Hét-mondó (23)

2022. 06. 03. – 06. 09.

1. Ki itt, ki ott.

    A labdarúgóknál az A-csapat azon játékosai, akik nem érdekeltek nemzeti válogatottjaiknál, megkezdték a nyári szabadságukat. Akik játékban maradtak, azok kisebb-nagyobb szerepet kapva játszottak, játszanak nemzetük csapatában ( ma 20:45-kor pl. épp a spanyol válogatott mezében).

 • Gavi a spanyol csapatban mindkét mérkőzésen kezdőként lépett pályára, az elsőn a 81. percben cserélte le Luis Enrique, a másodikat végigjátszotta. A csehek elleni taálkozón gólt szerzett, ezzel Ő lett a spanyol válogatott legfiatalabb gólszerzője (17 évesen és 304 naposan).

 • A portugálok és a csehek ellen egyaránt pályára lépett Busquets (9 és 29 perc) és Ferran (61 és 45 perc) is.

 • Alba a portugálok, Eric a csehek ellen volt végig a csapatban.

 • Fati egyik találkozón sem kapott lehetőséget.

 • Tenas az U21-es EB-selejtezők során Észal-Írország ellen állt a kapuban. A spanyolok 6-0 -ra nyertek. Málta ellen (7-1 a spanyoloknak) viszont már nem Ő védett. Ebben a csoportban a küzdelmek befejeződtek, a spanyolok csoportgyőztesek lettek és kvalifikálták magukat a Romániában és Grúziában megtartandó 2023-as EB-re.

 • Frenkie de Jong és Depay a belgák elleni idegenbeli összecsapáson a holland válogatott vezérei voltak, Frenkie a mezőny legjobbja volt, Depay pedig kettő gólt szerzett. Hollandia Wales ellen a második sorával lépett pályára. Frenkie a 67. percben szállt be a játékba, és a hollandok második, egyben győzelmet jelentő góljában jelentős szerepet játszott. (Vajon kit akar meggyőzni a válogatottbeli remek szereplésével? A Barca döntéshozóit, avagy már a leendő klubját?)

 • Braithwaite a dán válogatott mindkét gyóztes találkozóján lehetőséget kapott. A világbajnok franciák legyőzésekor csupán csereként állt be (6 perc erejéig), az osztrákok elleni siker esetében kezdőként 52 perc lehetőséget kapott.

 • Dani Alves a brazil válogatott mindkét barátságos mérkőzésén kezdő volt, Dél-Korea ellen végig pályán volt, Japán ellen 70 percet kapott.

 • Sajnos a FIFA-vírus most sem kerülte el a Barcát. Araujot sérülés miatt a 30. percben le kellett cserélni (Mexikó ellen játszott Uruguay), az USA ellen pedig már a keretben sem volt. Az elmúlt kettő évben Araújonak ez a 7. sérülése. Szerencsére, egyik sem volt olyan, amiért hónapokat kellett volna kihagynia. Mindnesetre, elgondolkodtató a sérülékenysége.

   Amennyiben a játékosok válogatottbeli elfoglaltságuk, illetve szabadságuk alatt követik a médiát, nem igazán fogadták örömmel, hogy a Klub újabb bércsökketést kezdeményez feléjük. Igaz, ez azokat, akik tavaly nyáron illetve a télen érkeztek, már nem érinti. Ahogyan azokat sem, akikkel idény közben történt szerződésmódosítás. (Bár ez utóbbinál a média megemlítette, hogy Busquets-Piqué-Alba újból érintett lehet. Busquets szót is emelt, hogy a médiából kell megtudnia.)

    Mindenesetre a média találgat. Így mi is csak ezt tudjuk tenni. Mi számít az 560 millióba (bérek, ügynöki díjak, amortizáció) és kik tartoznak bele (A-B-csapat, szakmai stábok, jelenlegiek+kölcsönből visszatérők)? És ugyanezek a kérdések tehetők fel a csökkentés céljaként kitűzött 400 millióra vonatkozóan is.

    Hogy kik férnek majd a 400 millióba, azt most még nem tudjuk. De azt már igen, hogy milyen mezt viselnek azok, akik július 4.-én elkezdik a felkészülést, illetve azok, akik a végső keretet fogják majd alkotni.

2. Ahol már vannak konkrétumok.

    A szezonban a BL kivételével mindent megnyerő Femeninél máris történt pár bejelentés.

 • 2024-ig meghosszabbították Jonatan Giráldeznek, a csapat edzőjének a szerződését.

 • A Klub 2 évvel meghosszabbította a Femeni védőjének, Laia Codinának a szezon végén lejáró szerződését. (Codina eddig a Milannál volt kölcsönben.) Egy évvel toldotta meg a szerződését a Klub a Levantétól visszatérő Andrea Falcón-nak. Visszatér a keretbe a Real Sociedádtól Emma Ramírez is.

 • Szintén 2024-ig hosszabbított a kapus Gemma Font és a védő Ana Crnogocrevic is.

 • Igazolás terén egy balhátvéd (Nuria Rabano-Real Sociedad?) és egy támadó hozatala várható.

    Lieke Martens (PSG-hez történő?) távozását még nem jelentették be hivatalosan, de a média (Klub?) már ezerrel sározza. Mert hát ha nem úgy táncol valaki, ahogy a Klub szeretné, akkor az már ezt érdemli. Nem egyszerübb (tisztességesebb) lenne megköszönni, hogy pár évig a Barcát képviselte? Vele ellentétben viszont megvan a balhátvéd Leila Ouahabi (29 éves) új klubja, mégpedig a Manchester City.

    A hölgyek jelenleg szabadságukat töltik. Viszont nem mindenkinek lesz sok ideje regenerálódni, ugyanis július 6.-án kezdődik az Európa-bajnokság.

3. Terítéken az utánpótlás.

    A férfi labdarúgókál a B-csapat játékosainak – mivel a feljutásért küzdők közé nem kerültek be – már szintén a pihenés tölti ki a mindennapjaikat. Közülük az első távozó, aki így ősszel már nem lesz tagja az új néven (Barca Atlétic) játszó csapatnak, az a támadó Jutglá, aki 5 millióért (+ a jövőbeli eladásából 10% a Barcát illeti) a Club Brugge játékosa lett.

    A B-csapatból távozik a kölcsönben itt lévő Rodadó, Diounkou és Escobar, nincs terítéken Comas és de Vega szerződéshosszabbítása. Emellett biztos lesznek még páran, akik továbblépnek.

    Az érkező oldalon: jön Pablo Torre (5 millió) és Emre Demír (2 millió), visszatérnek a kölcsönben lévők (Maia, Manaj, Carillo, Angong), illetve függőben a bolgár Martin Georgiev jövetele. És valószínűleg leszne akik felkerülnek a Juvenil csapatból.

    És ha már utánpótlás. Az elmúlt héten két korosztályos csapat is országos bajnok lett.

 • 11 év után újra Spanyolország legjobbja, azaz Copa de Campions győztese lett a Juvenil A. Az U19-esek a döntőben a Bilbao ellen nyertek 2-0 arányban. Ezen korosztálynak a 27 eddigi évadból ez a negyedik végső sikere. A legtöbb címmel a Real Madrid rendelkzik, 7 alkalommal hódították el a Bajnokok Kupáját.

 • Az Aleví ‘A’ (U13-as) korosztály is országos bajnoki címet szerzett (La Liga Promises). A döntőben a Valencia ellen nyertek 3-1 arányban.

 • Területi szinten a Barca minden korosztályban bajnok lett (U14A, U14B, U16A, U16B, U19A, U19B).

4. Sikeres fópróba.

    A kézilabdásokra a Bajnokok Ligája döntője előtt a hasonló lebonyolításban megrendezésre kerülő Copa Asbola négyesdöntő várt. Ezt a tornát 1990-től tartják meg, amelynek résztvevői a bajnokság 1-4 helyezettjei. A Barca ezt a kupát a mostani sikerével együtt 17 alkalommal nyerte meg. A srácokra egy feladat vár. Megvédeni a BL-címüket.

    Ami volt és a folytatás:

 • 04.-én: Barca-BM Logrono La Rioja 40-26 (Copa Asobal-elődöntő)
 • 05.-én: Bidasoa Irun-Barca 29-37 (Copa Asobal DÖNTŐ)
 • 18.-án 18:00-kor: Kiel-Barca (EHF Bajnokok Ligája – elődöntő)

5. Még lehet El Clasico.

    A kosarasok a döntőbe jutásért a Juventut Badalona ellen vívnak öldöklő csatát. A Barca a második találkozón elvesztette a pályaelőnyét, de az első badalonai mérkőzésen egyből vissza is szerezte. Így ha holnap ismét nyerni tudna a csapat idegenben, akkor már ott van a döntőben. Ha nem jön össze, akkor a továbbjutást az ötödik találkozón hazai pályán húzhatja be a Blaugrana. A döntőben az innen továbbjutót a párharcát sima három győzelemmel letudó Real Madrid várja. Az El Clasico rajtunk múlik.

    Ami volt és a folytatás:

 • 03.-án: BarcaJuventut 89-72 (bajnoki play off elődöntő)
 • 05.-én: Barca-Juventut 81-87 (bajnoki play off elődöntő)
 • 08.-án: Juventut-Barca 77-83 (bajnoki play off elődöntő)
 • 10.-én 21:00-kor: Juventut-Barca (bajnoki play off elődöntő)
 • 12.-én 18:30-kor: Barca-Juventut (bajnoki play off elődöntő, ha szükség lesz az ötödik találkozóra)

6. Egy nem várt korai búcsú.

    Futsal: Az elmúlt héten egyrészt befejeződött a bajnoki pontvadászat, másrészt azonnal el is kezdődött a rájátszás. A Barca az alapszakaszt egy idegenbeli győzelemmel zárta, ahogyan a negyeddöntő első összecsapását is sikerrel kezdte. A hazai visszavágót így jó pozicióból várja a Barca. Továbbjutás esetén a döntőbe a Valdepanas-Cartegana párharc győztesével szemben kerülhet be. A címvédés lehetősége még adott.

    Ami volt és a folytatás:

 • 04.-én: Jimbee Cartagena-Barca 3-5 (Bajnoki-alapszakasz)
 • 08.-án: ElPozo Murcia-Barca 1-3 (Bajnoki rájátszás-negyeddöntő)
 • 11.-én 19:00-kor: Barca-ElPozo Murcia (Bajnoki rájátszás-negyeddöntő)

    A Roller Hockey csapat óriási meglepetésre és nagy-nagy csalódást okozva elbukta a bajnokság rájátszásának elődöntőjét, így elmarad a címvédés. A 2021-2022-es szezonban két sikert értek el: megnyerték a Copa del Rey-t, illetve Katalán Bajnokok lettek.

    Ami volt:

 • 03.-án: Reus Deportiu Virginias-Barca 0-3 (Bajnoki – elődöntő)
 • 05.-én: Reus Deportiu Virginias-Barca 3-2 (Bajnoki – elődöntő)
 • 07.-én: Barca-Reus Deportiu Virginias 3-4 (Bajnoki – elődöntő)

7. Hírek röviden.

 • Az Európai Bíróság kitűzte az UEFA kontra Szuperliga per időpontját (július 11-12).

 • A LIGA nyílt közleményben, azaz írásos formában tett pontot az utóbbi napokban a médián keresztüli üzengetésnek. Lényege: A LIGA mindenkivel ugyanúgy jár el. A Barca addig amíg nem rendezi a veszteségeit, továbbra is az előző évben alkalmazottak szerint tud csak igazolni. A Barca bármikor, de csak ugyanazon feltételekkel csatlakozhat a CVC-szerződéshez, mint a másik 38 klub. (A közleményre a Barca még nem reagált. Igaz, egy írásban kiadott közelménynél már nem lehet mellébeszélni. Úgy látszik, Laporta csak az írásból tud érteni. És lám meg is értette, hiszen a legutóbbi megszólalásában már meg sem emltette a Ligát. A feladat végtelenül egyszerű, és már másfél éve ott volt a megoldás kulcsa: eladni a vagyonból. Ehhez nem kell sem pénzügyi zseninek, sem messiásnak lenni. Pedig 14 hónap után Laporta most így tünteti fel magát! Ha-ha-ha!)

 • A 2022-2023-as bajnokság menetrendjét június 23.-án sorsolják. Az előzetes menetrendhez annyi változás történt, hogy a Copa del Rey döntőjére nem április 29.-én, hanem májús 6.-án kerül sor.

 • A CIES Labdarúgó Obszervatórium közzétette a legértékesebb játékook idei listáját. A 100-ba 34 klub ad játékosokat. A legtöbbet a Manchester City, számszerint 13-at. Őket a Real Madrid nyolccal és a Barca héttel követi.
 1. Kylian Mbappé (PSG): 205,6 millió euró
 2. Vinícius Júnior (Real Madrid): 185,3
 3. Erling Haaland (Manchester City): 152,6
 4. Pedri González (Barca): 135,1
 5. Jude Bellingham (Borussia Dortmund): 133,7
 6. Phil Foden (Manchester City): 124
 7. Frenkie de Jong (Barca): 112,5
 8. Luis Díaz (Liverpool): 110
 9. Rúben Dias (Manchester City): 109,6
 10. Ferran Torres (Barca): 109,5

    22.Ronald Araújo (Barca): 89.1

    70. Eric Garcia (Barca): 60.2

    73. Pablo Gavi (Barca): 58.5

    90. Sergino Dest (Barca): 52.9

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
356 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nagybarcelona

Állítólag a Domino hatásra várnak
Nunez-Liverpool 80+20 millió
Mane-Bayern 40
Lewa-Barca 30-40
ès Firmino valószínűleg, Origo biztosan távozik.
A Liverpool okosan csinálja.

