Hét-mondó (22)

2022. 05. 26. – 06. 02.

1. Jobb későn, mint soha.

    Májús utolsó napján a Klub Igazgatótanácsa fontos kérdésekben döntött, amelyek jóváhagyására 2022. június 16.-ára rendkívüli telematikai formában megtartandó közgyűlést hívott össze. Amire „édes teherként” voksolnak a tagok:

 • A Barca Licensing & Merchandising maximum 49.9 százalékos részesedésének értékesítése.
 • A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (La Liga) játszott mérkőzéseit érintő televíziós jogok 25 százalékának értékesítése.
 • A tartalékcsapat visszakapja a már korábban is használt nevét (Barca Atlétic).

    Hogy ezek és a hozzá különböző kombinációban hozzátett egyéb üzletek (Liga-CVC- Goldman Sachs-Espai Barca) mennyi bevételt fognak végül eredményezni, arról a sajtóban repkednek az egymástól eltérő százmilliók. A végeredménynél a legfontosabb az lesz, hogy a Liga mit hova enged elkönyvelni. Ezután lehet számolni a 2022-2023-as év bevételi és kiadási oldalát, azon belül a keretben történő változásokat. Utóbbinál pedig megint ott van a legnagyobb megoldandó feladat, a bérlimit betartása.

2. Szezonzárás kupagyőzelemmel.

    A Femeni vasárnap a Copa de la Reina döntőjében 6-1 arányban nyert a Huelva ellen. Ezzel sorozatban harmadszor, összességében kilencedik alkalommal lett a sorozat győztese.

    A hölgyek ebben az évben megnyerték a spanyol bajnokságot, a szuperkupát és a királynői kupát. Emellett döntőt játszottak a Bajnokok Ligájában. Mindösszesen 47 mérkőzést játszotakt, ebből 45-öt megnyertek, kettőt pedig elveszítettek. Ezeken a találkozókon 221 gólt szereztek (4.7 gól/mérkőzés) és csupán 23-at kaptak (0.49 gól/mérkőzés). A csapat csupán egy alkalommal nem tudott gólt szerezni (Wlofsburg elleni BL visszavágón), viszont 26 alkalommal maradt érintetlen a hálója. Mindezen eredényeket 30 játékos hozta. A legtöbbet Marta Torrejon töltötte a pályán, 3607 percet.

    Mindezek ellenére több változás is várható a keretben, több játékos nem csak a siker miatt könnyezett a kupasiker alkalmával. A Copa de la Reina döntője után Markel Zubizarreta, a női szakág sportigazgatója elmondta, hogy Melanie Serrano abbahagyja a játékot, Jenni Hermoso (32), Lieke Martens (29), Leila Ouachabi (29), Gemma Font (22) és Andrea Pereira (28) maradása nem biztos, akárcsak a kölcsönből visszatérő Andrea Falcón (25), Candela Andújar (22) és Gio Queiroz (18) sem. Ellenben a Real Sociedadnál kölcsönben játszó és remek teljesítményt nyújtó Emma Ramírez valószínúleg marad. Ami az érkezőket illeti, arról konkrétan nem beszélt.

    A vasárnapi nyilatkozat után szerdán a Klub hivatalás oldalán megjelent, hogy Leila Ouachabi 13 év után elhagyja a Barcát.

    Csütörtökön az is hivatalos lett, hogy 4 év után távozik a csapat orvosa is (Dr. Eva Ferrer).

    Ami volt:

 • 29.-én: Barca-Huelva 6-1 (Copa de la Reina – Döntő, Gólszerző: María León, Crnogorevic, Pina, Martens, Alexia, Dolan öngól ill. Castello)

3. Idén sem sikerült.

    A férfi labdarúgók közül a B-csapat a zárófurdulóban a már kiesett Murciához látogatott és aratott 2-1-es győzelemet. A fiatalok a megszerezhető 114 pont felével, azaz 57 ponttal a 10. helyen fejezték be a szezont. Némi vígasz, hogy a Real Madrid B csapatát egy ponttal megelőzték. Ősszel új idény, új esély, már új néven (Barca Atlétic).

    Ami volt és a folytatás:

 • 28.-án: UCAM Murcia-Barca 1-2 (Bajnoki – Gólszerző: Abde, Mortimer)

4. Kölnre hangolva.

    A kézilabdásokra a Bajnokok Ligája döntője előtt a hasonló lebonyolításban megrendezésre kerülő Copa Asbola négyesdöntő vár. Ezt a tornát 1990-től tartják meg, amelynek résztvevői a bajnokság 1-4 helyezettjei. A Barca ezt a kupát már 16 alkalommal hódította el.

    Ami volt és a folytatás:

 • 28.-án: ABANCA Ademar León-Barca 31-36 (Bajnoki)
 • 06.04.-én 17:45-kor: Bidasoa Irun-Granollers (Copa Asobal)
 • 06.04.-én 20:00-kor: Barca-BM Logrono La Rioja (Copa Asobal)
 • 05.-én: Copa Asobal DÖNTŐ

5. Összejön az El Clasico?

    A korarasoknál a bajnokságban elkezdődött a rájátszás. A Barca a negyeddöntőben a nyolcadik helyen végzett Gran Canaria együttese ellen a két győzelemig tartó párharcot már az első két találkozón eldöntötte. A döntőbe jutásért a Juventut lesz az ellenfele. Ez a párharc már három nyert mérkőzésig tart. A másik ágon a Real Madrid és a Baskonia csap össze. Összejön az ElClasico?

    Ami volt és a folytatás:

 • 27.-én: Barca-Gran Canaria 93-82 (bajnoki play off negyeddöntő)
 • 29.-én: Gran Canaria-Barca 86-88 (bajnoki play off negyeddöntő)
 • 06.03.-án 21:00-kor: Barca-Juventut (bajnoki play off elődöntő)
 • 05.-én 12:30-kor: Barca-Juventut (bajnoki play off elődöntő)
 • 08.-án 21:00-kor: Juventut-Barca (bajnoki play off elődöntő)

6. Még náluk sincs vége.

    Futsal: Az elmúlt héten folytatódott a bajnoki pontvadászat. A Barca az 5. helyen álló Valdepanas együttesét fogadta, és győzte le. Az alapszakaszából még egy mérkőzés van hátra. Jöhet a rájátszás. Az, hogy kivel kezd a csapat, az utolsó fordulóban dől el.

    Ami volt és a folytatás:

 • 28.-án 19:00-kor: Barca-FS Valdepenas 7-2 (Bajnoki)
 • 06.04.-én 18:30-kor: Jimbee Cartagena-Barca (Bajnoki)

    A Roller Hockey csapat már rögtön az első találkozón elveszítette a pályaelőnyét, odahaza vereséggel kezdte az elődöntőt. A következő kettő találkozó a Virginias otthonában lesz. Minimum az egyiket meg kell nyerni a Barcának, és akkor az ötödik találkozra már Barcelonában kerül sor. De van esély mindkettő megnyerésére is, hiszen az alapszakaszban a Barca 8-3 arányban nyert vendégként.

    Ami volt és a folytatás:

 • 28.-án: Barca- Reus Deportiu Virginias 3-5 (Bajnoki – elődöntő)
 • 30.-án: Barca– Reus Deportiu Virginias 5-3 (Bajnoki – elődöntő)
 • 06.03.-án 20:30-kor: Reus Deportiu Virginias-Barca (Bajnoki – elődöntő)
 • 05.-én 20:30-kor: Reus Deportiu Virginias-Barca (Bajnoki – elődöntő)
 • 07.-én 20:15-kor: Barca-Reus Deportiu Virginias (Bajnoki – elődöntő – ha kell 5. találkozó)

7. A következő idény időpontjai.

    A LaLiga 2022-2023-as szezonja 2022. augusztus 12-14.-én kezdődik, és 2023. június 4.-én fejeződik be. A 2022. november 9.-ei forduló után a világbajnokságon érintett játékosok csatlakoznak a nemzeti csapataikhoz.

    A Bajnokok Ligája 6 csoportmérkőzését 2022. szeptember 6. és 2022. november 2. között játsszák le. Az egyenes kieséses szakasz első mérkőzésére 2023. február 14.-én kerül sor. A döntő a szokásostól később lesz, mégpedig június 10.-én.

    A spanyol Szuperkupa elődöntőire 2023. január 11-12.-én, a döntőre 15.-én kerül sor.

    A Copa del Rey sorozatba az első osztályban szereplő csapatok január 3.-án kapcsolódnak be. A játéknapok: január 3-5, január 17-19, január 24-26, majd az elődöntők február 8-9 és március 1-2, döntő április 29.

    És a fentieken túl ősszel még ott a Nemzetek Ligája 5. és 6. fordulója.

    Láthatjuk, azokra a játékosokra, akik a klub mellett a válogatottakban is érdekeltek lesznek, a VB-ig pihenés nélkül heti két mérkőzés vár.

    De minket most leginább az érdekel, ami augusztus 12 előtt történik!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
400 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nagybarcelona

Ezt már tényleg nem hiszem el, Lenglet állítólag a Tottenhamba megy 2 èv kölcsönbe. 4 milliós a fizetèse, ami nem is sok, 10+ èves korától a korosztályos francia válogatottak tagja. Nem Barca szint, de hogy kutyaütőkèrt röpködnek a 40 milliók, èrte meg 10 milliót nem bírnak szerezni az az èvszázad vicce. Nem csoda, hogy ilyen a klub anyagi helyzete. A Sevilla eladja 2 középső vèdőjèt kb 110 millióèrt.

Robi71

Kíváncsi leszek kikkel pótolja Monchi a két belső védőt.

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2022-06-03-spotted-xavi-and-fatis-first-reaction-to-new-barca-kit/
Fati, Ferran, Eric, a jövő(nk) fiataljai vettèk át az új mezeket. Az arckifejezés megfizethetetlen. 😂

Nagybarcelona

“csak az első milliót ne kérdezzètek, hogy honnét van”
Rockefeller
🙂

Robi71

Ez most kurvára nem érdekel senkit….csak akiknek savanyú a szőlő (lásd pld Barca szurkolók, akik még most sem látják a fától az erdőt).
Pár év alatt a legprofibban menedzselt klubbá lépett elő. A 2020-202q-es szezonban a legnagyobb bevételt könyvelhettek el (670 milliót).

Nagybarcelona

“kicsit sargább, kicsit savanyú, de a mienk”
A tièd is, vagy az kék?

Robi71

Nehéz kérdés….rengeteg érthetetlen és fájdalmas megpróbáltatason kellett keresztül menni az elmúlt években. És erre jött még Messi távozása is.
Nem értettem a szurkolók hallgatólagos cinkostársaisságát sem…olykor itt a blogon is. Rendesen próbára lett téve a türelmem. A helyes irány még most sem látszik.
Eközben odaát minden úgy zajlott, ahogy itt szerettem volna…nem véletlenül. Az a szellemiség, amiért beleszerettem ebbe a klubba….átköltözött oda.

kritizator

Menjünk ki az utcára tüntetni, biztos észreveszik Barcelonában.

Robi71

Nem most kell kimenni…Barto regnálása alatt számtalan tűrhetetlen szituáció volt, amit nem lett volna szabad szó nélkül hagyni. A socio-kat legszívesebben agyoncsaptam volna….végsősoron ök a felelősök mindenért.
Ha Barca nem ekkora brand, infrastruktúrával, marketing értékkel….akkor most lcsődeljárás alatt lenne és legjobb esetben a masodosztályból indulva építkezhetne újra.

Nagybarcelona

Bartó csak a kirakat volt. A sociok meg csak a választópolgárok.
Szerinted rábíznák Joe Bidenre a kis piros gombot az atomfegyverekhez? 🙂
Pl. Pique a szövetség elnökével alkudozott Bartó meg a játékosokkal sem mert, tartozunk is nekik 🙂
Pontosan Pique nyilatkozta, hogy az igazgatósági tanácsnak takarodnia kellene.

Barca79

meg pique-nek sunyi kis penzehes faszkalapnak.

békétavilágnak

engedd el ..ez egy rossz kapcsolat…megvan az új legyetek boldogok ámen 🙂
tényleg olyan vagy b+ hogy jársz az új csajodhoz ahol minden fasza a régihez meg visszajársz csak hogy cseszegesd és még be is szólogatsz annak aki bízik..
depizel itt évek óta….a ….kivan hogy állandóan a marhaságaidat kell olvasni…

Nagybarcelona

Èn azt nem èrtem, hogy a blogon ennyi a City szurkoló? Rosszat írok a City-ről, ès ugranak a mínuszok. Èn èrtem, hogy Txikinek ès Guardiolanak sokat köszönhetünk, de egy ellenfélről beszèlünk, aki megkeseríti az èletünket, főleg úgy, hogy rájuk nem vonatkozik az FFP. Néha mintha egy City blogon lennék.

békétavilágnak

Egyértelmű hogy itt egyesek elsősorban nem Barcelona szurkolók..sok mindenből látszik …van elég baj a csapat körül és akkor idejösz és hányingered lesz…

Robi71

Nem tudom, de lehet, hogy van olyan akinek van kedve és ideje több szurkolói blogon írogatni. Nekem nincs.

Robi71

A City megkeseríti az életünket? … szarul csináljuk, de azért mindenki mást hibáztatunk. Ez szánalmas.

