Hét-mondó (20)

2022. 05. 13-19.

1. A Spílernél tudtak valamit.

    A labdarúgók közül az A-csapat a kiesés elkerüléséért küzdő Getaféhoz látogatott. Mivel mindkét csapatnak tökéletes volt a döntetlen, a találkozóra mindent lehet mondani, de hogy küzdelem lett volna, azt nem. A labdarúgás nevezetű játék megcsúfolását láthattuk. Már aki online nézte. Szerencsére a Spíler tv-nél jól döntöttek. A látottak alapján ez a találkozó nem sok gyerekkel szerettette volna meg a focit.

    Mivel ismert lett a második helyezett kiléte, meg van a Spanyol Szuperkupa elődöntőjének párosítása is (Real Madrid-Valencia és Betis-Barca).

    A LaLiga utolsó fordulójában a Barca a még tét alatt játszó Villareal együttesét fogadja (Európai Konferencia Liga: Villareal vagy Bilbao). Aztán szerdán Ausztráliában, Sydney városában még egy barátságos mérkőzés vár Xaviékra.

    Alakul a csapat nyári programja. Idén az USA lesz az uticél. Július 19-30 közé négy mérkőzés van betervezve. (Vagy a Szuperligáért még kiatartók között már nem lesznek találkozók?)

 • ?Barca-Real Madrid (Las Vegas)
 • ?Barca-Juventus (Los Angeles)
 • Barca-Inter Miami (Miami)
 • Barca-NY Red Bulls (New York)

    Ami volt és a folytatás:

 • 15.-én: Getafe-Barca 0-0 (bajnoki)
 • 22.-én 22:00-kor: Barca-Villareal (bajnoki)
 • 25.-én 11:00-kor: Foxtel A-League All Stars-FC Barcelona (barátságos)

2. A legnehezebb feladat előtt.

     A Femeni a Primera Division utolsó mérkőzését is behúzta, ezzel 100%-os teljesítménnyel nyerték a bajnokságot. 30 mérkőzés, 30 győzelem, 159-11-es gólarány. A bajnokság gólkirálya 20 találattal a nigériai Oshoala lett. Mindezt úgy, hogy 11 mérkőzésen nem szerepelhetett. A szezon legtöbb gólpasszát adója is Barcás lett, Alexia 15 assziszttal. A bajnokság képzeletbeli dobogójának második fokára a Real Sociedad, míg a harmadikra a Real Madrid léphetett fel.

    A gránátvörös-kékekre szombaton a szezon legnehezebb feladata vár, a Bajnokok Ligája döntője. Egy olyan mérkőzés, ami ebben a szezonban még nem volt. A lányok ugyanis ebben az idényben még egszer sem voltak olyan helyzetben, hogy elmondhatták volna, nem baj ha hibázunk, van még lehetőség javítani. Ráadásul a franciák célja nem lehet más, visszaszerezni Európa trónját. Hagyják a Barcás hölgyek?

    Ami volt és a folytatás:

 • 15.-én: Barca-Ateltico Madrid 2-1 (bajnoki)
 • 21.-én 19:00-kor: Barca-Lyon (BL-döntő-Torinó)
 • 25.-én 21:00-kor: Barca-Real Madrid (Copa de la Reina – elődöntő, Helyszín: Alcorcón)

3. Marad a harmadik vonal(.)

    A férfi labdarúgók közül a B-csapat a Sevilla B csapatához látogatott, ahol vereséget szenvedett. Ezzel – bár még matematikailag van esély – valószínűleg oda a rájátszás lehetősége. A fiatalok jövőre is a harmadik vonalban folytatják. Az idei szezon utolsó hazai találkozóján az egy pont hátránnyal mögöttük álló Castellont fogadják. Egy hétre rá pedig zárásként a Murciához látogatnak. Mindkét meccs hozható, de hat előttünk álló csapatnak kellene hibázni a csodához.

