Hét – mondó

2022. 05. 06-12.

1. Újabb trófea a vitrinbe.

    Hétvégén a Roller Hockey csapat a Copa del Rey négyes döntőjében volt érdekelve. Az elődöntőt nehezebben, de a döntőt már simán vették a srácok. Ez a szakág 24. Copa sel Rey sikere.

    Ami volt és a folytatás:

 • 07.-én: CE Noia Freixenet-Barca 1-2 (Copa del Rey-elődöntő)
 • 08.-án: Barca-Reus Deportiu Virginias 4-0 (Copa del Rey döntő)
 • 14.-én 12:00-kor: Barca-Recam Laser CH Caldes (Bajnoki – negyeddöntő)

2. Közel az ezüst.

    A labdarúgók közül az A-csapat az elmúlt héten mind az idegenbeli, mind a hazai találkozóját megnyerte. A játék azonban továbbra is halovány. Mindenesetre a megszerzett hat ponttal nagy lépést tettek Xaviék a második hely megszerzéséért. És talán jelenleg ez most még a játéknál is fontosabb. Főleg ha valóban akkora lesz a játékosmozgás, mint amit a média ír. Mert ebben az esetben lesz munka összecsiszolni a régieket az érkezők sokaságával.

    Most hétvégén a csapat Madridba utazik. Ahhoz a Getaféhoz látogat, akinek ha önmaga kezében akarja tartani a bennmaradást, még egy pontot kell szerezni a hátralévő két találkozón (Barca otthon, Elche idegenben).

    Ami volt és a folytatás:

 • 07.-én: Real Betis-Barca 1-2 (bajnoki – gólszerző: Fati, Alba)
 • 10.-én: Barca-Celta Vigo 3-1 (bajnoki – gólszerző: Aubameyang 2, Memphis)
 • 15.-én 19:30-kor: Getafe-Barca (bajnoki)

3. Egy lépésre a 100%.

    A Femenit egy mérkőzés választja el attól, hogy 100%-os teljesítménnyel nyerje meg a Primera Divisiont. Vasárnap már a 10. percben gól- és emberhátrányba kerültek, de ez sem okozott gondot a bajnokság utolsó helyezettje ellen. A lányoknak az utolsó fordulóban az Atletico Madrid lesz az ellenfele. A találkozó pikantériája az lesz, hogy amennyiben nyer a Barca, akkor az Atletico és a Real Madrid helyet cserélhet a tabellán, azaz a gránátvörös-kékek teszik lehetővé a Real BL-selejzetős indulását, egyben fosztják meg az Ateleticot attól.

    Kisorsolták a Copa de la Reina elődöntőinek párosítását. A hölgyek miután 21.-én letudják a Bajnokok Ligája döntőjét, 25.-én 21:00-kor Alcorconban a Real Madriddal szemben kerülhetnek be a 29.-ei döntőbe. A másik elődöntő párosítása: UDG Tenerife-Sporting Huelva.

    Ami volt és a folytatás:

 • 08.-án: Rayo Vallecano-Barca 1-6 (bajnoki)
 • 15.-én 12:00-kor: Barca-Ateltico Madrid (bajnoki)
 • 21.-én 19:00-kor: Barca-Lyon (BL-döntő-Torinó)

4. Elúszni látszik.

    A férfi labdarúgók közül a B-csapat egy nagyon fontos mérkőzést veszített. Az előttük egy ponttal álló Sabadell ellenében veszítettek saját pályájukon. Ezzel nagyon úgy néz ki, három fordulóval az alapszakasz vége előtt elúszott a feljutásért való rájátszás lehetősége. Már csak a többiek hibázásának reménye maradt.

    Ami volt és a folytatás:

 • 05. 07.-én: Barca-Sabadell 0-2 (bajnoki)
 • 15.-én 12:00-kor: Sevilla Atlético-Barca (bajnoki)

5. A Klub további három szakágánál sem volt leállás. Eredmények, és ami jön:

    Kosárlabda: A Barca a bajnokságban egyszer nyert, egyszer veszített. Még egy forduló van hátra az alapszakaszból (szombaton lesz az utolsó forduló), amelyet a Barca már megnyert. Így a rájátszást a legjobb pozicióból várhatja. A gránátvörös-kék alakulat következő fellépése az Euroliga négyes döntője. Az elődöntőben spanyol csata lesz, konkrétan Barca-Real Madrid.

    Ami volt és a folytatás:

 • 07.-én: Rio Breogán-Barca 72-74 (bajnoki)
 • 10.-én: Barca-Surne Bilbao Basket 84-62 (bajnoki)
 • 14.-én 18:00-kor: BAXI Manresa-Barca (bajnoki)
 • 19.-én 21:00-kor: Barca-Real Madrid (Euroliga-Final Four-Elődöntő)

    Kézilabda: A csapat óriási lépest tett a június 18-19.-én a kölni Lanxess Arénában megrendezésere kerülő Final Fourba kerüléshez azzal, hogy a negyeddöntőben már a flensburgi odavágón legyőzte a német a csapatot.

    Ami volt és a folytatás:

 • 07.-én: Ángel Ximenez-PG-Barca 27-34 (bajnoki)
 • 11.-én: SG Flensburg-Handewitt-Barca 29-33 (Bajnokok Ligája)
 • 14.-én 18:30-kor: BM Iberoquinoa Antequera – Barca (bajnoki)
 • 19.-én 18:45-kor: Barca – SG Flensburg-Handewitt (Bajnokok Ligája)

    Futsal: A Bajnokok Ligája megnyerése után újra bajnoki pontokért kellett pályára lépni. A srácok a mezőny közepén tanyázó Cordoba ellen csupán egy döntetlenre voltak képesek. Igaz, 4 fordulóval az alapszakasz előtt már biztos résztvevői a play off-nak, és az első helyen való kezdéshez sem kell már sok pontot szerezni. Legközelebb majd 20.-án nyílik erre lehetőség.

    Ami volt és a folytatás:

 • 08.-án: Cordoba-Barca 2-2 (bajnoki)
 • 20.-án 21:00-kor: Barca-Levante UD (bajnoki)

6. Ami terv volt, valóság lesz.

    A korábban kiszivárgot Bajnokok Ligájára vonatkozó változások hivatalossá váltak. Az UEFA a héten jelentette be, hogy a 2024-2025-ös évtől változik a lebonyolítás és a létszám is. A változás lényege:

 • Az eddigi 32 csapatból álló mezőny 36-ra nő,
 • megszűnnek az őszi csoportkörös mérkőzések,
 • a 36 csapat egy nagy csoportba kerül majd,
 • sorsolással eldöntve, nyolc ellenfél ellen mérkőzik meg mindegyik résztvevő (négyet otthon, négyet idegenben).
 • az a nyolc csapat, amelynek a legtöbb pontja van, automatikusan bejut a legjobb tizenhat közé,
 • a 9-24. helyezettek oda-visszavágós párharcban döntik el a másik nyolc kiadó hely sorsát.

    Mindez azt jeneti, hogy az őszi 6 mérkőzés helyett 8-at játszik mindenki, a 9-24. helyezettekre pedig még plusz 2 találkozó vár. Aki a döntőig eljút, az eddig 12 mérkőzést játszott, most kettővel vagy néggyel (9-24. helyezett) többet fog. Összességében pedig az eddigi 125 találkozó helyett 189 lesz. Több mérkőzés, több bevétel, a Klubbok és az UEFA kasszájába. Válasz a Szuperligára?

