Hét-mondó (24)

2022. 06. 10. – 06. 16.

1. Ami a pályán és azon kívül volt.

    Az A-csapat azon játékosainak, akik érdekeltek nemzeti válogatottjaiknál, folytatódott az UEFA Nemzetek Ligája csoportmérkőzései. Rajtuk kívül még Araújo volt érdekelt egy barátságos találkozón. A szezon lezárilt, a túlórázók is megkezdhették a pihenést.

 • A spanyol válogatottban a Svájc elleni idegenbeli győztes (0-1) találkozón Alba, Busquets és Torres végig pályán volt, Gavit a 80. percben cserélte le Luis Enrique. A csehek elleni hazai találkozón csak Eric kezdett, és végig a pályán volt. Csereként lehetőséget kapott még Alba (12 perc), Busquets (12), Gavi (31) és Ferran (31). Ferran gólpasszal járult hozzá a 2-0-ás sikerhez. Fati ezuttal sem kapott lehetőséget. A spanyolok 4 forduló után egy pont előnnyel vezetik a csoportjukat. A záró két fordulóban előbb fogadják Svájcot (szept. 24), majd Portugáliába utaznak (szept. 27).

 • Frenkie de Jong és Depay a lengyelek elleni hazai 2-2-es döntetlennel záruló összecsapáson végig a pályán volt, Egyikőjüknek sem ment igazán a játék, Frenkie elég feszült hangulatban volt, Depay pedig büntetőt rontott. Kedden szintén odahaza Wales ellen Frenkivel a kezdőben majdnem megint 2-2- lett a végeredmény. A 90 perc utáni ráadásban Bale büntetőből egyenlített, ám az Orange rögtön a középkezdésből Depay révén bevitte a győztes találatot. A hollandok 3 pont előnnyel vezetik a csoportjukat. Az utolsó két fordulóban előbb a lengyelekhez mennek (szept. 22), majd zárásként Belgiumot fogadják (szept. 25). Vajon erre a két találkozóra Frenkie és Depay Barca játékosként megy?

 • Braithwaite a dán válogatottban a héten lejátszott két találkozón egyaránt csereként kapott lehetőséget (29 és 45 perc). Sem a horvátoktól elszenvedett 1–0-ás vereség, sem az osztrákokkal szembeni 2-0-ás győztes találkozón nem alkotott maradandót. A dánok a csoportjukban az első helyről várják a szeptembei folytatást, ahol előbb a horvátokhoz látogatnak (szept. 22), majd zárásként a franciákat fogadják (szept. 25). A Barcában lesz még Braithwaite ekkor?

 • Araujo felépült kisebb sérüléséból. Az uruguayi csapatban kezdőként (belső védőként) 62 percet volt a pályán a Panama elleni 5-0-ás győzelemmel végződő barátságos találkozón.

 • Eggyel több lett a csapat felkészülési találkozóinak száma. A Barca július 13.-án 19:00-kor a 100 éves megalakulását ünneplő szintén katalán Unió Esportiva Olot együttesével találkozik.

 • Az elmúlt héten megoldódott két lejáró szerződésű játékos további sorsa. Dani Alves miután lejárt a kontaktusa távozik, Sergi Roberto viszont kapott egy újabb évet.

 • Amit eddig írt a média, az biztossá vált. A Szupeliga mellett kitartó három klub – többek között – egymás ellen játszva készül fel a következő szezonra.

  A Barca amerikai túrájának végleges menetrendje:

   1. július 19.-én Inter Miami CF

   2. július 23.-án Real Madrid (Las Vegasban)

   3. július 26.-án Juventus (Dallasban)

   4. július 30.-án New York Redbulls

2. A sikerek ellenére lesznek változások.

    A Femeninél a szezon zártával sem állt meg az élet. Itt is megy a keret átalakítása. A helyzet:

    Távozók: Melanie Serrano (visszavonult), Leila Ouachabi (Manchester City)

    Függőben – távozók: Jenni Hermoso, Lieke Martens, Andrea Pereira (klub nélkül), Candela Andújar, Gio Queiroz (kölcsönből vissza, de nem számítanak rájuk)

    Érkezők: Andrea Falcón, Laia Codina (kölcsönből vissza),

    Függőben – érkezők: Emma Ramírez (kölcsönből vissza, valószínűleg marad), Nuria Rabano (balhátvéd-Real Sociedad), Geyse Ferreira (brazil-támadó-Madrid CFF), Salma Paralluelo (támadó-Villareal)

    Amint a nevekből látjuk, Giraldez edző a balhátvéd és a támadó pozicíót erősítené. Az utóbbinál a legnagyobb talán épp házon belülről érkezik majd. Felépült sérüléséből az előző szezon elején harcképtelenné vált 20 éves Bruna Vilamana. Mielőtt megsérült 240 perc alatt 3 gól 1 gólpassz füződött a nevéhez, a 2020-2021-es idény második felében pedig 902 perc alatt 13 találatot ért el.

    Alakul a felkészülés menete is. Ami már biztos:

 • A július 7-30 között megrendezésre kerülő EB-re az alábbi játékosok kezdték meg a felkészülést a spanyol válogatottban: Panos, Paredes, Maria Leon, Pereira, Alexia, Mariona, Patri, Aitana, Pina. Mellettük Engen és Graham a norvég, Rolfö a svéd és Crnogorcevic a svájci válogatottnál lehet érintett. Ők augusztusban játékból érkeznek vissza a klubhoz.

 • Augusztus 6.-án 17:30-kor: FC Barcelona-Roma Femminile (Joan Gamper Kupa)

 • Augusztus 16-19 között Toulousban először vesznek részt az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő AMOS Női Francia Kupán. Az elődöntőben a Barca a Bayern Münchennel csap össze. A másik találkozó párosítása: PSG-Manchester United.

3. Jönnek-mennek.

    A férfi labdarúgókál a B-csapatnál jelentős vérfrissités történik, ami mint utánpótlás természetes is. A helyzet:

    Távozók: Rodadó, Diounkou, Escobar (kölcsönból vissza), Jutglá (5 millió Club Brugge), Arnau Comas (FC Basel-ingyen, szerződése lejárt)

    Függőben (távozók): Mika Mármol (terv: hosszabítanak, felkerül a nagyokhoz és kölcsönbe adják), Jandro Orellana, Gerard Fernandez, Santi Ramos Mingo, Lucas de Vega, Peque Polo (klub nélkül)

    Érkezők: Pablo Torre (5 millió, a szerződés aláírására 15.-én került sor), Emre Demír (2 millió), Maia, Manaj, Carillo, Angong (kölcsönből vissza)

    Függőben (érkezők): Martin Georgiev (bolgár), Marc Casadó (Barca-Juvenil-A), Nil Ruiz (Damm-U19)

4. Szezonzárás Kölnben.

    A kézilabdásokra a szezon legnehezebb találkozója vár. A kölni Lanxess Arénában címvédőként kell elődöntőt vívnia a szinte hazai pályán játszó német Kiel együttesével. (Többet majd szombaton.)

 • 18.-án 18:00-kor: Kiel-Barca (EHF Bajnokok Ligája – elődöntő)

5. Elúszni látszik a címvédés.

    A korarasok a Juventut Badalona ellenében összehozták az El Clasicós bajnoki döntőt. Sajnos a három győzelemig tartó párharcban a Blaugrana már az első találkozón elveszítette az alapszakaszban megszerzett pályaelőnyét, otthonában szenvedett vereséget a Real Madridtól. A második összecsapáson sikerült javítani, de a bajnoki cím megvédéséhez most már bravúr kell. A soron következő két madridi találkozóból minimum az egyiken győzni kell.

    Ami volt és a folytatás:

 • 10.-én: Juventut-Barca 60-63 (bajnoki play off elődöntő)

 • 13.-án: Barca-Real Madrid 75-88 (bajnoki – DÖNTŐ)

 • 15.-én: Barca-Real Madrid 71-69 (bajnoki – DÖNTŐ)

 • 17.-én 21:00-kor: Real Madrid-Barca (bajnoki – DÖNTŐ)

 • 19.-én 18:00-kor: Real Madrid-Barca (bajnoki – DÖNTŐ)

 • 22.-én 21:00-kor: Barca-Real Madrid (bajnoki – DÖNTŐ – amennyiben kell az ötödik találkozó)

6. A döntő kapujában.

    Futsal: Az elmúlt héten a csapat a bajnoki negyeddöntőjének visszavágóján hazai pályán vereséget szenvedett az ElPozo Murciától (3-4), de mivel az odavágón idegenben 3-1 arányban nyerni tudott, így 6-5-ös összesítéssel jutott be az elődöntőbe. Ellenfele az alapszakaszt a negyedik helyen záró FS Valdepenas. Az első találkozón a Barca – akárcsak az alapszakaszban – idegenben is nyerni tudott ellenük. Bár az egygólos előny nem nagy, hazai pályán nehezen elkpzelhető, hogy ne legyen meg a döntő. Az alapszakaszban odahaza 7-2-re nyert a Barca. Amennyiben a Blaugrana bejut a döntőbe, ott a Palma Futsal-Jaen párharc továbbjutója vár rá.

    Ami volt és a folytatás:

 • 11.-én: Barca-ElPozo Murcia 3-4 (Bajnoki rájátszás-negyeddöntő-visszavágó)

 • 15.-én: FS Valdepenas-Barca 0-1 (Bajnoki rájátszás-elődöntő-odaavágó)

 • 18.-án 13:00-kor: Barca-FS Valdepenas (Bajnoki rájátszás-elődöntő-visszavágó)

7. Hírek röviden.

 • A június 16.-án 18:30-as kezdésre összehívott rendkívüli közgyűlést mivel nem volt meg a szükséges akkreditált tulajdonos (4 458 fő 50%-a +1 fő), a szabályoknak megfelelően 19:00-ra halasztották. Ekkor már nem számított a részvételi arány. Az elnök bevezetője után került sor 2. és 3. napirendi pontként a BLM 49.9%-os és a La Liga mérkőzéseit érintő televizíós jogok maximum 25%-os értékesítésének megvitatására és szavazására. A BLM esetében 568 igen, 65 nem és 13 érvénytelen szavazat, a televizíós jogok esetében 494 igen, 62 nem és 13 érvénytelen voks került leadásra. Mindkét értékesítés esetében van visszavásárlási lehetőség. (Megjegyzés: Ennyi plusz bevétel egyhamar nem lesz. És e két üzlettel évente ki fog esni a BLM esetén a keletkezett nyereség fele, illetve a televiziós közvetítési jogok negyede is.) A vezetőség tehát mindkét esetben zöld utat kapott. Ha a mai közgyűlés csak formalitás volt, azaz ezek az üzletek már végső stádiumban vannak, akkor a következő kettő hétben igencsak felgyorsulnak az események.

 • A Klub az előző évhez hasonlóan augusztus 6.-án egyszerre rendezi meg a férfiak és a nők részvételével a Joan Gamper Kupát. Ismét egy olasz csapat lesz az ellenfél. Tavaly a Juventus, idén az AS Roma.

 • Több oldalon is újdonságként került elő, hogy a következő szezontól kezdve négy éven át a mez hátoldalán az UNHCR (Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosa – United Nations High Commissioner for Refugees) logója fog szerepelni. Pedig ez már március közepén eldőlt. Már akkor is megjelent, hogy a megállapodás értelmében a Klub évente 400 000 eurós támogatást, illetve egyszeri 100 000 euró értékben adományokat ad a szervezetnek. Most annyi a változás, hogy akkor a Klub által kiadott kommuniké megemlítette az UNICEF-el való kapcsolat fenntartását is, most viszont erről már nem volt szó. (Érdekes, hiszen anno Laporta már azért is felháborodott, hogy a mez elejéről annak hátuljára került az UNICEF felirat és logó.)