    Ami volt és a folytatás:

 • 15.-én: Sevilla AtléticoBarca 2-1 (bajnoki – gólszerző: Ramos)
 • 21.-én 20:30-kor: Barca-Castellon (bajnoki)

4. A Klub további négy szakágánál sem volt leállás.

    Kosárlabda: A bajnokságban az alapszakasz befejeződött. A rájátszást a Barca az első helyről várja. A gránátvörös-kékek ellenfele a negyeddöntőben a nyolcadik helyen végzett Gran Canaria együttese lesz.

    Az Euroliga elődöntőjében az El Clasicot ezúttal a Real nyerte, így szombaton ők akadályozhatják meg a török Anadolu Efest a címvédésben. A katalánoknak marad a bronzmérkőzés. Egyúttal eldőlt, hogy az elnök Belgrádba, vagy Torinóba megy-e.

    Ami volt és a folytatás:

 • 14.-én: BAXI Manresa-Barca 80-94 (bajnoki)
 • 19.-én: Barca-Real Madrid 83-86 (Euroliga-Final Four-Elődöntő)
 • 21.-én 16:00-kor: Barca-Olympiacos (Euroliga Final Four Bronzmérkőzés)
 • 27.-én 21:00-kor: Barca-Gran Canaria (bajnoki plya off negyeddöntő)

    Kézilabda: A Bajnokok Ligájára való pihentetésnek tudható be, hogy a már bajnok Barca a spanyol pontvadászat 28. fordulójában csak döntetlent ért el a tabella utolsó helyezettje ellen.

   Csütörtök este (19.-én) a srácok a kölni négyes döntőért vívták a visszavágót a német Flensburg ellenében. Az idegenbeli siker után hazai pályán is legyőzték a németeket. Tegnap ki is alakult Final Four mezőnye: Barcelona, Kiel, Kielce, Telekom Veszprém. A Barca a címvédő. És kisérelheti meg azt, ami még egyetlen csapatnak sem sikerült amióta Final Four van (2011), megvédenie a címét. Időpont: 2022.06.18-19.

    Ami volt és a folytatás:

 • 14.-én: BM Iberoquinoa Antequera-Barca 32-32 (Bajnoki)
 • 19.-én: BarcaSG Flensburg-Handewitt 27-24 (Bajnokok Ligája)
 • 21.-én 12:00-kor: Barca-Unicaja Banco Sinfín (Bajnoki)

    Futsal: Az előző hetek erőltetett menete után a srácok némi pihenőhöz jutottak. Igaz, ezt annak is „köszönhették”, hogy korábban a Copa del Rey nyolcaddöntőjében kiestek a Betissel szemben. Így ezen a hétvégén nem voltak érdekeltek annak négyes döntőjében. Hétvégén folytatódik a bajnoki pontvadászat. A Barca a 11. helyen álló Levante együttesét fogadja.

    Ami volt és a folytatás:

 • 20.-án 21:00-kor: Barca-Levante UD (bajnoki)

    A Roller Hockey csapat a Copa del Rey megnyerése után megkezdte a bajnokság rájátszásos szakaszát. A negyeddöntő első összecsapását fölényesen nyerte.

    Ami volt és a folytatás:

 • 14.-én: BarcaRecam Laser CH Caldes 7-3 (Bajnoki – negyeddöntő)
 • 21.-én 21:00-kor: Recam Laser CH Caldes-Barca (Bajnoki – negyeddöntő)
 • 24.-én: Barca-Recam Laser CH Caldes (Bajnoki – negyeddöntő)

5. Alapszabály módosítás előtt.

    A vezetőség a tavalyi alapszabály módosítás után idén őszre újabbat tervez. A folyamat most hétfőtől elindult, a socioknak egy hónap áll rendelkezésre javaslataik megtételére.

   Emlékeztetőül, az előző évben az alábbiakat szavaztatták meg a küldöttgyülésen:

 • a demokratikus elvek pontosítása

 • új tagok virtuális csatlakoztatásának biztosítása

 • igazgatósági tanács létszámának 21-ről 25-re emelése (Azért, mert Laporta csak úgy tudta letenni az elnökségéhez szükséges pénzügyi fedezetet, hogy az azt biztosítók helyet követeltek a vezetőségben.)