Robi71

A hasonlatod szar, de ettől függetlenül szórakoztató az írásod. 😀

Robi71

Amúgy et az idézet téged jellemez a legjobban. Bár te is tudtad, hogy Barto a csőd felé taszítja a klubot mind szakmai, mind gazdasági szempontból. ..folyamatosan a pozitívumokat kerested…amik leginkább csak a te fantáziadús léteztek. Szépíteni kellett a dolgokat….mert ugyebár csak az elfogadható egy jó szurkolótól. A kritizálni elfogadhatatlan és megvetendő.

Nagybarcelona

Mert a színem a gránátvörös kék 🙂
Mindig is az volt.

Robi71

És akkor a szart is jóízűen kell enni…aki pedig az mondja, hogy “ez szar” az nem közénk való?

Nagybarcelona

Sok mindenben hasonlóan látjuk a dolgokat, de nálam ez a “sz.r” jobb illatú, mint máshol a virág. Mert èrzelmi alapon ítélem meg a dolgokat. Elfogult vagyok a Barcával szemben. Èn is látom a hibákat, de nem tudok változtatni rajta. Próbálj pozitívabban állni a dolgokhoz. Akkor sem fog senki elítélni, ha csapatot váltasz, ez a szíved joga. Ha maradsz, próbáld elfogadni, hogy most ez van. Lesz majd jobb.

Robi71

Nem vagyok elfogult és nem feltétel nélküli szerelem, amit érzek….de az, hogy minden viszontagság ellenére itt vagyok…és az elmúlt években itt vertem a nyálam (tettem akar akkor us, amikor szinte egyedül voltam a véleményemmel)…az bizonyítja, hogy én is a szívemen viselem a klub sorsát, meg akkor is ha tudom nem tudok változtatni a dolgokon.
Az elején fáj látni, ahogy a City “menedéket adott” a Barca korábbi sikercsapatának (nem remélt ajándék pottyant az örökbe ezzel), akikkel konkrétan lemásolták a “földönkívüli” Barca modellt…de mostanra elfogadtam és szurkolok a sikereihez.

Béla

“az bizonyítja, hogy én is a szívemen ..”
Nem ez teljesen mást bizonyit ….
Jézusom..van itt baj rendesen…

Robi71

Teljesen mást…mit?

Robi71

Lesz ez jobb?…reméljük.

Nagybarcelona

Nem megyek bele fölösleges vitákba, te így látod, èn úgy. Minden hibájával együtt szeretem ezt a csapatot. Kritizálni kritizálom, de nem ítélkezem.
Nem kedvelem jobban Bartót, mert itt tartotta Messit
Nem kedvelem kevésbé Laportát, mert elküldte Messit
Elfogadom, mert nem tudok mit kezdeni vele.

Nagybarcelona

Új hír, nem lesz CVC, nincs pénz.
-Komolyan èrdeklődünk Kounde után- Fabrizio Romano
Kabaré😂

Robi71

Akkor nem tudjuk regisztrálni azokat sem akikkel szerződtünk eddig (Christiensen, Kessie)?
A jelenlegi bérkeretünk és az előírt között mekkora a különbség?
Az is lehet, hogy eladjuk valahogy a felesleget és igazolások híján csak a B csapatból hozunk fel játékosokat?

Buli78

Jól összeszedted, köszi😁

Nagybarcelona

Pedri a szezon játékosa. Persze megint èn leszek a negatív, de egész szezonban sérült volt, 21 meccsen játszott. Persze Dembele jobb mint Neymar, Fati ès Pedri meg az új Messi. Lassan mindenki rajtunk nevet, ès ezt jórèszt Laportáèknak köszönhetjük.

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2022-06-03-sergi-roberto-renewal-guaranteed-xavi-could-use-him-in-3-different-positions/
A lènyeg, hogy hosszabbítani Robertoval, ès Xavi 3 poszton is bevetheti
🤣🤣🤣

Robi71

‘ évvel hosszabbított és belement az 50%-os bércsökkentésbe. Egész szezonban sérült volt, így nehezen tudott volna igazolni. Ha a következő szezont tisztességesen le tudja hozni…talán szezon végén talál egy másik klubot magának.

Nagybarcelona

Robertoval igen, Gavival mèg nem. Gavinak nem adják meg azt, ami Roberto fizetése lett most, azaz az eredeti 50%-a.
Az egyik 2 èv alatt alig játszott, a másik alap ember ès 50 millió az èrtèke. De nekünk az 50 milliós Dybala sem kell, mèg ingyen sem. (Mai hír ismételten, megbízható forrásból)Szóval továbbra is tartom, hogy lassan mindenki rajtunk fog röhögni, ès ez Laportáèknak nagyban köszönhető.

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2022-06-03-frenkie-and-13-others-lose-in-value-one-player-improves-market-value-update-at-barca/
Az idei csodás szezon után ismét csökkent a játékosaink èrtèke.
Stegen már csak 30 milliót èr, nemrég még 80-at.

Robi71

Nem hiszem, hogy röhögnek rajtunk…legalábbis a hozzáértők biztosan nem (a kárörvendő ellenszurkolókról nem érdemes beszélni). Mindenki tudta, hogy Laporta csak blöfföl. Többek között én is, többször leírtam.

Csbcs

Ezt még bánni fogjuk (Dybala le nem igazolása) 1-2év múlva, figyeljétek meg… jelenleg nem látok nála labdaügyesebb, technikásabb játékost a piacon. A gyorsasága már nem olyan mint 2-3 évvel ezelőtt, de legalább ő ideális korban van. 2-3 évre simán alá lehetne iratni vele egy szerződést és még akkor is lesz 10-30 m közötti piaci értéke. Én kipróbálnám messi utódként. simán lecserélnèm Dembire (fele fizetéséért is jönne) aki kevésbé ide való a játékos nekem.

Nagybarcelona

Èn is így látom, ajándék 50 millió. Fizetése is 7+ millió állítólag, biztosan 10 alatt.
Di Marzio szerint Xavinak nem kell.
Xavi is egyre nagyobb csalódás.
Nem kell Depay, De Jong, Dybala, Grimaldo, Bellerin, stb.
Kell Busquets, Garcia, Ferran, Roberto ès 30+ èves játèkosok

Last edited 1 hónapja by Nagybarcelona
Gerobarcaa

Ugyan ezt gondolom,nosztalgiafaktorban el Xavi,úgy érzem egy Guardiola lite akar lenni,és a egy tikitaka új korszakot.Csak ilyen játékosokkal kicsi-kaka lesz a tiki taka.A gyors háromszögek,és utemvaltasok miatt volt a 2010es évek Barcaja olyan jó+ egy God Messi.Most kézilabdás körbe adogatas,ameddig el nem adjuk a labdát,majd kontra és gól,vagy szélre ki és beadás aztán majd lesz valami .Tele vagyunk lassú jatekosokkal,és amíg Xavi azt mondta gyors játékosokat akár,teljesen ellentmond neki az amit csinál (Marcos Alonso leigazolása pl)
Mennyivel másabb lenne mondjuk egy
Ter Stegen/Pena
Alba/Balde Pique/Coulibaly Araujo/Garcia Dest/Azpi/Alves
Kessie/Nico De Jong/Busi
Fati/Depay Pedri/Gavi Ferran/Raphinha
Auba/Depay/Fati
4-2-3-1 felállás annyira adja magát,hogy hihetetlen.A jó edző a kerethez igazítja a taktikát,nem a keretre erőszakolja a taktikáját.Itt 4-3-3 kézilabdás játék,ötlettelen labdatartas megy évek óta,csak eddig volt egy egy Messi villanás .
Enrique volt az egyetlen aki mert változtatni.
Xavi nem fog,de ne legyen igazam,és reformálja meg a Barcát.

Barca79

ekozben a Man City leigazolja 14 millio fontert Juan Alvarezt, (nekunk lepasszoljak 55-ert Torrest) nezzel meg rola egy youtube videot. Vhogy a szakmai munka meg nem tokeletes nalunk. A Man City-nel meg igenis jol mukodik, tudjak mit csinalnak. (Robi71-nek ebben most igaza van szerintem)

Nagybarcelona

620 milliós bevételre most fognak 180 milliós igazolásokkal járni, ès most kezdenek igazolni. Ez a lényeg. Nekik bármit lehet. De ez fèlig City blog, szóval senkit sem èrdekel.
180 millióért új csapatot tudnánk èpíteni.
Ferran “kènyszermegoldás” volt. Èn kritizálom legtöbbet, de most ingyen jött, 15 milliónkènt fogjuk kifizetni èrte ès 5 millió a fizetèse. Nekem az nem tetszik, hogy jobb játékosok kárára erőltetik, pedig nem lenne muszáj, ès ez neki sem tesz jót. A Citynek persze ez is jó, mert az FFP-be most nyertek 55 milliót, Abu Dabiból meg úgy is megelőlegezik.

Last edited 1 hónapja by Nagybarcelona
Robi71

Gondolom szerinted vissza kellett volna utasítsak annak a lehetőségét, hogy leigazolják 60 millióért Haaland-ot…ha már ez a “szerencsétlen ” őket választotta. Hoztak egy fiatal tehetséget fillérekért Argentinából és talán leigazolnak még két “szupersztárt” a hiányposztokra: Phillips-et (vkp) a Leeds-ből és Cucurella-t (bhv), akit mi eldobtunk, a Brighton-ból.
Hűha ez ám a felvágás, pénzdobálás, erődemonstráció! 😀
Nem értem mi a te problémád…mert én csak tudatos, profi szakmai munkát látok. Még ha PSG-t hoztad volna fel, akkor megérteném…de így?…akkor azt is fogadd el, az “ellenségek ” listája egy újabb klubbal fog “gazdagodni ” a Newcastle “személyében “.
Előbb tegyünk rendet a saját udvarunkban, mielőtt a szomszéd udvara zöldebb fűvét irigyelnénk.

Nagybarcelona

Akkor mi a faszèrt tiltották el a Cityt két èvre a BL től te okostojás?
https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/football/2020/feb/14/manchester-city-banned-from-champions-league-two-seasons-ffp-uefa
Húzzál City blogra.

Robi71

Ha jól emlékszem nekünk is volt egy ilyen problémánk a fiatal játékosok illegális igazolása miatt. Akkor mi is megkaptuk a büntetésünket…később ők is. Több klub is próbálkozott ezzel….
https://www.google.com/amp/s/www.givemesport.com/1832646-barcelona-received-transfer-ban-after-signing-10-players-in-2014-what-happened-to-them/amp

Nagybarcelona

Azért èrt véget a kimért èrvelèsem, mert veled nem lehet èrdemlegesen vitatkozni, így feladom. Utoljára leírom, mielőtt megint terelni kezdesz.
A Barca a fiatalok átigazolása miatt kapta az eltiltást az átigazolások alól
A City is ezért kapta, amire gondolsz, de eltörölték.
A City az FFP súlyos megsértése miatt 2 èves eltiltást kapott minden UEFA rendezvény alól. Ezt is eltörölték.
Ezért volt a Rockefeller idézetem is.
Ezen kívül linkeltem a Bildben szereplő idén nyilvánosságra hozott sumákságokat
Gondolom ezt is megússzák. Aztán csodálkozol, hogy felhuzol a Cityt ès Guardiolat dícsèrgetve egy Barca blogon, mikor a Citynek mindent lehet, a Barcnak pedig èppen semmit. Inkább az húz fel, hogy tájékozatlanul elkezdenek nekem okoskodni.

Nagy Péter

Tény hogy egyenlőtlenül vannak a klubok elbírálva mivel mennek zsebbe az arab pénzek hogy ne legyen bünti. Ha jól emlékszem az UEFA elnöke? vagy tagja maga mondta hogy kell a költségvetést megcsinálni hogy ne legyen gond. Ez nyílván a psg-nél derült ki de ne legyünk álszentek a citynél is ment ez.
Ettől függetlenül az tény hogy az ottani szakmai munka jóval előrébb van.Még ha egy haland és az argentin csodagyerek leigazolásához nem is ész kell hanem pénz és olyan ígéret amiért megéri odamenni.
a másik két igazolás jóformán azért jönne hogy minden poszton 2 azonos képességű játékos legyen.

Hogy ugymond jót is mondjak ahogy a psg esetében a citynél is semmit nem ér ha nem tudnak Bl-t nyerni.
Döntögethetnek minden angol rekordot rúghatnak kétszáz gólt is ha nem tudnak BL-t nyerni soha nem lesz egy korszakos csapat.
Idén is egy sokszor szürkén játszó kontrázó realról szól a történet nem a cityről.
Lehet hogy haaland lesz a kulcs de bármennyire is bírom pepet az utóbbi években úgy látom hogy döntő helyzetekben nem tud belenyúlni a meccsekbe ahogy a real ellen is a hosszabításban mintha a pályán se lettek volna meg előző évben se bírta lemeccselni a végét,

És hogy a másik oldalnak is mondjak jót a Barca után a city meccse
a második amit megnézünk a gyerekeimmel.

Robi71

Teljesen egyetértek és osztom a véleményedet. Leszámìtva azt, hogy Haaland leigazolása pénz és nem ész (szakmai indokok, teszem én hozzá) kérdése.
Ha nyílt licit lett volna, amit a City nyer meg, akkor igazad van. De nem ez történt. Haaland kivásárlási árát másik 5-6 klub is megengedhette volna magának….de ő City-t választotta. Mert bizik a projektben, itt látja biztosítva a szakmai jövőjét és a fejlődését. Nem véletlenül…teszem hozzá.