7. Azok a csúnya számok.

    2022. májús 10.-én a Liga nyilvánosságra hozta a 2020–2021-es szezonra vonatkozó pénzügyi jelentését. A bevétel 3818 millió euróra csökkent. Ez 24.1 %-al kevesebb, mint a 2019-2020-as évi. A csökkenés két legnagyobb tétele: a mérkőzések napjának bevételei 53%-al estek vissza, illetve szintén közel ennyivel (52%) csökkent az átigazolások során keletkezett bevétel. A Liga 42 csapatánál a 2020-2021-es évben az adózást követő nettó veszeteség 892 millió lett.

    A jelentés ugyan nem nevezi meg konkrétan a Barcát, csupán utal rá (there is only one club), hogy az adózás előtti veszteség 58%-át egy klub hozta össze.

    A Liga honlapján található cikkben nem szerepel, de egyes sajtó (Mundo Deportivo) szerint Laporta azzal trükközött, hogy 250 milliót céltartalékként tüntetett fel (Barca Studios eladása?), azaz úgy számolt, mitha már az üzlet megköttetett volna. Viszont ez nem hogy 2020-2021-ben, de a mai napig nem történt meg. 

    Van összefüggés aközött, hogy a Klub a bevételi oldalon 250 millióval „adós” (Barca Studiosból származő összeg?), és hogy a fizetési limit közel ennyivel, 242 millióval csökken (+98 millióról -144 millióra)? 

3.4 5 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
105 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Steve fan

Egyik szemem sír a másik nevet! Végre megszabadulnunk tőle! Az évszázad üzlete- 100 millió euró!!!!!!

Robi71

160-20= -140 millió.

Nagybarcelona

Rossz belegondolni, hogy ebből a pénzből újra topon lehetnénk.
Koulibaly 40
Fábián 40
Grimaldo 20
Azpili 20
Raphinha 25
+ Kessie ès Christensen
Sosem lesz ennek a károkozásnak felelőse. Èn simán ravernem a hűtlen kezelést, minimum a letéti pénzét lefoglalnám. Laporta letéti pénze 125 millió volt. Pontosan azért kell ezt a pènzt letenni, hogy számon tudják kèrni az elnököt hűtlen kezelés esetén. Pár hónapja Laporta jelezte, következő héten minden nyilvánosságra kerül az előző vezetésről. Hol van ez?
Pique jól mondta, ő elküldenè az igazgatósági (régi, megmaradt)tagokat. Azért ne legyünk naivak, ez nem csak! Bartó hibája. Most is azt mondom, ő csak egy töketlen bohóc volt a kirakatban. Hogy mi, vagy kik voltak a háttérben úgy látszik Laportáèktól sem tudjuk meg.

Robi71

A következő csapás (vagy mégsem?) Dembélé lesz, ha úgy dönt hogy távozik. Mínusz 145 millió plusz a fizetése 4,5 évig….mert focizni gyakorlatilag ebben a félévben kezdett el…hogy kelendőbb legyen. Gyanítom, ha Laporta nem enged a zsarolasnak (10 milliós fizetési limit), akkor menni fog.

Nagy Péter

Sztem megváltás lenne ha menne…
Az hogy most jobban nyomja az elmúlt fél évben sztem nem Xavi hatása hanem hajtja hogy több pénzt tudjon kicsíkarni egy újabb zsíros 5 éves szerződésre…utána meg ősszel úgyis jön a Fifa23 jöhet a sérülés és játék éjjel nappal…
Ez a jobb játék is abban merül ki hogy szaladgál szélen és beadogatja amit auba befejelget,lőni még mindig nem tud ész nélkül erővel vagy lesz vmi belőle..
Remélem Dembi emlékszik még januárba mikor kifütyülték és megy a Psg-be.
A helyettese ott lehet Raphinha ezt a szintet 5 év alatt biztos tudja teljesíteni és nem is fog 10 mis felett keresni….

Robi71

Ugyan ez a véleményem róla. És nem a tegnaptól.

békétavilágnak

“Ez a jobb játék is abban merül ki hogy szaladgál szélen és beadogatja amit auba befejelget”

zseniális meglátás 🙂
de képzeld a nem annyira hozzáértő (mint te) edzőnknek ez valamiért tetszik 🙂

“[LaLiga] Ousmane Dembélé a Celta Vigo elleni két gólpasszával megelőzte Karim Benzemát és nincsen olyan játékos a spanyol bajnokságban, aki nála jobb mutatóval rendelkezik a gólpasszok tekintetében.”

nem az a baj hogy nem szimpi..kit érdekel…hanem hogy nevetségessé teszed magad…ne legyél robi…

Robi71

Ettől függetlenül csak rontja a levegőt. Folyamatos időzített bomba. Ő és a környezete. Ezt bizonyították eddig és nyáron majd jön a végső döfés is. Jobb nélküle, mint vele.

békétavilágnak

Ettől függetlenül csak rontja a levegőt”
a csapatnál vagy nálad? ez a blog a csapattal foglalkozik…

Robi71

Mit müvelnek a tél óta a klubbal? … ott szopatják ahol tudják, mint korábban is. 4,5 év után (145 millió vételár + bruttó 100 millió fizu) rúg egy egyenest a labdába ésáris elfelejtve minden?….Laporta rúgja fel a 10 milliós fizetési limitet miatta? … na ne.

Béla

Te miről beszélsz? Rúg egy egyenest? Laporta rúgja fel a 10 misis limitet? Kevered a tévképzeteidet a valósággal!!!

Robi71

?

békétavilágnak

“Ousmane Dembélé és Pierre-Emerick Aubameyang is helyet kapott a WhoScored La Liga hét csapatában.”

pedig csak egy egyeneset rúgott a labdába….gyenge ez a Laliga ha ennyi is elég…( és nem először)… meg talán a legtöbb gólpassz is a nevéhez fűződik…de ez is a “szopatás” része valószínű…ha megy sajna valószínű gyengülni fogunk és ez a legfontosabb szerintem…a pénzügyi része legyen Laportáék dolga, nem érdekel.. pont annyi közöm van hozzá mint neked csak te eljátszod hogy több 🙂

amúgy én sem értem miről beszélsz 🙂 felrúgni a limitet miatta? hol van erről szó ? már a kis kobakodon kivűl?

Kritizator

Nálunk a tanyan úgy mondják: aki egyszer elb@ssza a rexet, annak nem hiszunk többet. Robi is így van dembivel.

Robi71

Még a jelenlegi fizetésének a csökkentésében is bele kell mennie a hosszabbításhoz (jelenleg 12 milliót keres).

Nagy Péter

Ez tényleg nagy teljesítmény hogy az öreg Benzemát aki klasszikus center megbírta előzni, a gond h mellette Benzike rúgott még 27 gólt Dembi talán 3-at.

Neymar helyettesének vettük ha meg nézem az 5 évét sajna fasorban sincs.
Az idei évben Messit kellene pótolni nyílván nem teljesíthető de ég és föld a srác hatása a játékra Neymarhoz vagy Messihez viszonyítva.
Pedri kiesése sokkal fájóbb pont volt amit statisztikákkal is bizonyítottak.