 • Magánéleti és az Espai Barca projekt strukturális elképzeléseinek nézetkülönbsége miatt távozik a felújítás vezetője, Ramón Ramírez. Várjuk az utódját. (Vagy Reverteréhez hasonlóan ezt a szerepet is az elnök veszi át?)

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
189 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nagybarcelona

A Sociok megszavazták a gazdasági csomagot. Június 30-ig megtörténik az èrtèkesítès, amivel 1 az egyben tudunk igazolni, ès szabadon regisztrálni játékosokat. Nincs hír, hogy mennyit lehet belőle játékosokra költeni, a CVC 15%-ról volt hír.
Laporta elmondta, a csomag nélkül Gavi hosszabbítása sem fért volna bele, ami közel áll.
-A BLM 49%-áèrt 200+ milliót várnak
-a közvetítési jogok 25%-áèrt 500 milliót, 5%-konkènt 100 milliót. 25 èvre adják el. Összesen minimum 700 milliót várnak. Elvileg mind a 2-re van visszavásárlási lehetőség. Laportáèk èvi 160 milliós közvetítési bevétellel számolnak, (ez volt a legtöbb) azaz 40 milliós èvi kiesés (1000 millió 25 èvre). Elmondta, szeretnék ezt minden èvben kompenzálni egyéb bevètelforrásból.
Szerintem: ha tényleg van visszavásárlási lehetőség, akkor ha talpra áll a klub, vissza lehet vásárolni egy kedvezményesen hitellel, amit jelenleg nem hagy a La Liga, jogosan a meglévő mellè. Ez nem számít a La Ligának hitelnek. Most már csak az kell, hogy a La Liga elfogadja, mert októberben elutasították, csak a CVC-t erőltették. Ha tudunk egy versenyképes csapatot èpíteni, elvileg a bevételek is megugrani, hiszen csak pénzzel lehet pénzt csinálni. 25 èv*25% eladása viszont nagy kiesèst okozhat, ezért lenne fontos, hogy tényleg legyen lehetőség a visszavásárlásra. Majd meglátjuk

Nagy Péter

De ha jól értem akkor igazából nem is a közvetítési jogot adnák el hanem a közvetítési jogdíjnak valahány százalékát nem?
Mondjuk 25% ért kapunk 500 misit ezért meg az éves 160-ból lecsípi a 40 misit.
De mondjuk a netflix megvenné a 25%-ot attól még nem azt jelenti hogy ott mehetnének a meccsek. Csak részesedne a közvetítési jogdíjból.
De lehet csak én értem rosszul.

Nagybarcelona

Jól èrted. Lehet èn fogalmaztam rosszul. A La Liga rendelkezik a közvetítési jogokkal. A másik Barcás oldalon a BL jogdíjakat is feltételezik, de eddig mindig csak a La Liga közvetítèsi jogdíjakról volt szó 20/21-ben 165 millióval elsők voltunk. Az utóbbi èvek teljesítményével nem biztos, hogy azok is maradtunk volna, bár valamikor linkeltem, a mi meccseinknek volt a legnagyobb nézettsége idèn 20 legnézettebb meccsből 15-ön èrdekeltek voltunk.
Ezért kellenének az igazolások, ezért mindenki èrdeke egy jó Barca, amit sokszor írtam, ès Perez tegnap megerősített.

Nagy Péter

Mindenhol azt írják hogy a tv-s jogokat adjuk el nem a tv-s jogdíj részesedését..

Pont ezért nem értem mi köze ahhoz a ligának hogy a bevételi részesedését kinek adja el?
Ők eladják a közvetítési jogukat mi megkapjuk a nekünk járó jogdíjat, mi meg tovább adjuk részesedésünk bizonyos százalékát.
Számomra nonszensz hogy ebbe beleszólhatna a liga…

Az azért durva hogy mennyire nem érdekli a helyi szurkolókat a klub sorsa… ráadásul este volt nem is feltétlen meló időben és elmentek bő 600-an…

Nagybarcelona

A KB 5000 meghívott Sociobol 646-an vettek rèszt
Laporta:
“Amíg èn vagyok az elnök az FC Barcelona mindig a sociok tulajdonában lesz.
Nem hibáztatjuk a tagokat a klub múltbeli rossz menedzselésèért. Kérhettek volna a pénzbeli hozzájárulásukat, de nem fogjuk ezt tenni, mert nem felelősek a jelenlegi helyzetért”
😀
Lehet kellene, minden èvben megszavazták Bartó költségvetését 🙂
Aztán itt a fórumon vitatkozunk, mintha lenne beleszólásunk. 5000-ből 646. 🙂

Kritizator

Mért csak 5000? Nem 100k+ nyi socioja van a klubnak?

Nagybarcelona

Nem tudom. 143000 sociot ír a Google. Lehet ezek a nagykutyák 🙂

sempreculers

Nem értem miért erőltetik még mindig a 34 éves Lewandowskit… Annyi pletyka kering arról, hogy Lukaku távozni szeretne Angliából és véleményem szerint a spanyol bajnokség feküdne neki, pláne ez a rendszer, amit Xavi akar kiépteni. Egy kölcsön+vásárlási opció (akár kötelező) bőven megérné a belgáért szerintem. Jobb szélre, ha már ennyit kérnek Raphinhá játékjogáért joggal merül fel a kérdés, hogy miért nem próbáljuk meg Gnabry-t elhozni, mivel már csak egy év van hátra a jelenlegi szerződéséből és nekem ő a világ egyik legalulértékeltebb játékosa. Elöl: Memphis-Ansu, Lukaku-Auba, Gnabry-Ferran azért ütős lenne…

Középen talán lazább lesz a helyzet Gavi szerződéshosszabbításával és Kessié (valószínű) érkezésével. Kérdés, hogy Frenkie távozik és érkezik a helyére valaki, avagy sem. Személy szerint egy Bernardo-Frenkie cserére szó nékül igent mondanék. Ezzel a középpálya: Gavi-Kessi, Busquets-Nico, Pedri-Bernardo… Szerintem ez sem vészes, sőt!

Következzék, ami évek óta probléma: védelem.
Araújó hosszabbítása kulcsfontosságú… ő lehet a következő kapitán nálam. Mellé egy ütős védő illene (Koundé, Todibo/aki lehetetlen/, Koulibaly). Minden hír arról szól, hogy a francia érkezik és összeállhat a Araújo-Koundé páros. Cserének érkezik Christensen és marad a jó öreg Piqué és Eric. Szerintem ezek sem vészesek. A szélső védő szintén nagy kérdés.. Alba lassan egy évtizede kiszoríthatatlan, az ő cseréje/versenytársa szinte elérhetetlen, de Gaya megoldhatná ezt a problémát. Jobbhátvéd a jó öreg Roberto lesz valószínűleg és mellé Azpilicueta vagy Molina tényleg tökéletes lenne. Azért ez a védelem sem vészes szerintem.

A kapus poszt egyértelmű: ter Stegen-Inaki Pena és pont….

Szerintem ezek a tegnapi nap után teljesen reálisak lehetnek, csak legyenek távozók….

fcbp10

Szerintem annyi a lényeg, hogy ha most anyagilag stabilizáljuk a helyzetet, ne költsünk eszetlenül megint, mint Bartónál. De Laporta okosabb ennél, nagyon remélem.
Lewa, Silva, és Koundé van emlegetve, mint érkezők, a Christensen, Kessié pároshoz. Nem tudom miért, de a középpálya elég tömött, ha Kessié megoldaná Busi posztját, lenne Pedri, Gavi mellette elég ütős lenne az. Meg most Torre is nagy remény, nekem pl nem hiányozna Silva kp-ra, ha De Jong is itt van, habár lehet lesz ebből még eladás.

Last edited 19 napja by fcbp10
Nagybarcelona

Tegnap Kounderól leírtam a véleményem +60 millió
Lewaval mindenkinek ugyanaz a baja, ès elvileg 50 millió
Alonso ès Azpi nem rossz, de idősek, Raphinha 50 millió.
Ha álmodozunk, de elérhető, nekem:
Pau Torres 50, játèkosokat is tudnánk szerintem bevonni, 191 cm, Araujo után a 2. leggyorsabb a ligában, bal lábas, spanyol, könnyebb a beilleszkedés
Lautaro 70, 10 èvvel fiatalabb mint Lewa, szerintem jobban illik a játékunkba, Haaland ès Nunez elkelt, akiknek örültem volna
Jesus 30, jobb szélre Auba kioregszik, 1 èv múlva, addig pedig ingyen hoznám Di Máriát váltani
Grimaldo ès Bellerin 27 èvesek, saját nevelèsek 10-20,
Maximiano 10-15, mert Stegennel nem vagyok megelégedve, ès a Liga legjobb kapusa volt
Ès ha megy De Jong, Fábián Ruiz aki a kp-n mindenhol bevethető, 1 èv van a szerződèsèből, 20-30 millió
Tőlem mehetne Dest 20, De Jong 70, Stegen 40, Garcia 20, Mingueza 5 Lenglet 10, + sok apró

Nagybarcelona

Maximiano/Pena
Bellerin/Roberto-Araujo/Pique-Pau/Christensen-Alba/Grimaldo
Busquets/Fábián
Kessie/Gavi-Pedri/Nico/Torre
Di Mária/Ferran/Jesus-Lutaro/Auba-Depay/Fati
Ès meg vagyunk fiatalítás 🙂 jövőre mehetnek az idősek. A kor miatt az elsődleges választás, ès azért mert ezek elérhetőek. Jó jó Lewa, de 34 èves.

Nagybarcelona

Ha a leírtak valósulnak meg, 2 èv múlva?
Stegen/Pena
?/?-Araujo/?-Kounde/Garcia-?/?
?/Nico
Gavi/Kessie-Pedri/Silva
?/Ferran-?/?-Depay/Fati
Ahol több meglèvő játékosnak is kérdéses a sorsa a megmaradó közül ezért, vagy azèrt+Stegen 33, Silva 30, Depay 30, +golkeptelen Ferran ès sérülékeny Fati
Vagy nyuggervalogatott 🙂

Nagybarcelona

De 2 èvig lehet közel leszünk minden megnyeréséhez 🙂

Maestro10

Az írásod második felével nagy részben egyetértek, annyi hogy Koundé esetleges érkezésével egy fiatalabb jobbhátvéd leigazolása (Molina, J.Frimpong, Pedro Porro) bőven elég lenne, nem feltétlen kellene Azpilicueta oda (Roberto és Koundé is tud itt játszani, utóbbi egészen magas szinten).

A Marcos Alonso szál számomra továbbra is érthetetlen, hisz ugyan azért a pénzért találunk fiatalabb, és minőségibb alternatívákat is Alba mellé/mögé (a saját nevelésű Grimaldo és az általad említett Gayá is ilyen).

Jobb szélre is hasonló ‘álomigazolásaim’ vannak mint neked (Raphinha, Antony, Gnabry), de itt a pénz lehet nagy akadály. Szerintem Di María (ingyen) 1 évre és Bernardo Silva (Frenkie de Jong csere a Citvel) tökéletes választás lehet főleg, hogy utóbbi 8-ast is tud játszani.

Lewandowski szerintem a legjobb ember 9-es posztra, legalábbis az elérhető játékosok között mazsolázva mindenképpen (Lukaku nálam nem ilyen).

