Gavi vasárnap este, az Atlético Madrid elleni 1-0-s győzelem alkalmával 50. bajnoki fellépését teljesítette, és ezzel a Barça valaha volt legfiatalabb játékosa lett, aki elérte ezt a számot, és a második legfiatalabb az egész ligában az ezredforduló óta. (Csak Iker Muniain volt fiatalabb, amikor az első félszázadot teljesítette.)

Gavi mindössze 18 éves és 156 napos volt, mindössze 21 nappal idősebb az Athletic Club sztárjánál. Az első tízben szerepel még Bojan, Messi és Ansu Fati a Barçából, valamint olyan játékosok, mint Oyarzabal, Fernando Torres, Laporte, Meré és Musah.

Egy kis Gavi show:

Kérjük oszd meg oldalunkat, hogy bővítsük közösségünket, és minél több emberhez eljuthassanak írásaink!

1.6 7 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
90 hozzászólás
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nagyi

“Nem zárjuk le a meccseket, és nehéz nekünk. Az első gól után azt hiszem, van egy pillanatnyi ellazulás a csapatban. Ezen változtatnunk kell. A második és harmadik gólért kell mennünk. Egy olyan csapat, A Betis megteszi, ha elengeded a labdát, az nagyon fáj” – mondta Pedri , aki már nagyon várja a Clásicót , hogy eldöntse a Szuperkupa- bajnokot .

NnmM

Ideje lenne a csapatkapitányokat akik ” példát mutatnak” lecserélni de gyorsan!! Megértem Xavi haragját de ameddig nincs retorzió Busquets ( stb)ugyanolyan lelketlen ( nyugdíjas) marad …

Nagyi

rettenetesen idegesítő hogy nem tudunk egy meccset sem mostanában időben lezárni színte törvényszerű hogy az ellenfél visszajön a mecsbe és valóban fejétől bűzlik a hal…Xavinak erre megoldást kell találni vagy bele fog bukni..

Faramuci69

Sima volt a vége 🙂

KJDaniel

Nem hiszem el, hogy így képesek voltunk elszórakozni a második félidőt.
Xavi is kitalálhatna már valamit erre a 20-30 perc utáni komplett visszaesésre ami meccsek óta jelen van.

Gerobarcaa

Direkt csinálják,hogy ne unatkozzunk 😀

sunt

Mi lesz a tehetséges 18-19 éves játékosokkl? Ha nem lesz szabad az út a seniorokhoz, eligazolnak. Ha szabad lesz az út, akkor miattuk nem lesz hely az igazolásokra.

Robi71

Kikre gondolsz? …mert ah utóbbi időben elég sokan kerültek fel a felnőtt csapathoz.

Nagybarcelona

-Fabrizio Románó szerint Depay hajlandó az Atleticohoz távozni
-Sajtóèrtesülès szerint a La Liga szabályzata tiltja Aubameyang visszaigazolását, miszerint egy játèkos egy adott èven belül nem igazolhat ugyanahhoz a csapathoz vissza

Nagybarcelona

https://barcauniversal.com/former-barcelona-directors-disgusting-remarks-towards-lionel-messi-come-to-light/
Na szerintem ez ha igaz, mindent le lehet szűrni a Bartó fèle káoszról ès a szereplők viszonyulásáról. Ezek alapján valószínűleg ki lehet szabni büntetèseket. Jó lenne Bartó letett elnöki foglalóját behúzni a klub rèszère.

Nagyi

A real továbbment…várható volt..
a city viszont kiesett…nekem ez meglepetés

KJDaniel

A Real is éppen csak, tizenegyesekkel és borzasztó játékkal.
Én a Betistől jobban tartok, mint az esetleges Classico-tól a döntőben.

Nagyi

én igazából mindkét csapattól tartok…1 meccsen bármi lehet és ha nem lesz meg a kupa megint jön a letargia világvége hangulat stb

Robi71

A Betis nem szabad gondot okozzon. A Real más, egy meccsen bárkinek gondot okozhatnak. Igazi “fontos meccs” specialisták.

KJDaniel

Kiváncsi leszek megvalósul-e Aubameyang hazatérése, már nyáron is írtam, hogy őt kellene megtartani Depay helyett, persze akkor éppen a gabonira volt vevő, mondjuk a holland nagy erősítés lenne az Atletinek és bár nem értem miért de mindig apróért adjuk oda nekik a top játékosainkat, szerintem ez most sem lesz másképp sajnos.

Mindenesetre örülnék Auba-nak, kell Lewa mögé valaki és ő már bizonyított a röpke fél éve alatt.

