Hét – mondó

1. Kell a második hely!

    A labdarúgók közül az A-csapat az elmúlt hét napban két találkozót játszott. És erre a kettőre is érvényes az előző heti megállapítás, csak számszerűleg lett más a végeredmény (2-3 helyett 0-1). Mindekettő vendégsikerrel zárult. De micsoda külöbség van a kettő között! Mert amíg hétfőn este a Cádiz vendégeként nyert 1-0-ra a Camp Nouban, addig csütörtük este a Barca nyert idegenben a Sociedad ellen ugyanilyen eredménnyel.

    Hétvégén a Barca bepótolja a 21. fordulóból elmaradt találkozóját. Győzelem esetén egy lépéssel közelebb kerülhet a csapat a bajnoki dobogó középső fokához. Utána pedig – ha már kiestünk az Ezrópa ligából – lesz egy teljes hét a következő bajnokiig. Kell is a játékosoknak pár nap pihenő a végső bajnoki hajrához.

    Ami volt és a folytatás:

 • 04.18: Barca-Cádiz 0-1
 • 04.21: Real Sociedad-Barca 0-1
 • 04.24. 21:00-kor: Barca-Rayo Vallecano (21. fordulóból elmaradt találkozó)
 • 05.01. 21:00-kor: Barca-Mallorca

2. BL-címvédés, első felvonás.

   A Femeni a sok serült ellenére megórizte szezonbeli veretlenségét. A szombati idegenbeli sikerén túl már csak három bajnokit kell megnyernie a 100%-os teljesítményhez. A következő bajnoki mérkőzésükre május 5.-én keról sor.

    Előtte kerül megrendezésre a német Wolfsburg elleni BL-elődöntőkre. Ma odavágó a Camp Nouban, visszavágó 30.-án.

    A sérültek közül páran visszatértek, Lieke Martensnak viszont befejeződött a szezon. Felépülése során újból megsérült.

    Ami volt és a folytatás:

 • 16.-án: Valencia-Barca 0-2 (Bajnoki)
 • 22.-én 18:45-kor: Barca-Wolfsburg (BL)
 • 30.-án 18:00-kor: Wolfsburg-Barca (BL)

3. Győzelmek után súlyos vereség a B-csapatnál.

    A férfi labdarúgók közül a B-csapat esetében is megszakadt egy sorozat (nem hosszú). Négy győztesen megvívott találkozó után most vesztesen hagyták el a pályát a tabella negyedik helyén álló Balearessel szemben. Ráadásul a különbség elég nagyra „sikeredett”. Hat fordulóval a zárás előtt 4 pont a hátrány az 5. helyezettől, azaz a még rájátszást jelentő poziciótól. Igaz, a jelenlegi ötödiket heten próbálják megelőzni.

    Ami volt és a folytatás:

 • 17.-én: Baleares-Barca 6-2 (Bajnoki – Gólszerző: Balde és Jutglá)
 • 23.-án 19:30-kor: Barca-Atlético Sanluqueno (Bajnoki)

4. A Klub további négy szakágánál sem volt leállás. Eredmények, és ami jön:

    Kosárlabda: A Barca a bajnokságban ismét vereséget szenvedett, így előnye négy pontra csökkent. Az Euroligában a Barca elveszítette pályaelőnyét a Final Fourba kerüléses párharcban. A hazai pályán lejátszott kettő mérkőzéséből csak egyet tudott megbyerni, így a Münchenben lejátszandó két találkozóból legalább az egyiket hozni kell ahhoz, hogy ötödik összecsapás legyen. Persze, ha mindkét alkalommal nyernek Münchenben, már ott meglehet a továbbjutás.

 • 16.-án: Zaragoza-Barca 76-71 (Bajnoki)
 • 19.-én: BarcaBayern München 77-67 (Euroliga-Play Off)
 • 21.-én: Barca-Bayern München 75-90 (Euroliga-Play Off)
 • 24.-én 18:30-kor: Barca-Lenovo Tenerife (Bajnoki)
 • 27.-én 20:30-kor: Bayern München-Barca (Euroliga-Play Off)
 • 29.-én 20:45-kor (amennyiben ekkorra nem szerzi meg valamelyik csapat a 3 győzelmet): Bayern München-Barca (Euroliga-Play Off)

    Kézilabda: A bajnokságban 10 pont az előny az első helyen.

