10 játékos, aki az FC Barcelona és az Atletico de Madrid mezét is viselte

 

Az FC Barcelona és az Atletico Madrid közötti rivalizálás évtizedekre nyúlik vissza. Mindkét klub a spanyol élvonal óriása, és mindent elértek. Nem titok, hogy az Atletico Madrid és az FC Barcelona rivalizálása Diego Simeone érkezése óta kiéleződött. Ám ennek ellenére a két klub nem zárkózott el az üzleteléstől e rivalizálás során, amely számos ikonikus pillanatot eredményezett a pályán és azon kívül is.

 

10. Arda Turan

Arda Turan quits international football after clashing with press

Nagy volt a felhajtás, amikor Arda Turan 2015-ben az Atletico Madridtól az FC Barcelonához költözött, azt gondolván, hogy a következő szintre emeli a játékát. Az Atletico Madridban nyújtott lenyűgöző teljesítménye ellenére Turan teljesítménye hirtelen visszaesett, miután a katalán óriásokhoz költözött. Öt év elteltével nem sikerült maradandót alkotnia és mindössze 36 alkalommal lépett pályára, mielőtt visszatért a török bajnokságba.

 

9. Eusebio Sacristan

One of ours: Eusebio Sacristán

Eusebio Sacristant sokan a Gironához, a Real Sociedadhoz és a Celtához kötik, de az Atletico Madridtól 1988-ban történt átigazolása után hét évet játszott az FC Barcelonában is. Az egykori spanyol középpályás nagy múltra tekint vissza az Atletico Madrid és az FC Barcelona fejezetében. Sacristan 2002-ben vonult vissza, és az edzősködésre váltott.

 

8. Luis Garcia

Possession Football Still Relevant Says Ex-Barça Player Luis Garcia | India.com

Luis Garcia a Liverpool, a Barcelona és az Atletico Madrid egyik legismertebb neve. A spanyol csatár végigjárta a La Masia ranglétráját, de nem tudta megszilárdítani a helyét a felnőttek között. Ezután 2002-ben az Atletico Madridhoz igazolt, ahonnan alig egy szezon után az FC Barcelona vissza igazolta. A helyzet azonban nem úgy alakult, ahogyan azt várták, és egy szezon után Liverpoolba költözött.

 

7. Bernd Schuster

Bernd Schuster: the impossible German maverick

A német középpályás, Bernard Schuster nemcsak az FC Barcelonát és az Atletico Madridot képviselte, hanem a Real Madridban is játszott. Az FC Barcelonánál eltöltött nyolc év után 1988-ban a Real Madridhoz szerződött, majd 1990-ben az Atletico Madridhoz igazolt.

 

6. Thiago Motta

Los futbolistas que han estado en el FC Barcelona y el Atlético de Madrid - Libertad Digital

Nem titok, hogy a brazil középpályás pályafutása során a legjobb klubokban játszott, többek között a PSG-ben, az Inter Milanban, az FC Barcelonában és az Atletico Madridban. Pályafutását az FC Barcelonánál kezdte, ahol nyolc évig játszott, majd a kevés szereplés után az Atletico Madridhoz távozott. Azonban a riválishoz való átigazolás sem jött össze, hiszen egy szezon után elhagyta az Atleticót.

 

5. Marcos Alonso Pena

Marcos Alonso Peña stats | FC Barcelona Players

Marcos Alonso Pena a Real Madrid ifjúsági csapatában kezdte pályafutását, de a sors iróniája, hogy soha nem játszott a felnőtt csapatukban, ehelyett az FC Barcelonában és az Atletico Madridban, az ősriválisoknál játszott. Az 1982-1987-es szezonban Pena az FC Barcelonában játszott, majd az Atletico Madridhoz igazolt. Az Atletico Madridot 2000-ben menedzselte is.

 

3. David Villa

The Curious Case of David Villa - Barca Blaugranes

A spanyol futballlegenda David Villa azon kevés játékosok egyike, aki játszott az FC Barcelonában és az Atletico Madridban is. Villa világbajnokság- és Eb-győztes. Az FC Barcelonához a Valenciától csatlakozott. Az FC Barcelonánál töltött három év alatt a csatár 77 fellépésén 33 gólt szerzett. 2013-ban az Atletico Madridhoz igazolt, ahol egy szezont töltött.

 

2. Luis Suarez

Promenad24

A két neves klubhoz kapcsolódó legújabb név Luis Suarez. Hat dicsőséges év után 2020-ban hagyta el az FC Barcelonát, távozása igen ellentmondásos volt. Mivel első szezonjában megnyerte a La Ligát az Atletico Madriddal, az oda való költözése áldásosnak bizonyult a “matracosok” számára.

 

1. Antoine Griezmann

OFFICIAL: Atlético Madrid sign Antoine Griezmann from Barcelona - Barca Blaugranes

Antoine Griezmann a következő név a listán. A francia csatár rekordösszegű, 120 millió euróért cserébe költözött az FC Barcelonához. Az FC Barcelonánál töltött ideje azonban nem úgy alakult, ahogyan azt várták tőle. Egész ott tartózkodása alatt küzdött, és végül 2021-ben kölcsönben az Atletico Madridhoz került, majd idén végleg visszakerült régi-új klubjához.

 

Kérjük oszd meg oldalunkat, hogy bővítsük közösségünket, és minél több emberhez eljuthassanak írásaink!

1 5 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nagybarcelona

Köszönöm a cikket.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x