Nagy Péter

Pont azt írtam hogy nem ész kérdése volt haaland leigazolása hanem a pénzé.
Sok választása nem volt. A psg nem volt ott, a real csak mbappet figyelte, a liverpool ahogy meghallotta a fizetését azt mondta viheti bárki.. a chelseanél nem volt tulaj ,
A fizetése plusz az ügynöki meg papa pénzek miatt kb nem is volt más klub versenyben csak a city.
A real lett volna még befutó ha nem Mbappét akarták volna. De mivel úgy volt hogy megy és kedvére akartak tenni hogy benzema maradhat mert nem jön haaland így csak a city volt lehetőségként.
Vagy vki lett volna ezenkívül?
Bayern? ahogy meghallották mennyi lenne az ügynöki pénz meg fizetés …

Robi71

Ezzel nem értek egyet. Gyanítom, hogy a City-vel nem most egyeztek meg, hanem jóval korábban.
A City mellett a Real, PSG, Bayern (állítólag volt is megkeresés, ezért pipult be Lewa), MU, Chelsea, Pool mind kivásárolhatták volna. Még a Newcastle is, de gyanítom ők nem voltak benne Haaland opciói között.
Amikor a Dortmund-ba igazolt, akkor mondtam, hogy okos ez a fiú (vagy a környezte felelős). Fejlődése érdekében, 18 évesen nem egy topklubba igazolt, ahol benne lett volna a pakliban, hogy többnyire padozik. Csak 25 millióért igazolt Dortmundba azzal a feltétellel, hogy 2,5 szezon után életbe lépjen egy viszonylag minden topklub által elérhető kivásárlási záradék. Így lehetősége van neki megválasztani a potenciális kérők közül az optimálisat. Ezt történt most.

Nagy Péter

Vélhetően január végén eldőlt hogy a citybe megy .
Ettől még a bayern és a pool nem is volt komoly versenyben mert ők a saját sztárjainak nem adja meg azt a pénzt amit kérnek pl salah 13-15 misit kér és megy a huzavona,a bayern inkább hagyja hogy lejárjanak a szerződések minthogy emeljenek..felborult volna a csapaton belüli fizetési rendszer.
Az United nem volt komoly opció amíg ennyire gyengék.
A chelseabe meg már tavaly nyáron se ment.
A real meg mint mondtam csak Mbappét figyelte ezért hogy kedvezzenek neki hogy benzema marad nem is foglalkoztak vele.
Kb ez az egy lehetősége volt.
Az ügynök volt okos de neki ez már kisujjból megy(isten nyugosztalja) hogy lehet mindenhonnan lehúzni 10-20 misit pluszba…

Robi71

Ja, akkor kizárásos alapon csak a City maradt. Nem tudom, hogy örülnöm kellene a City szetencséjének, vagy sajnáljam ez a “szegény” fiút, aki érdeklődés hiányában majdnem Dortmund-ba maradni kényszerült.

Nagy Péter

Persze furcsán hangozhat de ha a tavaszi állapotokat nézzük igazából nem is volt más opció
Most nyáron lehet más lenne a helyzet mert a real letenné az asztalra a lovét most hogy Mbape kiesett mellette lehet a bayern is letojna mindent csak vkit szerezzenek Lewa helyett(igazából maguknak köszönhetik hogy Lewa elakar menni.).
Plusz ott van még a chelsea most hogy van tőkeerős tulajdonosi háttér újra.
Részben szerencse hogy odament de javarészt lové és szakmai munka miatt.

Robi71

Nem veszed a szarkazmusomat….te tényleg komolyan hiszed, hogy nem volt más opciója. 😀

Nagy Péter

Én értem 🙂 de attól még nekem az a véleményem hogy igazából tavasszal nem igen volt más opciója csak a city. 🙂

Robi71

Pedig én azt hittem, hogy mi is reális eséllyel pályázatunk rá. Létezik, hogy Laporta átvert? …

Nagy Péter

Ezt marketingnek hívják. legalábbis úriemberek így nevezik.

A Barto féle réi módszert használja mikor a barca minden nagy névnél ott volt mint lehetőség na ez újsághír lévén nem változott…

Robi71

Szóval akkor tényleg átvert Laporta?….egy világ omlott össze bennem.
Barto nem ilyen volt…ő minden kutyaütőért annyit adott amennyit kértek érte….sőt még jattot is hagyott.

Nagy Péter

Gondolj bele ha van egy cégnél egy választás és te vagy az új elnök hallod hogy vannak bajok de nem számított rá hogy kb 800 misi kellene hogy normélisan tudjon menni.
Mit tud mondanál i az embereknek hogy szutyok minden ? áá dehogy megoldunk majd mindent versenyben leszünk…..

Barca79

pont hogy nem a penze, ezt 5 masik klub is siman kifizette volna. Haaland valasztotta a City-t es biztos lehetsz benne hogy Pep es a szakmai munka miatt.

Nagy Péter

sorold fel kérlek amelyik 5 klub kifizette volna. Na nem csak a kivásárlásit hanem az aláírásit és a 20 feletti éves fizuját.
Ismerve a nagy klubok tavaszi helyzetét és fizetési stratégiájukat.

Robi71

Ha a City volt az egyetlen, aki kivásárolhatta….akkor miért adták meg neki a két fizetést?….gyakorlatilag nem kéynszerítette őket senki erre, Haaland amúgy sem maradt volna a Dortmundba.
Nem mellesleg a legjobban fizetett City játékos (de Bruyne) fizetését kapta meg ő is. Semmi extra…

Nagy Péter

Tudod ki volt az ügynöke?
No ha tudod akkor ezeket a kérdéseket felesleges is feltenned:)
Te se gondlod komolyan hogy úgy ment a tárgyalás hogy haaland csak oda akar menni mindegy mit adnak csak hadd menjek oda.
Pep megmondta hogy kane helyett most már ő kell a pénz nem számít se pepnek se a citynek és ezt haalandék is tudták..
Az inkább érdekes hogyha tényleg igaz a 3.évben lévő 150 misi kivásárlási ár hogy micsoda alkut tudtak csinálni.
Egy bayern liverpool real ilyet tuti nem engedne beleírni……

Barca79

Pep mindent jol csinalt a Real ellen, olvasgass hozza ertok velemenyet. Nem rughat golt a jatekosai helyett. Realnak meg makja volt!:) 10 ev alatt 1x johet ez ki de lehet inkabb 50. Az angol bajnoksagot jelen pillantban nehezebb megnyerni mitn a BL-t. Kapsz egy jobb sorsolast bunker foci kontra es ha makod van megnyered. 2-3 meccs kell hozza. Angol bajnksagban jova tobb meccsen kell teljesiteni. mazlival itt nem nyersz.

Nagy Péter

A 90 perc alatt igen ezt kb egy hete meg is írtam itt is hogy pep lemeccselte ancelottit 90 perc alatt arról nem ő tehet hogy a 110 misi csúcsigazolás grey gyerek 3 méterről üres kapura nem tud gólt rúgni.
Kb ezt írtam és ezt tartom is.
Viszont én arról írtam hogy ha baj van akkor nem nagyon tudott az utóbbi évekbe belenyúlni a meccsekbe.
Lássd most a real hosszabítást is közük nem volt már meccshez talán még helyzetük se volt. Elöző évben is hasonló volt a baj.
Van neki egy hiper szuper taktikája ami 98%-ban bejön csak amikor vmit váltani kellene nem tud vagy nem jön be mindegy hogy fogalmazok.
Már az atletico ellen is rezgett a léc kapnak egy gólt és utána bepánikolnak és annyi.

Alapvetően bmelyik bajnokságot nehezebb megnyerni mint a BL-t mert nem elég 6-8 meccs edményesen focizni hanem kell legalább 30-33.
Viszont a citynek is a Bl a csúcs mert ott jön ki hogy arra a pár meccsre odatudsz e koncentrálni hogy megnyerd.
A city kb a következő 3 bajnoki címét odadná ha nyerne egy BL-t.
Mert ettől függ már csak igazán hogy a 2010-es évek barcájához hasonlítják vagy csak hogy volt egy jó city.

Robi71

A Real meglovagolt egy olyan hullámot, mint például utoljára az olasz válogatott az EB-én. Számtalan ilyen példa volt a futballtörténelemben, amikor egy csapat olyan transzállapotba került, amikor elhitték, hogy legyőzhetetlenek. Sorozatban győzték le a náluknál jobb csapatokat (PSG és PL top3). A City ellen a 90. percben két gólos hátrányba voltak. Szerintem minden csapat feladta volna…a Real volt csak kivétel.
Szerintem a legmegérdemeltebb BL győzelmüket aratták az idén.

Robi71

Mindenki sumákol, pénzt mos és megpróbál kibújni a szabályok alól. Ez alól mi sem vagyunk kivételek…sőt. A Rosell-Barto korszak teljes ámokfutás volt ebből a szempontból is. Össze-vissza vándoroltak a pénzek zsebekből zsebekbe. A játékos igazolásaink mind túlárazottak voltak…az átigazolási összegek mellett pénzek vándoroltak az ügynökök, családtagok zsebeibe.
Neymar leigazolasa mi volt?
Rosell ügye mi volt?
Az Arthur-Pjanic csere mi volt? ….stb stb, stb.

Ha a City vagy bármelyik másik klub ezt csinálta volna az elmúlt nagyjából 10 évben akkor mit mondtál volna? …pedig csak kisiskolások a Rosell-Barto maffiózó duóhoz képest.

Nagy Péter

Ez okés de akkor miért csak a barca kapott “érvényes” büntetést?A city miért nem?

Robi71

Mert nem tudták rájuk bizonyítani, gondolom. Okosabbak, megtalálták a kiskapukat, stb.
Kétlem, hogy a FIFA-nál őket jobban szeretnék mint minket, hogy velük kivételezzenek és velünk nem.

Nagy Péter

Az ítélet is megvolt bizonyítékokkal alátámasztva majd egyszercsak hopp nem is volt gond…. (megjöttek az arab pénzek,…)
nekem csak ezzel van bajom az nem érdekel hogy azért mert van lové azért megveszik a legjobbakat csak ha lebuknak akkor igenis legyen 2 év BL-ből kizárás…

Robi71
Nagy Péter

több jogsértés elévült az UEFA által előírt ötéves határidő miatt”

ezért is vicc az egész…..

Nagybarcelona

Robi a City imadataban ès Barca gyűlöletèben hiába sulykolom neki, nem èrti meg, hogy Rosell ès Bartó mindenben szabályosan járt el. Pont. Kimondta az UEFA, spanyol bíróság, FIFA, Katalán bíróság, CAS, mit írjak mèg??? Nem bírja felfogni, aki nem osztja egysíkú gondolatmenetèt, hogy Bartomeu a sátán, a mesèk főgonosza, az pártolja, vagy cinkosa az előző szerencsétlen balfa.z vezetőségének.
Ès egy Barca!!! blogon dicséri Guardiolat, meg a Manchester Cityt. Mind a kettő szimpatikus nekem. Az utóbbi lètezèsèről valószínűleg nem is tudtak, amikor èn már kedveltem őket, mert Arsenal a 2. kedvenc csapatom, nem kedvelem a Unitedet, ès tetszett, mikor a kis City borsot tört a nagy United orra alá. Most már nem beszélhetünk kis Cityről
Ahogy nálunk nyilvánosságra került a Barca Gate, Messi fizetése
Úgy nyilvánosságra került a Citynèl a fiatalok törvénnyel!!! szembeni megvásárlása, tiltott szponzorszerződèsek, eltitkolt ügynöki pénzek fizetèse, offshore számlákra utalás, játékosok fizetésének törvényes kifizetése fölötti részek utalása.
Ezért időközben, mert idèn is derültek ki sumákságok egy átigazolási szezonból eltiltották őket, a fiatalok igazolása miatt, 2 szezonra BL eltiltást kaptak az összes többi miatt. Mind a kettőt eltörölték. Ezek után idén jelentek meg az új, minden eddiginél súlyosabb, nem csak UEFA, de törvényt sértő tevèkenysègeik.
Itt tartunk most. Mi nem igazolhatunk, a City Cucurellaval 180 milliónál fog tartani
A City bevétele 600+ millió lesz
Nekünk csak a BLM, BA felènek eldásával, amit nem mellesleg a csúnya Bartomeu alapított 1000+ millió lesz a bevètelünk. Ès lehet, hogy így sem engednek minket igazolni.
Ès ne b.sszon fel a Manchester City dícsergetese egy Barca blogon???

Nagy Péter

Az hogy egy Barca blogon dícséri vki más csapatok munkáját sztem azért nem máglyára való.
Ahogy az is tény hogy a barca és a city ugyanazokat csinálta amiket felsoroltál hogy csúszó pénzek fiatalokkal való kereskedés stb csak a büntetés nem lett ugyanaz.Ez védhetetlen tőle is hiába írja indokként hogy mi is ezt csináltuk ami igaz is csak nálunk lett büntetés míg amott..