Ti mit gondoltok?

Robi71

Egy dolog biztos, ahhoz hogy Auba érkezhessen valakinek távozni kell. Egyszerű bérkeret kérdés.
Szerintem mind Auba, mind Depay jól járna a váltással. Jelenleg egyikre sem számítanak az aktuális klubjánál. Szerintem mindkét játékos kölcsönben távozhat, ha lesz váltás…végleges igazolás nem lesz egyikük esetében sem.

Nagybarcelona

Menesztettèk a Francia liga elnökèt, mert tiszteletlenül beszèlt Zidaneról. Mit kellene tennie a spanyol liga elnökènek a menesztèshez, aki már belekötött az èlő fába is. (Rubiales, Guardiola, stb.)

Nagybarcelona

Bár lehet Mbappe intèzkedett 🙂 (az elnöknek szóló tweetje Zidaneról)

Nagybarcelona

Ferran 2 meccses eltiltását kapott.

Gerobarcaa

Nem lehetne 5meccses?kész borzalom nézni mennyire önbizalom hiányos a csávó.

Nagybarcelona

A Barca a holnapi szuperkupa szereplèsèrt 8 millió euróban rèszesül. A győzelem további 12 milliót hozhat
-Mundo Deportívo
Most minden centre szüksèg van. Jó lenne behúzni, hogy egy kis silerèlmèny èrje a játèkosokat, ès a fejekben is jót tehetne a győzelem

Nagybarcelona

Az Atletico kölcsönadja Felixet a Chelseanek 8 millióèrt, ès elkezdtek Depay után èrdeklődni, akièrt a Barca pènzt szeretne látni. Rögtön felröppent a hír, hogy Aubameyang visszatèrhet, akitől a Chelsea szeretne megválni.

Robi71

Felix 11 millióért került kölcsönbe fél évre a Chelsea-hez akik állják a teljes fizetését is erre az időszakra. Nincs kivásárlási záradék.
Közben meg is hosszabbította a szerződését az Atletico-val 2027-ig.

Last edited 23 napja by Robi71
Nagybarcelona

Cunha kölcsönbe a Wolverhamptonba került 50 milliós kötelező vásárlással. Ezèrt kellene Depay az Atleticonak, 2 támadó mínuszban vannak. Auba pedig azèrt jönne vissza a Barcába, mert már 2 csapatban is játszott idèn, a szabályok szerint elvileg 3-ban nem teheti meg, a Chelseből pedig küldenèk. Èrdekes lesz.
Auba jöhetne kölcsön, vagy ingyen, az Atletico pedig fizessen Depayèrt, főleg amit a Griezmann ügyben leműveltek, ez lenne a minimum. Depay játszana, Xavinál pedig nem nagyon fog.

Robi71

Cunha kivásárlasi ára max 40 millió..és ez is teljesítménymutatókhoz kötve. Lesz ez 30 is…várjuk meg a nyarat.
Szerintem az Atletico Felix kölcsönadásával párhuzamosan már megegyezett egy másik támadó kölcsönvételéről. Ha Depay az…akkor hamarosan bejelentik. Cunha és Félix távozása után feltétlenül szükségük van valakire.
Auba vissza a Barca-ba?…hm. Miután ingyen érkezett és fillérekért játszott (remekül) egy fél évig…kitettük a szűrét Lewa kedvéért. Erre kíváncsi leszek. De nyilván van az a helyzet…egy év alatt három helyről is kitették a szűrét…eléggé lent van az ázsiója.

Robi71

Sokba kerül ez nekünk. 7 millióért igazoltunk….így újabb kidobott 15 millió. Elképesztő gazdag klub vagyunk. Ekkora összegekkel nem is számolunk. Szotyipénz.

Nagybarcelona

Ezèrt nem is támogattam sosem ezen tehetsègek leigazolását.
Keirsson, Henrique, Douglas, Perreira, Fernandez, Maia. (Brazilok)De ugyan ez vonatkozik pl. Most Emre-re. Inkább hozzunk lejáró szerződèsű játèkosokat, sokat írtam az èvek alatt, legalább ők már nevét szereztek, ès el lehet adni őket, ha nem válnak be. A Barca B-re csak ha feltètlenül muszáj, akkor költsünk. Nekik se jó, ha vègigjárják a ranglètrát, ès hoznak ilyen zsúrbubikat. Nem is beszèlve hány használható fiatal kallódott el az akadèmiáról. Jár a pacsi annak, aki felfigyelt Araujora, Pedrire, Torrera, akik a kivètelt jelentik.