Ter Stegen/Pena/Tenas

Molina/Roberto – Piqué/Christensen/Koundé/Araújo/García – Alba/Grimaldo

Busquets/Nico

Pedri/Kessié Gavi/Torre

Di María/Bernardo Torres/Fati

Lewa/Auba

Szerintem ez egy bombaerős, de egyben megvalósítható keret lenne a következő szezonra. Meglátjuk majd mit hoz a nyár.

Last edited 19 napja by Maestro10
Nagybarcelona

Ez se rossz, Molina nekem is 2. Számú, de 20-30, Raphinha ès Antoni az első számú nekem is, de 50-60 milliók, ès ugye előttünk 55 milliót Ferranra jobb szélre. Auba 33, Lewa 34. Stegen többszörösen jutott, ès 2 ève egyre gyengébb. Grimaldo nálam is prioritást èlvezne, vagy Gaya.
Bernardorol, Kounderól írtam, szerintem miért nem. Ráadásul, mire beérnek a fiatalok, kiöregszenek a többiek, ès 2 èv múlva kezdhetjük elölről. Persze legyen Xavinak igaza, ès jövőre triplázzunk, de nem a jövőt èpítjük, ès eddig sok sok igazolásunknál megvolt a rossz èrzèsem, de Barca szurkolóként mindig optimista voltam, aztán látjuk mi lett…

Maestro10

Szerintem meg pont, hogy a jövőt építjük. Pena, Araújo, García, Nico, Pedri, Gavi, Torre, Fati, Ferrán, (Koundé?, Molina?,) mind a jövő emberei. De be kell látni, hogyha már a következő szezonban szeretnénk eredményeket produkálni, akkor kellenek az olyan veterán klasszisok mint Lewa, Auba vagy Di María. Még ha rövid távról is van szó.

Last edited 19 napja by Maestro10
Maestro10

Egyébként nálam De Ligt lenne az álomkategória, ha már belsővédőkről (is) szó esett. Araújóval félelmetes párost alkotnának a védelem tengelyében. Kár, hogy ő még a franciánál is drágább mulatság lenne, így az érkezésének esélye (jelenleg) a 0-hoz konvergál.

Last edited 19 napja by Maestro10
KJDaniel

A mindig jól értesült Fabrizio Romano szerint kész a megállapodás a Pool és a Bayern között, Mané németországban folytatja.
Már csak az utolsó kockának kell a helyére kerülnie, vagyis, hogy Lewa megérkezzen hozzánk.

Robi71

Érdekes lesz mert Mané nem center. De gyanítom azt fognak játszatni vele ha Lewa elmegy.

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2022-06-17-barca-to-have-200m-transfer-budget-this-summer-5-players-we-could-sign/
Meg alá is lőttem 🙂
Megbízható forrás szerint 200 millió lesz átigazolásokra
Lewa 40
Kounde 65
Azpili 5
Bernrdo 80
Alonso 10
Hát nem tudom. Délután már leírtam a véleményem.

Nagybarcelona

Ha tényleg lenne 200 milliónk, èn lehet eladnám mèg De Jongot, (hiába kedvencem) 80 körül, + az apró, ès 300 millióból ezeket hoznám:
Pau Torres/Laporte 50
Grimaldo/Gaya 20
Bellerin/Molina 20
Lautaro 80
Fábián 30
Soler 30
Raphinha 50
Maximiano 20
+ Di Maria, Kessie, Christensen ingyen
Stegen/Maximiano
Molina/Dets-Araujo/Christensen-Pau/Pique/Garcia-Alba/Gaya
Busquets/Fábián
Kessie/Gavi-Soler/Pedri/Torre
Raphinha/Di Maria-Lautaro/Auba-Depay/Fati/Ferran
Ez konkrétan egy BL győzelemre esélyes csapat jövőre + 10 èvre.

Nagybarcelona

-Koundet megértem, mert nagy tehetsèg, de tartok tőle
-Lewat megértem, mert egy igazi gólvagó, hatalmas nézettséget ès bevételt hozhat pár èvre
-Azpilit, Alonsot csak csak, minőség pár èvre
-Silva megér 80 milliót? Ebből kijönne egy minőségi bal szèlső, ès egy kp-s.
Aki sok MC meccset néz, azt kérdezném, megér ennyit Silva??? Tartok tőle, hogy egy Coutinho 2.0 lesz. Védekezésben jókat írnak róla, de a számai elèg gyengék egy èvente 100 gólt szerző csapatban.

Nagybarcelona

Pl. Itt van Soler, egy Valenciában hozza Silva számait, ès kb 40-ből kijönne Soler+Gaya.
Ès Soler is tud a jobb szélen is játszani, ès fiatalabb is.

Robi71

Silva zseniális a City-ben, de az ott egy “elavult” tiki taka. 🙂

Nagybarcelona

Megint èpítő jellegűen szóltál hozzá. Arra lettem volna kíváncsi, èr e 80 milliót, mikor egy èvi 100 gólos csapatban
35 meccs 8 gól 4 gólpassz
25 meccs 2 gól 6 gólpassz
34 meccs 6 gól 7 gólpassz
36 meccs 7 gól 7 gólpassz
35 meccs 6 gól 4 gólpassz
Ès ezekből sok meccsen szèlsőt(támadót)is játszott.

Robi71

Beindult a FIFA 2022. 🙂

Steve fan

Pénz állt a házhoz barátom! Bele állunk a Barto álom vonalba! Röpködnek a nagy nevek bizony! Grimaldo nálam tuti jöhet,de Dest maradjon! Lehet rosszul tudom de Bellerin lejáró szerződésű,de ő is jöhet occóé! Alonso felejtős,el kéne engedni ! Kounde nálam nagy kérdőjel, sérült,sérülten játszatták, francia …..hát 65-ért egy Umtiti fiatalabb kiadásban, kezdetben neki is ment a szekér! Roberto helyét nem igazán látom, de sokan nagyon rosszul. Kérem szépen nagytisztelettel..S. Roberto nem, ismeretlen NEM jobbhátvéd! A Lewa-Lukaku vonalat is hanyagolni kéne,csak mert beesett egy kis pénz,60-80-ért padozni?????? Inkább olcsón egy Icardi,amúgy is szerény, vissza húzódó, balhé mentes igazi sportember,vérbeli csatár! Na és ha a kedvenc házigörényünk ,hálátlanul 5 év (abból 3 beteg, sérült)dőzsölés után elhúz,na akkor tényleg kell egy jobbszélső! A De Jong -Silva cserének semmi értelmét nem látom! Viszont szegény Gerard…..a szívnek meg kell szakadni lapátra kerül???? Na erre csak kéne 1 jó kh!

Robi71

Laporta már akkor nagy nevekkel dobálózott, amikor még egy fitying sem volt….de még a fizetési keretbe sem fértünk bele. Ő már akkor tudott valamit… 🙂

Faramuci69

Valszeg tobbet mint mi 🙂

Nagybarcelona

Lehet a 200 millióba már beleszámolták De Jong árát…

Robi71

Vicc. A tegnap még nem tudtuk regisztrálni az ingyen igazolásokat vagy hosszabbítani Gavi-val….de ma már 200 millió van igazolásokra. Még ha lenne is, akkor sem költenék többet, mint a felét.

Nagybarcelona

Abba belegondoltál, ha a sociok beleegyeztek a gazdasági csomagba, akkor elő is van készítve? 700 milliót szavaztak meg + 700 milliós bevétel körül várnak. 1,4 milliárdból csak tudunk már igazolni.+ Ha Frenkie megy 70-80 millió + vagy egyéb 30-40 eladásból + van 25 Cou ès Jutgla eladásából. Komolyan mondom, neked semmi sem jó.

Robi71

Várjuk meg a végét….

Nagy Péter

Azért reméljük hogy most hogy pénzt látunk nem költekezük mint egy luxus feleség…
Ha lesz is 200 misi igazolni remélem mindet nem herdáljuk el főleg hogy most már nem nagyon lesz mit eladni…. és a jövő évi bevételünk még nagyon képlékeny.

Én a silváért nem adnék 80-at.Nem is feltétlen látom a pozícióját
Pedri helye fix gavira meg nem hoznék rá egy olyan játékost akit játszatni kell.
Ott van még a pablo gyerek egy nagy szerencsével lehet egy újabb nagy berobbanó és máris túl sokan lennének a középpályán.

Inkább a soler gaya kettősért adnék 60 misit és akkor megvan a bal szél és a középpálya is.
Viszont ha de jong marad akkor csak a gaya gyereket kell elhozni és annyi.
Mivel xavi azt mondta nála frenkie alapember és csak anyagi okok miatt mehet el így most már akkor elvileg marad.
Nem tudom a balde balhátvéddel mi a helyzet amikor koeman berakta balhátvédnek elég jól játszott csak akkor szúrta el amikor az öreg előre rakta balszélsőnek mert gyors…
Utána volt sérülése de mostanában nem hallottam felőle pedig házon belül is meglehetne oldani a balhátvéd részt.

Robi71

Teljesen más átigazolási stratégiát folytatnék ha nullából “csak ” ingyen igazolható játékosokra futna vagy ha rendelkezésemre állna 200 millió.
200 millióval a zsebembe egyetlen 30+os játékost sem igazolnék.

mark666

Ezt adom én is.
Ha nincs pénz akkor jók a leeset koncok is. Azaz az idősödő ingyen igazolható játékosok.
De ha van 200 milla akkor abból a jövő csapaténak az alapját kell letenni. Van sok tehetséges fiatalotok azokat kell kiegészíteni.

Bár elöbb én is látni szeretném a 200 millát. (megbízható forrásos ide-oda) Kicsit nagy a kontraszt az előző állapotokhoz képest.
Kérdés ilyen előzmények után hány játékos gondolkodik máshogy hogy ide akare igazolni.

Valamint ha van esze a vezetőségnek nem veri el az összes pénzt. Lehet így-úgy kalkulálni a bevételeket, de egyrészt most kevesebb lesz mert 2 jobgól is kevesebb folyik be, valamint kérdés meddig jut a csapat a BL-ben.. és hogy milyen játékot képes majd mutatni és így hogy alakul a nézőszám, eladott kacatokból befolyó bevétel..stb.
Simán alakulhat úgy hogy jövőre nem lesz sok summa költekezni, nem szabad mindent elverni.

Nagybarcelona

Jövőre már van 40 millió Griezmannból.
Idén már 25 Cou + Jutgla

Nagybarcelona

Végre egyetértünk. Olyan játékosokat kellene, akiken nem, vagy alig veszíthetünk. Fiatalokat. Gaya, Grimaldo, Soler, Fábián, Maximiano, Molina, Jesus, Pau, Botman, ès ha nagyot álmodunk Anthony, Raphinha, Lautaro, Laporte

Nagy Péter

Lewa gondolom azért kellene mert nagy név és a marketinget se ártana építeni vkire míg mondjuk Fati ha nem sérül le betölti messi marketing rését.

Én aspit leigazolnám mindegy hány éves…. baszk a srác az feldúrja neked még 5 év múlva is a pályát…
Di maria meg 2 évre tökéletes ingyen jönne relatíve kevés fizuért.

Más tudtommal nagyon nincs is képben a csapatnál idősebb játékos mindegyik másik fiatal tehetségesnek mondott játékosról pletykálnak.

Én megvenném a koundét a valencia kettősét aspit és hoznám di mariát plusz akkor marketingnek lewa ha tényleg annyira akarjuk.

Ez kb max 160 misi amiből ugye lejön hogy nálam menne fernkie 70-80 körül vagyis 80-90 misi lenne a költési-eladási mérleg mínuszba.

Jövőre meg meglátjuk milyen tehetségek jönnek fel és azokra lecsapni .