A másik része a pénzügyi rész.
Abban részben igazad van hogy Bartoék a költségvetést jól tartották viszont csak a covidig.Ugyebár 1 milliárd közeli bevétel és kiadás számszakilag rendbe is van.De már akkor is mondták hogy ez fenntarthatatlan hogy a fizetések messze a csúcson más csapathoz képest ha nem tudjuk folyamatosan növelni a bevételeket összeomlik kártyavárként.
Ez a coviddal meg is történt.
Kb megfelezödött a bevétel a kiadás meg csökkent de nem annyival mint kellett volna.
Ezért is volt bukó hogy kb minden játékosunk dupla annyit keresett mint amit bmely más klubban kereshetett volna.
Plusz az átigazolásaink átlagban 100 misi volt ami mind 5 évre volt leosztva tehát még a fizetéscsökkentés is hiába mert az átigazolásaink évre lebontott részét ugyanugy átkellett utalni az ajaxnak dortmundnak liverpoolnak(könyvelői rész ahogy ferran is csak nyártól indul 5 évre leosztva az 55 misis vétele vagyis évente 11 misivel terheli a költségvetést..)

Tehát mindkettő igaz hogy barto 2020-ig nem bukósan vitte a klubot de az is hogy miatta jutott oda a klub ahol most van. mert az uccsó két év az előző évek elborult fizetési rendszere plusz eszméletlen drága igazolásaink miatt felemésztette a klubot

Lehet mondani azt is hogy Barto végig jól csinálta de akkor kérdem én hogy 600 misis plusz bevétellel miért nem tudunk majd igazolni?

Lehet mondani hogy Tebas miatt de azért világosan le van írva milyen szabályoknak kell megfelelni és nem csak a barcára vonatkozik.
A realra ugyanez van csak azok sajna okosabban csinálták ezt el kell ismerni.

A citys 600 misis bevétellel várjunk mert azért ha költ majd 180-at lesznek távozók is és ott is él az össz szerződési évre leosztott rész vagyis az a 180 évente átlagosan 5 éves szerződéssel számolva az 36 misi erre az évre nyílván erre rájön még greylish plusz a többi érkezőnek az éves része de ez átlagban kb 100 msi ami 600 misi bevételnél még reális is főleg hogy ott azért annyira nincsenek elszállva a fizetések.
Plusz Ferran évente 11 misit le von nekik…

Sajnos elkell fogadni hogy ez az év is olyan lesz mint a tavalyi. Van 3 évünk kb mikor Mbappé és haalad is relatíve olcsón megszerezhető ha sztárokban gondolkodunk.
Egyelőre arra kell koncentrálni hogy Gavi is maradjon és próbáljuk meg azpit és kessiét és christ beregisztrálni.
Ezen kívül a legjobb esetben jöhet Lewa bár azzal hogy 50%-os fizucsökkentést akarunk a csapatnál nem azt mutatja hogy lesz rá egy vasunk is.
Ez jelenleg a valóság minden más csak álomkategória.

Nagybarcelona

A Fizetèscsökkentèst azért akarják meglèpni, mert most válik el a búzától az ocsú. A többiben nagyjából egyetértek. Lejjebb leírtam erről a véleményemet.
Sokan nem èrtik meg, ha nem Bartó, hanem Laporta van itt 2015-től, lehet sokak kedvencei már abban az időben távoznak. Messi, Pique, Busquets, Alba.
1. Vagy èpült volna hamarabb egy fiatalabb, sikeres csapat
2. Vagy ezek az emberek nélkül mèg ezeket a sikereket sem èrtük volna el
Tökmind1. Nem tudunk ezen már változtatni, akkor minek sopankodni? Ez van. Most is a jelenben, max annyit tudunk tenni, hogy
1. elfordulunk a klubtól, tömegesen kevesebben mennek ki meccsre, kevesebb mez, ajándéktárgy fogy, csökken a nézettség, kritikát fogalmunk meg, amit ha tömegek vesznek át, valószínűsíthetően eljut a címzettekhez, mert ha nem is olvasnak fórumokat, az újságírók felteszik azokat a kérdéseket, amik a tömeget foglalkoztatják
2. Elfogadjuk a jelenlegi helyzetünket, bízunk Laportában, várjuk, hogy kiteljesedjen Laportáèk ès Xavi munkája

Dr Mouse

Nincs igazad!!!
Ha százszor szidod is Robi 71-et, akkor sincs!
Bartomau anyagilag tönkre tette a Barcát!
Az az elnök, aki 150 millióért megvesz egy Coutinhot, majd 120-ért egy Griiezmant, akiket aztán szűk egy év múlva nem lehet semmi áron eladni, – az vagy hülye, vagy irgalmatlanul korrupt.

Nagybarcelona

Ha százszor is leírom, akkor sem fogjátok fel a dolgokat. Olvad el amiket ma írtam, ès válaszolj az utolsó kérdésemre ha tudsz.
Nem magyarázat, miért Coutinho, Dembele ès Griezmann lett kiválasztott, ès miért ennyièrt. Ez felfoghatatlan, ès óriási őrültség.
De mit szólnátok, ha jönne egy hír, hogy azért lett Griezmann, Coutinho, Dembele, Lenglet leigazolva, mert Messi, Pique, Busquets, Alba, Suarez ès a többi èrinthetetlen így döntött különféle indokok miatt?
Egy biztos. Azért nem De Ligt, mert Pique lebeszélte az ide igazolásról ezt a megboldogult Raiola is megerősítette. Ha százszor, ezerszer is leírom akkor sem lesz elfogadva. Egyszer még linkelem
https://www.google.com/amp/s/syndication.bleacherreport.com/amp/2869364-mino-raiola-says-barcelona-treated-matthijs-de-ligt-like-a-piece-of-cheese.amp.html

Nagybarcelona
Nagy Péter

Ez okés de ha valóban ez a baráti kör ilyen döntéseket hozhatott azért nem az elnök a hibás?Hogy szólhat bele bárki játékosként a klub ügyeibe?
Perez nem lacafacázik vagy eladja vagy leülteti a kispadra őket.
Ha valóban ilyen történt a klubnál azért ugyanúgy az elnök a hibás.

Mondom ezt úgy hogy a játékosokat is okolom hogy ilyen sok pénzt lehúztak a klubról.Nem sorolom fel megint..

Dr Mouse

Rém egyezerű a válasz a krdésedre. A leigazolt játékosok ügynökei voltak “vevők” arra, hogy a vételi szerződésbe nem a megszokott
5-7%-os ügynöki jutalék szerepeljen, hanem 8-12-15-os
A különbözet – a 3-7-10% meg ment Bartoék zsebébe.

És ezen kérlek ne vitatkozz, mert életem nagy részében a céges korrupciót kutattam a BRFK-n. és ezt én “széllel szemben is érzem.”

Barca79

Griezmann Barto kedvence volt o igazolta, az edzo nem kerte sot az volt mondva az edzonek nem jon kovetkezo heten bejelenti Grizi-t, full hitelbol. ez mi?

Nagybarcelona

-Tudtad, hogy Bartomeu 700 milliós èrtèkű üzletet alapított?
-Tudtad, hogy 980 milliós bevétel volt a maximum, amit a Barca elért, ès ebből sikerült finanszírozni Messi 140, Pique 50, Busquets 38, ès Alba 34 milliós èves fizetését ami a bevétel több, mint negyede, ès a hűsegpènzeket?
-Tudtad, hogy az 1,4 milliárdos tartozásból kb 400 millió tartozás a játékosok felé áll fenn?
Persze ezek az állítások nem csak egyedül Bartó nevéhez fűződnek, mert sok minden köszönhető az igazgatói brancsnak, ès a Barca családnak, de ezt nehéz elmagyarázni ebben az országban, ahol Gyurcsányon ès Orbanon szocializálódnak az emberek.
Ezért valószínűleg èn csak egy Bartó szurkoló vagyok 🙂
Remélem azért vannak akik megértik, mit akarok közölni 🙂

Nagy Péter

Pontosan ezt mondom hetek óta hogy lehúzták a klubot a játékosaink kb a dupláját kapták annak amit más klubnál kaptak volna.
Ezekért mind az elnök és az igazgatóság a felelős.
És még aról nme is beszéltünk hogy a 2021-es bérfelezés is elvileg nem felezés volt hanem csak átütemezés hogy majd csak később kapják meg .

Robi71

Csak virtuálisan kapták, a valóságban nem….ezért tartozunk 400 millióval nekik. Ilyent még eddig sohasem hallottam ezen a szinten.

Nagybarcelona

Neked írom le, mert más nem akarja felfogni, veled lehet èrvelni. Utálom Bartót de egy kényszerhelyzetbe került. Linkeltem múltkor, bebizonyosodott amit mindig is gondoltam, ès erről könyvet is írtak. Neymar távozása után Bartó besz.rt. KB. ekkor kezdett szetcsúszni minden. Ekkor jöttek az èrtelmetlen igazolások 100 milliókèrt, ekkor szálltak el a fizetèsek, ekkor bizonyos játékosok nagyobbak lettek a klubnál. Nekem Bartó az utolsó senkiházi ès ezek a játékosok a kedvenceim de melyik csapat adott volna Messinek 70 azaz 140 milliós bruttó fizetést? Messi 40-et kert Bartó meg adott 70-et??? Ugyanez vonatkozik a többiekre. 40 milliós hűsegpènzeket kaptak, ha maradtak. Laportáèk remélik, hogy Pique visszavonul, mert akkor nem kell kifizetni 80 milliót. Gondolkozzunk már. Bartó kicsoda? Egy világvégi senkiházi. Mi derült ki? Pique a szövetség elnökével tárgyal, ès alkudozik. Abidal a sajtó előtt üzen Messinek, ha akarja, ki tudja rúgatni. Nem igaz? Bartót is le tudta volna mondatni. Az basz fel, hogy odáig jutottam, hogy a kedvenc játékosaimat kritizálom az èrtetlen emberek miatt.
Nem Bartót védem, de itt nem fogják fel, hogy èn ténylegesen szeretem ezeket a játékosokat, ès elfogadom Bartó tetteit. Ha nem Bartó lett volna az elnök, hanem Perez, repült volna a picsába Messi, Pique meg a többiek, ahogy ez a Reálnál bevett szokás, persze hogy jobban gazdálkodnak. Aztán sopánkodnak össze vissza jó magyar szokás szerint. Jött Laporta, “elküldte” Messit, csökkentette a kapitányok fizetését. Roberto is visszakullog a hátsó ajtón, mert a kutyának sem kell.
Hol kellett volna megálljt parancsolni a lejtmenetben? Nem tudom.
Mennyi a legsikeresebb csapatok bevétele manapság? 600+ millió. Ha nem ilyen elfuserált a szakmai stáb akkor sem tudtuk volna tovább finanszírozni ezt a költekezést, még nagyobb sikerekkel sem.

Robi71

Te nem érvelsz…hanem magyarázkodsz. A tények makacs dolgok….fogadd el, hogy nem lehet mindent kimagyarázni, megszépíteni.
A legegyszerűbb ha te is a homokba dugod a fejedet, mint a katalán szurkolók. Őket nem érdekli a klub körüli mizéria….most éppen Lewa érkezéséért izgulnak. Hurrá, sztárt igazolunk. Pár hónapig mindenki boldog lehet. 😀

Nagybarcelona

Hu bazzeg. Veled nagy a baj. Szerintem veled végleg befejeztem. Egy álomvilágban èlsz ès engem naivozol. Összefoglallak’
-Pep az örök optimista, a legjobb edző, igaz, hogy gyakran lemeccselik, mert neki a szép foci többet jelent, mint az eredmènyek
-Bartomeu a sátán, egy személyben tönkretette a klubot, ő volt a felelős a gazdasági, sportszakmi feladatokért, ès a játékosokat is ő igazolta, a kedves játèkosok fizetési igènyènek a dupláját adta, mert csődbe akarta vinni a klubot, ès hűsègpènzt adott nekik ha nem távoztak, mert megèrdemlik amiért ilyen hűségesen szolgáltak a klubot
-Valverde a fasza csávó, igaz hogy mindenhol elbukott, sz.rrá aláztak többször is, de a játékosok szerették, ès edzeni sem kellett, ja ezèrt is Bartó a hibás. Meg azèrt is, mert kirúgta mint a sz.rt, de azért is ő a hibás, mert Koemant nevezte ki, mert nem fizetett 100 milliót Guardiolanak, hogy visszajöjjön
Mik a tények? Kb. 10 ève olvaslak tèged, de èletedben nem írtál egy qrva tènyt sem, csak össze vissza magyarázkodsz ès a demagóg szarsagaiddal felülteted a hiszékeny embereket. Semmi okoskodásod nem jött mèg be, csak amikor megjósolod hogy a víz nedves lesz holnap is.
Veled befejeztem, jó okoskodást.

Robi71

Te teljesen elfogult vagy és becsavarodtál. Sajnálom, hogy vitába szálltam veled, nem lett volna szabad. Hagylak a te kis rózsaszínű felhőben burkolózni. Ez számodra hit, vallás és nem szórakozás. Képzelem mennyire szenvedsz…már csak miattad is remélem, hogy hamarosan jobbra fordulnak a dolgok.

Nagy Péter

Szerintem ha így írtad volna le mint ahogy most nem is piszkáltak volna érte.
Mondom ezt úgy hogy nem régóta vagyok itt és a múltban elhangzottakat nem tudom egyikötöktől se.