 • a mandátum 6 évről 5-re történő csökkentése (Persze, ez Laportáékra még nem érvényes.)

 • az etikai szabályzat módostása (Rokonok Klubba történő bevitelének jogi megteremtése. Utólag?)

 • a 67-es cikkely ideiglenes felfüggesztése (Nem lehet egymás utáni kettő évben veszteséges a Klub, ha az, akkor új választást kell kiírni. Mivel ez megtörtént, idén újból választás lett volna. )

    Mi az ami még akadályozza a vezetőség munkáját? (Ötleteim lennének.) Mert hogy nem az lesz az elsődleges amit a sociok javasolnak, az boritékolható. Az 1902-ben elfogadott Alapszabályzatot eddig 18 alkalommal módosították, de olyan hogy egymás követő évben is, olyan még nem fordult elő. (A legrövidebb 3, a leghosszabb 11 év volt két módosítás között.)

6. 30 éve történt.

    Az FC Barcelona 1992. májús 20.-án történelme során első alkalommal nyerte meg a Bajnokcsapatok Európa-kupáját. Ennek tiszteletére a “Cruyff barátai” egyesület hétfőn (16.-án) megemlékezést tartott. Az összejövetelen Michael Laudrup kivételével mindenki megjelent. Sajnos a csapat sikerkovácsa (JOHAN CRUYFF) már csak odafentről tekinhetett rá az általa alkotott DREAM TEAM-re.

    Az olasz Sampdoria ellen megvívott BEK-döntő kezdőcsapata: Zubizarreta-Ferrer-R. Koeman (akinek a szabadrúgásával a találkozó a 112. percben eldőlt) -Nando-Guardiola-Eusebio-Bakero-Juan Carlos-Laudrup-Salina-Sztoicskov

    És azok, akik az 1991-1992-es sorozatban még pályára léptek: Alexanko-Amor-Begiristain-Carreras-Goikoetxea-Nadal-Parralo-Serna-Witschge

    Az összejövetelen természetesen jelen volt a vezetőség (élén Laportával), illetve a meghívottak között volt a csapat jelenlegi vezetőedzője, Xavi is. A médiának ez igazi csemege volt, mentek is a ki kit hogyan köszöntött, ki kivel mennyit és miről beszélgetett.

7. A semmi és ami mögötte van.

    Kedden (17.-én) Laporta interjút adott a Catalunya Rádiónak. Az egyórás műsorban rengeteg aktuális kérdést érintettek, konkrét dolgokat azonban nem mondott (nem mondhatott) az elnök. Mindenesetre a címnélküli évet elfogadhatónak értékelte, és még oda is bökött egyet Koemannak, hogy az előző évben nem nyerte meg a bajnokságot.

    A semmihez képest azért Koeman csak továbbjutott a BL-csoportból (idén még a második számú kupasorozatban is bukta volt), megnyerte a Copa del Reyt (idén már a nyolcba sem jutottunk), és tavaly a bajnoki címet sem lehetett odaadni hetekkel a zárás előtt az Atleticonak. Laporta 14 hónapja pöcsöl a BLM és/vagy Barca Stúdios részértékesítésével. Amikor elnök lett, ott voltak az asztalán az árajánlatok. Hónapokig bibelődött a játékosok bérével, aminek következménye tavaly nyáron Messi meg nem tartása. De ha őt nem tudta megtartani, akkor az általános bércsökkentés után már akkor lehetett volna hozni olyanokat, mint télen tette. 14 hónap elteltével óriási sikerként értékeli, hogy MAJD 400-500 millióval csökkenti az adósságot. A meglévő vagyon egy részének eladásából. Ez nem nagy kunszt! Hol a plusz? A válaszadásának lényege: A semmit is el lehet adni. Csak pofa kell hozzá.