Nagybarcelona

Balde mèg kevès, Alba nyugdíjazásáig mehetne kölcsön. Gaya+Soler 2023-ig bír szerződéssel, 40 körül az együttes áruk. De Jongra nem nagyon számít Xavi. legtöbbször lecserélt játékos. Èn a tetteknek hiszek. Remélem nem pazaroljuk el a pénzt. Alemani nagy erősítés. Xavi óriási kérdés. Ferranra kidobtunk 60 milliót.

Nagybarcelona

Csoda Ferran Jelenleg már 60 millióba került nekünk. 5 millióval emelkedett az összeg, mert elèrtük a BL-t. Meg függőben van 5. 65 lehet a vége. Remélem nyáron okosabbak lesznek.

Nagybarcelona

Röpködnek a pletykák. Èn úgy gondolom, azért valami valóságalapja van, ha megbízható források hozzák le. Legújabb, vissza akarjuk hozni Rafinhát. Ha nincs Raphinha? Komolyan mondom, ha ebből valami is igaz, ki az a tökkelütött, akinek ez csak az eszébe jut? Torre jött a kp-ra. Egy óriási tehetség. Ha jobb szél, akkor már a Trincao, Collado, Abde hármast is hamarabb elnézem ott, mint egy sérülékeny, 30 èves C kategóriás játékost. Vagy Robertonak kell egy barát a betegszobán? 🙂

Faramuci69

Valoban nem tunik okosnak draga jatekost venni. A Gaya Soler vonal jol hangzik, de nem hinnem, hogy ezt hobban latnank mint ok, ha igen az gaz. Lehet jovore hozzuk oken ingyen. Rafinha vicc lenne, tuti kamu. Dembele eseteben nem artana nezni a moralis kerdeseket is. A csavo mindig is eleg gyoker volt. Az mar tetszik, hogy a United latja, nem vagyunk annyira megszorulva, sztem megadjak amit kerunk Frenkiert. Amit valoban nem ertek, az Leva. Minek ide egy 34 eves jatekos, ennyi penzert? Koumde jo irany lenne, de o is draga. Remelem nem jarunk vele ugy mint Umtitivel. Apropo, valakit mar sikerult elpasszolnunk? Lenglet, Martin, Neto, Umtiti, etc…??

Nagybarcelona

A távozásukat ráérősen kezelik. Állítólag július 31-ig. Sok lesz a kölcsön. Lenglet, Pjanic, Nicot a Marseillebe írják, állítólag jó a kapcsolat. Nem tudom, ki hogy látja, sok kommentet olvasok mindenhol, általában ugyanúgy. Lewat megértem, valószínűleg “visszahozza” az árát. A teljesítménye viszont kérdéses. Dembele + Lewa egy csapatban duplán jó, lenne aki fejen lövi labdával Lewat 🙂

Nagybarcelona

Amúgy “félve” kérdezem, nem lenne célszerűbb adni Dembelènek 10 milliós fizetés mellett vagy 20 aláírási pénzt, ès van egy 50 milliós játékosunk, akit el tudunk adni ha kell? Olcsóbb, mint Raphinha, ès kevesebbet sérült mint Rafinha 🙂
+ Di Maria

Nagy Péter

Sztem az csapaton belül se tenne jót ha jóformán a fél fiatal tehetségünk alacsonyabb pénzért aláírt vagy alá fog erre meg dembike kapna egy 8-10 misis fizut plusz még aláírásit is…..?….
Sztem nem kapkodnak érte még így se hogy nem kell átigazolásit fizetni érte..mert kell neki egy aláírási és mellé egy magas fizu és mi van ha máshol is lesérül fél évekre?
Én di mariát hoznám azonnal míg el nem viszik.
Erre az évre tökéletes lenne.
A raphinha gyerek nem tünik rossznak és jobb vagyis értelmesebb igazolásnak tűnne mint ferran de az a baj egy 60 misit már elszórtunk tavaly most megint egyet egy kérdőjelesre..?

Steve fan

Xavi nagy ötlete volt Torres

Nagy Péter

akkor se értettem hogy minek a bal szélre még egy plusz ember mikor már volt egy depay egy sérült fati dembi is tud ott játszani ha kell plusz még traore is tudott volna ha kell.. és még auba is kiszokott néha szélre menni…
Állítólag a jobbos az igazi posztja de ott egy meccsen se láttam sztem.. és nem is hiszem hogy fogom.
Reméljük csak ferran lesz a pep féle csingilingi igazolás..

Steve fan

Jöhet oda Di Mária még le nem késünk róla! Egy szezon,és ingyen van! Persze most hogy van pénz ????? Raphinha? 60-70 millió! Lewa is pénzkidobás minimum 50-60? Így hamar elmegy ám 200 Milla. A védelembe kéne most invesztálni,egy jobb,egy bal még egy középső védőt!

Nagybarcelona

Tudom, hogy mindenki utálja, de ezért írtam, hogy tartsuk meg vagy 20-èrt Dembelèt. + Di Mária ingyen. Meglennènk minimum 2 èvre. Bal szèl is, Depay, Ferran, Fati. Fati megint fájdalmat èrez a tèrdèben, ez egyre aggasztóbb. Ott van Auba, ès ha jön Lewa, van egy minőségi támadósorunk.

Nagy Péter

Ezt hol írják hogy fatinak megint fáj a térde?

Nagybarcelona

Kb. mindenhol. Már 2 hete nyilatkozott Enrique, hogy nem tud játszani a válogatottban, de marad. Gondolom a VB miatt.

Nagy Péter

De azért mert még olyan edzettségi szinten vagy azért mert ahogy terhelik az edzés munkával úgy előjön a fájdalom?
Mert nagyon nem mindegy mi az ok.
Tudtommal luis is azt mondta hogy a formája nincs meg azét nem játszoitt.
Azt látom hogy azt írják hogy a barca bánja hogy nem mütötték meg fatit..
De ezt nem értem hát nem 4 szer mütötték?de lehet hogy ez vmi új dolog és lemaradtam róla.

Nagybarcelona

Lett volna megint egy műtét. Sokadik. Lehet Umtiti 2. Lesz belőle. Bár a műtét sem garancia. Vele nem lehet állandó kezdőként számolni idén sem, ezért Depaynak maradnia kellene.

Steve fan

Meggyőződésem , hogy a következő 10 év meghatározó támadója lett volna,de sajnos ez a sorozatos terdproblema nem áll meg, szerintem túl korán dobta Koeman mélyvízbe, ügyesség volt, fizikailag viszont még nem volt telepítve. Fájó szívvel ,de azt kell mondjam nem alapozhatunk rá ,csak csere lehetséges max 25-30 percig!

Nagy Péter

Nem a mélyvízbe dobás volt a gond hanem egyszerűen egy brutál szerencsétlen sérülés.
Ha jól emlékszem épp a betis ellen játszottunk mikor egy srác odacsúszott neki .Ennyin múlt hogy azóta csak küszködik.
Kicsit neymarhoz tudnám hasonlítani hogy ő is egészséges volt míg egyszer nem csúsztak rá a bokájára na onnantól csak szenved.

Én azért bízok benne hogy a mai modern orvos tudomány segít rajta,csak sajna az hogy lassan 1-1,5 éve szenved kiesik a ritmusból és a fejlődése is megáll…
Szurkolok neki mert brutál gólérzékeny ami a mai csapatból eléggé hiányzik.

Nagy Péter

Sztem raphinha nem jön hozzánk 60-70 misiért…..annyit nem fogunk adni érte vagy legalábbis nagyon remélem.
Lewa meg 40-50 között lesz sztem ez is biztos.
Elvileg kounde a fő cél jelenleg.
jobb oldalra egy aspi elég lenne destel együtt
Balon a gaya gyerek lehetne jó de ha ő nem jön sztem elég lenne a balde is arra az évi 10 meccsre amit alba mögött lehet játszani.

Robi71

Jelenleg az MU az “új Barca” akivel mindenkit szóba hoznak.
Pletykák:
Raphinha megy a MU-ba és helyét Adama veszi át a Leeds-ben.
Lewa a Barca-n kívül a MU-t és a Chelsea-t is érdekli. A MU-tól CR a Roma-ba távozhat. Lukaku biztosan az Inter-be távozik…a Chelsea elcserélné Lautaro-val….vagy Lewa-val pótolná (a közeg adott…német edző Tuchel és német támadótársak Werner és Havertz).
A Kounde-t a Chelsea is vinné….mind a Sevilla, mind a játékos igényeit kielégítené.
Szerintem egyértelmű, hogy Lewa és Kounde akkor lesznek Barca játékosok, ha ők is nagyon akarják.

Nagy Péter

Mi lett az antony gyerekkel?
Nem azt kérte a holland edző ? és ő is kb 60 misibe kerülne..
vagy ezt a leeds dobta be hogy felverje raphinha árát…?

CR-t megnézem mikor megy a roma-hoz…
A lukaku- martinez csere durván jól jönne a chelseanek még ha tenni kéne rá pluszba is,
Lewa biztos nem megy az unitedbe.. az csak bl csapatba fog elmenni és mivel úgy néz ki meg is lesz rá a pénz sztem elsőszámú esélyesek vagyunk.
Koundénál kérdés a fizetési igény mert ha 7,5 az igénye akkor nem hiszem ha 5,5-6 misi ajánlásunknál nem inkább hozzánk jönne.
ha viszont tényleg nettó 15 msit szeretne amit nem hiszek akkor sztem nincs kérdés megy a chelseabe.majdnem tripla annyit keresne a világ legjobb bajnokságában egy top4-es csapatban.

Robi71

Antony is a MU-val van kapcsolatban. Azért ott sem kolbászból van a kerítés…van egy limit…kb. három 60 milliós játékos fér bele. És ez a minimum amit egy valamirevaló játékosért kérnek. És azt se feledjük, hogy nem lesz BL és bízni kell a csapat újjáépítésében.

Nagy Péter

Azt értem hogy ott 150-200 misi a keret idénre de az anthony és a raphinha ugyanaz a poszt és az edző anthonyt akarja.
Akkor mi a probléma? olcsóbb lenne raphinha 5-10 misivel…?

Steve fan

Jobb szélső akkor is kell ! Ha görény ,(D……e)lelép,a hálátlan ! Hiába írja Nagybarcelona , hogy tömjék ki lóvéval egyszerűen nem akar maradni! Állítólag ,Zidane nagyon számit rá és mint tudjuk a PSG-vel nem tudunk anyagilag versenyezni. Bár megjegyzem nem sajnálom! Motiválatlan zsoldos.Az egy az egyben párharcokba félt beleálni szemmel láthatóan. Kounde meg ,sérülten játszott rendszeresen,most sem egészséges! Dobjon ki a klub ,120-130 milliót (ebben benne van Lewa ára is),úgy , hogy még senkit nem adtunk el?(Umtiti, Braithwaite, Lenglet , Pjanic,Puig, Trincao)

Nagy Péter

jobbszélső akkor is kellene ha dembi maradna.
Nálam di maria alap lenne.
Mellé kellene egy viszonylag olcsó tehetség…mert az a baj hiába jönne di maria akkor is kell mellé egy másik játékos ha nem roberto desteket akarunk jobb szélen látni..

Kounde sztem 60 misinél megáll lewa meg meg 40-50 misi.
Eladni bkit is akiket felsoroltál? inkább a kölcsön de az is nehezen menne…
A probléma az hogy nincs idő megvárni hogy azok akik feleslegesek eldöntsék augusztus legvégéig hogy na jó akkor elmennek…
Itt július4-re kikellene alakulnia a keret 95%-ának.
plusz se kounde se lewa nem fog várni augusztusig hogy kiderüljenek a dolgok mindenki tisztázni akarja a jövőjét 1 hónapon belül akiket kinéztünk.