 • 20.-án: Barca-Benidorm 31-26 (Bajnoki)
 • 23.-án 12:00-kor: Helvetia Anaitasuna (Bajnoki)

    Futsal: 8 ponntal vezetik a tabellát.

 • 17-én: Barca-ElPozo Murcia 2-1 (Bajnoki)
 • 20.-án: Jaén FS-Barca 2-2 (Bajnoki)
 • 23.-án 18:00-kor: Barca-Fútbol Emotion Zaragoza (Bajnoki)
 • 29.-én 20:00-kor: Benfica-Barca (Riga, BL-elődöntő)

    Roller Hokey: 8 ponttal vezetik a bajnokságot. A héten nem volt mérkőzésük.

 • 30.-án 20:00-kor: Parlem Calafell-Barca (Bajnoki)

5. Elsőfok.

    Csütörtökön a madridi 17. sz. bíróság meghozta döntését a Szuperligában érinett három klub keresetét illetően. A döntés szerint az UEFA-nak joga van szankcionálni a Barcelonaát, a Juventust és a Real Madrdot. Az érintettek már jelezték, a területi bíróságnál fellebeznek. Egyszer csak vége lesz.

6. Invázió német módra.

    Az Európa-liga visszavágójára a frankfurti nézők több tízezer (25-35?) jegyhez jutottak a megengedett 5000 helyett. A Klub kivizsgálta az esetet. Az elnök az ügyben sajtótájékoztatót tartott. Szerinte a Klub nem hibázott, de levonta a tanúságot a jövőre vonatkozóan.

    Igen ám, de Lapotából azért csak kijött a politikusi énje. Kétszer is megemlítette, hoyg a rendszert az elődjeitől örökölte, azaz megpróbálta tompítani a saját felelősségét. Ezzel kettő gond van. Az egyik az, hogy Ő is volt előd. A másik az, hogy pont Ő mondta fel azt a rendszert, hogy a mérkőzésre ki nem látogató bérletesek 50%-ért visszaadhatják az adott mérkőzésre szóló belépőjüket. Laporta ingyen akarta megkapni tőlük. A bérletesek meg 50% helyett eladták 2-3-szoros áron közvetítőkön keresztül a németeknek. Sokat akart a szarka!

7. Jogszerűség és etikusság.

    Sajnos a héten – még ha közvetve is – egy másik ügyben került szóba a Klub. A jelenleg 2. számú csapatkapitányunk (Piqué) korrupciógyanús szerepe a Spanyol Szuperkupa Szaúd-Arábiábn történő lebonyolításának értékesítésében. Újabb téma amelyen sokáig csámcsoghat a média. A gond az, hogy Piqué nevéhez mindig hozzáteszik, a Barca játékosa.

4 4 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
21 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dr Mouse

??? – Senkinek sincs mondanivalója?

békétavilágnak

neked is csak ennyi?

Kritizator

Nekem van

1975@gmail.com

Hivatalos keret a Rayo Vallecano elleni hazai bajnoki mérkőzésre! 🙂
comment image

Nagybarcelona

Nèzek PL meccseket. Mekkora 0 Sancho ès Greealish 85 illetve 120 millióèrt. Jobban meg kellene becsülni a szèlsőinket. Ehhez képest Depay ingyen jött. De még az általam sokat szidott Ferrant is, de holnap nem akarom látni a kezdőben. 🙂

RedBlue

Nem értem miért középen játszatja Depayt?Szerintem adva lenne elől Torres/Depay-Auba/l De Jong-Dembi/Adama.

Nagybarcelona

Szerintem is. Ahogy írod, az első a kezdő, a második a cseréje, csak nálam Depay a kezdő, Ferran pedig a csere. Kellene olyan játékos Dembele mellett, aki meg tudja bontani a védelmet. Ez a bal szèlen Depay. Adamát is megnézném ott, végre nem mindig az alapvonal felé kellene tolni a labdát. Nekem különösen bosszantó, hogy Depayt így el fogjuk pazarolni, mert Ferrannak mindig kezdenie kell. Remélem legalább kapunk èrte vagy 30+ milliót, de ha nem tudunk majd 1 az 1-ben igazolni helyére, nagyon mérges leszek Xavira.

Robi71

Depay úgy fog távozni, ahogy jött…ingyen. Ez így korrekt.