Persze tény hogy most nem rosszul tolja de egy 150 misis játékostól aki évi 10 misi felett keress ne “essek hasra” hogy most hogy pár hónapon belül vagy tőlünk vagy mástól új 5 éves szerződést kap és vélhetően ezért tolja jól.
Meglátjuk hogy ősszel ugyanilyen intenzitással tolja-e vagy indul a Fifa bajnokság.
Amennyiben nem hozunk helyette vkit nyílván gyengülünk,de ott van Raphinha ezt fogja hozni ő is és csak 5-6 misis fizuért.

Az a játékos aki 5 éven át lehúzta a klubot mert állandóan sérült vagy magatartásbeli problémái voltak mégis mindig utalták neki a rengeteg lovét ezek után se hajlandó most egy kicsit kevesebbért maradni(ami még mindig brutális pénz és pont az ő “szintjéhez illendő) számomra az ilyennek nincs helye a csapatban.
Lehet tudni hogy Fati és Pedri Araujo mennyit keres most az új szerződésükkel és hogy Dembi ehhez képest mit kér és mit ajánl a klub?

RedBlue

Azért nem csak Benzemát előzi.2022-ben 5 topligát nézve is vezeti a rangsort 11 gólpasszal,megelőzve Messit,aki 9-ig jutott.

békétavilágnak

értettem akkor kicsinyitsük azt akit megelőzött és dobjunk be egy olyan statot amiben a másik jobb… de ám segítet..nem csak Benzemát előzte meg 🙂 tényleg most hogy mondod..mondom én hogy nem ér semmit a La liga hiszen egy öreg csávó vezeti a góllövő listát ..sőt jobban belegondolva a Bl sem ér semmit..Ott is ez az öreg csávó alázgat…
Neymar ? hagyjuk már…már a psg is szabadulna tőle…Messi ? hogy jön ide Messi?
hogy most mennyit keres ? nem érdekel az a szerződés mindjárt kifut hálisten…ez az azért tolja most jól mert új szerződést akar dologra csak annyit hogy állítólag és én el is hiszem a múltját ismerve eléggé teljesítményfüggő szerződést akarnak a csapatnál amit vagy elfogad vagy nem..ha nem mehet amerre lát nyilván…hidd el Laportáék nem hülyébbek nálad 🙂 a sérülést úgy beállítani mint a klub lehúzását én ostobaságnak tartom (bocs) …sorold már fel nekem azt a sok magatartásbeli problémát kérlek ami számodra megbocsáthatatlan a klubnál meg nem (úgy tünik)..
Fifa bajnokság? 🙂 még jó hogy ő az egyetlen aki Fifazik ugye? 🙂 Raphinna ezt hozni fogja? Úgy legyen de ez csak egy feltételezés a részedről..
Egy egyszerű kérdésem lenne..a klub miért szeretné ha maradna és miért nem hajtják el a francba?

Nagy Péter

Te hoztad fel hogy megelőzte Benzemát gólpaszban én mellé raktam hogy okés de ő rúgott 27 gólt mellé.Bárcsak rúgott volna fele annyit mint Benzema és nyugodtan le is maradhatott volna gólpasz listában Benzi mögött.
Én úgy látom kapura lőni még mindig nem tud,de ki hogy látja.
Nem kicsinyítem az érdemeit tény hogy idén nem rosszul tolja de azért mert kioszt pár gólpaszt még ha európai szinten is kiemelkedő egy 150 misi játékostól én ennél többet várnék.
Vagy legalább konstansan hozná ezt a szintet már évek óta,arra már azt tudnám mondani hogy na igen tényleg nem volt totális bukta a leigazolása.
Továbbra is azt mondom neki ez a fél év “élet halál harc ” hogy minél jobb szerződést kapjon.

Számomra meglepő hogy az öreg góllövök ennyire jól tolják értem h rutin meg tapasztalat de lassan már mind 34-36 lesz..Ezek már gyorsaságban nem veszik fel a versenyt “csak”helyezkedésben de jelenleg mint látszik ez a legfontosabb nem véletlen mondogatta Xavi is h az elején nem tudták a barca játékosok hogyan kell tudni helyezkedni ami számára érthetetlen volt.

Az okés hogy a psg most már dobja de nem a jelenről beszélek hanem hogy Dembit Neymar pótlására vették brutál pénzért és fizuért.
Ehhez képest ha megnézed Dembi 5 éves statjait és Neymar barcás statjait ég és föld….
Hogy jön ide Messi? Egyszerűen úgy hogy most az ő posztján játszik ennyi az egész…Kivel hasonlítsam össze ha nem azokkal akik előtte a posztján játszottak?
Az hogy a Barca milyen szerződést akar csak kapisgálni lehet,dembi stábját ismerve kell lennie egy fix alapnak (10 misi körül) amit akkor is kap ha sérült. Ezekről voltak is hírek ha jól emlékszem h keverék megoldás lehetne ha marad.
Ha ez igaz lenne hogy csak teljesítmény béres szerződést kapna tőlünk már rég eldőlt volna hogy elmegy innen….

Hányszor is késett el az edzésekről még Xavi ideje alatt is?
Mikor volt az első komolyabb sérülése már bemelegítésnél fájlalta a combját csak nem szólt az orvosoknak.. Valverde mondta is hogy ez gyerekes volt tőle..
Hány hír volt róla hogy a klub szakácsát nem fogadta el nem ette azt amit javasoltak neki… és még ő volt kiakadva hogy ezek kiderültek..
Ami a Fifázgatást illeti nem ő az egyetlen aki tolja de nem sok olyanról hallottam hogy az éjszakai Fifázás miatt aludjon el egy-két edzést..Nála ezek bőven előfordultak..
Kapott is büntetést a klubtól csak az aprópénz ahhoz képest amit keres.
Raphinhának azért lesz “könnyű” dolga mert Dembi 5 éves teljesítménye a béka…. alatt van… nem túl nehéz hozni.

Félig számomra is rejtély hogy mit akarunk vele de látni kellene h mennyi pénzünk van és lesz mert könnyen lehet hogy még Raphinhára se futja és akkor jó lesz egy 10 misis fizus Dembi is..

békétavilágnak

hát pár helyen azért felhúztam a szemöldököm de ok ..te így látod elfogadom…úgy sem rajtunk áll mi lesz ebből a storyból 🙂 te szeretnéd hogy mennyen én meg szeretném hogy maradjon (nyilván nem bármi áron..)

Nagy Péter

Nyílván én is húzgáltam a szemöldököm és meg is írtam miért,de sztem teljesen rendben van hogy te így én úgy látom a dolgokat amíg kulturált formában történik mindez:)
ha 2 éve így nyomná mint most azt mondanám maradjon de így hogy pont a szerződése végén hajt..
A másik bajom vele a brutális fizetési igénye. Nálam Pedrinél kevesebbet keresne az tuti. Kb Fati és Araujo szintjén kellene keresnie figyelembe véve az elmúlt 5 évét és a klub helyzetét.

Robi71

A jelenlegi bérkeretet csökkenteni kell….de ha igaz, mi már igazoltunk két játékost (Kessié, Christiensen) és hosszabbítottunk (Araujo) vagy ezt tervezzük (Gavi). És még tervezünk igazolni…
Valamit nagyon megelőlegezett Laporta…..vagy valakitől, valamiből nyáron ránk szakad egy valag pénz….vagy eladjuk a keret összes jól kereső játékosát.

