Nem sokat vártunk, de többet várunk

Unio Esportiva Olot vs FC Barcelona

 • Időpont: 2022. 07. 13. 19:00
 • Helyszín: Olot, Municipal Stadium
 • Tv: BarcaTV

Kezdődik!

    A Barca az előző szezont – történelme során először játszva Ausztráliában – egy barátságos mérkőzéssel zárta. Az idő hamar elszállt, a gránátvörös-kékek hét hét, azaz 49 nap elteltével máris színre lépnek.

    Nem sokat vártunk arra, hogy ismét pályán lássuk a csapatot, de ebben az idényben játékban és eredményben is többet várunk az előzőtől.

    Az erre való felkészülés első ráhangoló mérkőzését a 2021-2022-es évben megalakulásának centenáriumi évfordulóját ünneplő, a Barcelonától 92 km-re található, a Pireneusok lábánál fekvő 35 000 lakosú városka együttese, a szintén katalán Unio Esportiva Olot ellen, egy természetes fűvel borította pályán teszik meg Xaviék.

    A statisztikák szerint a két csapat eddig 10 alkalommal találkozott, mindegyik mérkőzésen az Olot volt a házigazda. Első alkalommal 1913-ban, utoljára 1980-ban játszottak egymás ellen. Az eddigi tíz összecsapásból a hazaiak egy alkalommal nem kaptak ki, 1968-ban 2-2 lett a végeredmény.

    Az Unio Esportiva Olot létrejötte 1921-hez datálható, ugyanakkor voltak előtte is kisérletek. De ezek hamar elhaltak. Ebben az időszakban háromszor találkozott a két csapat (1902, 1912, 1913), azonban ezek közül csak az utóbbi került be a statisztikákba.

    A múltat idézve meg kell még említeni, hogy az Olot és a Barca B többször is játszott egymás ellen bajnoki találkozót. Legutóbb a 2020-2021-es idényben. Akkor 2-1-es vendégsikerek születtek, azaz a Barca nyert Olotban, az Olot pedig Barcelonában.

    A píroskékek – akiknek a címerükben természetesen ott vannak a katalán színek (píros-sárga) – a legnagyobb sikerüket a 2012-2013-as idényben érték el. Első alkalommal jutottak fel a Segunda Division B-be. Itt 7 idényt töltöttek el úgy, hogy egyszer kiestek (3. évadban), de a következő idényben ismét feljutottak.

    Az Olot a 2021-2022-es idényt – köszönhetően a 2020-2021-es gyenge szereplésének és a spanyol szövetség 2021-es bajnoki rendszerre vonatkozó átszervezésének (kisebb létszámú harmadik és negyedik vonal) – a Tercera División RFEF, azaz a spanyol labdarúgó-bajnokság ötödik vonalában kezdte meg.

    Innen sikerült most feljutniuk a Segunda RFEF-be, azaz a negyedik osztályba. Ezt úgy érte el a 64 éves Manix Mandiola edzette együttes, hogy a 2021-2022-es szezonban második helyen végzett a Tercera RFEF V. csoportjában, majd a rájátszásában a Sant Andreu, a Girona B és a CD Tenerife B együttesén jutott túl.

    A feljutást kiharcolók küzül eddig öten távoztak. Az érkezési oldalon hatan szerepelnek, illetve egy játékos került fel az U19-es csapatukból.

    Maradóknak és érkezőknek egyaránt emlékezetes lesz, hogy a katalán óriással ünnepelhetik meg klubjuk 100 éves fennállását.

Az Olot kerete:

 • Kapusok: A. Batalla, Torra
 • Hátvédek: Ayala, G. Batalla, Bigas, Blázquez, Callis, Mas, Moratalla, Pereira
 • Középpályások: Amagat, Serrano, Terma, Urri, Vallés, Vilanova
 • Támadók: Brugué, Busquets, Coris, Forés, Forgás, Xumetra

    A Barca játékosai két ütemben kezdték meg a felkészülést. Július 4.-én azoknak kellett megjelenni, akik az előző idény végén nem szerepeltek a válogatott mérkőzéseken. Ez alól Umtiti és Mingueza kapott „felmentést”. Nekik az előző szezont meghosszabbítókkal együtt, csak 11.-én kellett megjelenniük. A korai kezdőkhöz csatlakoztak a Xavi által a Barca Atléticből és a Juvenil A-ból felhívott fiatalok. Utóbbiak mind ott vannak a mai keretben, és szinte biztos, hogy pályára is lépnek. A két új szerzemény közül Kessiét találhatjuk az Olotba utazók listáján, hiszen Ő a bemutatása után azonnal edzésre jelentkezett.

    A következő felkészülési mérkőzés már az amerikai turné keretében lesz (Inter Miami, 2022. 07. 20. 01:30). Hogy kik utaznak? Ez nagyban függ az addig az átigazolási piacon végbenő folyamatoktól, azon belül is az érkezők létszámától (Azpilicueta, Koundé, Marcos Alonso, Raphinha, Dembélé, Lewandoswki). A lehetséges érkezők közül ketten megelőzték „leendő” csapattársaikat, már Amerikában vannak. Igaz, a Chelsea csapatával (Azpilicueta, Marcos Alonso).

     A Barca ma az Olot ellen az idegenbeli, arany színű mezében lép pályára.

    A Barcelona hiányzói:

 • Ferran, Piqué (sérülés), Neto, Tenas, Alba, Araújo, Christensen, Eric, Mingueza, Umtiti, Wagué, Busquets, de Jong, Gavi, Puig, Roberto, Braithwaite, Memphis, Trincao (edzői döntés)

    A Barcelona kerete:

 • Kapusok: Ter Stegen (1), Pena (13)
 • Hátvédek: Dest (2), Mika Mármol (4), Chadi (15), Balde (18), Álex Valle (22), Arnau Casas (25)
 • Középpályások: Kessié (5), Pjanic (6), Pedri (8), Nico (14), Pablo Torre (16), Casadó (21)
 • Támadók: Collado (7), Fati (10), Abde (11), Fabio Blanco (12), Aubameyang (17), Akhmomach (23), Aranda (24)

    A Barcelona várható kezdője:

 • Mivel barátságos találkozóról lévén szó, nagy a valószínűsége, hogy a Xavi által a keretbe jelölt 21 játékos mindegyike lehetőséget fog kapni.

Streamek:

4.4 7 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
236 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nagybarcelona

PL átigazolási jelenleg
https://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/guardiola-elol-sorcsere-es-tavozik-egy-sor-csere-2902661
Haaland
60 millió Dortmundnak
41 millió Ügynöki díj
30 millió Apukának
12 millió Haalandnak
143 millió az átigazolása
Fizetés
Havi 2 millió nettó
Èvi 24+6 bónusz=30 nettó/èv

Nagybarcelona

A vègèn úgy néz ki, le tudtuk volna igazolni Haalandot, ès fizetni is tudtuk volna, de megértem, hogy ezt inkább több játékosra költjük el. Jelenleg ezt írják
Lewa 50 (10)
Raphinha 60+10 (7)
Kounde 40+játékos (7)
Zárójelben az állítólagos fizetésük amit kapni fognak itt

Robi71

Hogyne. 70%-os ügynöki díj, 50% apuka díj….ja. 😀 Elképesztő kitartó vagy.
Azt véletlenül nem tudod, hogy mennyibe került Christiensen és Kessie “ingyen” leigazolása?….vagy erről nem hoz semmit a net? 😀

Nagybarcelona

Nagyon nem èrdekel mit gondolsz. Èn Linkeltem, a Nemzeti Sport cikket, ahol ennyit írnak. Megint csak igazam volt, akár Haalandot is le tudtuk volna igazolni, de megértem, ha ezt 3-4 játékosra költjük el, amit tél óta írok, meg ha nem ezekkel a játékosokkal számoltam is. Ne velem vitatkozz, hanem Bacskai Jánossal az NSO felületen, aki a cikket írta. Szokott válaszolni a kommentekre.
Személyes sèrtèsnek veszed, ha valamiben nincs igazad. Kíváncsi lennèk Bacskai János válaszára, mert alapos embernek tűnik a cikkei alapján, pedig arra az oldalra nem feltétlen jellemző. 🙂

Robi71

Ha téged igazol, akkor képes vagy egy nso oldalt is belinkelni. 😀
Minden esetre a City számára teljesen megnyugtató, hogy tőlük senki sem fogja tudni kivásárolni Haaland-ot. Képzed mennyi lesz a végső ára, ha valaki 200 millióért megpróbálja kivásárólni, ha most a 60-ból 143 millió lett. 😀 500 milliót nem lesz egyszerű kimeneti.

Nagy Péter

múltkor volt a mundodeportivon cikk róla hogy állítólag 2024-ben 200 misis kivásárlái ár van beírva neki míg 2025-re 175 misi.

Az egy psg-s neymar szintű üzlet lesz bmlyik klub is veszi meg.
Vagyis 200 misis kivásárlási plusz még hozzá 100 a járulékok plusz majd évi kb 60 misi fizu.
Az 550 még kevés is amít írsz ha a világ gazdasága most nem omlik össze az elkövetkezendő 2 évben amire egyre nagyobb a sansz… akkor nem is fog lehetetlennek tünni az az átigazolás.
Ha viszont válság lesz teljesen más számok lesznek..

Robi71

Lehetetlen lesz…azaz lehetséges ha olyan körülmények között zajlik, mint a Neymar-é. Ugyanis ő kivásárolta saját magát szponzori pénzből majd “ingyen” a PSG-be igazolt . 😀

............

nálad azért nem kitartóbb 🙂
viszont felkészültebb 🙂

Robi71

Ha az ostobaság kitartással és felkészültségel is párosul csodákra képes. 😀
Várom a következő magas labdát. 😀

Nagybarcelona

https://www.google.com/amp/s/amp.marca.com/en/football/manchester-city/2022/05/10/627a18b9268e3e1c678b457c.html
A Marca is erről ír. Szóval a Marca újságírója, Bacskai János ès èn ostobák vagyunk, ès te a szakértő. Szerintem te osztogatsz magas labdákat, ès a kicsiny világodban neked mindig igazad van. Tudod milyen az az ember, aki a forgalommal szemben vezet, ès dudál a szembejövőkre?

Nagybarcelona

De Tebas is ostoba, mert beperelte a Manchester Cityt a Haaland átigazolás kapcsán. Elég lett volna megkérdezni Robi71-et. 🤣

Robi71

Úgy néz ki, hogy a City nagy ívben tesz Tebas, a Marca, János és a te fejedre. Szánalmasak vagytok. 😀

Robi71

Gondolom Tebas beperelte volna a Real-t is, ha valamilyen uúon-módon megszerezte volna Mbappé-t. 😀

Nagy Péter

Az viszont tényleg ostobaság hogy beperelte a psg-t és a cityt mivel nekik maga az uefa csinálja a könyvelést…Persze hogy kifogja röhögni mindkét klub és vígan költik az euro százmilliókat…
Persze tebas is sztem tudja hogy értelmetlen csak “politikai” húzás hogy” én megvédem a ligát…”

Nagybarcelona

Amikor Tebas ès a La Liga legutóbb beperelte a Cityt, a City a PL ès a UEFA vizsgálata alapján 2 èvre el lett tiltva az UEFA rendezvényei alól. Ezt a CAS (sportdöntőbíróság) eltörölte. Valamiért.

Nagybarcelona

Sokat szidom Tebast, de azért csak elér valamit a jelentgetèsèvel. Az UEFA-nak is el kell gondolkodnia a büntetésen, ha jogos a panasz, hiszen tavaly akarták a legnagyobbak létrehozni a Szuperligát.

Robi71

Apropó Szuperliga. Hol van a szupertrió Real , Barca és Juve büntetése? …az is elmaradt? 😀
Rossz nézni a tehetetlen erőlködésedet. De ahogy elnézem nálad csak egy igazság can…a tiéd. Vért izzadsz inkább, mint hogy rosszat mondj a Barca-ról vagy megdícserj egy riválist, ha valamit jól csinál.
“Korrupció csak az, amiből minket kihagytak.” …hogy egy klasszikust idézzek. 😀

Nagybarcelona

Nekem tehetetlen erőlködés? Egy jogerősen büntetett klub seg.èt nyalod ès szapulod a Barcát egy Barca fórumon 24 órában. A bíróság döntött, ès nincs joga az UEFA-nak kizárni a szuperligáról törekvő klubokat
https://m.hvg.hu/sport/20210730_uefa_europai_szuperliga_esl_birsag_visszavonasa_birosag
Csak azért magyar HVG, hogy megértsd, mert neked az is nehezedre esik. Ismètelten beègtèl. Szerintem te “.opni jársz ide”
Sajnálom azokat, akiket még meg tudsz vezetni.

Robi71

Már megint elborultál és elvesztetted a józan eszed. Én nem tudok korruptabb klubról, mint a Barca volt a Rosell-Barto klán alatt. És akkor csak azokról a gaztettekröl beszélek, amikre fény derült. A két sejknek nyugodtam elméletnek kiképzése a két említett “úriemberhez “.
De mondtam, hogy ehelyett foglalkozz a sportszakmai dolgokkal.
A City-nél mintaszerű. Csak azt nézd meg, hogy kiket igazolt a két klub az említett klán időszakában…nagyjából ugyanannyi pénzből. Ég és föld….az edzők teljesítményéről nem is beszélve.
Szerinted például most elég lesz Haaland-ot feltenni a pályára és jönni fognak a gólok?…”sohasem láttán egy zsák pénz gólt szerezni”. 😀
A PSG-ről nem beszélek, ott nincs szakmai munka, csak…FC Hollywood.

Robi71

Hogy Frank Slade alezredest idézem, “a lángszórómmal csináltam volna itt rendet (FC Barcelona)…”de túl öreg vagyok, túl fáradt…”. (ajánlom figyalmedbe a jelenetet). 😀

Nagybarcelona

Hogy Kirk Lazarus őrmestert idézzem: “sose szabad fullba nyomni a kretènt”
🤣🤣🤣
(Ajánlom figyelmébe a jelenetet)

Robi71

Köszönöm. Megnézném.

