Hét – mondó

Egy hét, amikor a játékosok a főszereplők. De azért más is történt.

  1. Szombaton a B-csapat hazai pályán egy 1-1-es döntetlent játszott a Linares együttesével szemben. A vendégek a 92. percben egyenlítettek. Ezzel a döntetlennel a B-csapat csupán EGY pontra van a már kiesést jelentő 16. helyezettől. Oké, B-csapat, de azért legyen már ott is érvényes a „Mi vagyunk a Barca!” kijelentés. Mert ez így a végén EGYES lesz.

  2. Vasárnap délidőben a nők hozták a szokásos győzelmet. Most az Athletic Bilbao otthonából távoztak egy 3-0-ás sikerrel. A következő fordulóban (március 6) nőnap alkalmából akár meg is ajándékozhatják önmagukat egy bajnoki címmel. Ehhez csupán az kell, hogy egyrészt ismét nyerjenek, másrészt, hogy az Atletico Madrid ne szenvedjen vereséget odahaza a Tenerife ellenében.

  3. Vasárnap este került sor a szezon második városi derbijére. Az őszi 1-0-ás Barca sikerrel végződő mérkőzés, az Atletico Madrid elleni remek teljesítmény, illetve a házigazda Espanyol utóbbi hetekben mutatott formája alapján okkal reménykedhetünk a Blaugrana győzelmében. Ez elmaradt. Egy mérkőzésen belül voltunk fenn és lenn. Vesztettünk két pontot, de a végén nyertünk egyet.

  4. Xavinak meg volt a csapat élén a 100 nap. Nagyon nem foglalkoztak vele a sajtó részéről. Az előző pontban említett ingadozó teljesítményt továbbra sem vetkőzte le a csapat. A focit gólra játsszák, lőttekre és kapottakra. Nagy változás nincs. Sok az ellenfeleknek ajándékozott találatok száma. 33 mérkőzés után a +3-as gólkülönbség nem méltó a Barcához.

  5. Az elnök megszólalt a Spotify-szerződéssel kapcsolatosan. Bejelentésnek is tekithettük a nyilatkozatát. Hivatalossá a legújabb hírek szerint a jövő héten válik. És abban is meg van az egyezség, hogy marad az UNICEF felírat is.

  6. Nincs még új gazdasági vezérigazgatója a klubnak. Állítólag Laporta az egyik gazdasági-pénzügyi téren is jártas vezetőségi tagot szeretné ideiglenesen megbízni. Viszont a távozó Reverterről érdekes pletyka(?) jelent meg. Florentino Perez (Real Madrid elnöke) felkérte az egyik cégének igazgatói posztjára. Úgy tűnik, mégis igaza volt a korábban távozó Jaume Llopis-nak. Pláne azután, hogy Tebas (La Liga elnök) a minap Revertert Florentino emberének nevezte. Összenő ami összetartozik.

  7. Csütörtök este lejátszotta első mérkőzését az A-csapat a 12 éve létrehozott Európa-ligában. A bemutatkozás felemásra sikeredett. A játék képe alapján legalább kettő gólos különbség volt a Barca és a Napoli között. Gólokban sajnos ez nem jött ki. A vitatható körülmények közepette született két gól végül 1-1-es döntetlent eredményezett. A továbbjutás Nápolyban, a Diego Armando Maradona stadionban dől el. Győzelemmel vagy büntetőkkel de valamelyik csapat továbblép. Talán épp Diego égi támogatásával.

5 6 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
34 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nagybarcelona

Írtam, hogy nem èrtem ezt a magasan letámadás, magasan feltolt vèdelem dolgot. A minap olvastam Clemente Xavi kritikáját, ès èrdekes statisztikákra figyeltem fel a La Liga felvezető magazinban. A Barca a 20.!!! a La Ligában labdaszerzès terèn. Szerintem elgondolkodtató.

Nagybarcelona

A lènyeg:
“Azt szeretné, ha a játékosok úgy játszanának, ahogy ők tették, ez nem edzősködés”
Félreértés elkerülèse végett, ez egy nagyon nyers kritika, de van benne igazság, ès a statisztika is valami hasonlót igazol.

jancsipapa

Van egy elképzelése a játékról .Ezt próbálja megvalósítani.Ha a maga idejében nem ezt játszotta volna, akkor jó? Így,hogy ő is ezt játszotta nem? Mi ebben a logika?

Nagybarcelona

A logika az, hogy magas letámadás, feltolt vèdelem, ès mégis 20-ak vagyunk labdaszerzèsben, akkor valami csak nem jó. De lecserèlhetjük akár az egész csapatot is azon csapat játèkosaira, akik 1-ők labdaszerzèsben, de valószínűleg olcsóbb változtatni valamit a taktikán.

