edited 3 hónapja by Zöldbéla
Robi71

A nagy klubok szurkolóinak jelentős része “divatszurkoló”. Az egyszerű emberke szeret a győztes mellé állni. A Barca azért is lett az ami, mert sikerült többször is borsot törni az “Döbrögi” Real orra alá. Ez a “Ludas Matyi” effektus.

Robi71

Pld. mi magyarok miért nem szurkolunk egy magyar csapatnak? Miért nem vagyunk lokálpatrióták? ….miért szurkolunk a Real-nak, a Barca-nak és éppen valamelyik más gigaklubnak?……azért. 🙂
Több évet éltem UK-ban….és több embert ismertem meg, akik mind szerették a focit. De mindannyian lokálpatrióták voltak….függetlenül attól, hogy milyen osztályban vitézkedett a csapatuk. A csapat mezért viselték, bérletük volt és minden meccsen ott voltak (volt aki utazott is).
Volt aki megkérdezte, hogy szeretem a focit és kinek szurkolók. amikor azt mondtam, hogy a Barca értetlenül néztek rám és jött a kérdés “Magyarországon nincs foci?”….a folytatás már kínos volt. Én: “Van, de nem jó”…a válasz? “…és akkor mi van?” ….

Zöldbéla

Valamikor a Fradi összeállítását minden szurkoló kívűlről fújta mára pedig szinte ott tartunk, hogy a szurkoló vakarja a fejét a kezdő összeállítást olvasva.

Abban nincs vita közöttünk, hogy minden szurkoló szeretné (én is), ha a kedvenc csapata világverő lenne. Mindennek ellenére nem szeretném, ha a Bayern/PSG/M.City/stb. “átköltözne” Barcelonába!

Robi71

Mi bajod a Bayern-el? 🙂 ….végtelenül profi, hagyományőrző klub.
Nekem nincs problémám azzal, hogy szurkoljak a PL-ben Guardiola által átvitt, általam szeretett klubfilozófiát csillogtató City-nek….vagy leüljek Messi-t megnézni a PSG-ben. Ez valamennyire enyhíti a hiányérzetemet. Bárki bármit mond ettől nem leszek rosszabb Barca szurkoló.

Zöldbéla

Semmi bajom a Bayern-el, de a Bayern az Bayern a Barca pedig Barca!

Ha pontosan érted amire tévesen válaszoltál (ha nem akkor olvasd el mégegyszer és próbáld meg értelmezni), akkor nem értem az általad felvetett “fordulatot”.

Ha viszont érteni akarom, akkor: neked kényelmesebb és egyszerűbb Bayern szurkolóvá válnod, mint a Bayern játékosait egy az egyben átigazolni Barcelonába! 🙂

Robi71

Sokszor végignézem Pep City-s igazolásait és gondolatban elcserélem Barto háremével. Mennyivel más lenne most a helyzet.

suba

Egyszerű a válasz: semmi nem a pályán dől el. Mit nézzek?

Nagybarcelona

Ahogy írtam, 1998 óta szurkolok a Barcának, de ha ma is megnézem a meccset 23:00-ig, aztán nem tudok elaludni 24:00-ig, olyan csalódott leszek a hétfői munkanap előtt, higy idén nem nézek több meccset… Csak vicceltem, ott leszek a TV előtt ès tovább szenvedek. 🙂
Ezért vagyok èrzèkenyebb idén a Barcával kapcsolatban. 🙂

Robi71

Ez a “világ tizedik legjobb csapatának lenni”…ez honnan jön?…hogy számoltad ki?
Mert szerintem csak szeretnénk ott lenni.

Zöldbéla

A “tizedik” egy általános sorszám volt a nem “futottak még” kategóriából!

Zoli1975

Köszönöm! 🙂
Remélem élesek leszünk a kapu előtt, gólt, gólokat szerzünk, jó lenne kapott nélkül hozni a mai mérkőzést idegenben. Normális játékvezetést várok! Força Baaaarça!

Last edited 3 hónapja by Zoli1975
Nagybarcelona

Utóbbi 13 meccs, 12 csatár hármas elől. Jön az újabb?
https://www.marca.com/en/football/barcelona/2022/01/23/61ed23d246163f04908b45b7.html

Nagybarcelona
Nagybarcelona

https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/players/xavi-gets-wet-about-injury-ansu-returns-ask-for-signings_277165_102.html
Xavi “bajban” a Fati nyilatkozat után, igazolásokat kèr.
Mintha ez már megtörtént volna egy másik edzővel pár hónapja.

Robi71

Dembélé betegségre hivatkozva ma nem jelent meg az edzőközpontban.
Úgy néz ki nem lesz semmien hasznunk belőle ha marad. Még gyorsan el kellene passzolni és hozni valakit helyette. Gondolom Xavi egy szélső támadót és egy balhátvédet szeretne.

Olympos

Ha Dembele marad, a sajtóosztálynak (ha van ilyen) lesz dolga. Mérkőzésről mérkőzésre kell kitalálni hogy miért nincs a keretben. Demirnek is hetekig volt gondja az emésztésével.

Zöldbéla

Nem megy el, mert a jelenlegi pénzét sehol sem kapja meg! 🙁

Robi71

Az baj, mert lesz egy játékosunk aki van is meg nem is. Van, amikor a kasszához kell menni és nem, amikor a meccskeretet kell összeállítani.

Zöldbéla

Valóban baj, ha marad, jobb lenne, ha menne!

fcbp10

Balhátvédnek Tagliafico merült fel, Ajaxból 29 éves, mi kölcsön vennénk a szezon végéig, de az Ajax eladná 7 millióért. A kölcsönvételért mi kölcsönadnánk nekik Baldét. Tagliafico jönne ide 23-ban lejár a szerződése.
Akinek a neve még felmerült, az Oscar, ő is kölcsönben.
Támadóról én nem nagyon olvastam híreket.
Amit még láttam, hogy a Bayern leigazolná Frenkie De Jongot.