Robi71

Ez valami félreértés…ezek nem tehetségek. 😀 Ezek “kifizetések” voltak.

kritizator

No, utána olvasva: azt mondják az okosok, hogy nem az emailes elbocsátás miatt, hanem az egyoldalú szerződésbontás miatt kapta a Barca a büntit.

Gerobarcaa

Pénz mosás sokba került 😀 ezek a huszadrangu brazilok csak arra voltak használva.

Nagybarcelona

Az Arsenal èrdeklődik Garcia ès Ferran után. Pakkba jó lenne eladni őket. 🙂 Garcia helyère feljöhetne Chadi Riad, aki Araujora emlèkeztet sokakat, Ferran helyère, ha Xavi nem bízik Depayban, a lejáró szerződèsű Marcus Thuram jó megoldás lehetne.
A klub fellebbezni fog Ferran eltiltása miatt. Nem èrtem ezt a csávót, a 0 teljesítmènye mellett mèg olyan flegmának is tűnik. Lehet a fellebbezès helyett jobb lenne egy büntetèst is kiszabni rá, hiszen lehet hetekre a semmièrt utaljuk majd a fizetèsèt az eltiltása okán.

Buli78

Vigyék őket + mehet velük vissza Bellerin is…

Nagybarcelona

Garcia előtt van szerintem
Araujo, Christensen, Kounde ès Alonso is a sorban, valami visszavásárlási szerződèssel jó lenne eladni, neki kellene a folyamatos játèk, a Barcának pedig egy bal lábas vèdő.

Nagybarcelona

Mundo Deportívo szerint èrdeklődünk Marcos Thuram iránt, aki nem fog hosszabbítani a Gladbachhal, így már ebben a hónapban szabadon tárgyalhat az új csapatával

Robi71

Akit a német bajnokságból a Bayern elenged (pláne ingyen)…annak valami oka van. De ha mi beérjük azzal ami nekik Nem kell, akkor OK.
Például centerük nincs, de mégsem gondolkodnak benne.

Nagybarcelona

Mert a Bayern elengedi? A Monchengladbachból?
A játèkosnak nincs választási lehetősège, mert országon belül ès csak a Bayernbe távozhat? Nem beszèlve a fizetésről ès az aláírási pènzről, ami mèg így is elhanyagolható a 35 milliós èrtèke mellett.
München vagy Barcelona vagy netán a Ködös Albion.
Amúgy a Bayern is èrdeklődik utána, ahogy PL csapatok is.

Robi71

Francia válogatott. Ez elég jó belépő az átigazolási piacon. Amúgy tényleg jó, én is láttam pár meccsét.

Nagybarcelona

Sokan fognak harcolni a minősègi játèkosokèrt. Sok mindenen múlik, hogy hova igazolnak, BL, kezdő, fejlődès, fizetès, aláírási bónusz, kedvelt klub stb.

Robi71

A Real-nak is kell majd egy center…Benzema helyére ha távozik, vagy tehermentesítésére ha marad. Gyanítom, hogy megint Mbappé lesz a célpont…de ha nem, akkor lehet akár ő is.

Nagybarcelona

Endricket leigazolták 70+ millióèrt, de 18 èves koráig marad Brazíliában. Tèlen sem költenek állítólag, ès lejáró szerződèsű játèkosokat figyelnek.
-BL győzteskènt ès bajnokkènt a szuperligát erőltetve, mellőzve a drága igazolásokat ès a stadion jogdíjának eladása a pozitív gazdasági mèrleghez nekem azt igazolja, hogy ott sincs minden rendben.
Ismètlem, nem a jobb gazdálkodást vonom kètsègbe, vagy a meglèvő vagyonukat. (Stadion, tartalèk, stb.)

Robi71

Endrick 2024 nyarán fog csatlakozni és ha minden jól megy (sikeresen aklimatizálódik)…talán 2026-ra kezdő csatár lesz belőle.
Addig biztosan nem nézik Benzema bugdácsolását. Meggyőződésem hogy nyáron hoznak valakit.
Nem tudom te hogy vagy vele de én a nyáron egy hatalmas stadionavatóval egynekötött új szerzemények bemutatását látom magam előtt, ahogy Perez bemutatója az “istálló új paripáit”.
Kell egy jhv, khv, tkp és kcs.
Az eddig feldobott nevek alapján ez Reece James, Gvardiol, Bellingham és ???.
Ahogy mondtam, ott nem pénzhiány lesz a probléma, hanem a kiszemelt játékosok leigazolhatósága. Az említett nevéből egyik sem lesz egyszerű. Több a tehetős klub a piacon, mint jó képességű játékos egy adott poszton. Nagy harc várható a piacon és az egekig fellicitált árak.

