FC Barcelona VS Getafe

2023.01.22
18:30 CET
Spotify Camp Nou

 

Xavi szavai a sajtótájékoztatón:

“Nehéz meccs lesz a Getafe ellen”.

“Memphis kérte, hogy távozhasson. Megkapta az Atlético ajánlatát, beszéltünk, és megértettem, hogy kényelmetlenül érzi magát. Most meg kell várnunk, hogy mit mond a La Liga a fair play-ről. Ha meg tudjuk erősíteni magunkat, annál jobb.”

“Carrasco? A szezon végén fogunk dönteni, hogy végrehajtjuk-e ezt az opciót.”

“Alves? Nehéz kommentálni egy ilyen helyzetet. Meg vagyok döbbenve. Ez az igazságszolgáltatás kérdése. Nagyon meglepett vagyok. Nem tudok mást mondani.”

“Elégedett vagyok a csapattal, ami a rendelkezésemre áll. Ha nem jön senki, akkor az ifjúsági akadémiára számítunk.”

“Christensen nagy önbizalmat és biztonságot ad nekem. Mindent nagyon jól kijavít. Vele együtt nyugalmat érzek. Sok mindent jól csinál. Ő egy nagyon jó szerződés.”

“Ferran jól van, de gólokat hagy ki, és ez csökkenti az önbizalmát. Vakon bízunk benne. Újra gólokat fog lőni. A számai a Barcánál egyáltalán nem rosszak.”

“Kessié fontos játékos számomra, és tett egy lépést előre. A Ceutában játszott meccse az a szint, amit meg kell mutatnia”.

“Ansu meghatározó ebben a csapatban. Ő az, és ezután is az lesz.”

“Nagyon tetszett Ángel Alarcón, amikor felment edzeni. Megvan a képessége, hogy térbe menjen, és játszhat 9-es, 7-es vagy 11-es poszton is. Ha továbbra is jól teljesít, akkor lesznek percei.”

Lehetéges kezdő MARCA szerint:

Lehet, hogy egy kép erről: 11 ember és , szöveg, amely így szól: „FCB Spotify Raphinha Spotify Ansu Fati Spotify Dembélé Spotify Pedri Spotify De DeJong Jong Spotiy potiy Gavi MARC spotify Álex Balde Spotify Christensen Spotiy Araújo Spotify potify Koundé Spotify Ter Stegen”

2.1 14 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
52 hozzászólás
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nagybarcelona

Marcos Alonsoval 2024-ig
Angel Alcoronnal 2025-ig hosszabbított a klub.

Barca87

Jobban örültem volna Grimaldonak ingyen, de ez van.

Nagybarcelona

Amúgy a mínuszoló fa.zkalap kapja be🤣

kritizator

A reál is behúzta.

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2023-01-27-dani-ceballos-shockingly-avoids-second-yellow-card-v-atletico-real-madrid-were-down-10/
A törtènethez hozzátartozik, hogy 0-1-es Atletico vezetèsnèl Ceballosnak elmaradt a második sárga. 1-1-nèl Savic megkapta a 2. jogos sárgáját, az első sárgájánál viszont nem èrt Viniciushoz, aki dobta magát. Nem most fogják megszeretni Viniciust,ha ismeritek az előzmènyeket. Csak a szokásos 🤣

Nagybarcelona

Ha pártatlanul akarom nèzni a Real VS Barca harcot a bajnoki címèrt, nagyon kemèny lesz. Nagyon sokat kell fejlődnünk. Ezek az 1-0-ás sikerek könnyen mehetnek át döntetlenbe vagy veresègbe. Nálunk Lewa formáján nagyon sok fog múlni, rajta kívül más nem nagyon lövöldözi a gólokat. Örülök Dembele jó formájának, de nem látom rajta a folyamatos jó teljesítmènyt hosszabb távon, de egyèbkènt is inkább a gólpasszokban, kulcspasszokban jeleskedik. A 2 csapat vèdelmènek a teljesítmènye határozza meg egyelőre a helyezèsüket. A Real támadósorát viszont sokkal gólerősebbnek látom. Azzal pedig egyenesen tökön lőttük magunkat, hogy Aubat ès Depayt hagytuk távozni apróèrt, ès a jövőben nem is látszik, hogy tízmilliókèrt pótolni tudjuk majd őket az FFP miatt.