Zoli1975

Hatalmas kiütés a döntőben! Barça Femení 7-0 Atlético de Madrid Femenino! A mérkőzés legjobbja a mesterhármast szerző és két gólpasszt is kiosztó norvég támadó, Caroline Hansen lett. Gratulálok a hölgyeknek! 🙂 Visça el Barça!

Buli78

A Femini legalább okoz nekünk egy kis örömöt

Buli78

Nagyon egyetértek veled!

Barcafan93

Kivàncsi leszek a mai meccsre, sok lehetősége ismét nem volt Xavinak a kezdőt illetoen bár én Albàt fixen kihagytam volna, illetve Busit is ha Gavi bevethető lenne. De lebet Nicot is kiprobalnam a helyen.

Barca 30

Azt a ro.adt körülményes unalmas játékot. Undorító, már bocs.

Csbcs

Lassú, körülményes, unalmas játék… csak a szokásos… nulla helyzet, nulla kapura lövés… sajnos egy klasszis játékosunk sincs, jelenleg, F. Torres sem az a húzóember típus, hiába került 50 m-ba. Gyenge fos az egész, nem változik semmi, de ezzel a kerettel nem is fog…

Robi71

Pedig én láttam Ferran-t mesterhármast szerezni a City-ben…igaz, a körítés is más volt.

Csbcs

Hát igen… én is láttam Busit és Albát jól, intenzíven és gólra törően játszani… igaz vagy 5 éve és a körítés is más volt 😉

Nagybarcelona

Ötlettelen, hulladék a játékunk. Senkit nem akarok elkeseríteni, de jövőre nem lesz BL, ez most kezd nyilvánvalóvá válni nekem. Ez nemhogy jobb lenne, egyre gyengèbb. Nem is tudom kit igazolunk, a támadókig nem jut el a labda, pedig a “gála” kp-a játszik. Jöhet ide Haaland is, ha nem kap labdát. Luuk még a jobbak között van, akkor mit szóljunk a többiről. Lassú, átivelgetős játékot játszunk, mèg a fellabuak is hátra èrnènek, cserébe elèg egy kontra a bekapott gólhoz, majdnem jött is a végén a csattanó. Hát egyre jobban kezd megrengeni a bizalma Xaviban is. Fel csapatot igazolni nem lesz pénzünk. Azért nem ilyen gyenge a játèkosaink. Abdè le, Brathwaite be. Aztán csak fejelunk egy gólt…

Robi71

Szerintem a srácok elégedettek a táblázaton elfoglalt helyezéssel….nincs játék, de erőlködés sem. Nem tudom minek izgulunk mi annyit.

Buli78

Senki nem tud egy váratlant húzni, nagyon gyenge produkció

Buli78

Marha jó ez a Ferran gyerek, a City idepasszolt szarja. 55 millióért, hát engem nem győzött meg

Barca 30

Egy felet mondj aki legalább közepes. Nem új stadiont kell építeni, hanem galambducot, ennyi totyogó galambnak az kell.
Van még lejjebb? Öregfiúknál is nagyobb a tempó.

Buli78

Igazad van sajnos nem tudok

altopasso

A Porto meccs se jó… de jobb.

Buli78

Nemhogy a negyedik hely, az El sem lesz meg, függetlenül a góltól

Robi71

Profi munka….végig altattunk aztán lecsaptunk. Szép volt fiuk!

Barca 30

Az est kommentje.

Robi71

Nem bánom, ha mindig így nyerünk, csak arra kérem a fiukat fizessék vissza a szurkolóknak a meccsjegyet…nekünk nézőknek pedig szóljanak, hogy ne kapcsoljuk be a TV-t.

Mindegy

szólni kell?

fcbp10

Értékelés: Borzalmasan unalmas, ötlettelen meccs, Alba egyetlen jó passzából sikeres gólszerzés, a lényeg most a 3 pont. Örülni kell a behúzott meccsnek, ha még sz@r is volt a mutatott játék.

Harleydavidson

Majdnem beigazolódott a felvezető cikk címe….”van még lejjebb”…
Fájdalmas volt végignézni ezt a meccset…..ötlettelenség, pontatlanság jellemezte a csapatot. Nem huhognék előre feleslegesen, de most nem látom a Barcát az első négybe. De Jong szerint fagyott volt a talaj amin azért valljuk be elég szar focizni, de összességében ez nem lehet magyarázat a tabella utolsó előtti helyén álló csapat ellen mutatott játékra. Még csak helyzeteink sem voltak…..a mezőnyben passzírozgattuk a labdát balról jobbra azután meg vissza. Nem volt egy felemelő élmény ezt végignézni.

Harleydavidson

De a három pont valóban lehet vigasz a látottakra……..viszont a jövőre való tekintettel már kevésbé.

Hunter

Egyszerűen nem tudunk egy rendes támadást indítani,ha valami szerencse folytán mégis össze jön,kaput sem talál.Mintha 11 👽 játszana akik büntetésből lettek focisták.Borzasztó.

Hunter

Borzasztó volt nézni miket csinálunk.Kipasszolunk szélre,ott hagyjuk magára és várjuk a csodát.Ez volt jellemző a pálya egészén.Semmi összjáték,lézengünk mint én reggel kávé előtt.Egy normális átadás alig volt a 16-os előtt.Ez milyen foci gyerekek? Harmadosztályú….. szégyen!

Zoli1975

Fontos három pont a zsebben, 1 rúgott, zéró kapott és sérülés nélkül hoztuk az idegenbeli meccsünket. Az ellenfelünk 16-szor szabálytalankodott, de a sárga rigó nem rántott lapot! Visça el Barça!