Nagy Péter

Nem szólnék bele a ti közös kakaskodásotokba csak annyi hogy a city közel se mintaszerű…
Ne feledd el hogy elítélték őket és cska és kizárólag azért mentette fel a sportdöntőbíróság mert ELÉVÜLTEK a büneik…
Ami az uefa agyhalott rendszerét és korrupcióját dícséri..

Az viszont igaz hogy a pénzt jobban fektették be.
Na de majd most mi:..: )

Nagybarcelona

Elismerem a City szakmai munkáját. Sokkal jobb volt Guardiola, Txiki munkássága, mint Abidalè ès Valverdèè.
Kifelejted azt a nem elhanyagolható tényt, hogy a Barca ebben az időszakban 220 milliót kapott Neymarèrt ès 8-900 millió fölött volt az èves bevètel. Azaz volt miből költeni. A City a 400-500 milliós bevètelnèl miből költött? Ez a lényeg, a többi csak babla. A véleményed alapján, a legkoruptabb klub volt a Barcelona, hivatalosan mègsem tiltották el (csak a fiatalok igazolása miatt), csak az általad fel.opott Manchester Cityt, az FFP megsèrtèse miatt. Nem velem, hanem tényekkel vitázol, ès ezzel csak magadat járatod le. Ha ismételten alulmaradsz a vitában, elkezdhedsz újra személyeskedni. Ennyit tudsz.

Robi71

Te szemelyeskedsz. Én sohasem mondtam neked, hogy sz@pkodod Barto vagy Koeman csodalámpássát…pedig többször megtehettem volna. Neked ez zsigerből megy… 😞

Nagybarcelona

Te kezdted ma is. Leostobáztál. Mindig, amikor elkezdek veled normálisan kommunikálni, elkezdesz szemèlyeskedni.

Robi71

Ez most azt jelenti mégis te vagy….? vagy….a védőügyvéded? 🙂

Nagybarcelona

Sokadszorra leírom, nem èn vagyok. Egy nevet használok amióta itt vagyok.

Robi71

Mert ez a CAS korrupt, nem.úgy mint az UEFA, FIFA vagy Tebas, akik ártatlanok, mint a ma született bárányok.
Nemrég felmentették Blatter-t és Platini-t is. Kiderül, hogy ők is ártatlanok. 😀

Nagybarcelona

A FIFA Blattert 8 èvre eltiltotta, a független CASod 4 èvre mérsékelte, a bíróság eltörölte. Újabb öngól.

Nagybarcelona

Olyan tájékozatlan vagy, hogy az fáj. De a legszörnyűbb az egészben, hogy így próbálsz okoskodni. Aztán ha linkelek, èn keresek az igazamnak megfelelő linkeket, vagy te a szemednek hiszel, nem a számoknak. Gyerekes nyígás a véleményed a felnőttek asztalánál. Mèg te hiszed magad az egyedüli felnőttnek a blogon? Folyamatosan lejáratot magad.
Itt az újabb. Raphinha hivatalosan a Barcaè. Nyoszorogsz meg, hogy nem lesz pénz átigazolásra? Ez most fáj neked? Dembele hosszabbítása biztosan. 🤣

Robi71

Dembélé hosszabbítása valóban fáj, újabb szégenyfolt a klub arculatán, de nyilván ez keveset érdekel…amilyen időket élünk…minden belefér.
Raphinha-nak örülök, van jelleme a srácnak és emelett tehetséges és igazi harcos….ami hianycikk ebben a csapatban.
Hogy milyen pénzből?….várjuk meg a végét.

Nagy Péter

Pont azért nem ér semmit a feljelentés mert amikor még az uefa még épphogy a szárnyai alá vette a cityt és psg-t akkor se ítélték el őket,majd most mikor már teljes az összhang pont most ítélnék el őket…
A szuperliga meg még jobban öszehozta a sejkeket és az uefát…
a top klubok vezetői a szuperligával jóformán partvonalon kívülre kerültek…

Nagybarcelona

-De. Az UEFA ítélte el őket.
-Annyira partvonalon kívülre kerültek, hogy a Reál BL-t nyert ismételten gyanús körülmények között
-annyira összehozta őket, hogy Khelafi ki volt akadva a Reál meccs szünetében a bíróküldèsre, kapott is egy jelképes büntetést 🙂

Nagy Péter

A probléma az hogy a végén a nemzetközi sportdöntőbíróságon felmentették őket mert a bünök ELÉVÜLTEK……………………..
Szeretem az összeesküvés elméleteket de a real idén nem azért nyert Bl-t mert az uefa tolta őket…..

Robi71

Szerintem sem. Belőlünk kihalt az a valami, ami belőlük nem. Csak az keres külső magyarázatot erre, aki nem tudja miről beszélek.
Pep azt mondta a játékosainak a párharc előtt, hogy a Real legyőzéséhez ‘szenvedni” kell….de úgy néz ki nem ment át a játékosainak sem az üzenet…ahogy senkinek sem. 😞

Nagybarcelona

Nem èrdekel komolyabban a City büntetése. Leírtad a lényeget. A Reál nem azért nyert. De kíváncsi lennék a véleményedre. Mindig vitatott körülmények között. Csak idén:
-Psg ellen Benzema lökte/rúgta a kapust
-chelsea ellen Alonso góljának elvètele. Ezt jogosan, de a Reálnak is elvették volna?
-city ellen nem állították ki Casemirot (soha nem állítják ki 🙂 ), Laporte kezezése a szabályok szerint nem büntető, mert a saját kezére fejelte.
Megint minden kétes szituációból a Reál jött ki jól.

Nagy Péter

A psg meccsen dona bátyánk eszméletlen amatőr volt, kirúgja szögletre és semmi gond de ő…
én azt mondom az 50-50-es szitu volt . le is fújhatta de tovább is engedhette a bíró így döntött..
Ettől még a psg kezében volt a meccs csak fejben nem bírták.
Alonso gólja nem téma de ott is a chelsea kezében volt a meccs azok is fejben nem bírták.
Nos nálam a laporte kezezés amit alap tovább engedem.Ott lehet mondani hogy bunda de sok más meccsen is befújogatták a bírók mintha senki nem ismerné ezt a szabályt.
Sajnos itt is ugyanazt tudom mondani hogy a city fejben bukott le megint.
Az utolsó 2 percet kivéve pep kijátszotta ancelottit.ott volt a 100 misis grey gyerek lábában a továbbjutás de üres kapura nem tudta berúgni…
Utána már hiába cserélt pep fejben nem tudta őket visszahozni a meccsbe ha jól emlékszem még nagyon helyzetük se volt a hosszabításban.

hegyi iván kicsit mekkegős mondatait tudom mondani hogy ugye ő látott már 60 év alatt rengeteg meccset de ilyen Bl menetelést még ő se tapasztalt ilyen végjátékokkal.
Nem mondom hogy nagy szakember inkább olyan andersen mesés de ebben sztem igaza van.

30% brutális szerencse 70% eszméletlen fejbeni erő,motiváció hajtás küzdeni akarás.
Ezt sajnos el kell ismernem.

Remélem idén mi is alkotunk a BL-ben.

Robi71

Abszolút. Ha a Real megszerzi Mbappé-t, a Barca Haaland-ot….kétlem, hogy kíváncsi lett volna honnan lett pénz vagy betartják az ffp-t.

Nagy Péter

Ez nyílván így van,de nekünk sanszunk se volt haalandra még ha az igazolást és járulékokat kifizetjük a fizuját már abszolut nem engedhettük volna meg.
Az kicsit fura lett volna az öltözőben hogy haaland keress 20-25 misi nettót évente míg pedri fati araujo és a többiek 5-8 misi nettóval
szaladgálnak..
Mbappe meg ha igaz a 300 misis jutalék(még ha sztem az úgy szól hogy minden év szeptember 1 jén kap 100 misit hogy a könyvelésnek megtudjanak felelni.) akkor ott nincs kérdés hogy miért maradt ott…

ügyes kis marketing húzás tebastól de nem gondolnám hogy bmelyik nagy klubvezető ezt komolynak gondolná…

Robi71

Ez érdekes kérdéseket vett fel. És mi van, ha Mbappé a Real-ba igazol ezzel a fizetését. Ott nem lett volna fedzkó ebből?
Mbappé h a Real-ba igazol akkor is a világ legjobban fizetett futballjátékosa lett volna és még csa 23 éves. Ezek szerint eldobta a trófea nyerési lehetőséget még több pénzért?
Hogy Haaland Barca-ba való igazolásának nem volt semmilyen realitása…az nem kérdés még Nagybarcelona-nagyobb sem (gondolom), csak valószínű jobban örül volna ö is (Tebas-al együtt) ha a Real-ban köt ki és nem a City-ben. 😀

Nagy Péter

a realnál az átlag nem 5-8 misis nettó fizu…
Rüdiger alaba benzema modric kroos mind mind ha jól tudom bőven 10 misi felett van tehát ott nem olyan brutális lett volna a kontraszt mint nálunk…
Egyébként is a real tavaly nyáron 35-40 misis fizut ajánlott neki nem a mostani 50 misis psg fizut.
nem feltétlen dobta el,megvan a sansza hogy megnyerje a BL-t.
A hazai kupákat bajnokságot meg idén vélhetően megnyeri…
Plusz azt ne felejtsd el hogy ez csak 3 éves szerződés tehát 2 év múlva már megint tele lesznek a címlapok vele hogy hova mennyiért megy majd vagy marad…

Robi71

Én amondó vagyok, hogy kezdjünk el gyűjteni Mbappé-ra. 😀

Nagy Péter

Sztem laporta majd haalandra fog elkezdeni félrerakni jövő évtől…
Lewa 3 évre jönne-haaland 3 év múlva lesz tán 200 misiért kivásárolható..
Én azért adeyemit figyelgetném majd.

Robi71

Haaland-nak 2027-ig van szerződése a City-vel….Mbappé-nak 2025-ig a PSG-vel. Én azt mondom, hogy gyűjtsünk Mbappé-ra és reméljük, hogy most teljesen összerúgta (bár kétlem) a port a Real-al. 🙂
Szerződés lejárta előtt, valós piaci körülmények között egyik játékost sem tudjuk megszerezni.
Éppen elég lesz kifizetni a jutalékokat, aláírási pénzt a szabadon igazolható sztárokért.
De addig még sok van, sok minden történhet…

Robi71

Van két személyes fogadásom is…Charles de Ketelaere, akinek a játéka hajaz De Bruyne-éra és Florian Wirtz. Nekem a kreatív, támadó középpályások a gyengéim…

Robi71

Nem rossz Adeyemi, de nekem inkább Darwin Nunez és Vlahovic a kedvenceim. Számomra öröm nézni minden megmozdulásukat, klasszis centerre emlékeztetnek. Igaz, onnan ahol most vannak nehéz lesz mozdítani őket.
Adeyemi nem gólvágó (nekem inkább Sancho-ra hajaz), nem véletlen, hogy az Dortmund hozta Haller-t is. A statja alapján kiveszi részét a gólpassz kiosztásnál is …szerintem ez lesz az elsődleges feladata most is.
Nekem tetszik Foden, Bellingham, Rice, Mount, James, Felix, Saka, Osimhen játéka is. Közülük várom a nagy “kiugrókat”. Szerencsére nálunk is vannak páran Pedri, Gavi, Araujo,…Fati?

Nagybarcelona

Reálnál Hazard ès Bale állítólag a legtöbb 18-17 millió euróval. Bale távozott.
Benzemaè állítólag 12 millió. Ott az sem jelentett problémát, hogy CR7 40 millió körül keresett.
Sosem fogom megérteni, nálunk hogy lehetett
Messi 70
Pique 30
Busquets 25 millióval a legtöbbet kereső játékos. Robival ez is régi vitatèmánk. Ebbe illeszkedett Coutinho 18 ès Dembelè 12 milliós bére, Roberto 10 milliós bèrével.
Agyrém fizetések. De hogyan szabadultak el???

Robi71

Lehet, hogy sok volt Messi (az ő esetében kétlem) 70 milliója, vagy Pique 30-a…..de az kétségtelen, hogy Cou és Dembi bére szó szerit ablakon kidobott pénz volt.
Hogy hogyan szabadultak el….szerintem ezért egyedül Barto okolható.Aki képes volt Cou (padon) és Dembi-nek (szanatórium) ennyit fizetni….az nyilván kénytelen volt a csapat húzóembereinek is ezzel arányos fizetésemelést adni. A minap olvashattuk, hogy miért kellene még most nyáron eladni Frenkie-t…akinek az árából azonnal 20 milliót a számlájára kell utalni. Jövő nyáron sanszosan már csak nullszaltósan adhatjuk el.

Nagybarcelona

Azért fájó, hogy Frenkie átütemezte, Messi pedig nem. Hiába a legnagyobb kedvencem, ez beárnyékolja mekkora része van abban, hogy elszálltak a bérek. Minden pénzt megérdemelt, de a csapat ezt a pénzt a Covid mellett már nem tudta kitermelni. Akkor dőlt össze a kártyavár.

Robi71

Messi-t nem tartom felelősnek egyáltalán. Amennyiben Messi kérte ezt a bért (kétlem, szerintem Barto tette elé a szerződést, hogy írjon rá amennyit akar…mert a klub száguld az évi 1 milliárdot elérő éves bevétel felé) megtehette volna, hogy 2017-ben nem hosszabbít vele és szélnek engedni, ahogy most Laporta tette, aki vele kampányolt az elnökválasztás előtt.

Nagy Péter

most öszintén mit számít hogy átütemezte vagy sem a fizuját?
Összeségében nézve jelent ez komolyabb pozítívumot hogy bárki is átütemezte a fizuját?