Robi71

Origo :)…már a Milan játékosa.

Nagybarcelona

Nem tudom, miért nem èrdeklődünk Gabriel Jesus iránt. Fiatal, csatár poszt két szèlen is bevethető, jobb szélen sokat játszott idèn egy èv van a szerződèsèből. Eric Garciát vagy Ferrant visszaszámítják? 🙂

Nagybarcelona

Tudom, tudom sablon szöveg, de a Palmeirasban azt nyilatkozta, az álma a Barca. Vele nem is veszíthetnènk, mert ha nem is válik be, simán továbbadható.

Robi71

Nincs pénz a leigazolására se a fizetésére. Az Arsenal például megduplázná jelenlegi fizetését….amit az “eleresztett” City-ben kap. Több klub is vinné….kérdés, hogy elengedi a City. Elméletileg Sterling is mehet….és akkor még támadóhiány lép fel. Pletyka szinten elhangzott egy Jesus-Saka csere az Arsenal-al.

Nagybarcelona

Torre egész nyáron edzeni fog, mert le akarja nyugodni Xavit. Erre a sracra nagyon kíváncsi vagyok, óriási tehetség.
Emre De Mir megérkezett Barcelonába. Mondjuk rajta szerintem bukunk 2 milliót
Elvileg megegyeztünk az “új Pedrivel” a Las Palmasban 5 millióèrt, egy èvig visszadjuk kölcsön.
Nem hiszem, hogy ne lenne pénz, ez 12 millió lesz, csak a B-re. Vagy arra nem vonatkozik az 1 a 4-hez??? Akkor igazoljunk oda 🙂

Robi71

Érdemes lenne odafigyelni a Bruges 21 éves támadó középpályására Charles de Ketealere-re…akit Belgiumban a következő De Bruyne-nek titulálják. Jelenleg 30 millió a TM szerinti ára….gyanítom még a nyáron elkel a srác.

sunt

Frenkie csak majd most kezd tárgyalni a ManU-val. Pénzt eleve rengeteget ígérnek neki, az edzővel szót ért. Így azt talál ki egyebekben feltételként, ami eszébe jut. Pl. mi van, ha a projekt nem sikerül és edzőváltás lenne, vagy ha ő sérülne meg súlyosan.

Nagybarcelona

Szerintem mi akarjuk eladni
Összeállhat a De Jong, De Beek kp-a, amit itt vártam.
Ten Haagot szerettem volna edzőnknek hosszabb távra. Szerintem ő ki fogja húzni a MU-t a gödörből, nagyon jó edzőnek tartom. Szerintem minden pénzt elkèrhetnènk De Jongèrt, ha már el akarjuk adni, mert az a poszt hiányzik a MU-ban. Tchqumeni 80+20, De Jong simán èr ennyit. Ez 2-3 játékos ára, ha tudunk 1 az egyben igazolni

Nagy Péter

Azt azért ne feledjük el hogy minden klub tudja hogy nincs pénzünk és nagyon kellene így azért nagy pénzt nehéz szerezni..
Coutinhoért is az a 20 misi szinte semmi.. bár még mindig jobb mint ha itt maradt volna..
80-ért én azonnal aláírnám,ha meg még lenne beleírva bónusz te jó ég… Van középpályásunk viszonylag bőven.
Busi nico gavi pedri pablo torre és kessie minden posztra 2 ember és ott van még a jokerünk sergi roberto.
Ebből csak a pablo torre akit még nem láttunk mit tud bár videón jókat csinált bár az hogy neki is sokat van lent a feje labdavezetésnél az problémás lehet de majd kinővi.
A többiek azért bizonyítottak hogy van bennük potenciál.

Emellett ha jól olvasom meglesz az 500 misi cvc nélkül is így 1.1-be tudunk majd igazolni.Legalábbis amit tegnap Laporta és Romeu mondott az alapján úgy néz ki megtalálták a megoldást.
6 nap és kiderül.

Robi71

Antony ügynöke Manchesterben (MU) van. Az Ajax 60 milliót remél az üzletből.

Robi71

Valószínű beigazolódó pletykák.
Darwin Nunez 80+20 millió Liverpool.
Antony 60 millió MU.
Lovro Majer (új Modric) 50 millió Real (vagy PSG).

Nagybarcelona

Egyre több hír, hogy De Jong távozik
Gavinak nem akarunk 4-5 milliós fizetést adni
Roberto hosszabbított 5 millió + bónuszok 🤣
Nem akarom többet azt olvasni, hogy nincs pénz. Aki Robertoval 5+ millióèrt hosszabbít, az egy gazdag klub 🙂

Robi71

A hírek szerint Gavi-nak annyit ajánlottak, mint Araujo-nak.

Nagybarcelona

Ha eladjuk De Jongot, remélem nem feledkezünk meg 2023-ban lejáró szerződèsű Fábián Ruizrol. Napoliban 7 gól 4 gólpassz a bajnokságban, a kp-a minden pontján bevethető, ès a legnagyobb erőssége, hogy 20-25 méterről lövöldöző a góljai nagy rèszèt. Ez nálunk nagyon hiányzik. Ahogy említettem, Koulibaly vagy Kounde jó lenne a védelembe, de az előbbi ténylegesen megszerezhető, az utóbbi 60-80 millió lesz. Így De Jong árából kijönne az egy-egy èves szerződéssel rendelkező Koulibaly ès Fábián, ès elvileg maradna is pénz. Várom már a június 16-át, H megkapják a jogokat, elvileg beindulnak a dolgok. Állítólag Xavi június elejére teljes keretet kèrt èrkezők téren.

Buli78

Coutinho is távolról lövöldözte a gólokat ő sem kellett!

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2022-06-10-official-sergi-roberto-signs-new-deal/
Ès hivatalos. Roberto mèg egy èvig marad. Reméljük, most már játszani is fog 2 èv pihenő után.

Last edited 26 napja by Nagybarcelona
Maestro10

Érthetetlen döntés. Roberto 5 éve a PSG elleni góljából él, azóta még csak villanásai sem voltak. Vele hosszabbítunk, de a szupertehetség Gavi még mindig az új szerződésére vár. Mégegyszer mondom, érthetetlen…..

Nagybarcelona

Lesz itt pènz 🙂

Nagybarcelona

Puig nagy valószínűséggel a Benficába távozik. Emberek! Ott a mi kutyánk kölyke Grimaldo! Őt szeretném Alba utódjának. 🙂

Gerobarcaa

Ne álmodj,majd Marcos Alonso jön oda 😀
Egyszerűen nevetséges ez ami itt megy és már felháborít.Sergi Robi 5misi és közben Gavi lehet lelép,De Jong meg kb fixen 😀 de legalább a haverok együtt maradnak,lesz nevetos edzos képek,meg talán BL indulás jövőre.Eladjuk a fiatal Barca tehetségeket hogy rokkant szanatórium legyünk,hátha a Sevilla meg a Villarreal is lehagy minket.Nevetseges.

Bivi76

Amikor én jelzem ezeket a problémákat, az miért más, mikor például Ti is?

Béla

Ezt most komolyan kérdezed? 🤔

Bivi76

Komolyan kérdezem. Nekem nem lehet jó meglátásom?

Kritizator

De, vannak is. Csak a stilus.

Béla

Már hogyne lehetne!!!! A stílus a gond szerintem.

Bivi76

Megvan a véleményem Xaviról is. De mivel nem szeretném a blogot rombolni (megígértem Neked), inkább megbeszélem ezt a kollégáimmal. Előttük nincs pardon az ilyen embereknek mint pl. a jelenlegi edző. Akkor nincs tabu. Velük kilehet mondani az igazságot, csak itt nem. Itt csak azt szabad mondani Xaviról hogy legenda. Kritika semmi, mert Te leszel a világ legrosszabb embere a blogolók szemében. Mélypont teljesen ami folyik. De sokan boldogok, mert legendának nevezett emberek még itt vannak. Nem érdekli őket a 2014 óta 5 Real BL győzelem, nekik az a lényeg, hogy itt van Xavi, Roberto, Pique, Busquets, Alba. Na hát én nem ez a fajta drukker vagyok. Tudod hol lennének ezek ha rajtam múlna….

Buli78

Vicc, ami szeretett klubunknál folyik

Gerobarcaa

Nem a kritika volt a bajom,írtam is,hanem a hangnem,amit főleg másokkal volt 🙂
Valamilyen szinten jogos a kiakadas.Nagybarcelona Robi,és enis arrol írunk,hogy ez így nagyon nem jó,de mind a négyen máshogy látjuk,de azt látjuk hogy ez nem okés.
Tisztelem és becsülöm Pique-t,Busit,Albat ,de főleg Pique és Busi felett eljart az idő.
Szerintem az égető posztok:
Középhátvéd (Coulibaly) jobb hátvéd (fogalmam sincs ki lenne megfelelő)
Balhátvéd (Gaya,Grimaldo)

Nagybarcelona

Mióta kritizálom Xavibegyes döntéseit, pedig nekem tènylegbaz egyik kedvencem volt. Koeman sok döntését dícsertem, pedig semmit nem jelent nekem. Az a baj, hogy sokan elfogultak személyek mellett vagy ellen szimpátia alapján. Próbálj meg te is elvonatkoztatni, tudom neked kik ellenszenvesek, de ők is lehetnek mèg hasznára a csapatnak a jelenlegi sanyarú helyzetünkben. Kulturáltan is lehet véleményt formálni, a mínuszolással ne foglalkozz, múltkor a kulturált City kritikák kapott vagy 6 mínuszt ezen a Barca blogon 🙂
Szép lassan rájönnek az emberek, ha kilóg a lóláb, meg ha a kedvencükről is van szó. Valakinél mèg akkor sem. Na velük nem èrdemws vitatkozni 🙂

Bivi76

Köszönöm szépen a tanácsot! 👍

Barca79

Ha ez segit Roberto (erthetetlen) ,Pique (nem profi a hozzaallas, a foci hobbi neki kb, penzehes, onzo, ja es lassu) ,Alba (allando sunyi,bunko viselkedes a palyan) nalam mar most menne, Busi meg egy ev es annyi, de Jong-ot nem adnam el, Busi lenne az o csereje.

FRANCIBARCA

Kedves BARCA Szimpatizánsok-Rajongók-Drukkerek!
Igaz, hogy nem vagyok gyakori kommentelő, de nálam most már szakadozik a cérna ! Mertem remélni, hogy a “BARTO ÉRÁNÁL” már rossz-abb nem jöhet, de a jelenlegi klubvezetésnek talán még azt is sikerül alulmúlnia ! Eladnak kész kipróbált bizonyított játékosokat, lobogtatnak sztárigazolásokat közben a “BARCA SZANATÓRIUM” tagjai tovább sütkérezhetnek a fennálló szűkös pénzügyi helyzetben lásd Umtiti, Pjanics és a többiek, ugyanakkor a húzó játékosok bérét meg jelentősen csökkenteni akarják, a saját nevelésű tehetségek szerződtetésén meg addig ötölnek-tökölnek amíg el nem happolják Őket !
Mi ez a szarrágás LAPORTA !? Én XAVIT sem értem, de a helyében F.De Jong ról nem mondanék le, hanem letennék a vezetés elé egy listát, hogy vagy velük dolgozhatok, vagy köszönöm,,, !

Robi71

Nem tudjuk mi történik a klub házatáján. A legjobb az lenne ha az átigazolási szezon végéig az ember nem olvasna híreket. Addig is lehet fantáziálni, álmodozni, FIFAzni, álmokat szövögetni. Ez is hozzátartozik a szurkolói élethez. Úgy is az lesz, aminek lennie kell.

Kritizator

Ez a lényeg, pláne az utolsó mondat.

Nagybarcelona

Mennyi mínuszt kaptam hasonló szemlèletemèrt. Egyre több embernek nyílik fel a szeme. Sokszor leírtam a véleményem Bartóról, edzokrol, játèkosokról. De!
-Barto szerencsètlen vezetése miatt megrogyott a klub, amin változtatni kellett, szinte minden téren, játékosok, fizetések, sportaszakma
-Rengeteget kritizálom Laportat, de jó úton indultunk el. Végre hozzáértő személyek vezetik a klubot. El kell fogadni, mindent rá fognak fogni Bartóra, ha nyáron pedig tudunk èpítkezni, ő lesz a megváltó.
-Xavinak adjunk időt. Sokat kritizálom, èn sem őt választottam volna, de most már ő van itt. Egy egész èvet megérdemel. Remélem lesz aki raszoljon ha “őrültséget” csinál. A 343-at hamar dobta is. 🙂
Ha Ferrannal ès egyes emberekkel annyira elfogult lesz, mint tavasszal, akkor hamar elszaporodtak a kritikák

Robi71

Remélem nem azt vártad, hogy Barto távozásával és Laporta érkezésével egy csapásra minden jóra fordul.
Nem hiszem, hogy újat mondok azzal bármelyik normális szurkolónak, hogy én további….de egyre lassuló zuhanást vártam, amit majd valahol (én a következő szezon végére várom) megállítjuk és nullpontra áll a klub, ahonnan lassan elindulunk felfele és ha minden jól halad kb 3 év múlva megint visszakerülünk a topklubok szintjére.