Olympos

Nem kell ide támadó. A két utóbbi találkozón látott bátor, az egy az egyeket bátran felvállaló, lendületes, helyzetek sokaságát kidolgozó csatárok kiváló minőséget képviselnek.

Kell ide támadó. Az Abde-Braithwaite-Fai-Jutglá-Torres ötösnek a Bilbao és az Alaves elleni mérkőzéseken mindösszesen 7 sikeres csele volt. Álló és behúzott farokkal játszókkal nem lesznek helyzetek. Az ötössel szemben a “futóbolond” Dembelének a Real ellen a cseleket illető statisztikája 6/6 volt. A vezetőség nem kér belőle. Én meg azt mondom, Ő nem kér sokat. A társak vergődésének látványa meg is feküdte a gyomrát.

Sajnos csapatunk most két hétig nem lép pályára. Nem tudom hogyan leszünk meg nélkülük. Kit kell néznünk, hogy ismét a tegnapihoz hasonló csodálatos focit lássunk?

Olympos

Elnézést, kihagytam Luukot. Az ötös az hatos.

suba

Nem értem, hogy miért Abdera vaqnnak sokan kiakadva. Lendületesen játszik, bemegy csinekbe. egy sor szögletet szerzett. Egyetlen nagy gond: addig cselez a végén, míg oda a lehetőség. Az edző,ha külön foglalkozik vele, erről leszoktathatja.

Nagybarcelona

Dembele a szegény ember Messije, Abdè a szegèny ember Dembelèje. 🙂

Robi71

Dembélé a szegény ember Messi-je?….ezt gondold át mégegyszer.

Robi71

Araujo saját nevelés és az egy éves fizuja Umtiti egy….hetes!!! fizuja. Ezt a viszonyítást hogy írnád le egy mondatban?

Buli78

Jókat írsz! Jár a +

Olympos

Köszi. Tudod, nem dugom a fejem a homokba. A nejem már-már minden mérkőzésen hozzám vágja, hogy elveszem a kenyerét, nem tud Ő felidegesíteni, mert megteszi helyette a foci.

Amúgy nem értem azokat, akik nem akarják a csapatban látni Dembelét, hogy miért szidják. Hozsannázniuk kellene hogy – jelen állás szerint – távozik.Az hogy nem úgy, ahogyan szeretnék? Hát ez nem kívánságműsor. Kitölti a szerződését és PONT. A Klub meg ha nem akarja használni addig, az meg az Ő dolguk. Nem tudom a Klubnak mi ebben a jó.

Mindegy

impotens játék…annyira hiányzik egy gólvágó…még 8 nap…sajna Dembi kiesésével is gyengültünk…mire eldöntik mi lesz vele zárul az átigazolási piac…fuck..Valverde idején voltak ilyen unalmas meccsek…de a hárompont nagyon kellett …állítólag rendesen megünepelték az öltözőben..lélektanilag nagyon kellenek az ilyen meccsek…hozzunk egy gyilkost előre!!!!!! tudom kb lehetetlen most 🙁 ja meg Dembi helyett valakit ….na mindegy remélem Laportáék most egy hétig nem aludnak de még inkább hogy már csak be kell jelenteni a csodát 🙂

Nagybarcelona

Ma kèt vicceset is olvastam.
-Mèg télen szeretnènk eladni a házi gólkirályunkat Depayt (ilyen jó a támadósor?, Az 5 milliós fizetèse negyedéèrr milyen világsztárt hozunk?)
-Alba szerint nehéz lesz, de megpróbálják megnyerni a bajnokságot
🙂

Eminusz

Alba nyilatkozatai verlazitoak! Elolvastam, nem kellett volna… Szerinte dicseretes volt a hozzaallasuk tegnap, ezert maximalisan megerdemeltek a gyozelmet..

Eminusz

Meg lehet nezni mit tesz le meccsrol meccsre az asztalra Muller, Modric, Chiellini es meg sorolhatnam… Akkor megertene, hogy mashol miert nem szidjak a veteranokat! Eg es fold a kulonbseg!

Robi71

Itt sem az öregekkel van a baj? Hol van a középkorosztály?…nincs. Aki mégis van, De Jong, Depay…velük mi a helyzet? Vagy hol vannak a fiatalok? …eltüntek, van aki szó szerint is, de van aki a pályán. Szépen berobbantak, de mostanra rendesen eltüntek. Nyilván nem szabad számonkérés öket…de akkor is.
Nézd meg a Real, Juve vagy Bayern keretét. Jóval kiegyensúlyozottabbak korosztályilag is. Mi a középkorosztaly t tinédzserekkel pótoljuk. Alapvető dolgok nem lettek figyelembe véve a nyári keretkialakításnál….de a célok maximálisak. Minden sorozatot megnyerni amiben elindulunk…mostanra ebből már csak a bajnokság maradt….ott is már csak max a 4-be kerülés lehet cél..

Kritizator

“Szépen berobbantak, de mostanra rendesen eltüntek. Nyilván nem szabad számonkérés öket…de akkor is.”

Nem tudom kihagyni: eltűntek, mint Messi Párizsban, pedig ő nem is fiatal

Robi71

Fél csapatról beszélünk. Nem lett volna szabad ekkora terhet tenni rájuk…de a költségcsökkentés felülírt mindent.
Messi-nek mostantól lesz dolga, eddig csak szokta a környezetet. A PSG minden sorozatban áll…most kezdődik igazából a szezon a Real ellen.

Robi71

Igaza van Alba-nak. Az ilyen győzelmek mint a tegnapi visznek közelebb a bajnoki címhez. A classico győzelemért is 3 pontot adnak.
Az átigazolási határidő végéig még hozunk két klasszist (azok közül akik felajánlották a szolgálatukat a klubnak) és reszkess Európa, a Barca visszatért (hogy Laporta-t is idézzem).

