Site icon Barcanoticias

Hét-mondó (20)

2022. 05. 13-19.

1. A Spílernél tudtak valamit.

    A labdarúgók közül az A-csapat a kiesés elkerüléséért küzdő Getaféhoz látogatott. Mivel mindkét csapatnak tökéletes volt a döntetlen, a találkozóra mindent lehet mondani, de hogy küzdelem lett volna, azt nem. A labdarúgás nevezetű játék megcsúfolását láthattuk. Már aki online nézte. Szerencsére a Spíler tv-nél jól döntöttek. A látottak alapján ez a találkozó nem sok gyerekkel szerettette volna meg a focit.

    Mivel ismert lett a második helyezett kiléte, meg van a Spanyol Szuperkupa elődöntőjének párosítása is (Real Madrid-Valencia és Betis-Barca).

    A LaLiga utolsó fordulójában a Barca a még tét alatt játszó Villareal együttesét fogadja (Európai Konferencia Liga: Villareal vagy Bilbao). Aztán szerdán Ausztráliában, Sydney városában még egy barátságos mérkőzés vár Xaviékra.

    Alakul a csapat nyári programja. Idén az USA lesz az uticél. Július 19-30 közé négy mérkőzés van betervezve. (Vagy a Szuperligáért még kiatartók között már nem lesznek találkozók?)

    Ami volt és a folytatás:

2. A legnehezebb feladat előtt.

     A Femeni a Primera Division utolsó mérkőzését is behúzta, ezzel 100%-os teljesítménnyel nyerték a bajnokságot. 30 mérkőzés, 30 győzelem, 159-11-es gólarány. A bajnokság gólkirálya 20 találattal a nigériai Oshoala lett. Mindezt úgy, hogy 11 mérkőzésen nem szerepelhetett. A szezon legtöbb gólpasszát adója is Barcás lett, Alexia 15 assziszttal. A bajnokság képzeletbeli dobogójának második fokára a Real Sociedad, míg a harmadikra a Real Madrid léphetett fel.

    A gránátvörös-kékekre szombaton a szezon legnehezebb feladata vár, a Bajnokok Ligája döntője. Egy olyan mérkőzés, ami ebben a szezonban még nem volt. A lányok ugyanis ebben az idényben még egszer sem voltak olyan helyzetben, hogy elmondhatták volna, nem baj ha hibázunk, van még lehetőség javítani. Ráadásul a franciák célja nem lehet más, visszaszerezni Európa trónját. Hagyják a Barcás hölgyek?

    Ami volt és a folytatás:

3. Marad a harmadik vonal(.)

    A férfi labdarúgók közül a B-csapat a Sevilla B csapatához látogatott, ahol vereséget szenvedett. Ezzel – bár még matematikailag van esély – valószínűleg oda a rájátszás lehetősége. A fiatalok jövőre is a harmadik vonalban folytatják. Az idei szezon utolsó hazai találkozóján az egy pont hátránnyal mögöttük álló Castellont fogadják. Egy hétre rá pedig zárásként a Murciához látogatnak. Mindkét meccs hozható, de hat előttünk álló csapatnak kellene hibázni a csodához.

    Ami volt és a folytatás:

4. A Klub további négy szakágánál sem volt leállás.

    Kosárlabda: A bajnokságban az alapszakasz befejeződött. A rájátszást a Barca az első helyről várja. A gránátvörös-kékek ellenfele a negyeddöntőben a nyolcadik helyen végzett Gran Canaria együttese lesz.

    Az Euroliga elődöntőjében az El Clasicot ezúttal a Real nyerte, így szombaton ők akadályozhatják meg a török Anadolu Efest a címvédésben. A katalánoknak marad a bronzmérkőzés. Egyúttal eldőlt, hogy az elnök Belgrádba, vagy Torinóba megy-e.

    Ami volt és a folytatás:

    Kézilabda: A Bajnokok Ligájára való pihentetésnek tudható be, hogy a már bajnok Barca a spanyol pontvadászat 28. fordulójában csak döntetlent ért el a tabella utolsó helyezettje ellen.

   Csütörtök este (19.-én) a srácok a kölni négyes döntőért vívták a visszavágót a német Flensburg ellenében. Az idegenbeli siker után hazai pályán is legyőzték a németeket. Tegnap ki is alakult Final Four mezőnye: Barcelona, Kiel, Kielce, Telekom Veszprém. A Barca a címvédő. És kisérelheti meg azt, ami még egyetlen csapatnak sem sikerült amióta Final Four van (2011), megvédenie a címét. Időpont: 2022.06.18-19.