Az igazi dolog az lett volna ha lemondanak a fizujuk nagy százalékáról de ezt SENKI DE SENKI NEM TETTE MEG!.
Nekem ez az igazi problémám…

Miért kell eladni a jövönk egy negyedét(tv-s jogok)?
Hogy a mérhetetlenül pancser igazolásaink díját és brutális megmagyarázhatatlan mértékű fizetéseket ki tudjuk fizetni.
Az egész csapatot ki lehet állítani.
messivel nekem van itt a blogon kb a legtöbb problémám de az hogy ütemezi a fizuját vagy sem a legkisebb probléma.
Nem akarok belemenni megint de hogy kereshetett messi 70 misit nettóban évente mikor a világ második játékosa fele annyit kapott..plusz mellé 40-50 misi aláírási díj…
Eltelt 5 év és mbappe is még mindig csak 50 misit kap és hüledezünk rajta..

.

Robi71

Továbbra sem értem mi a problémád Messi fizetésével.
Egy alkalmazott hogy lehet “hibás” a magas fizetéséért? Érdemtelenül kapta? Nem volt összhangban a teljesítményével, marketingértékével?
Amúgy Mesi már egy éve nincs a klub alkalmazásaban….de nem olvastam sehol, hogy kifizette volna vagy egyáltalán szándékában lenne a klubnak kifizetni a neki járó 60 milliós hűségbónuszt.

Nagy Péter

azért is mondtam hogy a realnál azért vannak komoly fizuk így náluk egy ugrás nem olyan vészes mint nálunk lenne most hogy jóformán mindenki nettó 10 misis alatt keres.

Robival abban egyetértek hogy kb barto a hibás teljesen.
Viszont kellettek hozzá a játékosok és menedzsereik is akik megérezték a vérszagot vagyis hogy barto gyenge vezető ezért lelehet húzni.
Időrendbe nem tudom már hogy volt pontosan de úgy emlékszem az első nagy pénz messinek csippant hogy 70 misis új 2 éves szerződés plusz 30-50 misis aláírás.
No innestől minden játékos csak annyit mondott kb hogy nem vagyok olyan jó miont messi de csak negyedével ötödéval hatodával vagyok rosszabb tehát a fizum is ennyi legyen vagy megyek el…
és sorban megadta mindenkinek …

Az igazi probléma az hogy hiába ment el barto az eszement fizetései és bónuszai velünk maradtak..
mai hír tán hogy frenkie nem akar elmenni és nem is akar fizucsökkentést….
Félig meddig sakk matt… csak abban bízhatunk hogy átgondolja hogy itt csak pados lenne és elvesztegeti a pályafutását…

Robi71

A Real gazdaságilag virágzó állapotban van…és a bérek ehhez igazodnak…sőt.

Robi71

És mondjuk a játékosok teljesítménye is alátámasztja ez….és ez a legnagyobb különbség.

............

picit lentebb… mondjuk te adtad… én nem várom 🙂
a használati utasításod szerint mikor kezdesz el ostobázni ?

Nagy Péter

Most te komolyan soknak tartod hogy a világ egyik legnagyobb center tehetségért adtak összesen 143 misit?Aki a dortmundban brutális számokat hozott nem a benficában..

Az ügynöki díj meg az apuka díja azért annyi mert miattuk nem kellett a dortmundnak mondjuk 150 misit alapból fizetnie a citynek… mivel beleíratták a 60 misit idénre.

csak abba gondolj bele hogy a real tavaly augusztus végén 200-220 misit ajánlott mbappeért mikor csak 1 éve volt a szerződéséből.. mellé 35-40 msis nettó fizut ígérve neki..
Ehhez képest a city kihozta 143 misiből…

Kessie és christiansen hol van haalandhoz képest? ne nevetess…
Egy mondatban említeni őket is ostobaság……2 csereember üzleti idehozatalát összevetni haalanddal…neee

Robi71

Akkor is kizártnak tartom ezeket a jutalékot. Ha a Haaland 60 milliójából 143 lett….akkor az Mbappé 200-220 milliójából mennyi lett volna? ….500?….és akkor a béréről még nem is beszéltünk. Ez egy 5-6 éves szerződés esetében még 500 millió.
Kizártnak tartom, hogy a Real ezt megrngedhette volna magának. Nem került ennyibe a teljes stadion modernizációs projek. 😀

Nagy Péter

Azt elfelejted hogy mbappenak a kedves mama a menedzsere tehát ott csak egy járulék van míg haaland mögött egy csapat pénzéhes iroda állt plusz a papa….
Sztem 200 misinél 50 lett volna a jutalék plusz a fizu.
nem mindegy hogy 200 misiért igazolsz egy sztárt vagy csak 60 misiért…
gondolj bele egy világsztárért adsz 60 misit a klubnak akkor hajlandó vagy még annyit legalább adni jutaléknak is.
míg ha 200 misiért elhozod onnan ahonnan már távozni szeretne akkor más a jutalmazási szisztéma is.
Én simán elhiszem hogy kaptak ennyit jutaléknak mikor aprópénzért tudták megvenni.
itt a kövi igazolásnál ha nem ingyen távozik márpedig ez szinte biztos akkor már ilyen szintűí jutalékot nehezen tudnék elképzelni hacsak nem jön pénzeső a futball világára.

Robi71

Haaland mögött a néhai Raiola állt…így nem tudom kinek és mennyit kellett fizetni.

Nagy Péter

Ugye azt nem gondolod komolyan hogy raiola egy személyben intézett mindent?
Neki volt egy irodája vagy másképpen mondva egy stábja,attól hogy sajnálatos módon elhunyt még az irodája (stábja) megkapta a maga részét….

Robi71

Természetesen nem, ezért mondtam, hogy “nem tudom kinek és mennyit kellett fizetni”. Közben Nagybarcelona meg is válaszolta ki az üzlettársa.

Nagybarcelona

Rafaela Pimenta. Ott a reggeli NSO-s cikkben. Raiola ügyvéde, ès társa. Ő vezeti az ügynöki irodát.

Nagybarcelona

Ezért írtak hatalmas ügynöki díjakról, mert csak! 75 millió volt a kivásárlási ára. Azóta a Transfermarkton is 60 millió az ár. Ügynöki díjról feljebb írtam. Azt is leírták règebben, azért volt fontos a klubváltás idén az ügynököknek, mert az UEFA szabályozni akarja jövő èvtől. Azaz ez az utolsó nagy kereseti lehetőség. Sisokko pl. úgy néz ki beszívta Dembelevel. Gondolom ezért nyúlt el ennyire.

Robi71

Szerintem pedig azért volt 75 millió a kivásárlási ára, mert a Dortmund csak … 20 milliót (akkor ennek a többszörösét fizették volna a topklubok) fizetett anno a Salzburgnak. Ez volt az ára annak, hogy a Dortmund elfogadja ezt a 75 milliós kivásárlási árat.
Ugye nem gondolod, hogy a Salzburg-Dortmund-Halland fiú-Halland apa azon dolgozott, ergo az volt a fő célja, hogy Raiola-nak minél nagyobb legyen a jutaléka. 🙂
A 75 milliós kivásárlási ár (plusz jutalékok) arra volt jó, hogy maga a játékos döntse el hova akar igazolni és ne a piac döntse el. Szerinted mennyi lett volna most a valós piaci ára…. amennyiért a Dortmund is hajlandó lett volna megválni tőle? ….csak emlékeztetésképpen ők azok akik 140 millióért adták nekünk Dembélé-t. 🙂

Nagybarcelona

Úgy tudod belőni, hogy
Mbappè aláírási pénze 100 millió, van ahol 300 millióról írnak.
Raiola 2016-ban 27 milliót kapott hivatalosan a Pogba ügyletben. A Marca szerint ez dőlt meg Haalandnál 41 millióval. Több helyen is arról írnak, az apja ezen felül kapta a fent említett összeget. Hivatalos akkor lesz, ha bevallják, ahogy Raiola Pogbanal tette. (Adó)

Robi71

Amennyiben Raiola 2016-ban 27 milliót kapott Pogba után, akkor ez azt jelenti, hogy 25% volt a jutaléka. Amennyiben Halland után 41 millió ütötte az utódja vagy üzlettársa markát akkor ez 68,33%-ot jelent. Én ezt továbbra sem hiszem…de ha igaz, akkor nem kellene valamit tenni az ügynöki jutalékok limitálásában?

Nagybarcelona

Ahogy írtam, már nem emlékszem, de talán idén, vagy jövőre az UEFA szabályozni fogja. Utolsó lehetőség a nyerèszkedèsre. Persze lehet, hogy megszaporodnak a lejáró szerződések, ès a játékosok fognak nagyobbat tejelni

Robi71

Az UEFA nem tudom mennyire tudja ezt szabályozni….inkább azok az országok ahol ezek a cégek be vannak jegyezve….ergo sok jóra nem számítok.

Nagy Péter

ügyesen menedzselt pályafutás.
Ahogy írtad a dortmund olcsón megvehette és odament de csak azért hogy idén olcsón mehessen tovább és egyrészt maga dönthesse el hová menjen másrészt meg minél többet lehúzni ügynöki díjnak és apadíjnak.
A normál ára most olyan 180 misi lett volna ha azt nézzük hogy tavaly a city 150 misi körül adott volna harry kane-ért…
és akkor még lett volna ügynöki díj és apadíj is még ha nem is ilyen eszméletlen pénzek.
A vége kb 200-210 misi lett volna plusz a fizetése.
ehelyett kijöttek 143-ból plusz fizu.
Nem rossz üzlet.Mindenki jól járt.

Robi71

Abszolút példaértékű karrierépítés minden fiatal tehetség számára. Nem kell egyből beleugrani valamelyik topklub hívásának.
Én nem rugóznék annyit az ügynöki és az aláírási (családi) díjjakon….ez biztosan nem volt célja Haaland eddigi karrierútjának. Hacsak nem jön közbe egy katasztrófa (súlyos sérülés) dögivel fog pénz keresni. Gyanítom az eddigi-vel is eléldegélne élete végéig.

Nagy Péter

“Én nem rugóznék annyit az ügynöki és az aláírási (családi) díjjakon….ez biztosan nem volt célja Haaland eddigi karrierútjának”

Sztem meg pont az volt a cél hogy most szedjék meg magukat mikor olcsón tudják eladni.
Amikor átment dortmundba sztem pontosan tudták ha onnan tovább megy csak sztárcsapat jöhet és utána megint csak sztárcsapatba tud menni ahol már lesz egy brutális átigazolási összes így bónuszok a családnak meg a menedzsernek a mostani átigazolásnál lehet óriáit szakítani.
Függetlenül attól hogy az uefa tud e kezdeni vmit az ügynöki pénzekkel vagy sem haalandéknak ez volt az aratási ünnep..

Robi71

Pitiáner, kishitű fickó lehet ez a Haaland. Megtömni az ügynöke és az apuka zsebét fontosabb neki, mint a karriere…az, hogy hova igazol, sportszakmai projek vagy ehhez hasonló piti dolgok. 😀

KJDaniel

Kezdenek végre felgyorsulni az események a 2. gazdasági fázis aktiválása után (kb 300 millió eurós bevétel)

– Raphinha: minden kész, már csak orvosi vizsgálatok és a szerződés aláírás van hátra.

– Lewandowski: Elküldtük az utolsó ajánlatunkat a Bayernnek, valahol 50 millió euró körül lehet a vége a transzfernek, Lewa közben megkezdte a felkészülést a Bayernnel de már a családja nélkül érkezett meg (halálos fenyegetéseket kapott), az öltözőtől már elköszönt, a hangulat nem a legjobb a bajoroknál ha lehet hinni a híreknek)

– Koundé: 35-40 milliós ajánlat + Depay játék joga lehet a megoldás. Úgy látszik szeretjük erősíteni a közvetlen riválisokat.

– Azpi & Alonso: mindkettejük elutazott Amerikába a Chelseavel, sokalljuk a 8-9 milliót amit kérnek a játékosok után fejenként az angolok szóval meglátjuk mit hoznak a tárgyalások.

Nem hiszem, hogy minden transzfert sikerül véglegesíteni rövid időn belül szóval sajnos (valószínűleg) nem a végleges kerettel fogja tudni megkezdeni a felkészülést Xavi.

Robi71

Lewandowski elkezde a közös felkészülést a Bayern-el, mert halálos fenyegetést kapott?…ejha, cudar világban élünk.

............

megint félreértelmezed…nem azért kezdte el az edzést hanem azért utazott vissza a családja nélkül…
koncentrálj plízzzzzzz 🙂

Robi71

Értenek kellene a szarkazmust….de vagy nem cagy képes rá …vagy annyira befeszúltél 😀

Mango

🤣

............

minden nap bizonyítod gyávaságod…

Robi71

Azért mert már mások is kinevetnek?

............

nem azért

Mango

Ha rám gondoltál én nem őt nevettem ki😉

Robi71

Most már mindegy. 😀

Lackó

Ha a most következő szezonban 2p-al kevesebb gólt kapunk és 20-al többet lövünk mint az előzőben,akkor ott lehetünk a végelszámolásoknál.A támadószeccióba gólok érkeznek,a középpálya erősödött,a védelem erősödött,plusz az idei berobbanó fiatalok.Innentől Xavi és a fiúk jönnek,hogy legyen csapat.Óvatosan a reményekkel,de ez első ránézésre működhet.Xavi most kezd igazán,eddíg csak tüzet oltott.

Lackó

Az a p a 2-es után egy 0 akart lenni,tehát 20.

kritizator

sejtettem

1975@gmail.com

comment image

1975@gmail.com

comment image

Nagy Péter

Sok sikert raphinhának! Videón jókat mutatott reméljük meccseken is megmutatja mit tud.
Azért a raphinha dembi abde jobb oldal elég ütős még ha Dembi tud játszani bal szélen és akár csatárként is(remélem addig nem engedik kapu közelébe míg egy hétre ki nem kötik a tizenhatos vonalára és a lővéseket gyakorolja).
Jöhet kounde és aspi és már elég jók is leszünk.

Nagybarcelona

Dembele nagy hiányossága a lövései. Pedig jobbal, ballal ugyanolyan “jó”, de kalibrálni kellene. Ha egy méterrel magasabb lenne a kapu, meg lehetne aranylabdás 🤣

Nagy Péter

Realos ismerősömnek mondtam tavaly hogy vinicius a világ egyik legjobb játékosa lehet ha kikötitek egy hétre a tizenhatosra és gyakorolja a kapura lövést.Addig viszont csak egy atléta aki futkosni tud és az égbe lőni a labdákat.
Idénre sajnos a srác eléggé feljavult..