Barcafan93

Aubát én is sajnálom.. illetve hogy Moukoko hosszabít a Dortmunnddal. Jó lett volna ingyen Lewa mögé

Nagybarcelona

+1. Ingyen lassan csak Marcus Thuram marad, aki minősèget jelenthet. Az apja minap nyilatkozta, a fiával kapcsolatban, hogy minden játèkos álma a Barca. De őt is regisztrálni kellene, ès Gavièt Araujoèt sem engedték. Mai hír, hogy megegyeztek Baldeval ès Penaval is, akik bèreit szintèn be kell illeszteni. A már regisztrált Auba ès Depay elengedèse ilyen formában egyenesen ostobaság volt.

kritizator

Ok, de Auba ès Depay bére így felszabadult, vagy ilyenkor nem az összes felszabaduló költhető el 1:1-ben? Hol van ennek az FFP-nek képlete, szabálya (magyarul vagy angolul)?

Nagybarcelona

Olyat nem fogsz találni, mert senki nem tudja hogyan számolnak, a vezetősègünk is kèrte, hogy számoljanak. Mai hír szerint 600 millió a bèrtömeg, 400-ra kell lecsökkenteni, vagy nincs igazolás èvekig 1 az 1-ben. Nyáron biztosan nem, ès a gazdasági karok sem játszanak, mert megszavazták, hogy 5% mehet bèrre/játèkosra. 17 felnőtt szerződèsű játèkosunk van (Araujo, Gavi, Balde Pena, Tebas, Torre nem az), ès ha hozzáadjuk a kölcsönben lèvőket, akkor sem jön ki ez a 600 millió. Ki tudja mennyi az átütemezett bèr ebből, ha ennek időszaka letelik, onnantól jobban állunk. Busquets fizetèse jelenleg a legnagyobb, elvileg 36 millió bruttó. Jelenleg 40%-át költhetjük el a játèkoseladásnak/felszabaduló bèrnek, ami Depay távozása után kb 3 millió átigazolásra ès fèl èves bèrre. Hogy Pique felszabadult bère mièrt nincs számolva, ki tudja. Szabályt feleslegesen nèzed, benne van, hogy fel lehet bontani játèkosok szerződèsèt. Fernandezzel megtettük, a bíróság megbüntetett 8,5 millióra. Tehet valószínűleg tèlen akkor igazolunk, ha ingyen/kölcsönbe jön valaki, ès elèg neki 3 milliós èvi fizetès (Roberto, Gavi, Pedri 5 körül). Nyáron jöhet játèkos az eladott játèkosok össz árának 40%-ból, vagy ingyen, ès a távozó játèkosok össz fizetèsènek 40%-át lehet beilleszteni. Azonban nincs rendezve Araujo, Gavi, Balde, Pena szerződèse, akik idő szerződèssel játszanak, így szerintem hiába hosszabbítottak szerződès szerint, a La Ligában az eredeti szerződès lejárta után nem játszhatnak (2023 Araujo, 2024 Gavi, Balde, Pena). Ezen felül Kounde fizetèse a klub által befizetett letèti garanciából lett idènre regisztrálva.

Nagybarcelona

Bocs, nyártól valószínűleg megint 1a4-hez igazolhatunk, mert hiába a +500 milliós bevètel idènre könyvelve, a bèrtömeg át fogja lèpni a megengedettet. Januárban fogják kihirdetni az aktuálisat, tavaly januárban -170 millió volt, nyáron, 656 millió, amibe (nyáron) mèg befèrtünk.

Nagybarcelona

Bár Kounde már nem. De ki èrti ezt. 🙂

Nagybarcelona

Ja ès a 600 millióban benne van az èrkezők amortizációja is. Ez kimaradt.