Amit Barto csinált leírtam délelőtt azzal nem terhelnék senkit újra.
A lényeg sajna az hogy mindegy milyen okból de barto a rossz utat választotta és emiatt vagyunk ennyire rossz helyzetben.
A fizetéses igazolásos résszel teljesen egyetértek én is ezeket írom folyamatosan hogy brutálisan elcseszettek voltak, de a kifutása az annak is hogy az elnök a hibás.

Maga ez a rekord bevételek rekord kiadások is tudható volt hogy fenntarthatatlan covid nélkül is. Nyílván nem lett volna ekkora bukó.

Az viszont érdekes kérdés hogy ha valóban ilyen történt hogy a baráti kör átvette az írányítást nálam nem kérdés hogy nagytakarítás és menjen aki nem hajlandó normális összegért maradni.
Én minden ilyen témánál a játékosokat hibáztatom nem érdekel ha ezért “olyan barcás ” vagyok.
Nálam egy játékos se áll felül a klubon. Messi távozásánál se szidom a klubot csak bartot mert sztem mindketten tettek érte(messi és barto) hogy így kelljen távoznia.

Nagybarcelona

Èvek óta utalgatok erre, hogy Bartó ès a vezetőség a fő hibás, edzők, játékosok nagy százalékban. Egyre több forrás ezt igazolja, csak egyesek megpróbálják kiforgatni a szavaimat. Èn játèkospárti vagyok, de most már oda jutottam, hogy nyíltan kritizálom őket. Egyszerűbb egy személyre fogni a jelenlegi helyzetünket. Bárcsak úgy lenne, mert akkor a lemondásával megoldódott volna minden.

Robi71

“Robi a City imádatában ès Barca gyűlöletben”….azért ne vesd el a sulykot. Maradjunk abban, hogy van Barca 1 és Barca 2. És most nem az 1 az első.

Robi71

Kimondottan kedvelem, amikor utánajárva dokumentáltan jogosan kritizálod a klub vezetését….de kiábrándító, amikor érthetetlenül áldozatnak állítod be a klubot és mást hibáztatsz.

Buli78

Én ezt már írtam Ferranról, hogy nem ér sokat

Robi71

Dybala-nak magas a fizetési ígénye. Nagyjából 15 millió. Gondolom mivel ingyen igazolható, ez elfogadható igény.

Buli78

Nevetséges igazi erősítés lesz majd 🤣🤣🤣

Nagybarcelona

2021 nyarán az edző ès a vezetőség kèrte, hogy ne utazzon el az olimpiára, mert túlságosan le van terhelve. Elutazott, visszajött, fèl szezonra megsérült.
De Jól fogynak a mezei, legyen hát ő az èv játékosa…

1975@gmail.com

A legfrissebb jelentések szerint a szurkolók egyelőre Pedrinek a mezét viszik a leginkább. 🙂
comment image

fcbp10

A hollandok 4-1-re verték a belgákat. A válogatott két legjobb játékosa Depay (2 gól), és De Jong volt. Depaynak lehetőséget kéne jobban megadni, De Jongnak meg a helyét kéne megtalálni itt a Barcában is.

Robi71

Néztem a meccset, a balgák a púpjukra sem kívánták ezt a meccset. Aztán átkapcsoltam megnézni, hogy…szenvednek a franciák. 🙂
A horvátok is fejben már nyaraltak.

Nagybarcelona

🙂 így látom, de inkább bukunk 100+ miliőt a két legértékesebb játèkosunkon, hogy Busquets ès Ferran játszhasson.
Legalább őket úgy viszik majd el, mint a cukrot 🙂

Robi71

Egy kis Messi show….jó volt látni, hogy elvezi a focit…újra
https://www.youtube.com/watch?v=TuDqkvJf-z0

Béla

Mióta nem élvezte?

Nagybarcelona

Hollandia idegenben 1-4-re kiütötte Belgiumit
https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2022-06-03-frenkie-de-jong-the-style-at-netherlands-suits-me-better-than-at-barca/
Frenkie arról beszél, hogy a holland válogatott taktikája jobban fekszik neki, szereti már a vèdőktől elkérni a labdát. De ugye nálunk ott nem játszhat. Nem mellesleg Depay 2 gólt szerzett

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2022-06-03-barca-director-denies-club-will-sell-frenkie-de-jong-for-economic-reasons/
Romeu alelnök szerint egy játékos sem fog távozni gazdasági okok miatt. Ha Frenkie megy, szakmai szempontok miatt.
Szörnyű gazdasági helyzetben lehetünk…
Elég volt a hazudozásból!
Xaviban is ennyire lehet bízni. Majd Garcia, Ferran meg Busquets megoldja

Last edited 1 hónapja by Nagybarcelona
Nagybarcelona

ESPN szerint Gavi megkapta az első hivatalos hosszabbítási ajánlatát.
Ismét kérdezem:
-Mennyire lehet fontos akkor Xavinak?
-Ahogy is van Laporta kifakadasa?

Nagybarcelona

https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/club/last-formula-proposes-joan-laporta-save-exercise-barcelona_280913_102.html
Utolsó mentsvár
600 millió egy amerikai banktól a közvetítési jogok 25%-èrt.
A La Liga ezt hivatalosan szeptemberben elvetette, mert a CVC a liga hivatalos partnere
Kezd viccbe fordulni…

Nagybarcelona

A sokat emlegetett City 620 milliós bevétellel 40 millióèrt viszi Cucurellat. El se kezdődött az átigazolási szezon, 180 milliónál fognak járni.

Robi71

670 milliós bevétel…és honnan a 180?…Haaland 60, Alvarez 17. Egyelőre ennyi…

Nagybarcelona

Haaland hivatalosan 75+25+20
Alvarez 17
Cucurella 41

Robi71

Haaland hivatalosan 60 millió…ahogy Neymar nálunk 57 millió volt. Vagy ezt is megkérdőjelezed? 😀

Nagybarcelona

Transfermarkton is 75 + ügynöksèg+apuka.
Leszarom a Cityt. Tényleg fel akarsz baszni? Húzzál City blogra

Robi71

Eddig tartott a kimért érvelési próbalkozásod? 😀

Szarkasztimento

Sztem hagyd békén Nagybarcelonát. Felkészültebb, mint te… Gondolkodj…

Robi71

…és jobb védőügyvédje is van. 🙂

Nagybarcelona

https://barcauniversal.com/bayern-munich-striker-may-activate-article-17-in-fifas-rulebook-to-sign-for-barcelona/amp/
Egyszer már írtam erről. Lewa 24 millióèrt kivásárolja magát. Szóval a Bayernnèl nincs beleszólása.
Ettől függetlenül továbbra sem èrtem miért jó nekünk egy 34 èves játékos, vagy H. mikor lesz pénz.

Robi71

A Bayern 24 milliós kivásárlási árat állított be Lewa-nak?….

Nagybarcelona

A FIFA szabályai szerint 24 millióèrt kivásárolja magát. Erre Zahavi felhívta a Bayern figyelmet. Erről szól. Cikk

Robi71

Ez milyen FIFA szabályzat? Lewa hivatalos kivásárlási ára 60 millió.

Nagybarcelona

Ott a linken. Webster szabály, 17-es cikkely.

Robi71

Hűha, akkor ez a szabály fennáll a mi több száz milliós kivásárlasi záradékkal rendelkező játékossaink esetében is?

Nagy Péter

Mindenkire érvényes aki 28 éves kora előtt hosszabított és legalább 3 év eltelt a szerződésből.Ahogy a mieinkre a realéra is.

Robi71

Lewa esetében azért 24 millió, mert…ennyi az éves fizetése. Ha jönni akkor le kell mondania a 2/3.ról.

Nagy Péter

Igen a fizetéshez viszonyítják.
hogy mennyiről kell lemondania kérdéses mert a hírek 12-14 misiről szóltak,de ugye ha megkapja a személyi jogainak 100%-át már lehet pénzénél van bár nem tudom hogy ez a bayernél hogy volt.

1975@gmail.com

1982-ben ezen a napon szerződtette le a Barcelona Diego Armando Maradonát!
comment image
A futballtörténelem egyik legnagyobb játékosát!

Robi71

Pique és Shakira 12 együttöltött év (2 gyerek) után válnak, ez hivatalos. A hírek miszerint Gavi anyukája rondított bele az családi harmóniába…hamisak. 😀

fcbp10

Se queda! Ja nem, Shakira is lelécelt.

Nagy Péter

A covid óta nem költöttek szinte semmit csak Mbappét várták és hiába jött alaba és rüdiger azzal hogy ramos bale isco marcelo is elment még a fizetési egyensúlyuk is bőven megvan. Vélhetően még hozzák a monacos csodagyereket és a másik francia srácot és nekik ennyi volt az igazolás de reméljük a Psg odavág nekik.
Sokat volt emlegetve a city jó szakmai munkája hát nem jó leírni de a realé mellett semmi a cityé…
Nekik kész a stadion is ami nekünk még csak most kezdődik.. 10 év jó vezetés nálunk és nekünk is meglett volna minden.

Barca79

Perez jol csinalja a dolgokat, Ramos-t vagy Ronaldo-t siman elengedte, mi meg kotunk 500 eves szerzodest egy balfasz 34 eves piquevel milliokert. Barto egy toketlen pocs, visszavetett minket 10 evvel.

Nagybarcelona

Ezt írom már èvek óta. Utáltam Bartót ès nagyon kedvelem Albát, Busquetset, Piquet ès különösképpen Messit. De sajnos a magas fizetések miatt jutottunk idáig. Arra lennék kíváncsi, ha Bartó nem lett volna ilyen Balf.sz ès nem ad hűsègpènzt, magas fizetést, akkor Messi, Pique, Busquets, Alba maradnak, vagy úgy járnak, mint a Reál ikonjai, Raul, Casillas, CR7, Ramos?

Robi71

Ha a tartozásunkból 400 millió a játékosok felé van….akkor ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag kicsesztünk velük. Aláírták a szerződésmódosítást … aztán kaptak ugyanannyit mint korábban…vagy azt sem. A klubvezetés megígért nekik valamit, ráadásul még szerződésben is foglalta…aztán ebből semmi sem lett.
És miben reménykedtek?…hogy elnézik az egészet?….sőt lemondanak a jussukról?…gyanítom ez is lesz a vége, mert nem akarják a szeretett klubjukat még nagyobb bajba sodorni!!!
Akkor neked mi bajod a játékosokkal????….

Nagy Péter

Micsoda?
Kicsesztek a játékosokkal?
Dupla annyit kaptak mint amit bhol máshol kaptak volna.
Ja hogy még nem kapták meg?
És nem is fogják megkapni? De!!
Mindegyikük megfogja kapni mert egyik se mond le róla hiába látják hogy rohadt nagy a baj és pont az ilyen fizetések is részét képezik a fő bajnak.
Miért nem mondtak le eddig a lovéról? Mert várják hátha kijövünk a gödörből? Ezt én számtó embernek hívom aki erre spekulál….
A 2021-es covidos bérfelezés is tudtommal csak arról szólt hogy majd később megkapják… de ha tévedek ezért elnézést kérek.

Másképp hogy tartoznánk 400 misivel ha 2020-ig rendbe voltak afizuk…

És akkor még komolyan azt kérded hogy mi a baj a játékosainkkal?

Robi71

Te ezt érted? Veled történt ilyen a munkahelyeden? Ergo fontos vagy és megakarnak tartani minden áron…alá is írják veled az emelt bérű szerződésedet….de ennek csak egy részét kapod meg. Közben nehéz anyagi helyzetbe kerül a céged és azt várják, hogy mondjál le a jussodról. Eszem-faszom megáll….

Nagy Péter

Ha ez egy olyan cég hogy 4-5 évig bőven kétszer annyit adnának mint amennyit bárhol kaphatnék és az uccsó két évemnél azt mondják hogy a felét majd később adjuk csak oda de megkapod azt mondom persze semmi gond.
Ezt várják hogy lemondjanak róla de nem fog megtörténni mert kivárják hogy kijöjjön a gödörből a cég mint egy átlagos dolgozó a végsőkig kivár hogy a pénzéhez jusson…
Hallják ők is hogy lewa 10 felett kapna ha jönne akkor” minek mondanék le a részemről ha az újnak adnak majdnem annyit mint én kaptam”,,,,,
Ezért mondom én ezekre a játékosokra hogy számítóak.

Robi71

Azt, hogy később kapom meg, ezzel tényleg semmi gond. De azt, hogy lemondjak arról ami jár…?
Én a játékosokat nem nevezném “számítóknak “, hanem inkább türelmesnek.

Nagy Péter

Én elvárnám hogy lemondjanak róla mert mint mondtam dupláját keresték amit máshol kaptak volna. Vagyis ha ez kell hogy a cég tovább éljen és akár engem is tovább alkalmazzon azon az áron amit bmely másik cég adna azt mondanám hogy rendben mert 4 év alatt bőven megszedtem magam és nem is kapálnom kellett ráadásul luxus körülmények között..