Ugyanezt szoktam mondani dembelére is ha megtanul kapura lőni a világ egyik legjobbja lehetne csak neki még a motivációt kell folyamatosan fenntartani hogy ne essen vissza..plusz most hogy üveglábú imádkozni kell azért is hogy ne sérüljön le.
Jelenleg Dembi is csak egy atléta aki futkos. Most a fél év alatt legalább beadni jól tudott de a kapura lövései tragédia.
kaput általában akkor fog ha gyengén rúgja ha meg erőt rak bele akkor amerikai foci kapu lenne a játszótere…

Amugy 1-2 éve olvastam egy cikket hogy volt egy kutatás hogy ha egy játékosnál 8-10mp-nél tovább van a labda akkor kb 50% romlik a hatékonysága a lövésnek,mert csökken a koncentráció és a test is fárad elvileg.
Nem tudom hogy ez tényleg igaz e de lenne benne logika

Robi71

Vinicius feljavulásában nagy szerepe van Ancelotti-nak is. Szerintem túlértékelt. Mbappé nem-érkezésének a legnagyobb nyertese Vinicius.

Nagy Péter

Hogy túlétékelt e nem tudom mert futni meg cselezni nagyon tud ,a védőmunkája is brutális ahhoz képest hogy szélső.
Lőni megtanult kicsit de még messze van a toptól.
Nyílván neki a legjobb hogy a posztjára nem kapta meg Mbappet.Mert akkor elvileg átrakták volna a túloldalra..

Dr Mouse

Ha a lányom hozzámenne ehez a pasashoz, én biztosan kitagadnám a lányomat.

Zoli1975

comment image

Nagybarcelona

Laporta:
-“A hèten bemutatjuk Dembelèt ès Raphinhat. Boldogok vagyunk, holnap lesz idő mindent megbeszélni”.
-Trincao hivatalosan a Sportingba távozott kölcsönbe, sok a hír, milyen formában (opciós, kötelező vásárlás), hivatalos részlet nincs
-A Barca 40+5 milliót ajánlott Lewaert, nem fog felülni a Bayern nyomásának
-A Klub megegyezett Koundeval, a személyes részletekről
-a hèten hivatalos lehet a második gazdasági csomag 330 millió, könyvelésben 400, mert saját tulajdon eladása törtènik

KJDaniel

Nem is szabad felülni a nagyképű, öntelt németeknek, ha nem engedik majd jön ingyen, legalább nem költünk el 40 milliót, ha pedig igen akkor jöjjön ennyiért és kész.

Koundé érkezését várom leginkább aztán egy jobb hátvéd és megvagyunk, egy minden trófeára esélyes csapata lesz Xavinak.

Zoli1975

Az FC Barcelona és a Sporting Lisbon megegyezett Francisco Trincão 2023. június 30-ig tartó kölcsönadásáról. Az ügylet magában foglalja a játékos megvásárlásának lehetőségét a kölcsönzési időszak lejárta után.

Nagybarcelona

Van ahol azt írják 1 èv kölcsön 10 milliós vásárlás, (3 most, 7 èv végén) ès 50 % a következő eladásból. 3 èvig emelkedő árakèrt visszavásárolhatjuk. Máshol azt írják, akkor lesz kötelező a vásárlás, ha teljesít 15*90 percet. Nincs hivatalos részlet.

Zoli1975

Raphinha már Barcelonában van! 🙂
comment image

Zoli1975

comment image

Maestro10

Isten hozott Raphinha a világ legjobb klubjában! Jó lenne, ha még rajtakívül érkezne Koundé és Lewandowski is, bár gazdaságilag ez nem tudom mennyire kivitelezhető (talán ha sikerülne eladni De Jongot, megoldódna ez a probléma is.)

Sándor62

Ilyenkor – egy órával a mérkőzés kezdete előtt – a Barca kezdőjét szoktam feltenni. Most ettől eltérek. Pár gondolat a mai írásokhoz.

 1. Amíg a bíróság nem ítél el valakit, addig az illető ártatlan.
 2. Rosellre semmit nem tudtak rábizonyítani.Tehát ártatlan.
 3. Bartomeu ellen eddig egy peres eljárás folyt, már másodfokon is megnyerte. A Barcagate eljárásban talán tanult a vádhatóság a Rosell ügyből, nem akarnak ismét pofára esni, és ezért halad olyan lassan az ügy. Ha van/lesz egyáltalán ügy. Bartomeu jelenleg ártatlan.
 4. A Szuperliga és az UEFA/FIFA közötti perben még nincs jogerős ítélet, épp tegnap és tegnapelőtt tárgyalta a luxemburgi bíróság. Ítélet szeptember végén, október elején várható.
 5. Dobálózunk a 10 és 100 milliókkal, amikor fogalmunk sincs, hogy hogyan zárult a 2021-2022-es költségvetés. A barcelonai lapok 100-120 milliós, a madridiak meg 150 milliós ÚJ, azaz a korábbihoz hozzáaadandó hiányról írtak. Azaz az első “gazdasági kar”-ként emlegetett 207 millió nagyrésze arra ment el, hogy ne legyen megint minuszos az év. És megkérdezem, milyen tervezés az,ahol ekkora lett az eltérés?
 6. A második “gazdasági kar” az elsőhöz hasonlóan nem más, mint a jövő egy részének egyszeri felélése. Ami vagy beválik, vagy nem.
 7. A két “gazdasági kar” az utóbbi 3 év tv-s díjait nézve közel 500 milliós veszteséggel lett/lesz értékesítve.(Jelenleg 165 millió/év a Ligás tv-díj, 25 évre ez 4125 millió, ennek a 25%-a 1031 millió, ez lett/lesz eladva 207+230, azaz 537 millióért.) Nem olvastam olyat, hogy ez jogilag aggasztana valakit.
 8. És az előbbi azt is jelenti, a jövőben (25 éven át) – ha csak a jelenlegi árat nézzük – évente 40 millióval kevesebb lesz a költségvetés bevételi oldalán a ligás tv-s díjak során.
 9. Nálam már az első értékesítés is hagy némi jogi aggályt, a másodikat meg kimondottan annak tartom.
 10. A MU éppen amiatt hajtott végre erre a szezonra egyoldalú, általános bércsökkentést, mert nem jutottak a BL-be, ezáltal csökken a bevételük. Megtették, mert a tulajdonos a saját pénzével gazdálkodik. A Barcánál meg hol a húsvéti nyuszi, hol a Télapó, hol a Jézuska jár(t). Azért kíváncsi lennék, a saját tulajdonukkal (pénzükkel) is így gazdálkodnának?
Last edited 28 napja by Sándor62
Nagybarcelona

Engem is aggaszt, hogy a “jövőnket” adjuk el. Ha már Rosell ès Bartó, Laporta Bartó mintájára a bevételeket akarja növelni, ès kompenzálni a 40 milliós kiesèst. Azt olvastam, a 19-re lapot húz, ami találó. Aggaszt, hogy a tapasztalatlan Xavira bízzák az újjáépítést, jelenleg 100+ millióèrt “cserèljük” le Depayt ès Dembelèt a kezdőben Raphinhaval ès Ferrannal, mikor tele vagyunk lyukakkal. Aggaszt, hogy eladjuk a jövőnket, ès úgy néz ki 30+ èvesrkre költjük (Lewa, Alonso, Azpili) De nem akarok mindig negatív lenni. Szurkolok Xavinak ès a Barcának. Jelenleg sajnos ez a kíméletlen vezetés kell a töketlen Bartó után. A bèrtömeg reméljük hamarosan (1-2 èv) “beáll” egy szintre, ahol az egyènek nem keresnek többet 10 milliónál, max. bónuszokkal, ha azt kièrdemlik. Ha fel tudjuk tornázni a bevételt 800 millió körülire, reméljük fenntartható lesz Laporta elkèpzelèse, mert lassan elkezdődnek a stadion munkálatai is, ès az újabb törlesztés. Reméljük. Mást úgysem tudunk tenni.

Nagybarcelona

A 150 milliós kiesés gondolom még most is az átütemezett bérek miatt vannak.

Dr Mouse

Nem dicsekvésnek szánom, de 32 évet korrupciós ügyek nyomozásával töltöttem el. Számomra Bartomeu ügyködése/ügyeskedése – ordít a korrupciótól. Csak egy példa: – a játékos ügynökök köztudottan 5-7%-ot kapnak egy-egy játékos megvételekor. Nos ez Bartomau idejében előőfordult, hogy 10-15, sőt egy alkalommal 20% volt.
Mire ez a többség? Hát arra, hogy azt Bartoéknak /ebben az elnökséget értem, mert az alelnökök száját is be kellett fogni/ kellett adni a külömbözetet.
Vagy a kiálltóan magas vételárak, – Coutinhoé, vagy a Griezmané – mind mind azt szolgálták, hogy a Vevő meg a játékos is jól járjon.
De nem sorolom, a többit Ti is ismeritek..
Elnézést a Szrkesztőtől, de ebben a kérdésben nem egyezik a véleményünk: M.

Sándor62

Ha Te 32 évet a korupció ellen dolgoztál, akkor ha ránézünk a mai magyarországi korrupciós helyztere, nem sok sikerrel tetted a dolgod. Ha pedig viiszavonultál, akkor meg az utódaid valamit félretanultak tőled. Rossz tanító voltál.

Nagy Péter

Ez mind szép és jó de ennek mi köze van ahhoz amit írt?

Azon kívül nem szép dolognak tartom hogy egy mondatából becsméreled a 32 éves munkáját, amiben ráadásul semmit nem írt a teljesítményéről szimplán csak az országunk helyzetének általános véleményét kivetíted rá.
Az külön elszomorító hogy erre mennek a pluszok mint véleményed támogatásának elismeréseként…

Adjuk meg egymásnak a tiszteletet.
Előre is köszönöm.

Ő azt mondta hogy bár bartot jogilag nem ítélték el attól még egyértelmű jelei vannak a bűnösségének.

Poltikát nem akarnék behozni de a te mondatod kb az lenne mintha majd egyszer ennek a korrupciós rendszernek az írányítóját bíróság elé állítanának de papíron semmit nem találnak ellene..,, és azt mondanád hogy ő nem bűnös ami jogilag igaz is.
Mégis hiába mentenék fel jogilag azért nem butus az ember hogy nem volt hozzá köze bőven.,,,

A 9-es pont érdekelne milyen jogi aggályt vetett fel az első eladás és majd a második mikor az ottani “ellenzék” se szólt egy szót se ellene..
Gondolom arra gondolsz hogy megkerülték a klub jogszabályát de azt ha minden igaz törvényesen tette a vezetőség.

Az meg megint érdekes hogy most emlegeted a vezetőséget mikor végre nem értelmetlen fizetéseket adogatnak akinek meg az van azt megpróbálják eladni-kidobni hogy ne itt legyenek. Az más kérdés hogy ez elég nehézkes mert mind itt akarja jó pénzért szürcsölni a tengerparton a koktélját…
Egyrészt mi bejutottunk a Bl-be másrészt a unitednél hiába csökkentették a fizukat egységesen még jó részük bőven 10 misi nettó felett keres még így is.
Ha építkezni akarunk és esetleg visszakerülni az élvonalba az 5-8 misis fizukat megkell adni különben csak lejjebb süllyedünk.

A jövőnk egy szeletét azért kellett eladni hogy a jelenünk nézzen ki valahogy….
Ha nem jutunk be a Bl-be vagy nem megyünk majd tovább a csoportból még ennél a tv-s jogos hosszútávon veszteséges üzletnél is többet bukhatunk rövid távon is.Akkor meg hiába akarnánk eladni már jóval kevesebbet érne.

Kb 18 húzott lapot laporta de nem is volt más választása minthogy belemenjen.
Nem feltétlen értek egyet az igazolásainkkal viszont ha idejön még kounde lewa aspi akkor nem szólhatunk szurkolóként kb egy szót se mert versenyképes keretet hoztak össze “már csak” egy jó csapatot kell formálni majd belőle.

Szurkolók hogy visszatérjünk a győztes ősvényre és akkor jönnek majd a bevételek is.

kritizator

“de ennek mi köze van ahhoz amit írt”

és ezek honnét vannak?

“játékos ügynökök köztudottan 5-7%-ot kapnak egy-egy játékos megvételekor. Nos ez Bartomau idejében előőfordult, hogy 10-15, sőt egy alkalommal 20% volt.”

Nagy Péter

Azt majd ő ha szeretné megmagyarázza hogy honnan vette hogy mennyit kaptak az ügynökök.
Ehhez csak annyit tennék hozzá hogy neymar átigazolása óta tudható hogy mennek csúszópénzek.
A legkönnyebben pedig így lehet kivenni a pénzt a klubtól hogy odaadod bónuszban vagy jutaléknak a menedzsernek vagy akár a játékosnak és az majd kis táskában oszt vissza neked is. Ezt bizonyítani szinte lehetetlen hacsak nem balfékek és lebuknak.

Ami az érdekesebb az a barca gate ügy mivel nem ítélték el de kb minden ellene szólt.
Amikor az egyik alelnök azt mondja hogy valaki hozzá nyúlt a kasszához de “nem tudja” ki az azért elég gyanús…
Viszont a jog egy elég kacifántos rendszer ha nem tudod 100%-osan bizonyítani hiába vagy gyanús ejtik az ügyet ellened..

Nem akarok bulvározni de a VV fanni féle gyilkosságot is 5 évig nézegették hogy akkor most tényleg az az ember gyilkolta-e meg aki elkábította és betette a kocsiba….
Ehhez kellett 5 év és nem tudom hány10 millió forint( keresgették a dunába minden “szuper helyszínelőt idehívtak stb) hogy a holttest nélkül is elítélhessék és így is csak 25 évre…

És akkor csodálkozunk hogy egy szimpla korrupciót amit lebírnak papírozni jogilag nem lesz elítélhető…

Sándor62

Kérdéseim:
Honnan tudja Dr Mouse, hogy az ügynökök mennyit kaptak? Honnan tudja, hogy ebből az elnök vagy bármely vezető mennyit kapott vissza?
Hány szerződést látott Dr Mouse? Hány alkalommal volt jelen, amikot átadták a korrupciós pénzt? És előtte megszámolta, hogy mennyi volt a tasakban?