Nagybarcelona

Van ahol azt írják, mindent megteszünk Lewandowski leigazolásáért 30-40-èrt
Van ahol azt írják, mindent megteszünk Koulibaly leigazolásáért 25-40-èrt
Èn az utóbbit választanám. Elől megvagyunk, max ha Dembele távozik, jöhetne Raphinha.
Hátul nagyok a problémák, ha Christensen èrkezik, akkor sem vagyunk meg minőségben. Van Araujo, meg egy sokat sérült Pique, a többi felejtős.
Régóta írom, a kp-nk gyenge ide erősítenèk Kessien felül is.
Állítólag Stegen is mehet, ha kifizetik a 45 milliót. Ezzel sem lenne problémám, esetleg a 2023-ban lejáró szerződèsű De Gea a helyére?
Ti kit választanátok a fent megnevezett 2 név közül, fizetèst, èletkort figyelembe véve?

Robi71

A klubvezetőség a médiában vásárol meg mindenkit virtuális pénzből. A valóságban az ingyen igazolt játékosokat sem tudjuk regisztrálni.

Nagy Péter

Ez nehéz kérdés mert olaszból én nem nagyon vennék védőt. Teljesen más az ottani foci jobban koncentrálnak a védekezésre így könnyebb is a védők dolga.A spanyolba megforgatnák mint Umtitit meg Lenglet szokták..
Ha jön Azpi sztem meglennénk. Ara plusz Pique és Azpi, Eric váltógazdálkodás.
Nem mondom hogy brutál erős védelem de jelen helyzetben azért nem olyan vészes belső védősor lenne
Leva inkább azért kérdéses mert egyrészről van már egy Aubánk aki ha nem is top csatár de a Suarezi szintet úgy néz ki tudja hozni, bár ezt így fél szezon alatt kicsit meredek levonni következtetésnek.
A másik hogy elvileg 20 misis fizetés kellene neki.. Az jelen helyzetben sztem brutális főleg ha azt nézzük hogy hány játékostól kérték hogy csökkentsen a fizuján vagy “olcsóbban” hosszabítson a klub érdekében,erre meg behoznak egy 20 misit kereső játékost? Ez még a csapategységre is kihatással lehetne.
Az persze elvitathatatlan hogy top csatár és még Benzema formáját elnézve Leva is 3 évig tudna alkotni és utána jöhetne Haaland…
Én továbbra is jobb és bal védőt keresnék meg Rapinhát, Dembi helyére.
Amennyiben maradna pénz utána lehetne tovább erősíteni de sanszos hogy ez nem idén lesz

Robi71

Lewa a Barca érdeklődését nxomásgyakorlásra használja. A jövő nyáron lejáró szerződését 2 évvel szeretné meghosszabbítani. Elvileg ezért kér tőlünk is 2+1 évet.

Nagybarcelona

Ma a Barca Corporate 49%-nak eladásáról írnak 200+ millióèrt. Gondolom számolhattak, biztosan jobban járunk, mint a CVC-vel. Nem is èrtettwm, tavaly miért nem kötötték meg, ha Tusquetsek előkészítették. Lehet szisztematikus takarítást végeztek? Jó lenne már èpítkezni 🙂

Buli78

Remélem nem akarunk 40 millióért egy 34 éves Lewandovskit igazolni

KJDaniel

Piqué interjút adott a napokban amiben Messi távozásáról is beszélt, ami Messi családjának & barátainak nem annyira nyerte el a tetszését, szerintük Piqué hazudik és ő volt az egyik aki Messi távozására bíztatta Laportát..

Pique: “I cried over Messi’s departure.”

Messi’s family friend: “You’re liar and catastrophe. You told Laporta if he wanted to build a champion team he should let Messi leave, he saved you from Zaragoza when no one wanted you, you are spiteful, envious and a bad partner.”

Nagybarcelona

Már írtam erről. Sokadszorra bukkan fel a hír, hogy Messi haragszik Piquere. Sok mindenről írok, amit olvasok a Barcával kapcsolatban, aki akarja elhiszi, aki nem, az nem. Írtam már sokszor az elnöjök, az edzők, a játékosok szerepével kapcsolatban, hogy ide jutottunk. Leírom sorjában a híreket ezzel kapcsolatban is, mert szerintem tanulságos aztán azt hisz mindenki amit akar, mindenki mást szűrhet le
-Messivel nem sikerült megegyezni a szerződése lejárta előtt Messi ügynöke/apja szerint nem is volt ajánlat
– Tusquets előkészítette a BC Corporate felének eladását, tervben volt még a CVC megkötèse, amiről Tebas azt nyilatkozta, Laporta hívta, mikor lesz megkötve, mert Messi ideges
-megegyeztek Messivel fele fizetèsèrt 4-5 èvre, amiben állítólag (több forrás) az is szerepelt, hogy 2 èv után távozhat, a fizetèse pedig továbbra is utalva, a klub nagyköveteként tevékenykedve
-Messi megérkezett az aláírásra, összedőlt minden, Laporta lenyilatkozta, nem köthetik meg a CVC-t tovább adósitani a klubot
-Laporta azt nyilatkozta, azt hitte, Messi ingyen is itt marad
-Azota 800 millió helyett 1,5 milliárd hotel került felvètelre stadionra
-Több hír lehozva, Messi haragszik Piquere, mert ő tanácsolta Laportának, engedje el Messit
-Xavi erősítéseket szeretne, 10 távozóról, 9 èrkezőről írnak
-BA, BC felének eladásáról, CVC megkötéséről írnak
Remélem senkit nem befolyásoltam a hirosszefoglalokkal, lehet olvasott valaki olyasmit, hogy:
-Messi találkozott a barátaival ès Pique is ott volt
-Messi a PSG-be szándékozott menni, ès köszöni Laportának, hogy elősegítette
-Tebas szerint a Barca soha nem akarta megkötni a CVC-t
vagy hasonlók, amikről nem olvastam.

Last edited 4 napja by Nagybarcelona
Nagybarcelona

https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/club/laporta-is-shot-activate-economic-levers-barcelona_280255_102.html
Azóta több helyen is lejött a hír a BC (BLM) felének eladásáról. A meg nem nevezett forrás azt is nyilatkozta, hogy kevesebb a tavaly ajánlott összegnél, (240 millióról írtak akkor) de azóta Messi távozott.

Robi71

Alemany találkozott az Atletico vezetőkkel. Állítólag nem a Grizi-Morata csere volt a téma, hanem Grizi-Felix. Az Atletico-nál hallani sem akarnak erről.

Nagybarcelona

Tartok tőle, hogy Morata lesz a vége. Felix jó játékos, de az a bajom vele, mint a többi tehetsègünkkel. Vagy beválik, vagy nem. A hivatalos honlapon azt írták, Griezmann kivásárlása kötelező. Mondjuk nem lepődnék meg, ha hazudtak volna 🙂 De nincs hasznosabb csere lehetőség, mint Morata? Felix ès Griezmann nem egy árkategoria.

Nagybarcelona

Nem is èrtem mièrt nem kerül szóba Dybala. Mindig jönnek a Barca DNS-el. Na ő benne szerintem megvan. Ingyen jöhetne. Lehet, hogy Dembele távozik, ès Aubameyangnak sincs csere lehetősége
Depay-Aubameyang-Dybala ütős lenne Depay ès Dybala szabadon mozogva, nem vonalszelsőkènt. Nálam ez a Neymar Messi 2.0 lehetne, ès Auba is gólerős, ahogyan Suarez abban az időben. Dybalat is “átengedik” az Internet, mint Calhanoglut? Mind a 2 itt szeretett volna játszani régebben.