Ja igen a tiéd az úriemberi megfogalmazás…

Robi71

Voltál már olyan helyzetben, hogy mondjuk 2 éven keresztül a céged a fizetésed felét benttartotta azzal az ürüggyel, hogy most éppen egy kicsit gazdasági gondok vannak, de majd később megkapod. Mivel a gazdasági gondok fennmaradtak te közölted velük, hogy végleg lemondasz róla mert te annyira jól érzed magad ott, hogy máshol nem is tudod elképzelni magad?
És kérlek azzal ne gyere, hogy ezek a játékosok amúgy is euró milliomosok és könnyűszerrel lemondhatnának a jussukról.

Nagy Péter

Az utolsó mondatoddal meválaszoltad a kérdésed.
Mivel nem voltam és nem is leszek euró milliomos így ilyen helyzet nálam nem fog fennállni.
Ugyanazt tudom mondani mint eddig is ha dupla annyit fizettek 5 éven át mint bhol máshol és utána is normál fizut kapok amit máshol is kaptam volna az elmúlt 5 évben önként mondanék le róla főleg ha “celeb” körülményben lennék.

Nem mondtam hogy könnyűszerrel kell lemondani mondjanak le róla nehezen….

Robi71

400 millióval tartozik a klub nekik!!!!!…..Péter, te hallod, hogy mit beszélsz? Ezek a játékosok felelőtlen igéretet, hazugságot kaptak szerződésbe foglalva. Csak a hülye tesz ilyent. És még hallgatnom kell Nagybarcelona-túl, hogy Barto micsoda fantasztikus üzletember és neki kőszönhetjük, hogy most van mit eladni. 😀

Nagy Péter

És mindez csak a 2éves tartozásunk! Ezt te érted?
Kifizettük a felét és még így is a 2 évért tartozunk 400 misivel nekik…..
Semmiféle fizucsökkentés nem volt csak átütemezték….
És még ment a huzavona rajta hogy már csak pár hét van hogy megegyezzen a klub a csapattal…
Na ennél dobom el a citromos söröm………

Ő azt mondja hogy Barto a covidig jól csinálta ami számszakilag igaz is csak egy olyan pályára rakta a barcát ha bármi beüt a világban bukik a klub… és történt is..
Ez olyna mint a politika mindig lehet mentsvárat találni attól még az tény hogy a barca Barto és emberei miatt tart itt…
Lehet itt mondani hogy a baráti kör a csapaton belül akarta meg minden de a végső döntés az elnöké..

Robi71

Barto football-szakmailag zokni, ez nem vitás gondolom senkinek. Szerintem gazdaságilag is az….egy felelőtlen hazárdör. Minden szempontból a világ legjobb adottságú klubját igazgathatta….a minimum amit ki lehetett hozni az, amit ő elért…..és amit a szakmai hozzánemértés (igazolások, stb.) és a covid elvitt. Mindent feltett egy lapra, orosz rulettet játszott és megvan az eredménye.

Nagybarcelona

Leírtad a lényeget. Óriási gondban a klub. A sutyerák Umtiti lemond a fizetésènek egy bizonyos százalékáról, átütemezi a bérét, így a harmadára csökkent, ès állítólag kölcsönbe akart távozni. A kedvenceink, az ikonjaink meg átutemezik a fizetésüket, de nem mondanak le akkor sem, ha csődbe megy a klub.
Messi maradt volna fele fizetèsèrt, 2 èvre 4 èvre ütemezve a bérét, ahol a második 2 èv tiszteletbeli nagykövetség.
Piqueről mindent leírtam.
Èn nem tudom, mit szívnak itt az emberek. Èn vagyok a legelfogultabb a Barcával, Messivel, Piquevel ès a kedvenceimmel szemben, de itt valami álomvilágban èlnek egyesek.
-Barto a sátán
-A játékosok a szentek
-Èn meg gyakorlatiasan azt mondom, senkit nem kell félteni

Nagybarcelona

Mi derült ki pl. Piqueről fèl èv alatt? Összefoglalva.
-Azt tanácsolta Laportának ne hosszabbítson Messivel
-Lenyilatkozta, a szíve szakadt meg Messi távozásával, Messi rokonsága kiakadt, hogy részese volt Messi távozásának
-Rubialessel a szövetség elnökével üzletelt, megpróbált hatást gyakorolni rá
-50 millióval tartozik neki a klub
-Megcsalta Shakirát a gyerekei anyját ès szakítanak
Ezektől függetlenül Pique továbbra is az egyik kedvenc játékosom. Emberileg? Hát…

Robi71

És Laporta Pique tanácsára döntött úgy, hogy elengedi Messi-t? Kétlem, de ha mégis igaz, akkor nagy a baj….

Robi71

De azt is megnézném, hogy kik azok a sportszakmai és gazdasági tanácsadók, akik azt javasolták Laporta-nak, hogy jobb ha elengedi Messi-t.

Nagy Péter

Vélhetően azok akik tudtak arról hogy az elmúlt 5 évben mi ment a klubnál és ha marad akkor minden marad a régiben csak most még lové sincs hogy kifizessük se őt se mást…

Nagy Péter

Ezek sajnos mind igazak.
Ezért is mondtam hogy ezek a játékosaink nem példaképek hanem…

Az hogy megcsalta shakirát sztem nem nagy hír megcsinálta már ezt tucatszor csak most derült ki…
amikor Neymar kinéz magának egy insta “lányt” majd fizeti e repjegyét eljátszik vele majd hazaküldi akkor nem kell meglepödni ha egy 30-as évei közepén lévő sztár szana széjjel…

Ez a messi távozását javasló dolog azért is érdekes mert nekik van egy spanyol negyedosztályú klubjuk meg még fabregas suarez is tulajdonosok…

Robi71

A klub neve: FC Andorra…..és 3.osztályú csapat. Ez kikérem Pique nevében is.

Nagy Péter

Én már nem akarom bántani itt egyiket se jóformán mindent leírtam róluk.
Nálam ezek a csúcsfizetések csak akkor lettek volna elfogadhatóak ha a klub 3 szor megnyeri a BL-t.
Akkor egy szót se szólnék max annyit hogy mindegy ha nem nyerünk 3 évig semmit akkor sincs gond.
De így hogy Bl 7 éve a bajnokság már nyílván 3 és még azt kell olvasnom hogy 400 misivel tartozunk nekik 2 évért miközben ez csak a fele mert a másik felét fizettük hát nagyot kell nyelnem…

Ha én egy cégnél csúcs gázsit kapok és részese vagyok annak hogy többek között miattam se jön lové( nem veszik a mezem bögrém, nem nyerjük meg a bl-t amivel 10 misik jönnének) a klubhoz hanem csak én is viszem akkor azt mondom ha kérnék a felét hogy rendben van jogos h eddig kétszer annyit kerestem de nem lett a cégnek az eredményessége az én és a társaim miatt (szakmai sikerek).
Mert azt a spanyol teát szürcsölték folyamat de mikor a BL-ben egy roma szana széjjel…

Reméljük új fejezet nyílik és a csapat kijön a gödörböl

Barca79

En Alba-t nem kedvelem az allando sunyi viselkedese miatt a palyan, pique-t most mar kifejezetten nem kedvelem, elzavarnam a csapattol. NEM profi, penzehes, sajat erdekeit teszi az elso helyre, visszael a nevevel, nem erdekli a Barcelona..

Nagybarcelona

A teljesítményük alapján még befèrnek. Ez a lényeg. Az, hogy milyen emberek, az szubjektív.

Robi71

Az eredmény az, hogy most ….10 évvel előttünk járnak. Amikor azt mondtam, hogy nem most fog elkezdődni a félzárkózásunk, hanem csak most kezdődik el igazán a lemaradásunk….sokan felhördültek blogon. Most nagyjából plusz 2 milliárd az előnyük…és ez is csak tovább fog nőni a jövőben. És akkor arról nem is beszélek, hogy köztünk és a Real között még másik 7-8 klub van. Már messze nem csak a Real az ellenfelünk a piacon. A Real-nak lehet 400 milliója igazolásokra…de most azzal kell szembesülniük, hogy….nincsenek érdembeli játékosok, akikre le lehetne költeni. Nincs egyetlen 100+ milliós játékos a piacon. Az a kettő aki volt a konkurenciát választotta…ezt is meg kellett érniük. 🙂

Nagy Péter

Szerencse még mindig nem a pénz a fő szempont.Közepes költségvetéssel is (top8-10) meglehet nyerni a bajnokságot és akár a BL-t is csak egy jó edző kell jó taktikával és mellé fiatal és idősebb játékosok keveréke hogy a dinamizmus és olykor a visszafogottság is meglegyen.Reméljük ez Xavival és a fiatal tehetségeinkkel és a rutinosabb játékosainkkal egy bajnoki szoros versenyfutás és legjobb 8 Bl összejön. Ennél többet jövőre sztem nem nagyon várhatunk jelen állás szerint.
Tény a real nagyon ügyesen csinálja a dolgait fájó leírni de igaz.
Megvan a stadion is így minden évben jön már nekik a plusz lové és mellette van tartalékuk is bőven így bárkit képesek megvenni ha kell nekik.

Robi71

Utoljára közepes költségvetésű klub 2004-ben nyert BL-t….a Porto.
Top bajnokságot a Leicester 2016-ban. Mindkettő csoda volt. Erre bazírozni?

Nagy Péter

Azt mondtam közepes top 8-10. A porto és a leicester az a közepes alatt volt jóformán alacsony költségvetésüek porto top 20
leister top 30-40
A BL-ben az uccsó közepes sztem az inter volt 2010-ben.

Mire kellene bazírozni? Van más mint reménykedni?
Rövid távon nincs semmi csak a mázli és egy jól felkészült csapat lehetősége.
2-3 év ha okosan csinálják mire újra tényleg azt lehet mondani hogy mi vagyunk az esélyesek BL-re bajnokságra,addig kemény munka munka munka.

Robi71

Te látsz valamit jelenleg, ami arra utal, hogy “okosan” csináljuk? Látod az irányt, amit követni akarunk?

Nagy Péter

magával a klubbal kapcsolatban is látok pozítívumot hogy vége a brutális fizetéseknek.Mellette a klub igyekszik a fiatal sztrájainkat megtartani plusz úgy néz ki nem engedünk dembi pénzhajhászásának.
Játékban is láthatók voltak jó dolgok csak kérdés tudjuk e a márciusi formát egy egész szezonra hozni egy jó felkészüléssel.
Taktikában egyelőre sok hiányosságot látok mert egy féle focit játszottunk kb xavi alatt amit ki is ismertek ezen változtatni kell vagy olyan formában játszani hogy ne számítson.

Ahhoz képest hogy milyen rossz helyzetben van a klub az irány nem rossz bár Lewával nem feltétlen értek egyet hogy jöjjön.

Az irány sztem egyértelműen a liverpool mind játékban mind szakmai irányításban

Robi71

A brutális fizetésének nincs vége, sőt Lewa esetleges érkezésével tovább eszkalálódik.
A klubnak el kellene végérvényesen dönteni, hogy bevezeti a megígert 10 milliós bérlimitet, ehhez mérten igazol és csapatot épít bevállalva azt, hogy még 2-3 évig nem lesz trófea. Vagy megpróbál évente 1-2 sztárt igazolni…ergo elveti a bérlimitet.
A Pool vagy a Bayern teljesen más eset. Ott van pénz…a bérlimit elvi kérdés. Nem akarják hogy elszaladjon a költségvetés. De ez sem lesz tartható hosszútávon, ha az élbolyban akarnak maradni.

Nagy Péter

Azért a Lewának állítólagos 14 misi nem gondolom hogy olyan nagyon brutál lenne ha azt nézem hogy frenkie is 13 körül kap…és azért előbb vennék Lewa mezt a gyerekeimnek mint egy frenkieset.. magyarul a “megtérülés” is könnyebbnek ígérkezne.
Mert fizethetünk fellőlem 20 misit is valakinek de az játékban és marketingben is hozzon és akkor nincs baj mert kitermeli az árát.
Na de egy dembi coutinho griezmann játékban marketingben is a nullához közelítettek…
Ha maradunk ezen az úton legalább most már tanuljunk a hibáinkból

A baj a magas fizuval egyszerűen az hogyha “józsi” kap 20 misit akkor én is akarok 14-et mert lehet hogy kicsivel rosszabb vagyok mint a józsi de azért annyira nem rossz hogy ő 3 -szor többet keressen mint én.
Nos kb ilyen helyzetben van a bérekkel a pool és a bayern is..
Nem elvi kérdés hanem ha vkinek megadják a nagy pénzt a másik többi 10 játékos dörömböl az ajtón ha neki annyit adtál nekem is emelj vagy megyek máshova.

Robi71

Az akkori Inter nem volt “közepes”, hanem top.

Nagy Péter

De pontosan az volt. Top 6 ami ma már a top 8-10-et jelenti.
2010-ben
Real barca man united chelsea bayern

Az inter is okos taktikával és gyors kontráival nyert mint pl most vagy az elmúlt években mindig a real.

Mi vagyunk majdnem az akkori inter ha van egy jó taktikánk plusz szerencsénk képesek lehetünk nyerni még ebben a pénzes világban is.nyílván nem sok az esély de…

Robi71

Mourinho akkori (2010) kerete az Inter-ben:
Júlio César, Francesco Toldo – Iván Córdoba, Maicon, Lúcio, Walter Samuel, Cristian Chivu, Javier Zanetti (c) – Marco Materazzi, Esteban Cambiasso, Dejan Stanković, Sulley Muntari, McDonald Mariga, Wesley Sneijder – Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev, Mario Balotelli…valóban nem top. Gyanítom most is BL-t lehetne nyerni velük.