Nagybarcelona

Senki nem èrti Ferrant. Ezért tartok Xavi csapatépítésètől. Ráadásul az erőltetésevel több játékosunk is hanyagolva volt, Ferran pedig teljesen leépült.

Steve fan

Ebbe ne állj bele,látod jönnek a mínuszok!!!! Valakik vagy Ferran-t látják túl jónak,vagy Xavi bántásáért rántanak kardot! Nem tehetek róla de a szememben Torres az a 12 egy tucat játékos!

sunt

Frenkie ügyében nem visszakozhat a Barca a sok degradáló szöveg után. Illetve megteheti, de azzal mindenki csak rosszul jár. De azzal is, ha túlspilázzák az eladást. Hiába tartja mindenki értéknek őt, tényleges érdeklődést csak a két Manchesteri csapat mutatott. Egy napnál nem több idő annak kiderítése, hogy a City bármilyen formában hajlandó-e elcserélni Silvaval. Ha nem, akkor egyedüli lehetőség az United. De az ő türelmük is véges: túl merev Barca tárgyalás esetén kénytelenek helyette B variánst keresni és attól kezdve nem többet, hanem kevesebbet fizetnének Frenkiért. Tehát nincs más lehetőség, mint gyorsan megállapodni a kért és a kínált ár között valahol és passz.

Nagybarcelona

Gondolom a kívánt játékos megszerzèsèn is múlik. Frenkie maradna. A vezetőség lenyilatkozta, ha valaki távozik, szakmai döntés lesz. Bernardo amúgy is nehéz ügy. Gaya Soler Június 30-ig pénzt kell a Valenciának előteremteni. A 2 hét mozgalmas lesz.

Nagybarcelona

https://barcauniversal.com/barcelona-want-to-close-five-priority-signings-in-the-next-two-weeks/amp/
2 hét 5 játékos
Lewa, Kessie, Christensen, Azpilicuèta, Alonso. Gondolom régóta folynak a tárgyalások.

Nagy Péter

Nem tudom hogy azzal jól járnánk e ha 1:1-es cserébe jönne akkor bernardo frenkiért…
Én inkább a 80 misit választanám és akkor jöjjön a valencia gaya soler kettős 40-50 misiért
a maradék 30-40 misi meg mehet bele aspi kounde (raphinha) megszerzésére.

Nagybarcelona

Mivel jóban vagyunk a Valenciaval, èn ajánlanèk egy összeget + Balde, Puig, Mingueza játèkjogát visszavásárlásival Gaya+Solerèrt. Legjobb helyre mennének, pár száz kilométerrel odébb, ahol fejlődhetnek.

Nagy Péter

Baldét csak kölcsönbe szabad elengedni,nagy potenciál van a srácban 17 évesen.
A többire felesleges bmit is tenni vigyék nyugodtan..
puig bulizik inkább mint focizik neki elég a 2-3 misi fizu el van belőle.
Minguból se hiszem hogy lesz valaha egy celta vigo everton szintnél jobb .

Steve fan

Minguezza teljesen jó csere( kérdés Pique megy vagy marad)4-5 belső védő kell egy szezonra! Bale nyitott kérdés lehet amíg nem játszhat 15-20 meccsen zsinórban! Aztán nehogy úgy járjunk mint Cucurellával,most 50 millát adna érte Pep!

Nagybarcelona

Mingueza nagy tehetsèg szerintem. Ezért kellene mindnek a folyamatos játék. Mindenkinek a legjobb az eladás, majd visszavásárlási, de nem őrült árakon. Pl. 5-èrt megy, 10-èrt jön vissza. Ezért dobnek mèg milliókat, hogy kihúzzuk a Valenciát is.
30+Mingueza, Puig, Balde. Ennyi pénzért nem kapunk 2 db egyenként 40-50 milliós játékost, a Valenciának elvileg ennyi pénz kell, kapnak a hiányzó posztokra játékosokat. Vagy jövőre mennek ingyen. Ránkígerhetnek, de ha a játékosok ide akarnak jönni, nem tudnak mit tenni. Az Atleti èrdeklődik irántuk. Világi balfekek leszünk megint ha 40-èrt viszik a 2 játékost, mi meg 80-èrt veszünk egy Silvát.

Robi71

A Spezia Calcio nem aktiválja a Rey Manaj kölcsönszerződésébe foglalt 2.7 millió eurós vásárlási opciót, így az albán július elsején visszatér Barcelonába. 

Gerobarcaa

30 meccs 5 gól (harmadik legtöbb a ritka gyenge Speziaban) Simán 5millás játékos

Robi71

Akkor nem gond, eladjuk 5 millióért.

Nagy Péter

Lehet hogy 5 millás játékos de jelenleg 1 misit nem adnának…
Marad megint a kölcsön és hátha ott majd alkot vmit amiért egy ilyen 2,7 misi bejön majd jövő nyáron.

Gerobarcaa

Vigye el a Fradi,ott úgyis van love 😀

Nagy Péter

Sztem ennek a fradinak nem is kellene..
Nem is gondolnám hogy egy középeurópai csapatnak aki a bl-el csoportkörért küzd egy center típusra lenne szüksége.
Én inkább a gyorsaságra mennék rá és ahogy látom a fradi is ezt az irányt követi.
Az más kérdés hogy most másfél hónap alatt milyen csapatot tudnak összerakni.(2 hét és selejtező)kicsit szkeptikus vagyok de szurkolok nekik hogy legalább az el csoportkör meglegyen.

Bivi76

Hát igen! A Fradinál a gyorsaságra mennek rá, bár ott velünk ellentétben van pénz. Sajnos nálunk nem a dinamika a fontos. Az a mérvadó, hogy legyen egy játékos 30+ os, lehetőleg spanyol. Legyen jó hosszú nyelve, hogy tövig tudja nyalni az Al Szadd (Szar) egykori remek edzőjének a büdös seggét. A mai Barca erről szól. Egykori játszótársak, haverok, előnyt élveznek. Szégyen az egész. Szappanooerát készítünk egy szaros 34 éves lengyel balfékről. Közben Perez meg felvásárolja a legjobb brazil és francia tehetségeket. Nekünk marad a tojásfejű Gagyióla ostoba spanyol hülyegyerekei. Az óriási áldozatok árán pénzhez jutó Barcelona (kereskedelmi és közvetítési jogok bizonyos százalékának bizonyos évekre, visszavásárlási opcióval történő eladása), nagyon rosszul fog ezzel a pénzzel sáfárkodni átigazolás terén. Nem szabadott volna ezt a folyamatot Xavira bízni. Elfogult a szerencsétlen haveraival szemben, és totál vakon van a nemzetközi focival (nem spanyol) kapcsolatban. Azpilicueta, Alonso, Christensen, Lewandowski. Gyönyörű névsor. Kíváncsi lennék, egy komoly csapatnál, mondjuk a Real Madridnál felmerülnének e ilyen nevek.

Nagy Péter

Te melyik edzőre bíztad volna a mostani csapatépítést?

Bivi76

Erre aki most van, biztos nem. Klopp? Tuchel? Ten Haag? Leonardo Jardim? Csak néhány.

Nagy Péter

klopp tuchel kb érinthetetlen
leonardo jardim lefőtt edző a monacon kívül nem is emlékszek hogy máshol lenne eredménye.
Ten haag meg kb xavi. Fiatal edző aki még nem volt topcsapatnál,most lesz a főprobája ahogy xavinak is.

Én xavi helyett egyedül contét tudtam volna elképzelni aki szabad volt a piacon aki felépítette volna a barcát.
Ő lehetett volna a mi mourinhonk ahogy anno ő is felépítette a real kontrajátékát ami 3 bl-t ért nekik nekünk is összehozott volna conte egy erős csapatot.

Robi71

Guardiola? …ő nem érinthetetlen. Azt hallottam kifele áll a szénája a City-nél. 🙂

Bivi76

Guardiola menjen a büdös k. a. – ba!

Kritizator

Spanyol, pfuj, vagy katalán? 😁

Robi71

Valaki megemlítette Gvardiol-t, mint belső védőt. Hírtelen megfagyott a vér bennem. 😀

Bivi76

Guardiola :2012—2022 Bayern München és Manchester City! Több mint 1000 milliárd elköltött euró, egy nagy büdös NULLA BL győzelem! Real Madrid 2012-2022 5 BL győzelem. Ki ért akkor a focihoz? Én, vagy Ti, Guardiola imádók! Told le a barátoddal a gatyádat, aztán ülj az ölébe!

Robi71

De a City játsza a legszebb futballt…a Real-é nézhetetlen. A szép futballért lettünk Barca szurkolók, nem?
Egész évben orgazmikus foci aminek a vége esetleg egy elbukott BL győzelem vagy nézhetetlen antifocival BL-t nyerni?…nálam ez nem kérdés.
Az egész világ az újabb City-Pool (Haaland vs Nunez) párharcot várja. Ki nem szarja le, ha a végén a fehérek nyerik meg a Real Madrid kupát.

Bivi76

Én nem szarom le, ha a Real megnyeri a BL-t! Nem tudom függetleníteni magamat a sikereiktől, mivel Barcelona szurkoló vagyok (nem Guardiola, Xavi, Busquets rajongó), és rühellem a Real Madridot. Ennyi! Leszarom hogy játszik a Pool, meg a City, ha behúzták a 14.-et!

Bivi76

Olyanra biztos nem, akinél a seggnyalás, egykori bűnrossz játékos csapattársak istápolása a legfontosabb. Lehet a világszinvonalú katari bajnoksággal tisztában van, de a brazilhoz, franciához, hollandhoz, angolhoz, portugálhoz,némethez tökhükye.

Steve fan

Ha nem éreznék úgy, hogy egy kicsit igazad van akkor most megkérdezném , neked valami személyes problémád van Xavival? De elfogadom a szemléleted! EZ esetben mondj egy másik edzőt! Pochettino? Még ki sem rúgtak hivatalosan! Azonkívül felhívnám a figyelmed egy másik nem elhanyagolható tényezőre! Az összes potenciális nagy nevet,aki beleillik az elképzeléseidbe,Már elhappoltak az utóbbi 1-2 hétben (amíg hivatalosan egy árva eurónk sem volt,csak ingyen érkező jöhetett szóba)

Bivi76

Mert Te nem tudsz elképzelni Xavin kívül más edzőt? Ki az a Xavi? Mit tett le edzőként az asztalra? Miért kell annak természetesek lenni hogy Ő a Barca edzője? Számodra az is természetes hogy Pique a Barca elnöke lesz egyszer? Na attól mentsen meg minket Jóisten!

Nagy Péter

Az okés hogy edzőként még sokat nem mutatott de neked sincs olyan edzőjelölted aki elérhető lett volna és nagy név lenne a szakmában.
A Jardim se mutatott még semmit egy monacon kívül.

Nem értem ezt az ellenségeskedést xavival szemben.

Tény az hogy én inkább contet hoztam volna ha vállalja de nálad még ő se merült fel érvként xavi ellen.

Klopp tuchel nem opció…

Bivi76

Mi a problémám Xavival? Címszavakban :Ferran erőltetése (szerelmes a csávóba), Alba megszakítása, Alejandro Baldé nem kap lehetőséget, haverok fix helye a csapatban, Sergi Roberto hosszabbítása, felmerülő nevek :Azpilicueta, Alonso, Javi Galan, Christensen, Lewandowski, soroljam?

békétavilágnak

Ok
Nem felelhet meg mindenkinek…így jártál….