Korrupció ellen dolgozott, akkor gondolom jogot is tanult. Hát nem látszik meg, mert bizonyítékok nélkül, csak vagdalkozik a számokkal. Attól hogy többször leírja itt nekünk, addig amíg nem bizonyítják be,nem igaz az állítása. De van aki elhiszi. Mert hát a fehér tej is fekete lesz, ha állandóan azt mondják. Sőt, a végén még azt is hozzáteszik, hogy soha nem is volt fehér.

Korábban én is “dobálóztam” a számokkal. Igaz, ezek statisztikák, kimutatások voltak. És ezeknek volt forrásuk (pl. Klub, Liga, UEFA, Transfermarkt honlapjai). Letettem róla, mert 2 éve teljesen átláthatatlan a Barca a gazdálkodása. A fő számokon kívül semmit nem tesznek közzé. De még az sem stimmel, hiszen a Liga abba is belekötött. A Klub honlapján a Transzparencia részben még mindig a 2019-es adatok szerepelnek. Mire a titkolózás, a valós számok elrejtése?

És az igazi problémám Dr Moussal az, hogy következetlen. Nemhiába reagált az eredeti írásomra. Mert Ő mindig a korrupcióval jött és jön. Érdekes, a tv-s jogdíjas üzletnél hallgatott, azaz a féláron való értékesítésnél semmi kivetnivalót nem lát. Bezzeg Bartomeunál még ha egy “ebédre” hívták meg, azt is igyanúsnak találta.

Nem szeretem a következetlen embereket! Itt van Frenkie esete. Mennyire fel voltak páran háborodva, hogy Luis Suareznek telefonon mondta el Koeman, hogy távohat. Most ezek az emberek hallgattak, amikor arról írt a héten a média, hogy Xavi telefonon közölte Frenkievel, hogy mennie kell. Pedig a két eset között még van egy óriási eltérés is. Suerez szabadságon volt, Frenkie meg naponta találkozik Xavival.

Anno kritizáltam Bartomeut a felesleges ígazolásaiért és hogy minden bevételt elkölt (főleg a magas bérezést). De többeknek ez kevés volt, mert nem írtam rá minősíthetetlen jelzőket, meg hogy takarodjon. Ehhez most – Laportánál – is tartom magam.

Last edited 28 napja by Sándor62
Nagy Péter

Mint azt az előzőben hsz-ben is írtam azt majd ő ha szeretné megmagyarázza honnan vette a számokat.
Ahogy írtam is a jog kacifántos vagyis ha egy kicsit is jól tudsz papírozni nem tudják rád bizonyítani hogy bűnös vagy..még ha minden is ellened szól is..
Nyílvánvalóan azzal hogy nincs elég bizonyíték arra hogy elítéljék bmelyiket is a jog szerint ártatlanok és ez alapján nyugodtan lehet mondani hogy csak vagdalkozás aki ennek az ellenkezőjét mondja.

Na vajon miért nem hozzák nyílvánosságra a költségvetést?
Mert egy katyvasz az egész,
Elborult régi átigazolások és fizetések szétbarmolják az egészet.
Robi mondta pár hete hogy még több mint egy tucat klubnak tartozunk játkosok átigazolásáért még malcomért is…
A fizetések átütemezésének ” hála” 400-500 misivel tartounk még játékosoknak.
Kiestünk a Bl-ből mert még koemant se tudtuk elküldeni mert olyan magas volt a fizetése…
Azzal hogy kiestünk a BL-ből rengeteg pénztől estünk el, a nézők letojták a csapatot negyedházak voltak és vélhetően mezet és bögrét is ilyen arányban vettek…
Ha ezt te mint elnök nyílvánosságra hozod hogy mennyire gatya a helyzet coutinhoért és griezmannért nem hogy kaptunk-kapunk 20-40 misit még nekünk kéne fizetni hogy elküldhessük őket…
Ahogy a magyar forintot beárazták és árazzák nap mint nap azzal hogy tudják hogy nem hogy nincs pénz a kasszában de brutál hiány van így a barcát is még a mostaninál is jobban “beárazták” volna…

“Érdekes, a tv-s jogdíjas üzletnél hallgatott, azaz a féláron való értékesítésnél semmi kivetnivalót nem lát.”

Ezt kifejtenéd bővebben?
Féláron adtuk el mint lehetett volna?
Ilyet még nem is hallottam hogy vki többet ígért volna a mostaniaknál.
A cvc jóval kevesebbet adott volna 50 évre…

A frenkie suarez eset ugyanaz mindkettő “szépen” távozott-távozik a klubtól….
Bár ha már a joggal kezdtük annyi védelem megilletti xaviékat hogy ezek jelenleg még sajtóhírek még lehet esély hogy előtte már beszélt vele róla és most csak a végső lefixálás volt ….. 🙂 Hogy ennek mennyi a realitása?
….

Sándor62

Hol írtam, hogy féláron adtuk el, mint AHOGYAN!!! lehetett volna?
Az eredeti írásomban ott van a számítás.
Én a tényt írtam le, hogy ANNYIÉRT!!! adtuk el.
És ott van a mondatomban, hogy a számítás alapja az UTOLSÓ 3 ÉV tv-s díja.

A “ha” és “lehet” szavakat tartalmazó mondataidra nem tudok reagálni.

Last edited 28 napja by Sándor62
Nagy Péter

Értem tehát te a 25 éves 25%-os bevételünket hasonlítod a tv-s jogdíj eladásával és az a féláron nálad.

Mit szóltál volna amennyiben a cvc-t aláírjuk 50 évre kb 270 misiért?
Bankrablás?
50 évre a jogok 8,2% ami 165misi bevételnél az 50 évre majd 700 misi és ezért kaptunk volna 270 misit.Majd 3x bukta lett volna és akkor még azt nem is mondtuk hogy vélhetően a 165 misinél majd az évek múltán még többet fogunk kapni tehát a cvc-nek a nyeresége is még több lesz. Tegyük hozzá hogy a mostani megállapodással is többet fogunk bukni mint amit levezettél mivel sanszos hogy nőni fognak a jogdíjak(amire utalsz is írásodban) de arányaiban még mindig jóval kevesebbet mint ha 50 éven át húznának le minket.

Ugye azt te sem gondoltad komolyan hogy majd közel azonos áron adhatjuk el mint amit 25 év alatt kapnánk érte?
Figyelembe véve a klub anyagi helyzetét hogy azonnal pénz kell és azt hogy az úgynevezett másik ajánlat(cvc) ehhez képest nagyon karcsú sztem még így is egész jó üzletet kötöttünk:
Persze veszteséges üzlet de olyan cég,bank nem fektet be a klubba ahol nem látja a busás megtérülést..
Van elvileg visszavásárlási lehetőség is a hírek szerint bár ahhoz sztem sem kell nagy reményeket fűzni hogy jól jöhetünk ki belőle…

Továbbra is érdekel hogy miért tartod és mire alapozod hogy jogilag megkérdőjelezhető üzlet született mikor a vezetőség a sociók elé tárta a szerződés részleteit és teljes felelősségük tudatában adtak felhatalmazást a vezetőségnek hogy eladhassák a jogokat.
Még ha kevesen is jelentek meg de ennél nem volt minimum szavazó kritérium.

“A “ha” és “lehet” szavakat tartalmazó mondataidra nem tudok reagálni.”
Ez a boldog karácsonyt itt a blogon ? 🙂

Sándor62

A krumplit a krumplival hasonlítottam (3 év tv-s jogdíj, ezen árakkal 25 évre viszonyítva). Hol van az alma?

A CVC-nek ehhez az üzlethez semmi köze.

Nem azt vártam, hogy értékén, vagy még annál is jobb áron adják el. Ilyet nem írtam! Én az 50%-ot keveslem (ha tetszik neked, ha nem). Én nem tudom elfogadni -szavaiddal élve – a vevő busás hasznát. Te úgy látszik, igen.

Hol utaltam arra, hogy nóni fognak a jogdíjak? Az utolső 3 év bevételét vettem. Ne magyarázz olyasmit az írásomba, ami nincs ott.

Én végig olvastam a közgyúlésről az elhangzottakat. Aki a legfontosabb részletekre volt kíváncsi, a válasz minden egyes esetben az volt, ÜZLETI TITOK. Szóval messze nem voltak minden információ birtokában a sociok.

Én a volt ideiglenes elnök véleményére lennék kíváncsi (bár Ő épp az üzleti titok miatt nem nyilatkozhat), hogy amikor Ők pályáztattak, akkor milyen összegű ajánlatok voltak? Mert most nem nyílt pályáztatás volt (a honlapon nincs fenn), hanem meghívásos. Mennyit bukott a Klub, hogy nem hagyták az ideiglenes elnöknek nyélbeütni az üzletet 2021 januárjában? Mennyit bukott a Klub, hogy csak “baráti, haveri” jelöltek lehettek? Valóban ilyen eljárás használt a Klubnak? Ezek az én aggályaim.

“Ha” és ‘lehet’: Xavit védted egy mondatban az alábbi két feltételes szót tartalmazva.Így még Karácsonykor sem védesz meg senkit, nem hogy hétköznap. További szép péntek délutánt!

Last edited 27 napja by Sándor62
Nagy Péter

Hogyne lenne már köze a cvc-hez mikor az a kiindulási alap.
Pár hónapja még tebas is kapálozótt ellene hogy bárki másnak ellehet adni a tv-s jogdíjat.
Másrészt a cvc ajánlatát tudod jelenleg hasonlítani a mostani megkötötthöz mivel amit te mondasz az nem nyílvános.
Igen én elfogadom hogy annak tükrében hogy mi a cvc ajánlat és még 2 hónapja nem is jöhetett szóba más ajánlattevő plusz az anyagi helyzetünk katasztrofális ahhoz képest nem rossz üzlet még így se.
Amennyiben egyszer megszólal az ideiglenes elnök lehet összehasonlítani azzal.

Akkor csak én mondom hogy nőni fognak a jogdíjak ami tovább növeli a veszteségünket a szerződésen de még mindig kisebb a bukó mint a cvc-n.

A socióknak megmondták hogy kb a 10%-ot 200 misiért adják majd el 25 évre.
Ebből egy 6 osztályos gyerek is kitudja számolni hogy mennyi lesz rajta a bukó összességében nézve.
A sociókra fel volt építve az egész hogy ez a cvc-nél jobb és mivel egész évben azon ment a dráma hogy elkellett volna fogadni a cvc-t mert messi maradhatott volna meg igazolni is lehetett volna stb..,így simán meg is győzték őket.Főleg hogy egy árva sajtóhír se jött hogy xy ennyit vagy annyit ajánl.

Mi az ami szted kimaradt és akár döntésfordító lehetett volna?

Megint csak magánvélemény amennyiben ennél kevesebbet adtak volna azt is elkellett volna fogadni mert a csapat jövője bukik mivel nem tudtunk volna igazolni de még gaviékat se tudtuk volna megtartani.
Amennyiben meg megint gödörbe kerülnénk és nem lenne meg a top 4 elvileg már a 165 misi tv-s jogdíj feleződne akkor már csak aprópénzt kapnánk ha elakarnánk adni.
Laportáék még mielőtt az arsenal és milan(most kezdenek visszaérni a helyükre) szintre visszasüllyednénk felrakott szinte mindent hogy most még gyors megpróbáljunk visszakapaszkodni mikor még nem reménytelenül vagyunk lemaradva.
Sztem ez a helyes döntés de az idő majd eldönti.

Amíg xavi vagy frenkie nem nyilatkozik az ügyben addig csak sajtóhírek vannak vagyis megilleti az ártatlanság vélelme.
Még ha…
Szép délutánt és kellemes hétvégét. 🙂

Sándor62

Két üzlet:

 1. CVC-LIGA
 2. Barca-Sixth Street

4 fél, 2 üzlet. Nem látom, hogy az első kettő beleszólt volna a másik kettő üzletébe.

Anno Koemant is megvédted? Akkor Őt is a sajtóhírek alapján támadták a Suarezzel való “bánás” miatt.
Megjegyzem: Nekem sem Koeman, sem Xavi ellen nincs kifogásom amiatt, hogy így cselekedtek. Én csupán azok miatt hoztam fel, hogy vannak, akik anno ezt sértőnek vették, most meg egy árva szót sem szóltak. Azaz a következetlenekre hoztam példának. Met Dr Mouse-t annak tartom.

Last edited 27 napja by Sándor62
Nagy Péter

Nem a beleszóláson van a lényeg hanem hogy a cvc ajánlat jóformán beárazta hogy sokkal többet nem lehet jelenleg kihozni a tv-s jogok eladásából.

Van két tejföl: az egyik Lidls a másik Tescos. Beltartalmilag és kiszerelésben ugyanazok.
A lidl-s 1000 ft a tescos 700ft.
Mi köze van egymáshoz a két tejfölnek mikor az egyik lidls a másik tescos?
Egyrészt az hogy a vásárló dönti el melyiket veszi meg,másrészt vegyük a tesco oldaláról hogy ő nekik pl megérné 600 forintért is árulni a tejfölt mert lenne rajta haszna,viszont minek adná olcsóbban ha a Lidl sokkal rosszabb ajánlatot kínál a vásárlónak?

Magyarra lefordítva azzal hogy ismerték a rivális ajánlattevők a cvc ajánlatot minek adtak volna sokkal többet ha így is jobb az ő ajánlatuk?

Annyit még hozzátennék hogy ugyebár a hírek szerint volt több ajánlat az asztalon plusz a korábbi ideiglenes elnök is kapott ajánlatot viszont azok véleményem szerint még ha jobb ajánlat-ok is voltak mint amit most kötöttek nem valószínű hogy sokkal jobbak lettek volna (5-10 misi) mivel laporta ügyvéd ember és pontosan tudja hogy utólag elbírják kapni hűtlen kezelés miatt.