Steve fan

Nem találjuk(találják) a megoldást mert….mindenki megoldást akar ,vagy vár. Itt van pl az ATM! Tavaly bajnokságot nyert ,idén valami nem klappol. A Barcánál is volt úgy hogy egyszer jobban máskor egyáltalán nem ment a szekér. A szurkolók zöme is (ha már leragadunk a statisztikai adatoknál)a 2008-as csapat akkori játékát , eredményeit rémeli vissza. Bár úgy lenne,de képlet nem egyszerű. Végy 7-8 ösztönösen jó ,lelkes fiatal futballistát ,potold ki 1-2 sztárral+ 1 jó edző és jönnek a sikerek. De az idők és a stílus mindig változik. Volt jó négy év. A 2015-ös tripla is hogy egyszer összeállt az MSN e fent leírtak alapján született meg. Egy csapategység vagy összeáll vagy nem,taktikát persze lehet bele vinni,de előbb vagy utóbb kiismerik az ellenfelek is.Xavi kb jó irányban halad,a magasan letámadással,de a feltolt védelem mindig rizikós egy jól kontrázó csapat ellen. És a fránya védelem mindig foltos valahol. Ergo 1-2 bekapott gól után már pokolian nehéz vissza jönni egy meccsbe. Innentől ember legyen aki fél év alatt összerak egy csapatot pénz nélkül,és szankcionálva!

Harleydavidson

Azok az edzők akik valaha játékosként is szerepeltek a futball világában (Xavi esetében nem is akármilyen szinten) szinte mindannyian hozták magukkal azt a stílust és azt a tapasztalatot amit abban az időszakban megtanultak és átéltek. Legyen ez akár defenzív vagy offenzív. Nyilván ahogy múlnak az évek….változik a foci világa, stílusa, intenzitása…stb. De egy volt játékos edzőként persze, hogy ennek megfelelően beleolvasztja a szakmai tudása mellé a tapasztalatait és stílusát is.

Nagybarcelona

Ez így van. Erről írtam már Xaviról, tiki takáról, hogy sokan ezt várhatták, mégsem ezt játszatja. Xavi több edző keze alatt játszhatott, ès Guardiola edzősège ebből pár èvet fedett le. Már írtam, Xavi Stílusa az Enriquejère hasonlít, ami egyfajta spanyolosított holland stílusra emlékeztet (Cruyff). Ennek csak! az egyik eleme ez a magasan feltolt vèdekezès ès magas letámadás, nem lètszükseglete. A holland szövetségi kapitányokat sem lincseltèk meg, amikor 433-ról váltottak 532-re. Megint csak Koemant tudom felhozni pèldának, mikor lenyilatkozta, hogy Cruyff is alkalmazta ezt a felállást. Szerintem nem a felállás vagy egy taktikai elem határoz meg egy stílust, sőt annál színesebb a repertoár, ha tudunk váltani, akár meccs közben is. Sajnos pl. ebben a Reál nagyon jó, ha kell átengedi a területet, ès abból vált ritmust.

Harleydavidson

Nem tudom, hogy mit áldozunk vagy mit áldozhatnánk azért a projektért…..illetve, hogy érdemes-e. Minden esetre kötve hiszem, hogy anyagilag beelőznénk a reált vagy a cityt. És persze még lehetnek rajtuk kívül mások is akik vadásznak Haalandra.
https://www.sport.es/es/noticias/barca/barca-prepara-cumbre-haaland-marzo-13261581
https://www.sport.es/es/noticias/barca/guerra-barca-madrid-haaland-13260432

Nagybarcelona

Harleydavidson, Robi: azt vettem èszre, ha egy hozzászólásban egynél több linket helyeztek el, akkor megerősítésre vár a rendszer, azután eltűnik a hozzászólás.

Harleydavidson

Köszönöm……..akkor ezt javítván újraküldöm.
Nem tudom, hogy mit áldozunk vagy mit áldozhatnánk azért a projektért…..illetve, hogy érdemes-e. Minden esetre kötve hiszem, hogy anyagilag beelőznénk a reált vagy a cityt. És persze még lehetnek rajtuk kívül mások is akik vadásznak Haalandra.
https://www.sport.es/es/noticias/barca/barca-prepara-cumbre-haaland-marzo-13261581Nem

Harleydavidson

Ne haragudjatok ha még is megmaradt volna a hozzászólásom és még egyszer olvassátok. Ha így van akkor a Nagybarcelona a hibás…:-)
https://www.sport.es/es/noticias/barca/guerra-barca-madrid-haaland-13260432

BarcaForLife

Lehet azert szerzunk kevesebb labdat mert altalaban nalunk van?

A.Napoli ellen nagyon sok ellenfel terfelen levo labdaszerzest lattam. A.letamadas tetszett.

Nagybarcelona

Busquets a legjobb az ellenfél tèrfelèn szerzett labdákban a Ligában. Ez az össz labdaszerzés a Spíler La Liga magazin szerint.

Harleydavidson

Még egyszer kösz az észrevételt…..valóban eltűnt a hozzászólásom.