Bivi76

Rijjkard 2003-2004 ;Ronaldinho, Deco, Eto ‘o, Rafa Marquez, Giovanni Van Brothers Bronckhorst, Belletti, Edmilson(Brazil vb győztesek), Giuly, soroljam? Tele “öreg spanyollal’ 2006 BL győzelem. Hasonlítsd össze Xavi listájával! Na az a gondom a mélynövésű edzővel. Aki nem látja a különbséget, az egy elvakult, amatőr, szerencsétlen, tudatlan, focihoz nemértő, divatbarcás.

Bivi76

Szerencsétlen, tudatlan, minuszoló divatbarcás barmok!

Nagy Péter

nem akarom bántani azt a csapatot mert nagyon szerettem a játékukat de te leírtad a 2003-2004-es csapatot ami 2005-2006-ros idényre érett be.
Most meg egy évet se adnál nekik..
Lehet hogy 2 év múlva se nyerünk Bl-t de az hogy még esélyt se adsz a csapatnak számomra érdekes.

Bivi76

Hány éves lesz 2-3 év múlva a lengyel, meg meg két barom spanyol? Velük nem ismétlődik meg a történelem, ami Rijjkard 2003-as kinevezése után 3 évvel BL győzelemmek teljesedett ki!

Bivi76

Láttad mit művelt Vinícius Christensennel a Chelsea – Real meccsen? Szünetben lehozták, azt sem tudta milyen rendezvényen van. Utána láttad mit művelt a dán balfék az Arsenal ellen? Nézd vissza! Xavi ilyen középhátvédet szeretne! Totál amatőr!

Steve fan

Ok, értem én! Csak te nem érted! Vakok közt a félszemű a király! Télen ki jött volna ide edzőnek? Xavi jött,meg néhány erősítés és némi szerencsével befutottunk a második helyre. És ki jönne most? Egyenlőre a keret félkész,és a klub helyzete MÉG nincs rendezve. Senkit sem adtunk el a feleslegből és még senki sem jött. Akkor ki lenne az az edző aki otthagyja zsíros kis helyét és idejön,ahol félévente kirúgnak egy edzőt? Klopp? Tuchel? Ne viccelj! Egyenlőre ez egy nagy katyvasz,pótolhatjuk, lyukakat tömögetünk be,foltozgatunk. Rég volt és még messze van amikor nagy dolog volt itt edzőnek lenni. Addig míg ez a helyzet nem rendeződik ide komoly edző nem jön és be kell érned Xavival,nézned kell Ferran Torres-t,és örülhetünk néhány 30+-os ingyenes érkezőknek aki rendelkezik némi nemzetközi rutinnal!

Bivi76

Akkor most a nagy nehézségek, súlyos áldozat árát pénzhez jutó klubnak, nem annak kellene a legfontosabbnak lenni, hogy öregfiúk válogatottját építsen, aminek nincs semmi jövőképe. Felesleges pénzkidobás, ilyen emberekkel sikerek nem lesznek úgysem. Ellenben a fiatal tehetségekbe fektetni sokkal kifizetődőbb. Azért hogy ne essünk ábra a helyzetbe, ami anno Xavi Simonssal történt, már most magunkhoz kell láncolni az utánpótlás legtehetségesebb játékosait:Adam Aznou (vinni szeretné a Bayern München), Chadi Riad, Almeida, Ilias Akhomach, Mamadou, Lamine Yamal, stb. Soroljam? Értelmesebb ezekbe a fiatalokba fektetni, mint kiégett semmitérő embereket vásárolni, fizetést adni nekik. És ami még nagyon fontos :lekötni Endrick – et (mert elviszi a Real), Rayan – t(Vasco da Gama), és Breno Melo – t(Gremio). Az elővásárlási opciót kihasználva Angelo Gabriel t mihamarabb idehozni (Santos). Európában meg kutakodni fiatal tehetségek után (portugál, francia, holland, stb.) Jó lenne egy olyan megfigyelőnk, mint Madridban Juni Calafat Talán Deco alkalmas lesz betölteni ezt a posztot. Toljátok a mínuszokat amatőrök!

Gerobarcaa

Mint írtam már meg Lewat csak csak megértem,de Azpi,Marcos Alonso,Christensen,Kessie total homály mihez kell.
Alba pótlására Grimaldo,vagy Gaya
Pique pótlására Kounde,vagy Coulibaly,
Busi pótlására Nico és De Jong,aztán ha lehet rá mennek Tonalira.Dembele helyett Antony Raphinha kettőből valaki.
De reálisan.
Azpi még csak csak jöjjön.Kessie már itt van kb Tonali helyett. Csak Grimaldo Kounde,Antony lenne akikre rá mennek.
Grimaldo 20-30 Kounde 50-60 Antony 50-60 120-150misi.Ha megy De Jong 70-80ert plusz Jutgla Cou 25 és a többi selejtbol jöjjön össze ennyi legalább(Lenglet,Umtiti,Pjanic,Brait,Puig,Neto) alig kerülne ez pénzbe ez 120-130misi bevételi oldalon. Ha Lewa is jön 80misi ment ki .

Robi71

FIFA 2022.

Bivi76

Az amatőrt nem Rád írtam! Veled lehet normális diskurzust folytatni.

Steve fan

Köszönöm! Ezzel nem is lenne baj,csak úgy veszem észre,a sok éves sikertelen próbálkozás, tehetetlen keserűséget váltott ki belőled(főleg megspékelve a Real sikereivel). Hidd el,mi többiek akik naponta követjük a blogot,mi sem akarunk mást csak , hogy az FC Barcelona régi fényében tündököljön! Én személy szerint ,a legjobban annak örülnék ha valami jótündér vissza görgetné azt az 5-600 milliót amit Barto és teamje az elmúlt 5 évben kidobott az ablakon,és most nem kellett volna eladni bizonyos részesedéseket! Na ebből alakítanám át nagyon durván a keretet,egy hozzáértő edzői és szakmai stábbal! Remélem így is mihamarabb vissza találunk a csúcsra!

Robi71

Ilyen játékosok nincsenek most a piacon, de ha lennének is nincs az a pénz. Arról se feledkezz el hogy már nem csak a Real-al vagyunk versenyben az átigazolási piacon, másik 7-8 klubbal vagyunk versenyben.

Bivi76

Mivel most nincs rájuk még akkora kereslet, most kell lépni, lekötni Őket. Ahogy csinálta Vinicius – sal a Real. Nekem Real Madrid volt, és mindigis lesz a legnagyobb ellenségem, úgyhogy ebben a sztoriban a másik 7-8 csapat nem érdekel.

Robi71

Én továbbra sem igazolnék 40-50 millióért brazil tinédzser tehetséget. Régen lejártak azok az idők amikor pár millióért ki lehetett “próbálni” őket.
Darwin Nunez itt pallérozódott az Almeria-ban, de senki sem vette észre csak a … Benfica. És jó helyre került, állandó játéklehetőség mellett most láthatjuk mi lett belőle.
Nagyon sajnálom, hogy megszünt a régen jól bevált útvonal: Dél-Amerika….európai nevelőklubok (portugál, holland, német, francia klubok)….topligás topklubok. Akik mögött normális családtagok és menedzserek állnak sikeresen veszik az akadályokat két lépésben.
Most tömegesen vesznek el a fiatalok, akik nem “élik át a fejesugrást a mélyvízbe”. Az általad korábban felsorolt tehetségek 90%-a erre a sorsra jutott. A pénz és az érdekek felülírják a fejlődés szempontjából ésszerű döntéseket.

Steve fan

Személy szerint Cucurella felfutásának örülök,mégha nem is nálunk teljesedik ki, mindig láttam potenciált a srácban! Bár Emersot is kipróbálhatták volna ,egy szezont hogy hoz le.

Bivi76

Emerson helyett ott van a minap hosszabbító Sergi Roberto. Szenzációs a srác. Csakúgy mint az erre a posztra érkező fiatal Azpilicueta. Emerson csak egy fiatal brazil válogatott. Nekünk nem kellett.

Steve fan

Remélem csak viccelsz,S.Roberto sosem volt jhv (Valverde próbált belőle csinálni),Azpi ingyen még csak jöhetne,de 1,max 2 szezonos megoldás,egyszerre menne ki a divatból Albával és sem jobb,sem bal oldali védő nem marad ha Most nem hajtunk fel. Emersont most sem értem 1-2 millió plusszért passzoltuk! Alonso meg abszolút nem , nemhogy még pénzért. Grimaldo,Gaya,Coulibaly nálam a három befutó a védelembe! Ja bocs , Roberto még középpályásnak is kevés.

Maestro10

Ennyi baromságot az elmúlt 1 hónapban nem olvastam, amíg te meg nem jelentél ezen a csodás napon. Ismét kitettél magadért, úgyhogy csak gratulálni szeretnék az újabb “értelmes” és “szakmailag kifogástalan” észrevételeidhez. Így tovább! 👏👏👏

Last edited 17 napja by Maestro10
Bivi76

Neked nem osztottam lapot Tökorrú Jackson! Nem Veled beszélgettem. Ne szólj bele nagyok dolgába, ahhoz nem értesz! Te csak szopkodd a “Legendákat”, az a feladatod, aztán dugulj be! Amatőr balfék!

Maestro10

Egy ostoba, provokatív troll vagy ezen a blogon, semmi több. A gond csak az, hogy ennél lényegesen többnek képzeled magad, ami nevetség tárgyává tesz. De rajta, folytasd csak….👏👏

Bivi76

Nevetséges vagy Te, meg a hozzád hasonló divatbarcás barmok! Egy mondatot nem tudnál összeszedetten írni a Barcelona történelméről. Ostoba ám a jó k…!

békétavilágnak

https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2022/06/18/uefa-bajnokok-ligaja-buntetes-leonardo-psg/
kemény ez az uefa 🙂 legalább a látszatra adhatnának kicsit …

Nagybarcelona

Jó jó, de ott kivètelesen jogos volt a kifakadásuk. VAR mellett hogy a tökbe lehet felrúgni a kapust?

Steve fan

Nem felrúgta…. fellökte! Nézd vissza! De úgy látszik azt is szabad!

békétavilágnak

És ezt az uefa ezzel elismerte?

Bivi76

Nemrég írtam azt, hogy én nem tudom függetleníteni magamat a Real Madrid BL sikereitől, mert Barcelona szurkoló vagyok. Nem érdekel hogy a Pool vagy a City szebb focit játszik, ha behúzták a madridiak a 14.BL trófeájukat. Erre mi történt? Bemínuszoltatok. Ebből is kiderült számomra hogy mekkora Barcelona szurkolók vagytok. Akinek nem fáj a madridiak sikere, az Real szurkoló. Ennyit rólatok. Ezen az oldalon sok ember szimpátia alapján mínuszolgat, nem a szöveg tartalma alapján. Tisztelet a a kivételnek, december az apátok faszát, ti kis fasszopó amatőr, divatbarcás, semmitérő gyökerek! Szopjátok le egymást, Tisztelet a kivételnek, hangsúlyozom! Menjetek a picsába!

Robi71

Ne szívd mellre. Mégha mindannyian a Barca igazgató tanácsában ülnénk megérteném, de így csak szánalmas vergelődés részedről. 😀
Javasolom néz Real meccseket ameddig tart a Barca krízis. Én ezt teszem, City-t nézek és jól szórakozom. 😀
Talán majd egyszer fordul a szerencse….igaz, ehhez nem elég a szerencse, szakma is kell.

békétavilágnak

ti egyébként annyira egyformák vagytok 🙂 más csapatok szopkodását és a Barca pocskondírozását lehetne privátban ? Bár gondoom nektek ez okoz csak némi örömöt …nem kell reagálni… a kutyát sem érdekli a semmitmondó mellébeszélésed..