Külön választanám részben a koeman és xavi esetet.
Koeman maga sem számolt már suarezzel így úgy gondolom neki kellett megmondania ,viszont nem telefonon.
Míg xavinál az a helyzet hogy alapvetően a keretben hagyná frenkiet csak tisztában van a klub helyzetével(és frenkie fizetésével) és ha a klub úgy dönt hogy távoznia kell elfogadja azt.
Nem értem hogy ilyenkor miért az edzőnek kell ezt közölni a játékossal?Hol a sportigazgató esetleg elnök?
A telefonhívást azért tartom jelenleg sajtóhírnek mivel suareznél maga mondta hogy koeman felhívta és egy perc alatt elmondta hogy nem számt rá.
Xavi eddig akivel nem akart számolni(Puig brait umtit mingu) leült velük beszélni hogy keressenek klubot.
Ezért is vonakodom elhinni addig míg vmelyik érintet meg nem szólal.

Dr Mouse

Onnan tudom, hogy az egyik magyarországi futballista ügynökségnél – nem írom ki a nevét szándékosan – dolgozik a barátom.

Sándor62

És a barátod hány Barcás-szerződést látott? Hányszor látta, hogy Bartomeu pénzt kapott? És azt honnan tudja, hogy az mennyi volt? A barátoddal együtt a levegóbe beszélsz.BIZONYÍTÉK!?

Dr Mouse

A barátom annyi Barcás szerződést látott emnnyit te.

Sándor62

A barátod és én köztem viszont van egy különbség (no meg közted és köztem is). Én a szezrődések ismerete nélkül még csak sugallani sem merem, hogy korrupció lenne bármelyik mögött is.

Dr Mouse

Nagyon tévedsz! 90-ben korkedveménnyel mentem nyugdíjba, – számolj csak tovább! /Most 82 vagyok…/
Az a hely meg ahol dolgoztam, megszünt Ilyenformán sem utódom, sem tanitványom nem volt és nincs.
De ha Te személyeskedsz akkor megtehetem én is ugye!
Hány magyarországi korrupciós ügyről tudsz, vagy szereztél azokról tudomást?
És hány esetben tettél feljelentést ügyészségen, rendőrségen, NAV-nál, vagy egyéb hivatalnál?
Egyszer sem? Akkor meg kell mondanom, hogy Te sokakhoz hasonlóan gyáva vagy

Sándor62

Én egyetlen magyarországi korrupciós ügyről sem tudok. Mert addig nem írok és pláne nem vádolok senkit korrupcióról(val), amíg azt nem tudom bizonyítani. Aki ennek hiányában teszi, az csak vádaskodik. Ezt teszed Te is itt évek óta. Megkérdezem, Te feljelentetted a barátoddal egyetemben Bartomeut? Nem! Akkor ki is a gyáva? Véleményem szerint Te csak teszed itt a nagy “korrupció elleni” nagy harcos látszatát. Te nem a témát (ügyet) nézed itt évek óta, hanem a személyt. És ez tesz téged nem csak következetlenné, de hiteltelenné is. A korod meg nem érdekel, hiszen egy óvodás is mondhat okosat, meg egy idős is hülyeséget. Az előre való ítélkezéseddel meg saját magad szakmaiságát járatod le.

Dr Mouse

Ha te “egyetlen korrupciós ügyről sem tudsz” – akkor te biztos, hogy nem olvasol híreket.

Sándor62

Olvasok híreket. Ez egy dolog. Az, hogy olyanról tudok, amit ÉN SK bizonyítani is tudnék, olyanról nincs tudomásom.A kettő nem ugyanaz!

Dr Mouse

Ne haragudj, de zagyvasággokat beszélsz,- még, hogy én meg a barztom miért neme tettünk eddig feljelentést Bartomau ellen?……:D:D:D:)

Mango

“Csak egy példa: – a játékos ügynökök köztudottan 5-7%-ot kapnak egy-egy játékos megvételekor. Nos ez Bartomau idejében előőfordult, hogy 10-15, sőt egy alkalommal 20% volt….”

Ezeket honnan veszed?
Vagy csak te úgy gondolod?
Forrás kérlek mert ez így elég komolytalan..de neked ezt tudnod kellene…

Dr Mouse

Fentebb leírtam a “forrásomat” – nem névvel, mert akkor a barátom elveszíthetné az állását.
Ami meg szerintem a lényeg, hogy ez is, mint minden a nagybetűs PÉNZ-ről szól!
A spanyolok nyilván régen rájöttek arra, hogy a piszkos ügyeket nem jó kiteregetni, mert az árt üzletnek – jelen esetben a futballnak, ezért ritkán kerülnek bíróságok elé az ilyen és hasonló ügyek.
Hogy mást ne mondjak a “bunda ügyek.” – Hallott valaki az elmúlt 10-12 évben spanyol bundabotrányról? Olaszról igen! Ott 5-6 évenként az ügyészség felderít ilyeneket és akkor az olasz szövetség keményen büntet. Nyilván sokan emlékezünk arra, mikor a “szemük fényét” a Juventust “száműzték az olasz II. osztályba. Ilyen talán a spanyoloknál nem volt.
Sajnos a pénz megbolondítja az embereket.
Vagy más. Emelje fel a kezét, aki eddigi életében nem csalt adót! /Mert adót csal az is, aki nem kér számlát./
És Laporta sem sokkal külömb Bartomeunál, csak ő ügyvéd és sokkal körültekintőbben teszi a dolgát.

Sajnos amerre nézünk, mindenhol piszkot találunk.

És akkor még nem beszéltünk a doppingolásról!!!

JasoN

Úgy tűnik jól erősít most a Chelsea is.

Sterling és Kulibaly kb 90 millióért.

Raphinha ehhez képest 70-ért…..

Robi71

Sterling 60+10, Koulibaly 40….de még így is rendben.

JasoN

40 bonuszokkal együtt, valahol olvastam 30+10.
Ezért írtam a 60+30=90 milliót.

Oké a bónuszokkal több lesz, de azt is olvastam Raphinha sem csak ennyi lesz, hanem + bónuszok. Ki tudja.

Robi71

Pontosítok, első körben Raphinha 58 millió, Sterling 56,2 millió.
Trincao 3 millióért a Sporting-hoz került kölcsönbe.

JasoN

67 milliót is olvastam, majd egyzser kiderül.
Lényeg hogy akkor is jobbnak tűnik a másik üzlet.

Zoli1975

comment image

Robi71

A hírek szerint kerek 50 milliót ajánlunk Lewa-ért.
Érdekességek: Isco – Sevilla, Cesc és Vitolo – Las Palmas

Robi71

Selling another 15 percent of television rights will provide Barcelona with approximately 330 million euros, while the previous lever, for 10 percent and also signed with the company Sixth Street, had already generated 207.5m euros at the end of June.

The financial injection is vital. Firstly, it provides the money to sign top players. Secondly, it manages to relax the pressure on the wage bill.

The management of Joan Laporta and Eduard Romeu has been key to achieving the agreement, which puts the club in a good position.

Not all the money will be used for transfers. Barcelona are aware of the debt they have and part of the 330m euros will go towards reducing this amount, but it allows them to go to the market to sign top players.

Ergo eladtuk 20 évre a TV közvetítési jogok 25%-át. Biztosan sürgősen kellett ez a tőkeinjekció, főleg a 330 milliós rész-adósságtörlesztésre és igazolásokra….ez hasznos a közeljövőre nézve, de ugyan annyira káros a hosszútávon. Igaz ez egy pár évre megválasztott vezetőséget mit sem érdekli, őket csak az azonnali siker érdekli, mert ez hozhat nekik akár egy újabb mandátumot.

KJDaniel

A Chelsea Koulibaly megszerzése után most Aké és Kimpembe szerződtetésén dolgozik.
Nekünk meg lepasszolják majd “fájó szívvel” Alonsot meg Azpit..

Robi71

Kimpembe 60, Aké 45 millió

DistantxThunder

A Chelsea azért igazol lóhalálban védőt, mert a 4 alapemberből 4 ingyen lelép a nyáron. Eszük ágában nem lenne igazolni különben, ahogy eddig sem tették.. Azpilicueta a Chelsea cskja volt évekig, persze hogy érte fáj a szívük. Nem hiszem el különben hogy miért kell mindig ennyire negatívnak lenni.. Aké meg Kimpembe miatt sírunk, egyik csak vízhordó a Cityben, de a másik sem egy nagy szám, a PSGn kívül nem tudom hol lenne kezdő.. hozzánk inkább Azpilicueta jöjjön mint bármelyik.. Koulibaly helyett mi rámegyünk Koundéra, és sokkal jobban fogunk járni.. Rapinha is jó vétel volt, kellett egy minőségi plusz szélső, mert Dembi és Fati is elég sérülékeny, ha valamelyik nem áll rendelkezésre akkor itt lennénk szélső nélkül már megint.. az árán lehet fortyogni, hogy bezzeg Sterling.. angol játékos Spanyolországban csak megbukni tud, Sterling csillaga pedig egyébként is halványabb mint korábban bármikor (a Citynél nem hülyék, csak olyat adnak el, akit tudnak pótolni). Rapinha technikás, stílusban jobban passzol ide.. Lewa is még beeshet a nyáron, aki végül is csak egy Messi szintű (az utóbbi évben Messit bőven túlszárnyaló) gólzsák.. szerintem teljesel jól igazol eddig a klub, nem kéne elégedetlennek meg negatívnak lenni folyton.. ezt most nem csak ide, hanem a 100+komment nagy részére reakció (sajnos mind ugyanolyan, megint mindenki jó csak mi nem hangulatú),

Robi71

Az Espanyol kínai tulajdonosai eladják a klubot.
Három potenciális vevő van: egy angol (QSI group), egy amerikai és a Qatar Group, akik a …PSG tulajdonosai is.

Eminusz

Isten hozott Raphinha! 🙂
Igaz, sokallom erted a 70 milliot…
Tekintve, hogy meg soha nem jatszottal top csapatban…
Tekintve, hogy egy kiesojelolt huzoembere voltal a Premier Leagueben..
Tekintve, hogy 2 eve meg nem is hallottam rolad
Tekintve, hogy a valogatottadban is csak tavaly debutaltal..
Mindez nem lenne erdekes, ha egy 20 eves gyerekrol lenne szo, de mar 25 elmultal…. Kicsit ertetlenul allok az atigazolasi dij elott, de ha mar itt vagy, megadom a maximalis tiszteletet es szurkolok, hogy ramcafolj! 🙂
Hajra Raphinha! Hajra Barcelona!!! 🙂

Robi71

Nekem minden tiszteletem azok a braziloké, akik tinédzserként átjönnek Európába és egy kicsapatból elindulva feltornásszák magukat a ranglétrán. Nem zsákbamacska és nem is szállt el a hírtelen jött sikerről.

Zoli1975

A klub hivatalosan is bejelentette közösségi oldalain, hogy Ousmane Dembélé 2024-ig meghosszabbította szerződését! 🙂
https://www.fcbarcelona.com/en/football/first-team/news/2672243/dembele-to-sign-contract-until-2024

Robi71

Miért csak 2 évre?…Miért nem 5-6?

............

ne hisztizz már!!! 🙂

Barca87

Azért, hogy ha lesérül ne 5-6 évig legyen a rehabon.

Zoli1975

Ha végre Xavi fejben is fel tudja tuningolni, hasznára lehet a csapatnak, ez már látható volt. Meg kell tanulnia, hogy ő van a csapatáért, nem pedig fordítva! 🙂

Zoli1975

Ousmane Dembélé átesett az orvosi vizsgálaton! 🙂
comment image

Nagybarcelona

Dembele hivatalosan 2024-ig a Barca játékosa.
Legalább nem távozik ingyen, ha Raphinha beválik, jövőre lehet pénzt is kaphatunk èrte. Sterling, Jesus 1 èves szerződèsekkel 50+ millióèrt váltott klubot. Kíváncsi leszek mit fog jövőre nyújtani, egy megújult csapatban. Kíváncsi lennèk, volt e mástól ajánlata, mert hihetetlen, hogy ingyen sem kellett máshová. Az is, hogy kevesebbért marad. Elvileg 6,5 fix+3,5 teljesítmény alapú. Ezt kb. egy angol közèpcsapat ki tudta volna fizetni, nem meg a nagyok.

Eminusz

En arra leszek kivancsi, hogy mennyire lesz serulekeny… Most majd kiderul, hogy valoban csak szerencsetlen volt szegeny, vagy “kummantott” eveken keresztul es az elmult fel evet azert nyomta igy meg, hogy hatha lecsap ra egy PSG-szintu (mar penzugyileg ertve) klub…. Hat remeljuk az elso eset bizonyosodik be! 🙂

Nagybarcelona

Állítólag megegyeztek közèpúton. Dembele kapott jobb ajánlatot, de maradni szeretett volna. Ügynöke kívánsága ellenère kereste meg a klubot. Azért csak 2 èv, mert jövőre szeretné rendezni a bérét, gondolom ha nem tudnak megegyezni, nyáron pénzért távozhat, vagy 2 èv múlva ingyen. Valószínűleg mindenki így jár jól. Csökkentett fizetés, ő pedig a megszokott helyen tud készülni a VB-re. Reméljük a VB miatt nyomást tudunk gyakorolni a játékosokra.
Frenkie ügyében megvan a megegyezés a MU-val, 75+10, Frenkiet kell meggyőzni.
Brathwaite a Dán válogatott tagja, milliárdoskènt neki is az lenne az èrdeke, hogy játsszon.
Neto elvileg a Céltábla távozik
Mingueza, Puig kérdéses
Umtiti, Pjanic nehèz ügy.
Collado 2024-ig hosszabbít, ahogy Chadi Riad, aki a Barca Atletibe kerül

Robi71

Frenkie-nek most 20 milliót, jövőre ennek a 3szorosát kell adjunk. Lehet ezért akár maradni? A MU nem BL szereplő és télen VB lesz….nem szerencsés most a klubváltás.