Nagybarcelona

https://www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/juventus-dolce-vita-helyett-gazdalkodj-okosan-2933467
Nem vèletlenül a felső kommentemhez csatolom.
A Juventus helyzetèről egy jó cikk. Számomra eddig is èrdekes volt, hogy a Covid alatt csak a Barcának volt ekkora nehèzsège a fizetèsek kifizetèse kapcsán. Kiemelnèm azt a rèszt, hogy a Juve kifizette azokat a fizetèseket, amikről állítólag a játèkosok lemondtak. A PL-ben is voltak ilyen hírek, hogy a játèkosok lemondtak a fizetèsekről, ahogy a Barcánál is. A Barca mègis összehozott egy 480 milliós hiányt. Számomra a leglátványosabb a Realnál volt a fizetèsről szóló lemondás. Rengeteg játèkosuk nyilatkozott róla, hogy nem mond le a fizetèsèről, most pont Kroos jut eszembe, vagy a tegnap visszavonuló golfozó Bale. Aztán mègis minden rendben volt mindenkinèl.

Nagybarcelona

A cikkben a PL átigazolási rèsz is èrdekes.
Chelsea nyáron 300 milliós igazolás + 100 milliós ügynöki díjak, aláírási pènzek+ 20 millió Potter kivásárlása+ Tuchel maradèk szerződèsènek kifizetèse

Nagybarcelona

Ha már ingyenes volt Monchengladbach játèkos, itt van Christensen. A Bayern is szerette volna leigazolni, de a hírek szerint nem akart 10+ milliós bruttó fizetèst adni neki. Pont mai hír, hogy konkrètan Alemany döntèse volt Christensen leigazolása, ő vezette a tárgyalásokat is. Rüdiger 20+ milliós fizetèsèrt ment a Realba. A Bayern leigazolta 70+ millióèrt De Ligtet, aki állítólag a legjobban kereső játèkosok közè került 20+ milliós bruttó fizetèssel. Aztán elválik ki járt jobban a 3 csapatból, árat, fizetèst figyelembe vève.

Nagybarcelona

Hát nem lenne nagyobb lutri ingyen, mint Ferran, vagy Raphinha 60-70 millióèrt. Mindkèt szèlen ès közèpen is tud játszani, 192 cm magas, gyors, jól cselez. Közel Franciaország, jó az időjárás, a Barcánál a haverjai ès az apja is tud mesèlni Barcelonáról 🙂

Nagybarcelona

Amúgy is a mi kutyánk kölyke, ès Barca nevelès, hiszen 2 èvet játszott az utánpótlásban, mikor Lilian Barcelonában játszott. Amúgy is a Chelsea össze vissza igazol, a BL indulás se lesz meg Harry Potterrel. Szóval csakis Barca 🙂
Amúgy komolyra fordítva a szót, ha a La Liga “hagy minket igazolni”, idèn jó esèly lenne behúzni ingyen minősègi játèkosokat, akiknek vonzó lehet a klub, ès előrelèpès. Mint pl.
Moukoko, Thuram, Inigo, Ndicka, Grimaldo

Nagybarcelona

Minden nap tanul valami újat az ember
Xavi tegnapi nyilatkozatából: “vèdekezèsben domináltunk”
🙂

Robi71

Úgy néz ki Felix a … Chelsea-be kerül kölcsönbe a szezon hátralevő részében.
Carlos Alcaraz, akit a hírek szerint Enzo Fernandez pótlásara nézett ki a Benfica, a Soton játékosa lett 14 millióért.

Csbcs

Fabio Capello NSO interjú. (a Magyar válogatottal kapcsolatban nyilatkozta, de a mai Barcára és Xavira is lehet asszociálni…) “Az edző dolga, hogy egyesítse, összehangolja a rendelkezésre álló erőforrásokat. Ha visszagondolok saját kapitányi időszakomra Angliában és Oroszországban, nekem is ugyanez volt a fő feladatom, megtalálni azt a rendszert, amellyel a leghatékonyabban működik a csapat. Ez persze azt is jelenti, hogy ismerni kell a játékosokat, felmérni, hogy miként hozható ki belőlük a legtöbb. Lehet azt mondani, hogy kövesse az együttes ezt vagy azt a játékmódot, de ha nincs meg hozzá a minőség, hiába. Mondhatod, hogy játsszunk a Josep Guardiola-féle felfogás szerint, ha hiányoznak hozzá az embereid, nem mész vele sokra. Én mindig azt mondom, hogy nézd meg, milyen a szőlőd, és annak megfelelő bort készítsél. Ha a szőlőd kiváló, tervezhetsz prémium bort. Az edző intelligenciája abban mutatkozik meg, hogy ezt képes-e felismerni.”