Amit mégis érdemes kiemelni:

 • A vagyonból való eladáshoz az összeg nagysága miatt közgyűlési engedély kell. (Épp a minap jelentették be, hogy októberben lesz közgyülés. Június 30-ig hogyan lesz így üzlet? Vagy majd ezt is utólag szavaztatja meg? Vagy meg sem szavaztatja, mint a Szuperligához való csatlakozást? Vagy épp a vezetőség (elnök) jogkörének kiterjesztése (pl. korlátlan vagy több száz milliós összegű szerződések megkötésének lehetősége) az Alapszabály-módosítás egyik leendő pontja? Ha a 2021. októberi módosítás egy-két pontját nézzük, lesz pofa hozzá.)

 • A CVC-t nem írják alá. Szavaiból úgy vettem ki, a Barca a TV-díjak értékesítésről külön tárgyal. De csak a 10 %-ról. (Kérdés, mennyire lesz fair a CVC a Ligához? Olyannak engedményt adni, aki feljelent? Így kopogtatni is pofa kell.)

 • A Szuperligával kapcsolatosan úgy tűník, visszakozót fúj. Így fogalmazott, „Versenyképesebb Bajnokok Ligáját kellene csinálnunk.” (Három nap alatt bedőlt az egész. 14 hónap kellett neki ezt észrevenni? Még jogi végzettség sem kell ahhoz, hogy lássa az ember, évekig is elhúzódnak az ügyek. Ez alapján hogyan képzelte tavaly tavasszal, hogy majd hipp-hopp a Szuperligából lesz 4-500 millió? Ehhez viszont nem pofa kell, hanem csupán józan paraszti ész.)

4 2 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
40 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nagybarcelona

Tegnap Xavi “búcsúvacsorát” szervezett a távozóknak, ahol kiemelték Frenkie nevét. Gondolom Depay is távozik. Aki régóta Barca szurkoló, remélem megérti amit írok:
ahogy Koeman távozott, ès nagyon úgy néz ki Frenkie ès Memphis, ne nagyon várjuk, hogy holland edzőnk, vagy játékosunk lesz egyhamar. Ez kicsit olyan nekem, mintha a múltunkat rombolnák.

Buli78

Nem baj jók lesznek nekünk Sergi Robertok, Ferranok, Busquetsek, Eric Garciak, Lengletek kiöregedő félben lévő Lewandovskik….. Szánalmas, nem volt semmi előre lépés a tavalyi szezonhoz képest, sőt! Úgy látszik jönnek tényleg a szűk esztendők. Teljesen egyetértek Sándor62vel. A cikk tökéletes az A csapattal kapcsolatban. Koeman meg fikázva van

Robi71

Mi bajod Busquets-el?…..ezt sohasem fogom megérteni.

Buli78

Lassú, és szerintem nem Barca szint, ennyi, de ez az én véleményem

Robi71

Értem. 15 éve lassú, nem Barca szint, azóta cipeli a csapat a hátán. És ennek ellenére azóta trófeát trófeára halmoz a csapat. Képzeld el, mi lett volna nélküle.

Buli78

Lehet minuszolni, nekem Yaya Toure játéka sokkal jobban tetszett, csak Pep elkergette

Robi71

Senki sem mondta, hogy Yaya rossz játékos lett volna….csak Busi jobban illett a rendszerbe és Pep őt választotta. A Xavi-Busi-Iniesta trió volt éveken keresztül a világ legjobb középpályája, mindent megnyertek a Barca-val és a válogatottal.
Ha Pep “elkergette” volna Yaya-t, akkor szedhette volna a sátorfáját akkor, amikor Pep a City-hez került. De nem és még két szezont töltöttek ott együtt. 🙂

Buli78

Csak nem Busquets miatt volt a legjobb a középpálya, úgy emlékszem Pepnél a Cityben sem játszott sokat

Robi71

Abba kéne már hagyni ezt a kumanozást. Ígérem én is abbahagyom a bartozást, ha a három kedvence elhúz.