Nagybarcelona

Miért kellene a 3*-át adni? Múltkor sem èrtettem, amikor írtad. Múltkor linkeltem az állítólagos kiszivárgott szerződést.
21 millió èvente 2026-ig 88 millió összesen Mindenestül, jutalmastul.
Így sem kevés, ezért szeretnèk, ha távozna.
Ez azért van, mert 14 helyett
12
3
9
Milliót keresett èvente. Az ő álláspontja is èrthető. Nehéz helyzetben lemondott a fizetèsèről, mikor repkednek a milliók, sajnálják tőle. Amúgy távozni fog, de ahogy bántak a hollandokkal, kétszer meggondolják a jövőben, hogy ide igazoljanak e. Mind1, hogy a holland focista èpítkezünk, majd jönnek franciák, azok úgy is nagyon beválltak, távozni se szeretnènek 🙂

Robi71

Megkeresem az oldalt és linkelni fogom.

Nagybarcelona

Èn is innen szedtem. A Katalán Sport jelentette meg, ezért tűnik szivárogtatásnak. Èvi 21, egyszer 27, összesen 88 millió 4 èvre, minden hűsèg bónusszal. Most ez nem fér bele. Régóta pedzegettem az eladását, pedig kedvelem. Akkor 14-17 milliós fizetésről tudtam, ezért írom hónapok óta Solert a helyére, aki megszerezhető, nem úgy, mint Silva 80+ millióèrt, úgy, hogy távozott Sterling ès Jesus is. Bár Silva kp-t játszott tavaly főkènt

Robi71

Silva-t amúgy sem adná el most a City…nem tudnák pótolni.

Robi71

Pedig Tuchel, Kloop és még sokan mások dícshimnuszokat zengtek róla….és most mégis senkinek sem kellett?…érti ezt valaki rajtam kívül? 😀

............

nem …egy egyedi és megismételhetetlen zseni vagy 🙂
amúgy ha kérdés volt akkor de kellett másnak is mégis minket választott 🙂 (annyit tudok egyébként erről mint te :))

Robi71

Aha. A 40%-os csökkentett fizetésű szerződését már télen is aláírásra volna….de ő megvárta ameddig kifutóra a régi, hogy újraszerződhessen. Varázslatos történet tele logikus döntésekkel.
Tudod mit szóltak kérdezni attól, aki válás után újranősül? “Elsőre mi nem volt tiszta?”
Aki újból elveszi ugyanazt az árát….azt simán lehülyézik. 😀

............
............

kávé helyet 🙂 ha ne add isten nyugtatón élsz előtte vedd be 🙂
https://www.sport.es/es/noticias/barca/directo-acto-presentacion-acuerdo-dembele-barcelona-14078102
“Laporta veszi át a szót: “Csodálom Dembélét játékosként és emberként nyújtott minőségéért”

Robi71

Amióta Bartomeu azt mondta, hogy “jobb, mint Neymar ” nem lepődök meg semmin.

............

de azért nem fura hogy akik ismerik dicsérik?
Vagy félreismerik? Átvág mindenkit?

Robi71

Mindenki dicséri, de rajtunk kívül senkinek sem kell. Magyarul palimadárnak néznek. “Szépen fut a lovad, komám….de nekem igásló kell, arra pedig alkalmatlan”….nézd el nekem a hasonlatot, vídéki srác vagyok. 😀

............

akkor konkrétabban fogalmazom mert mindig elkalandozol kicsit számodra kellemesebb pályára 🙂 elsősorban bartora, laportára Xavira és a csapattársakra gondolok! Szóval ők miért is dícsérik? Miért teljesen más a véleményük róla (akik ismerik) mint neked ( aki gyanitom hogy nem :)) Szerinted ki ül fordítva a lovon?
Amúgy miért olyan nehéz elhinni hogy itt akarta folytatni és kész…más játékosnál ezt simán bekajáljátok..

Robi71

Teljesen mindegy mit hiszek én vagy te….a lényeg, hogy itt van. Örülj neki.
Azt azért ne felejtsd el időnként odadörgölni nekem, hogy milyen csodálatos játékos. Reméljük lesz rá alkalmad. 😀

Robi71

De inkább mormoljunk el egy közös imát, hátha meghallja Frenkie és távozik. Így regisztrálni tudjuk az új igazolásokat…többek között a táltoslovat is. 😀

Zoli1975

Rafa Márquez hivatalosan is a Barça Atlètic edzője lett, miután nemrég aláírta szerződését a Camp Nou irodájában Joan Laportával. Megbízatása 2024. június 30-ig szól.
comment image
Isten hozott újra, Rafa! 🙂

Nagybarcelona

https://sportposzt.com/topcsapatok/erre-a-barca-kezdore-batran-ravaghatjuk-alomcsapat/
A mundo Deportivo szerint így nézhet ki a csapat
Ezzel elégedett leszek, de szerintem Frenkie távozni fog. A helyère jó lenne egy kp-s, hogy ne csak csíkók ès Busquets, valamint Kessie alkossa a kp-t

Gerobarcaa

Én remélem,hogy Depay marad.Nekem tetszett a játéka,és az év első felében O tartotta a lelket a csapatban.Nagyon durván alulértékelt.

Nagybarcelona

Èn is így látom, de èn már elkönyveltem Depay ès Frenkie távozását. Írtam is sokszor, ingyen jött, 5 milliós a fizetèse. A holland válogatottban klasszis szintet hoz. A vb selejtezőben 10 meccs 12 gól 6 gólpassz. Ès hozzuk a “helyére”
Ferran 60 millió (Fati sérülékenységével ő lesz a Bal szélső, Xavi kedvence)
Lewa 50+
Raphinha 70
Elég igazságtalan Depayyal szemben.

Steve fan

Eladható! Ennyi! És ennek semmi köze az igazságtalansághoz! Akkor , Koeman idején,10.hely körül egyedül alkotta a támadó sort! Ingyen idejött,és egy ideig a hátán vitte a süllyedő csapatot. Ott volt minden őszi beégésnél…..ja amikor ki akartuk csapni a BL-ből a Bayern -t!!!!! Persze a téli erősítését után félretolták,elégették a Torres-t ,mégis csak 55 misi! Gerinctelen semmirekellők!

KJDaniel

Ha ezt a kezdőt/keretet sikerül összehozni akkor 2014 óta toronymagasan a legjobb árigazolási szezont tudhatjuk majd magunk mögött.

Ide kapcsolódik, hogy Azpiért készülünk megtenni az első hivatalos ajánlatunkat Fabrizio Romano szerint.

KJDaniel

❗️ Barça-források azt mondják, hogy legalább 40 millió eurót kell felszabadítaniuk a Pénzügyi Fair Play-ben, hogy regisztrálhassák Raphinhát, Dembélét, Kessiét, Christensent és Sergi Robertót. Frenkie de Jong eladása 42 millió eurót (fizetése + az amortizációs költsége) szabadítana fel az FFP-ben.

🗞️ — Què t’hi jugues

🚨 Az FC Barcelona nagyon egyértelmű Frenkie de Jonggal szemben: mennie kell. Nincs más alternatíva. El kell fogadnia a Mancester United ajánlatát: IGEN vagy IGEN.

🗞️ — Ferran Correas [Diario Sport, RAC1]

Szánalmas amit a klub művel vele csupán azért mert az egyetlen épkézláb, értékesíthető játékosunk.
Laporta is hazudozik össze-vissza, hogy nem akarják eladni közben meg már rég megállapodtak az MU-val.

De a kutyaütő Robertoval nagyon fontos volt hosszabbítani.

DistantxThunder

Szerintem ne üljünk fel rögtön egy Dario sportos hírnek, mert náluk még a Blikk is talán hitelesebb. A helyzet szerintem annyi, hogy valahonnan pénzt kell előteremteni a fair play szabályhoz, De Jong pedig a legpiacképesebb a mozdítható játékosaink közül. 42 millióért nagy bukó lenne ő is, viszont ez az összeg még mindig közelebb áll a realitáshoz, mint amennyiért vettük. Tipikus Bartomeu féle túlárazott igazolás, borzasztó szar szerződéssel (ami a Laporta féle új modellbe már nem illik). Mellesleg nagyon telítetett a középpályánk, miközben alapesetben a három kezdő középpályásból 2 “bérelt” Pedri és Gavi – őket muszáj játszatni, annyira jók. A 3. poszton pedig szerintem Busquets és Kessié fog osztozni. De Jong könnyen a padra is kerülhet, ami azért luxus mindenkinek.. az eddigi Barcás teljesítménye sem volt túl meggyőző. Sajnálnám ha elmenne – főleg abba a játékos temetőbe – de ha végiggondolom, van benne logika.. elkenben Roberto hosszabbításával, itt lett volna az esély megszabadulni tőle.. és ő aztán hol fog játszani? Ha befutnak a még függőben lévő igazolásaink, és azzal a kezdővel állhatunk ki amit fent valaki belinkelt, minden posztra megleszünk. Roberto valamiért klub ikon – de hogy miért, vagy ki nevezte ki őt annak..de csak ezért hosszabbítottak vele szerintem

Robi71

A képlet rémegyszerű…
Nem tudom, hogy Barto mennyire volt korrupt, bűnös…a tökömet sem érdekli (ahogy Rosell sem). A lényeg, hogy dilettantizmusával (előre ívott a medve bőrére, amikor folyamatosan növekvő, évről-évre emelkedő bevétellel számolt) olyan adósságspirálba lökte a klubot aminek a hullámait most is érezzük (és még érezni fogjuk egy ideig).
Laporta, mint minden politikus, aki tudja hogy csak 5 évet kapott…nem tesz mást, mint veszélyeztetve (részben eladva) a klub hosszútávú jövőjét mindent feltesz az azonnali sikerre (adósságcsökkentés az igazolások érdekében)…aminek a vége a teljes csőd vagy a mennybemenetel lehet és újabb mandátum.
Ehhez nyilván kell a gyors siker…ergo egy sokkal jobb szezon, mint a frissen befejezett…ami azt jelenti, hogy ott kell legyünk a bajnokság véghajrájában és a BL-ben minimum a legjobb 8-ban (de inkább 4-ben). Nem ismétlődhet meg megint, hogy már az elején kiszállunk a bajnoki versenyfutásból, a BL-ben már a csoportkörből és tavasszal már a kutyát sem érdekli a Barca meccsei.
Reméljük sikerül lapot húzni 19-re és visszaáll a klub a gyarapodás útjára. ellenkező esetben igaza lesz annak, aki azt mondta, hogy a Barca-tól nem szabad elfogadni a részelfizetést, mert ki tudja meddig….

Robi71

Nagybarcelona, ehhez mit tudsz hozzátenni….te aki elköltve a 200 milliót álomcsapatot vizionálsz….de azzal nem számoltál, hogy Frenkie “áldozatára” lesz szükség, hogy egyáltalán regisztrálni tudjuk azokat, akiket eddig!!! leigazoltunk (és hol lenne még Lewa, Azpi, Alonso..és az akit Frenkie helyére hoznál)?

Nagybarcelona

Nem akarok okoskodni, mert senki nem látja a klub gazdasági helyzetét, csak Laportáèk. Reméljük, hogy számoltak, ès egyeztettek a La Ligával, hogy kijojjenek a számok, mert ha nem, úgy nem lenne èrtelme eladni 25 èvre a közvetítési jogdíjakat, ilyen amatőr pedig senki nem lehet.
Így azt mondanám, ezek rèmhírek, ès oltári nagy marhaságok.
-csődbe megy a klub. Megtörténhet, ha fizetésképtelen lesz a klub. De!!! Meg mielőtt megtörténik, kérhetnek pènzt a Socioktól (jogilag nem tudom, hogy megy, Laporta mondta a közgyűlésen) vagy eladják a klub egy részét. Már tóbbszor irtam, Forbes szerint 4,2 milliárd, de a Chelseaert is jóval többet kaptak
-De Jong: csak tisztában van vele a klub, hogyan tudják fizetni ès regisztrálni a játékosokat. Nem tudjuk, tényleg lesz e veszteség idèn, de 207(240 könyvelésben) ès 300+(könyvelésben 400) milliós bevételt várnak a jogdíjakból, ès talonban a BLM, BA eladása 300+ millióèrt, ha meg kell lèpni. Ha csak az egy a 4-hez szabályt is nézem, ez 100+ millió az FFP-ben Frenkie fizetése ára 120 millió, ennek a negyede 30. Ez konkrétan semmire sem elég. Frenkieről teljesen független (majdnem) az èrkezők ára ès regisztrálása. Persze a klub jobban járna az eladással.
-A klub arra pályázik, hogy olyan èrtèkben adjon el, hogy kijöjjünk a La Liga FFP szabályozása alól
-tegnap leírtam, Laporta nem megszorít, hanem bevételt szeretne növelni, 19-re lapot húz. Másik lehetőség, èvekig várni, vagy lecsúszni, mint a Milan, Arsenal stb.
-kik jönnek mèg? Attól függ, mit ès kiket adunk el. Èn már most is elégedett vagyok.

Nagybarcelona

Mondjuk ha nem húzna 19-re lapot, jól kibabrálna a jogdíj megvásárlójával, mert lehet annyit sem kapna vissza, amit adott🤣
Amit most leírtam kb. akkora marhaság, mint a másik 2, de megtörténhet 🙂

Robi71

Frenkie helyében én megegyeznék a MU-val (vagy bárki mással) és az utolsó átigazolási nap utolsó órájában írnék csak alá….és közben nézném, ahogy Laporta feje napról napra vörösebb. 😀

Nagybarcelona

🙂

Nagybarcelona

Most tényleg, komolyan nem bántásból, èn elhiszem, hogy realista akarsz lenni, nem pedig pesszimista. Megértem Dembele, Umtiti, Coutinho, Bartomeu elleni ellenszenvedet, részben osztom is, ahogy Messi rajongasodat, ès a Guardiola, Pique, Busquets, többi saját nevelés mellett történő kiállást. Sokszor kritizálok, de mindig elismerem azok munkásságát, akik miatt előre jutott a klub. Ahogy írtam, az èremnek 2 oldala van, nem minden olyan egyszerű, ahogy látszik, vagy a sajtó megírja. Amikor azt írtam, megvezetsz a blogon embereket, csúnya volt, de van benne igazság. Pont Dr Mouse jutott eszembe, egyszer már kerültem a válaszadást a kritikájára, mert nem akartam megbántani a kora miatt. Most feljebb megy a vita. Ha kérhetlek, próbáljunk már meg kevesebb feszültség generálni, úgy is van elég a hétköznapokban. Egy klubnak szurkolunk. Ez egy blog, ahol a véleményünket ès szurkolói vágyainkat írjuk le, hiszen beleszólásunk semmi a klub èletèbe, változtatni nem tudunk, ezért nem látom semmi èrtelmèt a feszültsèg keltèsnek.