Eminusz

Teljesen egyetertek! En mar nagyon rosszul vagyok ezektol a hirektol, es ezt csak rontja, hogy feljovok ide, es csupa pozitiv kommentet olvasok, hogy “huu milyen jo lesz ez, meg vegre jovore lesz csapatunk..” stb.. ilyenkor tok egyedul erzem magam, mert teljesen mashogy gondolom, sokkal veszesebbnek latom a helyzetet… Sokan orulnek annak, hogy eladjuk a piackepes jatekosainkat, de sokan elfelejtik, hogy nem veletlenul ok a PIACKEPESEK! A tobbi nem kell senkinek! Azok se, akikkel potolni akarjuk oket! Mar ha potolni akarjuk oket… Nekem van egy olyan erzesem, hogy nem ez a helyzet… Laporta hazudik, hogy milyen jol allunk, csakugy mint ahogy Messi eseteben is hazudott! Ugyan miert hosszabbitottunk Robertoval?? Na?? Tudja valaki?? En igen! Mert o lesz Dest utodja! Alvessel miert nem hosszabitunk?? Mert kivarnak! Ha sikerul elcsabitani Azpilicuetat, akkor nem kell Dani! Ez az a gusztustalan Barca-szokas, hogy jatszadoznak a csupasziv jatekosokkal, mint amilyen Dani is! De Jongot is miert adjak el?? Csakis a penz miatt! Nem fogjak ot potolni, nehogy azt higgyetek! Bernardo Silva?? Fabian Ruiz?? Soler?? Ne nevettessetek mar, komolyan elhiszitek ezt?? Jon Kessie (akinek egyebkent orulok, csak epp nem De Jong helyere hoztam volna, hanem Busquetsere, de mindegy….)
Adama megy vissza es Dembele se penzert tavozik, szoval oket se fogjuk tudni potolni! Raphinha??? Lewa??? Engedjuk el… Talan Di Maria ingyen, akinek orulhetunk, de nem ez kene legyen a Barcelona igazolasi politikaja, amiben teljesen egyetertek Bivivel megha nem is epp a legkulturaltabb modon fejti ki a velemenyet! Na befejeztem, inkabb varom a szeptembert, de a leheto legrosszabbra gondolok sajnos….. :/ Ennek ellenere: Visca el Barca!!!

békétavilágnak

Srácok!!! Sztem várjuk ki a végét az átigazolási időszaknak utána ítélkezzünk!!! Ennek így nincs túl sok értelme..

Csbcs

Egyetértek! Az eddig felmerülő átigazolási hírek (pletykák) kapcsán vegyesek az érzéseim. Középpálya minden posztját erősíteni kell! Kessiet nem tudom megítélni, hogy beválna e, nem nézek olasz focit. FdJ az itt töltött évek során nem bizonyította kivételes képességeit, főleg támadásban nem érzem a súlyát a pályán. Tőlem mehetne 80-ért. Jó volna ha 1 az 1-ben tudnánk igazolni, ha ezt Laportáék most nyáron el tudják érni, akkor sok jövés- menésre számítok. Bernardo Silva főnyeremény lenne, bár ő kétlem hogy ide jön a jelenlegi gazdasági helyzetben. Robertoval nem tudom miért hosszabbítottunk, főleg ennyi fizetésért… Piquet, Albát, Busit nyugdíjaznám, egyre unszimpatikusabb és hiteltelenebb számomra ez a hármas, rengeteg pénz fölszabadulna a bérkeretből, ha távoznának…(úgy sem fognak). Gavi és Pedri, Torre (S nélkül) számomra a jövő, viszont ilyen fiatalon azt ne várja tőlük senki, hogy ők legyenek a vezérei az újjáalakuló csapatnak! Lewa helyett én is jobban örülnék egy Gabriel Jesusnak.

Nagybarcelona

Ahogy írtam, nagyon kedvelem Frenkiet, de szerintem èn voltam az első aki beáldozta volna több igazolás ért.
Sokaknak nem szimpatikusak már az öregek, de jelen helyzetben szükség van rájuk, a potlasukat kellene már megoldani, nyáron viszonylag jó áron sikerülhetne, aztán folyamatosan kivezetni őket
A fiatalokat pedig folyamatosan bevezetni a kezdőbe. Pedri miatt is mit kaptam, aztán folyamatosan sérült a túljatszatása miatt.
Bernardo ki tudja, hogy beválnak e, ès egy 28 èves játékosra koltsuk Frenkie 80 (állítólagos) millióját? Ebből már kijönne Jesus ès Lewa is egyszerre, Jesus jobb szélen is tud játszani, cserènek meg Di Mária több mint tökéletes ingyen. Persze ez mi D csak feltételezés az átigazolások kapcsán. Szerintem minden sínen van, de a La Ligának is lehet beleszólása a gazdasági èlinkítő csomagba. Aljas húzás lenne, amivel bizonyítanak elfogultságukat.

Robi71

Nem lennék ellenére Frankie eladásának….ha!!! ….előtte megszabadulnánk az összes ballaszttól (nyilván ehhez az ők elhatározásuk is kell…és sajnos Dembélé az egyetlen, akinek nyáron lejár a szerződése).
Ha ez megvan….van az az ajánlat, amit a Barca helyzetében levő klubnak át kell gondolnia, legyen az bármelyik játékos!!!
Frenkie-ért egy 80 milliós ajánlat több mint átgondolandó.

sunt

Persze, mert ő a keret legjobb játékosa.

Robi71

Frenkie a legjobb?…nem gondolnám. De ha mégis igazad van, akkor ezért tartunk itt.
Azért írtam, hogy “bármelyik”. Minden eladó a megfelelő áron. A Barca jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy “érinthetetlen” játékosai legyenek.

jancsipapa

Igaz A megfelelő ár. Vajon mennyi az Umtitiért, Lengletért Pjanicsért Puigért, Robertóért,Brathwaite-ért Eric Garciáért,Mingézáért…Az öregeket nem írtam ,mert ők már legfeljebb ingyen amerikába.De emezek összesen kitesznek százmilliót?

Robi71

Nem.

Dr Mouse

Miért? Coutinho “kitett” 150 milliót?

Nagy Péter

umtit 0
lenglet puig roberto 5 5 5 misi
braitwaite géza pjanics 10 10 10 misi
Garcia 20 misi jó indulattal…
65 misi kb de ez is jó indulattal és mivel brutális a fizetésük így nem is akarnának elmenni…

sunt

Bizony hogy a Barca vezére lehetett volna – de hát a klubnak Busi kell.

Steve fan

Megbánja ezt még a sok hozzáértetlen,Busi már most csak csere szint , jövőre még nyúgdij!

Nagy Péter

dehogy is ő…
Pedri a legjobb jelenleg ez sztem egyértelmű.

Csak elég azt megnézni hogy pedri bárki is volt az edző bmilyen rendszerben is játszott a csapat mindig a legjobbak között volt.
Kiszorította coutinhot bár ez nem tudom hogy eredmény e egyáltalán..
Míg frenkie gavival küzdött a játékpercekért már elvesztette a kezdő státuszát is.
Sztem azt kell nézni hogy mivel xavi az edző és vélhetően még jövőre is ő lesz és nála egyértelműen látszik hogy nem tudja kihozni belőle a azt amit az ajaxban tudott plusz van a helyére egy busink és kessiénk
így nálam nem kérdés hogy 80 misiért köszönjük meg az eddigi munkáját és engedjük el.

Nagybarcelona

Nem èrtem ezt a Pedri maniát. A vezetőség rèszèről persze. Ő az új Messi, de legalábbis addig, amíg neki fogynak legjobban a mezei. Tavasszal végre kezdett raerezni a játèkra, kezdett ramcafolni, vègre, amit mindenki vár tőle, aztán megint lesèrült. Szerintem, a mi csapatunknak 2 legfontosabb pozíciója van, a vkp-s, mivel az ellenfél térfelére van feltolva a vèdelmünk, ès az irányító, aki játékának következtében lesz meddő, vagy sem a passzolgatásunk. Jelenleg ez nálunk egyenlőre nagyon kevés, így jó lenne valami alternatíva.

Csbcs

“Sokaknak nem szimpatikusak már az öregek, de jelen helyzetben szükség van rájuk, a potlasukat kellene már megoldani, nyáron viszonylag jó áron sikerülhetne, aztán folyamatosan kivezetni őket. “

Én ezt máshogy látom… Respect az öregeknek, köszönjük amit tettek a klubért… DE! kb 3-4 éve erről beszélünk, amit írtál. Amíg ők itt vannak, komoly posztriválist egyik sem fog kapni, eddig sem kaptak ( pláne Xavinál). Privilegizált játékosokról beszélünk, akik max. akkor lesznek cserék, ha a leicester leigazolja őket. Nem beszélve arról, hogy 33-34 évesen is a legjobban kereső játékosok, anyagi lehetőségünk is csak akkor lesz pótolni őket minőségre, ha elhagyják végre a süllyedő hajót.

Nagybarcelona

Ez így van. Nagyon èrzèkeny téma. Ezért hozom fel a szerepüket, hogy ide jutottunk. De kit teszel be a helyükre, ha sikereket is akarsz? Esetleg
Pique távozhatnak, ha jön Koulibaly ès Christensen
Marad Araujo/Christensen-Koulibaly-Garcia/Mingueza
Ez nem rossz. Írnak is Pique nyugdíjazása ről a mai lapok
Alba- 2 gól 10 gólpassz, gyengébb vèdekezès, de tökmind1, hiszen Xavi az edző, feltölt vèdekezès van, fontosabb a támadás/Letámadás, mint a védekezés. Ha igazoljanak egy klasszist a helyére, akkor sem biztos, hogy beválik. Erről pedig szó sincs. Legjobb megoldás az lenne, ha egy èvet marad, igazolunk helyére fiatalt, akit meg tudunk fizetni, pl. Grimaldo, Baldet meg kölcsönadjuk, ès reméljük jövőre már ő lesz a csere
-Busquets olyan mint Pique. Ha el tudnánk adni De Jongot, nálam èrkezne az elvileg meglévő Kessie mellè Fábián, ès Soler, akkor Busquetstől is búcsúzhatnánk fájó szívvel. Azért ez a 2 név, mert Xaviban gondolkodok, pénz meg nem lesz Tchuamenikre, Pogbakra, De Bruyneökre, stb. jövőre oda is tervezhetünk, ha lesz több pénz, de
Fábián/Kessie
Gavi/Pedri-Soler/Torre
Már komoly sornak tűnik, ahol Soler jobb szélen, Fábián ès Kessie meg mindenhol bevethető a kp-n. De èn meg egy èvre megtartanám Busquetset az átmenet miatt, ès Torre csak beugró lenne.

sunt

SR hosszabbítása netto szurkolóbosszantás.

1975@gmail.com

Hivatalos: El Clásico július 23-án Las Vegasban, Juventus elleni meccs július 26-án Dallasban.
https://www.fcbarcelona.com/en/football/first-team/news/2642481/fc-barcelona-to-complete-us-tour-with-games-against-real-madrid-and-juventus

Robi71

Most már nem Bernardo Silva-t akarjuk Frankie helyére, hanem Gündogan-t. Ennyit erről….

Steve fan

Gündogant???????? Mi a f……..m?

Nagybarcelona

Már tudom, mire készül a vezetősèg.
500 millióra van szükség.
Frenkiet 100 milliót várunk
Roberto kivásárlási ára pedig 400 millió 🤣

Nagybarcelona

Gondolom mindenki ismeri a véleményem Tebasról 🙂
Mai hírek:
-Mikor Tebas legutóbb negatívan nyilatkozott rólunk, ès arról, hogy nincs pénzünk Lewara, Zahavi, Lewa ügynöke rögtön hívta Laportát
-Laportáèk ekkor üzentek Tebasnak, hogy elfogult, rontja a gazdasági esélyeiket stb.
-La Liga hivatalos közleményben marasztalta el a klubot stb. Bla bla bla
-Ma Tebas
https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2022-06-11-laporta-warning-worked-tebas-calls-barca-great-club-and-moneymaking-machine-in-fresh-inte/
A Barca egy óriási klub, penzcsinalo gépezet stb.
Kezdene èszhez térni a jomadar???
Már tavaly nyáron írtam, hogy mi lenne a La Liga èrdeke.

Nagy Péter

Azért ez így neki is elég nagy pofon azok után amiket eddig magyarázott hogy cvc nélkül nem fog menni..

Kezdek bizakodni..