Nagybarcelona

Nagyon találó. A modern fociban feltétlenül fontos, vagy mennek a kukába az igazolások, akikre rá akarnak húzni egy sèmát.
Tegnap volt a Spíler 2-n a La Liga magazin, ahol Tóth Zele Józseffel kèszítettek interjút. Èrdemes megnèzni, ha mèg el tudjátok csípni, èn is csak a vègèt tudtam. Füzesabonyból került spanyolországba, ahol Kubala Lászlónál tanult edzősködni. Az elmondása szerint Kubala modernizálta a spanyol futballt, ő vezette be a rondót. Tóth úr 35 èvig dolgozott a Real Madridnál.
Cruyff modernizálta a Barca fociját. Majd Guardiola nevèhez fűzik a tiki-takát. A tiki-taka előtt is volt Barca futball, ès vèlemènyem szerint aki nem halad a korral, az nem is tud fejlődni. A kèrdès az, hogy Xavi fogja e megreformálni,vagy èrkezik egy másik klubhoz közeli edző, netán “kívülről” hoznak szakembert, aki kèpes melodernizálni a játèkrendszert a klub hgyományait figyelembe vève ès megőrizve azt.

Robi71

Guardiola tiki-takát játszat a City-vel?…szerintem nem, de kíváncsi vagyok a te véleményedre is.

Nagybarcelona

Fúú. Erről nagyon sokat tudnèk beszèlni, Guardiola, utódjai a Barcánál stb. Nem untatok senkit. Röviden:
Nem nèzek olyan sok City meccset, hogy meg tudjam állapítani. Az utolsó itt töltött èvèben nekem óriási csalódás volt, főleg ez a Fabregas árnyèkcsatáros rendszer. Messi volt a korona Guardiola játèkán, ami sok hiányosságot elfedett, ahogy utódjainál is. Szerintem a Bayernnèl kezdett el módosítani a taktikáján Guardiola a kritikák után. A citynèl teljesen más a munkássága, direktebb focit játszat, de előjönnek a szokásos sèmái. Grealish leigazolása, árnyèkcsatáros rendszer, mikor ordított a csapat egy közèpcsatárèrt (most ott van Haaland), kreatív szèlsők játszatása a gyors, cselezni tudó szèlsők helyett, mint Grealish, Foden, Silva, szerintem ezekkel a döntèseivel viszont nem a direkt focit segítette elő. A Barcánál is óriási hiba volt szerintem ilyen “mondva csinált” szèlsőket igazolni, mint Coutinho, Griezmann, Ferran, akik nem a gyorsaságukról ès cselezőkèpessègükről ismertek. Ez a spanyol bajnokságban jobban kitűnik, ahol statikusabb, taktikusabb, vèdekezőbb a játèk, mint a PL-ben.

Robi71

Azért feltennék itt egy pár kérdést a fórumon kíváncsi lennék a válaszokra.
Például:
Melyik volt minden idő legjobb Barca-ja?
Top 3 edző?
Top 3 játékos?
Top3 elszalasztott igazolás?…stb.
…nyilván amikor azt mondom “,minden idők” akkor az illető által megélt időszakra gondolok (előnyben az idősebbek 😀 ).

Nagyi

csak bátran 🙂

Robi71

Akkor elkezdem én. 🙂

Top3 legjobb csapatok : a 2009-es (mindent vitt), a 2011-es (személyes kedvencem), a 2015-ös (MSN)

Top3 edző: Cruyff, Guardiola, Rijkaard

Top3 játékos: Messi, Cruyff, Ronaldinho (Kubala)…de még szívesen felsoroltam volna még legalább 10 nevet.

Top3 lejobb igazolás: Dinho, Eto’o, Suarez, Neymar

Top 3 elszalasztott igazolás: Thiago Silva, David Silva, Mbappé (nyilván az okait nem tudom, így nem kizárt, hogy van köztük olyan, akinél nem is voltunk pariban)

Top3 legrosszabb igazolás: Coutinho, Arda, Umtiti, Song, Chygyrynskyi, Vermaelen, Arthur, …és még sokan mások.