Kritizator

Ez utóbbi az évszázad vicce

Nagybarcelona

De az is, hogy Puig megtagadta ismètelten annak lehetőségét, hogy kölcsönbe menjen.

Mindegy

nem modott mást csak hogy minden meccsen győzelemre fognak játszani (ahogy eddig is gondolom) a többi már nem rajtuk múlik 🙂 végülis igazat mondott 🙂

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2022-01-24-im-sorry-frenkie-goes-against-laporta-in-postmatch-interview-after-barca-win-at-alaves/
F. De Jong:
“A Reál meccs elleni vereség után azt mondtuk, hogy büszkék vagyunk. Sajnálom, de ha kikapunk a Realtól, nem lehetünk büszkék.
Most az a legfontosabb, hogy odaèrjunk az első 4 hely egyikére.”
Gratulálok Frenkie! Így is lehet ezt.
Aggasztó, hogy “itt” nem kedvelik azokat, akik kimondják az igazságot.

Zoli1975

Szép teljesítmény Pedri! Gratulálok! 🙂
comment image

Eminusz

A nemet Sport1 ertesulesei szerint a Bayern ketszer is megkornyekezte Pedrit, mielott meghosszabbitotta volna a szerzodeset! Pedri mindketszer elutasitotta oket, majd hosszabbitott!
A szabaly ugy szol, hogy a 23 evet betoltott focistakkal 6 honappal a szerzodese lejarta elott szabadon targyalhatnak a klubok!
Mivel Pedri meg csak 19 eves es a szerzodeset meg tavaly meghosszabbitotta, igy a Bayern 2 ponton is megsertette ezt a szabalyt! Kerdem en naivan, nem jar valamifele buntetes nekik ezert a manoverert??!
Arrol nem is beszelve, hogy allitolag Desttel is megtettek ugyanezt, akinek amellett, hogy meg csak 20 eves, meg a szerzodese sem jar le….

Robi71

Bizonyítható? Valószínűleg nem. Az ügynökök amúgy is azzal beszélnek akivel akarnak akkor amikor akarnak.

Nagybarcelona

A Juveval szeretünk okosba biznisszelni. El kellene cserélni Dembelèt Dybalára fèl èvre. Mind a 2 távozni akar, lejár a szerződèsük, problémás a helyzetük. Mind a 2 játèkos fizetèsèt a saját csapata állja, így Dybalát lehet regisztrálni, mert ingyen játszana nálunk. Mind a 2 csapat előtt ott a lehetőség, hogy fèl èv alatt meggyőzzék a játékosokat, ès nyertek ingyen egy 50 milliós játèkost, ès nem buknak ugyanennyit a sajáton. Win-win 🙂 Csak álmodozok, mielőtt megkapom a magamét, de ötletnek jó. 🙂

Robi71

Dybala hosszabbít, van egy olyan érzésem. CR távozása óta megint előtérbe került. Nyilván ezt ő is tudja. Szerintem meg fognak egyezni, mindkét fél érdeke.

Nagybarcelona

Szerintem nem fognak. Dybala fizetése 7 körül, 10-et szeretne, nem adják meg, összeomlottak a tárgyalások azt írják. Dembele 12 milliót keres nálunk. Náluk kidőlt a 2 szélén bevethető Chiesa, csatáruk jelenleg van, Morata ès Kean. Nekünk akkor is csak úgy lehetne beilleszteni, ha nyártól nincs korlátozás, vagy többen távoznak. De a
Depay-Dybala-Ferran egy komoly sor lehetne, összesen 55 millióèrt, ès mèg ennyi fizetésèrt is, szerintem megérnè.

Robi71

Dybala (La Joya) egy “ékszer”nekem is nagy kedvencem. Azon sem lepődnék meg, ha Pep is beszállna, abszolút illik a filozófiájába….Aguero utódja lehetne.
A hírek szerint a City megszerezte Juluan Alvarez-t 20 millióért az új argentin reménységet. Ő is hasonló profilú játékos.
Számunkra még egy opció Isco lehetne….penge ő is, de nagyon belassúlt és körülményes lett a sokéves sínylődés után.

Buli78

Vehetik, hiszen 55-ért lepasszolták nenünk ezt a szerencsétlen Ferran gyereket🤣🤣

Robi71

Olyan játékos, aki ezt a Barca-t a hátára tudná venni, azt úgy hívják, hogy….Messi. Más ilyen játékos nincs….nemhogy 55-ért, semmennyiért.

Kritizator

Messi? Az meg ki? 9 mérkőzés 1 gól? Rosszabb mint dembi😁

Robi71

Akkor ő sem papa, akkor ő sem. Már csak a Jóisten segíthet ezen a Barca-n.

Árpi

bizti van más is…

Barca 30

Kezdj el szedni Bilobat. Könnyen felejtés.

Mindegy
Árpi

elköszönsz aztán visszamászol másnéven ugyanazzal az ostobasághalmazzal 🙂 jár a taps 🙂

Buli78

Utoljára írom le te értetlen, buta, primitív, hogy nem Bivi vagyok!!! Az előző blogon Balázs37 néven voltam fent. Van itt a blogon, aki megértette, úgy látom, hogy neked valami baj van az agyaddal, és nem fogadja be🤣🤣🤣🤣Munkám során sok ilyen emberrel talákszom

Robi71

Pszichiáter vagy? 🙂

Buli78

Nem az vagyok

Mindegy

 “Gúnyolódsz és sértegetsz. Ilyent erős ember nem tesz. A kisebbségi komplexusodat pedig én nem tudom megoldani. Ehhez szakember kell.”