Nagybarcelona

Azért az összehasonlítás, mert mind a 4 játékos szèlső irányító nálam, 10-es poszton

Robi71

Ha csak aközött kellene válastanod, hogy Grizi vissza vagy Morata helyette….akkor melyiket választanád.

Nagybarcelona

Mindig van lehetőség. Akkor tartsák meg mindkettőt, ès adjanak aprót Dybala aláírási pénzére. Vagy adjanak valaki mást. Ezzel megint csak az Atleti jár jól. Náluk marad egy fizetését lecsökkentette Griezmann, ès megszabadulnak Morata 10 milliós fizetèsètől.

JasoN

Saul mostanában milyen? Pár éve mindenki őt akarta, mostanában meg kölcsönszerződés stb. nem követem nyomon. Grizi-Saul esetleg?

Last edited 4 napja by JasoN
Robi71

Saul a Chelsea-ben van kölcsönben, Alig játszik, teljesen eltűnt. Gyanítom nyáron visszakerül az Atletico-ba,

Nagy Péter

Minek kellene nekünk Felix? Grizi csúcson jött át hozzánk mégis csődöt mondott majd pont a csere Felix fog nálunk jól játszani…
Egyáltalán milyen posztra? Tudtommal az Atletiben is bal oldalon játszik ahol van már egy Ferranunk egy Fatink és ha marad egy Depay is
Középcsatárnak nulla lenne.
Moratától meg isten mentsen azt De Jong is hozza 1-2 misi fizuért.
Remélem megint csak a Barca marketing osztály tartja “lelkesedésben” a szurkolókat.

Robi71

Félix remek focista. Szerintem jobb, mint Grizi. Valahogy, valakinek ki kellene mentenie őt Simeone antifocijából. Sajnos ő is az ára fogságában van.

Nagy Péter

Jaja ugyanezt mondták sokan Grizinél is hogy Simeone megfojta nem tud kiteljesedni és majd hogy átjön hozzánk szórja a gólokat és még védekezik is.
Ebből a védekezés meg is lett csak a gólok és a játékben való részvétel hiányzott jó részt..
Még nekünk kéne fizetni és a fizuja is tuti sok lenne akkor már tényleg inkább a botos Morata…

Robi71

Grizi tökéletesen passzolt Simeone 4411-ében. Az ék mögött nagyon az elemében volt. Szerintem ő volt Simeone gépezetének a fő eleme. Jobban jár, ha nem jön el…..jobban mondva ha Barto nem vásárolja ki. De addigra Barto teljesen elvesztette a fonalat…Coutinho és Dembélé után kétségbeesetten kereste a tuti sztárigazolást…az már nem is érdekelte, hogy Grizinek nincs helye a csapatban.
Felix kevésbé jó védekezésben, de pengébb támadó mint Grizi. Én szívesen megnézném egy kreatív csapatban. Ha nem a Barca, akkor a City. De a 128 milliós vételára nyomasztó. 100 millió alatt nem adják el.
Suarez helyére kell egy center, kíváncsi leszek ki lesz az.

Nagy Péter

Milyen poszton?Felállásban?
Pont ugyanúgy járna mint Grizi..
Nem befejező csatár bal szélen meg van egy Fati Ferran (Depay)
A centerünk tudtommal meg van Auba személyében.A helyettese nincs meg,bár én De Jongot megtartanám: Cserének tökéletes, elfogadja hogy csak pár percet kap és relatíve apró pénzért focizik nálunk.
Plusz Xavi szerint még Fati is az.. csak remélni tudom hogy ezt nem gondolja komolyan amikor a srác is megmondta hogy szélen tud jól játszani.

1975@gmail.com

Xavi üzenete Laporta elnöknek: “Számítok Frenkie de Jongra és Memphisre a következő szezonban.”
comment image

1975@gmail.com

comment image

Robi71

Ezt a mondatot ne felejtsük el őszig. 🙂

Nagybarcelona

Állítólag:
-Közel állunk Azpilicuèta szerződtetèsèhez, a Chelsea ígéretet tett, hogy elengedi, ha menni akar. Kérdés ingyen, vagy jelképes összegért
-Koulibaly 25-30 millióèrt mehet a Napoli tól
-Lewandowski nem eladó, a Bayern elnöke szerint
-Laporta nem szeretné leigazolni Moratát
Csapjon oda elnök úr 🙂

Nagybarcelona

Lemaradt, a Reális múltja miatt, ès nem győzte meg.
A Barca vezetése állítja, Simeone a meccsek 50%-án játszatta Griezmannt, ezért kötelező a vásárlás 40-èrt. Az Atleti Moratával csökkentené az árát. Köszönjük, tartsák meg 🙂

Sándor62

Szombat lévén, volt időm utána nézni a hét gazdasági folyamatainak.

 1. A LIGA kedden kiadta a 2020-2021-es évről szóló jelentését. A honlapjukon megtalálható. A cikk 7. pontjában írtam róla.
 2. Csütörtökön a Barca hivatalosan bejelenti, eladta Coutinhot 20 millióért. A bejelentésben konkrét időpont nincs, azaz nem tudni, mikor fizet az Aton Villa.
 3. Pénteken a média nyomja, hogy a Barca elad bizonyos résztulajdonjogokat (BLM, Barca Studios). Itt 200 milliótól egészen 500 millióig terjed a befolyó összeg nagysága.
 4. Ezzel párhuzamosan szintén a média szerint, a LIGA 13-14 klubnál állapította meg, hogy idén sem felelnek meg a kiszabott bérlimitnek, a Barcával kapcsolatosan pedig azt írják, az idei költségvetési hiány 100-120 milla körüli lehet.

Azt hiszem, nem nehéz megtalálni a 4 pont közötti összefüggéseket. Pénzt kell szerezni, mert furcsa lenne, ha a jelenlegi vezetés az első tiszta évében 100-120 milliós veszteséggel zárna. És amennyiben a BLM-Barca Studios üzlet nem jön össze ebben a költségvetési évben, akkor marad a játékoseladás. Szerintem ezért került elő hirtelen Frenki de Jong eladása. A MU-nak nem akadály, hogy még július 01. előtt fizessen. Akárcsak a másik két megemlített klubnak, a PSG-nek és a Bayernnek.

Robi71

Igen, ebben lehet a válasz. A veszteség kiegyenlítése mellett a bérkeretet is növelni kell. Gyanítom a nyári igazolások plusz a hosszabbítások nagyon megnyomják és az előre látható eladások ezen nem sokat fognak segíteni.