Top3 leginkább ide-nem-illő igazolás: Ibra, Grizi, Malcom,

Top3 leg-alulértékeltebb igazolás: Pedro, Rakitic, Mascherano

Top3 leg-túlértékeltebb igazolás: Dembi, De Jong, (Raphinha, Torres…de nekik még adjunk időt)

Nagybarcelona

Top 3 alulértékelt játèkos?
Nálam
Pedro
Pique
Rakitic

Nagybarcelona

Mostani csapatból pedig
Dembele
Christensen
Depay
🙂

Robi71

Dembélé alúlértékelt?…félreértettem valamit?
Pique és Alba szerintem megkapták a megbecsülést. Azt nem teljesen amit Xavi Iniesta vagy Busi…de a személyiségük is ellentmondásosabb.

Nagybarcelona

+ Alba

Gerobarcaa

Nagyjából egyet értek,de Pedro saját nevelés.

Robi71

17 évesen érkezett Teneriféről…ahogy Pedri is.

Gerobarcaa

https://www.transfermarkt.com/pedro/profil/spieler/65278

Mindenki Pedrinél is benezi Teneriffe-t .Las Palmasból jött Pedri.
Pedro is tini korától végig járta a ranglétrát szerintem bátran nevezhető a “mi kutyánk kölykének”
Az átigazolásokra amúgy kb 1 zseni húzásra jutott kettő balekság.
Pl:Araujo,Pedri,Christensen gombokért .
Cou,Griezmann,Dembele aranyárban.
Dembele meg itt van de akkor is hihetetlen drágán vettük.Vele kapcsolatban is az az érzésem,hogy egy Liverpoolban sokkal többre lehetne képes mint nálunk.
Amúgy ez a keret messze nem olyan rossz mint amilyennek gondoljuk,csak Xavi nem taktikázik kb semmit.Ha nem jön be a Tili toli és az ivelgetes megáll a tudomány.
Játszhatnánk három 3-5-2-t ,4-2-3-1-et is akár.
Példa.
Chris-Araujo-Kounde
Balde-De Jong-Kessie-Pedri-Dembele/Raphinha(ezesetben a két szűrő segítene be védekezésben,és Balde,Pedri pedig tolódna a támadásokkal,szabadabban mozogva amolyan 10esként,Gavi pedig a cseréje )
Ansu/Depay-Lewa
De akár Torres is lehetne a második,vagy vissza vont csatár,mert az üres területeket nagyon érzi,ha a kaput nem is😂
Ez egy deffenzivebb felállás,Barca DNS nélküli kontrákkal,és arra hogy egy Bayern ne verje agyon a középpályánk.
De hiába is álmodozok,marad a leszerepelt tilitoli,mert ez a Barca.Sokba kerül a nosztalgia,és ameddig ezt senki nem ismeri fel sokba is fog kerülni.

Nagybarcelona

Így látom èn is. Azt kellene megèrteni, hogy a jelenlegi anyagi helyzetben a klub jövője múlik a sikereken, címeken, átigazolásokon. Jön a 12 milliós új vizsgamunka a szuperkupa, ès jó lenne az EL-t is behúzni a BL 20+ milliós vesztesèg a kiesès miatt, minden másról nem is beszèlve.

Robi71

Ott ahol 10-15 milliók repkednek olyan játékosokért, akik egyszer sem lépnek pályára? Ugyan…

Last edited 24 napja by Robi71
Robi71

Maradjunk a Kanári szigeteknél és akkor mindegy, hogy Tenerife vagy Las Palmas. 😀
Az 1zseni/2balek arányt én 1/5-re módosítanám és azt is jóindulattal.

Robi71

Már feltettem. 😀

Nagyi

oks
…stb.”
ezen még gondolkodom kicsit 🙂

Robi71

Stb…például top3 legrosszabb igazolás, top3 nem ideillő játékos, top3 kihasználatlan játékos, top3 legalúlértékeltebb játékos, top3 legtúlértékeltebb játékos…

Nagybarcelona

Edzők:
Guardiola
Enrique
Rijkaard
Kedvenc:
Messi
Kluivert
Suarez
Eto’o
Top játèkos:
Messi
Ronaldinho
Iniesta
Xavi
Elpazarolt:
Ronaldo
Riquelme
Mendieta
Le nem igazolt:
Sok volt
Rossz igazolás:
Sok volt.
Coutinho
Mind szubjektív. Nehèz megállapítani, posztonkènt más. Az átigazolásokat is nehèz, nem olyan egyszerű mennyire èrte meg, mennyire nem. 3 edzőt is nehèz mondani, amúgy amióta a Barcának szurkolok, nem volt igazán nagy nevű, edzője a csapatnak, (talán Van Gaal volt nagy nèv)lehet ideje lenne elkezdeni.