Robi71

Nekem sohasem volt ínyemre a holland vonal. A Van Gaal féle csapat volt a legkevésbé élvezhető.

Nagybarcelona

Sokadszorra írom neked. Te Guardiolától lettél Barca szurkoló. Előtte is néztél Barca meccseket, de neked Rijkaard egy volt a sok közül. Nekem ő tette le ismét az alapokat. Tudod ki èpítette fel a Barca Stílust? Johan Cruyff. A focink alapja a holland iskola, amit valamièrt nem akarsz elfogadni. Guardiola, Enrique, Valverde csak egy állomás volt a Barca èletèben. A holland stílus elemeinek kihagyása a focinkból, a kihetèlèsèt is jelenti. Ezért haragszom Guardiolára. Nem vitatkozni akarok veled, csak gondoltam megmagyarázom mit akartam mondani. Nem Koemanon volt a hangsúly, hanem arról, hogy egyre távolabb kerülünk focink alapjától. Így kritizálhatod Buli78-at, vagy anno Bivit, de nekik is van igazság az írásukban. Tényleg nem vitatkozni akarok, csak èn így látom.

Nagybarcelona

Valószínűleg ezért nem kedveltem a spanyol válogatottat sem a Barca dominanciáig. Nagyon jó kp-okt nevelnek a spanyolok, de a támadóik nem az igaziak. Èn úgy látom, Guardiola is 5 kp-sal játszana legszívesebben, le is nyilatkozta. Nem is tudott nagyon mit kezdeni a támadókkal. Eto’o, Ibra,(elküldve mind 2) Villa(gyakran szèlső), Lewa (17 gól az első szezonjában). Nekem a hollandok ès az argentinok a kedvenceim, gondolom a támadóik miatt. Kíváncsi leszek Guardiola mit kezd Haalanddal, ès azt is Xavi milyen focit fog játszatni. Már lehet véleményt alkotni, hiszen vége a szezonnak. Kíváncsi leszek jövőre mit fogunk játszani, mert az már egy teljesen új csapat lesz, elvileg sok igazolással, saját stílussal. Èn úgy èrzem Koeman távozása után nagyot fejlődött a csapat, mentálisan, hittek magukban, ès taroltunk. Szerintem azzal a stílussal, amit Koeman elkezdett játszatni, gyors támadásokkal, lendületes szeljatekkal, beivelesekkel. Xavi feljebb tolta a védekezést ès a letámadást. Dembele játszatasa nagyon bejött, 14 gólpassza rengeteg pontot hozott. Ezzel szemben Depay mellőzése ès Ferran erőltetése teljesen kicsinálta a bal szèlt. Dembele ès Depay nagy esèllyel távozik, ès marad Ferran a 3 játékosból + Fati, akit nem tudhatjuk milyen szezont hoz le. Mivel Luukot, Adamát sem marasztalják, Dembele pedig távozik, akkor gondolom teljesen elvetjük az ívelgeteseket. Na ezèrt leszek kíváncsi, hogy jövőre mire számíthatunk. Most lesz egy teljes nyár alapozni, de maximális fizikai erőnlètet most sem várhatunk a sok 30+-os játékostól, ès nem akarok senkit elkeseríteni, de állítólag a játékosaink nem bírták Koeman ès ne csak őt emlegessem az èrzèkenyek ellőtt, Schreuder az Ajax új edzőjének edzéseit. Ugye emlèkeztek ki volt minden játékosunk számára kedvelt edző? A jó öreg Valverde, aki le is nyilatkozta, hogy a fizikai felkészítés nem fontos a számára. Sajnos az utolsó meccseink a Valverde időszakot idézte. Bízok Xaviban, mert èrtelmes, tanulekony embernek tartom, aki sok edző keze alatt tanulhatott, Alemanyban ès Laportában. Reméljük lesz pénz, igazolásokra, ès látványos támadófocit fogunk játszani masszív vèdelemmel.