Nagy Péter

És akkor kérlek írd le a másik 5 csapat keretét is akit előttük írtam mint jobbak.
Ne felejtsük el hogy ellenünk úgy jutottak tovább hogy a vulkán kitörés miatt buszoznunk kellett fél napot.Plusz ha lett volna VAR….

Mint mondtam nyerhetnek egy olyan kerettel bmikor de nem esélyesként hanem egy jó taktikával gyors kontrázva mint azt mourinho megcsinálta velük.
Ha jól emlékszem az utána lévő évben már a Bl-be se kvalifikálták magukat jó keret ide vagy oda….

Pont az ilyen csapatok miatt mondom hogy mindig lehet esélyünk egy top8-10-es költségvetéssel is csak jó taktika nagy adag szerencse kell és döntő helyzetben higgadt lábak kellenek.

Eminusz

2012-ben a Premier League 6. helyezettje lett a BL-gyoztes… Az ugy szerintem eleg kozepes szint…

Nagy Péter

Költségvetésekről beszéltünk nem a bajnoki helyezésekről.

Akkor a chelsea mindent a BL-re tett fel hogy megnyerve indulhasson a kővetkező évben is. A végén elengedték a bajnokságot.

Barca79

A Leiceternek is volt egy Thai milliardos tulajdonosa. Meghalt szegeny helikopter balesetben.

Robi71

Legalább annyira kíváncsian várom a Real igazolásait, mint a miénket. Igaz más feltételekkel….ők pénzel nem tudnak igazolni….mi pénz nélkül. 🙂

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2022-06-05-barcelona-to-take-severe-measures-against-braithwaite-if-he-refuses-to-leave-what-they-co
feljebb leírtam sok mindenről a véleményemet.
Itt egy cikk mit tehet a klub Brathwaite-tal
Részletek a linken.
-Felbontja a szerződését
-egyoldalúan csökkenti a bérét
-nem játszatja tovább
-PR céget bèrel fel a hírneve rontasaèrt
Ismerős az utolsó pont? Volt már hasonlóra példa? Már feltettem a kérdést, de talán az utóbbi èv hírei (főként Pique)alapján végre elgondolkodnak egyesek, hogy az előző vezetőség mièrt lèpte ezt meg?

Nagybarcelona

-Alemany Leedsbe repül tárgyalni Raphinha ki átigazolása kapcsán
-Jövore lejár Salah szerződése, állítólag kellene nekünk.
-Elvileg a MU 75+25 milliót ajánl Darwin Nunez ért
-A vezetőség remèli, hogy Pique jövőre visszavonul, ès nem kell kifizetni neki 80 milliót
-Koulibalynak hosszabbítást ajánl a Napoli csökkentéssel 4 millióra 🙂 a Juve is èrdeklődik, Lenglet is opció állítólag
-Dybala az Arsenalba távozhat
-Komoly az èrdeklődèsünk Neves iránt (Vélemények? Èn utálom a portugálokat, szerintetek milyen?), állítólag Nicot adnánk èrte+ pènzt
-Lewa nem akar rèszt venni a Bayern előszezonban sem
-A Camp Nou-ban jegyeket lehet vásárolni, ha valaki amatőr focista akar lenni pár perc erejéig
-A Camp Nouban esküvőknek lehet helyet foglalni
Mi következik? 🙂

Robi71

“A klub árjegyzéke szerint ezentúl a szerelmes párok 1.600 és 13.500 euró közötti összegért kelhetnek egybe, a baráti körök pedig – június 6-a és 11-e között – játékosonként 300 euró ellenében játszhatnak 60 perces meccseket a világhírű stadionban.”

Nagy Péter

Tehát akkor Dembi nem marad tutira és ezért raphinha jönne gondolom kölcsön majd jövőre fizetnénk.
Minek nekünk még egy középpályás?Teljesen felesleges ráadásul horror áron lenne amire nem is futja.

Mindenből pénzt akarunk csinálni nekem tetszik .

Robi71

Raphinha árából nem enged a Leeds. De van olyan PL klub, amelyik hajlandó ezt (50 milliót) megadni. Hogy mi legyünk a befutók gondolom egy 20+30, jobb esetben 10+40-es konstrukciót be kell vállalni.

Robi71

Egyre több játékos (újabban Salah is) a Barca-ba való szerződéssel (2023-ban lejár a szeződése a Pool-al) zsarolja klubját.
Laporta-ék valamit jól csinálnak. Arra biztatják az ellenfelek legjobbjait, hogy ne hosszabbítsanak, mert a Barca tárt karokkal várja őket. Ha már nincs pénz igazolásokra, szarkavarásra csak telik.

Nagy Péter

Jaja ez laportáék miatt van nem pedig a játékosok pénzéhsége miatt.
Lemerném fogani hogy felhozták már a psg nevét is…

És még azt írtad ma hogy Hallandért ott lett volna a liverpool is hogy kifizették volna érte a lovét plusz a fizut miközben a legjobbuknak nem akarnak adni 13-15 misit majd haalandnak adtak volna 20 felett…..
A liverpool nem gernyózik ahogy mané is megy mehet tölük salah is ha nem fogadja el a feltételeiket.

Robi71

A játékosok “pénzéhesek”?…és egy olyan klubbal fenyegetőznek, amelyik még annyit sem tud fizetni, amennyit jelenleg keresnek? Ezt érted?
Lett volna…csak ahogy te mondtad, “nem gernyózik”. Mané és Salah nélkül lehet kezdeni az újraépítést. A Pool nélkülük nem lesz meghatározó tényező a közeljövőben. De szerintem egyikük biztosan marad.

Nagy Péter

Persze ellentmondásosnak tűnik de ha azt nézed hogy a liverpool semmit nem lát bevételként ha nem hosszabít velük akkor mindjárt máshogy néz ki.
vagyis dupla bukó lenne mert egyrészt ingyen megy el másrészt pénzért venni kell mást helyette tehát mégis jobb megadni azt a plusz 2-4 misit minthogy vegyenek 50 misiért egy zsákbamacskát.
Ezt az ügynökök pontosan tudják…
Salah fog maradni mert a másik kettőnek vagyis firminonak és manénak megvan az utódja.
Ha elmennének klopp akkor is top 3-as pl csapatot rakna össze …

Robi71

Csakhogy ott nem a top3 a cél, hanem a bajnoki és BL győzelem.
A lejáró szerződésű (1 év) játékosok komoly gondot fognak jelenteni a jövőben minden klubnak. Sokan erre játszanak magasabb bér reményében. Már az idén is meglepően tele volt a piac minőségi ingyen igazolható játékosokkal.

Nagy Péter

a top 3 azt jelenti hogy harcban lehetnek a bajnokságért.
Viszont azért ha maradnának is azt látni kell hogy az angol most már annyira erős hogy 2 hét rossz forma és bukhatod a bajnokságot. A BL meg már lutri mikor kit kapsz pl idén a liverpoolnak igazából sétagalopp volt a döntőig.Azért jövőre nem biztos hogy ilyen mákjuk lesz.

A végével teljesen egyetértek rengeteg ilyen játékos lesz a jövőben.

sunt

Egy igazán jó edző sztárt tud csinálni olyan játékosokból, akikben mások nem látták meg a lehetőségeit. Ha Xavi ilyen, akkor miért akarnak pénztelenül sztárokat vásárolni, még ha öregek is? Ha nem ilyen, miért őt hozták? És mi van a mi fiataljainkkal? Koeman sorra hozta fel őket, Xavi meg még senkit.

Robi71

Koeman-nak nem volt más választása és lehet, hogy Xavi-nak sem lesz…ha még az ingyen igazolásokat sem tudjuk regisztrálni.

Nagy Péter

Ez okés hogy koeman hozta fel a fiatalokat de azt is kell nézni hova jutott vele a csapat.
A bajnokságba 8-9 hely a BL-be meg a kiesésbe sodorta a csapatot.
Lehet és kell is fiatalítani de az ilyen szinten ne menjen az eredményesség rovására mert akkor sokszorosát bukjuk el mint ami előny jön belöle.
Mert hiába találunk 3 fiatalt ha nincs csak 5 hely plusz EL és ezek a fiatalok azt mondják hogy nekik Bl kell és irány anglia..

Legalább egy teljes évet adjunk xavinak talán ennyit kiérdemelhet tölünk.
Én eddig több pozítívumot láttam tőle mint koemantól egész itt léte alatt….

Robi71

Messi ötöt rúgott az észteknek. Nyilván túl nagy sportértéke nincs a dolognak (CR esetében az lenne 🙂 )…de jelzi, hogy mennyire elemében van a válogatottnál.

Nagy Péter

Bántja is gondolom hogy nem most van a vb… Egyik legesélyesebbek lettek volna most mikor minden válogatott ki van pukkadva ők meg most toppon vannak.
Messinek az utóbbi években az őszei gyengék,plusz a spanyol német angol francia még nem lesz fáradt kizsigerelt.
Kívánom neki mert csak ez hiányzik neki hogy tényleg pelé-maradona mellé kerüljön.

Robi71

Akkor nem Maradona, Pelé mellé kerülne, hanem bőven elé. Már most is ott van, csak a rosszmájúak hiányolják a VB-t. A futball csapatsport….hiába van te a legjobb…másik 10 társ is kell.

Robi71

Feleslegesen nem kell rájuk tenni az esélyesség terhét…van másik 3-4 esélyesebb válogatott.

Nagybarcelona

Gavi Spanyolország legfiatalabb gólszerzője
Messi 5 gólja is bizonyítja, az Európai selejtezőkben könnyebb gólt rúgni. Ronaldo gólrekordja után azon gondolkodtam, Argentína eljohetne haknizni ide, Messi golcsúcsáèrt. Tessék. 🙂
https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2022-06-05-wouldve-passed-250-goals-fans-react-as-messi-baggs-5-goals-in-estonia-friendly/

Nagy Péter

Gavit mindenáron megkell tartani.Elképesztő a srác 17 évesen.
Pénteken Sevillában volt a meccs a nézők többször Gavit éltették.
Nekem Iniesta jutott róla egyből eszembe miután megnyerte a vb-t minden spanyol stadionban éltették.

Ez az előnye európának hogy rengeteg ország van és rengeteg gyenge ellenfél akiket meglehet szórni…

Nagybarcelona

Èn úgy gondolom Gavi a legnagyobb kp-s tehetsègünk. Fejben nem tudom mennyire szállt el, mert erről írtak. Fabrizio Romano szerint megkapta az első! hivatalos hosszabbítási ajánlatát. Nem tett jót a kapcsolatnak Laporta nyilvános üzengetése sem. Most láthatjuk Moriba esetben sem feltétlenül úgy volt ahogy lekommunikalta a vezetőség. Gavira visszatérve, egy energiabomba a srác. Jó védekezésben ès támadásban is. Tetszenek a védők közé betett labdái, löbbőlèsei, ezeket ritkán látni másoktól. Nekem kicsit a 98-as Xavira emlékeztet. Pedrivel sokra vihetik, de fokozatosan kellene őket beilleszteni. Gavi egy modern kp-s, nem az a tipikus La Masia kp-s növendék.

Eminusz

Nezem a spanyol valogatott meccseit es azt kell, hogy mondjam, nem valami utosek… Talan a leggyengebb spanyol valogatott ez a mostani… Nincs sem vedelem, se tamadas… Eric Garcia alapember es ez mindent elmond a vedelemrol! Unai Simon is egy bakiparade, na ot nem tudom, miert fujjak fel annyira, de szerintem meg Pena is jobb lesz nala.. Morata az egyetlen csatar, o sem az a szint.. A legjobb jatekosaik Gavi es Alba, akik tok veletlenul pont a Barcaban jatszanak es erre buszkek lehetunk! 🙂 Meg Pedri es Fati tudna fellenditeni a jatekukat valamennyire!
Marcos Alonsot en elfelejtenem, ahogy az osszes tobbi spanyol jatekost! A baj csak az, hogy Xavi megis oket akarja… :/ Nem erdekelne, ha ennyire spanyol-manias lenne, de igy, ahogy emlitettem is, ez nem az a generacio, ugyhogy eleg nagy baj!

Mikozben Xavi ezeket hajkurassza, De Jongot es Depayt meg elveszitjuk… Nem tudok optimista lenni, sajnalom! De azert Visca el Barca!!!

sunt

De Jongot már szinte mindenki elbúcsúztatta. Hogy utólag hogy fogják emlegetni, azattól függ, hogy hogy válik be a következő csapatában. Ha rosszul, káröröm lesz, ha jól, ő lesz a következő bezzeg. Egyébként feltűnő, hogy mindenhol csak a klubok alkudozásáról írnak, de arról nem, hogy a ManU mit ígér neki, hogy rávegye a klubváltásra.

Robi71

De Jong-nak menni kell, ha a klub komolyan gondolja Lewa leigazolását. Ez itt a kérdés: De Jong vagy Lewa?

Buli78

Nem kérdés, De Jong!