Last edited 24 napja by Nagybarcelona
Robi71

Ha már legjobb csapat és elszalasztott igazolások.

2010-ben David Villa-val csomagban kellett volna hozni David Silva-t is….majd 2012-ben Thiago Silva-t nem átengedni a PSG-nek.

2012-ben olyan csapatunk lehetett volna, mint:
Valdes – Alves, Pique, T. Silva, Alba – Xavi, Busi, Iniesta – D. Silva, Villa, Messi
…ezt aligha lehetett volna fokozni. Még ma is szívfájdalmam van, amikor végig nézem a névsort.

Robi71

Nagyjából egyetértek, de vannak kérdések is.
Ronaldo elpazarolt? …tudtommal megegyeztek (ő és az ügynöke) Gaspart-al….aztán jött egy szuperajánlat Moratti-tól és leléptek.

Nagybarcelona

Pont nem règ olvastam, hogy Ronaldo ügy mèg most sem tiszta. Ronaldo utalt rá, hogy nem nagyon hajtottak èrte, hogy megtartsák? De mièrt?
Akkor a legnagyobb hibának azt tartom, hogy a sociok rendszer miatt a klub egyszer szórja a pènzt, egyszer túlságosan zsugori, ès hibás döntèseket hoz. A pènzszórást nem kell magyaráznom, de pl. Ronldora, Thiago Silvara sajnálták az “aprót”. A 2 Silvas vèlemènyeddel egyetèrtek. Ha az ellenfèl valamit jól csinál, azt el kell ismerni, ès tanulni kell tőlük. Pl. Perez, Manchester City szakmai munkája. Ezèrt kellett volna/kellene valamilyen formában Laportát tevèjenykedni. Sok hibás döntèst ès felelőtlen elnököt láttam már a klub èletèben. De akkor is csak a Barcának tudok szurkolni, minden hibája ellenère.

Nagybarcelona

Nekem is van egy kèrdèsem. Most mennek a La Liga arany pillanatai Messi szabadrúgás góljaival a TV-ben. Erről eszembe jutott: az egy kèrdès, mennyire èrte volna meg a Barcának 80 milliós bruttó fizetèse, vagy Messinek mennyire èrte volna meg a jelenlegi Barcában maradni, de a La Liga hogy lehetett olyan fogyatèkos, hogy megakadályozta a szerződèshosszabbítását, ezzel óriási nèzettsègtől, bevèteltől elesve, nem is beszèlve a szponzoroktól származó adóból, amit a spanyol állam kapott Messi után.

Robi71

Messi-nek 2017-ben mennie kellett volna.
A 2021-es távozása nekem továbbra is kérdéseket vett fel:
1.Nem tudta a Barca megtartani?
2.Nem tett meg mindet a klub, hogy megtartsa?
3.Messi menni akart?
…jó lenne valamikor ezekre választ kapni.

Nagybarcelona

A hírek ès nyilatkozatok szerint
Messi: maradni akart, mikor visszatèrt, utána tudta meg, hogy távoznia kell
Laporta: szerette volna ha Messi marad, de nem kockáztathatta a klub jövőjèt, mèg Messi miatt sem
Tebas: Laportával tárgyaltak a CVC 230 milliós üzletről. Hivatalos ebèden Laporta elmondta, hogy a Barca megköti. Telefonon hívta Laporta Tebast, hogy mikor írhatják már alá, mert Messi ügynöke ideges, Tebas szerint Laporta is ideges volt a telefonba
Ezek voltak a nyilatkozatok.
Pletykák:
Messi franciául tanult
Laporta bizalmi embere ès Pique győzte meg Laportát, hogy Messit el kell engedni, nem fèr bele a bèrsapkába
Tènyek
230 milliós CVC elèg lett volna a nyilatkozatok szerint, 700+ milliós bevètel egy nyári átigazolási szezonra volt elèg a korlátozás feloldásához
Messi egy hèt múlva aláírt a PSG-hez
Valami nem furcsa itt a La Liga rèszèről?

Robi71

Nem tudom….én azt érzékelem, hogy enyhén szólva is hűvös a kapcsolat a két fél között. Ebből arra következtetek, hogy a klub nem tett meg mindent a megtartásáért…és ez nem az utolsó percben derült ki. Gyanítom nem két nap alatt jött létre a PSG szerződés. A felek már egy jó ideje kapcsolatban voltak egymással.