Robi71

Én ezzel nem foglalkoznék. Kicsi a valószínűsége annak, hogy Haaland-ért labdába rúghatunk. Főleg ha Mbappé a maradás mellett dönt.

Nagybarcelona

Èrdemes megnézni Suarez gólját. Vagy 30 m-ről ballal. Óriási figura.

Zöldbéla

Sajnos gyakran az látszik itt a fórumon, hogy “óriási figura” mindenki aki nem a Barcában játszik!

A gól, persze leheetett csodálatos (sajnos nem láttam).

Nagybarcelona

Csak el lehet ismerni a volt klasszisunkat, arról nem èn tehetek, ha b.szok eladták, attól még nekem személy szerint örök kedvencem marad.

Zöldbéla

Amíg itt volt, sokan szerették volna klubon kívül látni!

Lehet, hogy te nem voltál köztük, én viszont a jelenségről írtam.

Jelenleg pl. Busi, Alba és Piqué hármasról írogatnak hasonlóan. 🙁

Barca79

Ez szep es jo, de mar tudjuk vele BL-ben a negy koze sem jutunk es nezd meg hol all az Atletico a bajnoksagban. Nem igy kellett volna elengedni az nyilvanvalo, meg siman lehetne csere, de ez az amit meg o nem fogadna el. 90 percig jatszatni meg mar inkabb hatrany, nem lehet ra epiteni.

Nagybarcelona

Nélküle (ès Messi) meg már a 16-ba sem 🙂
Èn elfogult vagyok velük szemben, nálam ha csak csereként is, de még mindig itt lennének. Persze a fizetés jelen helyzetünkben nem Mind1, de még mindig sok a kutyaütő a keretben, akik nálam hamarabb mentek volna. Azért 24 meccsen 9 gól 3 gólpassz nem rossz az öregtől. Percek alapján 16* 90 perc alatt.
A 120 milliós Felix 3 gól 3 gólpassz 17 meccsen. Valahogy nem jönnek be a csapatoknak ezek a 100+ milliós igazolások.

Steve fan

A Spanyol spot lapok friss hírei szerint Haaland a Barcába igazol a nyáron. Anyagi források előteremtve fizetési igénye 20 millió/év. Ez ám a fordulat!!!!!

Harleydavidson

Érdekes amit írsz. Amiket én belinkeltem szintén spanyol sportoldalról ott még márciusi egyeztetésekről írnak.
Vajon hol az igazság? Tudnál erről cikket mutatni?

Steve fan

Link a legutóbbi felül

Nagybarcelona

A Sport katalán lap. Amúgy tegnap még azt írta, mindenben megegyezett a Reallal, de az ügynöke ott sem volt. Csak találgatnak.

Robi71

Csak nehogy Real legyen a végén. 🙂

Nagybarcelona

https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022-02-19/matthaus-berobbantotta-a-bajor-bombat-penzugyi-csapdaba-kerult-a-bayern-a-rekordigazolas-miatt
Kicsit off, múltkor írtam a Bayernnel kialakuló magas fizetésekről. Mattheus szerint Hernandez 80 millióba került, ès èvi 20 millió körül keres, a teljesítménye pedig nem ezt igazolja. Azóta meg kellett emelni a fizetési keretet, ès minden játékos több pénzt akar. Írtam a lejáró szerződèsű játèkosaikról.
Ez minket olyan formában èrint:
-Nalunk is hasonlóan szálltak el a fizetések
-Nagyon nehéz lenne betartani a Laporta által elképzelt fizetési limitet
-Nem tudunk versenyezni az “elit” csapatok által ajánlott fizetèsekkel
-Ha èrkezik védő, a saját nevelèseink mennyi bért fognak kérni, különösen igaz ez a 800 ezret!!! Kereső Araujora.
-Mindegyik lejáró szerződèsű vèdő cèlpontunknál szóba került a Bayern is (Rüdiger, Christensen, Ginter), ahol 20 milliót tudnak fizetni egy védőnek, ès írtam ès linkeltem, a Bayernből távozó Süle 10+ milliót fog keresni a Dortmundban!!!

Harleydavidson

Köszönöm! Most korán reggel én is ezt olvastam. Szerintem ez még egy hosszú történet lesz amíg aláíródik valamelyik klubbal a szerződés. Évről évre átélünk ilyen és ehhez hasonló “híreket” az átigazolások terén. A sajtónak is élnie kell valamiből……rohadjanak meg…

Nagybarcelona

Így van.

Nagybarcelona

Állítólag azért nem közöttük mèg meg a Spotify szerződést, mert a Stadion nevènek bérbe adásáról tárgyalnak 20 èvre. Ha elkészül a stadion, 20 èvig Spotify Camp Nou lesz a neve 500 millióèrt. (20 millióèrt? ez lesz a neve a bezárás alatti 3 èv során is)

34
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x