Árpi

a címke más a tartalom ugyanaz … ám akkor elnézzésedet kérem! Tényleg kísérteties a hasonlóság !!! mikor talákszol a munkád során azzal a sok emberrel akkor igazából mit csinálsz? : ) amúgy lebutázol és nem sértődöm meg (miért is tenném 🙂 ) te meg vergődsz mert megtévesztésig hasonlitasz bivire 🙂

Nagybarcelona

Lehet eleve èrdemesebb lenne átállni az árnyèkcsatáros rendszerre, amit Guardiola játszat. Semmi èrtelme nincs, hogy egy csatár 4 védekező játékos között áll, mert megjátszhatatlan. Álljon a 16-os előtt, ahonnan osztogatni tud, ès a kp-ok is be tudnak lépni a támadásba beindulásokkal, ő is be tud indulni, a védelemnek is lehet kijjebb kell jönnie.

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2022-01-24-thats-his-best-position-exbarca-midfielder-de-boer-claims-de-jong-is-better-than-busquets/ De Boer szerint is be kellene tenni De Jongot Busquets helyère, de akkor ki játszik előtte? Lehet még kellene cserélni a 2 játékost, Busquets jobban osztogat.

Robi71

Láttad mi van, ha Busi nem játszik vagy meccs közben lecserélik…szétesik a középpálya. Nem tudom mi lenne a jó De Jong számára. Nyilván ő a jövő nem Busi.

Robi71

Xavi a meccs után (mindent elmond a csapat jelenlegi helyzetéről):

“Sokba került nekünk, de ez három kulcsfontosságú pont volt, és a csapatnak szüksége volt rá, és meg is érdemelte. A játék nem volt jó, de ahogy mondtam, újra felkelt a Nap, ez a győzelem azt mutatja, hogy van élet. Ez nagyon sokat jelent önbizalom szempontjából, továbbra is hinni kell abban, amit csinálunk. 
Kevés helyzetet alakítottunk ki, de dominánsak voltunk, jobbak voltunk. Mint a Real ellen a Szuperkupában, elégedetten távozol a játékkal és nem nyersz, de most lehet, hogy nem vagy elégedett a játékkal, de a három pont aranyat ér. Itt csak a Real nyert, nagyon fontos győzelem, döntő győzelem ez. Az eredmény igazságos, nem? Nos, ez a győzelem azt bizonyítja, hogy jók vagyunk abban, amit csinálunk. 
A játékosok nehéz az életük, alacsony az önbizalmuk. Sokat ünnepeltek az öltözőben a meccs után. Néha nem igazságos a környezet Geri-vel, Busquets-szel, Alba-val, Frenkie-vel… A sokat kritizált Jordi Alba remekül játszott. Nem könnyű viselni ezt az mezt, 20 kilóval többet nyom, mint bárhol máshol.
De van élet, ahogy mondtam, újra felkelt a nap. Nagyon fontos győzelem nehéz és jeges pályán. 
Ez az út és továbbra is hinnünk kell abban, amit csinálunk.Tudtuk, hogy szenvedni fogunk, és volt szerencsénk is a végjátékban, egy kiváló gól, egy jól megrajzolt játék Ferran-nal és Frenkie-vel,, de támadásban többet kell tennünk. 
Harcban vagyunk, egy pontra vagyunk a Bajnokok Ligája helyezéstől, és a következő napok jól jönnek. Nagyon jól fognak jönni. 
Dembélé nem jelent meg, mert nem volt jól, de őszintén szólva semmit sem változott a helyzete. 
Hogy Pedri képes vezetni a csapatot?, már most is megteszi. Ha 19 évesen már ezt csinálja, ez látványos”.

Nagybarcelona

Hírek
-80 millió/èv a legmagasabb szponzorajánlat
-Wague edzésbe állt egy èv után
-Tagliafico ès Aubameyang után èrdeklődünk
-Depay ès Luuk marad szezon végéig
Ez mind örömteli hír szerintem. Aubameyangnak nagyon örülnék, 32 èves, ès elől bárhol bevethető. Waguera kíváncsi lennèk. Mehetne a B-be, ès fel lehetne hívni, ha jönne Taglafico mehetne Dest jó pénzért, Mingueza nálam maradna Alves mögé, ès csere kh-nek.

Zoli1975

Ter Stegen: “Boldog vagyok, hogy sikerült megnyerni ezt a nehéz meccset. A végsőkig mentünk előre és próbálkoztunk, meg is lett az eredménye, és sikerült betalálnunk. Ez jót tesz az önbizalmunknak. Most van alkalmunk egy kis pihenésre. Ez az, amire szükségünk van jelen pillanatban, hogy a folytatásra megerősödve térjünk vissza. Remélem, hogy az ilyen győzelmek megadják nekünk a kellő önbizalmat, ami ahhoz szükséges, hogy így folytassuk. Nem vagyunk elégedettek, de boldogabbak vagyunk, mint korábban, ugyanis az elmúlt hetek nehezek voltak. Nehéz meccs volt, ráadásul idegenben, küzdelmes volt, de örülünk, hogy sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést.”

Robi71

Fati nem egyezett bele a műtétbe. Umtiti 2?

suba

Az átigazolási időszak lejárta is megnyugvást hoz egy sor pletyka tárgyává vált játékosnak, ha Xavi egyértelművé teszi, hogy ki mire számíthat.

Gabk82

Én azt olvastam, hogy még kér egy kis időt, hogy átgondolja, mert elvileg tegnap döntöttek volna. Illetve, megértem, hisz a múltkori műtét után is még 2x meg kellett műteni, szóval, persze, hogy van benne félsz…

Nagybarcelona

Ezt nem lehet megmondani, melyik hatásosabb. Fatit ès Dembelèt műtötték, Umtiti ès Pique az alternatív kezelést választotta. Pique játszik azóta, Umtiti nem, de ki tudja miért nem. Hosszabb távon lehetnek problèmák pl. Piquenel is, de 34 èves, Fati meg 19.

Robi71

Engem most az izgat leginkább hogy lesz-e változás a keretben az elkövetkező 6 napban.
A hírek szerint a Sevilla kölcsönvette Martial-t.