Robi71

Koeman mint edző gyorsan felejtendő időszak volt a klub történelmében. De Jong vagy Depay azon a szinten ahol a csapat most van megfelelnek, de nem velük fogunk szintet lépni. Jelenleg nem igazán látok olyan holland fotbalistát, aki dobna a csapaton.

Nagybarcelona

Ez igaz. Nem leszek keserű ha távozni, ès minőségben tudjuk őket pótolni, Dembelèről is így vélekedek. De ha Ferran lesz Depay vagy Dembele utódja, Morata a másik ès Frenkiet pedig valami Roberto 2.0 (Zubimendi) akkor nagyon mérges leszek Xavira. Ahogy írtam, Frenkie árából kijönne Fábián Ruiz ès Soler is, nem vagyok spanyol ellenes èn kedvelem őket, de ahogy a hollandoknál, a spanyoloknál sem mindegy. Busquetssel kicsit elfogult vagy. Èn is kedvelem, de ő szabja a csapat fazonjat, ès az lassú. Lehet ezért kellene őt leghamarabb pótolni, ezért írtam Fábián Ruizt. Lejár a szerződése egy èv múlva, nem lesz még egy ilyen lehetőség. De elvileg jön Kessie is aki nekem Yaya 2.0. Ha a másik fazonszabászt, Messit a Legendát elengedtük, Busquets távozása sem fogja megrengetni a csapatot, meg annyira sem, mint a GOAT Messiè.

Robi71

Én teljesen elégedett vagyok a 2. hellyel és a classicoig mutatott játékkal. Ami fáj, az az EL búcsú. Ha azt is behúztuk volna, akkor egészen kiemelkedő szezont futottunk volna….a körülményekhez képest. Így felejtős. Mehett a BL helyezés és ennyi.

Nagybarcelona

Èn is így látom. Kicsit motoszkál azért bennem, mi lett volna, ha Koeman kapja nyáron ezeket a játékosokat ès egy kp-t. Már írtam, èn most nyáron Ten Haagot hoztam volna, kíváncsi leszek mit hoz ki a MU-ból, ahol már szinte mind neki megbukott.

Robi71

A MU nagy falat bárkinek. Sir Alex súlyos hagyatéka….

Nagybarcelona

Meglátjuk. Èn Ten Haagot Kloppi magasságokba várom, azaz pár èv, ès bajnokesèlyes lesz a MU, de ehhez a tulajok is kellenek, hogy Ten Haag olyan jogokkal rendelkezzen, mint Guardiola vagy Klopp. Meglátjuk. Amúgy sajnálom, hogy a MU-ba ment, èn Angliában az Arsenallal szimpatizálók, de èvek óta ők is futottak mèg kategória.

Robi71

Szerintem most nyárra nem rendeződnek az anyagi problémák. Komoly (fizetős) igazolásokat nem várok. Christiensen, Kessie….esetleg Azpilicueta, Alonso és Raphinha (ha távozk Dembélé, de én akkor is hoznám 25-ért ha nem) érkezésével már nagyon elégedett leszek. Lewandowski hab lenne a tortán, mind szakmailag, mind marketing szempontból. De nem látom honnan lesz 35-40 millió az átigazolására. A Baxern kötni fogja az ebet a karóhoz….jelenleg nem tudnák minőségben pótolni őt.

Nagybarcelona

Így van. A CVC megkötésével azonnal mehet az igazolás a BLM ès BA felènek eladása al is 40-50 milliót írnak igazolásokra, de lehet hogy ezzel még el kell adni játékosokat. Ismét beigazolódott amit írtam, a CVC Tebas agymenese, mert a La Ligának 240 millió (CVC) több, mint 400 (BLM, BA). Ès lesznek még játékos eladások sok kicsi 5-20 millióèrt.