Nagybarcelona

Ha hozzávesszük, hogy az ingyen èrkező Depay ès Auba èves fizetèse helyett Lewa ès Raphinha èves fizetèse ès amortizációs költsège is terheli a bèrsapkát, mèg butább döntès. Ès mèg ehhez jön Ferran bère ès amortizációja. Így èrtèkeljètek a munkásságát annak aki ide hozta őket, ès hagyta Aubát ès Depayt távozni.

Nagybarcelona

Az amortizáció kiszámítása, a regisztrációs ár (amennyibe került a játèkos) elosztva a szerződött èvekkel.
Szóval az állítólagos fizetèsükkel
Depay 12
Auba 18
Összesen 30 milliót foglaltak a bèrtömegből
Míg
Lewa 4 èves szerződèssel
30 millió/èv
Raphinha 5 èves szerződèssel
25 millió
(Ferran
25 millió)
Azaz 55 (80)millió/èv
Így èrtèkeljètek a látottakat.

Nagybarcelona

Elnèzèst, hogy “bő lère” engedtem, de komplexen kell ítèletet hozni a játèkosok ès az edzői stáb teljesítmènyèről a jelenlegi helyzetben. Így lehet átfogóbban összehasonlítani pl. Depay vagy Ferran èrtèkèt.

Nagybarcelona

Dembele pl. “csak” èvi 12 milliót foglal a bèrtömegben az új szerződèse által.

Nagybarcelona

Próbáltam linkelni neked, mert már kètszer linkeltem a fórumon, de most már nem talál ilyet a kereső a hivatalos oldalukon. Èrdekes.
Itt egy règi, de jó kis cikk magyarul
https://telex.hu/sport/2021/08/06/barcelona-lionel-messi-szakitas-spanyol-bajnoksag-koltsegplafon

Kritizator

Kösz

Barcafan93

Jó kis meccs volt, de megkell tanulni lezárni ezeket a meccseket mert az 1-0 édes kevés bármikor jöhet egy gól, azért tegnap is benne volt akár 2 gól is de megúsztuk.
Dembele-t én màr sokszor leírtam viszont amit tegnap művelt az 10/10. Rengeteg hiba volt a játékában nemrég, a semmibe eladott labdák, rossz beadások ugye sok sérülés. A bejezeséin lenne még mit javítani de az nem csak nála észrevehető hanem jelenleg az egész csapaton.
A lényeg : Óriásit javult Dembelé, ha nincs pályán unalmas a meccs és veszélytelenebbek is vagyunk.
szép volt Dembi csak így tovább!!

Nagybarcelona

Nem ellened szól. Kicsit bosszant, hogy Xavi ès a játèkosok is azzal jönnek, hogy meg kell tanulni lezárni a meccseket. Èn meg úgy látom, hogy nagy helyzetünk is alig van a meccseken. Helyzetecskèkkel nem lehet lezárni a meccset, így ez ilyen formában egy feltètelezès.
Lewa lesgólja-Sörloth felè lövi ziccerben 3 m-ről
Kubo kapufa-Gavi kapufa
De Jong bevetődős helyzete, amit alig èrt el-Stegen eladott labdája utáni Sociedad akció
Ès persze mivel jóval többet birtokoltuk a labdát, pár veszèlytelen kapuralövès nem túl előnyönyös helyzetből/szögből/távolságból.
Ismèt egy 1-0, egy nyögvenyelős meccsen, egy kiemelkedő egyèni teljesítmènnyel, amiből szerencsère többet láttunk idèn. (Lewa, Stegen, Dembele, Gavi, Pedri, Raphinha+vèdelem tagjai)
Mindezt 10 ember ellenèben. Attól tartok, egyszer vèget èr a szerencsesorozat, vagy ismèt jön egy erősebb erőkből álló szervezett csapat. A MU elleni meccs lesz a nagy felmèrő, hol is tart ez a csapat. Örüljünk, az eredmènyeknek, de a játèk továbbra is döcög.

sunt

Élvezet volt nézni Frenkie intelligens játékát.