Steve fan

Akkor ez sem más csak fejetlen kapkodás! És ha egy év múlva Busi elköszön honnét akasztunk le egy vkp-t. Ez FDJ fejezet! A Dembele fejezet kissé üzletibb . Írja alá a nyamvadt hosszabbítást(ennyivel minimum tartozik a klubnak)aztán ha akar mehet ahová akar. Grízes ,ha nem csengenek érte jöjjön hát vissza,40-ért mi is el tudjuk passzolni.(-80 Milla+a fizu amit kaszált itt)Ha hosszabbítana Dembele talán egy 50 misit érte is kapnánk. Aztán ott van Ter Stegen! Simán kiválthatná egy Neto-Inaki Pena páros,és 30 milliót kapnánk érte! Marad még Pjanic ,Lenglet, vissza jön Trincao, eladható Braithwaite,( értük talán 20-25,talán 30 Milla) Eladásból , Coutinho 20 millájával össze jönne talán egy 100-as. Christiansen,Kessie(és találni Azpilicueta) ingyen. Akkor maradhat De Jong,és Dest is! Raphinha 25 millió,Koulibaly 25 millió még elméletileg marad 50 Milla! Na ezen kéne venni egy top szélső hátvédet (lehetőleg mindkét oldalon bevethető). Innentől több kérdésem is lenne. Ti ,kit tartanátok legjobban ideillőnek? Aztán ki mit tenne S.Robertoval?Szándékosan hagytam ki minden felsorolásból! Mi a helyzet Wague-val? Elvileg még a klub játékosa. És kinek mi a véleménye Suarez visszatéréséről mint Abua csere(inkább mint Lewa 40-ért)kb egyidősek?

Nagybarcelona

Egyre valószínűbb Lewa èrkezèse. Salihamidzic most erősítette meg, hogy távozni akar. Neki 20 millió a fizetèse. Laporta már lenlatkozta, hogy élő van kèszítve több bevételi lehetőség. Nem azt mondom, hogy Lewa kell ide, de nagy esèly van rá, hogy ő lesz itt.

Nagybarcelona

Biztos források írják ezeket. Lewa, Koulibaly, De Jong,stb. Romero, Romano hírei.

Nagybarcelona

Xavi is arról beszélt ma, hogy a kor nem befolyásolja, tovább bírják a játékosok, Alves már 39 èves. Na majd meglátjuk. Jobban örültem volna egy fiatalnak.

Sándor62

Szerintem nincs kapkodás, sőt, még lassan is mennek a folyamatok (lsd. utolsó bekezdés).
Ahhoz, hogy az idei költségvetés se szálljon el, bevételt kell termelni. Ez pedig vagy a vagyon egy részének eladása, vagy játékosok értékesítése úgy, hogy még június 30 előtt számlán legyen a pénz.
Az elsőre (vagyonértékesítés) amúgy is szükség van, hiszen az adósság nagysága akkora, hogy a napi bevételekből nem lehet fedezni a törlesztését. A végtelenségig meg nem mehet, hogy hitelt hitelből törlesztünk.
Ráadásul, amig ekkora nagy az adósság, a LIGA nem fogja megszüntetni sem a játékosváráslással kapcsolatos büntetését, sem a fizetésekre vonatkozó megszorítását.
A szomorú az egészben az, hogy a vagyonértékesítés elő volt készítve. És ha a média jól értesúlt, akkor a tavaly év eleji 4 pályázó egyike lesz a nyertes. Laportáék önmaguk helyzetét nehezítették azzal, hogy nem engedték az ideiglenes vezetőségnek az értékesítést. Helyette kínlódtak egy évet. Feleslegesen és értelmetlenül.

Last edited 3 napja by Sándor62
Nagy Péter

Sztem ez inkább “politikai” döntés volt hogy tavaly úgy állították be a klubot hogy semmire sincs remény Bartoék mindent elcsesztek(ami jórészt sajna igaz is).Most meg ők egy év alatt egy új irányt adtak a klubnak és idén nyártól az eddigi mély válságból ők mutatnak egy fénysugarat.
Más logikus magyarázatot nem látok.
Azért ha most összeszed annyi pénzt hogy az 1:4 szabály megszűnik és jönne egy Leva a szurkolók “istennek” tekintenék ami jól jöhet a kövi választáson neki.

Nagybarcelona

Erről írok. Ezért szidtam. Egy legendát áldozott be. Most hoz egy hasonló korút. Most már nem ítélkezem, majd meglátjuk mi lesz

Nagybarcelona

Mondjuk sokan itt is elgondolkodhatnának miért áldozta be Messit.

Faramuci69

Szerintem Xavi jól látja a dolgokat. De még van kötve a keze. Sajnos FDJ-t logikus lenne elengedni. Szerintem fontosabb, hogy több minőségi játékosunk legyen, mint egy tuti kezdő tizenegy. FDJ nagyon jó, de messze nem nélkülözhetetlen, ráadásul magas a bére. Nekünk változatlanul olyan játékosok kellenek, akiknek lejár a szerződésük. Moratat nem hoznám. Lewa már érdekes kérdés. Egy hasonló kategóriájú vilagklasszis meg is újulhat a környezet változástól. Persze a beilleszkedesi idő lutri. Még mindig valószínűbb hogy marad bőrgatyás. Rapinha 25-ert alkalmi vétel lenne. De nekünk 25 is sok. Szerintem Koullibany ezért is felejtős. Drága. Napolyból nem könnyű igazolni. A Valenciaból Soler és Gaya is jöhetne 🙂
Remélem az eladási oldalon is oda tesszük magunkat. Az 5-6 érinthetetlen fiatal és a 3 szent tehénen kívül mindenki eladó, ha el iszik. Legalább 12-15 játékosnak menni kellene. Ez nem lesz egyszerű történet.

KJDaniel

A Bayern sportigazgatója is megerősítette, hogy Lewandowski nem fogja meghosszabbítani a lejáró szerződését, sőt, kérte, hogy még idén nyáron adják el.

A Bayern köti az ebet a karóhoz, mondván, 1 év még van a szerződéséből.

Mi megadnánk Lewának a 3 éves szerződést amit a Bayern nem volt hajlandó.
Én bízom benne, hogy sikerül valahogy megszerezni a lengyelt, óriási fogás lenne.

Nagybarcelona

Van az időseknek valami kiút, mint a Bosman szabály, már írták. Nem tudom a nevét.

Nagybarcelona

Ha jön Lewa, 20 milliós fizetés körül fog kapni. Ez azt jelenti, valami hatalmas bevételi forráshoz fog jutni a csapat. Szerintem ez mindent meg fog erősíteni, amit èvek óta írok a hírekből készítve. Èn sosem èrtèkeltem ezeket a történéseket, embereket, csak a véleményemet írtam le.
-Maradhatott volna Messi, ha akarják, de új csapatot akartak èpíteni, ès ezt tényleg Pique is! javasolta Laportának
-Nincs is akkora pénzügyi probléma, Laporta kreált egy kiesést, ami miatt nem tudtunk igazolni, így az előző vezetést rosszabb, őt pozitívabb fényben tünteti fel
-Itt a játèkosoknak, kapitányoknak akkora szava volt, hogy beleszólhattak ki legyen/maradjon az edző, (pl. edzések intenzitása)kit igazoljanak/ne igazoljanak, (pl. aki kiszoríthatná őket)befolyásolták mekkora fizetéseket kapjanak, ezzel elszabadítva a fizetéseket, husegpenzeket, ami odáig fajult, hogy tavaly a covidos èvben nagyobb volt a kiadás, mint a bevétel (240 millió), ahogy írtam a másik felét Laporta “kreálta”.
Könnyebb volt így egyértelmű bűnbakokat találni, mint elfogadni a komplex problémát, amiből Laportával kezdünk kilábalni.
Èn nem mondom hogy Bartó jó volt, mert minden áron itt tartotta Messit, ès azt sem, hogy Laporta rossz, mert elküldte. Próbáljunk meg a dolgok mögé látni, egyre több hír lát napvilágot, ami ezeket megerősíti. Jó lenne már ezen az időszakon túl lenni, ès elkezdeni egy új csapatot èpíteni.