Robi71

Valamit nagyon félreértesz vagy szándékosan félremagyarázol. Én a Van Gaal féle szó szoros elhollandosításról beszélek….amikor még egy aranylabdás Rivaldo is ki lett baszva a csapatból….és a kezdőben alig volt nem-holland, de még a padon is alig. De azt amit az Ajax csikócsapatával (1995) és a válogatottnál csinált elismerem.
Nekem semmi bajom sincs a holland iskolával, sőt kedvelem, többször is leírtam itt a klub szentháromságát Kubába-Cruyff-Guardiola.
Cruyff (és Rinus Michels) nálam a modern futball megteremtői, mérföldkövek. Rijkaard-ot is nagyra tartom, mint játékost (Milan) és mint edzőt is.

Nagybarcelona

Lehet félreértem, de nálam Guardiola (Valverde) és a holland iskola teljesen más foci. Az elhollandosítás mellèkvágány volt. Nehéz is annyi minőségi játékost összeszedni egy pár milliós országból, ès argentín csatárból is csak sokadrangu jött, Saviola 🙂

Robi71

Mi köze van Valverde-nek Guardiola-hoz? ….mert szerintem semmi.

Nagybarcelona

Sándor èrdekes dolgokat írt le a 7. Pontban. Ezeket írtam tavaly nyár óta. Robival többször vitatkoztunk Bartóról. Egy fogalmatlan elnök volt, talán a legrosszabb a klub törtènelmèben. De el tudjátok képzelni, hogy 500 milliós veszteséget hozzon össze, hogy ne igazolhassunk? Vagy hogy elengedje Messit? Szerintem ahhoz túl beszari volt. Ezért jutottunk idáig. Aminek most Laporta el akarja adni a felét 400 millióèrt, azt Bartóèk hozták lètre 2015-ben. Azaz a sok vesztesèg mellett egy 800 milliós üzletet hoztak lètre. Szóval nem minden olyan egyszerű, mint ahogy elsőnek látszik. Ennek ellenére továbbra is bízom Laportában, a klub egyik legsikeresebb elnökében, mert neki van töke, akár ahhoz is, hogy elengedje Messit a klub legendáját. Lehet most ez kellett, hogy egy új csapatot, modern klubot tudjunk èpíteni.
Ès végre hozzáértő emberek, veszik körül az elnököt, ès nem hiènák, hiszen elismerte, a munkát ráhagyja azokra, akik tènylegesen èrtenek is hozzá.

Nagybarcelona

Lehet, ha tavaly nyáron szereznek bevètelt, a nyakunkon marad a sok ingyenèlő, ès a fizetèseket sem tudják csökkenteni. Csak tippelgetek. Persze támadókat hozni kellett volna, ahogy nyáron írtam, ès szerintem egy kp-t, akkor esélyesek lettünk volna mindenre, ès nagyobb a bevétel is, a BL-ben. Ezt benéztèk. Ezt Koeman bánta. De amúgy is szabadulni akartak tőle, max ezt az èvet vitte volna végig, a csapat újjáépítését èn sem bíztam volna rá, pedig èn voltam szinte az egyetlen, aki nem ítélte el a munkásságát.

Robi71

A Rosell-Barto klán Laporta munkásságának köszönhetően, sportakmailag a világ csúcsán levő klubot vették át 2010-ben. Lehetőségük volt gazdaságilag is a csúcsra emelni. Város, turizmus, infrastruktúra, stb….minden adott volt. És egy ideig úgy is mézett ki, hogy sikerülni is fog. De aztán jött a sportszakmai amatőrizmus, a beteg átigazolási stratégia és minden odalett. A többit már tudjuk…

Robi71

Rosell értett a focihoz de Bartomeu egyáltalán nem.

Nagybarcelona

Bartó Rosell stromanja :), de tényleg. Ha Bartó, edzők, játékosok hibáit írtam együttesen, hogy ide jutottunk, kihagytam a sleppet (igazgatósági tagok) akiket Pique említett, hogy el kellene zavarni. Azaz most is ott vannak.