Mindegy

én is megértem a félelmeit…nehéz lehet ez nagyon..

Robi71

Az orvosok el tudják dönteni a probléma súlyosságából hogy szükség van a műtétre vagy sem. Pique sérülése kezelhető volt alternatív gyógymódon is, Umtiti-é nem.
Fati helyzete súlyos. Ahogy mondod műtét sorozatra volt szükség és többek között eltávolították a belső meniszkuszát is. Most műtét vagy sem de őt elvesztettük a szezon hátralevő részére. Kérdés hogy “csak” erre az időszakra vagy…. 😞

Nagybarcelona

Ez úgy tudom, nem így működik, hogy Piquenek igen, Umtitinek nem. Mind a kettő az alternatív gyógymódot választotta. Tudtommal Fati ugyan az az izom szakadás a bal combján, ami volt ősszel. Hogy most rosszabb mint volt, vagy akkor is műteni kellett volna, azt nem tudhatjuk, mint ahogy azt sem, hogy Fati izomzataval van e probléma, vagy túl hamar tért e vissza, ès tuleroltettek e (Xavi nyilatkozata, hogy az orvos javaslata ellenére tovább játszatta) Reméljük, hogy lesz még neki visszaút, mert fiatal, ès könnyebben gyógyul. Többször írtam ès linkeltem, az orvosszakèrtő nyilatkozatát a fiatalok sorozatterhelèsről. Ezért sem vagyunk jó helyzetben a sok fiatal folyamatos játszatásával, mert növésben az izomzatuk, de nincs alternatívánk eléjük a kezdőbe.

Robi71

Az orvos 30-35 perc játékot javasolt….de mivel a meccs hosszabbításba torkollott kénytelen volt tovább játszani.
Túl vannak tolva a fiatalok, ez nem kérdés. Nem véletlen, hogy mostanra elfogytak….agyban és fizikailag egyaránt. De nyáron bevállaltuk ezt a rizikót.

Árpi

emlékszel mikor Dembit Valverede sérülten játszatta valamelyik bl meccsen és rá is sérült? egyébként mit jelent az hogy mostanra elfogytak agyban?

Mindegy

kettősmérce…

Robi71

Te miről beszélsz? Kettősmérce? Kivel szemben?

Robi71

Mit jelent “elfogytak agyban”? Lézengenek a pályán, nem tesznek hozzá semmit a játékhoz. Pedri, Gavi, Niko….nem ezzel a játékkal lettek sztarolva.
Orvosi jóváhagyás nélkül egyetlen edző sem játszat játékost. Még versenylovat sem futtatnak sérülten….nemhogy egy 150 millióért igazolt játékost.

Árpi

hát pont az általad említett 3 játékosról azt írni hogy “nem tesznek hozzá semmit lézengenek” ? Pedri pl az utólsó meccsen? én nem így látom + főleg spanyol sajtót olvasok és ott is teljesen máshogy vélekednek róluk. ezt a lovas dolgott hagyjuk! Csak annak nézz utána mondjuk mostanában ki játszott ilyen olyan sérülésekkel ..

Robi71

Alba játszott beinjekciózva…nyilván ezt is orvosi engedéllyel. Masról nem tudok.

Mindegy

Pedri, Gavi, Niko…áááá te tuti direkt írsz ekkora marhaságokat..de végülis legalább pörög a blog 🙂

Nagybarcelona

Tervek erre az átigazolási ablakra:
Távozik:
Mingueza
Pena
Dest
Dembele
Èrkezik:
Tagliafico
Morata

Barcafan93

Morata nem fog januarban klubbot valtani, vki más után kéne nézni végre amúgy sem gondolnám h Morata oldaná meg a gondjainkat.

Robi71

Ezt tudjuk hónapok óta. 😀

Barcafan93

Közben lehet mégis van rá esély ha leigazolják Vlahovic-ot …
Edes faszom Morata annyira hiányzik mint egy falat sz.r…
Ugyanaz a szint mint Luuk..de kell még 1. Komolyan nem értem

Robi71

Vlahovic?….80 millió

Nagybarcelona

Állítólag:
Megegyeztünk Azpilicuètával, nyáron 3 èvre ír alá
-Martial nem célpont tovább, viszi a Sevilla!
-Morata egyik ügynöke (ügynöki társaság) tagadja, hogy távozna
-Morata (másik) ügynöke a Juveval tárgyal a távozásról, közben állítólag Vlahovic Torinoban, teljes a megállapodás, 67+változókèrt távozik, már januárban
Aztán döntse el mindenki mi igaz, ès jó e az nekünk, ha jön Morata. Èn nem kedvelem, már magam sem tudom mi lenne jó.

Nagybarcelona

Fabrizio Romano írt Vlahovic èrkezèsèről
Mundo Deportivo Morata èrkezèsèről

Nagybarcelona

Valamiért azt èrzem a neve bedobasa óta, hogy èrkezik Morata.

Nagybarcelona

Pályafutás
Morata 477 meccs 176 gól 70 gólpassz
Luuk 510 meccs 205 gól 104 gólpassz

Nagybarcelona

A velünk összeboronált
Aubameyang:578 meccs 295 gól 91 gólpassz
Diego Costa: 495 meccs 186 gól 72 gólpassz

Nagybarcelona

Luis Suarez
683 meccs 433 gól, 248 gólpassz. Na ez a csávó kell nekünk😂

Robi71

Vlahovic-ért egy 60 millió plusz Toreira ajánlat áll a Fiorentina asztalán az Arsenal-túl.

Nagybarcelona

A Fiorentina pedig Arthur Cabralt viszi. 🙂 Miénk lesz a végén Morata…

Robi71

Jön most Morata, nyáron kivásároljuk és leigazoljuk Olmo-t. Torres-Morata-Olmo.