JasoN

Nagyon változni nem fog semmi, ha visszavesszük a játékosokat a technikai stábba vagy akárhová klubbon belül….

KJDaniel

Lewandowski is megszólalt a Bayern ma délutáni bajnokija után:
“Nem tudom 100%-os biztossággal állítani, de nagyon lehetséges, hogy ez volt a utolsó meccsem a Bayernben. A lehető legjobb megoldást keressük számomra és a klub számára is.”

Robi71

Újabb nyitott kérdés, amin majd el lehet csámcsogni, ameddig lezáródik. A Haaland szerencsére lezárodott, az Mbappé még nyitva 😀

KJDaniel

Jön az uborka szezon ez kétségtelen, egyre több pletyka lesz, de én erre a transzferre látok esélyt és örülnék is a lengyel érkezésének.
Ha tudja tartani a jelenlegi formáját akkor évi 30-40 akár 50 gólt is hozhat a csapatnak és a BL-ben is jelentheti a különbséget bárki ellen..

Te mit gondolsz róla? 🙂

Steve fan

Igaz amit írsz,de pont ezért nem fogja elengedni a Bayern!

Robi71

Azt, hogy remek játékos, talán a legjobb befejező csatár jelenleg.
De a Bayern-nél évek óta ráépült egy teljes tökéletes gépezet. Kérdés, hogy itt meglenne körülötte ez a közeg. Ha lenne egy kész csapatunk, amiből csak egy gólgyáros hiányozik, akkor azt mondanám jobb opció nem is jöhetne.
De messze nem ez a helyzet. Sőt, talán (inkább biztosan) nem is a támadó szekció az a csapatrész, amelyik a leginkább erősítésre szorul. Auba gyorsan és remekül beilleszkedett a csapatba és ott van Fati, Depay, Luuk vagy Martin is.Ők mind középcsatárok elvileg.
A széleken nem állunk valami fényesen Ferran, Dembélé (Raphinha). Egy balszélső feltétlenül kelleni fog.

Nagy Péter

Az tény hogy jelenleg nem feltétlen kellene a csatársornak lennie priorításnak hanem a védelemnek de azt tudni kell Laportáról hogy ő egy nagy “nevet” mindig szokott venni.
Mivel kb ő az egyetlen aki úgy néz ki hogy a pénzügyi helyzetünkbe bele fog férni ezért jöhet majd.Sztem a Bayern se fog szórakozni vele hogy nem engedik el. Nyílván fizetni kell érte, de nem csillagászati összeget.

Martin az tuti távozik nem játszott Xavi óta 10 percet sem. Luuk nem oszt nem szoroz ő cserének van.Fati saját elmondása szerint is a bal szélen tud és akar kiteljesedni,Xavinak is megmondta hogy ő nem akar center lenni. Auba az igazi kérdés hogy cserének maradna-e.Leva nem fog lejönni a 60 percben az esetek többségében….hogy ezt Auba elfogadná e nagy kérdés.
Bal szélső kellene? Jaja csak egy Ferran,Fati Depay van ott…
Jobbszélső kell ha marad Dembi akkor is.

Robi71

Balszélső kellene…olyan vonalszélső, mint Dembélé a jobboldalon (vagy Raphinha ha megy Dembi). Ferran balszélső, Fati vagy Depay is inkább center, mint szélső.
De valóban a védelem szorul a erősítésre. Jobboldalon Alves 39 éves, Dest nem ez a szint….belső védők darabszámra megvannak, de minőségre nem főleg, ha 3 védős rendszerben is akarnánk játszani…baloldalra Alba-nak kell egy minőségi (nem akárki) alternatíva. Ha igaz, hogy Christiensen már “megvan”, akkor is kell két szélsővédő.
Amennyiben De Jong távozik (a 34 éves Busi alternatíva nélkül marad)…a középpályán is vékonyabbak leszünk, attól függetlenül, hogy érkezik Kessié, akire nagyon kíváncsi vagyok, nekem egy kicsit “elefánt a porcelánboltban”.
A legnagyobb kérdés, az új igazoltak regisztrációja (beillesztése a fizetési keretbe) lesz. Hogy lesz pénz igazolásokra?….Laporta ezt valahogy megoldja.

Robi71

bocs, Ferran jobbszélső, de ő is jobban érzi magát centerben. Ergo Dembélé-n és a szezon végén távozó Adama-n kívül nincs klasszikus vonalszélsőnk.

Nagy Péter

Akkor másképp fogalmazok.
Belehet rakni Fatit és Depayt centerbe és Depayt már be is rakta Xavi is de ott csak árnyékuk önmaguknak.
Mgayarul mind Fati mind Depay a bal szélen tud jó teljesítményt nyújtani.Ezt Fati is elmondta már Xavinak, a hollandról meg mindenki tudja hogy centerben “megfullad”.
Ennyi erővel Dembi is center.. tavaly volt is pár meccsen mikor ott játszott,de az nem az igazi posztja.
Jobb szélt kell megoldani 1 ember vagy ha Dembi megy 2 ember..
Belső védőkben sztem rendben leszünk ha jön Azpi mert akkor lesz egy Araujo Pique és Eric Azpi négyes egymás cseréinek.Nem mondom hogy brutális de jelen helyzetben azért nem rossz.
Azpi érkezésével akár a jobb oldal is megoldható ideiglenesen erre az évre.Balra kellene mindenképpen vki mert az hogy Albának abszolut nincs cseréje az elfogadhatatlan (Balde-val nem tudom mi van volt pár nem rossz meccse bal oldalon csak utána felrakták eggyel előrébb ott totál homály volt,azóta meg sérült meg szó sincs róla)
Középpálya Kessie érkezésével megvan Busi cseréje és azt ne felejtsük el hogy Nico is eredetileg védekező középpályás csak ott nem volt esélye eddig.

Frenkiet most úgy néz ki Xavi is eladná

(De Jong érinthetetlen?

“Fontos játékos, nálam szinte mindig kezdő volt, de ebben a kérdésben is fontosak a gazdasági körülmények. Meghatározó játékos lehet és én nagyon kedvelem, de majd meglátjuk.” az elmúlt időkhöz képest sztem ez jelentős változás Xavi szavaiban).

Busi előtt ott lesz Pedri Gavi Nico és a 18 éves srác aki nyáron jön plusz a legnagyobb erősségünk a csodálatos univerzális Sergi BotRoberto.

Pénz úgy néz ki lesz(Nagybarcelona és Sándor írt róla hogyan) ha máshogy nem lesz elég az igazolásokra akkor De Jong eladásával.

A kérdés hogy ez kikre lesz elég Raphinha és Leva belefér vagy még mindig akkorra a baj hogy csak a lejártakat tudjuk beregisztrálni.

Ezt számolgatják most Laportáék is.

Egyet remélek hogy július elejei alapozásra teljes lesz a keret és nem lesz szappanopera.

Nagybarcelona

Így va, most 3 bal szèlsőnk van. De ha azt nèzed Ferran állítása szerint jobb oldalon èrzi jól magát. Auba is èvekig játszott bal szèlen. Szerintem elől megvagyunk, de ha kell, mert Laportának kell egy húzónèv, akkor egy csatár hiányzik. De Auba ès Lewa?
Tegnap linkeltem, a BLM felé Messi távozása után 240 helyett 200 millióèrt kelhet el. 80 milliót esett a marketing érték?