    Ami volt és a folytatás:

    Futsal: Az előző hetek erőltetett menete után a srácok némi pihenőhöz jutottak. Igaz, ezt annak is „köszönhették”, hogy korábban a Copa del Rey nyolcaddöntőjében kiestek a Betissel szemben. Így ezen a hétvégén nem voltak érdekeltek annak négyes döntőjében. Hétvégén folytatódik a bajnoki pontvadászat. A Barca a 11. helyen álló Levante együttesét fogadja.

    Ami volt és a folytatás:

    A Roller Hockey csapat a Copa del Rey megnyerése után megkezdte a bajnokság rájátszásos szakaszát. A negyeddöntő első összecsapását fölényesen nyerte.

    Ami volt és a folytatás:

5. Alapszabály módosítás előtt.

    A vezetőség a tavalyi alapszabály módosítás után idén őszre újabbat tervez. A folyamat most hétfőtől elindult, a socioknak egy hónap áll rendelkezésre javaslataik megtételére.

   Emlékeztetőül, az előző évben az alábbiakat szavaztatták meg a küldöttgyülésen:

    Mi az ami még akadályozza a vezetőség munkáját? (Ötleteim lennének.) Mert hogy nem az lesz az elsődleges amit a sociok javasolnak, az boritékolható. Az 1902-ben elfogadott Alapszabályzatot eddig 18 alkalommal módosították, de olyan hogy egymás követő évben is, olyan még nem fordult elő. (A legrövidebb 3, a leghosszabb 11 év volt két módosítás között.)

6. 30 éve történt.

    Az FC Barcelona 1992. májús 20.-án történelme során első alkalommal nyerte meg a Bajnokcsapatok Európa-kupáját. Ennek tiszteletére a “Cruyff barátai” egyesület hétfőn (16.-án) megemlékezést tartott. Az összejövetelen Michael Laudrup kivételével mindenki megjelent. Sajnos a csapat sikerkovácsa (JOHAN CRUYFF) már csak odafentről tekinhetett rá az általa alkotott DREAM TEAM-re.

    Az olasz Sampdoria ellen megvívott BEK-döntő kezdőcsapata: Zubizarreta-Ferrer-R. Koeman (akinek a szabadrúgásával a találkozó a 112. percben eldőlt) -Nando-Guardiola-Eusebio-Bakero-Juan Carlos-Laudrup-Salina-Sztoicskov

    És azok, akik az 1991-1992-es sorozatban még pályára léptek: Alexanko-Amor-Begiristain-Carreras-Goikoetxea-Nadal-Parralo-Serna-Witschge

    Az összejövetelen természetesen jelen volt a vezetőség (élén Laportával), illetve a meghívottak között volt a csapat jelenlegi vezetőedzője, Xavi is. A médiának ez igazi csemege volt, mentek is a ki kit hogyan köszöntött, ki kivel mennyit és miről beszélgetett.

7. A semmi és ami mögötte van.

    Kedden (17.-én) Laporta interjút adott a Catalunya Rádiónak. Az egyórás műsorban rengeteg aktuális kérdést érintettek, konkrét dolgokat azonban nem mondott (nem mondhatott) az elnök. Mindenesetre a címnélküli évet elfogadhatónak értékelte, és még oda is bökött egyet Koemannak, hogy az előző évben nem nyerte meg a bajnokságot.

    A semmihez képest azért Koeman csak továbbjutott a BL-csoportból (idén még a második számú kupasorozatban is bukta volt), megnyerte a Copa del Reyt (idén már a nyolcba sem jutottunk), és tavaly a bajnoki címet sem lehetett odaadni hetekkel a zárás előtt az Atleticonak. Laporta 14 hónapja pöcsöl a BLM és/vagy Barca Stúdios részértékesítésével. Amikor elnök lett, ott voltak az asztalán az árajánlatok. Hónapokig bibelődött a játékosok bérével, aminek következménye tavaly nyáron Messi meg nem tartása. De ha őt nem tudta megtartani, akkor az általános bércsökkentés után már akkor lehetett volna hozni olyanokat, mint télen tette. 14 hónap elteltével óriási sikerként értékeli, hogy MAJD 400-500 millióval csökkenti az adósságot. A meglévő vagyon egy részének eladásából. Ez nem nagy kunszt! Hol a plusz? A válaszadásának lényege: A semmit is el lehet adni. Csak pofa kell hozzá.

Amit mégis érdemes kiemelni:

Exit mobile version