Robi71

Mekkora 0 Sancho ès Grealish 85 illetve 120 millióèrt?…..óvatosan az ilyen kijelentésekkel. Főleg egy Barca szurkolótól. 🙂

Nagybarcelona

Más is tud mellèfogni. Többet vártam tőlük, de közömbös számomra a sorsuk.

Robi71

Egyik sem melléfogás. Graelish-nek megvan a szerepe a rendszerben és ameddig a csapat versenyben van a trófeákért, addig nincs mit kifogásolni nála.
A MU projekt megbukott, nyáron kicserélik a fék keretet és Sancho alapjátékos lesz Ten Hag-nál.

Nagybarcelona

Nem èrtem mièrt nem hajtottunk rá Calhanoglura nyáron. Szerettem volna itt látni, linkeltem is a nyilatkozatát, hogy a Leverkusenből ide vágyott. Most 4 milliót keres az Interben, 29 meccs 7 gól 9 gólpassz kp-kent a bajnokságban.

Nagybarcelona

Róma ellen +2 gólpassz

Nagybarcelona

Fabrizio Romano szerint a ma mesternègyest szerző Gabriel Jesus távozik a Citybol Haaland miatt. Az Arsenal èrdeklődik legjobban, de minket is szóba hozták vele. 2023-ban jár le a szerződése, szerintem hamarabb engednèk ide, mint egy riválishoz. Ő is egy jó lehetőség, két szèlen is tud játszani a csatár poszt mellett, ès tetszik, hogy nem áll bent a védők között, hanem folyamatosan a mezőnyben osztogat. Nálunk a csatár sokszor -1 ember 6 védő között. Ezért is lenne szerintem jó ilyen csatár, mint Dybala, Lautaro, vagy Jesus. Szerintem nem egy 34 èves Lewandowskira kellene hajtani 40+ millióèrt, főleg, hogy Aubanak nagyon jól megy “csúcsèkkènt”.

KJDaniel

Rüdiger távozni fog a Chelseatől és a Real Madrid a legaktívabb kérője.. mi a hírek szerint versenyben sem vagyunk érte.

Christensen helyett pedig mennyivel jobb opció lett volna.. és most hagyjuk a kor különbséget.
Rüdiger egy klasszis a posztján, Christensen pedig Lenglet szint.

Nagybarcelona

Ha az megnyugtat, Rüdiger 10+ milliót fog keresni, bárhová is megy. Rüdiger nevét 2 ève írtam átigazolásra, a BL címük előtt. Jelenleg a Whoscored szerinti legjobbunknak, Dembelènek nem adnánk ennyit.
Ha èn igazoltam volna nyáron, Depay, Calhanoglu ès Aubameyang èrkezett volna, vissza is lehet keresni. Nézzétek meg a statisztikáikat. A MU-nál a héten küldtek el a játèkosmegfigyelőket, nálunk is időszerű lenne.

Nagybarcelona

– Az unokahúga szerint Dembele hosszabbít
-Torre Mesterhármast szerzett
-Jutgla 2 gólt lőtt
-Ismetelten megkerestük Rüdiger manageret
-Araujo szerződèshosszabbítását a héten szeretnèk bejelenteni
-A Sociedad ellen nem csak a védők sérültek le, de Dr Pruna is, a csapat orvosa

Nagybarcelona

+1 kicsit off, Messi 25 m-rol lőtt góljával bebiztosította a PSG a bajnoki címèt. Ez volt Messi 39. Trófeája válogatott ès klubszinten. Ebben a rangsorban Dani Alves a csúcstartó 42-vel.

Robi71

Rüdiger a Real játékosa.

sempreculers

Remélem a tegnapi kupa kudarc után José Gayà nem fontolgatja a hosszabbítást. Számomra ő lenne Alba tökéletes pótlása, pláne úgy, hogy 2023-ban jár le a szerződése. Csak nyílván Xavi nem fog egy jóbarát nyakára hozni egy erős embert.

JasoN

Nem lehet tudni, azért mégiscsak sok a felelőssége. Mi lesz ha Alba lesérül egy félévre? – Ilyeneket sokkal inkább figyelembe fog venni szeintem.

Más, egyes hirek szerint, amelyek már nem is újkeletűek, a Barca Lisandro Martínez-t szeretné leigazolni, aki alapból középső védő, de sokat játszik balszélsőként is.

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x