Nagybarcelona

Mindenhol megy a nyavogas, hogy ment Csunyamenyi a Realba 100 millióèrt. 🙂
Megvan a Reál új kp-s sora.
Valverde-Camavinga-Tchuameni.
Megjegyzem mi is akkor kezdtünk lecsúszni, mikor szinte csak mélységi irányítót ès box to box kp-át alkalmaztunk. Bár a fizikai erejük irigylésre méltó, èvek óta írom, nekünk is kellene egy igazi VKP-s, ès kíváncsi vagyok a 90 kg-os Kessie milyen szerepet kap nálunk.
Sarkositva, de a lényegre visszatérve a csoda kp-s sor együtt számolva vagy 150 meccsen hozott 5 gólt 4 gólpasszt, míg a suhancok közül felhozott Gavi 2 gól 6 gólpassz. A Vkp-sról már írtam, emellett jó lenne odafigyelni, hogy a fiataljaink még nem feltètlenül alap kezdők, ès jó lenne még Kessie mellett 1-2 jó korban lévő kreatív kp-s De Jong maradásától függően.

Last edited 24 napja by Nagybarcelona
Steve fan

Minden idevágó szakirodalom Grizmant vissza térőnek írja(kölcsönből). Utánanéztem,hát nem elég egyszerű de , kölcsönből vissza,és vissza kölcsönbe (ekkora hülyeség)! Adjuk el ,és kijön Lewa ára, a Pjanic, Lenglet, Umtiti, Braithwaite, Trincao, Puig, stb töltelékből Raphinha, De Jong maradjon,Di Mária ingyen cserének.+ a többi ingyen érkező regisztráció! Dest is maradjon meg , Azpilicueta bizonytalan! Az kész a csapat egy idényre! Busi, Pique (csere,és fizucsökkentés),vagy Go on!

Nagybarcelona

A Napoli
Koulibaly 30
Fábián Ruiz 30
A City Jesust 40
Millióra árazza be. Azonban kényszerhelyzetben vannak, mert jövőre ingyen távozhatnak. Ajánlhat 50 milliót az Arsenal Jesusèrt, ha mondjuk nem akar semmi pénzért oda menni, mert nincs BL.
Ha lehet egy az egyben igazolni, èn Frenkiet beáldoznam ezekért a játékosok ért, + hozzaraknám Cou pénzét.Grimaldoèrt ès Azpilicuètaèrt fizetnek mèg egy keveset, lejáró szerződèsűek + pár játékos ingyen, +sok távozó, ès kész is a csapat
Stegen/Pena
Azpili/Alves-Araujo/Christensen-Koulibaly/Pique-Alba/Grimaldo
Fábián/Busquets
Kessie/Gavi-Pedri/Torre
Ferran/Di Maria-Auba/Jesus-Depay/Fati
+csodaRoberto minden posztra, gondolom Garcia, mert ők kihagyhatatlanok 🙂
Ez már egy nagyon komoly csapat lenne. Ezzel kb idén sem költöttünk semmit, csak amennyiért eladtunk. A Jhv kivètelèvel minden posztra van fiatal+Rutinos, ès ez lenne a legfontosabb!!! Jövőre kapnánk vagy 40-et Griezmannèrt, távoznak az öregek, reméljük talpra állunk, ès lehet igazolni akár minőséget is, főleg jhv-et, mert Dest sajnos nem szint.

Nagybarcelona

Kihagytam a lejáró szerződèsű Bellerint. Tele lennénk saját neveléssel+ Nicot, akivel nem tudom, hogy mit akarnak.

Dr Mouse

Hogy hogy Te nem tudod? Hiszen Te mindent tudsz! Már tavaly megírtad…..:D)

Nagybarcelona

Azért a kor az egyik legfontosabb, Mert jó jó Lewa, ha egyáltalán beválik, de ott van Auba, akinek elég jól ment, ès fiatalabb is. Könnyen úgy járhatunk legrosszabb esetben, jelenlegi felállás szerint, hogy 2 èv múlva nyugdíjba megy Auba, Lewa, Depay 30 èves, +egy sérülékeny Fati ès kérdéses Ferran ès nem tudjuk ki a jobb szélen, de biztosan nem Raphinha 60 millióèrt.

Robi71

Luis Suarez beajánlotta a Barca-nak Darwin Nunez-t 2020-ban amikor még az Almeria játékosa volt. Kb 15-20 millióért megszerezhető lett volna. De nekünk nem kellett (igaz, már akkor is zűrös idők jártak mifelénk), elvitte a Benfica 24-ért és most továbbadják 100-ért a Pool-nak.

Nagy Péter

Amikor a játékosok (mondták) akarták megmondani hogy kit is kéne a klubhoz hozni…

Minden nagy névnél kb előjön ez a sztori hogy már előtte is mehetett volna ide oda amoda de akkor nem kellett most meg már ötszörös ára van című folyóirat legújabb száma…

Steve fan

Nem vicces,mert a legújabb szám amit említesz az” így buktunk el 400 milliót három játékosra” címünek a folytatása!

Robi71

A 400-at told meg 200-al és akkor közelebb állsz a valósághoz.

Nagy Péter

Összekevered a dolgokat.
Az hogy mi elnyomtuk 400-600 misit rossz igazolásokra egy dolog
az meg egy másik hogy xy ide oda amoda mehetett volna anno ötöd annyiért mint most és ez minden nagy igazolásnál feljön mint mellék hír..

Pluszba még annyit hogy várjunk még ezzel a gyerekkel ne hogy egy sancho legyen ő is..

Robi71

Sancho-val semmi baj….csak CR-t ráhozták Ole nyakára és ugrott az egész stratégia. Most úgy néz ki, hogy Erik-et is rákényszerítik, hogy megtartsa CR-t. Ez hó hír a MU-t nem kedvelőknek. 😀

Nagy Péter

ronaldo középcsatár már 3 éve
sancho balszélső….
Ugye nem arra akarsz utalni hogy azzal hogy ronaldo meccsenként 4-5-ször kimegy az eredeti posztjára balszélsőnek emiatt elnyomja sanchot?….
Mert akkor Lewa is elnyomja a bayern szélsőit mikor kimegy szélre elkérni a labdát vagy akár suarez is volt hogy kiment meccsenként 2-3 szor meccsenként szélre.
A srácot elöször fejbe kell rendbe tenni sztem kicsit elszállt hogy dortmundba penge volt meg kifizettek érte egy valag pénzt.
Az angol foci nem ugyanaz mint a német nagyobb az iram plusz itt hátrakell jönni9védekezni mert egy kieső jelölt is kihasználja ha nem védekeznek szélen.
Kívánom hogy az united rendbe jöjjön mert szükség lenne rájuk jobban elnézném top 4-ként mint a newcastlet..

Robi71

Nem. A múlt szezonban féltávon rosszul állt a szénájuk és leigazolták Cavani-t, akivel pazar második félszezont zártak aminek a végén meglett a BK helyezés. Nyáron Ole hozta Sancho-t és úgy nézett ki, hogy ebben a szezonban már a bajnoki címet fogják ostromolni. Aztán hirtelen CR úgy döntött, hogy elhagyja a Juve-t. A MU vezetői Ole akarata ellenére a nyakára hozták CR-t akivel borult a stratégia. A Juve mintájára a komplex csapatjátékból…egy személynek alárendelt, lebutított valami lett. Az eredmény…6. hely.
Most az új edzővel el lehetne kezdeni csapatot építeni, de ehhez CR-t lapátra kellene tenni.

Nagy Péter

milyen stratégia borult?A tavaszi feltámadásuk se cavani fő érdeme hanem hogy az ugymond a kulcsemberek elkapták a fonalat.
Ronaldo középcsatár nem nyomott ő már el senkit,egyszerűen a srác nem tudta kihozni azt amit dortmundban tudott.
Ez olyan mintha azt mondanád hogy messi elnyomott mindenkit és azzal most hogy elment jobban kell játszanunk ahogy utalsz is rá ha ronaldo nem lenne jobb lenne az united.
Jobb lett a barca is…
jobb lett a juve is..
jobb lett real is amikor elment ronaldo…

Ole az united koemanja volt…
Voltak periódusai mikor jól ment nekik de nem tudott egy stabil teljesítményt kihozni belölük.

Ragninck meg a mi tehén pásztorunk volt.
Fogalma nem volt hogy mit kéne játszatni velük..mellette jó néhány játékos úgy érezte hogy karácsonykor vége is lett az idénynek..

Értem hogy arra gondolsz hogy minden ronaldora volt kijátszva hogy ő neki kell alárendelni a játékot de ettől még sancho megmutathatta volna mit tud de egy nulla volt az éve ezt kár is szépíteni.

Kíváncsi vagyok a holland edzőke mit tud ha nem fiatal kiscsíkokból kell csapatot építeni..
Nem jósolok neki túl nagy eredményt de azért hátha a top 4-et behúzzák.

Robi71

Elbeszélünk egymás mellett. Sancho nem CR miatt játszik gyengébben (nem azért, mert elnyomja egy az egyben 🙂 )…hanem a rendszer miatt!!!, amit CR körül kiépítettek. CR fiatalon sem volt csapatjátékos…de most még annyira sem. Lerontotta a Juve-t és lerontotta most a MU-t is. Perez tudta mikor kell “elengedni”, de sem a Juve, sem a MU nem tudott ellenállni a kísértésnek. Ez már nem az a CR aki köré csapatot lehet építeni.Nem csak Sancho, de az egész csapat “lefelejtett focizni” mellette.
Ole az united koemanja volt” :)….dehogy. Vele elkezdődött egy biztató csapatépítés…de CR-el agyonvágták a munkáját. Ragnick-ot nem is értettem miért ült le egy szabad esésben levő sztárcsapat kispadjára….igaz, csak átmenetet biztosított nyárig.
Messi távozásával nem is lett volna baj, ha elindul egy csapatépítés utána…de nem ez történt. Se szakma, se pénz….így képtelenség. És Messi (nem véletlenül) nem egy újjáépülő sztárcsaphoz igazolt, hanem egy már igazi sztárcsapathoz, ahol nem neki kell összerántani a társaságot. Lehet, hogy ez egyetlen, de a lehető legjobb opció mellett döntött egész biztosan.
Erik Ten Hag sorsa meg van pecsételve azzal, hogy marad CR. Az emberünk remek csikócsapatot épített fel az Ajax-nál…de itt teljesen más a helyzet. Sokkal jobban járt volna, ha el tudta volna kezdeni a “saját” csapatát építeni és nem “régi csontvázakra”..
A MU-nal (a Barca mellett) volt a legkatasztrofálisabb menedzsment az elmúlt évekbe…a különbség csak az, hogy ők nem jutottak (még) el a zsák fenekéig. Ebben az átigazolási szezonban is 200 millió áll a rendelkezésükre igazolni.

Katalan1

Messi nem azért ment a PSG-be, amit írsz, hanem az ott lévö játékosok miatt, mint példaul: Di María, Paredes, Neymar, és az argentin edzö.miatt.

Robi71

Dehogy nem.
Di Maria?…konkrétan ő tette parkolópalyára.
Én szerettem volna, ha Nápolyba megy és kitőr a Vezúv, ahogy Maradona érkezésekor is.

Nagy Péter

Persze hogy elbeszélünk egymás mellett mert te mented a srác menthetetlen szezonját..
Tehát a rendszer miatt nem tud kinőni senki ronaldo mellett aki már csak kb annyit csinál hogy középen várja a labdát hogy berúgja kiméletlenül..
Ezért nem tud elfutni szélen és ezért nem tud a kombinatív játékban részt venni..
Ez kb olyan mintha azt mondanád hogy messi mellett senki nem tud kitűnni..Azért egy fati csak megmutatta a sérüléséig hogy mit kellett volna sanchonak csinálnia…

Azért várjuk a holland edzővel hogy mit is tud egy topos csapatnál mert neki ez az első.
Az ajaxnak kb 2 ellenfele volt a bajnokságában a többinél az volt a kérdés hogy 3-4 góllal nyernek..
Az angolba ilyen ritkán lesz nekik ráadásul nem olyan játékosok lesznek a kezei alatt hogy széttépnek mindent azért hogy előbb utóbb egy nagy csapat elvigye őket..
túl van fizetve mindegyik ez kb karácsony óta látszott is rajtuk hogy nekik ott vége lett a szezonjuknak…
Fejbe kell rendet tenni amibe sztem beletörik a bicskája még úgyis hogy a fő kerékkötő pogba elmegy.
De az alapanyag alapvetően megvan hozzá hogy jó csapat legyen
egy beek de jong bruno középpálya egyik szélen sancho másikon anthony vagy akár a mi kis dembink… elől meg ronaldo nem rossz csapatnak tűnne kérdés a pályán is jól müködne e.

Robi71

Péter, egy indiszkrét kérdés….te hány éves vagy?

Nagy Péter

20-nak érzem magam időnként de sajnos már a 40-hez közelítek…

De lehetnék óvodás korú is akkor se tudnád nekem bemagyarázni h a sancho gyerek ronaldo miatt nem tudja megmutatni azt amit dortmundban tudott…

Még a griezmannál értem hogy azért nem tudott nálunk jobban játszani mert messi posztja az övé na de itt erről szó nincs…

Robi71

Mem tudom, de ha én sztárfocista lennék és azt az utasítást kapnám hogy felejtsem el amit tudok és dolgozzak alá valaki másnak….egy idő után biztosan beledzarnék az egészbe. Ez történt a Juve-nban és ez történt a MU-ban is. Sztárok felejtették el focizni egyik napról a másikra.

