Hét – mondó

     2022. február második hete az Atletico Madrid elleni szívmelengető győzelem által kedélyesen indult.

  1. Mindezt csak fokozta, hogy napvilágot látott, miszerint a Klub megegyezett az új fő szponzorral. Mindenki a mielőbbi (keddi-szerdai) bejelentésre várt. Ez azonban még a mai napig nem történt meg. Talán a jövő héten?

    Az új szponzor hengerel, hiszen átveszi a Rakuten, részben a Beko és a hölgyek esetében a Stanley helyét. Ez a megállapodás a korábbiakkal ráadásul kiegészül a stadion névhasználati jogának eladásával is. Mindezért 3 évre 280 millió euró körüli összeget ad a SPOTIFY nevű zene-streamelő szolgáltatásra specializálódott svéd cég.

  2. Bár a média nem csinált belőle címlapos hírt, de a Liga befejezte a Klub 2020-2021-es évi beszámolójának elfogadását követően elkezdett tételes pénzügyi ellenőrzését. A kiszivárgott információk alapján jelentős különbség van a Klub által megállapított éves hiányt kiváltó okok megítélésében, leginkább a pandémia okozta veszteség mértékét illetően. Egyhamar nem fog eltűnni a Barcát sújtó szankció. Bár…

  3. Fordulat várható a Klub és a Liga között a hónapok óta tartó CVC-sagát illetően. A Barca bizonyos feltételek mellett hajlandó aláírni a megállapodást. Kérdés, mit szól a Liga ahhoz, hogy a Barca 270 millió helyett 300-at kér, az infrastruktúra fejlesztésére meghatározott 70%-ot pedig játékosvásárlásra szeretné fordítani. Utóbbira az az indok, hogy a Klub az Espai Barca projekt révén hajtja végre a felújításokat. Mi lesz a perrel? Mi lesz a Laporta-Perez béke-paktummal? Az esetleges változások befolyásolják a szuperligával kapcsolatos álláspontot is?

  4. A pénzügyi vonalon fentebb említett folyamatok közepette bombahírként robbant a Klub gazdasági vezérigazgatójának lemondása. Reverter magán és családi okokra hivatkozva távozik. Vagy az előző pontok egyike-másika miatt? Egyszer talán megtudjuk. Vagy még sem.

  5. Amíg a tárgyalóasztaloknál heves munka folyt, a héten a hölgyek (ha már a fúk a korábbi kiesés miatt nem voltak érdekeltek a Copa del Rey elődöntőjében) tovább növelték veretlenségi sorozatukat. Kilencedikén kilenc gólt szerezve tizenkilenc pontra növelték előnyüket a bajnokságban. Ha így folytatják, harminckilenc nap múlva már bajnokként utaznak a Real Madridhoz a BL-negyeddöntő odavágójára.

  6. Az átigazolási időszak zártával sem csendesedett a média. Naponta hoznak hírbe új és új érkezőket, távozókat. Ha Haaland neve szóba kerül valamely riválissal (Bayern, MC, PSG, Real Madrid), a sajtó – leginkább a katalán – egyből gránátvörös-kék mezbe öltözteti. Ha ilyen ütemben folytatódik a nevek bedobása, nyárra elfogynak a jelöltek. Igaz, jöhetnek a 2023-ban lejáró szerződésűek bedobása. A malomkerék nem áll le.

  7. Vasárnap városi derbi vár a Barca férfi felnőtt labdarúgóira. A hét csendesen telt. A sérültek száma csökkent. Garcia ott lehet az Espanyol elleni keretben. Memphis is közel jár hozzá, talán be is nevezi Xavi, de játékra még nem alkalmas. A szerződéshosszabbítás előtt álló (vagy nem) Roberto is elkezdte az egyéni edzéseket. Jutglá és Abde visszatér a B-csapathoz. Kell is a segítség, hiszen már vészesen csúsznak a kieső zónába. Az A és a B csapatnak is szüksége van a három pontra. No meg Xaviék egy negatív sorozatnak is véget vethetnek. De erről később.

4.3 16 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
15 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
altopasso

Köszönöm a cikket!

Robi71

Csatlakozom.

Robi71

Nem újkeletú hogy a Real és a Barca külön utakon szeretne járni, mint a liga. De ha mégis, akkor kiváltságos bánásmódban szeretnének részesülni.
A PL-ben vagy a Bundesliga-ban ez elképzelhetetlen.
Nem véletlen, hogy a szuprliga ötletét a Real és a Barca (plusz Juve) vetette el utoljára.

Barca79

Szuperliga a jovo, ha az uefa nem csinal vmi hasonlot a nagy csapatok megcsinaljak nelkule,csak ido kerdese. Mondjuk nem ertem mi szukseguk egy korrupt szervezetre ami leveszi oket penzzel. Siman nelkuluk csinalnam.

