Site icon Barcanoticias

Hét – mondó

Újabb trófea a múzeumba, világcsúcs a női labdarúgás helyszíni megtekintésében.

1. A héten a kézilabdázók szállították a serleget.

    Hétvégén rendezték meg a férfi kézilabdásoknál a Copa del Rey nyolcas döntőjét. Carlos Ortega mester csapatának három nap alatt három mérkőzést kellett megnyernie a kupa sorozatban kilencedik, összességében 26. alkalommal történő elhódításáért. A csapat pénteken a Helvetia Anaitasuna elleni 35-32-es győzelemmel jutott az elődöntőbe. Szombaton a Morrazo Cargest múlta felül egy 36-28-as sikerrel, vasárnap pedig a döntőben a Granollers felett diadalmaskodott. A döntő végeredménye: Barca-Granollers 30-26.

    A folytatás:

2. Túl a válogatott szüneten.

    A Clasico megnyerése és a válogatott mérőzések után rögtön egy fontos mérkőzés előtt áll az A-csapat. Xaviékra a jelenleg második helyen álló Sevilla vár. A tét nem más, mint a helycsere. Ezzel – amennyiben a csapat eljut az EL döntőjébe – május 22-ig heti két mérkőzés következik. Szerencsére a válogatottak sérülésmentesen tértek vissza, Fati pedig április 20 körül már bevethető lesz.

    Eldőlni látszik, hogy a csapat a 2023/2024-es szezonban az 55 000 főt befogadni képes Estadí Olímpic Lluís Companys-ban (korábban Montjuïc-stadion) játssza majd a hazai mérkőzéseit. A média szerint a város vezetésével a szerződés még nem köttetett meg, jelenleg a használatbavételi díj összege a kérdéses még. A város 20 millió eurót kér egy évre, a Klub ennél kevesebbet szeretne fizetni. Minden euró számít.

    A folytatás:

3. A labdarúgóknál újra nyert a B-csapat.

    A férfi labdarúgók közül a B-csapat idegenbe látogatott, a táblázat utolsó helyén álló Betis-B együtteséhez. A fiatalok a papírformának megfelelően hozták a kötelező győzeémet. 2-1 arányban nyertek, a gólokat Blanco és Jutglá szereztek. A középmezőny sűrűsége miatt az egymás után elért második győzelemmel a srácok 6 ponttal vannak lemaradva a már feljutásért küzdhető 5. helytől, viszont 4 pont az előny a már kieső helyen tanyázó 16. helyezettől. Bármi lehet. A csapatban fél órára már Balde is beszállt.

    A folytatás:

4. Ha női foci, akkor Madrid.

     A Femeni az elmúlt héten madridi csapatokkal szemben folytatta veretlenségi sorozatát. Hétvégén bajnoki mérkőzésen a sérülések mellett még néhány játékost pihentetve is, de 2-1 arányban ha nehezen is, de nyerni tudtak a Madrid CFF ellen.

    Szerdán pedig jött a 91553 néző előtt lejátszott Bajnokok Ligája visszavágó a Camp Nouban. A lányok a második félidőben megmutatták, rájuk lehet ugyan íjeszteni, de még alapemberek hiányában is a Real Madrid előtt járnak (Barca-Real 5-2, összesítésben 2 győzelem, 8-3-as gólaránnyal). A hölgyek a torinoi döntőbe a német Wolsfburg együttesén keresztül juthatnak. A találkozókat április utulsó két hétvégéjén játsszák. Az első mérkőzés lesz hazai pályán, ahol a vezetőség szeretné elérni, hogy 22.-én pénteken legyen, a Camp Nouban (vasárnap bajnoki a férfiaknak).

    A folytatás:

5. A Klub további három szakágánál sem volt leállás. Az előző héttel szemben egy pici porszem került az eredméylistába. Volt egy vereség is. Eredmények, és ami jön:

    Kosárlabda: A Barca a héten elveszítette az egyik bajnokiját. Ettől függetlenül kettő pont előnnyel elsők. Az Euroligában megnyerték az alapszakaszt, így kezdik a Play Off-ot.

    Futsal: A bajnokságban 8 pont az előny az első helyen, a spanyol kupában az elődöntőben a csapat.

Roller Hockey: 8 ponntal vezetik a tabellát.

6. Bővült a keret?

    Az elnök a héten egy interjúban nevek nélkül de két nyári érkezőt már bejelentett. Nagy valószínűséggel a belső védő dán Christensen a Chelsea-től és a középpályás elefántcsontparti Kessié a Milanból. Kezeljük fentartással az elök szavait. Tavaly Messiről is azt cikkezték aminor visszatért a szabadságáról, hogy jön aláírni a szerződését. Aztán ami lett, az nem egy fényes nap lett a Klub történelmében.

7. Európa elitjének bevételei.

    A Manchester City vezeti a Deloitte könyvvizsgáló cég által a leggazdagabb futballklubokról évente összeállított világranglistát. A kimutatás szerint az angol bajnok 644,9 millió eurós bevételt könyvelhetett el a 2020-21-es szezonban, ezzel letaszította a képzeletbeli trónról a Barcelonát, amely 582,1 millióval ezúttal “csak” a negyedik. A katalán egyesület egy évvel korábban 715 millióval állt az élen. Az első tíz:

1. Manchester City 644,9 millió euró
2. Real Madrid 640,7
3. Bayern München 611,4
4. FC Barcelona 582,1 (A közgyűlés tavaly októberben 631 milliót fogadott el. A Klub egészére.)
5. Manchester United 558
6. Paris Saint-Germain 556,2
7. Liverpool 550,4
8. Chelsea 493,1
9. Juventus 433,5
10. Tottenham Hotspur 406,2

Exit mobile version