BarcaForLife

A vedosorunk aranyat er szerintem. A kp is igy, meg Busquetsel is. Es rajta kivul ezek a fiuk top jatekosok meg 8-15 evig

Nagybarcelona

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona-2023-01-25-la-liga-inform-barca-that-they-cannot-register-new-gavi-contract-multiple-reports/
A La Liga tájèkoztatta a Barcát, hogy nem tudják regisztrálni Gavi szerződèsèt. Igaz, idei FFP-be befèr (Pique, Depay távozása), de a jövő èvibe nem, mert nincs elèg megtakarításuk, ès megsèrtik az FFP szabályozást 🤣👏

FRANCIBARCA

Na azért amit a LA Liga művel az már gyomorforgató kategória ! … Vagy mégsem ?, csak a BARCA jogi képviselete analfabétákból áll akik a jogszabályokat képtelenek a klub érdekeinek megfelelően értelmezni és betartani ? … Vagy, ‘URAM BOCSÁ’ !?, mivel most megy a szekér a
‘ KIRÁLYI’ elit klub érdekében ennyire mélyre kell nyúlni ? …

Eminusz

A Juve bunteteset kovetoen kenytelenek lesznek eladni akar meghatarozo jatekosokat is, akar aron alul! Ahogy vegignezem a keretuket, ugy igazan nincsen senki, aki minket erdekelhet, de van egy nev, akit igazabol mar evek ota szivesen lattam volna itt, megpedig Chiesa! Szerintem bevalna nalunk, es hiaba papiron nem hianyposzt, en mindenkepp figyelnek erre a posztra, mert valljuk be, Raphinha meg mindig nem mutatott semmit es Dembele 50 millios kivasarlasi ara sem akkora, hogy biztosak legyunk, szamolhatunk-e vele a jovoben…

Nagybarcelona

A legalulértékeltebb játèkosunk: Ter Stegen. 12. gól nèlküli meccsèt hozta le idèn a bajnokságban. Tőlem is kapott bőven kritikát, de az idei ève valami elkèpesztő. A szezon legjobb játèkosa. Remèlem megkapja az első Zamora díját.

Last edited 11 napja by Nagybarcelona
Buli78

Nem kötekedek, de 13 az a 12, egy kis kiigazítás, ne haragudj! 🤔😄

Nagybarcelona

Nem veszem. 🙂 Egy hèttel ezelőtti cikkből szedtem, amiben nem szerepelt a hètvègi meccs, így 12 +1. A tartalma nem változik a mondandómnak. Azt annál inkább kötekedèsnek veszem, ha valaki èpítő jelleggel megír egy cikket, vagy hoz egy hírt, ès azt leèrtèkelik/ lemínuszolják. Lehet írni cikket, hozni híreket, kifejteni a vèlemènyeket. (Nem neked szól) Hajrá.

kritizator

A tények közlése nem kötekedés, pláne ha a “mi” játékosunkról van szó. Ne kisebbítsük az érdemeit, legyen 13 az a 12.

Nagybarcelona

Dest 20 milliós árából alkudozik a Milan

Last edited 11 napja by Nagybarcelona
Nagybarcelona

Jutgla fèl èv után távozik a Bruggetól, ès 15 millióèrt a Lazio játèkosa lesz. Ebből 10% a Barcaè, ha lètrejön az üzlet

Nagybarcelona

Gil Manzano fogja vezetni a Sociedad elleni kupameccset 🙂

Nagybarcelona

Xavi szerint a Barca 70%-ban jobb meccseket játszik a tegnapinál. 17 meccs ment le.A BL-röl inkább ne is beszéljünk.
Rayo-Barca 0-0
Mallorca-Barca 0-1
Barca-Celta 1-0
Real-Barca 3-1
Valencia-Barca 0-1
Barca-Almeria 2-0
Osasuna-Barca 1-2
Barca-Espanol 1-1
Atleti-Barca 0-1
Barca-Getafe 1-0
Ez az eredmènysor annak mond valamit, aki látta is ezeket a meccseket. Örüljünk hogy elsők vagyunk. Egyelőre.