Robi71

Ha magadat még kutyának sem tartod, akkor tényleg így van. Próbálj te is lazítani valamivel….még az agyadra megy ez az egész.

békétavilágnak

én próbálnék de mikor egy Barca blogon te és bivitestvéred Barcagyűlölő agymenései jönnek szemben nap mint nap…de bivi legalább egyenes nem olyan kis sunyi módon csinálja mint te..az első mondatod sok mindent elárul 🙂 (szövegértelmezés? )tudom meleg van 🙂

Bivi76

Én nem vagyok Barca gyűlölő. Én csak rühellem azokat a játékosokat, akik miatt ide jutottunk. A játékos nem nőhet a klub fölé. Nálunk sajnos ez van évek óta. A klubra egy rossz szót soha nem mondtam. A csődtömeg játékos okát pedig eddig sem kíméltem, és nem is fogom. Mindig nyílt lapokkal játszottam.

Robi71

Ha nincs pénz az baj, de újabban az is baj ha van, mert rettegni kell mire költi el a klub. 😀
Reméljük ez a félelem lassan megszünik.

Bivi76

Már ott tartunk hogy Lewandowskiért 50 milliót ajánlunk. Ennyi pénzért fiatal támadót veszek, nem egy vén szaros lengyelt!

Robi71

Nehéz kérdés. Egy valamirevaló fiatal csatár 60+ millió. Lásd Darwin, Lautaro, Vlahovic, Jesus, stb. Nagyon fiatalt pedig nem érdemes.

Bivi76

Inkább bíznám enyhe túlzással Perezre az átigazolásra szánt összeget, mint ilyen Ferran Torresbe szerelmes Manóra!

Robi71

Hogy lehet sunyi módon “utálni a Barca-t “? Gyakorlatilag letrollozól De egy trollhoz képest elég sok kefét eszek ezért a klubbért, nem gondolod?

békétavilágnak

bivi kimondja te meg csak célozgatsz, gúnyolódsz stb
a klubbért “eszed a kefét”? na jó… 🙂
mi haszna ebből az egészből a klubnak?
nem azért eszed mert élvezed? 🙂

Robi71

Megaháború van kibontakozóban a Real és a PSG között….nyilván Mbappé maradása robbantotta ki. 😀 Ebbe szállt be Tebas is, amikor feljelentette a PSG-t és a City-t (nyilván szívesebben látta volna Haaland-ot a Barca-ban) a FIFA-nál a pénzügyi fair play be nem tartási miatt.
A PSG válasza nem késett…megaajánlatott (40 milliós fizetéssel) tettek Vinicius-nak hogy ne hosszabbítsa meg a szerződését.
Ebből mi is tapasztaltunk a Veratti-Neymar ügy kapcsán.
Szórakoztató időszak előtt állunk. 😀

Steve fan

Imádom mikor ez a két klub egymásnak feszül! Mellesleg hova kellene a Realnak,egy vagon pénzért Mbappe amikor Hazard egész szezonban parkolt,Asensio még elmegy mert nem jut játékperc. A PSG-t is megnézem mit kezd majd a mi kis Dembelenkel? Neymar ,Mbappe, Messi mellett! Igaz ingyen lesz nekik,annyit is ér!

Robi71

Ne aggódj, csináltak volna helyet Mbappé-nak. Vinicius-t áttétek volna a jobboldalra. Mbappé Benzema Vinicius….Rodrygo és Hazard a padon.
Dembélé helyzete még nem tisztázott….Chelsea, PSG vagy … Barca. Mert ha nincs ló, jó a szamár is. Ne legyünk szamarak.

Bivi76

Tudod hogy én kedvelem Dembelé játékát, de már nekem sem szimpatikus.Ellenszenves számomra, hogy úgy érzem szórakozik velünk. Nem teheti ezt meg az FC Barcelonával senki ezt, hogy bizonytalanságban tartja. Tudom hogyha távozik, óriási veszteség lesz, mert gondolom valami 30+osban gondolkodik az Al Szadd egykori edzője, de vele együtt mehetne a fél csapat.

Steve fan

Meg kéne neki adni amit kér! Aztán miután aláír,jöhet a vissza szivatás. Bele tenni a szerződésébe egy nem túl magas (max 70 millió) kivásárlási árát aztán mehet Isten hírével,de legalább nem ingyen megy. Legalább Raphinha ára jöjjön ki belőle,ha ő szórakozott a klubbal, megtudja hogy milyen ha vissza nyál a fagyi. Be kell ígérni neki 10 milliót!!!!!!

Nagybarcelona

Bellerin ára 10 millió. Nem hiszem el, hogy ennyiért nem èri meg nekünk, ráadásul állítólag az Arsenal èrdeklődött Lenglet, Neto ès Umtiti után is. Valamennyit biztosan elengednek az árából.

Steve fan

Emlékszem amikor az Arsenal még 50-ért sem adta! A mostani szezonban láttam játszani,hát semmivel sem jobb Destnél. De 10 milliót megér,ha Barcás akár lenni szívvel -lélekkel , igazoljon ide! Ettől függetlenül a Grimaldo-Gaya vonalat nem kéne elengedni! Umtitit és Lenglet-t vigyék csak de valamit fizessenek értük,nem kölcsönbe!

Nagy Péter

10 misit nem ér a srác de ha lengletet netot és umtitit ne adj isten még pjanicsot is elviszik mehet a deal……sőt fizethetnénk is 10 misit mellé még csak vigyék el őket..

Nagybarcelona

Whoscored szerint Bellerin kicsit jobb összességében. Viszont vèdekezèsben
Szerelés/meccs: Dest 1,5, Bellerin 2,3 (Arnold1,3)
Tisztázása/meccs Dest 0,8 Bellerin 2,4 (Arnold 1)
Fejparbajt megnyerése/meccs: Dest 0,3, Bellerin 1,2 (Arnold 0,5)
Most nem fenyezni akarom a srácot, de egy fiatal saját nevelèsről van szó. Megérdemelné egy esélyt főleg ennyiért. Ahogy Grimaldo is Alonso helyett.
Mind2 1 èv szerződéssel.

Nagybarcelona

Azt is írtak, a Betisnek nincs rá pénze, ezért valószínűleg ingyen fog távozni, szerződèsbontással, mint Auba. Bellerin így 5 millióról fog lemondani (èves fizetés), ès a töredékéért játszik majd a Betisben.

Nagybarcelona

Emerson: 2,3, 2,5, 1,1 de ugye fontosabb volt 11 millió
Azpi hasonló számok, de ugye 33 èves.

Nagybarcelona

Xavi nem avatkozik bele hogy dönt a vezetőség ès Depay, folytatja e a Barcában. Ingyen jött vazze. De Ferran kellett 60 millióèrt. Megèrtem, ha Depay ès Frenkie távozik.

Robi71

Breaking: A Girona feljutott az első osztályba miután 3-1-re verték idegenben a Tenerifét.

sempreculers

Kicsit jobban szétnézve a piacon érthetetlen, hogy a RP Leipzig hátvédje: Gvardiol, miért nem szerepel az alternatívák között? Bal lábs középhátvéd, aki Araújo-hoz hasonlóan, ha a szükség tartja balhátvéd pozícióban is bevethető, emellett jól passzol, gyors és fiatal. a TM szerint 25 millió euró az ára… érthetetlen..

Robi71

Mert a neve hajaz valaki máséra…. 😀

sempreculers

Ki máséra?! 😀

Robi71

Gvardiol(a). Sokaknak kívánja a biztosítékot még is a blogon is. 😀

Bivi76

Bassza meg Guardiola a büdös k a-t!

Bivi76

Nemes gesztus, szép cselekedet! Ezért maximális tisztelet jár neki!

Maestro10

És még horvát is. Ez így egyszerre túl sok csapás bizonyos embereknek.

Robi71

…ics. 😀

kritizator

Ez jóóó! A nap kommentje. És még talán spanyol is.

kritizator

Mármint horvát, de biztos van távoli spanyol rokona.

Steve fan

https://www.fociclub.hu/2022/06/20/fc-barcelona-veszelyben-lehet-fati-palyafutasa/A nap negatív híre! Ez átírhatja a terveket! Sajnos!!!!!

Gerobarcaa

Nagy kedvencem Fati de szomorúan mondom hogy neki szerintem sajnos ennyi volt.Pedig tényleg a jövő nagy reménységét látom benne..

Nagy Péter

Olvasgatva a híreket továbbra se értem hogy mi az igazi probléma jelenleg vele.
Sehol nem írnak arról hogy fájna neki újra.
Ha jól értem annyi a baja hogy fizikailag nagyon gyenge nem közelíti meg azokat az eredményeit amiket a sérülése előtt tudott.
De ezt tudtommal lehet orvosolni megfelelő mennyiségű, intenzitású edzéssel.
Nem értem hogyha megműtötték volna ötödjére is akkor most jobb fizikai állapotban lenne vagy mi?
Nem olvastam sehol hogy újra fájna a lába így én nem temetném a srácot.

sempreculers

Nincs olyan nap, hogy ne jelenne meg újabb cikk Raphinha, Koundé és Bernardo leigazolásáról…

Van egy olyan érzésem, hogy Raphinha és Koundé esetében egy angol csapat túllicitál minket, Bernardoért pedig túl sokat akarna a City, hiszen nem állnak pénz szűkében.

Kérdem én, ha véletlen valami oknál fogva értékesítjűk Frenkie-t, miért nem repülünk rá a valenciai duóra? (Soler-Gaya) Soler megfelelő ember lenne arra, hogy ne hajtsuk túl Gavit és Pedrit… Gaya kvalitásait nem kell bemutatni, egyértelműan Alba kihívója lehetne.

Robi71

Raphinha, Kounde, Bernardo….mind olyan játékosok, akik nem eladók…..azaz csak akkor ha valami eszement ajánlat érkezik értük. Bernardo ráadásul egy tehetős klubnál van, ahol csak abban az esetben engedik rl, ha megfelelő pótlás érkezik.

Barca87

Én is inkább venném meg a Soler Gaya párost mint Bernardot a Cityből, és kb ugyan annyiba kerülne. Kounde helyett inkább Pau Torres, de kinek ki.

Barca87

Csak lennének már távozók!
Az sem lesz könnyű dolog, ennyi játékost elpasszolni.
Igázolni meg jó lenne végre okosan!

Nagybarcelona

B.Silva 80-100 millió
Gaya, Soler 2023-ban lejáró szerződès
Pau 60 milliós kivásárlási ár, olcsóbban is adnák.
Ezek alapján szerintem B. Silva árából mind a 3 játèkos kijönne akár. Majd ha viszik, meglátjuk mennyi lesz a vège.
Szerintem Gaya+Soler 40 Atleti
Pau 40+10 MU
Mi meg foghatjuk majd a fejünket.
Nem hiába ezeket a neveket írtam átigazolásra.

Barca87

Ha 1:1ben igazolhatunk akkor nem olyan vészes. mind a 2 csapat olyan akikhez akár játékosokat is bevonhatnánk. De szerinrem ezek mind jó igazolások lennének a pénztárcánkhoz képest.

sempeculers

Inaki Pena, Molina, Gvardiol, Mika Marmol, Gaya, Kessie, Soler, Abde, Antony… szerintem velük bőven erősödne a keret. Ha az öreg Lewa érkezik 2-3 évre, amíg nem találunk egy új csatártehetséget (Endrick), addig megteszi.