Anonym9

Na,ezt neki feleslegesen mondod…..miatta lépett ki rengeteg ember a blogról.Várva,amit már 150szer megígért,hogy többé nem jön ide.Nem akarok megbántani senkit,de a hozzá nem értése és az emberi naívitása,butasága már fáj….

Robi71

Szegény De Jong (Xavi állandóan lecserélte és végigpadoztatta a múlt szezont, …pedig átütemezte még a fizetését is, stb, stb, stb.) , szegény Depay (ingyen jött, alacsony fizetéssel, húzóember volt a szezon első felében, stb, stb, stb)….nem ilyen bánásmódot érdemelnek, mostantól a hollandok jól meggondolják mielőtt a Barca-ban igazolnak.

Újabban….De Jong-nak mennie kell, magas a fizetése, túl nagy szeletet foglal el a fizetési keretben, miatta nem lehet regisztrálni az új igazolásokat, stb, stb, stb.

Ez a szurkolói magatartás a helyes?…milyen értékrendet mutat?…..szarjunk oda ahova eszünk?…köpjünk fel és állunk alá?…mert a cél szentesíti az eszközöket? ….és bármi belefér ami a klub érdekeit szolgálja?

Aki ezt nem így gondolja, nem ezt az értékrendet vallja….az feszültséget kelt?….”megvezeti a blogot”????….aki nincs velem, az ellenem van?

És egy ilyen szurkoló mondja, hogy “próbáljunk már meg kevesebb feszültség generálni, úgy is van elég a hétköznapokban. Egy klubnak szurkolunk. Ez egy blog, ahol a véleményünket ès szurkolói vágyainkat írjuk le….”? Ezek milyen vélemények, milyen vágyak?

Te meg nem tudom ki vagy…és nem is érdekel. Mehetsz vissza a semmibe…oda ahonnan jöttél és ahova való vagy. 🙂

Sunyi

Én azt gondolom, hogy ha elküldünk valakit mert magas a fizetèsi igènye az teljesen normális. Mint ahogy az is, hogy a felmerülő költsègekből minél többet megpróbálunk áthárítani a tàvozó játékosra és az őt megvàsárló klubra. Feankinek az a problèmàja, hogy az előző évi bére egy részét a következő èvekben kapná meg havi bontàsban, ám a belépő MU ennèl az emelt bérnél is magasabbat adna. Én sem adnék elköszönő batyut Alemany helyèben Frankinek. Jól jár az új szerződésèből és bőven pótolja az előző èvrt.

Robi71

Nem erről beszéltem….olvasd el még egyszer…
Te azt gondolod, hogy “ ha elküldünk valakit mert magas a fizetési igénye az teljesen normális”?
Ezt akkor is azt gondoltad, amikor a Cou-Dembi-Umtiti hármassal 600 milliót tapsoltatott el a klubvezetés?….Umtiti-vel átütemezve a bérét és így még 2026-ig néznünk kell a fejét….Dembélé-vel 5 év naplopás után “köszönetképpen” új szerződést kötöttünk? …úgy, hogy 70 millióért játékost hoztunk a helyére?

Nagybarcelona

Te egy utolsó szarházi kis geci vagy.

Nagybarcelona

Ma is megpróbáltál belèm állni te szarcsimbók, de olyan hülye vagy mint a segg. Már tudom hogy miért vagy itt. Kb èvek óta alázlak szarrá, te meg próbálsz visszavágni, hogy napról napra lealázd magad. Hajrá!

Robi71

Ilyen gyenge idegzettel nem tanácsos belekötni senkibe. Sohasem tudhatod kibe botlasz bele. Inkább vigyázz az egészségedre. Fogadd el ezt a tanácsot egy…”szarrá alázott” áldozatodtól. 🙂

RedBlue

A MU belemenne,hogy a felkészülésből kimaradjon?Új csapatot építenek,szerintem Ten Hag kulcsemberként számítana rá.

Robi71

Van más választásuk? …van más opciójuk erre a posztra?….én nem tudok róla, hogy lenne.

Sunyi

Szerintem van egy olyan kitétel a Lalifa szabályzatban, hogy meghatározó játékosok eladàsa esetèn nem 1:4, hanem 1:2 a szabály, ha jól emlékszem. Franki a legmagasabb fizetésű, így meghatározó szerintem, bár a bevételünk már meghaladja a veszteséget és nincs semmilyen korlátozàs utàna sztem.
Az idei évben annyival kisebb összegűek a transzferek, hogy szerintem is érdemes bezsákolni sok értékes labdarúgót. A top angol klubok és mi is ezt tesszük. Ha el kell adni közülük jövőre várhatóan drágábbak lesznek. Azt az egyet sajnálom, hogy azt olvastam Grimaldóért 10 alatti összeget ajánlott valaki. Nálam Alonsónál értékesebb balbekk csere lenne

Nagybarcelona

Ha a bèrtömeg 5%-nál nagyobb bérrel rendelkező játékos távozik. Ez addig számít, amíg köt a La Liga “megszorítása”. Azért kötik a gazdasági csomagokat, hogy ne legyen èrvènyes. Grimaldonak èn is jobban örülnék. 500+ milliós bevétel remèljük elég lesz. Azt, hogy mennyit költhetünk ebből játékosra, azt csak Laportáèk tudják. Azt, hogy mennyi lesz a bèrlimit, azt pedig csak a La Liga. Ők számolják ki, ès határozzák meg. Jelenleg -144 millió.

Nagybarcelona

Gerard Romero (megbízható forrás) szerint a Barca megállapodott a Cityvel Bernardo Silva áráról, 80 millióban. Gondolom ez az üzlet Frenkie eladásán múlik. Ha létrejön az üzlet, ès nem fog beválni, Xavit ès Laportát meg fogják lincselni 🙂

Robi71

Gerard Romero azt nem mondta, hogy kivel pótolná Silva-t a City, mert akkor hitelesebb lenne a hír.

Steve fan

Na meg!!!!??? Bernardo Silva 80 ?! Lewa 60?!! Azpi, Alonso 10-10, Rafinha volt 60+? !!!!!!! 200 millió felett járunk és hol van még Kounde?

Robi71

A lényeg, hogy megvan a Silva pótló…Neymar lesz az. 🙂

Robi71

Lewa 60, Azpi, Alonso 10-10…még meglesz, talán….de ez már így is 150 millió.
Bevételi oldalon egyelőre 25,5 millió.

KJDaniel
.
Last edited 27 napja by KJDaniel
Barca 30

A bajnoksagig még kialakul remélem minden.

Zoli1975

Ennek a lépésnek köszönhetően már az összes nyári igazolásunkat regisztrálni tudjuk!
comment image

Zoli1975

Ma Pablo Gavi berúgja a felnőtt élet ajtaját! Ma ünnepli 18. születésnapját az ifjú titán! 🙂
comment image

Robi71

A Salzburg 19 éves szlovén centere Benjamin Sesko az új fenomén. Már most bejelenkezett az összes topklub érte.

KovácsÁron

Drága “Szurkolótársak”! A fiam hívta fel a figyelmem “a vezető magyar barca blogra”! Csak röviden! Szégyen a klubra nézve ami itt folyik! Nem tudom mennyi idősek vagytok de amit csináltok nem hinném hogy egy Barca blog mögé bújva kellene tenni! Real Madridos berkekben nagyobb tisztelettel beszélnek a klubról a vitakúlturátok pedig arcpiritó! További jó szurkolást nektek és sikereket a csapatnak! Gondolkozzatok el azért hogy van aki azért téved ide mert érdekli a csapat! Mit is kap tőletek? Üdv: Áron

Maestro10

Teljes mértékben egyetértek. A blog az elmúlt években egy csatatérré alakult, ahol folyamatosan zajlik a(z amúgy teljesen felesleges) kommentháború, miközben a Barçáról már egyre kevesebb érdemi diskurzus folyik. Nem is jövök már fel annyit ide, mint régen. Egyszerűen nem érdemes.

Last edited 6 napja by Maestro10
Robi71

Nincs véletlenül párhúzamban azzal, ami a klubnál történik évek óta?

Robi71

Szerintem pont ezért jó a blog. A szurkolótábor teljes palattája felvonultatik, a legoptimistától a legpesszimistáig, a legdokumentáltabbtól a legdiletásabbig. Engem kielégít és nincs szükségem más Barca blogokat olvasni.

Robi71

Cucurella 65,3 millióért !!!! a Chelsea játékosa lett. Wow…

Nagy Péter

Abramovics szellemét megidézték? 🙂 Nem érdekelte őket mennyiért de az övék legyen.
Sztem nem fog kiemelkedőt nyújtani de hajrá neki.
Ezt csinálták volna Raphinhánál és Koundénél is hogy elborult összeget adnak esélyünk se lett volna.
Ahogy haladunk előre minden igazolás egyre drágább lesz… szegény United..

Robi71

“Kegyetlen” az új tulajdonos. 300 milliót költhet.
80 milliós ajánlatát utasította el a Leicester Fofana-ért és a hírek szerint 70+Alonso-ért vinné DeJong-ot is. De még centert is szeretne…Auba-n múlik, hogy marad Lewa “árnyékában ” vagy sem.
Nagyon erősített a PL top6….talán a MU legkevésbé. Nagy árat fizetnek, hogy nincsenek a BL-ben.

Nagy Péter

Már 300-at?Eddig az volt a hír hogy 200 misit költhetnek.
Ilyenkor már csak nagyon drágán adnak mert nehéz pótolni.
Fofanaért elvileg 100 misit kérnek ahogy Anthonyért is az Ajax.

Auba sztem marad mert sűrű a versenynaptár jutni fog neki meccs.A Chelseaben nem talál be pár meccsen azonnal padon lesz…
Nagy pénzek mozognak az angoloknál nem semmi árakért igazolnak.
A MU-nak is azt kellene csinálnia mint a Chelseanek.. nyitni a pénzes zsákot.
Ez a keret kevésnek tűnik még ha jó taktikájuk is lesz.

1 City
2 Liverpool
3 Tottenham
4 Chelsea-Arsenal

Robi71

Nehéz megtippelni a végét.
A City cserepadja “vékonyodott” (több értékes játékos ment, mint érkezett. Gondjaik lehetnek egy sérülési hullám esetén.
A Pool-nál dönteni kellett. Salah vagy Mané. Döntöttek, Salah maradt és kapott béremelést, Mané ment és megkapta a béremelést a…Bayern-nél.
A Chelsea kerete talán a legerősebb….cserepadilag mindenféleképpen. Kérdés kitől jönnek majd a gólok.
Spurs jól erősített és Conte taktikus (olasz) edző.
Én ezt a négyest várom a top4-ben.
Arsenal nagyon jól, hiányposztra igazolt és okozhat meglepetést.
MU nem mondom, hogy reménytelen….nehéz lesz Ten Hag feladata. A maximumot kell kínozni ebből a keretből…és ha megy CR el kellene hoznia Mitrovic-t. 😀

Nagy Péter

City ha hoz egy balhátvédet és egy balszélsőt rendben lesz.
Poolnál a középpálya lesz érdekes hogy a Henderson Milner ugymond öregek mennyire bírják majd az idei keményebb versenynaptárt plusz Thiago bírja e sérülés nélkül.
Mellette most helyettük jóformán csak 20 év alatti tehetségek vannak akik eddig alig játszottak meccseket.
Náluk sztem ez a fő kérdés és emiatt nem fognak nyerni idén semmit.
Chelsea tény hogy nagyon erős a keret de én fáradni látom a Tuchel-Chelsea kapcsolatot.rengeteget igazoltak de nem nagyon jöttek be ezért most a régieket cserélgeti le..
Sztem ő nem viszi végig a szezont de német edzőként azért nem becsülöm le.
Tottenhammel elfogult vagyok mert Conte nagy kedvencem.
Az hogy ő annyira karakán hogy neki kell 15 misi fizu plusz évente legalább 100 misi igazolásokra vagy ő lelép vagy le se ül nálam elnyerte a szimpátiámat.
Koeman évi 15 misiért eltűrt mindent… Conte ahogy megtudta hogy az Internél nincs pénz igazolásokra már állt is fel.
Tél óta építi a csapatot megvannak a fő emberei és a cseréi is elég minőségiek.
Én top3-ba várom őket.
A United egy zsákbamacska. A kezdője lehetne versenyképes egy jó taktikával de kérdés hogy az megvan e… A másik gond hogy a cseresor nulla.. az meg ebben a szezonban sztem kulcsfontosságú lesz.

Robi71

Egyetértek.
A City-nek bár extra minőségű a keret, rövid a kispad.
A Pool-nál a középpálya “vékony”….igaz, ezt ők gyorsan átjátsszák a gyors támadóiknak.
A “karakán” Conte ki fogja hajtani a “szart” is a játékosaiból.
Tuchel a Lukaku afférból sem jött ki túl fényesen, ha nem jönnek az eredmények az új tulaj könnyen megválhat tőle.
Bár Arteta tapasztalatlan…jó csapatot rakott össze és látványos focit látunk majd tőlük.
Ten Hag helyzete nem egyszerű. Az igazolások nem úgy alakulnak ahogy szerette volna. Kérdés, hogy a mát ott levő játékosokat mennyire tudja maga mellé állítani.

Robi71

A bajnoki cím megszerzésében nagy szerepe lesz annak, hogy a Haaland vs Nunez párharc melyik játékosnak sikerül jobban alkalmazkodni a csapata játékához és felnőni a PL szinvonalához.

Nagybarcelona