Barca79

Nem biztos kitart a szerencsenk a vegeig. Xavi probalja beosztani a keretet masra nem tudok gondolni, de bator egyebkent. Igazabol nincs valsztasa nem jatszhat mindig a legjobb 11. (serulesek, eltiltasok is vannak) A masodik vonal meg erre kepes. De azt latom mintha nem is akarnanak, Kessie pl beall es mintha 4-0-ra vezetnenk es ot perc lenne hatra.

Nagybarcelona

https://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/pl-arsenal-manchester-united-2935845
Az Arsenal nak sikerült verni a MU-t. Èrdemes megnèzni az Arsenal keretèt. Sok sikert az edzői stábnak a meccs kielemzèsèhez.

Nagybarcelona

Azèrt művèszet volt egy nyári
Lewa, Auba, Depay, Dembele, Raphinha, Fati, Torres, Luuk, Jutgla, Abde
támadósortól eljutni a tegnapiig.
Depay felszabaduló èves 11 milliós bruttó fizetèsèből 3,8 millió használható átigazolásra ès az új játèkos fizetèsère. Viszonyításkènt, a minap Roberto lenyilatkozta, hogy az èves bruttó (több spanyol hírforrás szerint 10 milliós) fizetèse egy B csapatból felkerülő játèkos fizetèse. Aubaè 9 millió bruttó volt, ami idèn emelkedett volna, de azt megkapta Alonso, aki 4-5. számú kh, ès 3. számú balhátvèd. Auba ès Depay azonban már regisztrálva volt, az új játèkosèhoz valakinek mèg távoznia kell.

Kritizator

Még gavi sem keres szerintem 10 milliot

sunt

Hiányzotnt Araujo és F dJ játéka

Nagybarcelona

Hát nem irigylem a meccsre kilátogatókat. Rettenetes meccseket játszunk, ès ma is volt szerencsènk. Ez van, ha nem fèr el a keretben 2 olyan gólszerző, mint Auba ès Depay. Túlságosan sok fog múlni a 34 èves Lewan.

Barca79

Xavi bator volt ma felidoben cserek stb!:D Bizott a jo istenben. Roberto, Kessie, Alonso, Alba, nalam meg Busi is necces.

sunt

Busi is necces Bizony!

Nagybarcelona

A lejáró szerződèsű Firminonal ès a Poolnal be kène próbálkozni, nem sokat fog játszani Salah, Gakpo, Nunez, Diaz ès Jota mellett. Bár utóbbi 2 jelenleg sèrült.

Barca79

Firminho ingyen jo lenne.

Barca79

Cserek dolgoztak az x-ert.

Dávidh

Eddig rengeteg a pontatlanság sajnos.

Nagy Péter

Moukoko már nme lesz Barca játékos a nyáron.Marad Dortmundban akik jóformán megadták neki ugyanazt a pénzt amit mi vagy a Newcastle adott volna.
6 misis fizu és 10 misis aláírási bónusz.
Sztem jól döntött így hogy megkapja a nagy fizut Dortmundban is és ha innen tovább tud lépni még többet kap.

Közben Kante is úgy néz ki marad a Chelseaben.
Fogynak a szabadon igazolhatók.

Nagybarcelona

“Ferran? Vakon bizunk benne” 🙂

Barca79

pszichologia nem fogja bemondani az ujsagiroknak ennyi volt a karrierje a barcelonanal!:)
Igy is mondott vmi olyasmit Xavi a golok nem jonnek de hasznos a csapatjatekban, nah hat ennyi!:)

sunt

Ő akarta hozni, mi mást mondjon. Legfeljebb majd ha Alarcon is elékerül.

Nagy Péter

Egy edzőnek ezt kell mondania hogy mellette állunk közbe meg már hátra sorolódott a végső esetben beküldök közé..
Klopp Pep is mindig védi a támadott játékosait a bántó szavaktól és a sok játékpercektől is.. 🙂

Az lenne a fura ha azt mondaná hogy Ferran hurkatöltő mehet a ……

Buli78

Jó kis kezdő lenne, nyerni kell

52
0
Would love your thoughts, please comment.x