Robi71

Túl sok sebből végzünk ahhoz, hogy egy-két igazolás megoldja a helyzetet. Egyelőre annak kellene megtalálni a módjàt, hogy a 4be végzünk.

Mindegy

Talán az egy két igazolás is ezért lenne? 🤔

Robi71

Jelenleg nem úgy nézünk ki, mint egy csapat hanem inkább mint egy játékos halmaz. Még egy alap kezdőnk sincs sérülésektől függetlenül.

Mindegy

Akkor ne igazoljunk zsenikém? Szedd már össze magad!!! Ha ennyire utálod a csapatot akkor miért nem egy p$g fórumon élvezkedsz?

Robi71

Olyan mintha egy robottal vagy papagájjal próbálnék kommunikálni.

Mindegy

Örülök hogy az tudod milyen 🤣 jó neked 😉 én inkább nem írom veled milyen….amúgy a való életben mikor személyesen beszélgetsz bele mersz nézni a partnered szemébe? Ez a “stílus” működik? Hogy van ? Mondasz egy mondatot egy perc múlva meg úgy teszel mint ha nem is mondtad volna vagy ha visszakérdeznek elkezdesz másról beszélni ha meg szorul a hurok kicsit szemétkedsz? Vagy csak itt vagy ilyen hogy többet foglalkozzanak veled? Peace 😉
Ja most olvastam, Dembi Laportaval akar személyesen beszélni 🤣

Robi71

A stílusod alapján te egy chat-rambo vagy. Gúnyolódsz és sértegetsz. Ilyent erős ember nem tesz. A kisebbségi komplexusodat pedig én nem tudom megoldani. Ehhez szakember kell.

Mindegy

szorult a hurok? tökéletes politikus lennél :)akkor ezért szoktál gúnyolódni bebeszólogatni mindenkinek 🙂 CSAK NE BESZÉLJ MELLÉ ÁLLANDÓAN !!!annyira irritáló ez a gerinctelen patkány stílusod….

Robi71

Továbbra is chat-rambo. Csak olyant írj le, amit a szemében is megmondanál….akár Mike Tyson-nak is. Sohasem tudhatod alapon.

Robi71

De mégis megpróbálom.
Ha itt a blogon felenném a kérdést hogy kinek hogy néz ki az alap kezdője ahány válasz annyi féle lenne. Még a szerkezet sem egyezne.
Egykoron mindenki kívülről fújta a 433-as felállást.

Nagybarcelona

Hát ez az Olmo-Morata-Ferran sorral szerintem èvekig nem lenne BL, ki rúg ezek közül gólt? Attól tartok èn is, hogy ez a cél. Bivi nyersen fogalmazott ezzel kapcsolatban, nem is èrtettem vele egyet abban, hogy kiemelt naciókat, másokat meg lenèz, de attól tartok spanyolosítani fogunk. Nem is lenne ezzel baj, ha olyan minőségű játékosok lennènek, mint 2010-ben. Ferran mèg hagyján, 3 poszton bevethető, Olmo nem èr 60 milliót, Morata meg egy bèna, ès az ára 40 millió. De így a 3 együtt semmire nem elég. Ezért is tartottam attól, hogy Xavira bízzuk a csapatèpítèst, nem a spanyolok miatt, mert egy Azpilicuèta vagy Gaya, Saul, Laporte, Pau Torres stb. hasznos lehetne. Ezért vártam volna nyárig Koeman elküldésével, ès egy Ten Haragra bíztam volna a csapatèpítèst, aki az Ajaxnál már kètszer megcsinálta. Olmo-Morata-Ferran nem èr 150 milliót, minap írtam, egy Depay-Dybala-Ferran sor 55 millió. Szerintem az utóbbi sokkal gólerősebb lehetne. De majd meglátjuk, szerintem már tèlen èrkezuk Morata, remélem csak kölcsön, ès nyáron visszaküldhetjük az Atleticoba, ha azt hozza, amit várok tőle, egy Spanyol Luuk de Jongot.

Robi71

Az én véleményem az, ha nálunk lesz a spanyol válogatott gerince és pluszban minden szekcióban egy világklasszis légiós….olyan nagy baj nem lehet. 😀

Nagybarcelona

Amúgy pont a támadósora a leggyengébb a spanyol válogatottnak, de egy Busquets-Pedri-Koke is nagyon messze van a csúcstól. Busquets 10 èvvel idősebb, akkor a cserék Xavi ès Iniesta mögött Fabregas, Cazorla, Xabi Alonso, Thiago, David Silva voltak, (bár az utóbbi játszott támadót is).

Robi71

Természetesen nem összehasonlítandó a mostani spanyol válogatott a kétszeres EB és VB győztes kivételes generációjával.
De ez a “lesajnál”t válogatott is nemzetek ligája döntőt játszott.
Nem mond nekem, hogy nem süvegelnél meg egy spanyol válogatottat megspékelve egy mondjuk De Ligt-De Bruyne-Haaland hármassal.

Csbcs

Szerinted ebben mekkora Xavi felelőssége? Mert Koemantól pont ezt kérted számon…

Robi71

Pontosan mire gondolsz? Nem tudom melyik kommentemre kérdeztél rá.

Csbcs

“Jelenleg nem úgy nézünk ki, mint egy csapat hanem inkább mint egy játékos halmaz. Még egy alap kezdőnk sincs sérülésektől függetlenül.“

Robi71

Ez nem Xavi csapata, szezon közben vette át. Abból főz amit megörökölt.

Buli78

Morata fasza, van még lejjebb, tényleg?