Robi71

Anno 2017-ben amikor a Roma-nak pénzügyi gondjaik voltak és Monchi (ő volt a sportigazgató) felajánlotta 45 millióért Salah-t….de mivel mi tele volunk pénzzel Neymar kivásárlása után olcsónak találtuk. Inkább annyit fizettünk Dembélé-ért és Coutinho-ért amennyit kértek.

Nagy Péter

Na az egy hibás döntés volt de tegyük mellé hogy voltak olyan hírek is hogy azért nem jött mert rasszista a srác(ami tényleg igaz).
Tény az téves “üzlet” volt de tegyük mellé az emberi dolgokat is hogy miket művelt előtte meg azóta is.

Robi71

Salah rasszista?…

Nagy Péter

Olvass kicsit utána meglepetések érhetnek…

kritizator

És ez mért akadály a Barcaval kapcsolatban?

Robi71

Pétert kérdezd.

Nagybarcelona

Az nem biztos, hogy akadály, az már annál inkább, hogy 2017 június 23-án már leigazolta a Liverpool, Neymar pedig 2017 augusztus 3-án távozott a PSG-be, miután Quatarban kapott 222 millió szponzori pénzt, ès kivásárolta magát, mikor a PSG èves bevétele tokkal vonoval 480 millió volt. 🙂

Nagy Péter

Mint az unicef nagyköveti klubja jogos semmi baj ha egy rasszistát leigazolunk…

Kritizator

És ő leszokik térdelni meccs előtt?

Nagy Péter

Mert az rasszista ha nem térdelne le?
h ennyit csinálna simán jöhetett volna bmikor…

Robi71

Ha engem, mint Barca vezető Monchi megkeres 2017 júniusban, hogy kell Salah 45 millióért csak annyit mondtam volna, hogy “gyorsan írjuk meg a szerződést”. És ezt Neymar helyzetétől függetlenül. Az egyedüli kérdés csak az, hogy vállalta volna az MSN mögötti szereplést….ami augusztusban amúgy is megoldódott volna.

Nagy Péter

Vagyis akkor kiment volna balszélsőnek ami nem is a posztja mivel neki jobb szélső az eredeti posztja magyarul messié….
Az elmúlt évek alapján azt gondoltam hogy te is megfigyelted ha a játéksokat nem az eredeti posztjukon játszatjuk és nem ideális játékrendszerben akkor fele annyit se mutatnak mint amit előtte tudtak….

Ott van coutinho griezmann frenkie de jong…. mind mind sikeresek voltak egy tölük idegen poszton és számukra ismeretlen játékrendszerben(már ha volt ilyen)…..
majd pont salah bevált volna a bal szélen….

Robi71

Szerintem nem ártana odafigyelni olyan játékosok javaslataira, akik nevet szereztek a szakmában. Főleg, hogy Lajos nem egy 100 milliós játékost ajánlott, hanem egy filléres tehetséget.
Erről Perez jut eszembe, amikor Raiola 2012-ben felajánlotta Pogba-t 100.000-ért. Perez csak annyit mondott, hogy “hozd vissza, ha majd 100 milliót fog érni”. 😀
Ezek szerint ez nálunk se ment másképp.

sunt

Frenkie esetében ki rántja el a kormányt? Az egyetlen eladásra ítélt játékosunk, akit tényleg meg akarnak venni. Ezért mennél többet akarnak kipréselni az üzletből. A ManU meg úgy gondolja, hogy eladási kényszer esetén a Barca engedni fog.Ebből kijönne egy két hónapos húzd meg – ereszd meg. A ManU? viszont bemondta, hogy az üzletre csak egy hét idő van. Ha nem vihetik az előszezon előtt, akkor elállnak az igazolástól.

Robi71

Nem csak Frenkie piacképes. Ő konkrétan Erik-nek kell a MU-ba. Pedri, Fati és Gavi (sokan figyelik a szerződéshosszabbítása körüli herce-hurcát) is az.
Nekem eszembe sem jutna Frenkie eladása, ameddig a ballaszt még itt van. Utána is csak akkor, ha egy az egyben igazolhatunk és csak hiányposztra.

Nagy Péter

Ahogy már írtam várjunk még vele hogy mit tud igazán..
Egy zsákbamacska jelenleg brutál áron.

egyrészt a 24 misi nem filléres másrészt vélhetően koeman nem is tartott rá igényt mivel ő nem ezt az erőcsatáros rendszert akarta tolni.
Másrészt semelyik más európai topklub nem vitte el csak egy benfica
mindenki aludt?
Vélhetően nem mutatott annyit hogy megérjen 20-24 misit befektetésnek.

Viszont a marketingünk még mindig zseniális.
Minden nagyobb igazolásnál a nevünk csak csak feltűnik..

Robi71

Az, hogy a Benfica 24 milliót adott érte….komoly potenciált sugalt. Mert ott értenek a tehetségekhez, ritkán fognak mellé.
A srác bizonyított ellenünk is és az, hogy egy Pool 100 milliót (ez ott abszolút rekord) ad érte elég garancia. Klopp személyesen emelte ki és dicsérte meg Nunezt a párharc után. Szerintem akkor döntött is.

https://www.thisisanfield.com/2022/06/what-jurgen-klopp-has-said-about-darwin-nunez-ahead-of-85m-transfer/amp/

Nagy Péter

Sztem senki nem ismeri a benfica összes igazolásait hogy azt mondhassuk hogy nagy részük bevált.
Onnastól már hogy ellenünk és a liverpool ellen mutatott vmit már mindegy mert az ára már meglett.

Én még várnék vele hogy mit is tud mert az angol nem portugál bajnokság plusz klopp ezzel most változtat a játékukon mert eddig nem erőcsatárt játszatott ő se.

Robi71

Szerintem a Pool és Kloop tudják mit csinálnak. A City erősített (Haaland) és ha lépést akarnak tartani velük nekik is lépni kellett . Nunez több, mint egy erőcsatár. Telitalálat lesz….tartok tőle. Kíváncsi vagyok Origi után ki távozik még a támadósorból.
Azért a Pool nem csak abból él, hogy remek szemmel, jó áron szűri ki a potenciális sztárokat (Salah, Mané)….ha kell gazdasági erőt is demonstrálnak (Van Dijk, Alisson, Nunez). Még mielőtt bárki megsajnálná őket. 😀

Nagy Péter

Benne van hogy jó lesz csak egyelőre még komoly bajnokságban nem bizonyított. nehogy egy angolos lukaku legyen vagy sacho vagy spanyolos felix..

amerikai háttérrel top 3-asok és bl top 4-esek évek óta van pénz bőven és klopp is rájött már hogy a liverpool nem egy dortmund hogy majd olcsón vesszünk és ha nem leszünk csak harmadikok az is jó,itt igenis áldozni kell nagy pénzeket.

Robi71

Ezzel sem értek egyet….Lukaku-nak remekül ment az Inter-ben,de nem tudott ellenállni a Chelsea ajánlatának se ő (3x bér) sem az Inter (113 millió). Ez pár hónap után megbánta, amit ostoba módon szóvá is tett…onnan kezdve értékelhetetlen a teljesítménye. Most kíváncsi lesz, hogy miként kerül vissza az Inter-hez…akik fényévekre vannak a visszavásárlástól. Hogy ő lemond a bére 2/3-ról…azt még el is hiszem.
Sancho remek játékos…érthetetlen, hogy nem nyert Golden Boy díjat. Kíváncsi leszek mit hoz ki belőle az új edző.
Felix nagyon rossz helyre igazolt….menekülnie kellene onnan, de ő is az ára (127 millió) “fogságában” sínylődik. Egy kreatív támadó csapatban jobban érvényesülne a technikai képességei. 2020-ban Pep vitte volna a Citybe, de az Atleti nem engedte el.még 15 0 nillióért sem. .

Jó néhány minőségi játékos sínylődik jó pénzért topcsapatok kispadján….akaratukon kívül vagy kényelemből- Monchi ennek a nagymestere…észreveszi az ilyeneket. Csakhogy ő is be van korlátozva…egy bizonyos szint felett tehetetlen. .

Nagy Péter

Persze persze…
Lukakunak egy baja volt hogy az angol és az olasz bajnokság teljesen más.
Amivel az olaszban kitűnt hogy dimamikus erős az az angolba alap.
Az elején tuchel megpróbált ráépíteni de gyorsan belátta hogy tévút mert a sráccal simán elbírnak az angol védők.
A nyilatkozata november december körül volt addigra már csere volt elég sokszor.
Ettől függetlenül ha visszatér olaszba újra jó lesz.

Steve fan

Mert könnyen megvezethető exelnök benyalta a PSG pénzbombáját 222 millió (ennyit megért nekik)2017- ben és ezzel letöröltek egy riválist. Nem véletlen azóta sem klubszinten sem nemzetközi szinten semmi komoly eredmény (1-2 jelentéktelen kupacska)és mivel presztízs kérdésnek fogta fel az akkori elnök elkezdte nyakló nélkül szórni a pénzt! Csak zárójelben jegyzem meg 500 millából egy csapatot vehettek volna,és ha az 50% nem válik be ,tovább adják,még akkor sem tartanánk itt! Most aztán sem eredmények ,sem Messi,sem nagy igazolások (az utolsó mohikán hónap végén távozik), legfőképpen a pénz is elment!!!!

Nagy Péter

Ez szép és jó de az az 50% most is megvan és tovább lehet adni?
nem mert a kutyának se kellenek plusz még a fizujuk is brutális.
jelzem ez nemcsak nálunk probléma, a real ugyanebbe a cipőbe van csak ott van lové plusz még eredmény is így elsikkadnak amellett hogy hazard jovics bale marcelo isco asensio átlagosan 10 misi fizuért csücsültek eddig a padon…
most se tartanánk itt ha tovább lehetett volna adni bkit is jobb áron de se coutinho se dembi se griezmann nem igazán kellett senkinek csak diszkont áron és utána jött az hogy a játékos nem akart elmenni…(dembi)

A mostani irányt én jónak tartom csak az örökségtől nehéz szabadulni…

Steve fan

Rosszul értelmezted amit írtam !!!!!! Az 500 millió , Coutinho, Grízes, Dembele ára és bére! Na annak az 50%-a játékosállományban nincs is itt mert elment erre a három díszpintyre! Az eladhatatlan állomány akikre te gondolsz plusz ezen az 500 millió felüli összegből jött össze ezért írta Robi, hogy földjük meg még 200-al! A három csucsjatekosra elment összegből vehettünk volna 2017 után egy csapatnyi 20-30 milliós fiatal ígéretes játékost (lásd Suarez ajánlását). Ott van Cucurella ingyen saját gyerek ,most meg 50 millát csenget érte a City! Agybeteg akkori vezetőség nehéz munkája beérni látszik! Coutinho 20 millió, Dembele ingyen megy, Grízes kölcsön! És sajna Messi is már máshol játszik!!!!!

Robi71

Csak Cou, Dembi, Grizi és Umtiti…ők négyen vettek ki 600 milliót a kasszából. A többi félresikerül igazolásról nem is beszéltem….velük több, mint egy milliárd repült ki az ablakon.
2015-ben nyerünk utoljára BL-t. Csak a főbb elcseszett igazolások azóta: Arda, Vidal, Gomes, Alcacer, Umtiti, Digne, Cillessen, Dembélé, Coutinho, Semedo, Mina, Deulofeu, Marlon, Malcom, Arthur, Vidal, Grizi, Firpo, Martin, Fernandes, Pjanic, Trincao, Dest, stb.
Fogadjuk, hogy jó pár névre már nem is emlékszel vagy azt is szeretnéd feledni, hogy itt is jártak! 🙂

Nagy Péter

Azért umtiti 2018-ig jól teljesített egyik legjobb volt a csapatból ezt ne vitassuk el tőle.Akkor volt hogy sérülten játszott a vb-n és akkor volt a szerződés hosszabítása is amikor is az united 60 misiért vitte volna.
Akkoriban én is azt mondtam hogy maradnia kellene nem tudhatta senki hogy a térde bekrepál totálra plusz a magas fizu miatt ő is elengedi magát…
Akiket felsoroltál azért van olyan is aki nagy csalódást nem okozott és anyagilag is pozítívan jött ki csak nagy játékos nem lett egyikből se..
de nyílván nem nagy vígasz hogy közel egymilliárd kiadott pénzért volt 1-2 aki nem teljesen volt kutyaütő….

Robi71

1-10-es skálán te hányast adnál a klub átigazolási stratégiájára? …..

Nagy Péter

Nem lehet skálára tenni…
Ezért börtön járna ahogy és amilyen pénzért plusz csúszópénzért igazoltunk…
400 évvel ezelőtt meg……

Steve fan

Köszönöm ,minden emlékszem,de ezekkel a srácokkal inkább az a gondom, ahogy és amennyiért jöttek illetve mentek. Amúgy el érdemes játszani a gondolattal, hogy egy Cliessen, Semedo,Mina Digne,Artúr Vidal,Gomes,(Coutinho)Malcom,Alcacer,Deulofeu (max 20-30 milla/fő) össze állítási csapat hol végezne a La liga-ban?