1975@gmail.com

comment image

Nagybarcelona

Fabrizio Romano szerint elkezdtünk tárgyalni Di Mariaval. Èn örülnék neki. Ha lesz is pénz 50+ milliót elkölteni Raphinhára mikor télen jött Ferran is kb ennyiért kb. arra a posztra, jelen helyzetben remènytelen. Remélem èszbe kap a vezetőség ès elhozza Dybalat ès Di Máriát ingyen. Nem veszíthetünk rajta, ès mehet a pénz a védelemre.
Fati/Depay-Auba/Dybala-Ferran/Di Mária egy ütős sor, ha még jönne Lewa az egy mindenre esélyes csapat támadósora.

fcbp10

Én Dybalara rárepülnék a vezetőség helyében, szerintem mint ingyen igazolható, jó lenne elhozni. Di Maria is jól játszik még mindig, de Realos múltjából ítélve szerintem nem fog ide jönni.

Steve fan

Van az a pénz! Különben kicsit idős már,ne válogasson. Az hogy Reálos volt,ki nem sz..ja le ha ingyen van. Kell jobb szélre valaki ha az tetű (akit baromi drágán idehoztak és fele 5 évét,átbetegeskedte) tényleg lelép. Remélem a PL kemény védői szilánkosra rugdossák!

fcbp10

Nekem nem lenne gond, ha érkezne Di Maria. Szerintem jó játékos, még mindig tudna ott a jobb oldalt remekelni. Főleg ha ingyen érkezne.

fcbp10

Megerősítő hír olvasható erről is:
„A Real Madriddal nem állok kapcsolatban, az együttműködésünk lezárult. Szóval semmilyen kifogásom sem lenne az ellen, hogy az FC Barcelonában futballozzak, sőt!” – mondta akkor Di María a francia So Footnak, elismerve, hogy az előző nyáron kis híján valóban Katalóniába igazolt.
Hát itt most nem is lenne kb vetélytársa jobb oldalra, ha Dembele megy, mindenképp akarnak valakit a helyére.

Robi71

Milyen pénz mehet a védelemre?
Di Maria is csak akkor került képbe, amikor bebizonyosodott, hogy a Leeds nem enged Raphinha 55 milliós árából….amit gyanítom valaki a PL-ből meg fog adni.
Dybala ingyen igazolható, de a fizetési igénye kb 15 millió….ez nem hiszem, hogy belefér. Az sem látom, hogy fogjuk leigazolni Lewa-t…a fizetési igényéről már nem is beszélek.

Robi71

Számomra Kessié és Christensen helyzete is kérdéses.
Ezek úgy szerződtek a Barca-val, hogy nem biztos tudjuk regisztrálni őket?
Az sem értem miért távoznak, Kessié-nek bérelt helye van az olasz bajnokcsapatban, Christensen-nek is Rüdiger távozásával és a 38 éves Thiago Silva-val, mint rivális…arról nem is beszélve ha Azpilicueta is távozik (érte még fizetni is kell nekünk).
Egyiknek a helyét sem látom biztosítva a Barca kezdőjében.
Kessié nehogy úgy járjon, mint Pjanic…a Pedri, Busi, De Jong, Gavi négyesből kerül majd ki a kezdő hármas.
A védelemben a Pique, Araujo, Garcia hármasból kettő ott lesz a kezdőben. Christensen a negyedik opció lesz.
Csak egy dolgot tudok elképzelni….ha itt többet kapnak.
Kessié jelenleg 2,2 milliót keres….a hírek szerint mi megháromszorozzuk 6,5 millióra. Christensen jelenleg 5-öt, nálunk 6-ot fog keresni.

Nagybarcelona

Lewa ma azt nyilatkozta, hogy ősztől egy csapatban akar játszani, ès az a Barcelona. Gondolom kapott valamilyen ígéretet a leigazolására, mert minden hidat felèget. Az ára 30 millió minimum, ezért valószínűleg a vezetőség úgy kalkulál, hogy tudunk egy az egyben igazolni, mert Lewáert 1 a 4-hez 120 millióèrt kellene eladni játékosokat.
Egyenlőre Coutinho 20+ Jutgla 7 millió tűnik biztosnak.
Közben Eduard Romeu alelnök szerint 560 millió a bèrtömegünk. Úgy, hogy Alemanyt dicséri, mert csökkentette 150 millióval. Messi fizetése állítólag 144 millió volt, ès ő csak egy távozó, a többit nem is számoltam (Suarez, Coutinho, Valószínűleg Dembele, Vidal, Rakitic stb., Umtitinek Robertonak, fele stb.) Akkor hogy állhatunk most is 560 millión? Reverter ès Alemany szerint tavaly 430 volt ősszel.
Èn már azt sem hiszem el, amit ezek kérdeznek. 🙂
30 fős kerettel számolva az 560 millió azt jelenti, átlagban 18 milliót keres egy játékos. Ti ezt elhiszitek?

Nagybarcelona

Elvileg!
A 30-as keretből 23 játékos keres bruttó 10 millió alatt, ahol
Gaviè a legkisebb 600 ezer bruttó (Alves elvileg ingyen játszik)
Fatiè a legtöbb ~10 millió bruttó
23 fő fölött Robertonak ès Dembelènek lejár a szerződése, 23 foben lejár
Luuk 2 millió bruttó
Adama 700 ezer bruttó
Dani Alves 100 euró bruttó🤣

Nagybarcelona

30-ból 8 játékosnak 1 millió alatt a fizetése
Tenas, Wague, Balde, Alves, Gavi, Nico, Abde, Adama
30 fős keret a Transfermarktról kiindulva.

Nagybarcelona

Akkor hol az 560 millió? Pique 100 milliót keres, vagy mi?🤣

kritizator

a nyilatkozat szerint:

“Nincsenek likviditási aggályaink, viszont az idei szezon bérköltsége 560millió, ez tartalmazza amortizációt, béreket, jutalékokat. [Megj.: pl. Bayern 300millió, Real 400millió.] “

Ha ez igaz, akkor ez durva.

Nagybarcelona

Most újat írtál nekem 🙂
Ez számomra hihetetlen mèg így is. Vagy még átütemezett béreket számolnak bele? 🙂
Főleg úgy, hogy elvileg a Bayernnèl Lewa keres a legtöbbet 21 millió nettó, ès utána 7 játékos keres 15-20 millióig.

Nagybarcelona

Németországban nem ismerem az adózást, Spanyolországban majdnem 50% a magas keresetűeknek.

Nagybarcelona

Reál is èrdekes, ahol a golfbajnok Bale egyedül keres 34 milliót nettóban(?), ès a Marca szerint Európa 3. legjobban kereső játèkosa

Nagybarcelona

Reál is èrdekes, ahol a golfbajnok Bale egyedül keres 34 milliót bruttóban, ès a Marca szerint Európa 3. legjobban kereső játèkosa
https://www.google.com/amp/s/amp.marca.com/en/football/2022/03/31/6245737f268e3e93668b45f6.html
Viszonyításkènt nálunk
Busquets bruttó 23
Alba bruttó 20
Ez a legtöbb.
Akkor sem èrtem ezt az 560 milliót 🙂

Nagy Péter

A lényeget leírta Kritizator kolléga

 az idei szezon bérköltsége 560millió, ez tartalmazza amortizációt”

Az amortizáció azt jelenti hogy ha veszel egy játékost 100 misiért 5 éves szerződésre akkor az a klubnak évente 20 misi.játékosamortizációt jelent plusz a fizetés és járulékok ügynöki díjak stb.
Tehát nekünk ott van még Griezmann 120 misis 25 mi amortizációja évente
Frenkinek 22 misi körül trincao
és mindenki akit igazoltunk.

Őszintén szólva még így számolva is brutális az 560 misi…

Nagybarcelona

Èrtem èn, de már megint minden sz.rt beleszámolnak, ezért a La Liga büntetése is. Akkor a Reál 400 milliójából hol van
Bale 100 millió
Hazard 120 millió
Jovic 80 millió stb.
Kb 0 az èrtèkük.

Nagy Péter

Bale kiesett azzal hogy lejárt a szerződése ahogy isco marcelo is nullázza a költségvetést. Hazard és Jovic évi 18-25 misit elvisz nekik de azzal hogy ők 2020 óta nem nagyon igazoltak így nekik kisebb a játékosamortizációjuk plusz hiába jött alaba és most rüdi azzal hogy elment bale marcelo isco még pluszba is lesznek fizetés tekintetében a mostani költségvetésükben mint a tavalyiban.
Ezért is mondtam hogy ők sokkal okosabbak voltak nálunk.

ahogy most nálunk dembi pl jövőre(júli 1-től) már nem okoz költséget.
Nálunk azért kérdéses pl coutinho számomra mert ő nem töltötte ki az 5 évet és azt nem tudom akkor hogy számolják a 120-150 misijének az évi 30 misi amortizációját.
Ha a mostanira lehetett csak ráíni akkor brutális mínusz lehet a tavalyi ha a kövire rakják rá akkor ugyanúgy brutális teher megy a költségvetésre..
Plusz sztem a 2020-as fizetés átütemezések is most jönnének vagyis az a 400 misi sztem most jönne rá vagy vmennyi része a költségvetésre amit nem fizetünk ki 2020-ban és 2021-ben

Ember legyen a talpán aki most kibír igazodni a költségvetésünkön.

Nagybarcelona

Így matekoztak ki a 650 milliós bevételre 1130 millió kiadást.
480 milliós veszteség.
Nem tudom mit matekoztak ki, de a La Liga hivatalosan a felét sem tárta fel a hiánynak.
Ezért írtam, valószínűleg Laportáèk miatt van az 1 a 4-hez szabály, mert Tusquets előkészítette a BLM felének eladását 270 millióèrt. Ha ez mind igaz, +-ban zártuk volna a tavalyi èvet, ahogy a Reál. Èn utálom Tebast, de ezt megemlítette.

Nagy Péter

Most te azt mondod hogy tavaly plusz 270 misivel nem lett volna 1:4-es szabály? vagy emellé még kellett volna a cvc megállapodás is?

Mert ha csak a 270 misi elég lett volna tavaly akkor olyan kérdésem lenne hogy miért mondja most azt h plusz 500-600 misi se lenne elég idén?

Nagybarcelona

Itt is volt róla hír. A La Liga vizsgálatot indított, mert nem akarta elhinni, hogy a 800 milliós tavalyi veszteség több mint felét a Barca hozta össze. Elvileg a vizsgálat a 480 milliós hiány felét sem tárta fel. Erre írtam, ha a fele 240 millió a valós, a BLM felének eladásával +-BA jövünk ki. A Reál a hivatalos gazdasági beszámolójában tulajdonrész eladásáról volt írva. Tebas megjegyezte, a Reál a veszteségeit kihozta 0-ra, a Barca ezzel szemben nem. Elvileg azt is mondta, CVC vagy 500 millió, az elvesztett pénz “visszaszerzèse” Ezért is szidom Tebast, mert 240 nem 500. Egyértelműen az a cél, hogy megkössük a CVC-t. Már ősszel elutasították a Reál, Bilbao, Barca kérelmet, hogy a Bank of America nak adjuk el a közvetítési jogokat. Ez mire utal?
-A Reál nincs olyan jó gazdasági helyzetben, ha eladná a közvetítési jogait
-Nem fogunk 600-900 milliós bevételre szert tenni, kivève ha a liga enged.
Most elvileg a BLM felèèrt csak 200 milliót adnának. Barca Audios feléért egyszer 100-200 milliót várnak, egyszer azt mondják nincs jelentkező. Hazudoznak.
Spotify nem tudom, számít e, de akkor is 100+ millióèrt kellene eladni, gondolom ezért van talonban De Jong eladása is
-Akkor mennyi is az 1,4 milliárdos tartozás?
-Akkor minek kezdünk 800 millió helyett 1,5 milliárdos stadionfelújításba?
-Megbizhato források Romano, Romero írnak játékosokkal való megegyezèsről, de akkor miből?
Èn ezzel nem fogok többet foglalkozni. Èn hiszek Románónak, Romeronak.
Ha nem jön erősítés, ősszel valószínűleg jön a bizalmatlansági indítvány Laportával szemben, mert akkor nem sok semmit csinált elnöksége alatt. Ha lesz bevétel, erősítés, akkor ő lesz a megváltó.

Nagybarcelona

https://www.google.com/amp/s/barcauniversal.com/la-liga-claims-barcelona-inflated-losses-of-e487-million-report/amp/
Itt egy hír a La Liga vizsgálatáról. A Sport írt róla először.
Ezért írtam, milyen amortizáciot számol? Már tavaly 240+ milliót elszámolt.
Ha hozzávesszük a BLM felèèrt ajánlott 270 milliót, amiről Tusquets nyilatkozott, akkor nincs veszteség.

Gerobarcaa

Miért érzem úgy hogy itt valaki nagyon durván kilopja jelenleg a kasszabol a pénzt? Elment Cou,Messi,Suarez,Rakitic,Pjanic,Turan csak hogy a legjobban keresőket említsük.De Jong az egyetlen aki sokat kapott.De Messi 144misis bruttó keresetebol kb 5 top játékos kijönne.Mi történik?És miért nincs egy Barca szerető ember sem aki utána nézne a dolgoknak?Nekem valami nagyon bűzlik…

Nagybarcelona

Feljebb részleteztem. Nekem is.
De ha ekkora a gáz, miért lett 800 millió helyett 1,5 milliárd a stadion+ infrastruktúra felújítása? Ès fel is vesszük a hitelt.

1975@gmail.com

comment image

Nagybarcelona