Nagybarcelona

A hűvös kapcsolatos hírek is ezek után jöttek.
-Messi nem beszèl Laportával
-hargszik Piquere, azóta nem is találkoztak,
-Messièk Shakirát támogatják a válási perben
Jorge Messi biztos vagyok benne, hogy minimum 2 vasat tartott a tűzben, mert rögtön lètrejött a PSG szerződès. Èn egyik fèlt sem tudom hibáztatni az ügyben, az eredeti kommentem is arról szólt, hogy az nem volt normális, aki “távozni hagyta” Spanyolországból, közben beperelte a PSG-t Messi szerződtetèse kapcsán (is). Amatőr, ostoba, röghöz kötött. Ismètlem, nem figyelembe vève melyik fèl (Barca-Messi) mit nyert ès veszített a távozáson.

Nagybarcelona

-Fent van a hír a 8,5 milliós büntetèsről, ami a játèkos ès bíróság szempontjából jogos, mert egyoldalú volt a szerződèsbontás
-többször linkeltem a La Liga szabályzatát, ahol felhívtam a figyelmet a klubok lehetősègère a szerződèsbontásta, amit a szabály nem tisztáz, persze semmit nem tisztáz. Ezzel van a problèmám, ahogy sokaknak. Semmit sem tisztáz, csak kitalálgatnak módosításokat, büntetèseket, ahogy èppen kedvük tartja. Közben perlik a PSG-t, MC-t, Chelseat, miközben az UEFA szabályzata teljesen más, amièrt folynak a vizsgálatok, ès ki is szabták a büntetèseket a vètkesekre. Így ilyen formában komolytalan az egèsz, ès nem biztosítja az egyenlő bánásmódot, maximum a La Ligán belül, ami hátrányos a többi bajnoksággal szemben.

Nagybarcelona

A Forbes szerint Messi 2021-ben 130 milliót keresett. (Mindent figyelembe vève) akkor mennyi adótól is esett el a spanyol állam? Falhoz kellett volna állítani valakit.

kritizator

Melyik volt a legjobb? Hát amelyik a legtöbb BL-t nyerte. Vagy a legtöbb bajnokságot? magam sem tudom?.

OFF
“Más kérdés, hogy sajtóhírek szerint az elválás nem megy könnyen, Aboubakar igyekszik a lehető legjobb kondíciók mellett búcsúzni Rijádtól. S ha már búcsú, nem csak anyagi szempontból tenné emlékezetessé a részéről kényszer szülte klubváltást.

Mindig is azt gondoltam, Messi jobb, mint Ronaldo. Most, hogy edzettem Ronaldóval, tudom, hogy igazam is van

Last edited 24 napja by kritizator
Nagyi

jogos 🙂
inkább úgy kellene feltenni hogy a legszimpatikusabb.

Robi71

A legjobb…statisztikailag (objektív), a legszimpatikusabb…egyéni vélemény (szubjektív). Két külön kategória. Legyen mindkettő.

Nagyi

értelek de a statisztikailag legjobbnak mi az értelme? vki ( én ehhez most kevés vagyok) kikeresi és pont..ezek tények! Guardiola, Messi stb bár Tito (szegény) gyűjtötte talán a legtöbb pontot a La ligában szóval ha csak a száraz számok akkor Tito…

Robi71

Én nem vagyok a gyors, rohanós játék híve. De az olaszos védekezős, agyonraktikázott játéknak sem.
Ahogy itt is már többször kifejtettem, nálam a modern futball Cruyff-el (Rinus Michels féle “mechanikus narancs”). Ha jobban tetszik nekem Cruyff a futball Jézusa. 😀
Előtte volt a romantikus hőskor (minden tiszteletem mellett), de a modern futball ekkor kezdődött.

Nagybarcelona

Xavi viszont gyors szèlsőkre alapoz, magas, jól fejelő csúcsèkkel, de a vèdelmet ès a csapatot feltolja az ellenfèl tèrfelère, teljesen leszűkítve a területet, magasan törtènő letámadással. A kp-nk ehhez a játèkhoz nem elèg kreatív, ahogy a szèlsőink sem. Valamint Busquets lassú játèka teljesen meghatározza a kp-nk lassú játèkát. Guardiolának van egy De Bruyneje.

kritizator

Na ja: sz@r szőlőből nehéz prémium bort készíteni.

Csbcs

Grat Gavinak, ha így folytatja még nagy játékos is lehet belőle. Az előkészítésekben, befejezésekben jócskán van hova fejlődnie még szerintem (ez Pedrire is igaz) de ez normális egy 18 éves srác esetében! Csak így tovább!!!

90
0
Would love your thoughts, please comment.x