Zoli1975

Ma ünnepli 42. születésnapját Xavi Hernández! Ennek apropóján nézzünk egy érdekes sztorit róla: Kevesen tudják, hogy Xavi 19 éves korában kis híján aláírt az AC Milanhoz. Édesapja pártolta is volna az átigazolást, mivel úgy gondolta, hogy Milánóban több lehetőséghez jutna a fia. Édesanyja azonban kategorikusan kijelentette, hogy, ha Xavi aláír a Milanhoz, akkor ő beadja a válópert. Ezt Xavi apja sem akarhatta, így ő is Xavi Barcelonában maradását forszírozta. Xavi édesanyja évekkel később így nyilatkozott az esetről: “Amikor Xavi a Barcelona B csapatában játszott, Adriano Galliani úr négy éves szerződést ajánlott fel. De úgy döntöttem, hogy elutasítom a Milan ajánlatát, mert úgy gondoltam, hogy az ő távozásával szétszakadna a család. Különben is mindig biztos voltam benne, hogy bár nehéz lesz, de a fiam sikeres lesz a Barçában.” Isten éltesse Xavit!

suba

Már megint keringnek az átigazolási hírek Frenkievel kapcsolatban. Az ő nyilatkozata is sértettségre utal. S az igazat végre R.de Boer momdta ki, hogy F. ingadozó formájának oka Busi középponti szetepe.

Robi71

De Jong mélységi irányító?

Nagybarcelona

Nem bántásból, ez a Barca problémája mèg mindig, így gondolkodnak, ahogy te. CSak mélységi irányító lehet?

Robi71

Csak kérdeztem, mert kíváncsi voltam, hogy Busi miben akadályozza De Jong kibonrakozását.
Jobb lenne, ha mondjuk Pedri és Nico mellett nem Busi, hanem De Jong játszana? Ha igen, miért?

Nagybarcelona

Szerintem nagyon nem működik ez a kp-a. Már többször leírtam, egyetértünk az idősekkel kapcsolatban. De ami nem működik, azon változtatni kell. Lehet kezdetben megcserèlnèm De Jongot Busquetsre, mert Busquets sokkal jobban irányít, több helyzetet teremt. Szerintem ebben a legjobb, ès labdaszerzèsben. De lassú, nem védekezik elèg jól, megakasztja a támadásokat, sokszor rámegy a labdabirtoklásra. Na De Jongot ezért próbálnám meg a helyén, mert ebből mindegyikben jobb. Itt azt kellene megtudni végre De Jongról, hogy tud e védekezni vkp-kènt, mert luxus egy 80 milliós játèkost Így elpazarolni, konkrétan nem tudom mit játszik èvek óta, irányítani kevés, ahogy box to boxnak is, mert nem ilyen stílusú focit játszunk. Pedig egyik kedvencem jelenleg. Ezért vetettem fel az eladását is. Benne sokkal több van, mint amit kihozunk belőle.

suba

Ha Frenkiet eladják a Bayernnek akkor Busi játszhat, ameddig Xavi az edző.

Robi71

De Jong-al is ugyan az a helyzet, mint a Barto által igazolt többi “fajsúlyos” játékos. Nem húzóemberek, de egy jól működő csapatban ennél többet mutatnának, mint itt nálunk.
Coutinho is jobban mutatott a Bayern-ben, mint itt. Hogy miért nem tartották meg? …éppen azért amit az elején mondtam.

suba

Jobb. Azért, mert akkor mind a hárman tudnának védekezni és gyorsabb lenne a csapatjáték.

Robi71

Volt példa rá, de én nem ezt láttam…átjáróház lett a középpálya, átfutott rajtunk az ellenfél. Gyanítom szerkezetet kellene váltani 433-ról 442-re (megerősítve a középpályát).

Csbcs

F. De Jong Ajax-ban betöltött szerepköre ugyanaz volt, mint Busié nálunk. A védelem előtt szűrt és labdaszerzést követően följátszotta a labdát a kp-oknak, vagy mélységi labdákkal indította a támadókat. És ha jól emlékszem ebben egészen kiváló volt. Miután leigazoltuk, utána kezdték tkp-t játszatni, mert Busit senki sem merte elmozdítani, illetve amiatt is mert a tkp évek óta megoldatlan pozíció…

Csbcs

Már leírtam párszor, hogy szerintem a legnagyobb problémánk, hogy nincs középpályánk… labdaszerzést követően nem tudunk gyors ellentámadásba lendülni (pl a játék lassító Busi, Alba és a hasonló futballon szocializálódott masias fiatalok miatt), ezért marad a felállt fal elleni impotens játék. Nem tudunk “könnyű” gólokat szerezni…
Itt mindenki középcsatárt és védőt igazolna, én a középpályára igazolnék egy Kante féle pittbullt és egy technikás, gólerős irányítót. Mindez után jöhet a többi poszt…

Robi71

Nincs kreatív támadó középpályásunk, sem kíméletlen befejező csatárunk. Ezért nagyobb nyomás nehezedik a védelemre és így több a hiba is. Elég csak a gólarányunkra nézni. .

Robi71

A Barca Busi megjelenése óta nem játszik vkp-val (ezért játszott Mascheranio is belső védőt…nem meg azért mert képtelenek voltunk évekig minőségben pótolni Puyol-t).
Az sem véletlen, hogy Pep őt választotta az inkább tkp-t játszó Yaya helyett….Busi Xavi-val és Iniesta-val minden idők legjobb középpályás sorát alkották éveken keresztül.
Nem feltételezem, hogy Xavi most kivételezne Busi-val és De Jong és a csapat hátráltatására játszatná. Jelenleg nincs olyan helyzetben a csapat, hogy “mindegy lenne” vagy “beleférne” ez is.

suba

Xavi születésnapján nem véletlenül volt Messi és Busi a fővendég.

Robi71

Látsz valami összefüggést?

Zoli1975

Hivatalos: Ansu Fati elutasította a műtétet, konzervatív kezeléstől reméli a gyógyulást.
comment image

BarcaForLife

Umtiti. …….

Hold Porn

First time here, haha

186
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x