Nagy Péter

A lényegen nem változtat nem bírunk eladni senkit a hulladékból legyen az sztárjátékos címkéjű vagy csak peremember.
Még ingyen se mennének el mert sehol máshol nem kapnának ennyi fizut.
ott van a 30 misi tehetségünk trincao, kutyának se kell….
Cucunak albát kellett volna kiszorítania ami kb mostanra lenne releváns.
Az hogy Bartoék agybeteg munkát végeztek teljesen igaz.

Nagybarcelona

Leírtad a lényeget +
-Be.zart a vezetőség, jöttek a fizetèsemelèsek, pl. Umtitit hogy elviszi a MU, mert lehozott egy jó èvet, a többit tudjuk
-A játékosok meg visszaèltek ezzel, linkeltem az erről írt könyvet, jöttek az emelések+ hűsègbónuszok
-Beütött a Covid, amíg más bajnokság lazábban nézi az FFP-t emiatt, az olajosok ezzel vissza is èlnek, addig a La Liga megmutatja, hogy ők a Janik, mert ez a La Liga szabálya 🙂
Szóval nem egyszerű Laportáèk helyzete.
De ideje lenne már cselekedni

Robi71

Pedri után tervezzük a Las Palmas újabb csodatinijét Alberto Moleiro-t (17 éves, tkp)elhozni.

Nagy Péter

Videó alapján ígéretesnek tűnik.
Múltkor kérdezted hogy látok e bmi jó irányt a klubnál. Na az ilyen tehetségek leigazolása egyértelműen az.
A pablo torréra is kíváncsi vagyok mert videón elég meggyőző

Robi71

Azonnali hatás nem lesz, de hosszútávon ígeretes lehet. Az irány egyértelmű, a spanyol válogatott gerincét akarjuk adni a jövőben. Már megvan Budi Alba Pedri, Gavi, Garcia, Fati Torres….és jöhet még Azpilicueta Alonso.

Robi71

Busi…elnézést.

kritizator

Busi Alba??? Lassan nyugdíjasok lesznek.

Robi71

Ahogy Azpilicueta és Alonso is. De a VB-én még ott lesznek. De még jöhet Morata, Soler és akár Olmo is. 😀

Nagybarcelona

Èrdekes dolgot olvastam.
Mindig szóba jön ez az amortizáció velünk kapcsolatban, máshol sehol nem olvasok ilyet.
Tudtátok?
Ha tegyük fel igazolunk 100 millióèrt egy játékost 5 èvre, èvente 20 milliós az amortizáciot költsége, amíg 0-ra le nem megy a lejártáig (hosszabbításokat nem tudom, mi van)
Ha veszünk pl. 20 millió nettó fizetést ez a játékos a La Liga FFP szerint egy èvben 60 millióba kerül a klubnál
20 nettó
20 adó (nem teljesen ennyi, de ennyivel könnyű szemlèltetni)
20 amortizációs költség.
Persze az amortizáciot nem kell kifizetni, csak a La Liga számolja a játékos regisztrációja ès bèrtömeg kapcsán
Csodálkozunk, hogy egyre kevesebb a La Ligában a minőségi játékos, közben az angol kis csapatok is tudnak nagy neveket igazolni?
Közben meg a nézettséget a nevek, meg a látványos foci, a minősègi játèkosok hozzák
Fiatalabb koromban a La Liga volt a csúcs. Valencia, Depor, Sociedad, Sevilla, Atletico, Reál, Barca, mind tele nagy nevekkel.
Most meg a csapatok minőség hiányában beállnak védekezni, az eredmènyèrt
Most meg 50 èvre eladták èvi 11 %-át a közvetítési jogoknak.
Nèha van egy két kiugró csapat, azt meg lerabolja a PL.
Nem normálisak a La Ligánál…

Sándor62

Az amortizációs érték az FFP szabályai között szerepel. A kiadási oldal egy tétele. Mivel az FFP az összes UEFA tagországra érvényes, így nem beszélhetünk LaLiga specifikusságról.

Az amortizációs érték és a játékosok alapvételára (azaz ahol már valóban van pénzmozgás), az évek során a teljes csapatra átlagban számolva ugyanannyi. Itt csupán a szerződésekben szereplő bónusz-kifizetések azok, amelyeket a kiadási oldal egy másik során kell szerepeltetni.

Pl. Ferran Torresnél az amortizációs érték az 5 éves szerződés és az 55 milliós alapár miatt évi 11 millió. A valódi pénzmozgás viszont mivel 4 részletben fizetünk (és itt a kérdés, hogy ez 4 évet is jelent?), évente 13.75 millió. Ha 4 évnél rövidebb idő alatt kell 4 részletben fizetni, akkor természetesen az emeli az adott év(ek) pénzmozgását. De a végösszeg itt is 55 millió. Abban az évben pedig amikor még bónuszt is kell fizetni (max. 10 milla ha igaz), akkor ott a törlesztőrészlet és az esedékes bónusz is terheli a kiadási oldal egy-egy tételét.

Három alavető szempont van.

1. A Barcelona színtű csapatoknál a labdarúgókra elszámolható bevételt max. 10 millióval haladhatja meg a kiadási oldal.
2. Az elszámolható bevétel max. 70%-a mehet bérre (játékosok és szakmai stáb).
3. Az utolsó 3 évet számolva a játékosok adás-vételénél nem lehet a különbség minusz 300 milliónál nagyobb.

 1. Ha a Barcánál az A és B csapatra a bevételi oldalon pl. 600 milliót lehet elszámolni, akkor a kiadás maximum 610 millió lehet.
 2. Ha 610 milliót számolhatok el, akkor a bértömeg max. 427 millió lehet.
 3. Az amortizációs érték, az ügynöki díjak, a napi működéshez szükséges kiadások és az egyéb kifizetés mindösszesen a különbözet lehet, azaz 183 millió.
 4. Az utóbbit úgy is érthetjük, hogy az ügynöki díjak, a napi működési összeg, az adott évben a játékosok után fizetendő törlesztőrészletek, a szintén utánuk utalandó bónuszok, bármilyen egyéb tartozás – itt lévők és már itt nem lévők irányába – vagy más kifizetés összösszege nem lehet több 183 milliónál.(Ha a felsoroltak nem férnek bele a 183 millióba, akkor a béreken kell faragni és/vagy egyéb bevételre kell szert tenni – lsd. BLM részeladása. És a Barcánál épp a rövidlejáratú tartozások nagysága az, ami miatt mínusz 144 millióra lett beállítva a következő évi bértömeg. Eltüntetik a labdarúgókra vonatkozó nettó tartozást, és máris lehet egy az egyben igazolni. Erre várunk 14 hónapja. Nem a Liga akadékoskodik, Laportáék lassúak. Amint látjuk, közgyűlést 2-3 hét alatt össze lehet hívni.)
Last edited 23 napja by Sándor62
Nagybarcelona

https://www.google.com/amp/s/barcauniversal.com/understanding-la-ligas-financial-fair-play-rules-and-barcelonas-transfer-struggles/amp/
Ha èrdekel, itt egy hosszú leírás a La Liga FFP-ről, amortizációról, jelenlegi állásról, bevételről, ès mennyi számítható be ezen összegek közül az FFP-be.

Nagybarcelona

https://www.google.com/amp/s/www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-10108067/amp/How-Premier-League-club-spend-transfers-FFP-rules.html
PL csapatai mennyit költhetnek átigazolásokra
2022 januárjában a Tottenham 400+ millió fontot költhetett volna el

Nagybarcelona

https://www.google.com/amp/s/www.express.co.uk/sport/football/1525603/Tottenham-news-transfer-disaster-club-debt-706m-Daniel-Levy-Premier-League/amp
Pár nappal később jött a Tottenham gazdasági jelentése, hogy 700+ millió font a tartozás, egyesek szerint 1,1 milliárd a Barca után a 2. legtöbb
Akkor azt hiszem, a PL FFP-je jóval megengedőbb, mint a La Ligáè

Sándor62

Nem az a kérdés, hogy mennyi az összadósságod, hanem az, hogy egyrészt kinek milyen távra tartozol, másrészt meg az, hogy a bevételhez viszonyítva az éves kiadásodba belefér-e az aktuális törlesztés összege. A Barcának a rövid, egy-két éves lejáratú tartozásai a magasak (klubok felé vételár, játékosok felé fizetés és ki tudja még mi). A Tottenham felépített egy teljesen ÚJ stadiont. A Barca adóssága is megugrik majd ha felvesz 1500 milliót a felújításra.

Last edited 23 napja by Sándor62
Nagybarcelona

Ez a fő probléma. Nem is èrtem. Ha olyan nagy a gáz, most kell 800 millió helyett 1500 millióèrt stadiont felújítani+ az egész környezetèt megújítani…

Sándor62

A Real Madridnál a stadionfelújításra felvett hitel éves törlesztőrészletének a dupláját tervezték be a kialakított infrastrukturális létesítmények éves bérbeadásából. A kérdés az, hogy a tervből valóság lesz-e? Azért csak számoltak a Barcánál is, hogy az 1500 millió éves törlesztőrészét ki tudják majd gazdálkodni!

A PL és a Liga élcsapatainak utulsó két évi (covidos időszak), adózás előtti pénzügyi mérlege:

 1. Real Madrid 3 millió plussz
 2. Ateltico Madrid 108 m minusz
 3. Barcelona 604 millió minusz
 4. MU 45 m minusz
 5. Liverpool 51 m minusz
 6. MC 120 m minusz
 7. Chelsea 120 m minusz
 8. Tottenham 148 m minusz
 9. Arsenal 181 m minusz

Az összes PL csapat negatívan zárt, Hozzájuk hasonló a veszteség nagysága az Ateltico Madridnál. Pozitív értelemben kiemelkedik a Real, negatívan a Barca. A Real és a Barca közötti eltérés meg azt mutatja, lehet jól és rosszul is gazdálkodni. És mindketten ugyanazon bajnokságban vannak, ugyanaz az FFP vonatkozik rájuk.

Nagy Péter

Az okés de a tottenhamnál sztem benne van a stadion ára is a 700 misibe.
1 milliárd volt a stadion ami gondolom legalább 20-30 évre van leosztva költség szinten
Nekünk ez úgy néz ki majd hogy 1,5 milliárd a stadion plusz 1,2-1,4 milliárd általános adóság….

A tottenhamnak van pénze igazolni mert ha nem lenne conte már felállt volna..
Őt becsülöm edzők közül az egyik legjobban mert hiába kap bhol is 15 misi fizut ha nem tud igazolni feláll a padról és megy tovább… míg a mi koeman barátunk …
A tottenham idén is elfog költeni vélhetően 100 misi körül.

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2022-06-13-pep-guardiola-wants-to-sign-gavi-this-summer-mirror/
Gavit vinnè Guardiola.
Nem èrtem, hogy lehet Robertoval hamarabb szerződést kötni…

békétavilágnak

Guardiola néha akkora pöcsnek tünik….

Robi71

Mert?….hány kulcsjátékost vitt el? Tudtommal egyet sem, pedig megtehette volna. Gavi-t is csak akkor vinné, ha mi nem tudunk megegyezni vele. Amúgy Gavi helyzetét többen is figyelik.

Nagybarcelona

Így képzelem: figyu Gavi, ha a Barca nem adja meg az 5 milliót, ne keseregj, mi adunk 10 milliót. Ilyen az önbeteljesitő ajánlat 🙂
Messinek is “csak úgy odadobtak” èvi 70 milliót, amúgy senki nem akarta elszakítani az otthonától 🙂

Robi71

Ez a Messi-s inszinuáció nem semmi. Hogy ez nekem miért nem jutott az eszembe?…nem semmi. 😀

Steve fan

Nekem igen….csak Barto sajnos ellopta a show-t!!!!!!

Robi71

Neked is leesett, hogy Messi azért kapott ekkora gázsit, hogy nehogy lecsábítsa Pep a City-be???
…bevallom, nekem meg sem fordult a fejemben. Nálam egyértelmű volt, hogy Messi-t azért marasztalta minden áron, hogy a saját gyengeségét, hozzá-nem-értését palástolja. Tudta, hogy abban a percben ahogy Messi kilép a stadion kapuján neki is befellegzett. Ezért is mondtam, hogy haragszom Messi-re amiért 2017-ben meghosszabbította a szerződését. Mindenki jobban járt volna…ő is, mivel 30 évesen ereje tejében sikeresebb lett volna máshol (ezzel nem mondtam nagyot) és a klub is jobban járt volna Barto koraibb menesztésével. Ez win-win, bárhogy is nézzük. Így Messi gazdagabb lett pár millióval és szegényebb néhány trófeával…a Barca pedig elmulasztotta Barto időben való kirúgását és az újjáépítés elkezdését. Öt év görcsölés és szerencsétlenkedés következett….aminek most sem látni a végét.

Nagy Péter

Tehát ha jól értem a messi család “kizsarolta ” bartoból ezt az eszméletlen mennyiségű pénzt?

Robi71

Ez Nagybarcelona véleménye, nem az enyém.