MATS-Pena
Molina-Roberto
Araújo-Christensen-Eric
Gvardiol-Piqué-Marmol
Gaya-Alba
Pedri-Soler
Busquets-Nico
Kessie-Gavi
Antony-Ferran
Lewandowski-Aubameyang
Memphis-Fati-Abde

Robi71

Antony 45 millióért a MU játékosa. Endrick 16 éves….vele amúgy is 2 évet várni kell.

Bivi76

Antony 45, vagy a lengyel faszkalap 50? Majd kiderül mi, vagy a MU jár e jobban. Én tudom a választ, de az itt lévő amatőrök gondolom megint bemínuszolnak. Szerencsétlenek!

Robi71

Antony remek választás lett volna, ha távozik Dembélé (?). Ahogy Raphinha is (róla még nem csúsztunk le)…de az árát látva 55-60 millió….kétlem, hogy valós célpont lesz.
Pedig a jobbszélsőre lenne szükség….Lewa max minőségi csere lenne center posztra, ezzel Auba-t és Depay-t kitolva a balszélre….ahol elve ott van Fati (ha lehet számítani rá), Ferran vagy Abde. Kíváncsi leszek a fejleményekre.

Robi71

Torres ugyan annyiba kerül, mint Kounde. A 191 cm magasságával ideális jelölt a PL-ben (MU, Spurs).

1975@gmail.com

comment image

1975@gmail.com

comment image

Nagybarcelona

A City 85-95 milliót kèr Silvaèrt
Az Arsenal 60 milliót ajánlott Raphinhaert
Kounde 60-70 millió
Akkor ilyen erővel bepróbálkozhatnánk Salah-nál is, egy èv szerződèse van.
Ezekèrt a pènzekèrt már sok egyèb játèkos kijönne

Nagybarcelona

Lewa 50
Salah 60
Koulibaly 30
Gaya+Soler 50
Azpili 10
+Kessie, Christensen
Távozik Frenkie 70 +Cou+Jutgla 25+Sok apró
Ès jövőre a BL-èrt megyünk. A fizetèst meg kitermeli a marketing 🙂

Robi71

Mané távozik, Salah-t nem engedik….de ha nem hosszabbít, akkor jövőre ingyen lesz.

Nagybarcelona

De szerintem mèg ezeknek is nagyobb az esèlye/èrtelme, mint 80-90 millióèrt B. Silva. Mindnek egy èv van a szerződèsèből.
Nem èrtem Xavit, de majd meglátjuk mi lesz.

Robi71

Nem mi vagyunk egyedül a piacon, vannak nagyobb halak is. Nem mindig az van amit szeretnénk és nem mindig azt szeretnénk ami van.

Steve fan

Ez enyhén szólva is katasztrófa! Június 21!!!! A helyzet ??? Nagy semmi!A felesleg (Umtiti, Lenglet, Pjanic, Braithwaite, Puig, Trincao) játékosokra egy azaz 1 konkrét ajánlat nem futott be! Az ingyen érkező (Christiansen, Kessie) játékosokról semmi konkrétum(aláírt,regisztrálták).A beérkező 700 milliót biztosító szerződés létrejöttéről egy árva hír sem(ennek ellenére mindenki költené a milliókat), Dembele szerződése 30.-án kifut, ingyen elmegy,Fati bizonytalan. F.D.Jong-ért sem nagyon kapkodnak,bár ahogy állnak most a dolgok szerintem az alapembereket hagyjuk meg mert lehet még rosszabb is! Lewandovszkit úgysem engedi el a Bayern, 50 Milla nettó pénz kidobás,Sylva-t sem a City, ráadásul 70-80-ért.Kounde baromi drága ,60-at hülyeség adni érte a semmiből! Mert egyenlőre van 20-30 Milla átigazolásra.

Robi71

A ballaszt “letávolítására” úgy néz ki nekünk is erőfeszítéseket kell tennünk. Van akit ingyen és van akit úgy kell elengedni, hogy részben vagy teljes egészében nekünk kell állni a bérét (inkább így, mintsem hogy itt rontsák a levegőt).
Egyelőre úgy tudom, hogy csak zöld utat kapott a vezetőség a biztosító szerződések megkötésére…konkrét üzlet összejöttéről nem tudni. Így az a 700 millió egyelőre csak elméleti.
Dembélé helyzete továbbra is kérdéses. Nem kizárt, hogy nem kap megfelelő ajánlatot (PSG, Chelsea) és aláírja a számára “előnytelen” szerződésajánlatunkat.
De Jong-ért eszement ajánlatot várunk (80-100 millió) és abban bízunk, hogy Ten Hag kérésének “minden áron” eleget tesz majd a MU vezetősége.
Lewandowski 50 millió lesz…ha mi nem, de a PL-ben biztosan lesz olyan klub, amelyik eleget tesz ennek (Chelsea-ből távozik Lukaku, a 38 éves CR sem biztos, hogy marad a MU-ban…de ha még is, kell egy back up/tehermentesítő)….aztán az is lehet, hogy Lewa nyomására mégis lesz egy kompromisszum döntés.
Silva vagy Kounde olyan célpontok, amilyenek max a Barto “fénykorában” engedhettünk volna meg maguknak. Kounde-t hamarabb látom a Chelsea-ben (Rüdiger, Christiensen….esetleg Azpilicueta, Alonso távozása után), Silva-t pedig maradni a City-ben.

Steve fan

Naaaaa! Akkor egy kicsit közelebb a földhöz,mert itt az utóbbi napokban igencsak szárnyalt a képzelet, repkedtek,összegek, játékosok! Csak remélni tudom hogy a vezetőség kidolgozott egy B opciót is! Egy hetük van Dembele ügyében rendezni a sorokat. De ha még Di Maria nem kelt el(akármilyen röhejes megint 30+-os levezető) ingyen hozni kéne,mert ha Dembele (bár ,ki tudja lehet igazad van és több szék között a Barca padlójára esik)elmegy kell jobb oldali támadó! Hangsúlyozom ez a legrosszabb verzió,de benne van ,hogy Fati is egy 20-25 perces csereember lesz. Lehet hogy tényleg be kell áldozni De Jongot, egyrészt a bértömeg csökkentése és az újonnan érkezők regisztrációja miatt, másrészt kell majd az a 60 millió, amiért kénytelen lesz a klub eladni. A 5-6 felesleges játékosból meg felé hallani sem akar a távozáról!!!! Talán Puig és Lenglet amiből pénzt látunk,a többi kölcsön vagy ingyen megy jó esetben,de kell felszabaduló bér! Szerencsés esetben még meglehet 90-100 millió is,de kell két szélső és egy belső védő! Na és egy kis szerencse! Hátha megveszi valamelyik sztárklub a friss szerződésű Robertot 😁😀

Robi71

Ha olvasod az írásaimat, akkor tudhatod, hogy kevés “földhözragadtabb” szurkoló van, mint én. Sokan ezért “rossz” szurkolónak tartanak, sőt van akik egyenesen azzal vádol, hogy nem is a Barca-nak szurkolok. 🙂
Induljunk ki abból, hogy korlátozott lehetőségünk lesz keretet módosítani/javítani. A “behirdetett” 200 millió nálam csak “elméleti” maximum.
Ha mégis megy Dembélé és nem lesz pénz Raphinha-ra, akkor rá kell menni Di Maria-ra (de gyorsan, mert viszi a Juve).
De Jong-t gyanítom oda kell majd adni a MU-nak…de tudtommal a City-nek is kell….és ha nagyon kell Silva (és a City el tudja engedni….habár Pep azt mondta, hogy a következő szezon csapata “Silva és másik 10 játékos” lesz), akkor meg lehetne próbálni az egy az egyben cserét.
Eddig 25 millió jött be eladásokból (Cou 20, Jugla 5) és, hogy őszinte legyek nagyon többet nem várok….esetleg beszámíthatját őket pénz+játékos konstrukciókba.
Pld Kounde=50+Lenglet, Martin-ért talán kapunk pénzt, Trincao-t vinné kölcsönben a Sporting, Puig passz…gyanítom egy La Liga-s kiscsapat, Pjanic (nem kell a Besiktas-nak), Collado (Granada?), Manaj (nem kell a Spezia-nak), Pena (vissza és akkor Neto mehet), Grizi (érte talán jövőre fizet 40-et az Atletico)…és Umtiti (szerintem neki a fizetését is nekünk kell állni, ha lesz így kérője)

Bivi76

Minap írtam, hogy a legtehetségesebb fiatalokat mindenképpen meg kell tartani. Leírtam a neveket, Chadi Riad, Yamine Lamal, Mamadou, Ilias, Almeida, stb. Írtam egy brazil listát is. Volt egy emberke, valami Mester – nek mondott 10 – és, aki azt írta nekem, hogy ekkora hülyeségeket amiket írok, újabb gyöngyszem, stb… Tehát cinikusam fogalmazott, óriási blődségnek ítélte az írásomat. Erre most azt olvasom az el mundon, hogy az egyik, ha nem a legtehetségesebb középhátvédünkkel Chadi Riad – dal közel állunk a hosszabbításhoz. Barátom! Ha Te nem ismered az utánpótlásunk legtehetségesebb tagjait, akkor ne bírálj! Bízom benne, hogy a hosszabbítás után megkapja ez a rendkívül jó felépíésű bal lábas gyors belső védőnk a lehetőséget, és az ilyen amatőr szerencsétlen, tudatlan divatbarcásokat elhallgattatja. Az ilyen faszkalap, ökör, féreg Pique, Garcia nullszériás semmitérő balfékek meg mennek a levesbe, vagy celebkedni, vagy kurvázni, vagy vissza a nagy tanítómesterhez, Gagyiólához!

Robi71

Érkezett Pablo Torre és Emre Demir, valamint folyamatban van (?) Alberto Moleiro leigazolása. Ezek pozitív hírek.

Bivi76

Nem Rád céloztam Robi! Szerintem tudja az emberke,aki lehülyézett.Szerintem nem is tudja hogy az utánpótlásunkban pallérozódik Chadi Riad, aki reményeim szerint Araujoval(Koeman óta a legjobb középhátvédünk) remek párost fogok alkotni éveken keresztül. Adam Aznou – val is létszükséglet hosszabbítani, sajnos közel áll a Bayern München – hez. Alejandro Baldéval remek versenyhelyzet lenne,ami óriási ösztönző erő a jobb teljesítményre.

Robi71

Nem is vettem magamra. 🙂

Robi71

2020-ban igazoltunk egy brazil tkp-t a Juve-tól…Matheus Pereira-t drágán 7,6 millióért.
Ő most 24 éves és még mindig a B csapatban. Vele mi a helyzet? Gyanítom ő is a Barto féle “üzletek” egyike.

Steve fan

Természetesen saját nevelésű játékosokból (utánpótlás,B csapat) is össze lehet hozni egy ütőképes gárdát(2004- is volt ilyen),de a probléma ezzel , hogy a Barcások zöme azonnali sikereket vár! Mondjuk erre nem garancia 500 millióért összevásárolt 4-5 zseni labdazsonglőr sem. Ugyanakkor berobbanhat a semmiből néhány fiatal tehetség is. Ember kell aki ezekből csapatot csinál…… semmi sem lehetetlen, lehet még egyszer Budán kutyavásár csak nem biztos , hogy rögtön jönnek az eredmények. Gyanítom ha beesne 500 millió, össze vásárolnának megint egy fél csapatra való nagy nevet(Lewa,stb) csakhogy mihamarabb vissza kerüljenek az elitbe! Bár legutóbb ez nem nagyon sikeredett(Coutinho, Grízes, Dembele),a pénz elment, eredmények nem jöttek,a fiatal tehetségek meg eligazoltak. És a veteránok maradtak + Roberto,óriási(sikerült megtartani)

189
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x