Site icon Barcanoticias

Mallorca vs Barcelona

Mallorca vs Barcelona

A hosszú (és sok áldozatot követelő) nemzetközi szünetet követően a Barcelona visszatér a tettek mezejére, hogy megkezdje az őrült októbert, amikor a gyönyörű Palma de Mallorcára utazik.

A következő 30 napban összesen kilenc mérkőzés vár ránk, amelyek mindegyike nagyon fontos, hiszen a Barça igyekszik tartani a lépést a Real Madriddal a bajnokságban és kvalifikálni magát a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába. A következő 10 napban kétszer is megmérkőznek az Inter Milánóval, és minden bizonnyal úgy tűnik, hogy ez a két meccs fogja eldönteni a Blaugrana európai sorsát, és rögtön a második Inter-meccs után jön az a “kis jelentéktelen dolog”, amit úgy hívnak, El Clásico.

(Ja, és októberben a Bayern Münchennel is megmérkőznek. És a Villarreal. És az Athletic Bilbaóval. És a Valenciával idegenben. Várjunk csak, ki állította össze ezt a menetrendet?)

Nem túlzás azt állítani, hogy az október az egész szezon legfontosabb hónapja lehet. A Barca jó néhány ponttal lemaradva a listavezető mögött találhatja magát, és ha nem mennek jól a dolgok, zsinórban másodszor is az Európa Ligába kerülhet, és egy ilyen kemény, sűrű naptár, valamint a sok sérült miatt ez a végzetes forgatókönyv nem is olyan irreális.

Xavi Hernández a Barca vezetőjeként többnyire átment a nagy próbatételeken, mióta átvette a csapat irányítását, de a következő négy hétben igazán próbára teheti majd az edzői érzékét. A csapat rotálása, miközben minden meccsen erős csapatot állít fel, és újra és újra győztes játéktervet állít össze az igazán jó ellenfelek ellen, még a legjobb, legtapasztaltabb menedzserek számára is óriási kihívást jelent. Xavi még nem bizonyította, hogy a legjobbak közé tartozik, és biztosan nem is tapasztalt.

Ebben a hónapban sokat fogunk megtudni a főnökről, de a játékosoknak is fel kell nőniük. A szezon első hat hete nagyon jól sikerült, nyolc meccsen hat győzelemmel és közel tökéletes La Liga-indulással. Az újonnan szerződtetett játékosok jól beilleszkedtek, nagy az önbizalom, és a sérült játékosok többsége inkább előbb, mint utóbb visszatér. A csapat stabil formában van, és most itt az ideje, hogy megmutassák, mire képesek.

A Mallorca jól kezdte a szezont, és a pár héttel ezelőtti találkozó első 60 percében nagyon kemény ellenfele volt a Real Madridnak a Bernabéuban (a végeredmény ne tévesszen meg senkit). Jól edzettek és tehetséges támadójátékosokkal rendelkeznek, és ebben a szezonban eddig csak a Real Betis tudott nyerni Mallorcán.

Nem lesz könnyű, és ez csak ízelítő lesz abból, ami még jön. A Barçának meg kell adnia az alaphangot az előttünk álló hónapra, és erős teljesítménnyel, valamint egy jó győzelemmel kell megőriznie az önbizalmát.

Lehetséges felállás a MARCA szerint.

 

barcablaugranes.com

Exit mobile version