Nagybarcelona

Jujj. 🙂 Èvek óta tartó vitánkba szálltál be, amit Robival vívok. 🙂

Nagybarcelona

Robi szerint a két szép szemükèrt kaptak 70, 25, 25, 20, 10 milliós nettos fizetéseket a kapitányaink, ès tízmilliós hűsègbónuszokat. Ja ès naiv vagyok, ès egy álomvilágban èlek. Ezért adtam fel a vitát. 🙂

Nagybarcelona

Már csak arra várnék azóta is választ, akkor a Barca Gate botránnyal miért vállalták a börtön lehetősègèt, hogy kritizálják a játékosokat?

Nagybarcelona

Arra meg hogy melyik játékos mennyire vált be a mi egyedi stílusunkban, vagy hogy kinek a kérésére èrkeztek, arra az a kérdés merül fel bennem, hogy melyik volt hamarabb a tyúk, vagy a tojás? Most itt van Eric ès Ferran, spanyolok a Citybol, bizonyíthatják, hogy a tyúk hamarabb volt, mint a tojás 🙂

Robi71

Szerintem Messi javasolta őket. Merthogy Lajos hiába javasolta Darwin-t…az ő szava nem volt mérvadó. 😀

Nagy Péter

Azért annyira naívak ne legyünk hogy barto ezt magától így kezdésnek felajánlotta hogy “figyu srácok adok mindenkinek brutááális fizut plusz aláírásit”…
Vannak menedzserek akik kiharcolják a nagy pénzeket hogy ha te nem adsz ennyit vagy annyit akkor megyünk oda ahol ezt megadják…

azt azért kétlem hogy a city is adott volna messinek kétévente 50-70 misi aláírásit plusz évente 60 misi fizut..

a psg is csak 35 msis fizut adott neki plusz 25 misi aláírásit akkor amikor a marketing értéke a legnagyobb messinek….

Robi71

Barto miért nem mondta azt az ügynökök, hogy “akkor vidd oda ahol ezt megadják”?

Robi71

Abban élsz. Én is szeretnék ilyent a cégemnél, de nem próbálkozok vele mert elzavarnának. Pedig nélkülözhetetlen vagyok. 😀

Robi71

Ez nem volt vita…ez valami új tőled.

Steve fan

Ha Messi 17-ben elmegy,de Barto marad már az első osztályban sem lennénk,teljesen szétesik a csapat , fiatalítás még pláne nem! Egy hulladék ,hozzánem értő team vette körül Barto-t. Ezért kaptam fel múltkor a vizet mert, valaki Messi gázsiját sokallta hogy tönkre vágta vele a klubot. Csak az észlény annyira nem látta, hogy vagy fizettek Messinek(nem a legyek hordták össze szezononként 40-50 gólt) vagy már 2018- van megy a levesbe a csapat klubostól , Bartostól!

Nagy Péter

nem azzal van a gond hogy vitte a pénzt mert termelte is viszont amikor 2020-ban jött a covid és tudta mindenki hogy nem lehet tartani ezeket a pénzeket mi történt?
A játékosaqink nagy nehezen belementek abba hogy a TELJES fizetésüket majd később megkapják!

Számra nem venném őket ha a covidnál mind kiáll és azt mondja hogy látjuk hogy a pénzek nem jönnek így mi lemondunk a bónuszról és a fizunk egy bizonyos részéről( hiszen a lovéjuknak max a felét kapták volna bhol másik klubnál…)
De ez nem történt meg így a klubot ezek a nagy fizetésű játékosaink az elnökkel az élen sodorták a csőd szélére.

Most hogy messi elment hogy hogy nem estünk ki az első osztályból?…
Abbahagyhatnánk ezeket a legendás mondatokat hogy majd egy játékos kiesésével semmik nem lennénk…
Kiestünk volna a másodosztályba 2017-be messi nélkül ..ilyet leírni te jó istenem….
Én is megittam már 2 citromos sört de ilyet 8-nál se írnék..

Robi71

Gavi gyerekkori álma a Barca, egyértelmű, hogy hosszabbítani fog. Guardiola hiába csalogatja bármennyivel is. Vér vizzé nem válik…nincs az a pénz. 😀

békétavilágnak

Úgy legyen!!!

békétavilágnak

ja meg Laporta is 🙂

Nagybarcelona

Darwin Nunez hivatalosan a Liverpoole 75+25-èrt.
PSG ránk licitalt Lewanal. Èn nem bánnám, ha elvinnek előlünk.

Robi71

Nem fogjuk tudni leigazolni….és mivel menni akar PSG, Chelsea (ha megy Lukaku) vagy MU lehet a befutó

Steve fan

Gondolkodj! PSG? Hová? Padozni? Ott Neymar,Messi,Mbappe mellett? Chelsea?Hova teszik a 120 milliós Lukakut? Elhiszed hogy tényleg vissza adják felé áron ,felé bérért az Internek? Na a MU most a legbonyolultabb! CR plusz új edző, plusz hát oda nem fér be Lewa!

Robi71

Anyagilag lehetetlennek tűnik, de nem tudom elképzelni, hogy Tuchel és Lukaku jövőre is együtt dolgozzanak a téli cirkusz után. Találnak valamilyen gazdasági konstrukciót (kölcsön, pénz+ játékos, stb.)

Nagybarcelona

-Állítólag Nahuel Molinat figyeljük, az argentín válogatott jhv-jet, az Udine játékosát (ott jobb szárny védő, 7 gól 5 gólpassz) 24 èves, ára 20-30 millió
-másik kiszemelt Luis Maximiano a Portugálok U15 tól-U21-ig kapusa, a 21/22-es szezon La Liga legjobb kapusát
A Granada Kiesésével 10+ millió az ára
Az előbbit Dest helyett simán el tudnám képzelni, az utóbbit akár Stegen mellé/helyère

Robi71

A Barça B csapatkapitánya, Arnau Comas, szerződése lejártával elhagyja Barcelonát és a svájci Baselhez igazol!

Barca87

Érdekes, és furcsa hogy a nagycsapatba 1 percet sem kapott.
Távozók nem igazán vannak, jó lenne nem az utolsó napokra hagyni mindenkit.
Umtiti, Pjanic, Wague akár ingyen is mehetne. (hasonlóképp mint Monchu)
Mingéza, Puig, Braithwaite talán5-5-5 millió
Langlet, Trincao remélhetőleg 15-20 millió
Remélem ez a 8 főt az amerikai túrára sem viszik el jelzésértékként.

békétavilágnak

A Pique storyhoz mit szóltok? Hogy Xavi nem számol vele…

kritizator

Helyes: le kell számolni a szent tehenekkel:)

békétavilágnak

https://www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20220614/1001821982/compromisos-pique-xavi.html

de marad és majd ő megmutatja meg megígéri hogy most már jó lesz 🙂
a példakép 🙂 Megmutataja mit kell ilyenkor tenni ….

Nagybarcelona

Szerintem marad. Állítólag inkább azzal van probléma, ha 2 èvig marad, 80 milliót kellene kifizetni neki. Ebből meg simán kijönne Kounde, akit állítólag Araujo mellé kèpzelünk el hosszú èvekre. Ezért írom Koulibalyt, rá nagyobb az esély mindent figyelembe véve. 2 nap, ès a sociok szavaznak, ès okosabbak leszünk.

békétavilágnak

sztem sem megy pedig ha tényleg nincs itt fejben hanem üzletelget bulizgat akkor jobb lenne ha lépne…

Nagy Péter

Na itt az újabb probléma hogy hogyan kaphat egy védőnk 2 év után 80 misit…
Ez kb 10 éves fizetésnek kellene lennie…
Csak nem a legendás hűségbónuszos agyhalottság eredménye lenne ez a 80 misi?

Robi71

De az. Messi-nek is ennyivel lógunk….és még ki tudja kiknek.

Nagy Péter

te jó isten …….
kötöttünk vele kb egy 5 éves szerződést gondolom 15 msi nettóval majd meg még a végén adunk neki 80 misit…
Na ezért nálam menne a dutyiba az egész vezetőség…

Hol van ilyen máshol hogy egy védőnek ennyi pénz adunk pluszba..

Robi71

Nagybarcelona szerint megzsarolták Barto-t. De ezt hogy lehetett?….erre a kérdésre várom azóta is a választ. Pedig jó lenne tudni hogyan zsarolhatom meg én is a főnökömet.

Nagybarcelona

Megint terelsz. 2 kérdésre válaszolj.
-Miért kapott 70,25,25,20,10 nettó fizetést a 4+1 kapitányunk, ès több 10 milliós hűsègbónuszokat?
-Mièrt fizettek azért, hogy kritizálják a játékosokat?
Tudom, a fizetések Coutinho, Dembele, Umtiti miatt. Hűsègbónuszokat, mert a jó időjárás ès a tengerpart mellé ez is jár.
Kritizálni meg azèrt kritizálták, mert a kedvenc edződdel Valverdèvel sikerült párszor porig alázni a klubot, de a legnagyobb pofont szegény tehénpásztor kapta.

Robi71

1.Azért mert olyan teljesítményt tettek le az asztalra amiért nélkülözhetetlenne vàltak és Barto biztos akart lenni, hogy kitöltik a szerződésüket.
2. Mert szarháziak vezették a klubot.

Nagybarcelona

Ès èn vagyok a naiv 🙂

Robi71

Az vagy, persze. A béremelesek és bónuszok, hűségpénz annak jár aki jól teljesít….vagy annak aki ezek egy részét visszautalja a főnökének.

Robi71

Nem tudom miért kritizálod Tebas-t és s szövetséget….amikor a Barca bünlajstroma bőven elegendő lenne arra, hogy kizárják a bajnokságból és a második ligában száműzték. Csak azért nem teszik, mert a Barca (is) a törvény felett áll….na meg fellázzadnának a katalánok és megint nekifutnának a függetlenségnek. A Barca zsarolja Tebas-t és nem fordítva. Ez egyértelmű.

Nagybarcelona

Te nem vagy normális🤣
Neked tènyleg a makulátlan- többszörösen büntetett Citynek kellene szurkolnod, ès a maximalista Guardiolanak. Ès csodálkozol, hogy kiakadok a marhaságaidtól egy Barca fórumon. Minek ellenség, ha ilyenek a “szurkolók”?

Nagybarcelona

Mit szólsz, hogy a kedvenc Tebasod feljelentette a Cityt az (újbóli)FFP megsèrtèse miatt?

Robi71

Ennyi szemét dolog ami a Barca-nál megtötrtént az elmúlt években. (És ez csak az, ami kiszivárgott.) nem.tapasztalram soha. Ehhez képest a calciopoli kismiska.

Nagy Péter

ha egyszer meglehetne nézni a citynél és a psg-nél az összes pénzmozgást sztem gyorsan a 3. helyre kerülnék simlizésben….

Robi71

De itt nem csak a pénzmozgasokról beszélek, hanem a belső intrikákról is. Ennyi köpködést, szarkavarást, szennyesteregetés, gyűlölködés sehol sem látni.

Nagy Péter

Na igen ez a hátránya hogy a klubunknak nincs tulajdonosa…
ha lenne nekünk is egy sejkünk egy deka korrupciós pénzmozgásos hír nem menne ki a klubtól majd nyomozhatnának ezerrel az újságírók hogy kiderüljön bmi is,..mire meg kiderülne érvényét vesztené……
Honnan is ismerős ez a történet? jaaa csak a city…

Robi71

Biztosan megy a simlizés a City-nél is, de fegyelem, profizmus az biztosan maximális. Nálunk ez sincs. Mi van?…tehetném fel a költő kérdést. 😀

Nagybarcelona

Annyira nagy a profizmus, hogy ELTILTOTTÁK ŐKET! Hahó. Èn ki nem néznem, a balf.sz Bartobol, de akkor ő legnagyobb bűnöző, annyi csúnyaságot követett el, ès semmi büntetés. Meg a foglalóját sem vették el, pedig az lett volna a minimum 🙂

Nagy Péter

Ennyit jelent hogy nincs egy sejkünk 🙂
Csend rend fegyelem lenne 0 valós hír kifelé, a simlizésről meg csak 5 év múlva lenne hírmorzsa..
Nálunk egy talán új út tisztogatással… és fizetés rendberakással

Robi71

Vegyünk mi is egy sejket. Nagybarcelonának nem lesz többet olaj fóliába. 😀

Nagybarcelona

Nagy volt 🙂

Sándor62

Meglepő, de hivatalosan az utóbbi 3 évben sem a Poolnál, sem a MU-nál nem tett be a tulajdonos pénzt a Klubba.És még a MC-nél is csak 23 milliót. Azaz elvileg Ők ezek nélkül hozták a bevétel-kiadási oldalt. Velük ellentétben 2019-től az Atletico Madridnál 150, az Arsenálnál 211, a Chelsea esetében pedig 262 millió volt a közvetlen tulajdonosi pénzbevitel. Tehát ez is változó.

Az viszont biztos, hogy a Barcánál a tulajdonosoktól (sociok) beszedett tagdíj nem egy nagy összeg.Tavaly szó volt egy egyszeri befizetésről (a júniusi és az októberi közgyűlésen is kezdeményezte egy-egy socio), de semmi nem lett belőle.