Robi71

Nem vagyok híve a szuperligának. Ez Európa és nem az USA.
Nem szeretnék politizálni, de ez az egyesül európai államok előszele lenne.

??????

pfúúú az a média aztán mos rendesen 🙁

Robi71

Rám nincs hatással.

Barca79

Gondoljatok el azokat a meccseket!:) Real-Liverpool, Barcelona-Juve, Man City- Bayern , Barcelona – MU stb stb ket hetente ilyen meccsek, szerintem beszaras lenne. A nemzeti bajnoksagot nem erintene. BL – ben mar nem vagyok biztos. BL-nek lehetne az a tetje az elso negy ide bejut!:) Vhogy ossze lehetne ezt hozni. BL nem rossz, de van egy szerencses sorsolsod 1-2 biroi segitseg lasd REAL MADRID eveken at es megnyeri az a csapat amelyik nem biztos megerdemli. De ha 18 csapat jatszana mint egy bajnoksagban ott mar azert nehezebb elcsalni/szerencsesnek lenni egy egesz idenyben.

Robi71

Miért nem lehetne ezt BL rendszerben lebonyolítani?
Miért kell ehhez szuperliga? …csak azért, hogy legyenek alapító tagok, akik a nemzeti bajnokságban elfoglalt helyezéstől függetlenül résztvehessenek?
Mehetne ugyan úgy, mint most. Lezavarni gyorsan az selejtezőket és a bentmaradt legjobb 18 nem kieséses szakaszban, hanem bajnoki (liga) rendszerben folytatná aminek a győztese lenne a mostani BK győztes megfelelője.

Olympos

Robi71-el értek egyet. Én sem vagyok híve a szuperligának. Ez a szervezet is alapból “korrupt” lenne, hiszen a terv szerint 20 csapatból állt volna, amelyből a 15 alapító tag nem eshetett volna ki.

A szuperliga nem csak az UEFA miatt nem jött létre. Maguk az országok szövetségei sem értettek vele egyet. Angliában meg a szakma, a szurkolók és a politika sem.

Robi71

A szuperliga kezdeményezés nem csak az UEFA ellen irányul, hanem a nemzeti szövetségek ellen is.
Hogy az UEFA is egy korrupt szervezet, ez nem vitás. Fogalmazzunk úgy, hogy a szükséges rossz, de valaminek össze kell fogni a nemzeti szövetségeket…ha az UEFA korrupt, akkor ez csak a nemzeti szövetséges hallgatólagos támogatásával lehetséges.
A BL átszervezésével, a résztvevők bevételének nővelésével a szuperliga méregfoga kihúzható….hisz a megaklubok csak ezt szeretnék.

Olympos

Hozzátenném, hogy magával a szervezéssel is el lehet lehetetleníteni. Ugyebár ezek a klubok maradni szeretnének mind a nemzetközi kupákban és a saját országuk bajnokságában is. Amilyen sűrű a program, valamely sorozatot háttérbe kell szorítani. Ha a szuperligára teszik a hangsúlyt, akkor nem lesz a bajnokságban meg a nemzetközi kupát jelentő helyezés. Arról ne is beszéljünk, hogy az a csúfság is megeshet, hogy kiesne a Barca vagy a Real.

Épp most találtam egy kimutatást a TOP5 bajnokság TV-s díjairól.

Premier League 2022-25 között: 6310 millió euró
La Liga: 2019-22 4485 millió
Bundesliga: 2021-24 1080 millió
Seria A: 2021-24 587 millió
Ligue 1: 480 millió

Mivel a BL-ben is a pénzek elosztásának a szereplés mellett a másik szempontja az UEFA-rangsor, ott is élen vannak az angolok.

Nélkülük sikeres sorozatot létrehozni? Nem hinném, hogy összejöhet.

Robi71

Nabil Fekir is liked by Laporta. Barcelona could be preparing an offer close to €60M to try to sign him, however, Betis are asking for at least €80M.

RedBlue

Atleticohoz képest egy helyen változik a kezdő.Az eltiltott Alves helyett Dest került be a csapatba.
Marc-Andre ter Stegen; Sergino Dest, Gerard Pique, Ronald Araujo, Jordi Alba; Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Pedri; Adama Traore, Ferran Torres, Gavi.

Barcafan93

Kemèny meccs, sok eladott labdaval, kihagyott helyzetek, sok a rossz megoldás de be kell húzni.
Ferran kozepen kicsit elveszett, fejjel tud csak veszelyeztetni a mezőny munkaja kevès
Dest es Alves kozott orisasi kulonbseg van..

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x