Site icon Barcanoticias

Hét – mondó

2022. 05. 06-12.

1. Újabb trófea a vitrinbe.

    Hétvégén a Roller Hockey csapat a Copa del Rey négyes döntőjében volt érdekelve. Az elődöntőt nehezebben, de a döntőt már simán vették a srácok. Ez a szakág 24. Copa sel Rey sikere.

    Ami volt és a folytatás:

2. Közel az ezüst.

    A labdarúgók közül az A-csapat az elmúlt héten mind az idegenbeli, mind a hazai találkozóját megnyerte. A játék azonban továbbra is halovány. Mindenesetre a megszerzett hat ponttal nagy lépést tettek Xaviék a második hely megszerzéséért. És talán jelenleg ez most még a játéknál is fontosabb. Főleg ha valóban akkora lesz a játékosmozgás, mint amit a média ír. Mert ebben az esetben lesz munka összecsiszolni a régieket az érkezők sokaságával.

    Most hétvégén a csapat Madridba utazik. Ahhoz a Getaféhoz látogat, akinek ha önmaga kezében akarja tartani a bennmaradást, még egy pontot kell szerezni a hátralévő két találkozón (Barca otthon, Elche idegenben).

    Ami volt és a folytatás:

3. Egy lépésre a 100%.

    A Femenit egy mérkőzés választja el attól, hogy 100%-os teljesítménnyel nyerje meg a Primera Divisiont. Vasárnap már a 10. percben gól- és emberhátrányba kerültek, de ez sem okozott gondot a bajnokság utolsó helyezettje ellen. A lányoknak az utolsó fordulóban az Atletico Madrid lesz az ellenfele. A találkozó pikantériája az lesz, hogy amennyiben nyer a Barca, akkor az Atletico és a Real Madrid helyet cserélhet a tabellán, azaz a gránátvörös-kékek teszik lehetővé a Real BL-selejzetős indulását, egyben fosztják meg az Ateleticot attól.

    Kisorsolták a Copa de la Reina elődöntőinek párosítását. A hölgyek miután 21.-én letudják a Bajnokok Ligája döntőjét, 25.-én 21:00-kor Alcorconban a Real Madriddal szemben kerülhetnek be a 29.-ei döntőbe. A másik elődöntő párosítása: UDG Tenerife-Sporting Huelva.

    Ami volt és a folytatás:

4. Elúszni látszik.

    A férfi labdarúgók közül a B-csapat egy nagyon fontos mérkőzést veszített. Az előttük egy ponttal álló Sabadell ellenében veszítettek saját pályájukon. Ezzel nagyon úgy néz ki, három fordulóval az alapszakasz vége előtt elúszott a feljutásért való rájátszás lehetősége. Már csak a többiek hibázásának reménye maradt.

    Ami volt és a folytatás:

5. A Klub további három szakágánál sem volt leállás. Eredmények, és ami jön:

    Kosárlabda: A Barca a bajnokságban egyszer nyert, egyszer veszített. Még egy forduló van hátra az alapszakaszból (szombaton lesz az utolsó forduló), amelyet a Barca már megnyert. Így a rájátszást a legjobb pozicióból várhatja. A gránátvörös-kék alakulat következő fellépése az Euroliga négyes döntője. Az elődöntőben spanyol csata lesz, konkrétan Barca-Real Madrid.

    Ami volt és a folytatás:

    Kézilabda: A csapat óriási lépest tett a június 18-19.-én a kölni Lanxess Arénában megrendezésere kerülő Final Fourba kerüléshez azzal, hogy a negyeddöntőben már a flensburgi odavágón legyőzte a német a csapatot.

    Ami volt és a folytatás:

    Futsal: A Bajnokok Ligája megnyerése után újra bajnoki pontokért kellett pályára lépni. A srácok a mezőny közepén tanyázó Cordoba ellen csupán egy döntetlenre voltak képesek. Igaz, 4 fordulóval az alapszakasz előtt már biztos résztvevői a play off-nak, és az első helyen való kezdéshez sem kell már sok pontot szerezni. Legközelebb majd 20.-án nyílik erre lehetőség.

    Ami volt és a folytatás:

6. Ami terv volt, valóság lesz.

    A korábban kiszivárgot Bajnokok Ligájára vonatkozó változások hivatalossá váltak. Az UEFA a héten jelentette be, hogy a 2024-2025-ös évtől változik a lebonyolítás és a létszám is. A változás lényege:

    Mindez azt jeneti, hogy az őszi 6 mérkőzés helyett 8-at játszik mindenki, a 9-24. helyezettekre pedig még plusz 2 találkozó vár. Aki a döntőig eljút, az eddig 12 mérkőzést játszott, most kettővel vagy néggyel (9-24. helyezett) többet fog. Összességében pedig az eddigi 125 találkozó helyett 189 lesz. Több mérkőzés, több bevétel, a Klubbok és az UEFA kasszájába. Válasz a Szuperligára?

7. Azok a csúnya számok.

    2022. májús 10.-én a Liga nyilvánosságra hozta a 2020–2021-es szezonra vonatkozó pénzügyi jelentését. A bevétel 3818 millió euróra csökkent. Ez 24.1 %-al kevesebb, mint a 2019-2020-as évi. A csökkenés két legnagyobb tétele: a mérkőzések napjának bevételei 53%-al estek vissza, illetve szintén közel ennyivel (52%) csökkent az átigazolások során keletkezett bevétel. A Liga 42 csapatánál a 2020-2021-es évben az adózást követő nettó veszeteség 892 millió lett.

    A jelentés ugyan nem nevezi meg konkrétan a Barcát, csupán utal rá (there is only one club), hogy az adózás előtti veszteség 58%-át egy klub hozta össze.

    A Liga honlapján található cikkben nem szerepel, de egyes sajtó (Mundo Deportivo) szerint Laporta azzal trükközött, hogy 250 milliót céltartalékként tüntetett fel (Barca Studios eladása?), azaz úgy számolt, mitha már az üzlet megköttetett volna. Viszont ez nem hogy 2020-2021-ben, de a mai napig nem történt meg. 

    Van összefüggés aközött, hogy a Klub a bevételi oldalon 250 millióval „adós” (Barca Studiosból származő összeg?), és hogy a fizetési limit közel ennyivel, 242 millióval csökken (+98 millióról -144 millióra)? 

Exit mobile version