Nagy Péter

Ha Ferran tényleg jobbon lenne jó legalább egy meccsre berakta volna Xavi egy meccsre,vagy edzésen mutat ki rosszul a jobboson.
Leván kívül nincs elérhető számunkra nagy név a piacon és még ő is necces a 30-40 misis vételárral plusz 20 misi fizetéssel.
Nem 40 misit bukunk?
Sztem erre Laporta “politikai áldozatként” gondol hogy egy évbe és 40 misi bukóba került az hogy őt tekintsék majd messiásnak és a klubnál is igazi fönök legyen és ne kelljen Messit figyelembe venni igazolásoknál.
Igaz senki nem tudja bizonyítani hogy Messi beleszólt a klub ügyeibe de látva hogy Pique is beleszól a háttérben mindenbe így sanszos hogy ő is mondogatta dolgokat hogy így kéne úgy kéne.
20%-os csökkenés még sztem nem is olyan brutális ha azt nézzük hogy Messi egy globális márkanév és valljuk be öszintén jelenleg nincs is hasonló marketing értékkel bíró játékosunk sőt még a közelébe se.. Fati lehet talán 2 év múlva ha nem sérül le.
Ahogy írtad is Messi már lassan túl nőtt a klubon ez ilyenkor ütközik ki igazán hogy nemcsak a pályán hiányzott hanem a kasszánál is,

Robi71

De a kérdést másképp is fel lehet tenni…és ennek semmi köze Lewa-hoz.
Ha a tavaly nyáron Laporta és Pique megegyeztek abban, hogy a csapatépítés feltétele a 33 éves Messi elengedése, akkor most hogy jön képbe a 34 éves Lewa? 🙂

Steve fan

Hát a sokat emlegetett Messi függőség ami még a csapból is folyt! Igaz hozta a szezononkénti 30 gólját. Mivel ez idén elmaradt ,kell egy pótlás(Lewa) de ne egy olyan aki fazonszabasza a csapatnak és minden megoldást tőle várnak. Ergo , csapatjáték+ egy klasszis 9-es( vagy kettő). Na persze ha a védelem bekap minden harmadik komoly ellentámadást,sutba dobhatják a csapatjáték elmélet. Ahogy az előtte lévő hozzászólásodban írtad ,a védősorba kéne invesztálni , lehetőség szerint klasszis játékosokat!

Robi71

Csapatépítés vagy megnyerni a bajnokságot (amennyiben összegeztethető ez a két dolog) gyanítom mindkettőt szeretnék. 🙂

Nagybarcelona

Ez egy rèszigazsag. 🙂 Van még pár része.

Nagybarcelona

Minap írtam, Messi szerződése 4 èv fele fizetèssel, 2 èv után távozhat. Akkor ez nem egy átutemezes? Szóval a nagy rèsz gazdasági is volt, Laporta le is nyilatkozott egy rèszigazságit, aztán hozna Lewat. 🙂

Nagybarcelona

Ez a 40 milliós kérdés. Gondolkozz el rajta. Èn már leírtam mindent a témában. Úgy, hogy pontosan Messi ès Pique a kedvenc játékosom.

Nagybarcelona

Rövid összefoglaló 🙂
Azt èn régóta pedzegettem, hogy néhány játékosnak nagy szava volt a klub èletèben. Lásd Pique Rubiales elnökkel üzletelt, szóval azon kívül is. Messi nagyobbá vált sok szempontból, mint a klub. A Barca egy nagy család lett, nézzük meg, hogy Roberto kezét most sem akarjuk elengedni. Linkeltem a könyvet, miszerint Bartó egy bohóc volt, mindentől félt, a játékosok kihasználták, pl. Pique lebeszélte De Ligtet az ide szerződésről, 25 milliós fizetést kapott új szerződésében, 20 milliós hűsègbónusszal.
-De politikai szempontokon kívül mièrt volt jó Laportának, hogy egy èvig rajtunk röhögtem, ès nem igazolhattunk?
-Akkor miért Messinek kellett távoznia, ès nem a fő hangadó Piquenek
-Mièrt volt így jó, gazdaságilag, BLM eladásán Messi nélkül veszítünk 40 milliót

Kritizator

Talán lewa nemkerul annyiba, nem tudom.

Nagybarcelona

Fabrizio Romano szerint megvan a megegyezés Lewandowskival, a Lengyel csatár Barcelonában akár játszani.

Robi71

Vajon lenne más sztárklub is, amelyik hajlandó 3 évre leszerződni őt évi 20 milliós fizetésért?

Kritizator

Nincs, nem véletlenül

Robi71

Vételár plusz fizu…kb 100 millió. És még azt hittük, hogy nagy bajok vannak.

Nagy Péter

Ez okés de ez 3 évre oszlik el könyvelési szempontból ha létrejön az üzlet.
Ettől függetlenül a 20 misi fizu kemény lenne és ha ő annyiért jön akkor az tuti hogy Dembi se maradna 10 misiért.
Jövő héttől izgalmas napok jönnek

Robi71

Lewa meglopott Aranylabdás és többszörös Aranycipős. Van egy státusza.

békétavilágnak

ez a 20 misis fizu mennyire biztos? ezt honnan szedtétek?

Robi71

Ha jól olvastam ennyi az igénye. Ennyit keres most a Bayern-ben.

békétavilágnak

és szerinted megadjuk neki? én úgy tudom van egy plafon…

Robi71

Ja, 20-nak a fele.

békétavilágnak

akkor nincs miért izgulni…

Robi71

De ennyiért még Dembélé sem akar hosszabbítani.

békétavilágnak

hát akkor nem fog…nem tudok mit tenni 🙂
Nincs pénz ez van..nyilván minden könnyeb lenne ha tele lenne a kassza..Kíváncsian várom mit bűvészkedünk össze nyáron..

1975@gmail.com

Barça Femení az idei bajnoki szezonban! 🙂
comment image
Szép volt, hölgyek! Jöhet a Bajnokok Ligája döntője!

Robi71

Ilyen statisztikát még sohasem láttam…futballban. 😀

kritizator

Fiatal vagy, nézz szét a neten.

Robi71

A kérdés inkább az, hogy valaki veszi még komolyan a női focit spanyolba a Barca-n kívül? 😀

Nagybarcelona

Nem rossz bevétel ez. Ha azt nézzük, 9-15 euróért mentek a jegyek pár hete a telt házas Női Clasico meccs után, ahol 91500 ember volt jelen.

Robi71

Igen, ez is jó kérdés. Fenntartja önmagát a női foci szakosztály?
Ha jól tudom szinte mindenhol kötelezik az első osztályú labdarúgó klubokat hogy legyen női szakosztályuk is. Ahogy elnézést spanyolban ez inkább nyűg a kluboknak. Ameddig a Barca már 1988-ban létrehozta , az Atletico 2001, addig pld a Real csak 2014-ben.

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2022-05-16-barca-femenis-total-dominance-in-spain-are-they-really-good-or-what-explained/
Itt azt írják, 3,5 millió volt idényre a költségvetés. Ezt a meccsjegyek behozzák. Gondolom van jutalmazás, ès a BL-ben is döntősök. Vajon mennyit kereshet a női aranylabdásunk?

105
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x