Nagybarcelona

Mbappè anyja szerint fia megegyezett a Reallal ès a PSG-vel is, szinte azosak a kínáltak, ha Reál reklámszerzodesek egésze Mbappèè, ami szerintem még nem volt a Reálnál. Csak igaz volt Laporta 40-50 milliós nyilatkozata Mbappèról, ès még jobban megkèrdőjelezem a Realosok fizetését. Benzema komolyan 8 milliót keres? Hazard amúgy 20-at, ami hihető. Ancelotti nyilatkozta, hogy Hazard marad bizonyítani. Azaz a kutyának sem kell, ès ez nekik èvi 40 millióba fáj. 🙂

Robi71

Várjuk meg a végét. Mbappé menni akar, ergo a PSG-nek kell túllicitálni a Real ajánlatát. Szerintem menni fog és jelentősen kevesebbet fog keresni, mint a PSG-nél kereshetett volna.
A “kutyának sem kell” ingyenélők igazából akkor fájnak, amikor nincsenek sikerek.Én is könnyebben elsiklottam volna afelett, hogy Dembi vagy Umtiti az elfekvőben és Cou a padon ücsörög, ha nélkülük is trófeát trófeára halmozott volna a csapat. De nem így volt…sőt, évről évre estünk vissza folyamatosan. Ha a Real a bajnokság után behúzza a BL-t is, ki a fenét érdekelne, hogy mi van Hazard-al.

Nagybarcelona

Digisporton èrdekes megállapítást tettek. Mbappè marad, mert nem akarna meg a szeretett szurkolóit, ès országát. Jelenleg Griezmanni magasságokba èrkezett a színészkedni bejelentèsère várva, ami vasárnap történik meg. Ha távozik, ilyen formában elég féreg dolog. Marha nagy arca lett a srácnak, ès általában az nem jön jól egy focista pályafutásának.

Robi71

Tehetséghiány van a piacon, gyenge a felhozatal és mindenki benne látja a következő évtized Megasztárját. Csodálkozol, hogy elszaladnak vele a lovak?

Robi71

Az utolsó hírek szerint marad Párizsban. Ez nekünk jó hír. Mbappé szemszögéből nézve hiba…szerintem.

Robi71

Lajos elbúcsúzott az Atletico-tól (is) 🙁
https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1143193403138658

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2022-05-20-atletico-madrid-president-reveals-griezmann-decision-and-2-more-underradar-stories-of-the/
Tebasból újra kijött a Reál szurkoló. Èrdemes elolvasni a kommenteket 🙂 már nagyon tultolja ez a reálos f.sz.
Szerintem két lehetőség van
-De Jong BLM+BA eladása 480 millióèrt (tavalyi veszteségünk), gondolom De Jong eladására várnak, Coutinho 20 milliója gondolom ide tartozik mèg
-CVC megkötése 240 millióèrt
-átmegyunk a francia ligába 🤣

Nagybarcelona

Nem nagyon èrdekelnek a Reál játékosai, de Isco-ra kíváncsi vagyok hova megy. Valencia nevelés, ha hazatér Soler helyère, meg sok mindent kihozhat a pályafutásából. 30 èves.

KJDaniel

Dybala, Isco csak két példa akiknek a neve fel sem merült nálunk, miközben ingyen érkeznének.
Nyilván más-más a két játékos helyzete de szívesen megnézném bármelyikőjüket Barca mezben:)

Robi71

Szerintem a legtöbb lejáró szerződésű játékos már elkelt rég. Senki sem akar bizonytalanságba maradni az utolsó percig. A szerződések biztos helyen, széjfekben várnak július 1-ig.

KJDaniel

Egybehangzó francia és spanyol hírek szerint végleg eldőlt, hogy Mbappé marad Párizsban. (Közben Fabrizio Romano is megerősítette, gyakorlatilag hivatalosnak tekinthető)

Ez az évszázad kosara amit a Real kapott Mbappétól🤣
A PSG mennyire eszement ajánlatot tehetett vajon?

Robi71

Elébe tettek egy üres lapot amire ráírta az összes kívánságát. Aztán mindkét fél aláírta.

40
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x