Last edited 22 napja by Sándor62
Nagybarcelona

Áruld már el akkor légy szíves, hiszen olyan okos vagy, a szigorú Tebas miért nem büntette meg a csúnya Bartóèkat? Az UEFA? Miért büntette meg a PL, az UEFA a Cityt, ami jogerősen el lett tiltva 2 èvre a BL-től, amíg a CAS el nem törölte a büntetést, ès most miért haragszik megint Tebas a Cityre? Persze sumákságok mindenhol vannak. Nem védem Bartóèkat, mielőtt megint kiforgatod a szavaimat.
Várom az új összeesküvés elméletet.

Robi71

Nem tudom, hogy szüló vagy….de te az az apatípus lehetsz aki leken egy pofont a biztonsági őrnek, aki nyakon csipi a fiadat boltilopás közben…ahelyett, hogy örülnél, hogy nem a rendőrségre vitte.

Robi71

Mert se Mbappé, se Haaland nem a ligat választotta. Simple…

Nagy Péter

Akkor fussunk neki újra ennek a történetnek.
Abban sztem nincs vita hogy a barca egy másodpercig se volt versenyben..
Maradt a real ahova jöhettek volna.
Haaland kb januárban kilett lőve amikor egyre biztosabbá vált hogy mbappé madridba megy. Benzemát meghagyták volna mint mbappe barátját.

és akkor Mbappe…
Ha tényleg igaz hogy 300 misis aláírási pénzt kapott amit a mai napig nem tudok elhinni akkor nincs miről beszélni….mindezt 3 évért plusz 50 misis éves nettó fizu..

Robi71

Én csak arra válaszoltam, hogy mi baja lehet Tebas-nak a PSG-vel és a City-vel. A mértékkel nem foglalkoztam.

Steve fan

A futball mára már inkább üzlet mint sport! Ülve hanyatt vágnád magad ha belelátnál ennek a világnak a pénzmozgásába. Az csak a végtermék hogy egy-egy meccsen ott ül 80000 ember aki megvette a jegyet! Hát emberből vannak ezek a Tebas félék is egyem a szívüket,ők is pénzből élnek,vagy valahol azt olvastad hogy önkéntes alapon látja el a munkáját!

Nagybarcelona

“Csak” annyi különbség van közted ès köztük, hogy milliók szurkolnak nekik, az egyikük szponzorszerződèst ajánlott a klub számára, ès a spanyol szövetség elnökével alkudozott, egybeforrt a nevük a csapattal, ès ezáltal nagyobbak lettek, mint a klub, te meg munkaidőben fórumozol 🙂

Barca87

Jó védő, d3 nem profi sportember!
Jobban örülnék ha távozna, mint ha maradna.

Robi71

Ha kitölti a szerződését egy valag pénzt kell fizetni neki. Nem lehet, hogy ez a probléma? …mert nem látom annak a sztárvédőnek az érkezését, aki miatt nélkülözhető lesz.

békétavilágnak

még én sem látom ..mondjuk innen elég rossz a kilátás 🙂
azért van valami abban hogy nem éppen profin viselkedik..nem a sport az első..sztem

Robi71

Továbbra is káosz uralkodik a klubnál. Nekem minden megnyilvánulásból, kommunikációból ez jön le. A nevetség tárgya vagyunk továbbra is. Most már kezdem azt hinni, hogy azok a játékosok akik még hozzánk akarnak igazolni a könnyű pénz reményében teszik azok is. Bohózatba illő az egész.

Nagy Péter

Most kezded el azt hinni hogy a pénzért jönnek hozzánk?
Mert eddig azt hitted hogy pl coutinho és griezmann azért jött hozzánk hogy messivel játszon együtt? nem azért hogy dupla annyit keressenek itt mint a liverpoolban és az atleticoban….

Robi71

Én azokra gondolok, akik most fognak érkezni. 😀
Coutinho-nak megnégyszereztük, Dembélé-nek megötszöröztük a fizetését. Grizinek már az Atletico-ban is magass volt a bére.

Nagy Péter

Coutinhonak 7 misi körül volt a poolban nem? nálunk meg 14-16 misis
griezmann 10-12 nálunk meg lépcsőzetesen lett volna 24 a vége
Dembi 2-3 misi és onnan lett 12-14 körül.

Eddig is a pénzért jöttek ezután is ez az egyik mozgatórugójuk.
Kessie se azért jön mert annyira megakarná muatatni fél pénzért is hogy mit tud.. nála is ha jól emlékszem 3 misiről megy fel 5re vagy 6-ra.
talán aspinál és christiansennél lehet majd azt mondani hogy ők már ugymond levezetni jönnek. vagyis hogy spanyolból már nem akarnak elmenni itt végigszaladgálnak majd a csapatokban,jó idő plusz pénz.
barca majd sevilla bilbao és zárásként celta vigo lesz majd aspiék útja..

Robi71

Pontosítok, Coutinho 4-et, Dembélé 2 5 milliót keresett. Kessie-nek 3-ról 6,5-re emelkedik…azért érződik a krízis…már csak duplázásra futja. 😀

Nagy Péter

igen csak azt is nézzük hogy kessie ingyen jön(bár lehet van egy 5 misis igazolási bónusza).
nem 120-140 misikért jönnek manapság végre normális mederbe probálunk kerülni.
Real is ezt csinálta alabával és rüdigerrel,ingyen jöttek mellé kb dupla fizu.
Értem én hogy jelenleg nem tetszik sok minden de ha a realnál ezt nem szapulják akkor úgy gondolom nálunk se kellene.
Ezeken nem lehet bukni 100 misiket így a fejlődés megkérdőjelezhetetlen:)

békétavilágnak

De hat már nincs is itt Barto!!! Akkor ki ?

Sándor62

Szerencsére már nem sok “Piqué” van. Busquets és Roberto letudja az utolsó évét, aztán Piqué is követi Őket. Ha Frenkie de Jong is távozik idén (Őt sajnánám), senkinek nem lenne 10 millió felett a bére. Ekkor Laporta megkapná tőlem az első píros pontot. Ha pedig azt szeretné, hogy ennyiért küzdjenek is, akkor megosztanám a bértömeget (alap és eredményutáni rész).

Ma feltettem, hogy a PL és a Liga élcsapatainak mennyi volt a két covidos évben a pénzügyi mérlege. A Barcáé leginkább a mega bérek és juttatások miatt lett minusz 600 millió. Mert – amint utólag kiderült – sem Bartomeu 2020 nyarán, sem akkor ősszel az ideiglenes elnök nem igazi bércsökkentést hajtott végre, hanem csupán átümezést. Ami azt jelenti, a játékosok részéről semmi “áldozat” nem történt. És Laporta sem mert hozzányúlni 2021 tavszán az általános és végleges bércsökkentéshez.Bár lehet, hogy neki már akkor nem volt meg az UEFA szerződésekre vonatkozó ajánlásában szereplő “vis major” adta lehetőség, azaz hogy a Klub egyoldalúan is módosíthatta volna a béreket. Na akkor derült volna ki, hogy ki mennyire lojális a Klubhoz!

És ha már lojalítás: Dani Alves “esete” miatt felmerült bennem (ha valaki írta már korábban, elnézést kérek tőle), hogy Messi nem tudta volna ugyanazt “eljátszani” mint amit Alves? Hazamegy Argentinába a gyerekkori klubjába, játszott volna négy hónapot, bejelenti, hogy abbahagyja, majd 2 hónap múlva leigazol a Barcához. Nem ezt tette. Biztos “sokalta/sokkolta” volna ha Ő is annyi bért kap, mint Alves.

Last edited 22 napja by Sándor62
Nagy Péter

Ahhoz hogy barto átütemeztethette a fizetéseket több évre hogy majd később kapják meg kellett a játékosok beleegyezése is! Hetekig ment a herce hurca hogy már csak pár hét van hátra és a játékosok még nem írták alá.
Jelzem újra ez csak szimplán egy átütemezésről szólt semmilyen fizetés csökkentésről!
gondoljunk bele mi lett volna ha valódi pénzelvonásról lett volna szó..
Viszont tavaly nyári pique busi alba féle sztem már valódi csökkentés volt bár nem tudom biztosan.
Ezt az egyoldalú bérrendezést alkalmazta bmelyik klub is?

Aki vasárnap sír hogy elkell hagynia szeretett klubját és nem tudja hova fog menni majd szerdán már párizsban vigyorog attól sok kedvezményre sztem nem lehetett volna számítani…
Újfent jelzem messi mint játékos a világ egyik legjobbja most és mindörökké nekem az emberi oldalával vannak komoly problémáim…

Robi71

Mondod ezt úgy, hogy semmit sem tudsz a Messi-Barca házasságról és válásról. Lehet hogy volt oka sírni, de vigyorogni is három nap után. Gyanítom az első volt őszinte, és a második mű. De biztosat nem állítok, mert akkor nem kúlönbözök tőled. De valamiért inkább hiszek Messi-nek, mint a Barca vezetőségének.

Nagy Péter

Te elhiszed hogy vasárnap még fogalma se volt hova megy?
Majd szerdán délben már párizsban volt…..

Robi71

Nem. Korábban értesült róla, hogy nem hosszabbítanak vele és intézkedett. Csak akkor szembesült az érzéssel, hogy 22 év után távozik a klubtól.

Nagy Péter

És ezért mondta azt vasárnap hogy még fogalma sincs hová fog igazolni….
Annyi marketingje nem volt hogy kivárjon pár hetet hogy hihetőbb legyen a sztori hogy nincs is radaron más klub.

Mindegy nálam leírta magát emberileg amikor csapatkapitányként a brutális Bl vereség után elakart menekülni a süllyedő hajóról…
Szerencsétlen barto is úgy volt vele ha már ennyit fizettem neked meg a haveroknak te is megszívod nem csak én és a klub..

Robi71

Messi volt éveken keresztül az egyetlen jó dolog ebben a Barca-ban…de ez gyorsan felejtődik egyeseknél. Hiába, egyeseknél ő sem lett próféta a hazájában. Én semmit sem felejtek. 🙂

Nagy Péter

Csak érzelmi oldalról közelíted meg.
Igyekszem többet nem bántani.

Robi71

Nyugodtan. 😀

Robi71

Xavi szerencsés volt, sikeres évben dicsővel távozott, … Iniesta mér nem mondhatja el magáról ugyan ezt, miután egyesek elküldték mondván már csak rontja itt a levegőt és nem engedi kibontakozni Coutinho-t….Messi még rosszabbul járt és nincs kétségem (valakinek van?) Pique, Busi vagy Alba sem fog jobban járni.
…mert ez a klub megbecsüli a legendáit, igaz….nem úgy, mint egyesek….lásd Ferdinand és a MU. 🙂

Nagy Péter

Jaja mintha a real bayern united juventus mind mind megbecsülte volna a legendáit….
sajnos nem lógtunk ki a sorból..

Sándor62

Azt, hogy valahol alkalmazták-e az egyoldalú bércsökkentést, nem tudom. De mivel sehol nem lett ekkora hiány, az azt jelenti, valahogy megoldották a bevételkiesés okozta problémát. És mivel a nagy klubok kiadásánál kb. 50% a bértömeg, ott lehetett a legnagyobbat megfogni.. A Ligánáll maradva, nagyon egyik klubról sem lehet olvasni -még utólag sem -, hogy a “Barca-utat”, azaz az átütemezést választották volna.

Szerencsére hamarosan vége ennek. Megköttetnek az üzletek, az itt lévők és a már időközben távozó játékosok megkapják a jussukat és letudjuk a más klubok felé való adósságot is. Utána pedig reménykedjünk, hogy csak addig nyújtózkodjon a vezetés, ameddig a takaró ér. Bár 2019 júmiusáig Bartomeuék is ezt tették.

Nagy Péter

a második részére mondanám hogy végre igen de ott pl pique még 2 éves szerződése 80 misis bónusszal?
Messinek is tartozunk..
Az átütemezések is gondolom mostanra érnek be…

Sándor62

Sajnos a Liga szankció feloldásának az az ára, hogy a most eladásra kerülő tulajdonrészekből bejövő pénből kifizetik a tartozásokat. Ez a tanulópénz.

Nagybarcelona

Ismered az oszd meg ès uralkodj elvét? 🙂

Nagybarcelona

Ismét nem szeretném megbántani a játékosokat, de az elsők, akik belementek a csökkentésbe: Pique, Stegen, Lenglet, De Jong
-Hivatalosan is szerződést kötöttek, Transfermarkton 2020 október 20 szerepel ott
-Állitolag nagyon megharagudtak Piquere, egyesek, hogy “lepaktált” Bartomeuval.
-2021 nyarán szerződéssel csökkent a bére Busquetsnek, Piquenek, Albának, Roberto nem ment bele.
Azt szűr le mindenki ebből is, amit akar.

Sándor62

Messi kiszivárgott szerződésén kívül minden játékosnál a médiához hasonlóan, vagy épp rájuk hivatkozva csak találgatunk. Így Piqué esetében is. Sajnos a költségvetés számai, no meg a Liga álláspontja sem azt mutatja, hogy olyan jelentős előrelépés történt volna a bérek csökkentésében. Eddig a Klub egyik évről a másikra tolta maga előtt a kifizetéseket.

Konklúzió:Június 16 után megugrik az átutalások száma, egyes játékosok számláján meg hirtelen nagyobb összeg lesz.

Robi71